Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Πνευματικότητα

sun in hands

Πνευματικότητα είναι όποια διαδικασία καθορίζει και αναπτύσσει το πνεύμα του κάθε ατόμου. Αυτές οι διαδικασίες περιλαμβάνουν: την πίστη σε μια δύναμη μεγαλύτερη από τον εαυτό μας, την αίσθηση της αλληλεξάρτησης με όλα τα ζωντανά πλάσματα, την ανάπτυξη της προσωπικότητας μας και τη συνειδητοποίηση του σκοπού και του νοήματος της ζωής μας. Η πνευματικότητα είναι ο τρόπος να βρούμε το νόημα, την ελπίδα, την γαλήνη και την εσωτερική ειρήνη στη ζωή μας. Πράξεις όπως η καλοσύνη, η ανιδιοτέλεια, ο αλτρουισμός είναι όλα χαρακτηριστικά της πνευματικότητας.

Απογοητεύομαι

apogoiteysi

Ναι, ναι ακόμη και ένας σχετικά θετικός άνθρωπος σαν και εμένα μπορεί να νιώσει απογοητευμένος. Ζώντας 30 χρόνια στην Ελλάδα δεν ήταν λίγες οι φορές εθνικής απογοήτευσης αλλά και προσωπικά σαν άνθρωπός μια χαρά τα καταφέρνω να με απογοητεύω που και που. Θα προσπαθήσω να εστιάσω στους λόγους της απογοήτευσης μου στο σήμερα.
Στο σήμερα μου λοιπόν, ο κόσμος έχει γυρίσει ανάποδα. Η κρίση είναι τόσο μεγάλη που σχεδόν τίποτα δεν είναι γύρω μας υγιές. Ακόμη και οι πολιτικοί μας το παραδέχονται αυτό (οπότε είναι σίγουρα μια αλήθεια που βγάζει μάτι). Και ναι μεν οι πολιτικοί παραδέχονται πως τα πράγματα δεν πάνε καλά, αλλά για τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις, τους δείκτες της οικονομίας, την είσπραξη των φόρων, κτλ, κτλ. Για τους απλούς ανθρώπους κουβέντα…
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΙ λοιπόν, που αν δεν είσαι Α.Ε ή Ε.Π.Ε ή ΜΜΕ δεν καταλαβαίνει το κράτος πως έχεις δικαιώματα και δεν σου κάνει και εσένα ένα χάρισμα χρέους!

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: αίτια, συμπτώματα και θεραπεία

Το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα είναι μια επώδυνη σταδιακά αυξανόμενη κατάσταση στο χέρι, όπου προκαλείται από συμπίεση του μέσου νεύρου στο καρπό. Αποκαλείται και "ασθένεια του υπολογιστή" καθώς πλήττει περισσότερο όσους χρησιμοποιούν για ώρες το πληκτρολόγιο καταπονώντας τον καρπό τους.

Τι είναι η ζωή; Ο προορισμός μας, που οφείλουμε να πραγματοποιήσουμε με σεβασμό, ευγνωμοσύνη και ταπεινότητα.



Τι είναι η υπομονή; Είναι η δοκιμασία του πάθους για το στόχο σου. 

Τι είναι η επιμονή; Είναι η δύναμη του οράματος που έχεις για το στόχο σου. 

Τι είναι η πίστη; Είναι η έκφραση του μεγαλείου της ζωής που επιθυμεί την αύξησή της. 

Τι είναι η επιθυμία; Είναι το ανεκπλήρωτο που θέλει να εκφραστεί μέσω εσένα.

Μόνο σκέψου ότι υπάρχει και η αλήθεια του άλλου...


Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός όμορφου σκύλου και ενός άσκημου σκύλου;

 Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός αναγνωρισμένου ανθρώπου και ενός άσημου; 

Πότε είναι ωραία η θάλασσα, στη φουρτούνα της ή στη νηνεμία της;

 Είναι ωραία η βόλτα στη λιακάδα ή στη βροχή; 

Θυμώνει κανείς με κάποιον που τον βρίζει ή όχι; 

Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με αντικειμενικότητα! 

Ο πνευματικός Δρόμος έχει ομολογουμένως αβεβαιότητα, γιατί το Θάρρος, η Θέληση και η Πίστη, δεν ζητάνε επιβεβαιώσεις...Απλά οδηγούν εκεί που θέλει ο καθένας μας να φτάσει...



Τούτη η Ζωή, έτσι όπως κυλάει, είναι σαν να έχει πάντα και συνεχώς μια έλλειψη...
Είναι γιατί οι άνθρωποι, ωριμάζοντας φυσικά και νοητικά, δεν μπορούν να συγχωρήσουν συναισθηματικά...


Έτσι, μέσα στον κάθε άνθρωπο, τούτη η αδυναμία συγχώρεσης, καλύφτηκε από τον χρόνο και την σκληρότητα, βγάζοντας την καρδιά από το παιχνίδι...


Ο ενήλικας έχει την πεποίθηση, ότι το παρελθόν του δεν έχει παρά θετική επίδραση πάνω του. Φαίνεται να το έχει συγχωρήσει και αδιαφορώντας γι' αυτό, προσπαθεί να προχωρήσει στη Ζωή του. 


Ούτε μπορεί να φανταστεί ότι το παρελθόν είναι η αιτία, που δεν νιώθει καλά, που έγινε τόσο απαθής απέναντι στην ασθένεια, τόσο φοβισμένος στην εξουσία, τόσο εξουσιαστικός στους πιο αδύναμους.

Αρχαίο και το ντόπινγκ



Το ντόπινγκ των αθλητών δεν είναι εφεύρεση της εποχής μας. Η χρήση αναβολικών για καλύτερες επιδόσεις στο στίβο υπήρξε αρχαία συνήθεια. 

Πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες στη δυτική Ανατολία και συγκεκριμένα στη Μαγνησία της Μικράς Ασίας δείχνουν πως όχι μόνο γινόταν χρήση ουσιών από τους αθλητές, αλλά ήταν μέθοδος αποδεκτή και μέρος του ανταγωνισμού σε εκείνη την περιοχή της αρχαίας Ελλάδας.

Από τα ευρήματα των αρχαιολόγων στο τοπικό αρχαίο στάδιο αποκαλύπτεται ότι η ουσία που χρησιμοποιούσαν ήταν ο μανδραγόρας. Ένα φυτό που χρησιμοποιήθηκε από τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους ως υπνωτικό, αναλγητικό και ηρεμιστικό και σε μεγαλύτερες ποσότητες ως διεγερτικό, που μπορούσε σε κάποιες περιπτώσεις να καταστεί επικίνδυνο και να επιφέρει ακόμη και το θάνατο.

συνταγές: βότανα για το δέρμα

Συνταγές: Βότανα για το δέρμα

Όσοι υποφέρουν από δερματικά, ξέρουν πόσο επίμονες είναι μερικές φορές αυτές οι παθήσεις. Προ πάντων τα εκζέματα. Συνήθως δε θεραπεύονται με φάρμακα. Υπάρχουν όμως πλήθος φυτών, τα οποία, όπως μαρτυρεί η πείρα του λαού, έχουν θαυματουργές ιαματικές ιδιότητες.

Ηλεκτροσπασμοθεραπεία , “ηλεκτροσόκ” και η σύγχρονη πραγματικότητα


Η Ηλεκτροσπασμοθεραπεία  (ΗΣΘ) είναι μια ΑΣΦΑΛΗΣ μέθοδος θεραπείας της Κατάθλιψης. Όταν λέμε ασφαλής εννοούμε ότι τα ποσοστό θνητότητας τη σημερινή εποχή προσεγγίζει το 1/10000 ασθενείς! Ο κίνδυνος είναι παρόμοιας κλίμακας με τον κίνδυνο της γενικής αναισθησίας μιας συνηθισμένης χειρουργικής επέμβασης. Σε αυτό έχει συμβάλλει η δραστική βελτίωση της τεχνολογίας των μηχανημάτων της ΗΣΘ σε σχέση με το παρελθόν. Η ΗΣΘ εφαρμόζεται σε ειδικές κλινικές και νοσοκομεία και διενεργείται από αναισθησιολόγο σε συνεργασία με ψυχίατρο.
Εξαιρετικά διαστρεβλωμένες αντιλήψεις υπάρχουν στον ευρύ πληθυσμό σχετικά με την ηλεκτροσπασμοθεραπεία. Πρόκειται για μια από τις πιο στιγματιστικές έννοιες στο χώρο της ψυχιατρικής. Ο όρος «ηλεκτροσόκ» χρησιμοποιείται με δέος, περιφρόνηση, απέχθεια ή ειρωνεία για να χαρακτηρίσει μια θεραπεία που στο εξωτερικό χρησιμοποιείται ευρύτατα στην αντιμετώπιση διάφορων ψυχιατρικών διαταραχών με κύρια τη σοβαρή κατάθλιψη. Ο κόσμος θεωρεί ότι η ΗΣΘ είναι κάτι το τρομερό..μια βαριά κατάθλιψη όμως είναι επίσης κάτι τρομερό, μια κατάσταση τόσο διαβρωτική για τον ψυχισμό του ατόμου όσο δύσκολα μπορεί να διανοηθεί κάποιος. Η ΗΣΘ μπορεί να αποβεί σωτήρια για αυτά τα άτομα και να αποτρέψει μια πιθανή αυτοκτονία.

Πληθυντικός ευγενείας;



Γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τόσο πολύ τον πληθυντικό που δυσκολεύονται να αποχωριστούν; Από ευγένεια λέει, και σεβασμό. Όμως δεν αμφισβητούν ποτέ τις έτοιμες, μηχανικές απαντήσεις τους, που συνεχίζουν να υποστηρίζουν άκριτα. Έτσι συνεχίζουν να πλάθουν τον ψεύτικο κόσμο τους, τοποθετώντας οι ίδιοι τα καλούπια τους, φτιάχνοντας τις υποκειμενικές τους εικονικές πραγματικότητες, υποθέτοντας ότι όλ? αυτά είναι αντικειμενικά.

Προσωπικά, θέλω η ζωή μου να είναι απλή: ο πληθυντικός σημαίνει «πολλοί», ο ενικός σημαίνει «ένας». Και δεν μου αρέσει να βάζω τους ανθρώπους σε ομάδες, να απευθύνομαι γενικά και αόριστα, ούτε να τοποθετώ τους άλλους πιο πάνω ή πιο κάτω από μένα. Δεν φοβάμαι τους ανθρώπους και θέλω να τους κοιτάω στα μάτια, έχοντας στραμμένη την προσοχή μου αποκλειστικά στη μοναδικότητα που έχω μπροστά μου και αξίζει την αμέριστη προσοχή μου.

Όταν κάποιος απευθύνεται σε μένα στον πληθυντικό, ξέρω ότι δεν με βλέπει, δεν υπάρχω στο πεδίο της αντίληψης του. Αντί για μένα, υπάρχουν οι πεποιθήσεις του, οι παρελθοντικές καταχωρήσεις του, οι ιδέες του, το εγώ του, αλλά όχι εγώ.

25 σημεία στα οποία μπορεί να κρύβεται η τοξικότητα στη ζωή μας…



Περί τοξικότητας γνωρίζουμε κάτι;
Τι θα μπορούσε άραγε να είναι τοξικό;
Εύκολη ερώτηση αλλά ας μη βιαστούμε να απαντήσουμε γρήγορα.
Όπως έχουμε ήδη πει, σχεδόν όλα όσα ζούμε μεταφράζονται από το μυαλό μας το οποίο σηματοδοτεί μια σειρά  βιοχημικών αντιδράσεων που πλέον βιώνουμε σωματικά με τη μορφή συμπτωμάτων η στη διάθεση μας με τη μορφή συναισθημάτων.
Έτσι λοιπόν καταλαβαίνουμε ότι τοξικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πολλά περισσότερα από όσα έχουν ήδη πέσει στην αντίληψη μας.

ΜΙΑ ΓΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΠ΄ΕΞΩ ΚΟΥΚΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΑΝΟΥΚΛΑ...


Μπήκα σήμερα στο λεωφορείο και κάθισα αφηρημένη σε μια θέση χαζεύοντας έξω από το παράθυρο, βυθισμένη σε κάποια μουσική που τρύπαγε στο μυαλό μου και προσπαθούσε ν΄αφήσει κάθε σκέψη απέξω. Προχωρώντας, γύρισα το κεφάλι και κοίταξα το κόσμο μέσα στο λεωφορείο,και ξαφνικά ένοιωσα πως πρωταγωνιστούσα σε φουτουριστική ταινία που περιέγραφε το μέλλον κάπως «σαν τα παιδιά των ανθρώπων»

Ο μικρότερος επιβάτης πρέπει να ήταν κάπου 40-45 και ο μεγαλύτερος κάπου σ΄εκείνο όριο που λες πως ο Θεός τον ξέχασε (90?) Δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ούτε καν ο οδηγός δεν ήταν νέος... 

Δεν ξέρω αν αυτή εικόνα ήρθε και κάθισε στο μέτωπό μου σαν ένα είδος επιφοίτησης, για να μου δώσει μια γεύση από μια μελλοντική δυστοπία ή απλά ήταν μια σύμπτωση ενός εντελώς κοινότυπου πρωϊνού, αυτό που ξέρω είναι πως ένοιωσα ξαφνικά μια τεράστια ησυχία να απλώνεται γύρω μου. Λες και δεν υπήρχαν πια αυτοκίνητα στους δρόμους, άνθρωποι στα πεζοδρόμια, λες και δεν υπήρχε τίποτα γύρω μου..

Σαρίν, το θανατηφόρο τοξικό αέριο

Το σαρίν, μία από τις πιο θανατηφόρες ουσίες που χρησιμοποίησε ποτέ ο άνθρωπος με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για μαζικές εξοντώσεις πληθυσμών, ήλθε πρόσφατα και πάλι στην επικαιρότητα, μετά τη ρίψη χημικών αερίων στην εμφύλια διαμάχη της Συρίας.

Τι ακριβώς είναι το σαρίν; 
To σαρίν (χημικός τύπος: C4H10FO2P, ) είναι μια χημική ένωση που ανήκει στην κατηγορία των νευροπαραλυτικών παραγόντων, στην οποία κατατάσσονται οι ουσίες με την ταχύτερη δράση και την μεγαλύτερη τοξικότητα στον άνθρωπο.  Η δράση του, αν και προσομοιάζει με αυτήν των οργανοφωσφορικών εντομοκτόνων, είναι πολύ εντονότερη και τα αποτελέσματα που επιφέρει ασύγκριτα καταστρεπτικότερα.  Η ουσία δεν υπάρχει στη φύση, αλλά ανακαλύφθηκε το 1938 στη ναζιστική Γερμανία για να χρησιμοποιηθεί αρχικά ως εντομοκτόνο.  Αν και υιοθετήθηκε από τη Γερμανική Υπηρεσία Στρατιωτικών Όπλων ως αέριο χημικού πολέμου και παρασκευάστηκε σε μεγάλες ποσότητες, για άγνωστους λόγους δεν χρησιμοποιήθηκε από τα γερμανικά στρατεύματα το 2ο παγκόσμιο πόλεμο . Αν και στην καθαρή του μορφή είναι ένα άχρωμο, άγευστο και άοσμο υγρό, μπορεί εύκολα να αεριοποιηθεί (να γίνει ατμός) και να διαχυθεί στο περιβάλλον.  H θανατηφόρος δόση, η ποσότητα δηλαδή που μπορεί να σκοτώσει ένα ενήλικο άτομο, είναι μόλις 0.5 mg (χιλιοστά του γραμμαρίου).

"ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΚΟΠΟΣ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.



Ανησυχία έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση της διακήρυξης της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ), η οποία προγραμματίζει συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη στην Αθήνα.

Στο κείμενο ζητείται η άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και η διακυβέρνηση υπό την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με 

πηγές, ακριβώς γι'αυτη την ανάρτηση έγινε χθες στον Άρειο Πάγο έκτακτη σύσκεψη ενώ η εισαγγελέας Ευτέρπη Κουτζαμάνη διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Διαβάστε την προκήρυξη παρακάτω όπως την έχουν αναρτήσει στο ιστολόγιο της Κ.Ε.Ε.Δ

"ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΚΟΠΟΣ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

Τα ματζούνια της γιαγιάς: ένα αφιέρωμα στα γιατροσόφια

Σίγουρα θα θυμόμαστε όλοι μας τα θαυματουργά γιατροσόφια των ''παλιών'' και ειδικά της γιαγιάς ....γιατροσόφια που πολλές φορές αποδείχθηκαν σωτήρια.

Οι ιώσεις του χειμώνα που μας ταλαιπωρούν δεν γιατρεύονται με τα αντιβιωτικά που καταναλώνονται στη χώρα μας με τη σέσουλα, όπως τονίζουν οι ειδικοί. Αντίθετα, κάποια από τα γιατροσόφια της γιαγιάς που περνούν από γενιά σε γενιά έχουν καλύτερα αποτελέσματα αφού καταπραΰνουν τα συμπτώματα της γρίπης!
Oι μυστικές συνταγές των παλαιοτέρων αποτέλεσαν την αφορμή για τη δημιουργία αρκετών σύγχρονων φαρμάκων όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί φαρμακολόγοι.

Ας θυμηθούμε μερικά θαυματουργά γιατροσόφια, αλφαβητικά:

Άγχος:
Aν πριν από ένα διαγωνισμό ή κάποιο άλλο αγχογόνο γεγονός δεν μπορείτε να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε, αναζητήστε τις κατευναστικές και υπνωτικές ιδιότητες του φρέσκου βασιλικού. Bάλτε 25 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού σε 1/2 λίτρο κρύο νερό και αφήστε το αφέψημα να βράσει σε χαμηλή φωτιά, με το καπάκι κλειστό, για 10 λεπτά. Αφού κρυώσει το αφέψημα, πιείτε 3-4 φλιτζάνια μέσα στην ημέρα. Έτσι, όταν έρθει η ώρα του ύπνου, θα μπορέσετε εύκολα να κοιμηθείτε. Αν η νευρικότητα και το άγχος σας είναι πολύ έντονα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη θεραπεία αυτή αρκετές ημέρες πριν.

Γράψε ΤΕΛΟΣ

ellas
Του Γιάννη Λαζάρου
Το προεδρικό διάταγμα που τεμάχισε την Ελλάδα, που παραδίδει χιλιάδες ελληνικές εκτάσεις εις το όνομα της Ανάπτυξης υπογράφηκε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Αύγουστο ενώ αυτός παραθέριζε στην Λευκάδα. Ανάμεσα λοιπόν στις τσιπούρες και στα κρασάκια μπήκε η μεγάλη σφραγίδα του κράτους στην παραχώρηση, όχι απλά γης, αλλά και ολόκληρων αρχαιολογικών χώρων σε ιδιώτες. Όχι, δεν είναι συνομοσιολογία, ούτε κινδυνολογία, είναι Νόμος. Ζούμε την επιστημονική φαντασία που δημιούργησαν άρρωστα μυαλά.
Την συνέχεια του σχεδιασμού προηγούμενων κυβερνήσεων ολοκληρώνει με αφορμή την κρίση η κατοχική “δημοκρατική” κυβέρνηση της χώρας. Μέσα σε υποσχέσεις ανάπτυξης και θέσεων εργασίας έδωσαν τα πάντα από το 2009 και ίσως και ακόμα πιο πίσω. Θα σου ορίζουν πόσο νερό θα έχει η περιοχή που ζεις, θα εξευτελίζουν την τιμή της ιδιοκτησίας σου, θα περνάς από διόδια ιδιωτικής έκτασης για να δεις τα αρχαία μνημεία και τους ιστορικούς τόπους της ίδιας σου της πατρίδας.

Τι είναι η γλυκαγόνη; Πώς τονώνει το μεταβολισμό και εμποδίζει την κατακράτηση;


Ορμόνες! "Παίζουν" με τα νεύρα σου, με τις αντοχές σου - ειδικά τις δύσκολες μέρες του μήνα - και μπορούν να αλλάξουν τη διάθεσή σου από τη μια στιγμή στην άλλη. Κι αν σου έλεγα πως υπάρχουν και ορμόνες που φροντίζουν για τη σιλουέτα σου, κάνουν το μεταβολισμό να δουλεύει ρολόι και τα βάζουν με την κατακράτηση και την κυτταρίτιδα;



Γνώρισε τη γλυκαγόνη... Πώς σε βοηθά να αποφύγεις τα τσιμπολογήματα; Ποιος είναι ο ρόλος της στο σώμα και το αδυνάτισμα; Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς σου δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. 

Κατάλογος διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας τέσλα


Κατωτέρω είναι το α κατάλογος διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας τέσλα. Ο Δρ. Τέσλα Nikola ήταν εφευρέτης ποιος έλαβε περίπου 300 διπλώματα ευρεσιτεχνίας[1]παγκοσμίως για δικούς του εφευρέσεις. Μερικοί από το Δρ. Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του τέσλα δεν αποτελούνται, και οι διάφορες πηγές έχουν ανακαλύψει μερικές που έχουν βρέθηκαν κρυμμένες στα αρχεία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Υπάρχει ένα ελάχιστο 272 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που διανέμονται στο Δρ. Τέσλα σε 25 χώρες που έχουν λογαριαστεί τον ξέν. Πολλοί από το Δρ. Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του τέσλα ήταν Ηνωμένες Πολιτείες, Μεγάλη Βρετανία, και Καναδάς, αλλά πολλά άλλα διπλώματα ευρεσιτεχνίας εγκρίθηκαν στις χώρες σε όλη την υδρόγειο. Εφευρέσεις που αναπτύσσονται πολλές από το Δρ. Το τέσλα δεν τέθηκε στην προστασία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (Cheney, 62).

Ο ΤΕΣΛΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΠΡΑΝΑ.!!


…Μπορεί ο άνθρωπος να ελέγξει τη μεγαλοπρεπέστερη, την πλέον γοητευτικά εμπνευσμένη από όλες τις διαδικασίες της φύσης; Την Ενέργεια. Αν μπορούσε να το κάνει αυτό, θα είχε δυνάμεις σχεδόν απεριόριστες και υπερφυσικές… Θα μπορούσε να δημιουργεί τους ήλιους και τα αστέρια, τη θερμότητα και το φως. Θα μπορούσε να δημιουργεί ζωή και να την αναπτύσσει σε όλες τις άπειρες μορφές της… Τέτοιες δυνάμεις θα μπορούσαν να τον τοποθετήσουν δίπλα στο Δημιουργό του, κάνοντας τον ικανό να εκπληρώσει τον υπέρτατο προορισμό του...

ΗΠΑ: Δημιουργήθηκε μια άγνωστη μορφή ύλης από μόρια φωτός




Επιστήμονες στις ΗΠΑ έφεραν τα πάνω κάτω στις γνώσεις μας για το φως, δημιουργώντας από αυτό μια νέα μορφή ύλης, η οποία ως τώρα δεν είχε ποτέ παρατηρηθεί στη φύση, αλλά είχε προταθεί μόνο θεωρητικά. Συγκεκριμένα, κατάφεραν να «χειραγωγήσουν» με τέτοιο τρόπο τα φωτόνια, ώστε αυτά να σχηματίσουν μόρια.

Το επίτευγμα των ερευνητών των πανεπιστημίων Χάρβαρντ και ΜΙΤ, με επικεφαλής τους καθηγητές φυσικής Μιχαήλ Λούκιν και Βλάνταν Βούλετιτς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", ανατρέπει δεκαετίες συμβατικής σοφίας σχετικά με τη φύση του φωτός. Τα φωτόνια θεωρούνται σωματίδια χωρίς μάζα που δεν αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, γι΄ αυτό π.χ. δύο ακτίνες λέιζερ που θα διασταυρωθούν, απλώς θα περάσει η μία μέσα από την άλλη.

Η αφύπνιση και η άσκηση της “Ανάμνησης του Εαυτού”

Η αφύπνιση και η άσκηση της “Ανάμνησης του Εαυτού”

Henry Tractor Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΚΑΙ Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ “ΑΝΑΜΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ”

Διάλεξη ,που δόθηκε στις 6 Μαρτίου 1967 στο Μουσείο του ανθρώπου, στα πλαίσια του κύκλου των διαλέξεων ¨Ο Άνθρωπος και η Γνώση¨ Γεώργιος Ιβάνοβιτς Γκουρτζίεφ.

Ναι, γνώρισα καλά αυτόν τον άνθρωπο. Ήμουν ένας απ΄αυτούς, που σύχναζαν κατά τη διάρκεια της κατοχής στο απλό του διαμέρισμα , στη συνοικία Τέρν. Κάποιοι άλλοι έχουν περιγράψει τα πλούσια γεύματα, στα οποία μας προσκαλούσε πολλές φορές την εβδομάδα και που ήταν, το λιγότερο ,παράδοξα σε εκείνους τους δύσκολους καιρούς.

Κι Αλήθεια βλέποντας τον να εργάζεται με ζήλο από το πρωΐ για να προμηθευτεί σπάνια τρόφιμα και εξωτικά προϊόντα και μετά να μας ετοιμάζει με τόση φροντίδα, στην παλιά του σόμπα που έκαιγε κάρβουνο, συμπόσια , που τα χαρακτήριζε η πιο τολμηρή αρμονία, μπορούσε να εκτιμήσει κανείς όλη τη σπουδαιότητα, που είχε στα μάτια του η πατριαρχική υποδοχή που επιφύλασσε. 

Ήταν ο δικός του τρόπος για να μας κάνει να νιώσουμε πέρα από τη δίνη των αντιφατικών συναισθημάτων, που αυτό μπορούσε να μας προκαλέσει σε μια τέτοια εποχή, τον εντελώς εξαιρετικό χαρακτήρα των ωρών που περνούσαμε κοντά του, μακριά απ΄ όλα, σ΄ εκείνη τη σκοτεινή περίοδο , όταν η λεπτή γεύση των εδεσμάτων και η βότκα των περίφημων¨Προπόσεων προς τιμή των ιδιωτών ¨συνδέονταν ,σε μια άλλη κλίμακα ,με την ποιότητα της τροφής, που μόνο απ΄ αυτόν μπορούσαμε να δεχτούμε.

Πότε η Γη περιστρέφεται πιο γρήγορα;

el ninio (2)


Η επιβράδυνση του Ρεύματος της Ανταρκτικής κάνει τη Γη να περιστρέφεται πιο γρήγορα: Καμιά φορά μπορεί να έχετε την εντύπωση ότι οι μέρες, οι βδομάδες, οι μήνες περνούν πολύ πιο γρήγορα από κάποιους άλλους, αλλά αυτή ήταν η πραγματικότητα για τον Νοέμβριο του 2009. Φαινόμενα που έγιναν στον ωκεανό στο Νότιο Πόλο συνέβαλαν ώστε η Γη να περιστρέφεται ελάχιστα πιο γρήγορα κάνοντας τις μισές μέρες αυτού του μήνα μικρότερες κατά 0.1 χιλιοστό του δευτερολέπτου.
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες υπεύθυνοι για το πόσο γρήγορα η Γη περιστρέφεται. Για παράδειγμα, αν οι άνεμοι που διατρέχουν ολόγυρα τον πλανήτη μειώσουν ταχύτητα, τότε η Γη περιστρέφεται πιο γρήγορα για να διατηρήσει την στροφορμή της.

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, ο ουρανός πέφτει στο κεφάλι μας



Είτε το πιστεύετε, είτε όχι ο ουρανός πέφτει στο κεφάλι μας: «μία σημαντική αρνητική μέτρηση για την υπερθέρμανση του πλανήτη.» Μία μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Geophysical Research Lettersαπό τους Roger Davies και Mathew Molloy του Παν/μίου του Auckland υποστηρίζει ότι την περασμένη δεκαετία το μέσο ύψος της ενεργής νέφωσης στον πλανήτη έχει μειωθεί και «αν παραμείνει έτσι, αυτή η μείωση υποδηλώνει μία σημαντική αρνητική τιμή στην άποψη σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη.»
Οι Davies και Molloy πολύ άμεσα υποδεικνύουν ότι εν μέρει η πτώση του ύψους της νέφωσης μεταξύ των ετών 2000 με 2010 οφείλεται στο χρονιάγραμμα και τη μεταβλητότητα των γεγονότων που συνδέονται με τα φαινόμενα El Niño και La Niña* αντίστοιχα περίπου την ίδια περίοδο, ωστόσο υπάρχουν ακόμα ενδείξεις ότι σε μεγάλο βαθμό αυτή η μείωση θα παραμείνει ακόμα και όταν η μεταβλητότητα γίνει κατανοητή. Στην παρακάτω εικόνα μπορεί να δει κανείς την ιστορία του ύψους της ενεργής νέφωσης όπως οι επιστήμονες την έχουν καταγράψει από τους δορυφόρους από τον Μάρτιο έως και τον Φλεβάρη του 2010.

Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ





1o Πανελλήνιο διαδραστικό Συμπόσιο, 22/5/011

Δεν θα αναφερθώ ούτε στην άγνοια της φυσικής πραγματικότητας , που ο κος Δανέζης έξοχα μας παρουσιάσε, όπως πάντα, ούτε στην κοινωνική και ιστορική εικονική πραγματικότητα , όπως επιδεξιότατα πλάθεται από την εκπαίδευση, την προπαγάνδα  και τα κατευθυνόμενα μέσα ενημέρωσης. Οι άρχοντες κάθε τόπου και τα ιερατεία, οι "θαυματοποιοί" του σπηλαίου στον Πλάτωνα, πάντα χειρίζονταν και έλεγχαν την πληροφορία για ίδιον όφελος. Χωρίς να υποστηρίζω ότι αυτές οι εικονικότητες είναι ανεξάρτητες η μία από την άλλη , θα εστιαστώ περισσότερο στην υποκειμενική ψυχολογική πραγματικότητα, που έχει να κάνει με την εικόνα και την εμπειρία του ίδιου του ατόμου για τον εαυτό του. Στην παρουσίασή μου θα αναλύσω το περιεχόμενο  δύο σχετικών βίντεο που έχω δημιουργήσει και υπάρχουν στο you tube. Το πρώτο τιτλοφορείται " Ο Πόνος και η Άγνοια της πραγματικότητας" και το δεύτερο "Η Έξοδος από τον Πόνο", το οποίο είναι και το πιο δημοφιλές από όσα έχω ανεβάσει.  

Να θυμάσαι να αφήνεις το ποτήρι κάτω




Μία ψυχολόγος περπατούσε ανάμεσα στο κοινό της όση ώρα τους μιλούσε για την διαχείριση του άγχους. Την στιγμή που ύψωσε ένα ποτήρι με νερό, όλοι σκέφτηκαν ότι θα έκανε την κλασική ερώτηση “είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο;”.
Αντί για αυτό όμως, εκείνη, με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο της, έκανε την ερώτηση: “Πόσο βαρύ είναι ένα ποτήρι με νερό;”

Ο ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Αφιερωμένο εξαιρετικά στους επίδοξους «Ορειβάτες της Υπευθυνότητας».


Στην αρχή του ανηφορικού βραχώδους μονοπατιού κοντοστάθηκα διστακτικά και έστρεψα το βλέμμα προς τα πίσω. 


Ο ήλιος έλαμπε πάνω από αυτό το καταπράσινο ειδυλλιακό τοπίο. Στα χρυσαφένια χωράφια υψώνονταν οι κορυφές των σιτηρών, που λικνίζονταν με το ελαφρύ αεράκι.
Εκεί ασφαλώς θα πρέπει να είναι ωραία να ζεις ανάμεσα στα μεθυστικά αρώματα και τα ζωηρά χρώματα. Μήπως ήμουν τρελός, εγώ που ήθελα να αφήσω όλα αυτά για να σκαρφαλώσω στο Βουνό;


Ο οδηγός με έπιασε από το μπράτσο. Απρόθυμα απομάκρυνα το βλέμμα από το αγαπημένο τοπίο, έτσι όπως σε τραβάνε βίαια από ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Και να μπροστά μου το ομιχλώδες πέρασμα, με το σκοτεινό ρυάκι στις όχθες του οποίου διέκρινα χλομές τούφες από αγριόχορτα και ψυχρές γκρίζες πέτρες , σαν τα οστά. 


«Είναι καλύτερα να ξεκουραστούμε για λίγο», μου είπε ο οδηγός. Χαμογέλασε υπομονετικά και καθίσαμε. Έκανε ψύχρα: Από το βραχώδες άνοιγμα μας χτυπούσε ένα ρεύμα αέρα, παγωμένο σαν πέτρα.

Ο ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ ΚΑΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Basarab Nicolescu


Το 1912 η διδασκαλία του Γκουρτζίεφ είχε πλήρως ολοκληρωθεί, όταν ο ίδιος εμφανίστηκε ξανά
στην Μόσχα και στην Πετρούπολη μετά από μακρινά ταξίδια και αναζητήσεις στην Κεντρική Ασία,
Αφρική και Μέση Ανατολή.

Η σύγχρονη επιστήμη τότε είχε μόλις γεννηθεί. Το 1900 ο Max Plank εισήγαγε την θεωρία του
¨Θεμελιώδους Κβάντουμ της Ενέργειας ¨, η οποία έφερε επανάσταση στις έννοιες της φυσικής που
μέχρι τότε στηρίζονταν στην ιδέα της συνέχειας . Σύμφωνα με αυτήν την καινούργια θεωρία, η
Ενέργεια είχε μία διακεκριμένη ασύνετη δομή.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗΣ



Που βρίσκεται το πεδίο που αποκαλείται Πρόθεση; 




Δεν υπάρχει μέρος που να μη βρίσκεται, γιατί κάθε τι στο σύμπαν είναι συνυφασμένο με την πρόθεση. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα