Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

«Μισογεμάτο» βλέπουν το ποτήρι οι Έλληνες για την οικονομία

ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(«Μισογεμάτο» βλέπουν το ποτήρι οι Έλληνες για την οικονομία) 


Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι Έλληνες για την οικονομική κατάσταση της χώρας σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2013, από την εταιρεία Randstad Hellas με στόχο να εξετάσει τις προσδοκίες των εργαζομένων για το 2014.

Στην Ελλάδα, μόνο το 17% των ερωτηθέντων αναμένει ότι η οικονομική κατάσταση θα βελτιωθεί το 2014. Οι Έλληνες εμφανίζονται ως οι λιγότερο αισιόδοξοι για την οικονομική κατάσταση της χώρας στο σύνολο των 32 χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα, καθώς το 75% των ερωτηθέντων αναμένει ότι η οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί το 2014. 

Το αποτέλεσμα αυτό είναι σύμφωνο και με άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης που δεν βλέπουν σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης (65%). Συνολικά, στην Ελλάδα εμφανίζεται ότι, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είναι λιγότερο αισιόδοξοι για την ανάκαμψη (το 84% στην ηλικιακή ομάδα 44 – 54 ετών δεν είναι αισιόδοξο για τις προοπτικές της οικονομίας το 2014).


Αύξηση των αμοιβών του το τρέχον έτος αναμένει το 18% των εργαζομένων και μόνο το 13% αναμένει να λάβει μπόνους. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 58% αναμένει να λάβει αύξηση και σχεδόν οι μισοί (48%) αναμένουν να λάβουν μπόνους. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι στην Τουρκία το ποσοστό των εργαζομένων που αναμένει να λάβει αυξήσεις την ίδια περίοδο ανέρχεται σε 78%. 

Η έρευνα επίσης καταδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα (51%) και την Ουγγαρία (48%) είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι στην Ευρώπη – το ποσοστό ικανοποίησης από την εργασία στην Ελλάδα έχει μειωθεί 1% από το 3ο τρίμηνο του 2013 (52%). 

Οι ευρωπαϊκές χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης από την εργασία είναι η Δανία (80%), η Νορβηγία (78%) και η Ολλανδία (76%).

Μόνο τρεις στους δέκα (28%) από τους ερωτηθέντες στην Ελλάδα, πιστεύουν ότι τους δίνεται η ευκαιρία να αναπτυχθούν από τον εργοδότη τους. Ωστόσο το 77% δήλωσε ότι προσπάθησε σε προσωπικό επίπεδο για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ικανοτήτων του το 2013. Το 57% επίσης δήλωσε ότι διεύρυνε τις γνώσεις του μέσω περαιτέρω κατάρτισης και εκπαίδευσης.
 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα