Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Χτίζοντας ένα σπίτι Cob.(Βίντεο)





Μια ομάδα εθελοντών κάτω από την καθοδήγηση του Κώστα Κοντομάνου, χτίζουν ένα μικρό κτίσμα από άχυρο και πηλό, για...

λογαριασμό του Δήμου Μελίβοιας, που το θέλει ως 'Μουσείο Cob'. Καλοκαίρι 2009. Το βίντεο δημιούργησε ο Ανδρέας Παπαχρήστου

Mάθετε πως να παρασκευάζετε βότανα!



Μάθετε πως να παρασκευάζετε εύκολα και μόνοι σας βότανα για θεραπευτικές και καλλυντικές χρήσεις. Ελάτε τώρα, δεν είναι τόσο δύσκολο! Μόνο η αρχή είναι δύσκολη. Μετά η διαδικασία παρασκευής τους θα σας...

συνεπάρει και θα μπορείτε να φτιάχνετε τις δικές σας καλλυντικές κρέμες ή θεραπευτικούς συνδυασμούς βοτάνων.

Δυσοίωνες εξελίξεις


Ο Ομπάμπα ιδρώνει
Εάν οι απαιτήσεις της Τρόικας οδηγήσουν στην πτώση της κυβέρνησης, η 
Ελλάδα 
θα στερηθεί την προεδρία της Ευρωζώνης: κάτι που μάλλον δεν επιθυμεί το ΔΝΤ 
αφού, όπως φαίνεται, οι Η.Π.Α. έχουν τοποθετήσει στο στόχαστρο τη Γερμανία, 
μέσω της Ελλάδας – η γαλλική ακροδεξιά και η Ιαπωνία
.
Είναι προφανές ότι, η Γερμανία επιθυμεί την επιστροφή μας στη δραχμή – γεγονός που συμπεραίνεται, μεταξύ άλλων, από τις «φιλικές συμβουλές» ορισμένων οικονομολόγων της, σύμφωνα με τους οποίους η δραχμή είναι το μοναδικό αντίδοτο στην κρίση χρέους της χώρας μας. Πρόσφατα δε, «τεκμαίρεται» από την επιμονή του βαυαρικού «αδελφού κόμματος» των συντηρητικών της καγκελαρίου (CSU), το οποίο απαιτεί την έξοδο όλων των προβληματικών χωρών από το ευρώ – ξεκινώντας από την Ελλάδα.
Πιθανολογείται ότι, οι συνεχιζόμενες επιθέσεις διαφόρων Γερμανών εναντίον του συστήματος διακανονισμού πληρωμών της ΕΚΤ (Target II, σχετ. άρθρο ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΣΥΜΜΕΤΡΙΕΣ, σελ. 3), εντάσσονται στα παραπάνω σχέδια τους – ενώ αποσιωπούν το ότι, μέσω αυτού ακριβώς του «εργαλείου» κατάφεραν οι γερμανικές τράπεζες, καθώς επίσης οι επιχειρήσεις, να αποσύρουν το 2008/09 περί τα 400 δις € από το Νότο (σύμφωνα με οικονομικό ινστιτούτο της Γερμανίας).

Απαλλάξου από το κρύωμα με 5 κινήσεις…

Τελικά, δεν τα κατάφερες να προστατεύσεις τον εαυτό σου από το κρυολόγημα…
Τώρα είσαι σπίτι με μπουκωμένη μύτη, πονοκέφαλο και πυρετό. Δες πώς θα μειώσεις τα ενοχλητικά συμπτώματα του κρυολογήματος και θα γίνεις περδίκι!
1. Φάε καλά
«Ένα μπολ δημητριακά ολικής αλέσεως με σταφίδες και γάλα 1,5%, ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, δύο φέτες ψωμί με μέλι και ένα γιαούρτι 2% λιπαρά με φρούτα» προτείνει η Αμαλία Γιωτοπούλου, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πίνε άφθονα υγρά, κυρίως φρέσκους χυμούς και ζεστά αφεψήματα. Α, και η μαμά σου είχε δίκιο! «Φάε κοτόσουπα, καθώς περιέχει ουσίες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ έχει μαλακτικές ιδιότητες που καταπραΰνουν το αναπνευστικό» λέει η ειδικός.

Αναρωτηθείτε για το καθετί, παντού και διαρκώς

Σύννεφο - Ερωτηματικό
Ένα δημιουργικό άτομο είναι από τη φύση του γεμάτο απορίες και ερωτηματικά. Προκαλούνται από την αμφιβολία, την περιέργεια και το δέος. Τα ερωτηματικά αποτελούν τα καύσιμα που οδηγούν τη σκέψη μας. Πολλά προβλήματα προκύπτουν από τις αυθαίρετες υποθέσεις που κάνουμε. Όταν υποθέτουμε, νομίζουμε ότι γνωρίζουμε, ενώ πιθανόν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Η αμφισβήτηση καταστρέφει τις υποθέσεις .
Θέστε διαρκώς ερωτήματα στον εαυτό σας. Ερωτήματα του τύπου: Γιατί ; Γιατί όχι; Γιατί όχι εγώ; Γιατί όχι τώρα; Μπορείτε να μάθετε περισσότερα όταν αναζητείτε μια απάντηση από ό, τι αν την βρείτε. Οι ερωτήσεις είναι πιο σημαντικές από τις απαντήσεις γιατί βοηθούν περισσότερο να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας. Ο Βολτέρος είχε πει  «Να κρίνετε ένα άτομο από τις ερωτήσεις του και όχι από τις απαντήσεις του».

Για να διατηρηθούν οι μπανάνες


Όταν αγοράζετε μπανάνες σε τσαμπί, φτάνοντας σπίτι να τις βγάζετε

Ο άνθρωπος, το σύμπαν και το κοσμικό μυστήριο

«…Ένα από τα βασικά μας λάθη είναι να νομίζουμε ότι ο χρόνος του ανθρώπου είναι πάντα ο ίδιος. Θεωρούμε ότι μια ώρα της παιδικής ηλικίας έχει την ίδια αξία με μια ώρα των γηρατειών. Αυτή είναι μια τελείως λαθεμένη άποψη και μπορούμε να συζητήσουμε τώρα το γιατί.
Ο άνθρωπος αρχίζει την ύπαρξή του σαν ένα μοναδικό κύτταρο, το ωάριο τη στιγμή της γονιμοποίησης του από το σπερματοζωάριο. Αυτός, συνεπώς, ξεκινά την καριέρα του με τη χρονική κλίμακα ενός μεγάλου κυττάρου, η οποία, όπως υπολογίσαμε στη μελέτη μας για τους χρόνους του σύμπαντος, είναι χίλιες περίπου φορές ταχύτερη από αυτή με την οποία μετρά και αντιλαμβάνεται ο ενήλικος άνθρωπος. Η απίστευτη ταχύτητα των διαδικασιών του πολλαπλασιασμού και της διαφοροποίησης τις ημέρες αμέσως μετά την σύλληψη επιβεβαιώνει πλήρως αυτή την ιδέα.
Μόνο προς το τελευταίο τμήμα της ζωής του, όταν πλησιάζει ήδη τον θάνατο και μπορεί να επανεξετάσει έναν ολόκληρο κύκλο της ανθρώπινης εμπειρίας, φτάνει η αντίληψη του ανθρώπου σε εκείνο το πλάτος κατανόησης που μπορεί να ειπωθεί ότι χαρακτηρίζει πλήρως τον άνθρωπο.

Η Πρώτη Αγάπη

por
Η πρώτη αγάπη είναι ένα για όλους μας ένα ιδιαίτερο συναίσθημα, μια ιδιαίτερη κατάσταση και μια σημαντική, άσχετα από την κατάληξη, εμπειρία στην ζωή μας. Συνήθως η πρώτη αγάπη έχει να κάνει συνήθως με ένα πρόσωπο που μετά βίας ξέρουμε τι είναι πραγματικά αφού λόγω του συναισθήματος που νιώθουμε για αυτό δημιουργούμε μια εξιδανικευμένη του εικόνα.
Το μυαλό παράγει ανεκπλήρωτα όνειρα και δημιουργεί πλαστές ιδανικές καταστάσεις γιατί ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το αντίθετο φύλο με ένα πραγματικό πρόσωπο. Έτσι δίνουμε στο άτομο που αγαπάμε χαρακτηριστικά που δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν. Μπορεί ακόμη να φανταζόμαστε καταστάσεις ή και να φαντασιωνόμαστε πράγματα (φιλιά, αγκαλιές, κτλ), συγκινήσεις δηλαδή που λόγω της μικρής συνήθως ηλικίας δεν είμαστε σε θέση να βιώσουμε στην πραγματικότητα. Μερικές φορές, η πρώτη αγάπη διαρκεί μια ζωή και αποδίδει καρπούς, αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση. Για τους περισσότερους η πρώτη αγάπη συχνά αποδυναμώνεται όταν έρχονται σε επαφή με την πραγματικότητα και όταν αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το πραγματικό πρόσωπο του ατόμου που αγαπάνε και συνειδητοποιούν ότι δεν ταιριάζει με την εξιδανικευμένη εικόνα που είχαν στο μυαλό τους.

Και Ξαφνικά Ο Κομήτης Ison Απόκτησε Ζωντάνια!!!

Mike Hankey της Monkton, Μέριλαντ πήρε αυτή τη φωτογραφία του κομήτη ISON στο ξέσπασμα σήμερα το πρωί 14 Νοεμβρίου.  Η ουρά δείχνει τώρα πολλές ταινίες.  Κάντε κλικ για μεγέθυνση.  Credit: Mike Hankey


Μετά από μια νυσταλέα εβδομάδα, ο κομήτης ISON ξαφνικά απόκτησε ζωντάνια. Αρκετοί ερασιτέχνες αστρονόμοι και τουλάχιστον ένας επαγγελματίας, αναφέρουν σήμερα ότι ο κομήτης έχει λαμπρύνει εξ ολοκλήρου κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δύο μέρες πριν έλαμπε γύρω στο μέγεθος 7.5 και ήταν ορατός ασθενώς στα κιάλια 10 × 50 στον σκοτεινό ουρανό. Τώρα εκτινάχθηκε σε περίπου μέγεθος  6 - με όριο  το γυμνό μάτι - και συνεχίζει να φωτίζει. Η εμφάνιση του ISON έχει ριζικά αλλάξει πάρα πολύ.

Βοήθεια…

n
Η βουλευτής του Σύριζα, άθελά της, επανέλαβε ό,τι λένε οι πολίτες αυτής της χώρας καθώς άναυδοι παρακολουθούν όσα κωμικοτραγικά διαδραματίζονται μπροστά τους: Βοήθεια…
Οεκφωνητής αποχαιρετάει το ακροατήριό του με την ευχή των ανταρτών του Λαϊκού στρατού. «Ψυχή βαθιά», βγαίνει στο βουνό, θα συναντήσει τον Διαμαντόπουλο, στα «γουναράδικα». Ψυχή βαθιά, συναγωνιστές, το σύνθημα γίνεται αφίσα, οι στρατιώτες κατεβάζουν την ελληνική σημαία-κεραία της ΕΡΤ. Ο Καμμένος εκφωνεί το τελευταίο διάγγελμα του 1941, οι δυνάμεις κατοχής κατέλαβαν το Ραδιομέγαρο, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ. Η Ζωή με μια ντουντούκα φωνάζει βοήθεια, η Ραχήλ στα κάγκελα, σκαρφαλωμένη στην πόρτα αναπαριστά τη μεγαλειώδη σκηνή, μια νέα Πέπυ Ρηγοπούλου στην πόρτα του Πολυτεχνείου καθώς το τανκ του Ντερτιλή ετοιμάζεται να εισβάλει. Είστε επίορκοι, φωνάζει, υπηρετείτε τους ανθρώπους που κυβερνούν παράνομα τη χώρα. Ψωμί παιδεία ελευθερία, φωνάζει ο Στρατούλης, το σύνθημα της δικτατορίας, συμπληρωμένο από την αγανάκτηση της πλατείας, η χούντα δεν τελείωσε το ’73. Χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα καταγγέλλει ο Λαφαζάνης, πραξικόπημα, λέει ο Κατρούγκαλος με το κύρος του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου. 10 μέρες πριν την επέτειο της χουντικής επέμβασης στο Πολυτεχνείο, η τροϊκανή κυβέρνηση εισέβαλε με τον ίδιο τρόπο στην ΕΡΤ, πάντα επικολυρικοί οι δημοσιογράφοι.

ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΜΕΙΝΕ ΑΜΟΛΥΝΤΟΣ




Τι είναι ο άνθρωπος; Ο άνθρωπος είναι ένα αδύναμο πλάσμα.
Τι χρειάζεται ο άνθρωπος; Ένα πιάτο φαϊ και έναν ζεστό άνθρωπο να τον συντροφεύει.
Γιατί ζούμε; Αυτό κάπου χάνεται στην πορεία.

Η ΠΑΛΑΜΗ


Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα κορίτσι που το λέγανε Παλάμη. 
Η Παλάμη είχε πέντε μικρότερους αδελφούς: τον Αντίχειρα, τον Δείκτη, τον Μέσο, τον Παράμεσο και τον Μικρό.
Η Παλάμη καθώς μεγάλωνε αποκτούσε ολοένα και μεγαλύτερη φαντασία, αλλά τα αδέλφια της γινόντουσαν ολοένα και πιο υπερπροστατευτικά, αυτό όμως δεν στερούσε καθόλου την φαντασία από την Παλάμη.
Κάποτε η Παλάμη είχε μια ιδέα την οποία και πραγματοποίησε:

Ο ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ




Όταν αφοδεύει εκκρίνει πολύχρωμους λαχταριστούς λουκουμάδες.
Όταν ουρεί εκκρίνει ιαματικό νερό.
Όταν φυσάει την μύτη του βγάζει λυωμένα μούρα.
Όταν ιδρώνει μυρίζει γιασεμί.
Όταν καθαρίζει τα αφτιά του εκμαιεύει λιωμένη καραμέλα.
Οι τσίμπλες στα μάτια του από κομματάκια καρύδας.
Τρίχες δεν έχει και αν τύχει και βγούν είναι μαλλί της γριάς.

Ο Κατάλληλος Ρυθμός




Λένε για κάποιο διάσημο δάσκαλο Σούφι που έμενε πολλά χρόνια σε μια ερημική περιοχή και αποφάσισε να πάει ένα περίπατο στην κοντινή πόλη.
Αφού επέστρεψε πίσω είπε στο μαθητή του: «Είμαι γεμάτος από χαρά! Υπήρχε τόση αρμονία! Όλη η πόλη, τα δέντρα, τα κτίρια, οι άνθρωποι υμνούσαν τον Αγαπημένο! Είμαι τόσο χαρούμενος!»
Τα λόγια του σοφού γέροντα έβαλαν σε σκέψεις το νεαρό μαθητή του: «Τι όμορφα! Θα πρέπει να πάω και να δω μήπως κι εγώ μπορέσω να βρω κάτι παρόμοιο…»
Έτσι, ο μαθητής πήγε στην πόλη. Αφού κάθισε και περιπλανήθηκε στους δρόμους γύρισε πίσω και είπε στο γέροντα: «Ήταν απαίσια! Πόσο τρομερός ο κόσμος αυτός είναι! Όλοι μοιάζουν να εχθρεύονται ο ένας τον άλλον. Αυτή ήταν η εικόνα που αντίκρισα. Δεν ένιωσα τίποτε πέρα από θλίψη λες και ολόκληρη η ύπαρξη μου να είχε κομματιαστεί…»
«Πράγματι…» του απάντησε ο δάσκαλός του, «έχεις δίκιο».
«Μα τότε εξήγησέ μου…», είπε όλο απορία ο νεαρός, «γιατί εσύ ήσουν τόσο ενθουσιασμένος όταν πήγες στην πόλη, ενώ εγώ δεν μπόρεσα να το αντέξω και νιώθω να έχω γίνει κομμάτια;»
«Δεν μπορείς» απάντησε τότε ο σοφός, «επειδή δεν βάδισες με το ρυθμό που βάδισα εγώ μέσα στην πόλη».

“Κινήσου προς τα μέσα αλλά όχι με τον τρόπο που σε κάνει ο φόβος να κινείσαι” – Ρουμί


Οι λέξεις του Σουφιστή Μύστη Ρουμί είναι τεράστιας σημασίας. Υπήρξαν πολλοί λίγοι άνθρωποι που συγκίνησαν και μεταμόρφωσαν τόσες καρδιές όσο ο Τζαλαλουντίν Ρουμί. Λέεο ο Όσσο για την παραπάνω ρήση:

Μην κινείσαι με τον τρόπο που ο φόβος σε κάνει να κινείσαι.

Κινήσου με τον τρόπο που η χαρά σε κάνει να κινείσαι – όχι μέσα από το φόβο, γιατί όλες οι λεγόμενες θρησκείες βασίζονται στο φόβο. Ο Θεός τους δεν είναι τίποτα παρά φόβος και ο παράδεισος και η κόλασή τους δεν είναι τίποτα παρά προβολές του φόβου και της απληστίας.

Η δήλωση του Ρουμί είναι πολύ επαναστατική: Μη κινείσαι από φόβο.

Όλες οι θρησκείες λένε στον κόσμο, «Να φοβάστε τον Θεό!»

ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΖΩΝΤΑΝΕΨΑΝ, ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΔΡΑΣΗ



Τελικά, μήπως είμαστε τρελλοί, ρε, εδώ στην Ελλάδα; Για να το δούμε κι αυτό. Σα λαός κάργα με λογική και σοβαρότητα, για να το ψάξουμε. Μήπως μάς έχει παραβαρέσει η τρέλλα; Δεν έχω άλλη εξήγηση. Στις αντιδράσεις της η ελληνική κοινωνία δεν έχει αλλάξει τίποτα. Νάθιγκ. Νιάμα. Νίξ.
Κατακέφαλα μάς κτυπάνε οι φόροι. Τα έσοδα έχουν κοπεί στη μέση. Το κομπόδεμα αν υπήρχε, πήγε, πάει περίπατο. Δεν ξέρεις τι μέρα ξημερώνει αύριο. Με καθαρή σκέψη θα πεις ότι είσαι στον αέρα. Κι όμως! Σα να μη συμβαίνει τίποτα.
Σύριζα, λέει, και Ανεξάρτητοι Έλληνες πάνε να τακιμιάσουν (στη φωτό Τσίπρας και Καμένος τα λένε) για τις δημοτικές εκλογές. Ποιος ασχολείται; Τα δυο κόμματα να κάνουν μια πρόβα εν όψει συμμαχίας και στις βουλευτικές εκλογές. Ποιος ασχολείται; Κι όμως! Ασχολούνται. Τα άλλα κόμματα και τα ΜΜΕ. Βρήκαν θέμα.

Τα νέα γραφεία του ΠΑΣΟΚ


Δραχμαντινετζάντ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Stephen Hawking: “Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι εφικτό να αντιγραφεί σε έναν υπολογιστή και να διατηρηθεί μετά θάνατον”

stephen_hawking_brain
Ο άνθρωπος δε θα σταματήσει ποτέ να προσπαθεί να νικήσει τον θάνατο αναζητώντας τη λύση σε οτιδήποτε μπορεί είτε να παρατείνει τη ζωή, είτε εσχάτως σε πολύ φιλόδοξα projects για μεταβίβαση του ανθρώπινου εγκεφάλου σε ρομπότ (θυμηθείτε το project 2045 Initiative του Dmitry Itskov).

Ο Κυκλώνας Teodor στην Αδριατική θάλασσα με 237 χιλιόμετρα την ώρα!!! (Βίντεος + Φωτογραφίες)



Ένας εργάτης έπεσε από ύψος 8 περίπου μέτρων με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του στην πόλη Novi Marof της Κροατίας, ενώ υπάρχουν κι άλλοι τραυματίες.



Γιατί ο διαβήτης είναι επικίνδυνος; Αναγνωρίστε τα συμπτώματα, μειώστε τον κίνδυνο.


Επιμέλεια Κική Τσεκούρα
Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από τη νόσο του σακχαρώδη διαβήτη και κάποιοι από αυτούς δεν το γνωρίζουν!!
Ο σύγχρονος «τοξικός» τρόπος ζωής, δηλαδή η κακή διατροφή (διατροφή σε ταχυφαγεία, υψηλή πρόσληψη λίπους και ζάχαρης, χαμηλή πρόσληψη φυτικών ινών, αυξημένο μέγεθος μερίδων τροφής και ποτών), η μειωμένη ανάγκη σωματικής δραστηριότητας και το πολύπλευρο καθημερινό stress, είναι αναμφισβήτητα η αφετηρία όλων των δεινών για την μεταβολική υγεία μας. Η αντιμετώπιση όλων αυτών των τοξικών πτυχών αποτελούν τη καρδιά της πρόληψης του διαβήτη. Aπό τα άτoμα με Διάβητη 9 στα 10 έχoυv Διάβητη τύπoυ 2. Tα συμπτώματα στo Διαβήτη τύπoυ 2 μπoρεi vα εivαι ήπια ή vα απoυσιάζouv τελεiως. Aπoτελεi «ύπoυλη» μoρφή πάθησης αφoύ 1 στα 2 άτoμο παρoυσιάζoυv ήδη σοβαρές επιπλοκές όταν τεθεi η διάγvωση. Eivαι επιτακτική η αvάγκη vα ελέγχονται όλα τα άτoμα ηλικίας 45 ετών και πάvω και ιδίως oι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Avαγκαίος εivαι επίσης o έλεγχος σε vεώτερα άτoμα με καθιστική ζωή ή πoυ έχουν συγγενή 1oυ βαθμoύ με Διαβήτη, σε γυναίκες με ιστορικό Διαβήτη Kύησης ή πoυ έχoυv γεννήσει παιδί με βάρος άνω τωv 4,5 κιλών, σε άτoμα με υπερτάση ή με διαταραχές τωv λιπιδίων και σε άτομα με πρoδιαβήτη.

Τι πρέπει να υπάρχει στην κουζίνα για να έχεις καλή υγεία

υγεία

Υπάρχουν ορισμένα είδη τροφών οι οποίες είναι απαραίτητες για υγιεινή και σωστή διατροφή και δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από την κουζίνα σας. Ας δούμε αναλυτικά αυτές τις ομάδες:
Τόνος: Ο τόνος προσφέρει ω-3 λιπαρά οξέα και πρωτεΐνη στην διατροφή σας (στη σαλάτα, σε ομελέτες, σε σάντουιτς, στα μαγειρευτά κ.α.). Μπορείτε να καταναλώνετε 340 γραμμάρια εβδομαδιαίως, αλλά χρειάζεται προσοχή στο είδος. Ο λευκός τόνος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο γι’ αυτό οι έγκυες αλλά και μητέρες κατά τη διάρκεια του θηλασμού δεν θα πρέπει να καταναλώνουν περισσότερο από 170 γραμμ. την εβδομάδα.

Απλά: ή ο κόσμος θα κατέβει στους Δρόμους μαζικά, ειρηνικά κι επίμονα ή θα πνιγούμε ΟΛΟΙ στο Αίμα...ας διαλέξουμε...

Καναπέ, Δρόμους ή... Όπλο





γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Κυριακή βράδυ 10/11/13, γινόταν στη Βουλή η τελική συζήτηση και ψηφοφορία για την Πρόταση Μομφής της Αντιπολίτευσης  κατά της Κυβέρνησης της Τρόϊκα.

Μιας Κυβέρνησης που ήδη κοστίζει σ’ αυτόν τον τόπο, μεταξύ ανυπολόγιστων άλλων κοινωνικοοικονομικών δεινών και πολλές χιλιάδες χαμένες ζωές Πολιτών/ασθενών που εξ΄αιτίας της έχασαν τα πάντα, μαζί και την υγεία τους, μαζί και την ίδια την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

 Και πεθαίνουν έτσι σαν το σκυλί στ’ αμπέλι.

Νεκρών που δεν καταλογίζονται όμως στους φονευθέντες ενός πολέμου.

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ο Μάγος των Φόβων

eye_tree_wizard_by_laserpotato-d6sqaro
Αυτό το μικρό “παραμύθι” μιλάει για τον φόβο, αυτό το δύσκολο, και θα επέλεγα να το πω, οδυνηρό συναίσθημα. Για κάθε αναγνώστη μπορεί να κάνει διαφορετικό νόημα αυτό που θα διαβάσει, μπορεί, ίσως, να ρίξει λίγο φως γι’ αυτό που κρύβεται πίσω από κάποιους  φόβους του και μπορεί κάτι να έχει να του πει, μπορεί πάλι όχι.
“Ακούστε το” λοιπόν… 
Οι φόβοι που μας διακατέχουν συνιστούν ένα από τα ισχυρότερα δηλητήρια της ζωής μας. Έχουμε απίστευτη ικανότητα να δημιουργούμε νέους φόβους, να συντηρούμε τους παλιούς, να ανανεώνουμε και να ενημερώνουμε το αστείρευτο απόθεμα των φόβων μας.
Επειδή οι φόβοι μας είναι μια από τις μορφές έκφρασης που χρησιμοποιούν περισσότερο τα παιδιά, όσο και τα πρώην παιδιά, επινόησα αυτό το μικρό παραμύθι…

Ποιο φυτό παράγει οξυγόνο το βράδυ;


φυτά που παράγουν οξυγόνο τη νύχτα

Δες τα φυτά που είναι ιδανικά για τα υπνοδωμάτια...

Να’ χει τάχα σημασία, σε τι νόμισμα θα πληρώσουμε τα φέρετρά μας?

Ο φαύλος κύκλος ύφεσης-χρέους συνεχίζεται ως πολιτική επιλογή μιας χρεοκοπημένης κυβέρνησης που δεν διαπραγματεύεται, αλλά άγεται και φέρεται από τους υπάλληλους της Τρόικας, προκειμένου να εξυπηρετείται ένα δημόσιο χρέος που είναι ύποπτο διότι δεν έχει ελεγχθεί και ειδεχθές διότι δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. 

Υπό αυτό το πρίσμα, της παταγώδους αποτυχίας του λεγόμενου ελληνικού προγράμματος διάσωσης τόσο στη σύλληψη όσο και στην εκτέλεσή του, επανέρχονται εντονότερα στο προσκήνιο και οι συζητήσεις για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Το ερώτημα ευρώ ή εθνικό νόμισμα προτάσσεται ως ένα από τα κυρίαρχα διλήμματα που θα έπρεπε να απασχολούν τη σημερινή κοινωνία. Είναι όμως αυτό το πραγματικό δίλημμα στο οποίο οφείλομε να δώσομε απάντηση? Μπορεί όντως η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα να αποτελέσει το σωτήριο εργαλείο οικονομικής πολιτικής το οποίο θα μας έβγαζε, όχι βέβαια από το ηθικό  και κοινωνικοπολιτικό, αλλά τουλάχιστον από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο, ως κοινωνία έχουμε περιέλθει?

Βασίλης Ραφαηλίδης


Ένα μικρό αφιέρωμα στον πιο "αιρετικό" έλληνα δημοσιογράφο και συγγραφέα: τον Βασίλη Ραφαηλίδη.

Ένα απάνθισμα από το βιβλίο του "Οι λαοί της Μέσης Ανατολής" .

Ένα μικρό δείγμα από τον χειμαρρώδη λόγο του, από το πηγαίο χιούμορ του, από την οξυδερκή του σκέψη που τόσο λείπει σήμερα. Ως μουσική υπόκρουση επέλεξα το "Stray" των Calexico σε μία υπέροχη εκτέλεση.

1) Για τον ρατσισμό:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα