Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Η ερωτική γλώσσα τού σώματος...Η γλώσσα τού σώματος, από το απόλυτο βιβλίο των Pease (με επεξηγήσεις και σκίτσα)

Η ερωτική γλώσσα τού σώματος


Το ένστικτο είναι πολύ σημαντικό στο φλερτ αλλά, ας μάθουμε να διαβάζουμε και τι μας λέει η μη λεκτική επικοινωνία!

Αρχικά, για άντρες και για γυναίκες

Flirting-Body-Language-Signs

Είστε σε καλό δρόμο αν:

* Ο συνομιλητής σας σας κοιτά στα μάτια, ανοιγοκλείνοντας τα δικά του συχνά –αντίδραση που προκαλείται από την κόρη του ματιού, η οποία μεγαλώνει όταν κοιτάζουμε το… αντικείμενο του πόθου μας. Μη βιαστείτε να απογοητευθείτε αν το βλέμμα του δεν παραμένει σταθερό αλλά χαμηλώνει ή απομακρύνεται ορισμένες φορές: πολλοί άνθρωποι νιώθουν άβολα να κοιτάζουν τον άλλο στα μάτια πολύ ώρα, ειδικά αν τον έχουν μόλις γνωρίσει. Το βλέμμα που «ταξιδεύει» από τα μάτια στα χείλη –στα οποία μένει και λίγη ώρα παραπάνω– και πάλι πίσω είναι εξαιρετικός λόγος για να ανοίξετε σαμπάνιες.

Μεγάλο απόθεμα πετρελαίου βρέθηκε ανοικτά της Βηρυτού


Οκτώβριος 21, 2013.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας, Τζεμπράν Μπασίλ, έκανε μια σημαντική δήλωση στην εφημερίδα  Αλ Ακμπάρ.


«Πρόσφατα ανακαλύφθηκαν τεράστια αποθέματα πετρελαίου στην παράκτια περιοχή της Βηρυτού και στο όρος του Λιβάνου».

Ο υπουργός διαβεβαίωσε την κυβέρνηση του Λιβάνου ότι «δεν ξέρει πώς να προβεί σε επένδυση».

Προσγείωση ufo στο κέντρο της πόλης Akureyri στην Ισλανδία;

Παράξενο UFO μπίλια Φως στο κέντρο της πόλης - Akureyri, Ισλανδία


Παράξενα πλάνα ενός UFO που κατεβαίνει από τους ουρανούς έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
Κατά την διάρκεια των 43 δευτερόλεπτων του κλιπ που ανέβηκε στο YouTube, ένα παράξενο λαμπρό αντικείμενο φαίνεται να κατεβαίνει αργά από τον ουρανό.

Το αγνώστων στοιχείων αντικείμενο, το οποίο μοιάζει με κάποιο είδος πύρινης μπάλας, προσγειώνεται σε μία κατοικήσιμη περιοχή της πόλης Akureyri στην Ισλανδία.

Το φως τελικά εξαφανίζεται πίσω από ένα σπίτι αφήνοντας όσους είδαν τη σκηνή σε πλήρη αμηχανία και σύγχυση. 

Ποια εξέγερση; Απλά αράξτε ... και σταματήστε να πληρώνετε !!!

Μιχάλης Τζανάκης 
Συζητήσεις επί συζητήσεων, οδυρμός επί οδυρμού, ανακυκλωμένες συζητήσεις από όλους. Οι μεν να επικαλούνται τον «μπαμπούλα» της χρεοκοπίας και οι δε να «καταγγείλουν» το μνημόνιο.

Σπαταλάμε φαιά ουσία και πλατειάζουμε ασκόπως, τη στιγμή που τα πράγματα είναι απλούστερα των συζητήσεων αυτών.

Πολιτικές αναλύσεις και σοβαρές προσεγγίσεις δε γίνονται, από τη στιγμή που όλο αυτό που γίνεται στη χώρα τα τρία τελευταία χρόνια είναι κανονική αλητεία, ωμός σαδισμός και άνευ προηγουμένου προσβολή της στοιχειώδους κοινής λογικής και των βασικών κανόνων αριθμητικής.

Ψυχολογία και δερματικά νοσήματα: Πως σχετίζονται μεταξύ τους


Ψυχολογία και δερματικά νοσήματα: Πως σχετίζονται μεταξύ τους
Συγγραφή: Καραδουλαμά Γεωργία
Στις περισσότερες περιπτώσεις τα δερµατικά νοσήματα έρχονται στην επιφάνεια σε περιόδους έντονου στρες. Ο ψυχολογικός παράγοντας λοιπόν παίζει σηµαντικό ρόλο, αφού µπορεί να πυροδοτήσει και να επιδεινώσει µια δερµατική πάθηση.
Υπάρχουν µέλη οικογενειών µε χρόνιες δερµατικές ασθένειες που ενώ παραµένουν κοιμισμένες επί χρόνια, έρχονται ξαφνικά στην επιφάνεια λόγω στρες. Επομένως θα µπορούσαµε να πούµε ότι όταν βλέπουμε τα συμπτώματα διαφόρων δερµατικών παθήσεων, όπως ψωρίαση, έρπητας, έκζεμα, κ.τ.λ. να χειροτερεύουν, υποψιαζόμαστε ότι το άτοµο µπορεί να διανύει περίοδο στρες. Βέβαια με τον ίδιο τρόπο που το στρες, το άγχος και η στεναχώρια μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση δερματικών νοσημάτων, έτσι και η εμφάνιση των νοσημάτων αυτών μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή της ψυχολογίας όπως κατάθλιψη, άγχος, πανικό και έλλειψη αυτοπεποίθησης καθώς το άτομο που εμφανίζει τα δερματικά νοσήματα δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτή την αλλαγή που εμφανίζεται στο σώμα του. Όλο αυτό δυσχεραίνει και τις σχέσεις αυτών των ατόμων καθώς οι ίδιοι δεν πλησιάζουν άλλους από ντροπή ή φόβο για το πώς θα τους αντιμετωπίσουν.

Αν δε γνωρίζεις και δε συμπαθείς τον εαυτό σου


Η θλιμμένη μοναχική κυρία μου είπε ότι το βασικό πρόβλημα της είναι ότι δεν έχει καθόλου φίλους.


-Αν ήσουν κάποιος άλλος θα θεωρούσες τον εαυτό σου ενδιαφέρον άτομο για να του κάνεις παρέα; την ρώτησα.

-Όχι ! μου απάντησε μελαγχολικά κι είδα στα μάτια της ότι δεν είχε σκεφτεί ποτέ αυτή την ερώτηση.


Αν πιστεύεις ότι η μοναξιά μπορεί να θεραπευτεί με το να έχεις απλώς κάποιον κοντά σου, πιθανότατα δε θα είσαι όσο εκλεκτικός θα έπρεπε. Ήμουν κι εγώ έτσι. Ανατριχιάζω όταν σκέφτομαι τι είδους ανθρώπους θα μπορούσες να ανεχτείς, μόνο και μόνο για να μην είσαι μόνος σου. Ξέρω καλά. Το έχω κάνει κι εγώ…

Πείραμα στο Χάρβαρντ αλλάζει τον γενετικό κώδικα της ζωής


Γενετιστές άλλαξαν τη γλώσσα στην οποία είναι γραμμένες οι γενετικές πληροφορίες ενός βακτηρίου
Ουάσινγκτον 
Γενετιστές στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ κατάφεραν να αλλάξουν τη γλώσσα στην οποία είναι γραμμένες οι γενετικές πληροφορίες ενός βακτηρίου, ένα επίτευγμα που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την παραγωγή εντελώς νέων μορίων στη βιομηχανία βιοτεχνολογίας, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούσε να εμποδίσει την απόδραση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

Η σιωπή των αχαμνών






Στο μεταξύ… Στο μεταξύ, η ζωή μας συνεχίζεται κανονικά. Γι άλλους περισσότερο, γι άλλους λιγότερο. Γι άλλους καθόλου. Και τι μ’ αυτό το «γι άλλους καθόλου», ε; Αρκεί να συνεχίζεται.
Να συνεχίζεται, να συνεχίζεται… Για να υπάρχει χώρος και για τ’ άλλα. Για τα κουτσομπολιά. Τις ελαφρότητες. Τα περίεργα. Για το μάτι στην κλειδαρότρυπα. Για τη δειλία μας. Για τα ψεύτικα τα κλάματα. Και για τις κλάψες. Έστω με τούτα και μ’ εκείνα, να συνεχίζεται. Προπαντός να συνεχίζεται.

Η πολυπλοκότητα της νέας εποχής

Συγγραφέας: Γιώργος Καρουζάκης
topology
Simon DeDeo, ερευνητής στο Ινστιτούτο του Santa Fe, ήρθε αντιμέτωπος με ένα νέο πρόβλημα στην προσπάθειά του να αναλύσει ένα τεράστιο όγκο δεδομένων, με στοιχεία τριακοσίων και πλέον χρόνων από τα αρχεία του Κεντρικού Ποινικού Δικαστηρίου του Λονδίνου, Old Bailey. Δεν ήταν τόσο το μέγεθος του συνόλου των στοιχείων που του προκάλεσε τρόμο, όσο η πολυπλοκότητά τους και η δυσκολία να βρει έναν αξιόπιστο τρόπο να αναλύσει τις διαφορετικές πτυχές και σημασίες τους.

Σεξουαλική ενέργεια και δημιουργικότητα: ποια η σχέση τους;

Γράφει ο Αντώνης Ρεμούνδος, Business & Life Coach

Τι σχέση μπορεί να έχει η σεξουαλικότητα με τη δημιουργικότηταΕνδιαφέρον μου προκάλεσε η σύνδεση αυτών των δύο εννοιών όταν τη πρωτοσκέφθηκα ακούγοντας τονHale Dwoskin (Sedona Method), αλλά  το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προέκυψε όταν συνειδητοποίησα ότι έχει απόλυτα νόημα!
Σαν πρώτη σκέψη μπορεί να φαίνεται παράξενο διότι η σεξουαλικότητα συνήθως ερμηνεύεται σαν σεξουαλική πράξη και επειδή υπάρχουν τόσα ταμπού γύρω από το σεξείναι λογικό οι περισσότεροι να ερμηνεύουν την ύπαρξη αυτής της ενέργειας συχνά σαν επιθετική συμπεριφορά ή σαν αμαρτωλή επιθυμία.
Η σεξουαλικότητα όμως στην πραγματικότητα είναι ενέργειαόπως ακριβώς και η σκέψη ή τα συναισθήματα και σε πρώτη φάση είναι ανεξάρτητη από τη σεξουαλική πράξη.

“Πώς οι σκέψεις μας επηρεάζουν την υγεία μας”

Φαντάζομαι ότι όλοι έχουμε ακούσει για ανθρώπους που θεραπεύτηκαν «ως δια μαγείας» από ένα σωματικό πρόβλημα υγείας που τους ταλαιπωρούσε, ενώ οι γιατροί τους έδιναν λίγες ελπίδες. Πόσο συχνά δεν έχουμε όλοι μας άραγε υποφέρει από σωματικά συμπτώματα που δεν εξηγούσαν οι ιατρικές εξετάσεις…
Απάντηση σε όλα αυτά δίνουν έρευνες που επανειλημμένα έχουν αποδείξει την επίδραση που ασκούν οι σκέψεις και οι πεποιθήσεις στην υγεία μας.
Η σχέση σώματος- ψυχής είχε αναδειχθεί ήδη από τον 17ο αιώνα από τον Γάλλο φιλόσοφο Ντεκάρτ. Έκανε λόγο για ένα δυϊσμό που υπαινισσόταν ότι ο νους ελέγχει το σώμα αλλά συνάμα το σώμα επιδρά στον κατά τα άλλα λογικό νου, όπως για παράδειγμα όταν οι άνθρωποι ενεργούν με βάση το πάθος τους.

Επιτέλους, διαφαίνεται ο ρόλος της Τρόικας



Τι ακριβώς εννοούσε ο κ. πρωθυπουργός με την δήλωσή του «Δεν εκβιάζουμε, δεν εκβιαζόμαστε»; Κι εμείς μεν, λέμε ότι δεν εκβιάζουμε, αλλά πώς αποφασίσθηκε να διακηρυχθεί και ότι δεν δεχόμαστε εκβιασμούς; Δεν είναι τυχαία η δήλωση, αφού δεν απευθύνεται στα φυσικά πρόσωπα της Τρόικας -εντολές εκτελούν- αλλά κυρίως στο ΔΝΤ και στο ευρωπαϊκό Διευθυντήριο.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», ο κ. Σαμαράς τηλεφώνησε οργισμένος στην κα. Λαγκάρντ απορώντας για το γεγονός ότι η εικόνα της Ελλάδας που παρουσιάζουν στην έκθεση οι συνεργάτες του ΔΝΤ δεν αντιπροσωπεύει τα αποτελέσματα της χώρας και του ελληνικού λαού. «Οι επιτυχίες του λαού μας, για τις οποίες χύσαμε αίμα, καταχωνιάζονται μέσα στην έκθεση, δεν προβάλλονται» είπε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός.

Εσείς πόση αυτοεκτίμηση έχετε;

autoektimisi
Η αυτοεκτίμηση είναι ο καθρέφτης που βλέπουμε το είδωλο του εαυτού μας όπως το έχουμε δημιουργήσει εμείς με τις σκέψεις μας. Ο άνθρωπός γίνεται τις περισσότερες φορές αυτό που σκέφτεται. Έτσι αν έχει την πεποίθηση ότι θα καταφέρει, θα αποκτήσει και την δυνατότητα να το πραγματοποιήσει. Από την άλλη, αν αυτή του η πεποίθηση είναι ουτοπική και μεγαλομανής, κινδυνεύει με οικτρή απογοήτευση. Το δύσκολο είναι να κατανοήσουμε το πότε η αυτοεκτίμηση μας νοσεί και να το αντιμετωπίσουμε. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν η αυτοεκτίμηση μας είναι χαμηλή ή είναι διογκωμένη. Αυτό που έχει σημασία είναι πως επηρεάζει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής μας, αποτελεί εμπόδιο και μας δημιουργεί προβλήματα.

Τράπεζες και τραπεζίτες



Αν νομίζετε ότι σε όλες τις επιχειρήσεις υπάρχουν βαθιά τα αποτυπώματα της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης κάνετε λάθος. Υπάρχουν επιχειρήσεις που τα πάνε μια χαρά, οι τράπεζες για παράδειγμα.
Γράφει ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος

Πρόσφατα, οι τέσσερις «συστημικές» τράπεζες ανακοίνωσαν τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου 2013. Πρωταθλήτρια η Πειραιώς με 3,5 δισ., ακολουθεί η Alpha με 2,7 δισ., η Εθνική με 344 εκ. και η Eurobank με 44 εκ. Καθόλου άσχημα, δηλαδή, όταν οι πελάτες των τραπεζών, επιχειρήσεις και ιδιώτες, τα φέρνουν δύσκολα, αφού η ύφεση συνεχίζεται ακάθεκτη διαλύοντας μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, η ανεργία καλπάζει πλέον με 30%, που μεταφράζεται σε 1,5 εκατομμύριο ανέργους, οι περισσότεροι πελάτες των τραπεζών για στεγαστικά και καταναλωτικά προϊόντα, καθώς το 35,35% των υπερχρεωμένων δανειοληπτών είναι άνεργοι. Αλλά και όσοι έχουν δουλειά δεν τα πάνε καλύτερα έναντι των υποχρεώσεών τους στις τράπεζες, αφού το διαθέσιμο εισόδημα των μισθωτών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μειώθηκε, προ φόρων, κατά 40%.

Η Υγιεινή της Σκέψης



Μπορούν οι καλές σκέψεις να μας προστατέψουν;
Ναι, μπορούν Από εκεί ξεκινούν όλα. Η υγιεινή της σκέψης είναι ένα σοβαρότατο θέμα. Τι ωφελεί έναν άνθρωπο, ο οποίος ασχολείται με το τι σκέπτονται γι' αυτόν οι άλλοι. Γενικώς, ο άνθρωπος σκέφτεται περισσότερο από ό,τι πρέπει. Τα περισσότερα είναι απορρίμματα. Όταν κάνετε σκέψεις για ασήμαντα πράγματα,απασχολείται το πνεύμα σας,το κουράζεται χωρίς λόγο.
Η υγιεινή της σκέψης είναι για τον άνθρωπο απαραίτητη. Πρέπει ο άνθρωπος να προσδιορίζεται στα κύρια θέματα και πράγματα της γήινης ζωής. Πρέπει να σκέπτεστε αρμονικά και ότι είναι άχρηστο παραδώστετο στον πνευματικό κόσμο με την παράκληση να το μετατρέψει σε θετική ενέργεια.

Αυτό που λες, ακούγεται τρέλα.
Η λέξη (τρέλα) είναι μία κακή έκφραση διότι περιέχει αρνητική ενέργεια. Άρα είναι σκουπίδι σκέψης.

Γενικά Περί Προστασίας




Μπορείτε να επανακτήσετε τη δύναμή σας, εάν, κάθε πρωί, παρακαλάτε με εμπιστοσύνη και πίστη, για πνευματική προστασία, εάν ενεργοποιείτε τον πνευματικό σας οδηγό, εάν ζείτε το “ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ”, εάν λέτε ότι “είμαι ένα παιδί του Θεού, χαίρομαι που ζω” και μετά, προχωράτε στην ημέρα σας.

Όσο πιο θετικά σκεπτόσαστε τόσο πιο πολλές πόρτες ανοίγουν για σας και τόσο πιό πολλές ανοίγει και ο Πνευματικός Κόσμος για σας. 


Όσο πιο πολλές όμορφες λέξεις θα πείτε, τόσο πιο πολλή βοήθεια θα έχετε για να πάρετε σωστές αποφάσεις.

Aνδρική κατάθλιψη: Πώς να βοηθήσεις τον άνδρα που νιώθει ευάλωτος

Η κατάθλιψη στους άνδρες και η διαφορά των δύο φύλων
Οι άνδρες εκδηλώνουν διαφορετικά συμπτώματα κατάθλιψης από τις γυναίκες;  Και γιατί εμείς οι γυναίκες θα έπρεπε να νοιαζόμαστε και να ενημερωθούμε για αυτό; “Η κατάθλιψη είναι κατάθλιψη”, θα πούνε μερικές από εμάς, αναγνωρίζοντας, κυρίως, ως συμπτώματα, την πεσμένη διάθεση και την απουσία ενδιαφέροντος για οποιαδήποτε παλιά ή νέα δραστηριότητα.
Γράφει η ψυχολόγος, Αγγελική Βλασοπούλου

Παγκόσμιες αναταράξεις

Ο διοικητής της BoJ (κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας) Haruhiko Kuroda
Ο διοικητής της BoJ (κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας) Haruhiko Kuroda
.
Οι εξελίξεις στις Η.Π.Α., στην Ευρωζώνη και στη Ιαπωνία επιταχύνονται, με την Κίνα, καθώς επίσης με τη Ρωσία, να καιροφυλαχτούν – το Bitcoin, άλλα νομίσματα, ο χρυσός και η Ελλάδα 
Όσο πιο πολύ διαρκέσουν τα προγράμματα πιστωτικής διευκόλυνσης, τόσο πιο μεγάλη θα είναι η κατάρρευση που θα ακολουθήσει και τόσο πιο γρήγορα θα εγκαταλειφθούν τα αμερικανικά ομόλογα, καθώς επίσης το δολάριο” (Αμερικανός αξιωματούχος).

Η μεγάλη Ευρωαπειλή

Εκτέλεση Ιταλίας
Εάν θέλει κανείς να διαπιστώσει πως θα διαλυθεί η Ευρωζώνη, οφείλει να μελετήσει την κατάσταση στην Ιταλία και στη Γαλλία – όπου, αργά ή γρήγορα, θα εκλεγεί μία εθνικοσοσιαλιστική κυβέρνηση
.
Έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν στις διάφορες νίκες της γαλλικής ακροδεξιάς, σε όλες σχεδόν τις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις – ενώ υπάρχει μία πολύ καλή ανάλυση σε μία αγγλική εφημερίδα (Είναι η κατάλληλη ώρα να στοιχηματίσουμε για την έξοδο της Γαλλίας και το γαλλικό φράγκο), η οποία επικεντρώνεται στο συγκεκριμένο θέμα.
Ειδικότερα, το κόμμα της γαλλικής ακροδεξιάς, το οποίο μάλλον δεν είναι λιγότερο «επιθετικό» ή «επαναστατικό» από το αντίστοιχο στην Ελλάδα, αλλά απλά πιο έμπειρο, προσεκτικό και καλύτερα οργανωμένο, έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του αρκετά σοσιαλιστικά χαρακτηριστικά, ενώνοντας τα με τα καθαρά εθνικιστικά – υιοθετώντας σε κάποιο βαθμό μία «εθνικοσοσιαλιστική» ιδεολογία, η οποία φαίνεται ότι πείθει τους Γάλλους.
Φαίνεται λοιπόν ότι πολλοί εργαζόμενοι, οι οποίοι στο παρελθόν ψήφιζαν το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα, έχουν πλέον μετατοπισθεί – επιλέγοντας το «Εθνικό Μέτωπο» (Front National) της κυρίας Le Pen το οποίο, σε πανεθνικές δημοσκοπήσεις, έρχεται πρώτο, ξεπερνώντας τους σοσιαλιστές (Hollande) και τους δεξιούς (πρώην Sarkozy).

Τι ακριβώς πενθούμε στο πένθος;


Δε θα αναφερθώ στα στάδια του πένθους, δε θα δώσω ορισμό ούτε συμπτώματα και χαρακτηριστικά του πένθους. Θα δω το πένθος σε ένα άλλο επίπεδο, αναρωτώμενη του τι ακριβώς πενθούμε στο πένθος…

Είναι προφανές νομίζω, ότι η κατάσταση πένθους προϋποθέτει μια απώλεια. Γι? αυτό και πολύ συχνά μπορεί να βρισκόμαστε σε κατάσταση πένθους, χωρίς να έχουμε να αντιμετωπίσουμε το θάνατο, αλλά το τέλος μιας σχέσης. Μέσα από τη συστημική θεώρηση των πραγμάτων βλέπουμε ότι η απώλεια αυτή συνδέεται πάντα με μια σχέση. 

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΖΩΙΑΣ


Ποιο είναι, λέει, το μυστικό της μακροζωίας. Εγώ θα στο πω. Με αφορμή τα 95α γενέθλια του αειθαλούς Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έπεσε η σχετική χαρτούρα. Και τι λέει ο ίδιος ο επίτιμοςκαι πρώην πρωθυπουργός.

Ωμά λαχανικά για τον Μητσοτάκη, φρούτα, όσπρια, χόρτα, μέλι και κυρίως λάδι. Καιπερπάτημα, που το θεωρεί την καλύτερη άσκηση. Και κάθε Δευτέρα απαραιτήτως θα φάει τηφασολάδα του.

Αυτά λέει ο ίδιος ο Μητσοτάκης.  Για τον αποδυτηριάκια δεν υπάρχει μυστικό, ούτε μυστικάμακροζωίας. Καρατσεκαρισμένο αυτό.

Πώς να προπονηθείτε στη θετική σκέψη


Η θετική σκέψη είναι το συστατικό της ευεξίας και της ευτυχίας.
Αν ποτέ δεν είχατε το χρόνο να ελέγχετε τις σκέψεις σας, ήρθε η στιγμή να κάνετε μία δοκιμή. Υπολογίζεται ότι ο εγκέφαλός μας παράγει περίπου 70.000 σκέψεις την ημέρα. Συγκεκριμένα ο εγκέφαλός μας παράγει σκέψεις είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι και εάν αφιερώσουμε μόλις 10 λεπτά ελέγχοντας τις σκέψεις μας, θα εκπλαγούμε από το αρνητικοί μπορεί να είμαστε.

Συνηθίζουμε να σκεφτόμαστε πράγματα που μας δυσανασχετούν όπως η εργασία μία όμορφη ημέρα, αλλά και πράγματα που μας ανησυχούν χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Πάντα ακούμε σε έρευνες και συζητήσεις ότι προϋπόθεση της ευεξίας είναι η θετική σκέψη, όμως πόσο εύκολο είναι να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε αρνητικά αφού δεν το συνειδητοποιούμε όταν συμβαίνει; 

Τι σημαίνει να τρως τα νύχια σου;



Ανήκεις στους ανθρώπους που τρώνε τα νύχια τους από τότε που ήταν παιδιά; Μάθε λοιπόν πως η συμπεριφορά σου αυτή δεν αποτελεί μια ακόμα κακιά συνήθεια.
Η ονυχοφαγία θεωρείται από τους ειδικούς η πιο ήπια, αλλά και η πιο διαδεδομένη μορφή «ακρωτηριασμού» του εαυτού μας. Ουσιαστικά πρόκειται για το σύμπτωμα μιας υποβόσκουσας αγχώδους συναισθηματικής διαταραχής που συνδέεται άμεσα με την παιδική ηλικία.

Στα Social Media τίποτα δε μένει πλέον κρυφό (@ForthnetGroup)

Το έχουμε ξανά πει. Στα Social Media τίποτα δε μένει πλέον κρυφό, όλα βγαίνουν στη φόρα για τα Brands και αυτό είναι καλό για τον καταναλωτή. Το Twitter με τη φιλοσοφία του περί δημοσίων δημοσιεύσεων, βοηθά ακόμη περισσότερο στην ενημέρωση.
twitter customer service
Θυμάσαι παλαιότερα την περίπτωση της @British_Airways και πώς την πάτησε στο Twitter από εκνευρισμένο πελάτη; Ένα όχι τόσο τρανταχτό παράδειγμα, όμως εξίσου σημαντικό, είναι αυτό μεταξύ του χρήστη @kaimporei και του επίσημου λογαριασμού της Forthnet, @ForthnetGroup. Όλα ξεκίνησαν από ένα tweet θυμού για τις υπηρεσίες ίντερνετ της εταιρίας.

Ο Απολλώνιος αναπροσαρμόζει την διατροφή και την ενδυμασία του.




Από την Βιβλιοθήκη των Ελλήνων, των εκδόσεων Γεωργιάδης,"Φιλόστρατου, Βίος Απολλωνίου Τυανέως"

Σελίδα 63, τόμος Α'

Ο Απολλώνιος αναπροσαρμόζει την διατροφή και την ενδυμασία του.

VIII. Επειδή ο Εύξενος θεώρησε ότι ο Απολλώνιος καταπιάνετε με υψηλούς στόχους και τον ρώτησε από πού θα αρχίσει, εκείνος απάντησε: "Από όπου ακριβώς και οι γιατροί, διότι και εκείνοι καθαρίζοντες τους στομάχους, άλλους δεν τους αφήνουν να αρρωστήσουν και άλλους τους θεραπεύουν". 

Καλό; Κακό;




Ένας γέρος και ο υιος του δούλευαν σε ένα μικρό κτήμα. Είχαν μόνο ένα άλογο να τους σέρνει το αλέτρι. Μια μέρα, το άλογο το έσκασε.
"Τρομερό", είπαν οι γείτονες. "Μεγάλη κακοτυχία".
"Ποιος ξέρει αν είναι κακοτυχία ή καλή τύχη", απάντησε ο αγρότης.
Μια εβδομάδα αργότερα, το άλογο επέστρεψε από τα βουνά, φέρνοντας μαζί του στον στάβλο πέντε άγριεδες φοράδες.
"Τι καλή τύχη!" είπαν οι γείτονες.
"Καλή τύχη; Κακή τύχη; Ποιος ξέρει;" απάντησε ο γέρος.

Η αφύπνιση ενός κρυφού χαρίσματος (Έντγκαρ Κέισι )




Ο Έντγκαρ γεννήθηκε το 1877 σε ένα αγρόκτημα στο Κεντάκι, από πιστούς αλλά αμόρφωτους γονείς. Ο ίδιος έφτασε στο γυμνάσιο. Ήσυχο, αλλά βαθιά θρησκευόμενο αγόρι, ήταν επίσης λίγο φαντασιόπληκτος. Μέχρι τα εννέα του, «μικρά πλάσματα» που μονάχα εκείνος και η φίλη του, Άννα, μπορούσαν να δουν, έβγαιναν από το δάσος για να παίξουν μαζί τους. 

Ένα από αυτά τα μικρά πλάσματα, τους είπε κάποτε: «Εμείς ζούμε μέσα στα λουλούδια και τη μουσική».
«Ποια μουσική;»
 είχε ρωτήσει η Άννα.
«Τη μουσική των πάντων» απάντησε η μικροσκοπική ύπαρξη.


Η Άννα πέθανε εκείνο τον χειμώνα. Την άνοιξη, ο μοναχικός Έντγκαρ την αναζητούσε στα λουλούδια με τα μικρά πλάσματα. Όμως δεν τη βρήκε ποτέ.

ΟΝΕΙΡΕΨΟΥ ΞΥΠΝΗΤΟΣ


Πού πάνε τα «ονειροϊόντα» πού εκπέμπονται από τον νού μας;

Το μυστικό με τα όνειρα, είναι πώς έχουν την δική τους δύναμη. Την δύναμη της πραγματοποιήσεως. Αν το όνειρο που κάνεις όταν είσαι ξύπνιος, αυτό πού λέμε «έχω ένα όνειρα για την ζωή μου» ή « ονειρεύομαι πώς θα ήθελα να γίνει…» , αν λοιπόν αυτό το όνειρο είναι ψυχικά φορτισμένο με την ενέργεια του πόθου και του πάθους, θα εκπλαγείς όταν δείς με πόση αντιγραφική επιτυχία εκπληρωθεί.

Μάθετε το μυστικό να «ξεχνάτε


Θα έχετε παρατηρήσει πώς όταν κάτι επιθυμείτε και κάνετε μια φευγαλέα σκέψη με την επιθυμία σας αλλά μετά την ξεχνάτε καί συνεχίζετε  να απασχολήστε και εσείς και το μυαλό σας με άλλα πράγματα , προς έκπληξή σας βλέπετε να πραγματοποιείται η επιθυμία σας. Μάλιστα συχνά θα έχετε πεί την φράση «Αχ! Αυτό πού ήθελα» ‘η « Α! αυτό επιθυμούσα και μού ήρθε», ή κάτι παρόμοιο.
Λοιπόν αυτό που έχει συμβεί στο ενδιάμεσο είναι πώς χωρίς να γνωρίζετε τον μηχανισμό η επιθυμία σας υλοποιήθηκε. Ο λόγος και ο τρόπος είναι ότι απλά την «ξεχάσατε». 
Το μυστικό είναι να μάθουμε να ξεχνάμε. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα