Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

15 πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε αν πάσχετε από αϋπνία

 

1. Απολαύστε ένα χαλαρωτικό μπάνιο λίγο πριν πέσετε στο κρεβάτι. 

2. Αλλάξτε τα σεντόνια σας, έτσι ώστε να ξαπλώσετε σε <<φρέσκα>>  σεντόνια. (Αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό μετά από το μπάνιο!)


4. Εάν δεν κοιμηθείτε αμέσως, μην είστε σκληροί απέναντι στο εαυτό σας. (Αυτό κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα!) Απλά αναγνωρίστε ότι αισθάνεστε λίγο ανήσυχοι και προσπαθήσετε να χαλαρώσετε. 

5. Περπατήστε γύρω για λίγο, αν αισθάνεστε ανήσυχοι. Σηκωθείτε για να πάρετε μια κουβέρτα, να πάτε στο κάτω πάτωμα ή κουλουριαστείτε μαζί με ένα βιβλίο. Θα είστε έτοιμοι για ύπνο σε περίπου 20 λεπτά, θα έχετε ξεχάσει εντελώς τα προβλήματα ύπνου). 

6. Καθιερώστε μία τακτική "πηγαίνω στο κρεβάτι" ρουτίνας: σταματήστε να βλέπετε τηλεόραση ή να ασχολείστε με υπολογιστή μετά τις 8 μμ (εκτός από μια περιστασιακή  ταινία!), Χρησιμοποιείστε πανέμορφα φυτικά προϊόντα για να πλύνετε το πρόσωπό σας, κάντε διαλογισμό, διαβάστε, κάντε ασκήσεις αναπνοής, και  συντάξτε έναν κατάλογο με αυτά που νιώθετε ευγνωμοσύνη.

7. Διαβάζετε κάθε βράδυ ένα μικρό απόσπασμα από κάτι που σας εμπνέει και σας ενθαρρύνει για να μπορείτε να χαλαρώνετε . Ένα από τα αγαπημένα είναι το You Can Heal Your Life (Μπορείτε να θεραπεύσετε τη ζωή σας) της Louise Hay.

8. Τρίψτε  έλαιο λεβάντας στους καρπούς και το λαιμό πριν τον ύπνο. Αν αισθάνεστε ιδιαίτερα ανήσυχοι, ρίξτε μερικές σταγόνες στο μαξιλάρι σας.

9. Προσπαθήστε να μην τρώτε πριν πέσετε στο κρεβάτι. Θα αισθάνεστε ότι θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να χωνέψετε το φαγητό σας.

10. Η υπερβολική κατανάλωση νερού, χυμών ή αλκοολούχων ποτών πριν τον ύπνο μπορεί να σας προκαλέσει διαταραχές.  

11. Προσπαθήστε να μην έχετε μεγάλες ή δυνητικά αγχωτικές συνομιλίες πριν πάτε για ύπνο. 

12. Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του υπνοδωματίου σας είναι ακριβώς η σωστή, ούτε πολύ ζεστό ούτε πολύ κρύο. Ρυθμίστε τα παπλώματα ή τα σεντόνια όπως απαιτείται.

13. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα κόκκινα φώτα από τις τηλεοράσεις ή τα τηλέφωνα καλύπτονται. Ακόμη καλύτερα,  απενεργοποιήστε τα εντελώς! 

14. Μειώστε την καφεΐνη, ή κόψτε την τελείως. Αν δυσκολεύεστε, τουλάχιστον πιείτε τον καφέ σας μέχρι το μεσημέρι. Το χαμομήλι είναι μια καλή εναλλακτική λύση.

15. Το πιο σημαντικό, να μην σκέφτεστε ότι έχετε αϋπνία. Μην αφήνετε το μυαλό σας να μείνει ξύπνιο, επειδή υποσυνείδητα το σκέφτεστε, το περιμένετε να συμβεί!

Ελπίζω αυτές οι συμβουλές να σας βοηθήσουν με κάποιο τρόπο. 

Όνειρα γλυκά!


Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα