Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Τα χειρότερα τρόφιμα για πρωινό!

xeirotera-trofima-gia-prwinoΌλοι γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση πρωινού είναι σημαντική. Αλλά κανείς μας δεν έχει συνειδητοποιήσει πως, το είδος του φαγητού που τρώμε εκείνη την ώρα, έχει άμεση σχέση τελικά με το πόσο καλά ή άσχημα αισθανόμαστε την υπόλοιπη ημέρα.
Όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Η βρώση καθημερινά ενός υγιεινού πρωινού, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών, όπως είναι ο καρκίνος και ο διαβήτης.
Παρακάτω παραθέτουμε μερικά παραδείγματα τροφίμων που πρέπει κανονικά να αποφεύγονται:

-Μπέικον, ζαμπόν και λουκάνικα
Το επεξεργασμένο κρέας περιέχει νιτρικά άλατα, που σχετίζονται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Για την ακρίβεια, είναι ο νούμερο ένα παράγοντας καρκίνου στη λίστα του Καρκινικού Ινστιτούτου Έρευνας. Τι και αν είναι κανείς κρεατοφάγος; Είναι καιρός να επιλέξει κάτι διαφορετικό.
-Δημητριακά με ζάχαρη
Μερικά δημητριακά είναι γεμάτα υδατάνθρακες και ζάχαρη, με αποτέλεσμα όταν καταναλώνονται, να εκτοξεύουν τα επίπεδα του σακχάρου αίματος πολύ γρήγορα στα ύψη και το ίδιο γρήγορα να ξαναπέφτουν. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει η επιθυμία εξάντλησης του συνόλου της ενέργειας που έχει κανείς από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες, είναι προτιμότερο να αποφεύγονται αυτά τα δημητριακά. Αντιθέτως, εξαιρετικά είναι εκείνα με πολλές φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, καθώς επίσης και τα καρύδια.
-«Ελαφριά» γιαουρτογλυκίσματα
Μπορεί να αναγράφουν πως περιέχουν πολύ λίγες θερμίδες ακόμα και εκείνα τα γιαούρτια με γεύσεις φρούτων, γλυκών κλπ. Όμως, τις περισσότερες φορές είναι γεμάτα με χημικές ουσίες. Προτιμότερη είναι η κατανάλωση απλών γιαουρτιών με χαμηλά λιπαρά.
-Ντόνατς, γλυκά πιτάκια (πχ μηλοπιτάκια), γεμιστά κουλουράκια
Δεν είναι μόνο επειδή οι συγκεκριμένες λιχουδιές παρασκευάζονται με λευκό αλεύρι, αλλά και επειδή έχουν πάρα πολύ ζάχαρη, που είναι ο χειρότερος τρόπος για να πάρει κανείς ενέργεια το πρωί (όπως προαναφέρθηκε). Η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης αυξάνει ταχέως το σάκχαρο στο αίμα, με αποτέλεσμα να πεινά κανείς νωρίτερα και να πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες να διατηρηθούν επί μακρόν τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου, να υπάρχει κίνδυνος παχυσαρκίας και διαβήτη. Παράλληλα, πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η ζάχαρη και ο καρκίνος συνδέονται.
-Muffins
παρασκευάζονται όχι μόνο από λευκό αλεύρι, αλλά έχουν βούτυρο ή λάδι (σπάνιο) και πάρα πολύ ζάχαρη. Καλό θα ήταν να αποφεύγονται για το πρωινό, αλλά αν δεν υπάρχει κάτι άλλο, είναι προτιμότερο να τρώει κανείς τόσο όσο είναι το μέγεθος ενός μεγάλου αυγού και όχι παραπάνω.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα