Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Θρήνος στη Ρόδο – πρώτη νεκρή από την κακοκαιρία

963030_10202560359949680_1041637661_n
Δυστυχώς, όσο περνάει η ώρα ο απολογισμός της μεγάλης καταιγίδας στη Ρόδο είναι όλο και χειρότερος. Πριν από λίγα λεπτά συνεργεία διάσωσης βρήκαν μία νεκρή στη γέφυρα της Παστίδας, στον δρόμο από Κρεμαστή προς Μαριτσά.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για γυναίκα μεγάλη σε ηλικία.

Αρχαιολογικό εύρημα ρίχνει φως στις "ρίζες" του κρασιού

Οι μακρινές "ρίζες" του κρασιού, του μαγικού ποτού που έχει συντροφεύσει τους ανθρώπους εδώ και χιλιετίες, πιθανότατα βρίσκονται κάπου στο Ισραήλ, σύμφωνα με νέα ευρήματα που έφεραν στον φως αρχαιολόγοι.
Ένα μεγάλο "κελάρι" κρασιού ήρθε στην επιφάνεια της γης, από αρχαιολόγους που πραγματοποιούσαν ανασκαφές σε ένα ερειπωμένο παλάτι σε μία πόλη στο Βόρειο Ισραήλ που ονομάζεται Tel Kabri, όχι πολύ μακριά από το σημείο που βρίσκονται τα σύγχρονα οινοποιείατης χώρας.
Οι ανασκαφές ανακάλυψαν έναν αποθηκευτικό χώρο (κάτι σαν κελάρι) που περιείχε 40 δοχείαύψους ενός μέτρου, τα οποία φαίνεται ότι περιείχαν μέσα κρασί ηλικίας 3.700 ετών.
jars

ΕΝΩΘΕΙΤΕ!!! (Βίντεο)


ΕΝΩΘΕΙΤΕ!!!

Ποίηση ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΘΑΣ - ΕΝΩΘΕΙΤΕ!!!!
Μουσική REQUIEM FOR A DREAM

Σπάστε τα δεσμά του φόβου
πρώτοι Έλληνες εσείς
μες στις φλέβες μας κυλάει
των θεών μας φως αφής
ενωθείτε με το πνεύμα
στις βασιλικές ψυχές
που φωτίζονται από άστρο
σε ημίθεες μορφές.
...................................
Ένας ήλιος η ψυχή μας
ένας δρόμος η ζωή
που επίγεια βαδίζει
τη σοφία του να βρει
συλλογίσου για το μέλλον
τις επόμενες γενιές
δώστε τις δικέ σας μάχες
με γνώσεις που είναι θεΪκές.
......................................
Ενωθείτε με ένα βλέμμα
μια ανδρεία μια φωνή
και σαν Άνοιξη ν' ανθίσει
μία νέα εποχή.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



Μιας πεντάρας .....δάκρυα


Απόψε κλαίω και κλαίω και δεν μπορώ να σταματήσω.

Αληθινά δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου ,έαν εαυτό τόσο πειθαρχημένο που το κλάμα είναι τελείως εξορισμένο από τη ζωή μου και από το λεξιλόγιό μου ακόμη .......σχεδόν από τότε που ήμουν βρέφος.
Μα είναι κάτι καταστάσεις που ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε να λέγετε Άνθρωπος αν δεν λύγιζε.
Τώρα θα μου πεις............Σιγά και το σοβαρό.
Άλλοι ψάχνουν να βρουν τροφή μέσα στους κάδους των σκουπιδιών,κι άλλοι μένουν μέσα στα αυτοκίνητα παρέα με τα παιδάκια τους κι εσύ ρε κοπελιά κάθεσαι και κλαις ακόμη για ένα χαμένο κορμί...
Ναι....έτσι είναι και σωστά θα λέγατε.
Μα όμως όπως συνήθως γίνεται ο κάθε Άνθρωπος πονά για τον δικό του πόνο και είναι ευχής έργο να μπορεί και να πονά λιγάκι και για των άλλων.............!
Λοιπόν σήμερα έχυσα τόνους δακρύων,ιαματικών,τόσα που δεν θυμάμαι να είχα ξανα-σπαταλήσει εδώ και πολλά χρόνια.....και αφού τυράνησα και κάποια καλή μου φίλη στο τηλέφωνο να μου κάνει ψυχανάλυση ,(αχ τι γλυκό να’χεις φίλες ψυχαναλύτριες τις ώρες του οδυρμού).....!!!!τέλος κάθισα και άρχισα να κάνω απολογισμό των δακρύων.

Τι σημαίνει Έρωτας" (Ανατομία του Έρωτα ) της Megan Tresidder



Η παλιά και πολυ-χρησιμοποιημένη διαμαρτυρία ότι κάποιος είναι απλώς « ένας καλός φίλος » , δείχνει το μεγάλο χάσμα που χωρίζει τις δυο ιδιότητες του εραστή και του φίλου. 



Ωστόσο , όπως πολλοί από εμάς ανακαλύπτουμε στην πορεία της ζωής μας , ότι τα όρια ανάμεσα στη φιλία και στον έρωτα είναι ευμετάβλητα και πολλοί από εμάς τα διασχίζουμε με ευχαρίστηση , και ανακούφιση, πολλές φορές. 



Η " ένωση των αληθινών πνευμάτων ", όπως την αποκάλεσε ο Σαίξπηρ σ’ ένα από τα περίφημα ερωτικά σονέτα του, βρίσκεται στον πυρήνα της πιο στενής φιλίας και είναι συχνά, μία από τις πιο ευγενικές αιτίες για την γέννηση του έρωτα.

ΣΤΟΥΣ ΞΕΓΝΙΑΣΤΟΥΣ ΑΛΙΜΟΝΟ.ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΟΙ

Κανονικα δεν πρεπει να εχουμε παραπονο απ 'αυτην την ζωη.Γιατι να αντισταθουμε παιδια;.Μια χαρα ειναι ολα.
Ψηφισαμε τους αιρετους μας που επιλεγουν για εμας, υστερα απο μια πλυση εγκεφαλου που δεχομαστε καθημερινα.
Κι αυτη προερχεται απο ξενα κεντρα εξουσιας
Κι απο μετρημενους ανθρωπους που κατεχουν τα Μ.Μ.Ε στην χωρα μας και καθε φορα μας πειθουν με λογια που θελουν αυτοι ,οι επιτηδειοι για να ακουσουν τα αυτια μας.
Λογια ομως που πριν εφευρεθηκαν και μελετηθηκαν προσεκτικα.Μεσα σε ειδικα γραφεια επιτελεστηκαν και κατασκευασθηκαν αυτα.
Προσεξτε τον συγχρονισμο τους.Λογια και κινησεις.Παρατηρηστε τις κινησεις και την γλωσσα του σωματος των πολιτικων.Ολες ειναι προσχεδιασμενες απο ανθρωπινους ειδημονες.Μονο και μονο γινονται επι τουτου.
Για να πειθουν οι μαριονετες αυτες με τα λογια και τις κινησεις τους πως καιγονται ιο ερμοι για την δολια πατριδα.
Και παντα αυτοι οι καρναβαλοι της ζωης καταφερνουν εμας να μας πειθουν.
Για τις πατριωτικες τους προθεσεις ....μας πειθουν.
Και ολοκληρες δεκαετιες τωρα τα καταφερνουν και εμεις τους ψηφιζουμε ολους αυτους.
Ετσι οπως ακριβως θελουν αυτα τα αφεντικα τους που βαστουν τα σχοινια.

Να ξαναβρούμε τη χαμένη ελληνική μας ταυτότητα!


Η σημερινή πολυποίκιλη και βαθειά κρίση, στην οποία έχει εισέλθει η χώρα μας από αρκετές δεκαετίες, το αποκορύφωμα της οποίας βιώνουμε στις μέρες μας, έχει τις ρίζες της κυρίως στην ανεπαρκή, επιφανειακή, και στρεβλή παιδεία που προσφέρεται στηνέα γενιά, καθώς και στα αρνητικά πρότυπα που προβάλλονται κατά κόρον καθημερινά από τα διάφορα τηλεοπτικά «κανάλια». Ο πολίτης, από τη στιγμή που αρχίζει να αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του, «βομβαρδίζεται» με σκηνές βίας και ερωτισμού, αλλά συχνά και με ποταπές «ιδέες», όπως για παράδειγμα του εύκολου και του γρήγορου πλουτισμού, της αύξησης της προσωπικής έλξης  μέσω της εξωτερικής εμφάνισης ως μέσου επιτυχίας στη ζωή, της επιδίωξης της ηδονής και της κοινωνικής ανέλιξης με κάθε μέσο κ.ά.,  που «πλασάρονται» επιτηδείως χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο.
Κάκιστα πρότυπα επίσης παρέχουν οι πολιτικοί άνδρες, τόσο με τη διαγωγή τους όσο και με τα προκλητικά προνόμια τα οποία απολαμβάνουν, την αναντιστοιχία λόγων και έργων, την προκλητική ατιμωρησία για οποιοδήποτε αδίκημά τους και την«αλληλεγγύη» που αναίσχυντα εκφράζεται από τη «συντεχνία» των βουλευτών και πολιτευτών, την ανευθυνότητα, τη διαφθορά και την αδιαφάνεια.

μη συνηθίζεις, μην ξεχνάς

σήκωσα το κεφάλι μου ψηλά
να δω τον ουρανό
σκόνταψα σε μια φωτεινή επιγραφή
μη συνηθίζεις, μην ξεχνάς
έτσι έλεγε

χάθηκε ο ουρανός·

Αυτό-εξέταση όρχεων. Πως γίνεται;


Συστροφή όρχεως μέσα στο όσχεο(προκαλεί δυνατό πόνο), πόνος και ερεθισμός στο όσχεο (επιδιδυμίτιδα), παρωτίτιδα και πιο σπάνια καρκίνος των όρχεων είναι ορισμένα θέματα υγείας που πρέπει να προσέξουν οι άντρες…

Πότε να πάω στον γιατρό;
Αν έχετε πόνο για πάνω από 48 ώρες
Αν έχετε υποψίες ότι έχετε επιδιδυμίτιδα
Αν μετά από αυτό-εξέταση ανακαλύψετε ένα εξόγκωμα στους όρχεις ή στο όσχεο

Πως θα εξετάσετε μόνοι σας τους όρχεις

Τι μπορείς να καταλάβεις από το χιούμορ ενός ανθρώπου



Ο άνθρωπος που έχει μάθει να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής με χιούμορ, είναι πιο προσαρμοστικός έχει αυξημένο ψυχολογικό ανοσοποιητικό, μπορεί να αντιμετωπίσει πιο ικανοποιητικά τις αλλαγές με αποτέλεσμα η ζωή του να είναι συνήθως, πιο ολοκληρωμένη. 
Κείμενο της ψυχοθεραπεύτριας, M.S Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια κυρίας Πέγκυ Πελώνη- Πινήρου.

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα έχει τελειώσει



Συνέντευξη σοκ του Γιάννη Βαρουφάκη στο ABC (BBC της Αυστραλίας) πριν λίγες μέρες. Σοκάρουν οι απαντήσεις του έγκριτου καθηγητή πιο κάτω:

LEIGH SALES, Παρουσιαστής: Μαζί μας σήμερα από την Αθήνα είναι ο Έλληνας οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης.

Το προφανές ερώτημα είναι: τι θα γίνει τώρα;

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Λοιπόν, ο εκτροχιασμός του τρένου που είναι η ευρωζώνη, η οποία ξεκίνησε με την Ελλάδα και στη συνέχεια άρχισαν να φεύγουν διαδοχικά και άλλα βαγόνια - η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, τώρα και η Ισπανία - συνεχίζεται. Και η χθεσινή ψηφοφορία δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Όλος ο........ ενθουσιασμός και οι εορτασμοί είναι πλήρως και εντελώς άστοχοι. Φοβάμαι ότι η ευρωζώνη και η Ευρώπη συνεχίζει την ίδια διαδρομή εδώ και τα δύο τελευταία χρόνια με μια πλειάδα λαθών, που καταντάνε κωμικά πια. Κοιτάξτε την Ισπανία, τι συμβαίνει σήμερα. Κοιτάξτε τι συμβαίνει στην Ιταλία. Εκτός αν η λογική ή ό,τι περνάει για λογική στην ευρωπαϊκή προσέγγιση στην κρίση αλλάξει και μάλιστα πολύ σύντομα η ευρωζώνη θα αποτελεί ιστορία.

Αισιοδοξία - το ελιξίριο της επιτυχίας και ο κίνδυνος φυγής από την πραγματικότητα


Οι περισσότεροι από εμάς βλέπουμε τον κόσμο ευνοϊκότερο απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα, θεωρούμε τους εαυτούς μας ικανότερους απ’ όσο όντως είμαστε, ενώ έχουμε επίσης την τάση να πιστεύουμε πως μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον. Είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι, οι περισσότεροι είμαστε εκ φύσεως αισιόδοξοι.
Σε επίπεδο λήψης αποφάσεων, η «προκατάληψη της αισιοδοξίας» ενδέχεται να είναι η πιο σημαντική γνωστική προκατάληψη των ανθρώπων αλλά ενέχει και κινδύνους: μπορεί να καταλήξει τόσο σε ευλογία όσο και σε επικίνδυνη παρεκτροπή, φυγή από την πραγματικότητα.
Ο Daniel Kahneman, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πρίνστον και κάτοχος του Νομπέλ Οικονομίας για το 2002, που βραβεύτηκε «διότι εισήγαγε στις οικονομικές επιστήμες κεκτημένα της έρευνας στην ψυχολογία, ιδίως αναφορικά με κρίσεις και αποφάσεις σε αβεβαιότητα») ελέγχει τα υπέρ και τα κατά της αισιοδοξίας και μας εφιστά την προσοχή στον κίνδυνο της υπερεκτίμησης του εαυτού μας.

ΑΝΆΨΤΕ ΦΩΤΙΆ ΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΤΑΡΊΑ ΚΑΙ ΣΎΡΜΑ ΚΟΥΖΊΝΑΣ (Βίντεο)


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ -ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΟΥ ΣΩΘΗΚΕ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ -ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΟΥ ΣΩΘΗΚΕ
Επισήμως επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο πλέον η πληροφορία για τους δύο αγνοούμενους εκπαιδευτικούς, τους οποίος παρέσυρε το ποτάμι της Κρεμαστής, εν μέσω της ισχυρής κακοκαιρίας που έπληξε τη Ρόδο σήμερα το απόγευμα.

Όπως αποκάλυψε η ΡΟΔΙΑΚΗ το αυτοκίνητο με τους τρεις εκπαιδευτικούς στο δημοτικό σχολείο Παραδεισίου, ένα ασημί ΝΙΣΣΑΝ ALMERA επέστρεφε από το Παραδείσι στη Ρόδο, στις 4 και μισή το απόγευμα.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ο 50χρονος καθηγητής αγγλικών η 30χρονη δασκάλα και ένας ακόμα δάσκαλος επίσης 30 ετών ο οποίος διεσώθη από θαύμα.

Στην κατάθεσή του στο ΑΤ Ιαλυσού πριν από λίγο, ο 30 χρονος περιέγραψε λεπτό προς λεπτό πως έγινε το κακό: 

Τι είναι η υποχονδρίαση;


Απαντά ο Ψυχίατρος, Γεώργιος Φλώρος.
Ο ένας στους είκοσι ασθενείς που επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων μπορεί να υποφέρουν από υποχονδρίαση. Συχνά παραπέμπονται σε ψυχιάτρους, όχι επειδή έχουν μία συγκεκριμένη κλινική εικόνα, αλλά επειδή δεν μπορεί να βρεθεί τίποτε παθολογικό που να συνδέεται με τα παράπονα τους. Παρόλο που η υποχονδρίαση είναι μία από τις παλιότερες Ιατρικές διαγνώσεις, ελάχιστα είναι ξεκάθαρα για την αιτιολογία της. Συνδέεται στο ιστορικό με περιπτώσεις εμπειρίας παρατεταμένης νόσου στην οικογένεια, με πραγματικά επεισόδια άλλων επειγόντων προβλημάτων που όμως επιλύθηκαν, με πολλαπλές διαγνωστικές διαδικασίες ώστε να αποκλειστεί κάποιος πιθανός κίνδυνος, καθώς και με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο.

-Τι χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά ενός υποχόνδριου ατόμου;

Πρόκληση Βενιζέλου: Δεν υπάρχει Τουρκία


Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε συνέδριο στην Πολωνία με θέμα "Οι φίλοι μας τα ζώα" δήλωσε ότι δεν υπάρχει κράτος που λέγεται Κύπρος.

Η δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν θύμισε σε όλους τους Έλληνες ότι η Κύπρος υπάρχει, αλλά την έχουμε γραμμένη στα παλιά μας τα παπούτσια και τη θυμόμαστε όποτε μας κάνει κέφι για να το παίζουμε πατριώτες.

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται βαρβάτη δήλωση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου που θα υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κράτος που λέγεται Τουρκία, οπότε είμαστε μόνοι μας στη βορειοανατολική Μεσόγειο και μπορούμε άνετα να διεκδικήσουμε τους "υδατάνθρακες" του Αιγαίου με μπροστάρη τον Πάνο Καμμένο και τον Παύλο Χαϊκάλη.

Ταυτόχρονα, κλιμάκιο 3 κομμάντο του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης με αρχηγό τον Δημήτρη Αβραμόπουλο έχει ήδη εισβάλει στην κατεχόμενη Κύπρο με σκοπό να την προσαρτήσει στο νότιο τμήμα και στη συνέχεια να την χαρίσει στον κ. Ερντογάν για να τον καλοπιάσουμε με δόξα και τιμή.

Ο αντιπεριφερειάρχης περιγράφει τη δραματική κατάσταση στη Ρόδο - Πρωτοφανής θεομηνία (Βίντεος +Φωτογραφίες)

Ομάδα της ΕΜΑΚ στέλνει αύριο το πρωί στη Ρόδο η Πυροσβεστική για να εντοπιστούν οι δύο αγνοούμενοι από τη θεομηνία

Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία στο νησί των Ιπποτών

Για μεγάλες καταστροφές μιλάει o δήμαρχος Ρόδου- Περισσότερα από 100 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στο παλαιό νεκροταφείο της Ιαλυσού - Τουλάχιστον 150 κλήσεις για παροχή βοήθειας και απεγκλωβισμούς από παρασυρόμενα αυτοκίνητα έχει λάβει η πυροσβεστική - Χωρίς ρεύμα περιοχές του νησιού

Πρωτοφανής είναι η θεομηνία που πλήττει τις τελευταίες ώρες το νησί της Ρόδου με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές καταιγίδες.

Αποτέλεσμα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας είναι να αγνοούνται δύο άτομα. Πρόκειται για έναν 50χρονο και μια 30χρονη που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά όταν επιχείρησαν να διασχίσουν γέφυρα στην Κρεμαστή.

Μαζί τους, σύμφωνα με το rodiaki.gr, ήταν και ένας 30χρονος, ο οποίος κατάφερε να γλιτώσει.

Αγνοούμενοι σε Κρεμαστή και Αρχάγγελο (Βιντεο)


Κινδύνευσαν άνθρωποι από την κακοκαιρία
Μία σφοδρή κακοκαιρία «χτύπησε» νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής το νησί της Ρόδου.Ένα 
όχημα παρασύρθηκε από τον ποταμό...
στη γέφυρα της Κρεμαστής στο οποίο επέβαιναν τρεις δάσκαλοι από το Παραδείσι.

Ο ένας απεγκλωβίστηκε την στιγμή που παρασυρόταν το αυτοκίνητο , ενώ οι άλλοι δυο 
παρασύρθηκαν μέσα στο όχημα και τους απεγκλώβισε η πυροσβεστική κοντά στη θάλασσα 
σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επίσης, νεαρή κοπέλα παρασύρθηκε στον Αρχάγγελο Ρόδου από ορμητικά νερά , έγκαιρη ήταν η παρέμβαση από την πυροσβεστική και γλίτωσε από τον κίνδυνο

Ιαλυσός μια εικόνα χίλιες λέξεις ….

cbvcvb
Τρομακτικές διαστάσεις έχει πάρει η καταιγίδα στο νησί της Ρόδου , δεκάδες αυτοκίνητα καταστράφηκαν , σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν , ενω παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν αγνοούμενοι .
Η εικόνα δείχνει την σφοδρότητα της καταιγίδας που έπληξε όλο το νησί αλλά και τα τεράστια προβλήματα δημιουργήθηκαν κυρίως σε Ιαλυσό , Κρεμαστή και Παστίδα

Βουλιμία: Τύποι προσωπικότητας που κινδυνεύουν πιο πολύ

Eπικεντρώσου στα δυνατά σημεία του χαρακτήρα σου!



Όλοι μας έχουμε προτερήματα και ελαττώματα. Για τα πρώτα καμαρώνουμε, τα δεύτερα θέλουμε να τα εξαφανίσουμε, για να πετύχουμε καλά αποτελέσματα στην πορεία αυτοβελτίωσής μας. Αυτή όμως ίσως δεν είναι η καλύτερη τακτική για να βρούμε την πολυπόθητη εσωτερική ισορροπία και γαλήνη, όπως τονίζει η ψυχολόγος Μαρία Μεραμβελιωτάκη-Simon.

«Συχνά επικεντρωνόμαστε τόσο πολύ στις αδυναμίες και τα αρνητικά μας, που ξεχνάμε να δούμε τα θετικά και δυνατά μας σημεία. Ίσως σκεφτόμαστε ότι, για να πετύχουμε και να ευτυχήσουμε, θα πρέπει να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας και να γίνουμε καλύτεροι εξαλείφοντάς τες. Έτσι αγνοούμε μια άλλη εκδοχή: Το ότι η προσωπική μας βελτίωση μπορεί να έρθει όχι απαραίτητα διορθώνοντας το αρνητικό, αλλά ενδυναμώνοντας το θετικό. Κανείς δεν μπορεί να είναι τέλειος σε όλα, όλοι μας όμως έχουμε δυνατά σημεία, χαρίσματα και κλίσεις που μας ξεχωρίζουν. Το ερώτημα είναι, τα γνωρίζουμε;

11 ιδέες για να αποφασίζεις πιο εύκολα

11 ιδέες για να αποφασίζεις πιο εύκολα
«Το Πιο Δύσκολο Πράγμα Είναι Η Απόφαση Να Δράσεις, Τα Υπόλοιπα Είναι Απλά Θέμα Επιμονής. Οι Φόβοι Είναι Χάρτινες Τίγρεις. Μπορείς Να Κάνεις Οτιδήποτε Αποφασίσεις. Μπορείς Να Δράσεις Έτσι Ώστε Να Αλλάξεις Και Να Ελέγξεις Τη Ζωή Σου Και Η Διαδικασία Αυτή Είναι Και Η Ανταμοιβή Σου».

Το δίλημμα των φυλακισμένων


Πολιτικοι1
Συγκρίνοντας τις αμοιβές των Ελλήνων, των Γερμανών και των Αυστριακών βουλευτών, με αυτές των γιατρών σε αντίστοιχες θέσεις στις χώρες τους, καταλήγει κανείς σε δυσοίωνα συμπεράσματα, όσον αφορά την κοινωνική ειρήνη και το μέλλον της δημοκρατίας
.
«Νομίζετε ότι ο πρωθυπουργός έχει την παραμικρή εξουσία; Ξυπνήστε, η αληθινή εξουσία είναι το Καρτέλ! Είναι η Microsoft, η Google, η Nestle, η Coca Cola, η Wal-Mart, η Monsanto, η Toyota, η Siemens, η ΑΒΒ, η Exxon, η Shukori, η  Morgan Stanley, η Deutsche Bank, η Royal Dutch Shell, η Astra Zeneca, η Sanofi-Aventis και όλες οι άλλες πολυεθνικές.
Ορίστε, αυτή είναι η αληθινή κυβέρνηση του πλανήτη. Όταν συγκεντρώνονται κάθε τρείς μήνες, οι «προτάσεις συντονισμού», στις οποίες συμφωνούν, είναι πολύ πιο σημαντικές από όλα τα κυβερνητικά διατάγματα. Προτάσεις….. Είναι για γέλια.

Καταστροφή στην Ιαλυσό! Υπερχείλισε ο ποταμός – Κολυμπάνε τα οχήματα – Φωτογραφίες

1476597_10202018792607706_1580467319_n

Τεράστια  τα προβλήματα στην Ιαλυσό από τη σημερινή κακοκαιρία, καθώς ο ποταμός που περνάει κοντά από το παλιό κοιμητήριο υπερχείλισε, έσπασε και πέρασε μέσα από το χωριό της Ιαλυσού.
Χώματα, μπάζα, καλάμια και πολύ νερό έκλεισαν τη λεωφόρο Ιαλυσού. Πολλά καταστήματα και σπίτια είναι πλημμυρισμένα , οι δρόμοι είναι απέραστοι και πολλά είναι τα οχήματα που ακινητοποιήθηκαν μέσα στη μέση του δρόμου λόγω της πλημμύρας κι έτσι έχει μπλοκάρει η κυκλοφορία. Αρκετά οχήματα αναποδογύρισαν, έσπασαν, έχει γίνει «καραμπόλα» οχημάτων και δέντρα έχουν πέσει.

Πόσο πολύ θέλετε αυτό που θέλετε;

Ένας νεαρός ρώτησε κάποτε το Σωκράτη πώς μπορούσε να αποκτήσει σοφία. 

Ο Σωκράτης απάντησε: «Έλα μαζί μου». 

Τον πήγε σε ένα ποτάμι, και εκεί του βύθισε το κεφάλι μέσα στο νερό. 

Οι βρικόλακες του συναισθήματος





Βρικόλακες:Βρίσκονται εκεί έξω, μασκαρεμένοι σαν κανονικοί άνθρωποι μέχρι τη στιγμή που η ανάγκη τους για τροφή τους μεταμορφώνει σε αρπακτικά θηρία. Δεν πρόκειται να σου πιουν το αίμα, αλλά τη συναισθηματική σου ενέργεια.
Πρόκειται για αυθεντικά σκοτεινά πλάσματα. Πλάσματα που έχουν τη δύναμη όχι απλώς να σε εκνευρίσουν, αλλά να σε υπνωτίσουν, να σου θολώσουν το μυαλό με ψεύτικες υποσχέσεις, ώσπου να μπλεχτείς στα δίχτυα τους, και ύστερα σε στραγγαλίζουν.
Σαν πρώτη εντύπωση, οι βρικόλακες του συναισθήματος δείχνουν καλύτεροι από το μέσο άνθρωπο. Είναι έξυπνοι, ταλαντούχοι και γοητευτικοί. Σου αρέσουν, τους εμπιστεύεσαι, περιμένεις, περισσότερα από εκείνους, αλλά παίρνεις λιγότερα και στο τέλος πέφτεις θύμα. Τους προσκαλείς στη ζωή σου, και σπάνια αντιλαμβάνεσαι το λάθος σου μέχρι τη στιγμή που θα εξαφανιστούν μέσα στη νύχτα, αφήνοντάς σε στραγγισμένο με ένα πόνο στο λαιμό, άδειο πορτοφόλι, ή ίσως με ραγισμένη καρδιά. Ακόμη και τότε αναρωτιέσαι: φταίνε εκείνοι ή μήπως φταίω εγώ;

…Έχουμε αυτό που κάποτε σκεφτόμασταν…


 «Δεν πρέπει να καταστρέφουμε  αυτά που έχουμε και να επιθυμούμε αυτά που δεν έχουμε, αλλά να θυμόμαστε πως ό,τι έχουμε ήταν αυτό που κάποτε ευχόμασταν.» Επίκουρος

Στο βιβλίο «Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε» η Barbara Berger
γράφει:
«Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε. Γινόμαστε αυτό που πιστεύουμε. Η ζωή μας είναι αυτό που οραματιζόμαστε. Η ζωή μας είναι αυτό που αποφασίζουμε. Μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας αλλάζοντας τις σκέψεις μας.  Οι σκέψεις  και τα λόγια μας είναι πανίσχυρα.

Ξεφυλλίζοντας τη σιωπή -Αλκυόνη Παπαδάκη



Όλοι, εμείς, που σκάβουμε με τα νύχια μας τον ουρανό,ώρα μεσάνυχτα, για να φωνάξουμε στον ήλιο "φτου ξελεφτερία". 

Όλοι εμείς, που δραπευτεύουμε απ' το φεγγίτη της οδύνης,για να φιλήσουμε στο στόμα τη χαρά. Όλοι εμείς που μαλώσαμε στη μοιρασιά των άστρων. Που δε συναντήσαμε ποτέ κανέναν στο δρόμο μας για να μας δώσει πληροφορίες, κατά που πέφτει η σιγουριά. Όλοι εμείς, που όταν όταν βρεθούμε κάτω από ερείπια,διώχνουμε με χαμόγελα τους διασώστες. Όλοι εμείς, που ψάξαμε στ' αζήτητα να βρούμε τα στολίδια της ψυχής μας. 

Που κάναμε τα μεγάλα ταξίδια μας στις φτερούγες των κύκνων. Όλοι εμείς, οι σιωπηλοί ακροβάτες μιας υπόσχεσης μάταιης. Όλοι εμείς, που παραπλανήσαμε τους ανέμους,που ξελογιάσαμε τις ελπίδες. Όλοι εμείς, που ερωτευθήκαμε ό,τι μας αφάνιζε. Όλοι εμείς οι αφρούρητοι, που δεν είχαμε ποτέ ένα άλλοθι για τα λάθη μας. Όλοι εμείς οι αντιρρησίες της παρηγοριάς.

Osho: Τι είναι η ζήλια

Όσσο,
Μιλώντας για τις αδυναμίες μας, συνήθως αναφέρεις το θυμό, το σεξ και τη ζήλια. Καταλαβαίνω τα σχετικά με το θυμό και το σεξ, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι πώς προκαλείται η ζήλια. Θα ήθελες να μας μιλήσεις για αυτήν;

ΝΑΙ, ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΘΥΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΞ και λιγότερο στη ζήλια, επειδή η ζήλια δεν είναι κάτι πρωτογενές. Είναι δευτερογενές. Είναι δευτερογενές συστατικό του σεξ. Όποτε έχεις μια σεξουαλική παρόρμηση στο νού σου, όποτε νιώθεις τη σεξουαλική έλξη και πως έχεις σχέση με κάποιον, τότε, επειδή δεν αγαπάς, εμφανίζεται η ζήλια. Αν αγαπάς, η ζήλια ποτέ δεν εμφανίζεται.

Προσπάθησε να κατανοήσεις το όλο πράγμα. Όποτε συνδέεσαι σεξουαλικά με κάποιον, φοβάσαι, γιατί το σεξ στην πραγματικότητα δεν είναι σχέση, είναι εκμετάλλευση. Αν σε έλκει σεξουαλικά ένας άντρας, ή μια γυναίκα, πάντα φοβάσαι ότι αυτή η γυναίκα μπορεί να πάει σε κάποιον άλλο, αυτός ο άντρας μπορεί να πάει σε κάποια άλλη. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει σχέση. Πρόκειται απλά για εκμετάλλευση και από τους δύο. Εκμεταλλεύεστε ο ένας τον άλλο, όμως δεν αγαπάτε -και το ξέρετε- και γι' αυτό φοβάστε.

Η Ζήλια


Η ζήλια επηρεάζει το φυσικό σώμα, καθώς και το συναισθηματικό και το νοητικό σώμα. Ένας Μεγάλος Δάσκαλος λέει ότι η ζήλια είναι ένα σκουλήκι που χώνεται βαθιά μέσα στη φύση σας και σας τρώει ζωντανούς. Αυτό το ελάττωμα είναι μια μεγάλη ασθένεια στο αστρικό πεδίο η οποία έχει κληρονομηθεί από το ζωικό βασίλειο.
Στο ζωικό βασίλειο η ζήλια είναι ευεργετική, εξασφαλίζοντας την επιβίωση του καταλληλότερου. Ο άνθρωπος, όμως, με τον αναπτυγμένο νου και την πνευματικότητά του δεν χρειάζεται πλέον αυτό το ζωώδες συναίσθημα. Οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λογική και την ενόραση αντί για αυτό το πρωτόγονο συναίσθημα.
Όταν εκφράζετε ζήλια σαν ανθρώπινη ύπαρξη, η ζήλια μετατρέπεται σε ασθένεια και αυξάνει τη δύναμη του ζωώδους μέρους της φύσης σας. Η ποσότητα της ζήλιας που έχει ένα άτομο αποκαλύπτει το επίπεδο της εξέλιξής του. Αν το άτομο βρίσκεται ολότελα κάτω από τον έλεγχό της, αυτό είναι μια ένδειξη ότι δεν έχει προχωρήσει πολύ μέσα στο ανθρώπινο βασίλειο. Αν, από την άλλη, έχει κατανικήσει πλήρως τη ζήλια, αυτό είναι σημάδι ότι εισέρχεται στο υπερφυσικό βασίλειο.

Ο ΑΔΥΝΑΜΑ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ



Ήταν ένας άνθρωπος πολύ αδύναμος, χαμένος μόνος του μέσα στις ερημιές και τα δάση, τσουρουφλίστηκε από τον καυτό ήλιο, χτυπήθηκε από τους μανιασμένους ανέμους, πνίγηκε από τις βροχές και τα ποτάμια, πάγωσε από το κρύο και την υγρασία, γδάρθηκε πάνω σε βράχους, τρόμαξε μέσα στην μαύρη νύχτα, χλευάστηκε  από το ίδιο του το είδος, τραυματίστηκε από τα ζώα.
Πάντα ήταν ένας αδύναμος άνθρωπος, γιατί ήταν άνθρωπος, γιατί κατάλαβε ότι όταν πας να γίνεις κάτι άλλο εκτός από άνθρωπος, γίνεσαι διπλά αδύναμος - οι άνθρωποι γοητεύονται από το "γλαύκωμα".

Έφυγα...




Ένας μεγάλο, άναρχο ποτάμι είναι η ζωή. Προς τα πού κατευθύνεται; Που θέλει να φτάσει; Ποιος είναι τελικά ο σκοπός της; Ας είμαστε σε εγρήγορση, ας παρατηρήσουμε με ενάργεια, ας εμβαθύνουμε πίσω από τα γεγονότα και ίσως αν το θελήσει ο ουρανός να μάθουμε. Ίσως να αντιληφθούμε ότι κάθε τι που μας συμβαίνει, είναι ένα διδακτικό μάθημα που συνεισφέρει στην εξέλιξη μας. Κάθε πόνος, κάθε δάκρυ, κάθε στεναχώρια, δεν είναι παρά ένας βράχος στη ροή του ποταμού της ζωής και υποκρύπτει μια προσκόλληση που εμποδίζει την ελεύθερη ροή του. Κάποιες φορές μάλιστα ο βράχος αλλάζει τη ροή του ποταμού διευκολύνοντας τη διέξοδό του προς τη θάλασσα. Αυτός είναι ο ύψιστος και αμείλικτος νόμος της ζωής. Αλλοίμονο σε εκείνους που αγκιστρώνονται σε ανθρώπους, σε  καταστάσεις ή γεγονότα, προβάλλοντας υποκριτικές δικαιολογίες για να μην αλλάξουν,  αρνούμενοι να κυλίσουν στο ρεύμα του μεγάλου ποταμού της εξέλιξης. Οτιδήποτε εμποδίζει αυτή τη ροή θα παραμεριστεί σύντομα χωρίς έλεος. Το ποτάμι θα καταλήξει έτσι κι αλλιώς στη θάλασσα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το καθυστερήσουμε. Και να υποφέρουμε.

ΣΠΑΣΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΟΥ


Μεσα σε τουτη την χωρα επικρατει μονο πεινα, φοβος, αδiκια κι ατιμια.Παρατηρησε προσεκτικα τον κοσμο γυρω σου και προσπαθησε να τον εξερευνησεις σωστα.

Ζυγωσε κι αλλο τους ανθρωπους.Κοιτα τους στα ματια και νιωσε τους.
Θα ανατριχιασεις οταν νιωσεις τον φοβο που κρυβουν στις ζωες τους.Μπες στην διαδικασια τοτε να τους μετρησεις.

Εκκατομυρια ανθρωποι ειναι. Ποσα βαρια, λιπαρα και παραχορτατα προσωπα και ζωες θα βρεις να ζουν μεσα στην μικρουτσικη τουτη χωρα;

Λιγοι ειναι αυτοι.Ασε τους αυτους.Εσυ νιωσε μονο τους χιλιαδες των αδικημενων και φοβισμενων ανθρωπων που στεκουν με σκυμμενα κεφαλια στη ζωη.
Ναι.Τοτε θα καταλαβεις.

Το δίδυμο θαύμα


ΘΑΥΜΑ-2
Ειδικά όσον αφορά τη φορολογία στα ακίνητα, τα οποία έχουν βάλλει 
στο μάτι οι Γερμανοί, θέλοντας να τα «αρπάξουν» από τους Έλληνες, 
με οικονομικά όπλα αυτή τη φορά, οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να 
συμβάλουν τα μέγιστα στον προϋπολογισμό του 2014
.
Ο προϋπολογισμός του 2014, με τον οποίο η Τρόικα δεν συμφώνησε (δήθεν;), κατατέθηκε, με μία πολύ ευχάριστη έκπληξη – σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα ξεπεράσει το πρόβλημα της ύφεσης, μίας τάξης μεγέθους του -4% το 2013, εμφανίζοντας ελαφρά ανάπτυξη!
Την ίδια στιγμή ο ΟΟΣΑ προβλέπει ύφεση στην Ευρωζώνη το 2014, ενώ ολόκληρος ο πλανήτης απειλείται από το φάντασμα του αποπληθωρισμού – ο οποίος διαμορφώθηκε περίπου στο -2% στην Ελλάδα, το προηγούμενο τρίμηνο (διάγραμμα). Δυστυχώς, παράλληλα με την αύξηση των τιμών των βασικών προϊόντων διατροφής και της ενέργειας – όπως συνήθως συμβαίνει, με αποτέλεσμα να προκαλούνται «λιμοί και γενοκτονίες», όπου τυχόν εμφανίζεται η συγκεκριμένη θανατηφόρος επιδημία.

Παιδικός αυνανισμός

paidikos aynanismos


Η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος και συγγραφέας κ. Αλεξάνδρα Καππάτου συμβουλεύει: 

Το τετράχρονο παιδί σας σας έχει φέρει επανειλημμένως σε δύσκολη θέση βλέποντας το να "χαϊδεύεται". Δεν ξέρετε πώς πρέπει να αντιδράσετε…Άλλοτε κάνετε ότι δεν το βλέπετε κι άλλοτε προσπαθείτε να του αποσπάσετε την προσοχή προτείνοντάς του να παίξετε ή να πάτε μια βόλτα. Αναρωτιέστε γιατί το κάνει και ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση;
Η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος και συγγραφέας αρκετών βιβλίων μεταξύ των οποίων τα "Οι γονείς κάνουν τη διαφορά" και "Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά" κυρία Αλεξάνδρα Καππάτου συμβουλεύει.
Με τον αυνανισμό το παιδί, όπως επισημαίνει η κυρία Καππάτου, ενδεχομένως να εκφράζει την ασυνήθιστη ένταση ή ανησυχία που αισθάνεται. Συχνά υπάρχει ένα αγχώδες οικογενειακό περιβάλλον, απαγορευτικό ή με υπερβολικές προσδοκίες που του δημιουργεί στρες και ανασφάλεια. Πιθανόν δεν ικανοποιούνται βασικές συναισθηματικές ανάγκες και ο αυνανισμός είναι ένας τρόπος για να παρηγορηθεί ή για να διαμαρτυρηθεί για γεγονότα ή καταστάσεις που το πιέζουν.
Τι πρέπει να γνωρίζετε

Κάτι Λιτό Και Θαυμάσιο Στο Ανατολικό Λονδίνο


ss_4
Υπήρχε ένα κτίριο με αποθήκες κάποτε, στο ανατολικό Λονδίνο, μια περιοχή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τότε με την εγγλέζικη λέξη "blight". Μα οι εποχές άλλαξαν, τα μέρη άλλαξαν, η περιοχή αναβαθμίστηκε και το κτίριο με τις αποθήκες μετατράπηκε σε κτίριο με διαμερίσματα, δύο τον αριθμό, στους πάνω πάνω ορόφους. Να ένα.

Τριχομονάδες, πως μεταδίδονται, τι προκαλούν σε γυναίκες και άντρες, τρόποι πρόληψης.


του Γιώργου Μονεμβασίτη, M.D.
Πρόκειται για την πιο συχνή μόλυνση, κυρίως των γυναικών νεαρής ηλικίας, με ενεργή σεξουαλική ζωή. Η τριχομονάδωση είναι παρασιτική λοίμωξη που έχει ως αποτέλεσμα να διαταράσσεται η φυσιολογική κολπική έκκριση και στους άνδρες να προκαλείται έκκριση από το πέος. Η τριχομονάδωση προκαλείται από το παράσιτο Trichomonas vaginalis, το οποίο μολύνει τον κόλπο των γυναικών και την ουρήθρα των ανδρών. 
Οι τριχομονάδες είναι ιδιαίτερα συνήθεις σε γυναίκες άνω των 30 και των 40 (το ενδεχόμενο μόλυνσης είναι, παγκοσμίως, διπλάσιο από αυτό της γονόρροιας και των χλαμυδίων μαζί).

"Το Κρεμμυδάκι" ή ο μοχλός της αγάπης

κρεμμύδι
Σε ένα κεφάλαιο του αριστουργηματικού «Αδελφοί Καραμάζoφ», το οποίο ο Ντοστογιέφσκι ονομάζει «Το Κρεμμυδάκι», περιγράφει την εξής παραβολική ιστορία:
- - -
«Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε μια κακιά γυναίκα, σωστή μέγαιρα. Δεν αγαπούσε κανέναν -πέρα από τον εαυτό της-, δεν είχε κάνει ποτέ και σε κανέναν καλό και μόνο κακό λόγο είχε να πει για όλους. Όταν πέθανε, την άρπαξαν οι δαίμονες και την πέταξαν στη Φλογισμένη Λίμνη της Κολάσεως.

Ο πιο απλός Δρόμος, είναι εκείνος που οι άνθρωποι δεν επιλέγουν ποτέ, ή επιλέγουν τελευταίο... Που πάνε όλοι? ε, εσύ να πηγαίνεις αλλού...

Φωτογραφία: Ο πιο απλός Δρόμος, είναι εκείνος που οι άνθρωποι δεν επιλέγουν ποτέ, ή επιλέγουν τελευταίο...
Που πάνε όλοι? ε, εσύ να πηγαίνεις αλλού...

Συνήθως οι άνθρωποι σφίγγουν τα δόντια και ζουν...σφίγγουν τα δόντια και κάνουν το σωστό...σφίγγουν τα δόντια και πιστεύουν στον θεό...σφίγγουν τα δόντια και ανέχονται τον εαυτό τους και τους άλλους.
Και τούτο το σφίξιμο των δοντιών περνάει απαρατήρητο μέσα στην πληθώρα των διεξόδων που μας προσφέρονται στον Φυσικό Κόσμο...

Και όσο και να φαίνεται παράξενο και αντίθετο από την μαζική πεποίθηση, όσο και να φαίνεται ότι οι άνθρωποι ζουν σ' αυτό το λίγο, σαν να μείνουν εδώ για πάντα, οι περισσότεροι υπομένουν την ζωή, γιατί ξέρουν ότι εδώ είναι λίγη...Το ξέρουν, και σφίγγουν τα δόντια για να δείξουν ότι το ξεχνάνε...

Η Αιωνιότητα πέφτει βαριά, γιατί γέμισε η Ζωή πόνο και ο λίγος χρόνος φαίνεται βολικός...Ζωή είναι, θα περάσει...
Πόσο εύκολα γίνονται οι άνθρωποι αιρετικοί με την Αθωότητα, την Χαρά και την Ανάσταση, φαίνεται από τον τρόπο που επιτρέπουν στον θεό να τους κρίνει, πιστεύοντας ότι θα τους αγαπήσει για συγκεκριμένους λόγους, με συγκεκριμένες εντολές και πάντα μετά θάνατο...

Ενας δούλος της ζωής όμως, αποκλείεται να γίνει ελεύθερος μετά την ζωή...Όπως εδώ, έτσι και εκεί...Όπως πάνω, έτσι και κάτω, όπως μέσα, έτσι και έξω...
Η τραγική έκπληξη είναι ότι μέσα στην Ζωή ανασταίνεται, και μετά αποχωρεί και όχι το αντίθετο...
Τούτο μας έδειξε ο Άνθρωπος, μια μνήμη που αποφεύγουμε να θυμηθούμε, δεν παύει να είναι Μνήμη αιώνια χαραγμένη στην Ανθρώπινη Ύπαρξη...
Το Πνεύμα μέσα μας, δεν μπορεί να αναστηθεί, όταν ζούμε, χαμένοι από τον Εαυτό μας...
Μας χωρίζει πάντα η Αιωνιότητα του και όχι το σώμα μας...
Και κυρίως μας χωρίζει ένας ωκεανός ασυνειδησίας...
Το "θηρίο" είναι μόνο μέσα μας, που πάντα θα πολεμάει για να μην το ανακαλύψουμε...Και είναι πολύ ευρηματικό σ' αυτό!

Όμως η Ζωή είναι Αθώα, ο Άνθρωπος είναι Αθώος...αλλά μόνο όταν είναι Ζωντανός σε όλες τις εκφάνσεις της Παρουσίας του...
Η Ειρήνη και η Αγάπη δεν είναι καταστάσεις που μπορούν να κατακτηθούν εξωτερικά (το ξέρουμε άλλωστε), είναι καταστάσεις που μπορούν να βιωθούν, όταν στην ευρηματικότητα του "θηρίου" έχουμε να αντιτάξουμε την Λογική της Αγάπης.

Και αν τούτα κοντράρονται στην σκέψη μας, αν λέμε ότι Λογική και Αγάπη δεν πάνε μαζί, είναι γιατί έχουμε διαχωρίσει το Είναι μας σε συναίσθημα και νόηση, ενώ ο άνθρωπος ολόκληρος έχει και Πνεύμα...

Από ποιόν άραγε θέλουμε να σωθούμε?


Καλημέρα <3 <3 <3

Συνήθως οι άνθρωποι σφίγγουν τα δόντια και ζουν...σφίγγουν τα δόντια και κάνουν το σωστό...σφίγγουν τα δόντια και πιστεύουν στον θεό...σφίγγουν τα δόντια και ανέχονται τον εαυτό τους και τους άλλους.
Και τούτο το σφίξιμο των δοντιών περνάει απαρατήρητο μέσα στην πληθώρα των διεξόδων που μας προσφέρονται στον Φυσικό Κόσμο...

Και όσο και να φαίνεται παράξενο και αντίθετο από την μαζική πεποίθηση, όσο και να φαίνεται ότι οι άνθρωποι ζουν σ' αυτό το λίγο, σαν να μείνουν εδώ για πάντα, οι περισσότεροι υπομένουν την ζωή, γιατί ξέρουν ότι εδώ είναι λίγη...Το ξέρουν, και σφίγγουν τα δόντια για να δείξουν ότι το ξεχνάνε...

Η Αιωνιότητα πέφτει βαριά, γιατί γέμισε η Ζωή πόνο και ο λίγος χρόνος φαίνεται βολικός...Ζωή είναι, θα περάσει...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα