Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Το μυστικό του Αδάμ - (έρευνα μυθιστόρημα για το 2012)

Guillermo Ferrara -απόσπασμα
«Στο αρχείο στο οποίο ο πατέρας σου αναφέρει τον ‘’Πέμπτο Ήλιο’’ είδα ότι οι προφητείες των Μάγια αναφέρουν ότι θα είναι ο τελευταίος αυτής της εποχής».
Ο Έντουαρντ κάθισε σε μια καρέκλα λίγο πιο πέρα και άρχισε να τους ακούει με προσοχή.
«Και η Βίβλος αναφέρει κάτι που συμπίπτει με το Βιβλίο των Αποκαλύψεων».
 «Και τι είναι αυτό;» ρώτησε η Αλεξία με ενδιαφέρον.
«Αν δεν κάνω λάθος, νομίζω πως λέει περίπου το εξής: Και η γη, στολισμένη με τον καλύτερο μανδύα τον φωτός, θα ανυψωθεί και θα αντικρίσει έναν άλλον Ήλιο».
«Πιστεύεις ότι αυτός ο Ήλιος θα είναι ο τελευταίος; Τι σχέση έχει με αυτό; Είναι αδύνατο. Εννοείς ότι ο Ήλιος θα σβήσει το Δεκέμβρη; Οι επιστήμονες έχουν πει ότι κάποια μέρα θα σβήσει, αλλά αυτό θα γίνει σε χιλιάδες, εκατομμύρια χρόνια».
«Οι προφητείες των Μάγια δεν είναι απάτη», απάντησε, ο Αδάμ. «Οι Μάγια ήταν σπουδαίοι μαθηματικοί και υπολόγισαν ότι κάθε 12.800 χρόνια περίπου ο Ήλιος, η Γη και το κλίμα υφίστανται αλλαγές και ότι κάθε 25.625 χρόνια σημειώνεται μια αστρική εναλλαγή».

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ..ΑΥΤΗ.

Τωρα πια αρχισες να το συνειδητοποιεις.Τωρα που ολα γυρω μας εγιναν ενα λαχανισμα.Και δακρυα.
Τωρα, που τιποτε αλλο δεν ειναι η λυπη παρα ενας ακουμπισμενος θανατος ειναι που ακουμπησε επανω σ' αυτον τον σταματημενο Νοεμβρη.
Η απελπισια ξεχειλισε σε τουτη την χωρα. Ελπιδα δεν υπαρχει πουθενα.
Μονο εκεινοι που χρονια τωρα μας κουνουν το δαχτυλο, μονο εκεινοι μας μιλουν καθημερινα.
Ακουτε ομως τι συνεχιζουν ακομη σημερα και μας λενε;
Με την ιδια σταση σωματος και με τα εκατονταδες νομοσχεδια που περνουν στην Βουλη.
Ακουω και ερμηνευω αυτην την φωνη τους.
Αποτελεις τελικα την δικαιωση των σχεδιων τους.

ΕΝΘΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ



ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ….ΚΟΙΤΑΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ….ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΥΡΑΝΟΣ;
ΟΥΡΑΝΟΣ=ΟΡΑ-Ω) ΑΝΩ…..ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΙΤΑΩ ΨΗΛΑ….ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΒΛΕΠΩ;….ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΟΡΑΩ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ…ΧΜ !!….ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ;

ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ…ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΟ ΝΟΥ….(ΟΡΑΩ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ)….ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΥΣ;

Ο ΝΟΥΣ…..ΕΙΝΑΙ Ν+ΟΥΣ….ΑΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΟ ΑΥΤΙ (ΟΥΣ)….ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΩ….ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ….ΔΙΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΟ (Ν)….ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΝΙ;

ΤΟ (Ν)….ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΣΗ….ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ….ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ;

ΧΡΟΝΟΣ , ΠΟΝΟΣ , ΓΕΛΙΟ , ΔΑΚΡΥ



Ο χρόνος δεν υπάρχει.
Εμείς υπάρχουμε.
Ο χρόνος δεν περνάει.
Εμείς περνάμε.
Και δεν αφήνουμε τίποτε περισσότερο
από γέλιο και δάκρυ.
Με όσα είπαμε, με όσα κάναμε,
αφήσαμε το αποτύπωμά μας
στις ζωές των άλλων.
Πολλοί εισέπραξαν από την παρουσία μας σε αυτή τη ζωή
περίσσιο γέλιο
και  συνήθως ήταν οι μακρινοί μας.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΥΠΗ



Να φροντίζεις έτσι ώστε η λύπη σου να είναι παγκόσμια και η χαρά σου να είναι παγκόσμια. Να αποκεντρώνεις την θλίψη και την χαρά σου. Κάθε φορά που αποκεντρώνεις τα συναισθήματα σου τα διασπείρεις παντού. Είναι σαν να αδειάζεις κάθε φορά το ποτήρι που πάει να ξεχειλίσει. Αποσυμφόρησε! Τότε, τα συναισθήματα παύουν να σε βαραίνουν γιατί τα βιώνεις ως συνείδηση της ανθρωπότητας, ως υπερκόσμια συναισθήματα που μέσα τους περικλείουν κοσμικά συναισθήματα. Τι κακό μπορεί να έχει η λύπη στην καθαρή της μορφή;

Να είσαι ήπιος με τον εαυτό σου, εμπιστέψου τη διαδικασία της ζωής




Είμαστε όλοι εκπαιδευόμενοι
ειρηνικοί πολεμιστές.

Η τελειότητα
δεν είναι απαιτούμενη προϋπόθεση
για τη ζωή πάνω στη Γη.

Όσο ζούμε
συνεχίζουμε να κάνουμε λάθη
και να μαθαίνουμε απ' αυτά.

Το Γραφειάκι Στο Κάγκελο


Balkonzept
Ορίστε: Έχεις μπαλκονάκι με καγκελάκι, χάρη σ' αυτό το μαραφέτι έχεις και επιφάνεια εργασίας για να κάτσεις να γράψεις το magnum opus σου ακούγοντας τις κόρνες του δρόμου κα

Τεχνική για την ανίχνευση συναισθημάτων........!!!!!!!

Το συναίσθημα είναι μια σύνθετη υποκειμενική συνειδητή εμπειρία. Είναι ο συνδυασμός νοητικών καταστάσεων, ψυχοσωματικών εκφράσεων και βιολογικών αντιδράσεων του σώματος. Είναι αυτό που ένας άνθρωπος «αισθάνεται», όχι ως απλή αίσθηση αλλά ως κάτι βαθύ, εσωτερικό, που επιδρά στο σώμα (πχ. καρδιακός ρυθμός) και την «ψυχή» του και σχεδόν πάντα εκφράζεται (στο πρόσωπο, στη φωνή, στη στάση του σώματος) και είναι παρατηρήσιμο από τους άλλους.

Να θυμάστε : πάντα μα πάντα τα συναισθήματά μας εκδηλώνονται στο σώμα μας. Ως εκ τούτου, για να μάθετε πώς να τα εντοπίσετε θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις σωματικές σας αισθήσεις.

Η παγίδα των γενοσήμων



Ηθικη
Είτε εύπιστοι, είτε σε διατεταγμένη υπηρεσία πολιτικοί τάσσονται υπέρ των 

εισβολέων και δημαγωγούν, ισχυριζόμενοι ότι ωφελούν τους πολίτες – κερδίζοντας 

με το μέρος τους την κοινή γνώμη, η οποία νομίζει ανόητα πως ωφελείται από τις 

χαμηλές τιμές
.
Η «απελευθέρωση των αγορών», την οποία επιβάλλει δικτατορικά το ΔΝΤ στις χώρες που εισβάλλει, σημαίνει απλά το εξής: «Ανοίξτε τα σύνορα σας στους εντολοδόχους μας, για να μπορέσουν να αρπάξουν και να λεηλατήσουν ότι βρουν – ιδιωτικά ακίνητα, δημόσια περιουσιακά στοιχεία, επιχειρήσεις, μερίδια αγοράς κοκ
Αυτό γίνεται αφενός μεν με τη βοήθεια της εγχώριας επιχειρηματικής ελίτ, η οποία «φιλοδοξεί» να γίνει ο τοποτηρητής των εισβολέων στη χώρα της, αφετέρου με τη συνδρομή της πολιτικής εξουσίας – η οποία επιβάλλει «νομοθετικά διατάγματα» που δεν απαιτείται η έγκριση τους από τη Βουλή, ενώ διευκολύνει επικοινωνιακά την άλωση της εκάστοτε χώρας.
Η «διασπάθιση» της ιδιωτικής περιουσίας (ακίνητα, οικόπεδα κλπ.), επιτυγχάνεται πολύ απλά, με τη βοήθεια της υπερβολικής φορολόγησης – επίσης με τη συνδρομή των τραπεζών, οι οποίες έχουν στην ιδιοκτησία τους τις υποθήκες (άρθρο).

Οι Άνεμοι ως Θεότητες στην Αρχαια Ελλαδα


 

Οι Άνεμοι κι αυτοί σαν θεοί σαν τους τιμούν στην Αρχαία Ελλάδα με θυσίες και προσφορές, καθώς πολλές εκδηλώσεις της ζωής τους εξαρτώνται από τη βοήθεια τους. Ισχυρές είναι και οι πνοές των ανέμων στην Ησιόδεια Θεογονία. Στο έπος αυτό, όπου καταγράφεται η γένεση των θεών και η δημιουργία από αυτούς του κόσμου, οι φυσικές δυνάμεις, όπως οι άνεμοι, δεν είναι παρά προσωποποιημένες θεότητες, γόνοι θεών, που γεννούν κι αυτοί με τη σειρά τους άλλα δαιμονικά όντα.

Όταν στην «Ιλιάδα» ο Αχιλλέας προσφέρει τις νεκρικές τιμές στο φίλο του Πάτροκλο, και όλα είναι έτοιμα για να καεί το τοποθετημένο στην πυρά σώμα του Πατρόκλου, συμβαίνει να μην μπορεί να ανάψει η φωτιά. Ο Αχιλλέας τότε επικαλείται τους Ανέμους, τον Βορέα και τον Ζέφυρο, να έρθουν να ανάψουν τη φωτιά, και τους τάζει μεγάλες θυσίες. Την ευχή του Αχιλλέα ακούει η Ίρις, που ξεκινάει για την κατοικία των Ανέμων στη Θράκη. Τους βρίσκει όλους μαζεμένους σε συμπόσιο στο παλάτι του Ζέφυρου και τους λέει για την παράκληση του Αχιλλέα. Τότε οι δυο απ’ αυτούς, ο Βορέας και ο Ζέφυρος, ξεσηκώνονται με θεϊκή ορμή, διώχνουν τα σύννεφα και φτάνουν στην Τροία, όπου ανάβουν τη φωτιά φυσώντας δυνατά.

Ο Νόμος των Σαβούρηδων...


Metal SingerΕίναι ένα υπαρκτό - δυστυχώς - φαινόμενο, που τείνει να γίνει - αν δεν είναι ήδη - άγραφος κανόνας.

Ο Σαβούρης, είναι ο γλοιώδης τύπος "ανθρώπου" εκείνος, που διακατέχεται από τα εξής χαρακτηριστικά:

  1. Είναι αχάριστος.
  2. Είναι θρασύτατος.
  3. Θυμάται και χρησιμοποιεί μόνο τα αρνητικά ή απλά ό,τι τον βολεύει, όπως τον βολεύει.
  4. Δεν ικανοποιείται με τίποτα λιγότερο από το να "μολύνει", με την γελοιότητά του, όλο το σύμπαν.

Είναι ένα είδος συνειδητού καρκίνου, μιας και όλη η ανθρωπότητα, λίγο ως πολύ, έχουμε καρκινικά χαρακτηριστικά. 

Θα ασχοληθεί και θα προσπαθήσει να κάνει κτήμα του όσα εσύ θα φτύσεις. Θα κυνηγάει σαν λυσσσμένο σκυλί να "τσιμπήσει" λίγο από ό,τι κοκαλάκι πετάξεις στον διάβα σου. Κάθε σου επιτυχία, θα 'ναι αιτία χολής, "απομυθοποίησης" και μίσους, ενώ κάθε σου φαινομενική αδυναμία ή αποτυχία, αιτία δριμείας αισχής επίθεσης και αρπαγής. Μην περιμένεις ποτέ να σου πει κάτι απο ενδιαφέρον, ή επειδή διακρίνει κάτι λάθος από καλή πρόθεση. Δεν έχει ίχνος καλών προθέσεων. Δεν μπορεί να έχει καλές προθέσεις, διότι θεωρεί πως όλοι υποκρίνονται ή είναι σαν αυτόν.

Οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να ασπαστούν μια γνώμη εάν είναι κοινά αποδεκτή


Η γνώμη της μάζας
Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο – 


Δεν υπάρχει γνώμη, όσο παράλογη κι αν είναι που οι άνθρωποι να μην είναι έτοιμοι να την ασπαστούν μόλις πειστούν πως είναι κοινώς αποδεκτή. Το παράδειγμα των άλλων επηρεάζει τόσο τη σκέψη τους όσο και τις πράξεις τους. Είναι σαν πρόβατα που ακολουθούν τον αρχηγό του κοπαδιού όπου τους οδηγήσει. Θα προτιμούσαν να τον ακολουθήσουν στο θάνατο παρά να σκεφτούν από μόνοι τους.

Είναι πολύ περίεργο που η γενική απήχηση μιας γνώμης έχει για τους ανθρώπους τόση βαρύτητα. Η ίδια τους η εμπειρία είναι σε θέση να τους διδάξει πως η αποδοχή μια γνώμης γίνεται άκριτα και είναι αποτέλεσμα μίμησης. Παρόλα αυτά, οι ίδιοι δεν το αντιλαμβάνονται ποτέ, καθώς δεν κατέχουν αυτογνωσία. Μόνο οι εκλεκτοί σύμφωνα με τον Πλάτωνα "τις πολλοίς πολλά δοκεί", που σημαίνει πως ο κόσμος μπορεί να σκέφτεται αμέτρητες ανοησίες και δεν είναι δυνατό ν' ασχοληθούμε με όλες.

Για να μιλήσουμε με σοβαρότητα, η γενική απήχηση μιας γνώμης δεν αποτελεί απόδειξη. Στην πραγματικότητα, δεν καθιστά καν πιθανή την ορθότητά της.

Όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα παρακάτω:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ...Ανάψαμε την Σπίθα. Κάντε την ΦΩΤΙΑ.(Βίντεο)


Αποκαλύπτουμε γυμνή την Τραπεζική Εγκληματική Οργάνωση...μια συνέντευξη που πρέπει να δούν όλοι οι Έλληνες, για Ιστορικούς κι Εθνικούς Λόγους. Ανάψαμε την Σπίθα. Κάντε την ΦΩΤΙΑ.

Ψυχολογία της ντουλάπας


Τι υπάρχει σε μια ντουλάπα; Αφόρετα ρούχα, φορέματα με τα καρτελάκια ακόμα να κρέμονται, ένα πουλόβερ του πρώην ή ένα ασφυκτικά στενό τζιν; Πολύ συχνά όσα περιέχει η ντουλάπα μιας γυναίκας ομολογεί πολλά για την προσωπικότητα, την ψυχολογία και τη διάθεσή της, του φόβους και τους πόθους της.
Τι αποκαλύπτει στους άλλους για εμάς και το κυριότερο όσα κρύβει αντιστοιχούν στις πραγματικές μας δυνατότητες;

Η κάτοχος phD στην Ψυχολογία του Ενδύματος από το UCLA και ιδρύτρια του site Tradesy.com, Tracy DiΝunzio, το οποίο συγκεντρώνει και πουλά επώνυμα ρούχα second hand και παροτρύνει τις γυναίκες να βγάλουν χρήματα τους κρυμμένους θησαυρούς της ντουλάπας τους, ερμηνεύει όσα καταλαμβάνουν τις κρεμάστρες μας.

Η γλώσσα του σώματος του στην σχέση σας...


Η γλώσσα του σώματος έχει αποδειχτεί και επιστημονικά ότι μιλάει από μόνη της. Σίγουρα οι κινήσεις μας λένε πιο πολλά από όσα το στόμα που καμιά φορά μπορεί να ψεύδεται ή να κρύβει λόγια. Δοκίμασε λοιπόν, να τον αποκρυπτογραφήσεις, βασιζόμενη σε αυτό ακριβώς που δεν μπορεί να κρύψει! Δε σημαίνει βέβαια αυτό πως πρέπει να ξεχνάς ό, τι σου λέει ή να πάθεις εμμονή με τις κινήσεις του.

Τσέκαρε απλά κάποια μικρά tips που θα σου χρησιμεύσουν για να έχεις μία πρώτη εντύπωση του... τι συμβαίνει στο μυαλό του. Προσοχή, όμως: παρότι οι κινήσεις είναι λίγο πολύ κοινές για όλους τους ανθρώπους, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα πορίσματα είναι και καθολικά! Επιπλέον, όσο πιο έξυπνος και πολύπλοκος είναι ένας άνθρωπος, τόσο πιο πολύ τείνει να αλλάζει τα στοιχεία που τον/ την κάνουν να μοιάζει με τους άλλους. Μας αρέσει να ξεχωρίζουμε... δεν μπορούμε ευτυχώς ή δυστυχώς όμως να ξεφεύγουμε πάντα. Λοιπόν...

Μόλις γνωριστήκατε:

H κτητικότητα καταλήγει πάντα να καταστρέφει ό,τι προσπαθεί να προστατεύσει


O απόλυτος έλεγχος πάνω σε ένα άλλο ανθρώπινο πλάσμα δεν είναι ούτε εφικτός ούτε επιθυμητός. Και είναι πάντα καταστροφικός.

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους που αφορούν την αγάπη θέλει δύο ανθρώπους που αγαπιούνται αληθινά να είναι συνέχεια μαζί, να ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι, να έχουν τους ίδιους στόχους και τα ίδια ενδιαφέροντα, οι ζωές τους είναι αιώνια συνυφασμένες και η κάθε στιγμή του ενός μακριά από τον άλλο να μοιάζει με αιωνιότητα. Ακόμα κι αν αυτό ήταν δυνατό, εμένα μου φαίνεται τρομερά ανιαρό.

Είναι πολύ φυσικό να θέλουμε να μοιραζόμαστε πράγματα ή τη ζωή μας με το/τη σύντροφο μας, να θέλουμε να νιώθουμε δεμένοι και προστατευμένοι. Αυτό γίνεται πρόβλημα μόνο όταν η αγάπη μετατρέπεται σε πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Όσοι επικεντρώνουν την αγάπη τους σε ένα μόνο πρόσωπο έχουν πρόβλημα σχέσεων γενικά.

Σεξ για πάντα;

Συνδυάζονται σε μια σχέση η μονιμότητα, η αέναη καψούρα και το σεξ; Μια ενδιαφέρουσα ομιλία στα TED. Με ελλ. υπότιτλους





Γιατί το σεξ ξεθωριάζει ακόμα και ανάμεσα σε ζευγάρια που αγαπιούνται πολύ; Και γιατί μόλις ο ρομαντισμός ανάμεσα σε δύο ανθρώπους εδραιωθεί, το καλό σεξ συνήθως πάει περίπατο; Και τέλος πάντων, μπορούμε να έχουμε ερωτική επιθυμία με τον αιώνιο σύντροφό μας και να μην τον εξισώσουμε ερωτικά με το λούτρινο αρκουδάκι μας; Και αν ναι, με ποιον τρόπο;

Η ψυχοθεραπεύτρια Έσθερ Περέλ, λέει πως το καλό και αφοσιωμένο σεξ βασίζεται σε δύο θεμελιώδεις μα αντικρουόμενες ανάγκες: την ανάγκη μας για ασφάλεια αλλά και για εκπλήξεις. Και μας μεταφράζει τα sos της ερωτικής ευφυίας.

Κρισναμούρτι: Περί αξιοπρέπειας

«Το να είσαι τίποτα σημαίνει ότι είσαι ελεύθερος από την ιδέα τού να είσαι κάτι». Ένα ενδιαφέρον απόσπασμα από το έργο του μεγάλου στοχαστή.
Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΟ. Ένα γραφείο ή μία αξιοσέβαστη θέση δίνουν αξιοπρέπεια. Είναι σαν να φοράς γραβάτα. Η γραβάτα, το κοστούμι, το πόστο, δίνουν αξιοπρέπεια. Ένας τίτλος ή μια θέση δίνουν αξιοπρέπεια.
Ξεγύμνωσε όμως τους ανθρώπους απ’ όλα αυτά και θα δεις ότι πολύ λίγοι θα έχουν εκείνη την ποιότητα της αξιοπρέπειας που δίνει η ελευθερία τού να μην είσαι τίποτα.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΑΧΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ, και με το να είναι κάτι, παίρνουν θέση στην κοινωνία που θεωρείται σεβαστή. Οι άνθρωποι κατατάσσονται σε διάφορες κατηγορίες -έξυπνοι, πλούσιοι, επιστήμονες, άγιοι - κι όποιος δε μπορεί να καταταγεί σε μια κατηγορία αναγνωρισμένη από την κοινωνία, θεωρείται πρόσωπο περιθωριακό.
Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, δε μπορεί να καλλιεργηθεί, και αν κανείς είναι συνειδητά αξιοπρεπής, σημαίνει ότι όλη την ώρα νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του, που σημαίνει ότι είναι ασήμαντος, μικροπρεπής. Το να είσαι τίποτα σημαίνει ότι είσαι ελεύθερος από την ιδέα τού να είσαι κάτι. Αληθινή αξιοπρέπεια υπάρχει, όταν δεν ανήκεις ή βρίσκεσαι σε κάποια ξεχωριστή θέση. Αυτό δε μπορεί κανείς να σ’ το αφαιρέσει, θα υπάρχει πάντα.

12 πράγματα που δεν ξέρατε για το πεπτικό σύστημα



Το πεπτικό σύστημα επιτελεί δύο βασικές λειτουργίες: να μετατρέπει την τροφή σε θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για το σώμα και να απαλλάσσει το σώμα από τα άχρηστα υλικά. Προκειμένου να το πετύχει αυτό, απαιτείται η συνεργασία ενός αριθμού διαφορετικών οργάνων του σώματος, από το στόμα το στομάχι και τα έντερα, μέχρι το συκώτι και τη χοληδόχο κύστη. Ιδού 12 περίεργες και αξιοπρόσεκτες ιδιότητες του πεπτικού μας συστήματος.

1. Η τροφή δε χρειάζεται τη βαρύτητα για να φτάσει στο στομάχι. Όταν τρώμε κάτι, το φαγητό δεν πέφτει απλώς στον οισοφάγο και από εκεί στο στομάχι. Οι μύες του οισοφάγου συσπώνται και χαλαρώνουν κυματοειδώς σε μια διαδικασία που ονομάζεται περίσταλση, η οποία και σπρώχνει την τροφή προς τη στομαχική κοιλότητα. Εξαιτίας του μηχανισμού αυτού, ακόμα κι αν τρώγαμε ανάποδα, το φαγητό θα έφτανε στο στομάχι μας.

2. Τα απορρυπαντικά πλυντηρίου έχουν κοινά συστατικά με το στομάχι, όπως διάφορες κατηγορίες ενζύμων (πρωτεάσες, αμυλάσες και λιπάσες). Το πεπτικό σύστημα χρησιμοποιεί αυτούς τους τύπους ενζύμων ώστε να διασπά την τροφή. Οι πρωτεάσες διασπούν τις πρωτεϊνες, οι αμυλάσες τους υδατάνθρακες και οι λιπάσες τα λίπη. Για παράδειγμα, το σάλιο περιέχει τόσο αμυλάσες όσο και λιπάσες, ενώ το στομάχι και το λεπτό έντερο πρωτεάσες.

ΜΙΑ ΛΙΒΡΑ ΚΡΕΑΣ..


ΜΙΑ ΛΙΒΡΑ ΚΡΕΑΣ..
Οι νεώτεροι διαβάστε αυτό το εκπληκτικό σαιξπηρικό δράμα. Αξίζει το κόπο. 

Δεν μπορείς να δώσεις ότι θέλεις εσύ. Η συμφωνία είναι συμφωνία. Μια λίβρα κρέας από όπου θέλει ο δανειστής. Ετσι υπογράφτηκε, έτσι ήταν η συμφωνία. Τι δεν καταλαβαίνεις? Το διασημότερο μνημόνιο της ιστορίας, ο έμπορος της Βενετίας, διαχρονικό, ανεπανάληπτο, ξεκάθαρο. Ολο το αρρωστημένο πάθος, η τραγικότητα της λατρείας της δύναμης, του χρήματος, της εξουσίας της αθλιότητας της μικρότητας πάνω στην χαρά τους μεγαλείου της ζωής, στο ζύγι για μια λίβρα κρέας.

ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΓΩ, φωνάζει ο Σάυλοκ, και το απαιτεί, με χαρτιά και σφραγίδες. Γιατί το αφελές θύμα νόμιζε πως τελικά ότι και να γίνει το έλεος θα βγει στην επιφάνεια. Ακόμα και στη χειρότερη περίπτωση θα υπάρξει μια μετάνοια. Δεν υπάρχει συμβατότητα με τις λεξεις έλεος, μετάνοια, συμπάνοια σε εκείνους που ψήνονται μέσα στο πυρετό των παλιόχαρτων, των αριθμών, των μνημονίων κάθε είδους που θέλουν να στριμώξουν με κάθε τίμημα την ανθρώπινη ζωή σε σχέδια και χάρτες. 

Πως να φτιάξεις αντικλείδι σε 60 δευτερόλεπτα!!! (Βίντεο)



Λειτουργεί για τις περισσότερες κλειδαριές. Αν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να γυρίσει το βαρελάκι της κλειδαριάς σας, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πολλά αντίγραφα κολλημένα μαζί ώστε να δημιουργήσουν ένα λειτουργικό κλειδί.

Εισπνεόμενα για παρατεταμένο οργασμό

Εισπνεόμενα για παρατεταμένο οργασμό

Είναι συχνή η χρήση εισπνεόμενων ουσιών από ορισμένους, που τους χαρίζει έντονο σεξουαλικό οργασμό
Ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται συχνά είναι το νιτρικό αμύλιο ή poopers. Το αγγειοδιασταλτικό αυτό φάρμακο χαλαρώνει τους λείους μυς στα μικρά αιμοφόρα αγγεία και προκαλεί διεύρυνσή τους κι έτσι πτώση της πίεσης του αίματος. Συνήθως χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της στηθάγχης.
Οι άλλοι χρήστες την εισπνέουν, επειδή προκαλεί μια έντονη και άμεση ευφορίακαι φαίνεται πως εντείνει τον σεξουαλικό οργασμό. Οι επιδράσεις είναι βραχυπρόθεσμες και διαρκούν μόλις λίγα λεπτά.

Σύνδρομο των ανήσυχων των γεννητικών οργάνων...Όταν τα γεννητικά όργανα της γυναίκας είναι συνέχεια σε διέγερση


Όταν τα γεννητικά όργανα της γυναίκας είναι συνέχεια σε διέγερση
Η επίμονη διαταραχή της διέγερσης των γεννητικών οργάνων ή Persistent Genital Arousal Disorder (PGAD) ή Persistent Sexual Arousal Syndrome (PSAS) ή Restless Genital Syndrome (ReGS or RGS) ή σύνδρομο της επίμονης σεξουαλικής διέγερσης ή σύνδρομο των ανήσυχων των γεννητικών οργάνων, ICD-10 F52.22, οδηγεί σε μια αυθόρμητη, επίμονη και ανεξέλεγκτη διέγερση των γεννητικών οργάνων των γυναικών, με ή χωρίς οργασμό ή υπεραιμία των γεννητικών οργάνων που δεν σχετίζεται με τα συναισθήματα της σεξουαλικής επιθυμίας.

Η νόσος αυτή τεκμηριώθηκε για πρώτη φορά από τον Δρ Sandra Leiblum το 2001 και μόλις πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως ξεχωριστό σύνδρομο στην ιατρική βιβλιογραφία. Μερικοί γιατροί χρησιμοποιούν τον όρο σύνδρομο επίμονης σεξουαλικής διέγερσης και άλλοι θεωρούν ότι το σύνδρομο του πριαπισμού στους άνδρες είναι η ίδια διαταραχή. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα