Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Αναπτήρας από μπαταρία ΑΑ!!!Επίσης γνωστό ως αναπτήρας φυλακής!!! (Βίντεο)

Η ζωή δεν είναι δίκαιη.Πάρτε το απόφαση.

αδικία
Ο μέσος έφηβος χρησιμοποιεί τη φράση: "Αυτό δεν είναι δίκαιο" 8,6 φορές τη μέρα."
Το να αναγνωρίζεις ότι η ζωή δεν είναι δίκαιη είναι μία επαναφορά στην πραγματικότητα.Οι τυφώνες,τα τσουνάμι,οι κάθε λογής μάστιγες,οι σεισμοί και οι λιμοί δεν είναι δίκαιοι.
Ακόμη και η Γενετική δεν είναι δίκαιη.Οι καλοί δεν κερδίζουν πάντοτε.Δεν είναι δίκαιο να είναι κάποια παιδιά ψηλότερα από τα άλλα,να ολοκληρώνουν την εφηβεία τους νωρίτερα ή να μπορούν να καταναλώνουν ολόκληρα κιλά παγωτού χωρίς να παίρνουν ούτε γραμμάριο.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας. Πόσο επηρεάζονται οι 'Eλληνες από τις ρευματικές παθήσεις;



Επιμέλεια: Μήλιου Αγγελική, βιολόγος

Η 12η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας» το 1996, από τη Διεθνή Ένωση Ρευματολογίας και Αρθρίτιδας.
Κάθε φλεγμονή της άρθρωσης (ανεξαρτήτως αιτιολογίας) καλείται αρθρίτιδα. Η αρθρίτιδα σε γενικές γραμμές μπορεί να είναι φλεγμονώδης (ρευματοειδής. ψωριασική, ουρική, αντιδραστική κ.α.) εκφυλιστική (οστεοαρθρίτιδα κ.α.), τραυματικη, σηπτική (μικροβιακή, ιογενής, μυκητιασική κ.α..

Η αρθρίτιδα αναφέρεται συχνά ως μία μόνο ασθένεια. Στην πραγματικότητα όμως, είναι ένας όρος που αναφέρεται σε περισσότερες από 100 ιατρικές παθήσεις που επηρεάζουν το μυοσκελετικό σύστημα, ειδικά τις αρθρώσεις όπου συναντώνται δύο ή περισσότερα οστά. Σε μερικές μορφές αρθρίτιδας επηρεάζονται επίσης και οι ιστοί στο εξωτερικό της άρθρωσης.

Ποιοι επηρεάζονται;

Ο μεταφυσικός Αμαντέους Μότσαρτ






Ο Γιόχαν Χρυσόστομος Βόλφγκανγκ Θεόφιλος Μότσαρτ, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, είναι ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες κλασικής μουσικής όλων των εποχών. Γεννήθηκε στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας στις 27 Ιανουαρίου του 1756 και πέθανε στη Βιέννη στις 5 Δεκεμβρίου του 1791. Αποτελεί ίσως το πιο γνωστό παιδί – θαύμα, μιας και από πολύ μικρή ηλικία εκδήλωσε τη μουσική του μεγαλοφυία. Στην ηλικία των 5 ετών ξεκίνησε ρεσιτάλ μαζί με την αδερφή του, ακόμα και μπροστά στην αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία και, κάτω από τη διδασκαλία και καθοδήγηση του συνθέτη πατέρα του, εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους μουσουργούς όλων των εποχών. 

Αυτό και μόνο το γεγονός θα αλλάξει εντελώς την άποψη σας για την κοκαΐνη

This ONE FACT Will Completely CHANGE YOUR OUTLOOK ON COCAINE


Μια νέα μελέτη στο UC San Francisco’s Ernest Gallo Clinic and Research Center έδειξε ότι  η κοκαΐνη μπορεί να αλλάξει την καλωδίωση του εγκεφάλου  και να επηρεάσει δραστικά τη λήψη αποφάσεων μετά από μία μόνο χρήση.

Ενώ  παρόμοιες μελέτες  έχουν αποκαλύψει τέτοια καλωδίωση σε μακροχρόνια χρήση, τα αποτελέσματα της νέας μελέτης είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά και δείχνουν ότι ο εγκέφαλος μπορεί να αλλάξει μετά από μία δόση.

Η απάτη πίσω από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του προϋπολογισμού των ΗΠΑ

Η Wall Street διατάζει τον Ομπάμα να αποσύρει την πρόταση για το Νόμο Glass-Steagall!

Τίτλος πρωτοτύπου: 
"Der Schwindel hinter dem US-Haushaltsnotstand: Wall Street befiehlt Obama, Glass-Steagall zu verhindern!"
Μετάφραση απο τα γερμανικά και εισαγωγή: Εμμανουήλ Σαρίδης

Εισαγωγή
  • Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία είναι ίδια με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία των ΗΠΑ. Ότι θα διαβάσετε παρακάτω, μπορείτε να το μεταφέρετε 1:1 στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα
  • Glass-Steagall Act είναι η ονομασία δύο Νόμων των ΗΠΑ, που προέρχεται απο το όνομα του Γερουσιαστή Carter Glass και του Μέλους του Κογκρέσου Henry B. Steagall, και οι δυό τους απο το Δημοκρατικό Κόμμα. Ο πρώτος νόμος εγκρίθηκε στις 27.02.1932 και απέβλεπε σε μέτρα για τον περιορισμό του  αποπληθωρισμού κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης. Και ο δεύτερος και σπουδαιότερος νόμος που υπέγραψε στις 16.06.1933 ο Πρόεδρος Franklin D. Roosevelt, προέβλεπε ένα σύστημα διαχωρισμού των τραπεζών σε τράπεζες αποταμιεύσεως και δανείων και σε τράπεζες χρεωγράφων. Με απόφαση του Προέδρου Bill Clinton το 1999 ο δεύτερος και σημαντικότερος Νόμος ήρθη και αντικαταστάθηκε απο τον Νόμο Gramm-Leach-Bliley, που οδήγησε την παγκόσμια οικονομία στο δρόμο που χάραξε η Wall Street. ...
  • O Lyndon LaRouche ασκεί απο χρόνια μια αυστηρή κριτική στο ισχύον παγκόσμια οικονομικό σύστημα, το οποίο βλέπει προσεχώς να καταρρέει. Ως εναλλακτική λύση έχει ταχθεί για ένα νέο σ'ύστημα "Bretton Woods» με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, μια προστατευτική οικονομική πολιτική και μια σειρά έργων υψηλής τεχνολογίας. Μεταξύ άλλων υποστηρίζει μαζικές επενδύσεις για την επέκταση της Νέας Ευρασιατικής Γέφυρας (που έχει βάλλει για στόχο του και ο Πούτιν).

Κουζίνα…Κεραμικές εστίες… καθάρισμα

Για να καθαρίσουμε τις κεραμικές εστίες:

TA ΕΠΤΑ ΝΕΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ


Οι ψυχολόγοι εντοπίζουν επτά θανάσιμα αμαρτήματα της σύγχρονης εποχής

«Ευσεβής» αλήθεια «Η ευσεβής αλήθεια – κατά το «ευσεβής πόθος» – είναι η ιδιότητα που έχουν ορισμένοι άνθρωποι να προτιμούν τις έννοιες ή τα γεγονότα που θα ήθελαν να είναι αληθινά παρά τις έννοιες ή τα γεγονότα που είναι γνωστό ότι είναι αληθινά. Τη θεωρώ αμάρτημα γιατί οι συνέπειές της για τους άλλους, για την κοινωνία και τον κόσμο είναι τεράστιες, θα έλεγα καταστρεπτικές. Εξαιτίας της μπορούμε όλοι να πάμε κατευθείαν στην Κόλαση. Σκεφθείτε την απόρριψη των επιστημονικών στοιχείων για την υπερθέρμανση του πλανήτη και τα αίτιά της. Η ευσεβής αλήθεια συνδέεται ενδεχομένως με την οκνηρία, υπό την έννοια ότι κάποιος ίσως δεν μπαίνει στον κόπο να συγκεντρώσει και να αξιολογήσει τα στοιχεία που θα του δείξουν αν η ενστικτώδης πεποίθησή του ευσταθεί ή όχι».

Ρίτσαρντ Σμιθ, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι

AΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑ ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ..

eurobank
Κα Γιουρομπανκ καλησπέρα σας είμαι ο λεβεντονιός που εδώ και ένα χρόνο περίπου δεν σας έχει δώσει μία έναντι του δανείου που έχω από σας.
Πριν κάτι μήνες μου στείλατε διαταγή πληρωμής στο όνομα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ .Πριν 3 μέρες μου στείλατε προσημείωση πάλι στο όνομα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
Ολον αυτόν τον καιρό ρωτάω φίλους και γνωστούς αν ξέρουν κάτι για το θέμα και μου απαντάνε ΟΧΙ. Δεν θέλω με τίποτε να υποθέσω ότι μου λέτε ψέματα για τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ και απλά θεωρώ ότι όλοι οι γνωστοί και φίλοι είναι κουφάλες και παριστάνουν τον Κινέζο.
Τέλος πάντων δεν είναι αυτό το θέμα μας ξέρω πολύ καλά ότι ο κόσμος είναι κακός. Επίσης το θέμα μας δεν είναι ότι ενώ σας λέω ότι είμαι άνεργος εσείς μου λέτε για ευνοϊκό διακανονισμό διπλασιάζοντας περίπου το χρέος μου το οποίο ήδη έχετε τριπλασιάσει πάντα (ΝΟΜΙΜΩΣ).

Επάγγελμα: Ξεφτίλας




Στο στενό δρομάκι που χωρίζει το σπίτι μου από το απέναντι, ακούω μια φωνή: Γεια σας, είμαι από τη ΔΕΗ. Κοιτάω από το παράθυρο. Ενας νέος άνθρωπος με σακίδιο στον ώμο χτυπά την πόρτα της γειτόνισσας. – Ηρθα, της λέει, για να αλλάξω το ρολόι. Επειδή είναι παλιό. 
Μα, δεν έχω ζητήσει να αλλάξουν το ρολόι μου, του λέει εκείνη. Και πού είναι τα χαρτιά σας; – Δεν έχω, απαντά αυτός. Με έστειλαν από την εταιρεία που συνεργάζεται με τη ΔΕΗ. Αλλά φεύγοντας θα σας γράψω το όνομά μου.

- Χωρίς το χαρτί από τη ΔΕΗ, δεν σου ανοίγω, παιδί μου. Δεν έχω τίποτα μαζί σου, θέλω να το καταλάβεις, αλλά στο σπίτι δεν πρόκειται να μπεις. Ο νεαρός απομακρύνεται λίγο από την πόρτα και...
ακούω τη φωνή του στο κινητό: 
– Ελα, Κώστα. Εγώ είμαι. Ο Γιώργος ο κατασχέτης. Ηρθα να κόψω το ηλεκτρικό, αλλά δεν με αφήνουν να μπω. Δεν ακούω τι απαντά ο κύριος Κώστας, το αφεντικό του Γιώργου του κατασχέτη. Αλλά προφανώς του συστήνει να απομακρυνθεί για να μη δημιουργηθεί επεισόδιο. 

Σκληρές Χάρτινες Τσάντες!!!

detergent box tote 29


Αν σας αρέσουν οι σκληρές χάρτινες τσάντες δεν έχετε παρά να δείτε πως μπορείτε να τις φτιάξετε. Κρατήστε τις χάρτινες συσκευασίες από τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιείτε για το πλύσιμο των ρούχων και μεταμορφώστε τες.

Αφαιρέστε την σκόνη και κόψτε το καπάκι. Διαλέξτε διακοσμητικά χαρτιά για να τα ντύσετε μέσα και έξω .Αγοράστε ένα κορδόνι για να κάνετε τα χερούλια και είναι έτοιμα για τα δώρα σας.Μόλις την ολοκληρώσετε περάστε την όλη για καλύτερο αποτέλεσμα με την κόλλα των κατασκευών και η τσάντα σας είναι έτοιμη.

Ξυπνάτε κουρασμένοι; 6 λόγοι που ξαφνιάζουν


Όταν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε το καταλαβαίνετε. Τι γίνεται όμως με τις περιπτώσεις που μπορείτε, αλλά ξυπνάτε νιώθοντας κουρασμένοι και πονάτε ή είστε έτοιμοι να καταρεύσετε λίγες ώρες αργότερα; Πολύ συχνά, αποδεικνύεται ότι δεν υφίσταται κάποιο πρόβλημα που σας κρατά ξύπνιους, αλλά κάποια αιτία που σαμποτάρει τον ύπνο σας με ύπουλο τρόπο, ώστε οι ώρες που περνάτε στο κρεβάτι να μην σας ανανεώνουν ούτε να σας αναζωογονούν όπως θα έπρεπε. Ορίστε έξι σημάδια που δείχνουν ότι ίσως να αντιμετωπίζετε προβλήματα ύπνου, που “κλέβουν” την ξεκούρασή σας.

Ναι ο θεός είναι στα λουλούδια, στα ζώα, στα βουνά και στις πεδιάδες, στον ήλιο και στους ωκεανούς, στ’ αστέρια και στις πέτρες…αλλά πιότερο είναι μέσα μας!


Ολοι γνωρίζουμε τις ποιότητες που έχει ένας άνθρωπος.
Δεν νομίζω να υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στην Γη που να μην ξέρει τι σημαίνει συμπόνια, αγάπη, ενότητα, ειρήνη, φιλία, ταπεινότητα…
Ιδεαλιστικές αξίες, που ουδέποτε βρήκαν εφαρμογή στην καρδιά της ανθρωπότητας.

Δεν ξέρω αν βρίσκουν εφαρμογή και στο πιο οικείο μας περιβάλλον ακόμα…
Πάντα κάτι γίνεται, και εκφράζονται ασυνείδητα τα αντίθετά τους…αδιαφορία, φόβος, διαχωρισμός, πόλεμος, αλαζονεία… 

Τι συμβαίνει άραγε?

Παρατηρώντας την ζωή, σίγουρα θα διαπιστώσεις ότι τα αντίθετα εκφράζονται πολύ πιο εύκολα και με μεγαλύτερη συνέπεια, σαν να είναι έτσι η φύση των πραγμάτων…

Ποιος είσαι; – Χόρχε Μπουκάϊ

whoami
Τη μέρα εκείνη ο Σινκλέρ σηκώθηκε, όπως πάντα, στις εφτά τo πρωί. Όπως κάθε μέρα, σύρθηκε με τις παντούφλες του ώς το μπάνιο και, ύστερα από ένα ντους, ξυρίστηκε και αρωματίστηκε. Ντύθηκε με ρούχα της μόδας, όπως συνήθιζε, και κατέβηκε στην είσοδο να πάρει την αλληλογραφία του. Εκεί ένιωσε τη πρώτη έκ­πληξη της ημέρας. Δεν υπήρχαν γράμματα!
Τα τελευταία χρόνια η αλληλογραφία του αυξανόταν διαρκώς, και ήταν σημαντικός παράγοντας για την επαφή του με τον κόσμο. Λίγο κακόκεφος με την είδηση της απουσίας ειδήσεων, έφαγε βιαστικά το συνηθισμένο του πρόγευμα με γάλα και δημητριακά (όπως συνιστούσαν οι γιατροί) και βγήκε στο δρόμο.

Ζητήστε όλοι συγνώμη από τον Μάκη Ψωμιάδη


Του Κώστα Βαξεβάνη
Στην μεγάλη αίθουσα του Εφετείου Αθηνών όπου δικάζεται ο Μάκης Ψωμιάδης, ελάχιστοι είναι αυτοί που παρακολουθούν τη δίκη. Οι μάρτυρες μπαίνουν, καταθέτουν γρήγορα και φεύγουν. Και βέβαια λένε τα καλύτερα για τον Μάκη. Ο μεν Αλέξης Κούγιας τον είπε «άνθρωπο της Εκκλησίας», ο Πιλάβιος της ΕΠΟ ξεπέρασε κάθε φαντασία και τόλμησε αυτό που δεν θα τολμούσε να πει ακόμη και ο πιο αφελής Έλληνας ,να τον αποκαλέσει «τίμιο».

Νιώθω ότι θα εκραγώ!


Επειδή απήργησα και το μόνο αποτέλεσμα ήταν για άλλη μια φορά να γεμίσω τα ταμεία του κράτους!

Επειδή η Πατρίδα ψυχορραγεί και καμία πολιτική σμέρνα της αντιπολίτευσης δεν βγαίνει από τη φωλιά που κάποιοι την ονομάτισαν Δημοκρατία!

Επειδή την "ιδέα" τις αρχές και τις αξίες μου προσπαθούν καθημερινά, ανάξια και ολίγιστα ανθρωπάκια να τη "σβήσουν", αποκαλώντας την απειλή για τους δημοσιονομικούς στόχ(κ)ους!

Επειδή δεν ανέχομαι να μου κουνούν το δάχτυλο εκείνοι, που όταν οι Έλληνες δίδασκαν πολιτισμό αυτοί, ανακάλυπταν τις λέξεις!

Ο φονιάς Άαρον Αλέξις και η μοναχική απειλή

facelies


Σε μια προσπάθεια να οδηγηθούν στα κίνητρα του Αααρόν Αλέξις, του φονιά που την προηγούμενη Δευτέρα  μπήκε σε αμερικανική βάση του πολεμικού ναυτικού και σκότωσε 12 άτομα, ο παγκοσμίως καταξιωμένος αμερικανός γιατρός και κοινωνιολόγος, καθηγητής στο Γέιλ Νίκολας Χρηστάκης και η σύζυγός του Έρικα Χρηστάκης συνυπέγραψαν ένα άρθρο στην εφημερίδα Washington Post σχετικά με την μοναχική απειλή που αποτελούν άτομα σαν κι εκείνον.

Τι πρέπει να κάνετε για την πρόληψη του καρκίνου

της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος 


Σας παραθέτουμε μερικές απλές, αλλά σημαντικές συμβουλές πρόληψης:
- Αν ο καρκίνος αποτελεί πλέον την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, το κάπνισμα είναι ο πρώτος παράγοντας που τον προκαλεί. Γι' αυτό η διακοπή καπνίσματος θα ήταν πολύτιμη

Υποφέρετε από πόνους στον αυχένα; Ξυπνάτε πιασμένοι; Ποιες οι αιτίες της αυχεναλγίας – του αυχενικού συνδρόμου, πως προλαμβάνεται;


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.
Το «αυχενικό σύνδρομο» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά, αλλά δυστυχώς παραμένει ασαφής. Καταρχήν το «σύνδρομο», εξ ορισμού, δεν υπονοεί μία πάθηση, αλλά μία ομάδα συμπτωμάτων χωρίς σαφές αίτιο. Διαφορετικά, μπορούμε να πούμε ότι είναι πολλές διαφορετικές αιτίες, οι οποίες «συνδράμουν» όλες μαζί στη διαμόρφωση της κλινικής εικόνας που ονομάζεται αυχενικό σύνδρομο. Με τον όρο "αυχενικό σύνδρομο" χαρακτηρίζουμε την ενόχληση ή το συνδυασμό συμπτωμάτων που οφείλεται σε πάθηση των αυχενικών σπονδύλων, μεσοσπονδυλίων δίσκων, αρθρώσεων, νεύρων ή μυών στην περιοχή του αυχένα.

Πόσο καιρό μπορείς ν' αντέξεις χωρίς sex;



Και κατά πόσο αυτό επηρεάζει την κρίση σας και τις επιλογές σας; Απ' ότι φαίνεται αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό τους singles του 2012. Τον τελευταίο καιρό, οι ..περισσότεροι νέοι είναι άνεργοι, αναγκασμένοι να ζουν με τους γονείς τους, πράγμα που προσθέτει τρομερά εμπόδια στη διαδικασία της σεξουαλικής ικανοποίησης. 

Τα λεφτά που έχουν στην άκρη είναι λίγα, το χαρτζιλίκι τους αρκετά χαμηλό και δε φτάνει για ξενοδοχεία, αμάξι δεν έχουν, οι γυναίκες και οι άνδρες τους επιθυμούν μόνο αν έχουν λεφτά και χίλιες μύριες άλλες συνθήκες που οδηγούν στην.... αποχή. 

Έχομε πόλεμο μωρό μου!


επιστολή κοινοβουλευτικού άνδρα, αναμόχλευσε σκέψεις που είχα διατυπώσει ξανά, παρατηρώντας ότι η «πάλη των γραμμών» για τον ιδεολογικό-πολιτικό προσανατολισμό μιας –της όποιας- πολιτικής δύναμης με πρόταση εξουσίας, έχει ενδιαφέρον σε εποχές ειρήνης. Όμως, εδώ και τώρα, έχομε πόλεμο. Έναν ακήρυχτο πόλεμο από μια υπερεθνική συμμορία και τους  ντόπιους συνεργάτες τους, κατά της ελληνικής κοινωνίας.

Τώρα έχομε πόλεμο λοιπόν, τώρα η Ελλάδα κινδυνεύει  από την μπότα του καταχτητή κι όλοι πρέπει να ομονοήσομε και να κατανοήσομε ότι το μοίρασμα του συλλογικού πολιτικού μας γίγνεσθαι, δεν γίνεται ετούτες τις ώρες με εκείνη την καθαρή, κάθετη γραμμή που κάποτε χώριζε τον μικρόκοσμό μας στα δεξιά και τα αριστερά μας.

Για μια παιδαγωγική της αντίστασης- Το Είδαμε...Μας Άρεσε...Σας Το Παρουσιάζουμε

Για μια παιδαγωγική της αντίστασης

Διδάσκοντας ενάντια στον παγκόσμιο καπιταλισμό και στον νέο ιμπεριαλισμό

Μακλάρεν Πίτερ-Φαραχμαντπούρ Ραμίν
Μετάφραση: Θεριανός Κώστας


Η έκδοση, για πρώτη φορά στα ελληνικά, του βιβλίου των Peter McLaren και Ramin Farahmandpur, αποτελεί από μόνο του γεγονός.
Διατυπώνει από την αρχή θεμελιώδη ερωτήματα για την παιδεία και την πολιτική: Ποιος επωφελείται από το εκπαιδευτικό σύστημα και τους ισχύοντες εκπαιδευτικούς µηχανισµούς, και ποιων συμφέροντα εξυπηρετούν οι υπάρχουσες παιδαγωγικές πρακτικές; Ποια είναι η σχέση μεταξύ των παιδαγωγικών πρακτικών και της εκπαίδευσης ως διαδικασίας αναπαραγωγής του συστήματος της κυρίαρχης τάξης;

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ζουν περισσότερο: Οδοιπορικό στην Οκινάουα


Επιμέλεια Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. Βιολόγος
Η ευτυχία είναι γνωστό ότι προσφέρει σημαντικά οφέλη στον άνθρωπο. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν καλύτερες δουλειές, έχουν περισσότερους φίλους, διασκεδάζουν περισσότερο, είναι πιο υγιείς και ζουν περισσότερο. Σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, κάποιοι από τους μακροβιότερους ανθρώπους στον κόσμο κατάγονται από την Οκινάουα της Ιαπωνίας. Και έτσι ετέθη το ερώτημα: εάν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ζουν περισσότερο και εάν στην Οκινάουα οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, είναι ίσως οι κάτοικοι τις Οκινάουα ευτυχισμένοι;

Δημοκρατία, του Κορνήλιου Καστοριάδη

a_democracy

Τα αδιέξοδα της αντιπροσώπευσης και η ανάγκη επανόδου στην Άμεση Δημοκρατία

Δημοκρατία σήμερα δεν υπάρχει πουθενά. Υπάρχουν το πολύ φιλελεύθερες ολιγαρχίες σε ορισμένες χώρες σχετικά προνομιούχες. Πρέπει να είμαστε τώρα πάνω από πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι πάνω στη γη. Είναι ζήτημα αν υπάρχουν 500 ή 600 το πολύ 700 εκατομμύρια ανθρώπων, που ζουν σε χώρες, όπου η πείνα δεν είναι καθημερινό πρόβλημα, όπου η καταδίωξη, η φυλάκιση, η ανελευθερία δεν είναι η καθημερινή πραγματικότητα.
Αλλά και σε αυτές τις οικονομικά αναπτυγμένες και πολιτικά -ας πούμε- φιλελεύθερες χώρες η κατάσταση, ενώ φαίνεται περίπου βιώσιμη, είναι στην πραγματικότητα απελπιστικήΕίναι απελπιστική, γιατί ο καθένας δυστυχώς δεν κοιτάει πιό μακριά από την μύτη του. Τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα είναι τεράστια. Είναι πρώτα – πρώτα το πρόβλημα που ανέφερα προηγουμένως, ότι τα 6/7 εάν όχι τα 7/8 του κόσμου ζούνε σε ένα καθεστώς φτώχειας και τεραστίας καταπίεσης. Είναι έπειτα το πρόβλημα το οικολογικό, για το οποίο ο καθένας αδιαφορεί ή ενδιαφέρεται για μικρές του απόψεις, τη στιγμή που ζούμε πάνω σε μια μπαρουταποθήκη, ή αν προτιμάτε μιά άλλη παρομοίωση, πριονίζουμε συστηματικά, καθημερινά το κλαδί, επάνω στο οποίο είμαστε καθισμένοι.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ (Από τα προομηρικά ομηρικά ησιόδεια του Ι. Θ. Κακριδή)



Τα ηνία για το ταξίδι στη ομηρική Γεωγραφία, φίλοι Μυθολόγοι, τα παραδίνουμε και πάλι στο σοφό και σπουδαίο δάσκαλο Ι. Θ. Κακριδή, που έχει “ξαναταξιδέψει” με το μεγάλο επικό ποιητή και έχει πολλά να μας διηγηθεί απ' αυτή την ενδιαφέρουσα συμπόρευση. 

Πώς είναι άραγε να περιφέρεσαι σε τόπους μακρινούς, στους οποίους πεθύμησε ο ποιητής μας να στείλει τους ήρωές του; Μια αλησμόνητη βέβαια εμπειρία από ένα δημιουργό με περιλάλητο όνομα, συνδεδεμένο με δυο μεγάλες συνθέσεις αριστοτεχνικής αισθητικής και πλοκής, χρονολογημένες στο αποκορύφωμα μια πλούσιας λογοτεχνικής παραγωγής, που χάθηκε, αφήνοντας πίσω της, ευτυχώς, δυο διαμάντια της, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια. 

Μ' αυτά τα ανεκτίμητης αξίας πετράδια περιοδεύει o ποιητής σ' όλες τις αποικίες της Μ. Ασίας, ίσως και μερικώς στην ηπειρωτική Ελλάδα τον 8ο αιώνα π.Χ., στα χρόνια του. Η φήμη του συνεχίζει να ταξιδεύει και στον 7ο αιώνα, με τους ραψωδούς, ν' απαγγέλλουν τα έργα του σ' όποια περιοχή συναντούν Έλληνα ακροατή.

 Η εξάπλωση συνεχίζεται τον 6ο αιώνα, που καταγράφονται, επί Πεισίστρατου, και καθιερώνεται να ραψωδούνται στα Παναθήναια. Η Ιλιάδα και η Οδύσσεια πράγματι, κατά την τέλεση της γιορτής, απαγγέλλονται από την αρχή ως το τέλος. Τον 5ο αιώνα τα παιδιά στο σχολείο πρωτομαθαίνουν γράμματα, συλλαβίζοντας τα ονόματα των ομηρικών ηρώων και τιμούν έξοχα τον ποιητή, όταν, έχοντας μάθει να γράφουν, χαράζουν αδέξια στην πλάκα τους: Θεός, ουδ' άνθρωπος Όμηρος” δηλαδή ο Όμηρος δεν ήταν άνθρωπος' ήταν θεός. 

Μήπως αυτός είναι ο λόγος που η Nasa αποκρύπτει τις φωτογραφίες του ISON; (Βίντεο)


Οι νέες εικόνες του ISON που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο από τον BPEarthWatch, δείχνουν μία κόκκινη πτέρυγα V στην άκρη του ISON που το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι ασυνήθιστο. Ο BP έχει ορισμένες πολύ καλές ερωτήσεις, αλλά είναι κάτι άλλο το αν αυτές οι εικόνες, οι ανωμαλίες είναι ο λόγος που η κυβέρνηση φαίνεται να είναι σε πανικό αυτή τη στιγμή.


Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο είναι ένα σχόλιο που άφησε στην YouTube σελίδα του, ο allendaveo, ο οποίος πιστεύει ότι ολόκληρη η διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης προγραμματίστηκε έτσι ώστε η NASA και οι κυβερνητικοί υπάλληλοι να μπορούν να πάρουν τις οικογένειές τους από την περιοχή που θα πληγεί.

Η πτώση μετεωριτών συνεχίζεται..Σειρά είχε η Βοσνία

meteorclose

10 Οκτωβρίου 2013

Σήμερα το πρωί στις 05:51, ένας εξαιρετικά λαμπρός μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την κεντρική Βοσνία, ανακοίνωσαν οι αρχές από την Αστρονομική Εταιρεία Orion από το Σεράγεβο.

Τελικά είναι απαραίτητος ο οργασμός για τις γυναίκες;



Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι ο γυναικείος οργασμός είναι απαραίτητος και αποτελεί βασικό κίνητρο των γυναικών για να εμπλακούν σε σεξουαλική επαφή. Τα ερευνητικά δεδομένα όμως δείχνουν μια διαφορετική εικόνα. Μελέτη σε γυναίκες που είχαν τη δυνατότητα να επιτυγχάνουν οργασμό κατά την επαφή θέλησε να...
διαπιστώσει ποιες είναι οι πιο ευχάριστες σεξουαλικές επαφές (Bridges, 2004). Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, οι πιο ευχάριστες επαφές ήταν εκείνες στις οποίες νιώθουν να συνδέονται με τον σύντροφό τους και όχι απαραίτητα εκείνες στις οποίες έχουν οργασμό.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ GOLDEN ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ "GOLDEN ΑΥΓΗ"


Ο μεγάλος, ο απ’ευθείας αντίπαλος του ΚΚΕ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατανοητό. Από πού θα χάνει ψήφους το αυτοαποκαλούμενο κομουνιστικό κόμμα; Από τον θεωρούμενο αριστερό ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με τη σειρά του ενισχύθηκε σκανδαλωδώς και με τη μία διότι αποδυνάμωσε το θεωρούμενο κεντραριστερό ΠΑΣΟΚ.
 
Για να μη ξεχνιόμαστε, το «κίνημα» του Ανδρέα Παπανδρέου είχε ξεκινήσει κάργα σοσιαλιστικόκαι επαναστατικό και στην πορεία ξεβρακωνότανε από τα βαρειά πέπλα του «μετασχηματισμού της κοινωνίας» μέχρι που πλέον αυτολανσάρεται σοσιαλδημοκρατικό, τουτέστιν ακραιφνώς δεξιό.

Ο Ομπάμα στο μυστηριώδη και νεόκτιστο καταφύγιο του Λευκού Οίκου προετοιμάζεται για το Μεγάλο Γεγονός...την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του!!!

obama-shh

Ένα πραγματικά ζοφερό  "επείγον δελτίο δράσης»  που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών ΥΠ.ΕΞ ) νωρίτερα σήμερα αναφέρει ότι η κύρια διεύθυνση πληροφοριών GRU ) έχει λάβει μήνυμα από  «υψηλά ιστάμενες»  πηγές στο Πεντάγωνο ότι ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την περασμένη εβδομάδα  ακύρωσε το ταξίδι του στην Ασία  και αποσύρθηκε με πολλούς από τους κορυφαίους συμβούλους του στο μυστηριώδη και νεόκτιστο καταφύγιο του Λευκού Οίκου στο πλαίσιο της προετοιμασίας για αυτό που πολλοί στις μυστικές υπηρεσίες όλου του κόσμου καλούν Μεγάλο Γεγονός ( "Big Event").

Σημαντικό να σημειωθεί είναι ότι αυτές οι πηγές της GRU που κοινοποιήθηκαν από τους ομολόγους τους του Πενταγώνου την περασμένη εβδομάδα ανέφεραν ότι ο Ομπάμα ετοιμάζεται να επικαλεστεί τις εξουσίες που παρέχονται σ 'αυτόν υπό το 50 USC κεφάλαιο 13  θεωρώντας ότι διάφορες αμερικανικές πολιτείες είναι τώρα σε μια  "κατάσταση εξέγερσης"  επιτρέποντας του έτσι να επικαλεστεί το νόμο περί εθνικής έκτακτης ανάγκης  υπό το 50 USC § 1621  και να επικαλεστεί το εξαιρετικά αμφιλεγόμενο  " συνέχεια της κυβέρνησης"  σχέδιο για τις Ηνωμένες Πολιτείες που θα του επιτρέψουν, κατ 'ουσίαν, να κυβερνήσει με δικτατορικές εξουσίες.

Αποπλανώντας έναν άντρα !!...Γοητεύοντας μια γυναίκα


Δεν υπάρχουν μαγικές τεχνικές για να αποπλανήσετε έναν άνδρα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένα χαρακτηριστικά που είναι κοινά σε όλους σχεδόν τους άνδρες για να τον γοητεύσετε.

Πολλές φορές θα βρούμε έναν άνθρωπο που μας ελκύει, αλλά ο ίδιος δεν θα αισθάνεται το ίδιο για μας, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να καταφύγουμε στην γοητεία μας. Γι “αυτό θα δούμε μια σειρά από χαρακτηριστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Γιούκιο Μισίμα, ο τελευταίος Σαμουράι



Ο Γιούκιο Μισίμα (Yukio Mishima) Ιάπωνας συγγραφέας και σκηνοθέτης γεννήθηκε στο Τόκιο, στις 14 Ιανουαρίου 1925, από αριστοκρατική οικογένεια (με καταγωγή σαμουράϊ). Το πραγματικό του όνομα ήταν Κιμιτάκε Χιράοκα. 

Ως τα 12 του, τον μεγάλωσε η γιαγιά του Natsuko ή Natsu Nagai (απόγονος φεουδάρχη της εποχής των Τοκουγκάβα), η οποία ήταν μια γυναίκα πολύ καλλιεργημένη πνευματικά, αλλά και αυστηρή. Ανατράφηκε με τις αξίες της παράδοσης Μπουσίντο. Σπούδασε στο πρότυπο Σχολείο Peer. Ήταν ιδιοφυής και ξεχώρισε. Άρχισε να γράφει από 12 ετών. Το πρώτο του έργο, το Ηanazakari no Μori (Ολάνθιστο δάσος), στο οποίο ο αφηγητής εκφράζει την πίστη του, ότι οι πρόγονοί του ζουν μέσα του, δημοσιεύτηκε το 1941, όταν δηλαδή ήταν 16 ετών, σε συνέχειες στο περιοδικό “Βungei Βunka”, την επιμέλεια του οποίου είχε ο δάσκαλός του Σομίζου. Αμέσως, αποκαλύφθηκε ένα σπάνιο ταλέντο που κατέπληξε τους πάντες. 

Η Cabal έχει καταρρεύσει, αλλά όχι προς τα έξω, επίθεση σε όλα τα μέτωπα μέχρι να παραδοθεί.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Ben Fulford


Η εγκληματική εταιρική κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχασε μια διεθνή προθεσμία πληρωμής στις 30 Σεπτεμβρίου και της δόθηκε μέχρι τις 17 Οκτωβρίου για να βρει τα χρήματα ή αλλιώς να κηρυχθεί σε πτώχευση. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που συνεχώς δολοφονούν και λεηλατούν τον πλανήτη εδώ και εκατοντάδες χρόνια και δεν πρέπει να χάσουμε την πραγματική, σπάνια ευκαιρία που έχουμε τώρα για να τους θέσουμε εκτός λειτουργίας για πάντα.


Tάτσι μίτσι κότσι τα ιγκουάνα αλωνίζουν για τράκα.

 Την τελευταία εβδομάδα ο δολοφόνος των Skull and Bones και σκλάβος της κλίκας John Kerry μαζί με τον προδότη Chuck Hagel ήταν στην Κορέα και την Ιαπωνία λεηλατώντας τα χρήματα των τοπικών ολιγαρχών, προκειμένου να προσπαθήσουν να σώσουν το συνδικάτο του εγκλήματος της Ουάσιγκτον DC.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα