Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ

Πριν μιλήσουμε για την Αγάπη πρέπει να ξεσκεπάσουμε όλα τα ψέματα, που ο άνθρωπος δέχτηκε σαν αλήθειες. Αυτό το ξεμασκάρεμα είναι το πρώτο βήμα προς την κατανόηση. Έως ότου υπάρχουν βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις παραπλανητικές, όσον αφορά το σεξ και τον έρωτα, βασικά στοιχεία της συντροφικότητας των δύο φύλων, ότι και να ειπωθεί σχετικά με την αγάπη θα είναι ατελές, ψεύτικο, χαμένος κόπος.

images.jpgsex energy.jpgΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ είναι η μεγάλη δύναμη της δημιουργίας και δεν περιορίζεται στη σωματική δραστηριότητα ανάμεσα σε δύο συντρόφους. Διαποτίζει κάθε δραστηριότητα της ζωής μας. Κάθε μπλοκάρισμα της σεξουαλικής ενέργειας επηρεάζει σε βαθύτατο επίπεδο τις σχέσεις, την ικανοποίηση στην εργασία, τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη του πνευματικού μας εαυτού. Ο Osho δημιούργησε πολλούς εχθρούς ανάμεσα σε πολλούς λεγόμενους "θρησκευόμενους", που τον κατηγόρησαν για βλασφημία, επειδή τόλμησε να υποστηρίξει ότι η σεξουαλική ενέργεια μπορεί να μεταμορφωθεί σε αγάπη. Εάν ένας άνθρωπος αγοράσει κοπριά, ειδικά αχώνευτη που μυρίζει άσχημα,και την συγκεντρώσει στο δρόμο μπροστά από το σπίτι του, θα δημιουργήσει σίγουρα πρόβλημα σε όποιον περνά από εκεί. Αλλά εάν την απλώσει στον κήπο, θα βλαστήσουν σπόροι.

H AΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΧΙΛΙΕΤΙΑ


spir.jpgΤι είναι αυτή η περίφημη πνευματική αναζήτηση; Ποιός είναι ο πνευματικός αναζητητής και πως αναζητεί; Είναι χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης η αναζήτηση της χαράς και της ευτυχίας σε συνδυασμό με την αποφυγή του πόνου και της δυστυχίας. Από τη στιγμή όμως που αυτές οι δύο αντίθετες καταστάσεις είναι πλευρές του ίδιου νομίσματος , κάθε προσπάθεια διαχωρισμού τους είναι μάταιη και οδηγεί σε περισσότερη δυστυχία.
Είναι επίσης ίδιο του ανθρώπου η θέληση για νόημα. Όταν οι άνθρωποι νιώθουν ότι η ζωή τους δεν έχει κανένα νόημα , τότε βιώνουν ένα υπαρξιακό κενό, μιά υπαρξιακή απογοήτευση που συνοδεύεται από την αίσθηση της απομόνωσης από τη 'Ζωή' και την 'Πραγματικότητα' στο σύνολό της. Οι πιο πολλοί άνθρωποι για να καλύψουν το εσωτερικό τους κενό καταφεύγουν σε διάφορες αναπληρώσεις. Η θέληση για νόημα γίνεται τότε θέληση για δύναμη ή θέληση για ηδονή. Άλλοι πάλι δραπετεύουν σε όμορφες ανακουφιστικές θεωρίες , που δέχονται παθητικά αν όχι φανατικά. Αργά ή γρήγορα αυτές οι ψευδοαπαντήσεις στο βασικό ερώτημα για νόημα γίνονται αδιέξοδοι, που οδηγούν τον άνθρωπο στην ψυχική νόσο ή την αυτοκαταστροφή.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

5a.jpg
















Να περνάς ήσυχα μέσα απ' το θόρυβο και τη βιασύνη, και να θυμάσαι πόση ειρήνη μπορεί να υπάρχει στη Σιωπή.
Οσο μπορείς, χωρίς να ταπεινώνεσαι, να έχεις καλές σχέσεις με όλους τους ανθρώπους.
Να λες την αλήθεια με ηρεμία και καθαρότητα. Να ακούς τους άλλους, ακόμα και τους βαρετούς και τους αδαείς, γιατί κι αυτοί έχουν μια ιστορία να διηγηθούν.
Να αποφεύγεις τα χυδαία και επιθετικά άτομα, γιατί εμποδίζουν το πνεύμα να αναπτυχθεί.
Αν συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους, κινδυνεύεις να γίνεις υπερόπτης και καυστικός, γιατί πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι πιό χαμηλά ή πιό ψηλά από σένα.

Είναι η ηλιθιότητα, ηλίθιε



Τα τελευταία λόγια του Χριστού στο σταυρό πρέπει να ήταν: “Πατέρα, συγχώρεσε τους, γιατί είναι εντελώς ηλίθιοι.” Ο ευαγγελιστής θα παρέφρασε κατά το κοσμιότερο…
Ο Χριστός δεν ήρθε στον κόσμο για να πάρει πάνω του τις αμαρτίες μας αλλά για να διαλύσει τη βλακεία μας. Είναι όμως τόσο απροσμέτρητη αυτή που μάλλον εγκατέλειψε κάθε σχέδιο επιστροφής.
Βρίθει η Καινή Διαθήκη από παραδείγματα και ιστορίες ηλιθίων – οι μωρές παρθένες είναι μόνο η κορφή του παγόβουνου. Όμως οι πιο ηλίθιοι από όλους πρέπει να είναι οι ίδιοι οι μαθητές του Χριστού. Δειλοί, ολιγόπιστοι άνθρωποι που δεν χάνουν ευκαιρία να τον αμφισβητήσουν, να του ζητήσουν προνόμια, να τον εγκαταλείψουν, να τον προδώσουν.

Τρομακτική σχιζοφρένεια... Νοητικός ιός...Βαστάτε γερά αδέλφια


Τρομακτική σχιζοφρένεια... Νοητικός ιός...


Εξαπλώνεται. 


Ο κόσμος τρελλαίνεται. Είμαστε κοντά στο μέγιστο pick του σκότους.
Πλησιάζει η ώρα Μηδέν.
Κάτι συμβαίνει που μας ξεπερνά.
Τα γεγονότα ''τρέχουν'' με απίστευτη ταχύτητα.
Όλα συμβαίνουν ταυτόχρονα.
Η συγχρονικότητα και η υλοποίηση αυξάνονται με φρενήρεις ρυθμούς.

Η Πίστη στον Εαυτό



Πίστη στον Εαυτό μας σημαίνει 
πως αγαπάμε αυτό που είμαστε

πως μπορούμε να διακρίνουμε αυτό που δεν θέλουμε να είμαστε

πως μπορούμε να αλλάξουμε αυτό που θέλουμε

πως έχουμε συνεχώς και πάντα την δύναμη να μεταμορφώσουμε το Σύμπαν γύρω μας

Πως είμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα ικανοί να κάνουμε τα πάντα.

Αρκεί να το υπενθυμίζουμε συνεχώς στον Εαυτό μας.

Μπορώ.

Το μπαλόνι της ευτυχίας


Ήταν απόγευμα όταν φούσκωσε ξανά το μπαλόνι της ευτυχίας τους. Στρογγυλό και γυαλιστερό αλλά όχι με την γνωστή τάση να σηκώνεται και να ξεφεύγει από τα χέρια με πορεία κατευθείαν στο ταβάνι. Σαν εγκλώβιζε τον αέρα των πνευμόνων τους, πήγαινε δεξιά και αριστερά, χτυπούσε από τον ένα τοίχο στον άλλο με μια αργή διαδικασία σαν να ήθελε να βγει από αυτόν τον χώρο που του εμπόδιζε το ταξίδι. 

Όσο βρίσκονταν εκεί, όλο και μεγάλωνε και έπαιρνε σχεδόν απειλητικές διαστάσεις γεμίζοντας από κάθε ανάσα, από κάθε αναστεναγμό. Και έμοιαζε να έχει τόση δύναμη, χωρίς να φοβάται να συσσωρεύσει λίγο ακόμη συναίσθημα μήπως και στο τέλος σκάσει από την πίεση. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ



Η ιστορία καταγράφεται αλλά φωτογραφίζεται επίσης. Μοιραστείτε μαζί μου αυτές τις ιστορικές εικόνες που σίγουρα θα σας φέρουν στο μυαλό το γνωστό ρητό
«μια εικόνα –χίλιες λέξεις».

Αθήνα 1842 
Ο Ναός του Ολυμπίου Διός. Πιθανόν να είναι η πρώτη φωτογραφία που τραβήχτηκε στην Ελλάδα. Αποτελεί μια από τις ακριβότερες φωτογραφίες του κόσμου καθώς πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 789.000 ευρώ!







Τα συναισθήματα και οι αισθήσεις


Πόσοι από εμάς έχουν την ψυχραιμία την ώρα που βιώνουν ένα συναίσθημα, να «αφουγκραστούν» το σώμα τους και τις αισθήσεις που συνδέονται με το ανάλογο αυτό συναίσθημα που βιώνουν; 
Ίσως ελάχιστοι, αλλά το σώμα μας όμως σε πολλές περιπτώσεις κάνει πραγματικά αισθητή την παρουσία του, αναγκάζοντας μας να το ακούσουμε.

Τα συναισθήματα δεν είναι τίποτα άλλο παρά σωματικές αντιδράσεις στα ερεθίσματα που δέχεται ο εγκέφαλος μας, που και αυτός με τη σειρά του «αντιλαμβάνεται» τα πράγματα μέσω των πέντε αισθήσεων.

Ρίχνοντας μια ματιά στο βιβλίο της ψυχοθεραπεύτριας Isabelle Filliozat “Que se passé-t-il en moi?” (“Τι μου συμβαίνει τελικά;»), μαθαίνω ότι επειδή όλοι οι άνθρωποι έχουν την ίδια φυσιολογία, τα συναισθήματα είναι παγκόσμια και εκφράζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Σε περίπτωση που δεν κατασταλούν ή διαστρεβλωθούν με κάποιο τρόπο, οι αισθήσεις που συνδέονται με αυτά είναι παρόμοιες για όλους τους ανθρώπους.

Το πινακάκι που παρέχει η συγγραφέας για τις αισθήσεις που συνδέονται με τα συναισθήματα είναι πολύ ενδιαφέρον.

Έμαθα



Έμαθα -
ότι παίρνει χρόνια να οικοδομήσεις εμπιστοσύνη, και αρκούν μερικά δευτερόλεπτα για να την καταστρέψεις.

Έμαθα -
ότι δεν μπορείς να κάνεις κάποιον να σε αγαπήσει. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι άξιος να αγαπηθείς. Τα υπόλοιπα επαφύονται σ’ αυτόν.

Έμαθα -
ότι ανεξαρτήτως πόσο καλός φίλος είναι κάποιος, κάποιες φορές θα σε πληγώσει, και εσύ θα πρέπει να τον συγχωρήσεις.

Έμαθα-
ότι δεν έχει σημασία τι έχεις στη ζωή σου, αυτό που μετράει είναι ποιους έχεις στη ζωή σου.

Περί αυτοεξάρτησης και χειρισμού



Το να προσπαθούμε να επιρρίπτουμε τις ευθύνες για ότι μας συμβαίνει στους άλλους, μου φαίνεται ολέθριο. Εσύ δεν είσαι ποτέ υπεύθυνος γι’ αυτό που έκανες, το φταίξιμο είναι πάντα του άλλου, φταίει πάντα κάποιος απ’ έξω, όχι εσύ, ο άλλος είναι που δεν πρέπει να βρεθεί στον δρόμο σου για να μην πάθεις κάτι κακό….

Είναι δική μου ευθύνη να απομακρυνθώ από αυτό που με πληγώνει, δική μου ευθύνη να προστατεύσω τον εαυτό μου απ’ όσους μου κάνουν κακό, δικό μου θέμα να αναλάβω την ευθύνη για ότι μου συμβαίνει και να ξέρω το δικό μου μερίδιο συμμετοχής στα γεγονότα.

Πρέπει να έχω συναίσθηση της επίδρασης που έχει καθετί που κάνω. Για να μου συμβούν όσα μου συμβαίνουν, πρέπει κι εγώ να κάνω αυτά που κάνω. Και δεν ισχυρίζομαι ότι μπορώ να τα διαχειριστώ όλα. Λέω, απλώς, ότι είμαι υπεύθυνος για ό,τι μου συμβαίνει αφού, σε κάποιο βαθμό – έστω και μικρό -, έχω κι εγώ βάλει το χέρι μου.

Δεν μπορώ να ελέγξω την συμπεριφορά όλων εκείνων που βρίσκονται στον περίγυρό μου, μπορώ, όμως, να ελέγξω τη δική μου. Μπορώ να λειτουργήσω ελεύθερα με ό,τι κάνω.

Πρέπει λοιπόν, να αποφασίσω τι θα κάνω.

Ματαιοδοξία


Άρθρο της Ρίας Σταμοπούλου
Ματαιοδοξία

Το πρώτο πράγμα που μαθαίνει ο άνθρωπος από παιδί, και δεν αναφέρομαι στις βιολογικές του ανάγκες, είναι η προάσπιση του "εγώ" του μέσω της άρνησης. Οτιδήποτε θεωρούμε ότι μας "απειλεί", είτε να μας εκθέσει είτε να μας πληγώσει το αρνούμαστε. Τα μειονεκτήματά μας τα αρνούμαστε, εθελοτυφλώντας στην ύπαρξή τους, αντί για την πιο υγιή μέθοδο της αντιμετώπισης και καταπολέμησής τους.

Πολλοί λίγοι είναι εκείνοι που είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους και ακόμα λιγότεροι εκείνοι που εάν κάποιος τους υποδείξει ένα ελάττωμά τους ή ένα λάθος που έχουν κάνει, δέχονται να το αναγνωρίσουν και ακόμη χειρότερα να προσπαθήσουν να το κατανοήσουν σε όλη του την έκταση μέσω του διαλόγου.

Τώρα, βέβαια, θα μου πείτε όλοι εσείς οι εξυπνάκηδες, που λόγω τύχης είστε σε θέση να χρησιμοποιείτε τα αισθητήρια όργανα της ακοής και της όρασης, ότι όλα αυτά τα έχετε ξανακούσει/ξαναδιαβάσει. Ευτυχώς για εμένα, δεν αναφέρομαι σε εσάς. Δεν έχει νόημα. Δεν έχετε μάθει ούτε να ακούτε ούτε να βλέπετε. Προσλαμβάνετε οποιαδήποτε τροφή αυτών των αισθήσεων άκριτα και αχόρταγα και δεν είστε σε θέση να κάνετε κτήμα σας τα χρήσιμα, αποβάλλοντας τα υπόλοιπα. Και που τα ακούσατε, τί; Τα αναλύσατε; Τα κατανοήσατε; Τα εφαρμόσατε; Ανίδεοι και αχόρταγοι.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Τι κρύβεται πίσω από το δωρεάν WiFi… Τσάμπα μάγκας ο Σαμαράς.




Σ.Σ.: Για όσους δεν καταλαβαίνουν, το πρόγραμμα "Connected Continent" δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα κοινωνικής παροχής δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο, αλλά ένας τρόπος να σπείρουν μικροκυματικό δίκτυο μέσω ζεύξεων πάνω από το κεφάλι μας, το οποίο εκτός από το γεγονός ότι
ανάμεσα των ζεύξεων θα τηγανίζεις δωρεάν αυγά (και τα μυαλά σου μαζί), θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν και το απόλυτο δίκτυο παρακολούθησης, δίπλα στο σπίτι σου, και σε όλα τα δημόσια κτήρια. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

13 Σεπτεμβρίου ψηφίστηκε η ” διασυνδεδεμενη
Ευρώπη για την αναπτυξη”.

Αχ Αντωνάκη μου. Συμμαζεψου. Σταματα να παπαγαλιζεις την ΕυρωΧουντα. Μη το παίζεις Δωρεάν Μάγκας.

Θα είναι ορατός από τη Γη ένας Milky Way σουπερνόβα μέσα στα επόμενα 50 χρόνια;


Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των επόμενων 50 ετών, ένας σουπερνόβα θα εμφανιστεί στο γαλαξία μας και θα είναι ορατός από τη Γη, σύμφωνα με τους αστρονόμους στο Ohio State University.

Με τις υπολογισμένες πιθανότητες να είναι σχεδόν 100 τοις εκατό, ένας τέτοιος σουπερνόβα θα είναι ορατός σε τηλεσκόπια με τη μορφή υπέρυθρης ακτινοβολίας.

Για τους αστρονόμους, είναι μία μεγάλη ευκαιρία να ανιχνεύσουν έναν σουπερνόβα αρκετά γρήγορα για να δουν τι συμβαίνει από την αρχή του θανάτου ενός άστρου.

Φωτογραφία από το Chandra X-ray δείχνει το Cassiopeia Α, το νεότερο κατάλοιπο σουπερνόβα στον Γαλαξία μας. Credit: NASA / CXC / MIT / UMass Amherst / MDStage et al

Έχουν ευαίσθητους ανιχνευτές νετρίνων (σωματίδια που εκπέμπονται από τον πυρήνα ενός καταρρέοντος αστεριού) και βαρυτικών κυμάτων (που δημιουργούνται από τις δονήσεις του πυρήνα του αστεριού), οι οποίοι μπορούν να βρουν οποιοδήποτε σουπερνόβα που εμφανίζεται στον γαλαξία μας.

Τι πιστεύουν οι χρήστες του Internet για τις γυναίκες;

ogilvy-and-mather-dubai-un-women-campaign (2)



Τι πιστεύουν οι χρήστες του Internet για τις γυναίκες; Στην εποχή της «χειραφέτησης» και της δήθεν «ελευθερίας των ανθρώπων» δείτε τι πιστεύουν οι χρήστες του ιντερνέτ για τις γυναίκες. Όχι ότι μας ξαφνιάζει, ειδικά όταν βλέπουμε την  σύγχρονη γυναίκα να ευτελίζει από μόνη της κάθε τι άξιο σεβασμού και προστασίας, όπως π.χ. ο θηλασμός του νεογέννητου παιδιού της. Ας πει κάποιος με λογική και μυαλό στο κεφάλι του, στις μανούλες που θηλάζουν δημόσια τα παιδιά τους πως καλό θα ήταν να μάθουν ότι κάποια πράγματα, πράξεις, γεγονότα, καταστάσεις είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ όπως επίσης ας τις πληροφορήσουν πως  «τα εν οίκω μη εν δήμω».
Όπως δεν δείχνουμε δημόσια το πώς φτιάχνουμε τα παιδιά, ας μην μας δείχνουμε δημόσια και άλλες φυσικές και βασικές – σωματικές ανάγκες του ανθρώπου … είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ξεχωρίζουμε από τις μαϊμούδες στο δάσος. Όποιοι τουλάχιστον θεωρούμε πως ξεχωρίζουμε … Μην ξεχνάμε απ΄την άλλη πως οι επικυρίαρχοι μας αποκαλούν «μαιμούδες της Εδέμ». Αρα η παρακάτω υποτίμηση των γυναικών είναι αναμενόμενη

Εκρήξεις βομβών έπληξαν την Βόρεια Κίνα

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν όταν πολλές μικρές βόμβες εξερράγησαν μπροστά από το κτίριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη βόρεια κινεζική πόλη της Taiyan την Τετάρτη, μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ.

 Ο λόγος για την επίθεση είναι ακόμα ασαφής. Τα Κινέζικα μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν φωτογραφίες με καπνό να γεμίζει το δρόμο, όπου το γραφείο βρίσκεται, και τα παράθυρα των οχημάτων σπασμένα. 

Η σωστή διατροφή για την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Πόσο ασβέστιο και ποιες βιταμίνες είναι απαραίτητες για παιδιά και ηλικιωμένους;



Επιμέλεια Αγγελική Μήλιου, βιολόγος
Η οστεοπόρωση μπορεί να προληφθεί με την υιοθέτηση κατάλληλων υγιεινών διαιτητικών συνηθειών αλλά και με συστηματική σωματική δραστηριότητα. Χαρακτηριστική σε αυτό το σημείο είναι η παρατήρηση πως στους ασθενείς δε δίνεται απαραίτητη πληροφόρηση σε σχέση με το πώς μπορεί να προληφθεί η ασθένεια. Επίσης, σύμφωνα με το πόρισμα των κατευθυντήριων οδηγιών, πολλοί ασθενείς δεν έχουν και την τύχη να τους γίνει εκτίμηση του οστεοπορωτικού κινδύνου που διατρέχουν πριν ακόμα εκδηλωθεί το οστεοπορωτικό κάταγμα. 

Ένας χειρότερος Νοέμβρης


Πάει και ο Οκτώβριος, όπως μας έλεγαν χθες και οι έγκυροι Ξεφτεντέρηδες και οι  άλλοι Χατζηλάστιχοι της Τηλεδημοκρατίας μας.

Έφυγε ένας μήνας κακός, ένας μήνας που ενώ, σύμφωνα με τις παραδόσεις του λαού μας, είναι ο καταλληλότερος για την καλλιέργεια και τη σπορά των χωραφιών, εμείς σπείραμε κι ετούτη τη φορά την ανοησία: πάλι μείνανε άσκαφτα τα χωράφια, καθώς περνάγαμε το χρόνο μας μιλώντας για σουξεδιάρικες ιστορίες. Ξεσκονίσαμε και τα ντουλάπια μας, βρήκαμε τις 32-τόσες δικογραφίες που αράχνιαζαν, δακρύσαμε για ξανθούλες Βουλγάρες τσιγγανοπούλες για να ξεχάσουμε τα χαμένα αντισταθμιστικά ωφελήματα από υπερκοστολογημένα υποβρύχια και είχαμε τουλάχιστον μια ονείρωξη με την ξανθή δασκάλα της παρέλασης για να ισορροπήσουμε μέσα μας το πρωτογενές πλεόνασμα της αηδίας μας. 

Ο μύθος του «είμαι κακός στα μαθηματικά»

Μύθος ότι "δεν είμαι καλός στα μαθηματικά"
"Δεν έχω μαθηματικό μυαλό". Το ακούμε διαρκώς. Όμως αυτή η άποψη περί "μαθηματικών μυαλών" καταντάει να είναι αυτοκαταστροφική για όσους την ασπάζονται. Η πραγματικότητα είναι ότι μάλλον έχετε "μαθηματικό μυαλό", όμως αν έχετε διαφορετική άποψη ίσως βλάπτετε τη καριέρα σας. Αλλά το χειρότερο είναι ότι συμβάλετε στη διαιώνιση ενός μύθου που βλάπτει ολέθρια τα μη προνομιούχα παιδιά, το μύθο της έμφυτης γενετικής ικανότητας στα μαθηματικά.
Είναι έμφυτη η ικανότητα στα μαθηματικά; Σίγουρα σε κάποιο βαθμό είναι. Ο Terence Tao, διάσημος μαθηματικός του UCLA , δημοσιεύει δεκάδες άρθρα σε κορυφαία περιοδικά κάθε χρόνο. Ερευνητές απ' όλο τον κόσμο ζητούν τη βοήθεια του για τα δυσκολότερα κομμάτια της έρευνας τους. Κανένας από εμάς δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι τόσο καλός στα μαθηματικά όπως ο Terence Tao, ανεξαρτήτως πόσο σκληρά προσπαθήσουμε ή πόσο καλούς δασκάλους έχουμε. Αλλά εδώ είναι η διαφορά: Εμείς δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο καλοί! Για τα μαθηματικά του σχολείου, το εκ γενετής ταλέντο είναι πολύ λιγότερο σημαντικό από τη σκληρή δουλειά , την προετοιμασία και την αυτοπεποίθηση.
Πώς το ξέρουμε αυτό; Όσοι διδάσκουν μαθηματικά για πολλά χρόνια - καθηγητές, βοηθοί διδασκαλίας και εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα -  παρατηρούν να  επαναλαμβάνεται το παρακάτω μοτίβο :

Τι τραύματα μπορεί να προκαλέσει το βλήμα από πυροβόλο όπλο; Πως αντιμετωπίζει ο χειρουργός το διατιτραίνον τραύμα κοιλίας;



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Τα διατιτραίνοντα τραύματα κοιλίας, αν και λιγότερο συχνά από άλλες κακώσεις στην χώρα μας, αποτελούν σημαντικό πρόβλημα, λόγω της ιδιαιτερότητας του τραυματισμού (πιθανή κάκωση δύο ή περισσοτέρων οργάνων, δύο ή περισσοτέρων συστημάτων), της μικρής ηλικίας συνήθως των θυμάτων και της δυσκολίας αντιμετώπισής τους.

ΓΑΛΑΤΕΣ { ΜΑΧΗ ΣΤΑ «ΚΟΚΚΑΛΙΑ» ΤΟ 279 π.Χ }


«Γαλάτες», ονομάζονταν στην αρχαιότητα οι κάτοικοι της περιοχής μεταξύ των Πυρηναίων και του Ρήνου. Η χώρα αυτή ήταν διηρημένη, πριν την Ρωμαϊκή εποχή, σε τρία (3) μέρη, ανάλογα με τους κατοίκους της : Στο Νοτιοδυτικό μέρος κατοικούσαν οι «Ακουιτανοί», στο Βόρειο οι «Βέλγες» και στο Ανατολικό οι «Κέλτες ή Κελτοί».

1 / Οι Ακουιτανοί στο Νοτιοδυτικό μέρος, διέφεραν από τους άλλους Γαλάτες όχι μόνο στην γλώσσα, αλλά και στον τρόπο ζωής (Στράβων Δ 1, 1 - 2, 1). Κατά τον Πτολεμαίο (Β - 7) οιΑκουιτανοί ήταν πολλές φυλές ήτοι: Πίκτονες, Σάντονες, Βιτούρνιγες, Τάρβελοι, Καδούρκοι, Ουασάτιοι, Γάβαλοι, Δάτιοι, Αρουέρνοι, Αύσκιοι, Ρουτανοί και οι Κουμουενοί. Κατά τον Διόδωρο, είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή αυτή και προϊστορικοί Έλληνες (Βοιωτοί κ.ά) και ότι την σημερινή πόλη «Αλησία» (Alise Bourgone) την έκτισε ο Ηρακλής (Διόδ.Ε΄23,2). Η Ακουιτανία, η οποία στα Λατινικά σημαίνει «χώρα των Υδάτων», κατακτήθηκε από τον Ιούλιο Καίσαρα το56 π.Χ.

Το νευρικό σύστημα κάνει υπολογισμούς ήδη από το επίπεδο των νευρώνων


Το νευρικό σύστημα κάνει υπολογισμούς ήδη από το επίπεδο των νευρώνων
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ίσως το σημαντικότερο όργανό μας. Χάρη σε αυτόν συντονίζουμε τις αυτόματες και τις συνειδητές μας λειτουργίες, από τις πιο βασικές όπως είναι η αναπνοή έως και τις πιο σύνθετες όπως είναι η αναγνώριση προσώπων. Παρόλο που έχουν γίνει πάρα πολλά και σταθερά βήματα κατανόησης της λειτουργίας του εγκεφάλου, νέες έρευνες σχετικά με αυτή δεν παύουν να μας εκπλήσσουν. Αυτό έγινε και με την πρόσφατη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μιας έρευνας του UCL[1] , σύμφωνα με την οποία το νευρικό μας σύστημα είναι σε θέση να κάνει υπολογισμούς ήδη από το επίπεδο των νευρώνων.

1 εκτελεστής.2 νεκροί.3 θύματα.4 στόχοι.8΄΄.13σφαίρες.





Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Και ξαφνικά πάγωσαν όλοι...και 

«ξανάπεσαν από τα σύννεφα»...

Τι χτύπημα ήταν αυτό;

Από που μας προέκυψε;

Πως είναι δυνατόν;

Μα απογευματιάτικα, σε δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας, έξω από γραφεία και συγκέντρωση κόμματος, μπροστά σε καφετέρια, με κόσμο ολόγυρα, να κατεβεί από μηχανή ένας μόνος του και με ένα πιστόλι να ρίξει 13 σφαίρες σε 8 δευτερόλεπτα σε τέσσερα άτομα, μέλη όλοι του κόμματος;

Μα γίνονται τέτοια πράγματα;

Και ανακράζουν εν χορώ:

«Προσοχή στο Γορίίίί-λα...ε, δεν είναι δυνατόν να διαλέξει εμένανε...»

Ουρολοίμωξη. Που οφείλεται, ποια τα συμπτώματα σε γυναίκες, άντρες, παιδιά και ποιοι οι τρόποι μετάδοσης;


Επιμέλεια Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D, Κώστας Λούβρος, M.D.
  
Μετά το κοινό κρυολόγημα οι ουρολοιμώξεις αποτελούν το συχνότερο ιατρικό πρόβλημα των γυναικών της αναπαραγωγικής ηλικίας. Η κυστίτιδα αποτελεί την πιο συχνή μορφή απλής ουρολοίμωξης, και στην πραγματικότητα 20-30% περίπου των γυναικών θα υποστούν την λοίμωξη αυτή τουλάχιστον μία φορά κατά την διάρκεια της ζωής τους. Ως κυστίτιδα ορίζεται η φλεγμονή της ουροδόχου κύστεως. Η ουρηθρίτιδα είναι η λοίμωξη η οποία αφορά μόνον την ουρήθρα, δηλαδή τη σωλήνα που ενώνει την κύστη με το εξωτερικό του σώματος. Συχνά η ουρηθρίτιδα και η κυστίτιδα συνυπάρχουν και τότε ονομάζονται λοίμωξη του κατώτερου ουροποιητικού ή ουρολοίμωξη. Η λοίμωξη στο ανώτερο ουροποιητικό σύστημα που αφορά τους νεφρούς λέγεται πυελονεφρίτιδα.

Η επίδραση της μαζορέτας: Γιατί φαινόμαστε πιο όμορφοι όταν είμαστε με άλλους;

Μαζορέτες χορεύουν
Αν θέλω να φαίνομαι πιο ελκυστική, είναι καλύτερα να είμαι μόνη ή με παρέα ; Και με πόσους άλλους θα πρέπει να είμαι μαζί;
Το βασικό συμπέρασμα της έρευνας που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychological Science  είναι ότι οι άνθρωποι φαίνονται πιο ελκυστικοί, όταν ειδωθούν με παρουσία άλλων ανθρώπων.
O Drew Walker και ο Edward Vul του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, έκαναν πέντε πειράματα όπου οι συμμετέχοντες βαθμολόγησαν την ελκυστικότητα των ανθρώπων σε φωτογραφίες. Κάποιοι άνθρωποι ήταν στις φωτογραφίες μόνοι τους, ενώ κάποιοι άλλοι σε ομάδες. (Σε κάποιες φωτογραφίες οι "ομάδες" στην πραγματικότητα ήταν απλό κολάζ των εμφανιζόμενων ανθρώπων.)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα