Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Δ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ και Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ! μήνυσαν μαζί τις Τράπεζες για Απάτη και Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες σε βαθμό ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ (διαβάστε όλη την μήνυση)




Εισαγωγή: Το παρακάτω κείμενο το είχα διαβιβάσει στην ECB και το Υπουργείο Οικονομικών. Ο Υπουργός Γιώργος Στουρνάρας στη συνέχεια με το αριθμό Πρωτοκόλλου Β.871/12-6-2013 το διαβίβασε στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, όπως αυτές αναφέρονται στο παραπάνω έγγραφο, μεταξύ αυτών και στον εισαγγελέα Χαλκίδος, με την εντολή να ελέγξουν, κατά τις αρμοδιότητές των, τα καταγγελλόμενα μου, καθιστάμενος έτσι
(ο Υπουργός) στην μήνυσή μου αυτή ενώπιον του εισαγγελέα Χαλκίδος (το έγγραφο αυτό του υπουργού το βλέπετε στο τέλος της ανάρτησης του κειμένου μου)  


ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΧΑΛΚΙΔΟΣ



ΜΗΝΥΣΗ

Του Δημητρίου ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ιατρού, κατ. Χαλκίδος, οδός Δημ.Βώκου 6, τηλ.22210-62743

ΚΑΤΑ

Το αετόπουλο στο κοτέτσι


"Μια άνοιξη ένας αγρότης διασκέδαζε καθημερινά μ' ένα ζευγάρι αετών που τους έβλεπε να πετούν, να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν κοντά στο κτήμα του.



Όταν μετά από μερικές μέρες τους έχασε, πήγε στον τόπο όπου είχε εντοπίσει ότι κατέβαιναν, για να δει τι υπήρχε εκεί, βρήκε μια εγκαταλειμμένη φωλιά μ' ένα αυγό μέσα. Πήρε το αυγό, το πήγε στο κοτέτσι και το έβαλε μαζί με τα αυγά μιας κότας, με την ελπίδα να το κλωσήσει εκείνη, να γεννηθεί το αετόπουλο, να μεγαλώσει και να πετάξει.

Η αδιαφορία είναι συνενοχή…


Ζω στη χώρα της θλίψης. Τουλάχιστον της δικής μου, γιατί βλέπω πολλούς να συμπεριφέρονται σαν να μη τους αφορούν όσα συμβαίνουν εσχάτως.  Όχι πως δε θα γελάσουμε, δεν θα ερωτευθούμε, δε θα πάμε διακοπές… Αλλά όχι σαν να μην άλλαξε τίποτε, μετά από τον τυφώνα των μνημονίων που σάρωσε τη ζωή μας…Τόση δυστυχία πια, πώς δεν την βλέπουν όλοι;
Πάντα υπήρχαν δοσίλογοι, τοκογλύφοι, Εφιάλτες, μαυραγορίτες σ’ αυτόν τον τόπο… Δε γεννήθηκε μόνο η δημοκρατία και δεν άνθισε μόνο σπουδαίος πολιτισμός εδώ… Κοντά 200 χρόνια που υπάρχουμε σαν κράτος, το ρουσφέτι είναι βασικός τρόπος συναλλαγής…

ΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ



Αναρωτηθήκατε ποτέ αν όλα όσα γνωρίζετε σήμερα  είναι αλήθεια; Μήπως η επαναλαμβανόμενη διδαχή στους αιώνες έγινε ένα ακλόνητο άλλοθι στα χέρια κάποιων και έτσι θεωρείτε ότι  διδάσκεστε τα πραγματικά γεγονότα;
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί κάποιοι άνθρωποι δίπλα σας  παρουσιάζουν ανώτερες ψυχικές δυνάμεις; Γιατί κάποιοι είναι δυνατοί και άλλοι αδύναμοι; Γιατί κάποιοι είναι φτωχοί κι άλλοι πλούσιοι; Γιατί κάποιοι φαίνονται πιο έξυπνοι απ’ τους άλλους;
Σκεφτήκατε ποτέ ότι θα μπορούσατε να είστε στην θέση αυτών που ζηλεύετε;

ΔΙΩΞΤΕ ΤΟ ΦΟΒΟ




Αναρωτηθήκατε ποτέ τι ακριβώς είναι αυτό που αποκαλούμε φόβο; Ποιο είναι αυτό το συναίσθημα που πνίγει κάθε ικμάδα ζωής;
Πάρτε έναν αναμμένο πυρσό και ελάτε να κατέβουμε στα σκοτεινά υπόγεια του υποσυνείδητου εκεί που βρίσκεται η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα.
Κοιτάξτε τριγύρω τώρα που το φως του πυρσού διώχνει τις σκιές και το βαθύ σκοτάδι. Τι βλέπετε; Που είναι ο φόβος με τι μοιάζει; Υπάρχει κάτι εκεί που μπορείτε να το ονομάσετε φόβο; Όχι δεν υπάρχει για τον απλούστατο λόγο ότι φόβος δεν είναι ύπαρξη αλλά απουσία.

Η διαθεσιμότητα χτυπάει την πόρτα του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας

Διαθεσιμότητα στον ΕΟΠΥΥ
Σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα τεθούν περίπου 10.000 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ αλλά και ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας τους επόμενους τρεις μήνες, καθώς το επόμενο κύμα κινητικότητας θα αφορά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» μέχρι το τέλος του χρόνου θα αλλάξουν θέση εργασίας γιατροί, διοικητικοί υπάλληλοι αλλά και παραϊατρικό προσωπικό των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ καθώς και εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ. Το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση ΕΟΠΥΥ έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην ενοποίηση των μονάδων υγείας του φορέα με τα Κέντρα υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία του ΕΣΥ ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο δίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό θα αλλάξουν θέση εργασίας οι 10.000 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ αλλά και εκείνοι των δομών του ΕΣΥ.
Η κινητικότητα τους θεωρείται δεδομένη ανεξάρτητα από το πιο σενάριο θα ακολουθηθεί για τη δημιουργία του νέου ενιαίου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Πόσο ζει ο Άνθρωπος χωρίς νερό;

Εαν ο άνθρωπος πίνει, μόνο νερό, χωρίς να τρώει, ζει περίπου δυο μήνες.
Εαν όμως δεν πιει νερό παθαίνει αφυδάτωση σε 3-4 μέρες και πεθαίνει σε 5 μέρες. Το άισθημα της δίψας είναι πολύ βασανιστικό και διαρκεί μέχρι τον θάνατο(κώμα) σε αντίθεση με την πείνα που μετά απο ορισμένες μέρες δεν πεινάμε.
Πόσο νερό πρέπει να προσλαβάνει ο άνθρωπος;

Μαμά μου, μη ξεχνάς !


μητρική στοργή

Μη με παραχαϊδεύεις. Ξέρω πολύ καλά πως δεν πρέπει να μου δίνεις πάντα ό,τι σου ζητώ. Σε δοκιμάζω μόνο για να δω.

Μη διστάζεις να είσαι σταθερή μαζί μου. Το προτιμώ. Με κάνεις να νοιώθω περισσότερη σιγουριά.

Μη με κάνεις να νοιώθω μικρότερος από ό,τι είμαι. Αυτό με σπρώχνει να παριστάνω καμιά φορά το σπουδαίο.

Μη μου κάνεις παρατηρήσεις μπροστά στον κόσμο αν μπορείς. Θα προσέξω περισσότερο αυτά που θα μου πεις, αν μου μιλήσεις ήρεμα μια στιγμή που θα είμαστε οι δυο μας.

Μη μου δημιουργείς το αίσθημα πως τα λάθη μου είναι αμαρτήματα. Μπερδεύονται έτσι μέσα μου όλες οι αξίες που έχω μάθει ν’αναγνωρίζω.

Πόσο Μεγάλος Είσαι;

roden

Η εξωστρέφεια είναι βασικό χαρακτηριστικό του λαού μας. Άνθρωποι συναισθηματικοί με πλούσιο ταμπεραμέντο και πολλές συναισθηματικές παλινωδίες. Με μια τέτοια, έστω και επιφανειακή, προσέγγιση της ψυχολογίας του λαού μας μπορούμε να ερμηνεύσουμε πολλά από τα γεγονότα της ιστορίας μας ή και την ίδια την πορεία του έθνους μας μέσα στο ιστορικό γίγνεσθαι. Ένας λαός με τα φόντα να καταπλήξει την υφήλιο, να συναρπάσει τους λαούς, να ανοίξει δρόμους για επιτεύγματα ασύλληπτα σε άλλους, αλλά και ένας λαός που μπορεί να αυτοκαταστραφεί με τον πιο αποκρουστικό, ίσως και ανόητο τρόπο.

Ο ίδιος λαός που μεγαλούργησε σε Μαραθώνα και Σαλαμίνα αυτοκαταστράφηκε στον Πελοποννησιακό πόλεμο, ο ίδιος λαός που αποτέλεσε τον βασικό κορμό της  υπερχιλιετούς λαμπρής Ρωμανίας έδωσε χώρο στους Οθωμανούς με τον φατριασμό, τη διαφθορά και την προδοσία, ο ίδιος λαός που επιτέλεσε το θαύμα του 1821 σκοτωνόταν λίγα χρόνια μετά σε εμφυλίους και δολοφονούσε τον πρώτο Κυβερνήτη, ο ίδιος λαός που έγραφε την εποποιία του 1940 έπνιξε την πατρίδα στο αίμα σε έναν φρικαλέο αδελφοκτόνο πόλεμο…

Έχετε παλιά ανδρικά πουκάμισα;-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Θέλετε να αποκτήσετε πολλές πετσέτες για το τραπέζι σας;


Ένας εύκολος και απλός τρόπος είναι να εκμεταλλευτείς τα πουκάμισα του καλού σου που δεν θέλει. Μονόχρωμα, ριγέ, καρώ και το σετ για το τραπέζι σου είναι έτοιμα. Πλένονται εύκολα και συνήθως έχουν όμορφη υφή....τολμήστε το.


Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κόψετε το πουκάμισο ώστε να εξασφαλίσετε έξι όμορφες προσωπικές πετσέτες για το τραπέζι σας.

“Το παράθυρο”. Ένα συγκινητικό βίντεο για την ασθένεια και την φιλία!

“Το παράθυρο”. Ένα συγκινητικό βίντεο για την ασθένεια και την φιλία

Το βίντεο που θα δείτε ονομάζεται “το παράθυρο”. 

Πρόκειται για την φιλία που αναπτύσσεται ανάμεσα σε 2 άγνωστους ασθενείς ενός νοσοκομείου που μοιράζονται τον ίδιο θάλαμο. 


Αξίζει πραγματικά να αφιερώσετε 4 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα από τον χρόνο σας για να το δείτε μέχρι το τέλος… 

12χρονη με ανοσία στον πόνο, χάρη σε μεταλλαγμένο γονίδιο!

12χρονη με ανοσία στον πόνο, χάρη σε μεταλλαγμένο γονίδιο!

Ένα 12χρονο κορίτσι που…δεν πονάει καθόλου, ανοίγει το δρόμο για τα αναλγητικά νέας γενιάς! Σε αντίθεση με τους γονείς της, που αντιδρούν φυσιολογικά στον πόνο, η 12χρονη δεν αισθάνεται την παραμικρή ενόχληση στα επώδυνα εξωτερικά ερεθίσματα.  

Κι αυτό διότι το κορίτσι φέρει ένα μεταλλαγμένο γονίδιο (SCN11A), το οποίο ευθύνεται για την ιδιόμορφη νευροφυσιολογία του.

20 Πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε στους άλλους

Υπάρχει ένας βασικός παράγοντας που μπορεί να βλάψει τις σχέσεις σας αλλά και την προσπάθεια να τις εμβαθύνετε. Το στοιχείο αυτό είναι εσείς και η στάση σας!  Αν επιθυμείτε ν' αναπτύξετε και να διατηρήσετε υγιείς  και θετικές σχέσεις στη ζωή σας, θα πρέπει να σταματήσετε κάποια πράγματα:

ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΧΩΜΑΤΑ


Το αιώνιο θέμα. Ποια είναι η θέση της ομοφυλοφιλίας, της παιδεραστίας στην κοινωνία της αρχαίας Ελλάδος. Ό,τι παράγει η σκέψη πανεπιστημιακοί και μη λένε τα δικά τους, που βέβαια δεν είναι ίδια. Ο καθένας όπως το βλέπει. Όπως το σκέπτεται. Με τις εμμονές του ή, με την ελευθερία του πνεύματος του.
Δεν έχουν σταματήσει να γράφονται βιβλία γι’ αυτό το θέμα. Αν τον έπαιρναν ή, όχι οι αρχαίοι Έλληνες, οι πρόγονοί μας, αν πράγματι είμαστε συνέχεια τους. Επειδή γεννιόμαστε και πεθαίνουμε στα ίδια χώματα που εκείνοι μεγαλούργησαν πνευματικά, πολιτιστικά.
Δίνω ένα κείμενο του Νίκου Καραγιαννίδη, που είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
 
ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ


Τι παληάνθρωποι είμαστε, ρε. Όποιος μάθαινε την είδηση, έλεγε το δικό του. Χωρίς να γνωρίζει τι συνέβη. Χωρίς να ρωτήσει λεπτομέρειες. Τίποτα. Ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του.

Τον έπιασαν πολύ δυνατοί πόνοι στη μέση τον Γιάννη Πάριο, οι αρχικές ενοχλήσεις έγιναν σφάχτες πραγματικοί, και ο γιατρός του αγαπημένου και μεγάλου τραγουδιστή αποφάσισε ότι είναι επείγουσα η μεταφορά σε νοσοκομείο.

Τεράστιο Αντικείμενο Ταξιδεύει Με Τον Ison Όπως φαίνεται Από Τις Νέες Timelapse Εικόνες!!! (Βίντεο)



Τι είναι αυτό που ταξιδεύει μαζί με τον Κομήτη Ison (μήπως ο Nibiru;) σε αυτό το βίντεο από το StephenHannardADGUK,  όπως φαίνεται από τις timelapse φωτογραφίες;

Κάτι είναι πολύ παράξενο με αυτόν τον Κομήτη και το μυστήριο συνεχίζει να αυξάνεται. Την αρχική φωτογραφία του ISON και του συνοδού του μπορείτε να την δείτε  εδώ  από την διαστημική κάμερα Slooh.

Νέες timelapse εικόνες έχουν προκύψει από τον Κομήτη ISON, οι οποίες επίσης επιβεβαιώνουν  ότι ένα άλλο αντικείμενο κινείται ακριβώς παράλληλα με αυτόν. 



Ο  22 ετών Κινέζος, που συστήθηκε ως Xiaolian, ακολουθεί μια ασυνήθιστη θεραπεία έπειτα από ένα τροχαίο ατύχημα και μια μόλυνση που παραμόρφωσε τη μύτη του. 

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΕΡΙΣΥΧΘΟΝΑ



Ο Ερυσίχθων, γιος του Τρίοπα, ήταν Θεσσαλός. Βλάσφημος, ασεβής, βίαιος και υπερόπτης, μ ισούσε τους θεούς.

Μια φορά διέταξε τους υπηρέτες
του να κόψουν τήν ιερή βελανιδιά, για να κτίσει
εκεί το παλάτι του, που ήταν αφιερωμ ένη στη θεά Δή ητρα και γύρω της χόρευαν οι Δρυάδες.
Οι θεϊκές προειδοποιήσεις δεν μπόρεσαν να τον μεταπείσουν να αποφύγει την ιεροσυλία.

Μάλιστα όταν αυτοί δίστασαν, άρπαξε ένα τσεκούρι και είπε:

Το παράδοξο του Αχιλλέα και της χελώνας

O Ζήνωνας ο Ελεάτης(490-430 π.Χ.), μαθηματικός και φιλόσοφος, μεταξύ άλλων είχε γράψει τέσσερα παράδοξα, η αλλιώς "τα παράδοξα της κίνησης", με τα οποία υποστήριζε την Παρμενίδα θέση, ότι δηλαδή η κίνηση είναι αδύνατη! Εμείς θα ασχοληθούμε με το πιο γνωστό, το παράδοξο του Αχιλλέα και της χελώνας.
Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Αχιλλέας και η χελώνα αποφάσισαν να κάνουν έναν αγώνα δρόμου. Για να το κάνουν λίγο πιο ενδιαφέρον όμως, η χελώνα ξεκίνησε σε κάποια απόσταση πιο μπροστά από τον Αχιλλέα, καθώς ο τελευταίος είναι πολύ πιο γρήγορος από αυτήν. Το παράδοξο είναι ότι για όση διάρκεια και να συνεχιστεί ο αγώνας- ο Αχιλλέας δε θα τη περάσει ποτέ.

ΑΡΘΡΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ:”Ο ΗΘΙΚΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ”


Ο Ηθικός Ξεπεσμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Βρωμύλα Κόλπα συγκάλυψης της εγκληματικής διόγκωσης του ελλείμματος 2009 διά στόματος του θλιβερού κ. Σεμέτα

Της Ζωής Γεωργαντά
Αναφέρομαι σε μία από τις αξιέπαινες και γενναίες προσπάθειες του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αξιότιμου κου Νικολάου Χουντή να επιτύχει έστω και μία έντιμη απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις εθνικά κρίσιμες ερωτήσεις του. 

Ο αληθινός ΄Ερωτας είναι μια διαρκής ανταλλαγή πληροφοριών.



Ο άνθρωπος που μαζί του θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε τις Μνήμες μας,
που θα μας κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον για την συνθετική εμπειρία
της Ζωής, που θα μας δείξει ένα νέο Σύμπαν για να βιώσουμε μαζί του, θα
παραμείνει μέσα στην αιωνιότητα της Ψυχής μας.

΄Οσο ένας άνθρωπος αναπτύσσεται πνευματικά, οι Μνήμες πάνε πιο βαθιά στο άχρονο της αιωνιότητας.
Το άνοιγμα της Ψυχής είναι σημαντικό στην διάρκεια του ΄Ερωτα…Να επιτρέψεις στον άλλον να διαβάσει μέσα σου, να «εκτεθείς» μαζί του σε έναν νέο Σύμπαν, από ότι στον συνηθισμένο σου κόσμο, είναι η Αρχή μιας πιο ουσιαστικής εμπειρίας της Ζωής, που δεν αφορά παρά την Ψυχή μας και τον τρόπο που εκείνη θέλει να βιώσει τον θεό.

Όταν θα γίνετε από δύο, Ένα, όταν θα κάνετε το αρσενικό και το θηλυκό μια ενότητα, ώστε το αρσενικό να μην είναι άντρας και το θηλυκό να μην είναι γυναίκα, τότε θα εισέλθετε στο Βασίλειο


Η Ζωή τα έφερε (και δυστυχώς τα φέρνει ακόμα) έτσι, ώστε οι άνθρωποι να μεγαλώνουν με έλεγχο και καταπίεση.

Εκπαιδεύονται έτσι, ώστε το δεξί μέρος του εγκεφάλου τους να γίνει συντρίμμια (με την εσωτερική άποψη) και έτσι χάνουν εκείνο το στοργικό θηλυκό στοιχείο, που μπορεί να δημιουργεί οράματα για την Ζωή, μπορεί να φροντίζει και να δέχεται πληροφορίες εσωτερικές και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να ανθίσουν οι Αρετές μέσα στον άνθρωπο.

Το δεξί μέρος του εγκεφάλου, εκείνο που ορίζει την θηλυκή πλευρά των φυσικών ανθρώπινων Όντων, εντελώς αγνοημένο, πήρε την "εκδίκησή" του...Χωρίς αυτό, δεν υπάρχει πνευματική ανάπτυξη...

Οι Μεγαλύτερες Τράπεζες Έχουν Κεφαλαιακό Έλλειμμα Της Τάξης Των 155 Δισεκατομμύριων Δολλαρίων, Οι Περισσότερες Από Αυτές Στην Ευρώπη!

Μια γυναίκα χρησιμοποιεί ένα μηχάνημα ανάληψης μετρητών σε τράπεζα HSBC στην πόλη του Λονδίνου 28 Φεβ. 2011.  REUTERS / Andrew Κερδίζοντας
(Reuters) - Οι μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο θα πρέπει να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους κατά 115 δισ. ευρώ (155 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια) για να συμμορφωθούν με αυστηρότερους κανόνες και πάνω από 60 τοις εκατό του εν λόγω ελλείμματος είναι στην Ευρώπη, όπου οι δανειστές έχουν πιο αργή ανάπτυξη.

101 Λόγοι για να θηλάσετε το παιδί σας..




1. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής την συνιστά 
"Το μητρικό γάλα είναι η προτιμητέα διατροφή για όλα τα βρέφη, συμπεριλαμβανομένων των πρόωρων και άρρωστων νεογέννητων ... Συνιστάται όπως ο θηλασμός συνεχίζεται για τουλάχιστον τους πρώτους 12 μήνες, και στη συνέχεια 
για όσο χρονικό διάστημα είναι αμοιβαίως επιθυμητό." 

12 Ιατρικές εξετάσεις προς αποφυγή


"Εκατομμύρια Αμερικανοί όλο και περισσότερο συνειδητοποιούν ότι, όταν πρόκειται για  υγειονομική περίθαλψη, το περισσότερο δεν είναι απαραίτητα και το καλύτερο," δήλωσε ο Δρ Christine Cassel, ο πρόεδρος του Ιδρύματος ABIM. «Μέσα από αυτές τις λίστες των τεστ και των διαδικασιών, ελπίζουμε να ενθαρρύνουμε τις συνομιλίες μεταξύ των γιατρών και των ασθενών ως προς το τι πραγματικά χρειάζονται."
Στις Ηνωμένες Πολιτείες  ειδικοί σύλλογοι, που αντιπροσωπεύονται πάνω από 500.000 γιατρούς έχουν αναπτύξει καταλόγους πέντε πραγμάτων που οι γιατροί και οι ασθενείς θα πρέπει να διερωτηθούν και να αναγνωρίσουν τη σημασία της συνομιλίας του γιατρού με τον ασθενή για τη βελτίωση της φροντίδας και την εξάλειψη των περιττών εξετάσεων και διαδικασιών.

125 Λόγοι Για Τους Οποίους Η Ζάχαρη Είναι Επιβλαβής!


Εκτός από την καταστολή της ομοιοστασίας του σώματος, η υπερβολική  ζάχαρη μπορεί   να οδηγήσει σε αριθμό άλλων σημαντικών επιπτώσεων.
Τα ακόλουθα είναι μια καταγραφή μερικών από τις μεταβολικές συνέπειες της ζάχαρης από διάφορα ιατρικά περιοδικά και άλλων επιστημονικών δημοσιεύσεων.
Τα δεδομένα που ακολουθούν είναι από το βιβλίο, Lick the Sugar Habit, της Nancy Appleton.

Φτιάξτε τέλειες κρεβατοκάμαρες από παλέτες!



Τρελαίνομαι με την ιδέα της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης πραγμάτων! Δεν είναι μαγικό όταν μπορείς ένα παλιό και φαινομενικά άχρηστο αντικείμενο, να το τροποποιείς και να το κάνεις νέο και λειτουργικό πάλι; Με αυτόν τον τρόπος συνεισφέρεις στο περιβάλλον αλλά και στην τσέπη σου.. Πλέον η εποχή που ζούμε δεν είναι για μεγάλες σπατάλες και η ιδέα του recycle και reuseεισέρχεται καθημερινά στην ζωή μας.

Χαρακτηριστικό αντικείμενο το οποίο έχει μονοπωλήσει με τις πολλές του χρήσεις τον ενδιαφέρον διακοσμητών και  όχι μόνο είναι η παλέτα. Θα έχετε δει πολλά άρθρα αφιερωμένα στις παλέτες και πως μπορείτε να φτιάξετε διάφορα πράγματα με αυτές.. Τελευταία είδα διάφορα άρθρα με το πως να φτιάξεις κρεβάτι από παλέτες και εντυπωσιάστηκα!

Πραγματικά μπορείς να φτιάξεις ένα εντυπωσιακό κρεβάτι για την κρεβατοκάμαρά σου, που θα κοστίσει ελάχιστα! Είναι ιδανική λύση για νέα ζευγαράκια που θέλουν να φτιάξουν την φωλίτσα τους χωρίς όμως να ξοδευτούν! Έκανα λοιπόν την έρευνά μου και διάλεξα τις καλύτερες ιδέες..
Για πάμε να τις δούμε..

ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ - ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ; ΠΟΙΗΜΑ;



Υπάρχει φυλή στην Αφρική όπου τα γενέθλια του παιδιού δεν είναι η μέρα που γεννήθηκε ούτε η μέρα της σύλληψής του...είναι η μέρα που σκέφτηκε η γυναίκα το παιδί που θα έρθει. Και όταν η γυναίκα αποφασίσει ότι θα κάνει παιδί, βρίσκει ένα δέντρο και κάθεται από κάτω, μόνη της, και περιμένει μέχρι ν ακούσει το τραγούδι του παιδιού που θέλει να έρθει. Και αφού το ακούσει, πηγαίνει στον άνδρα που θα γίνει ο πατέρας του παιδιού και του το μαθαίνει. Και όταν κάνουν έρωτα για να συλληφθεί το παιδί, κάποιες στιγμές τραγουδάνε το τραγούδι μαζί, για να το προσκαλέσουν.

πρόσεξε την παγίδα της αυτολύπησης

Πρόσεξε την παγίδα της Αυτολύπησης

γράφει η Μαριλένα Τσαντήλα

«Η μοίρα δεν είναι θέμα τύχης. Είναι θέμα επιλογής»

Γουίλιαμ Τζένινγκς Μπραΐν

Έχεις σκεφτεί πόσο χρόνο και ενέργεια σπαταλάς καθημερινά, σπαρταρώντας σαν ψάρι έξω απ’ το νερό, κατηγορώντας για τις συνθήκες και τις περιστάσεις που ζεις, τον εαυτό σου ή κάποιον άλλον;

Πόσες φορές συλλαμβάνεις τον εαυτό σου να «μοιρολογεί» για τον τρόπο που σε μεγάλωσαν, για τις σπουδές που έκανες ή δεν έκανες; Για το σύντροφο που επέλεξες για σύζυγο ή για τον έρωτα που άφησες να φύγει; Για τις αποφάσεις που πήρες ή για εκείνες που δεν πήρες, ενώ σήμερα θεωρείς ότι έπρεπε; Μια καθημερινή, συνεχή αναφορά στο παρελθόν και με τελικό αποδέκτη παραπόνων και καταγγελιών τον εαυτό σου.

Τώρα σκέψου ποιο είναι το αποτέλεσμα που ακολουθεί; Στεναχώρια, ενοχές, θλίψη και ένα κατηγορητήριο να σε ακολουθεί. Αρνητικά συναισθήματα που φέρνουν, ελκύουν περισσότερες αρνητικές σκέψεις αυτό-ισοπέδωσης και όλο αυτό αναπαράγεται.

Η κατάρρευση του μύθου





Είμαστε μάρτυρες μιας τεράστιας κρίσης τέτοιου μεγέθους που πιθανόν να μη γνώρισε μέχρι σήμερα το ανθρώπινο είδος και ο πλανήτης μας. Ο παλιός κόσμος, το βλέπουμε πλέον κάθε μέρα, γκρεμίζεται κάνοντας πολύ θόρυβο. Όσο γρηγορότερα συμβεί αυτό τόσο ταχύτερα θα αρχίσει η ανοικοδόμηση ενός καινούργιου κόσμου στη θέση του παλιού. Στο βαθύτερο συνειδητό επίπεδο διαδραματίζεται μια ριζική μεταμόρφωση. Καλούμαστε όλοι μας μέσα από την εσωτερική προσωπική μας αλλαγή να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην επιτάχυνση αυτής της συλλογικής μεταμόρφωσης. Αν έστω για μια φορά βλέπαμε την ευθύνη των πράξεων μας, θα μπορούσαμε να οδηγήσουμε σε ένα τέλος όλη αυτή την τρομακτική αθλιότητα. Αν απλώς αντιλαμβανόμασταν το σύνολο αυτής της αθλιότητας, δηλαδή το φόβο, τις επιθυμίες, τον τεράστιο πόνο που προκαλούμε στον ίδιο μας τον εαυτό και στους συνανθρώπους μας, ο καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί, αν κατανοούσαμε αληθινά τη φύση και τη δομή του «εγώ» ίσως τρομάζαμε και ξυπνούσαμε απότομα. Απλώς αν βλέπαμε…

Πέντε Πολύ Περίεργες Φοβίες!



Οι φοβίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι σύγχρονοι άνθρωποι συνθέτουν έναν αρκετά μεγάλο κατάλογο που δεν έχει τέλος… Τα άτομα που υποφέρουν από φοβίες βιώνουν παράλογο φόβο, τρόμο ή πανικό όταν έρχονται αντιμέτωποι με συγκεκριμένο αντικείμενο, κατάσταση ή δραστηριότητα.

Οι περισσότεροι με φοβίες αναπτύσσουν τέτοια τρομερή επιθυμία να αποφύγουν την πηγή του φόβου ώστε η επιθυμία αυτή εμποδίζει πολλές φορές την εργασία τους, την οικογενειακή ζωή και τις κοινωνικές σχέσεις. Οι φοβίες χωρίζονται σε κατηγορίες και περιλαμβάνουν διαφορετικά είδη, ενώ υπάρχουν και μερικές που ούτε καν τις έχετε ξανακούσει και δεν πιστεύατε ποτέ ότι υπάρχουν:

Το τέλος της μονογαμίας


Αν τα θηλυκά θέλουν «γερά παιδιά», επιλέγουν πολλούς συντρόφους
Οι γυναίκες θα μπορούσαν να βελτιώσουν «την ποιότητα» των απογόνων τους, αν έρθουν σε επαφή με πολλαπλούς συντρόφους, αναφέρει πρόσφατη έρευνα.
Ειδικοί από τέσσερα πανεπιστήμια εξέτασαν τη συμπεριφορά μιας… κότας και βρήκαν ότι η συνεύρεση με διαφορετικά αρσενικά κοτόπουλα, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία απογόνων πιο ανθεκτικών σε ασθένειες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα συμπεράσματα αυτά θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογή και σε άλλα ζώα, συμπεριλαμβάνομένου και του ανθρώπου.

Έχεις επιλέξει όλα όσα ζεις..


Έχεις επιλέξει όλα όσα ζεις... Γι' αυτό τα ζεις κι ας μη σ΄ αρέσουν. Δεν Συμφωνείς με Επίγνωση και δεν διαθέτεις την απαιτούμενη ΕΝΕΡΓΕΙΑ για να το κάνεις αυτό, Αν πάψεις να Συμφωνείς, τότε ο κόσμος σταματά να υπάρχει. Don Juan Matus

Τοις εγρηγορόσιν ένα και κοινόν κόσμον είναι, των δε κοιμωμένων έκαστος εις ίδιον αποστρέφεσθαι
(Για τους ξύπνιους υπάρχει ένας και ο ίδιος κόσμος,ενώ οι κοιμισμένοι στρέφονται ο καθένας σε ένα δικό του, υποκειμενικό κόσμο). ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ

Αποδέχεσαι και συμφωνείς, για την εικόνα του κόσμου που σου παρουσιάζουν. Πως πρέπει να δουλεύεις για να ζήσεις και μάλιστα Συμφώνησες πως πρέπει να σου αρέσει που δουλεύεις για να ζήσεις. Συμφώνησες πως πρέπει να κάνεις οικογένεια και να φροντίζεις την οικογένεια σου, μα όχι απαραίτητα και την οικογένεια των άλλων ανθρώπων.

Συμφώνησες να κάνεις παιδιά, γιατί χρειάζεσαι τα παιδιά, (ποιοί άραγε τα χρειάζονται; το σκέφτηκες κάποια στιγμή; ) να κάνεις πολλούς φίλους, πιστούς πελάτες, φανατικούς εχθρούς κλπ κλπ και όλα αυτά Συμφώνησες πως είναι αληθινά και μάλιστα πως είναι δικές σου σκέψεις ή ανακαλύψεις …κι αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που υπάρχουν.

ΧΟΡΧΕ ΜΠΟΥΚΑΪ: Τα φτερά είναι για να πετάς

"Τη μέρα εκείνη ο Χόρχε με περίμενε με ένα παραμύθι:
Wings are for Flying
Όταν μεγάλωσε ο πατέρας του του είπε:
«Παιδί μου, δε γεννιόμαστε όλοι με φτερά. Μπορεί να μην είσαι υποχρεωμένος να πετάξεις, νομίζω όμως πως είναι κρίμα να μείνεις μόνο στο περπάτημα αφού έχεις τα φτερά που ο καλός Θεός σου έδωσε.»
«Μα δεν ξέρω να πετάω» απάντησε ο γιος.
«Σωστά…» είπε ο πατέρας. Και περπατώντας, τον πήγε ως το χείλος του γκρεμού, στο βουνό.
«Βλέπεις γιε μου; Το κενό. Όταν θελήσεις να πετάξεις, θα έρθεις εδώ θα πάρεις βαθιά ανάσα, θα πηδήξεις στην άβυσσο και απλώνοντας τα φτερά σου θα πετάξεις».
Ο γιος αμφέβαλλε.
«Κι αν πέσω;»

Τεχνολογία vs Επιστήμη


Είναι κρίμα που ένα έθνος όπως εμείς οι έλληνες που είμαστε οι κάτοχοι, κατ’ ουσίαν, του όρου «Επιστήμη» να έχουμε πέσει σε τέτοια ιστορική δυσμένεια απέναντι στον όρο «Τεχνολογία» και ας είναι και αυτός ελληνικής λεκτικής προέλευσης, τρομάρα να μας έρθει!

Αλήθεια, γνωρίζει κανείς από εμάς τι εστί ακριβώς «Τεχνολογία»; Ε, για πείτε μου; Για να σας λύσω λοιπόν την απορία, ως «Τεχνολογία» αναφέρεται το αποτέλεσμα της εφαρμογής της όποιας θεωρητικής και επιστημονικής γνώσης που ως στόχο του έχει την δημιουργία χρηστών αντικείμενων για πρακτικό, κοινωνικό και άλλο όφελος, (αν και εδώ θα έπρεπε ο συντάκτης του όρου να είχε προσθέσει και την φράση: «οικονομικό όφελος», που τελευταία έχει μάλιστα και ιδιαίτερο σουξέ!).

Άρα λοιπόν η Τεχνολογία δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παιδί, τέκνο, της Επιστήμης, (σημ. «Τεχνολογία» και «Υψηλή Τεχνολογία» είναι όροι ταυτόσημοι και εμείς έχουμε θεσπίσει, υποσυνείδητα κυρίως, νοητές διαφορές).

ΛΕΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

Του Κώστα Θωκταρίδη,
Επαγγελματία δύτη και εκπαιδευτή
και του Άρη Μπιλάλη,
Ερευνητή της Ναυτικής Ιστορίας

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική Επιθεώρηση»,
τ. 583, σ. 66, έκδοση ΥΙΝ/ΓΕΝ, ΔΕΚ2012-ΦΕΒ2013.
Αναδημοσίευση στο Περί Αλός με την έγκριση της ΝΕ.


Το «Τένεδος» (συλλογή PSchenk) ΦΩΤΟ: ΝΕ

O όρος «λεία πολέμου» αναφέρεται στην εχθρική περιουσία (πλοία, εξοπλισμό ή εμπορεύματα) η οποία περιέρχεται στην κατοχή του αντίπαλου κατά τη διάρκεια ενός κατά θάλασσα πολέμου.

Η εχθρική αυτή περιουσία μπορεί να ανήκει είτε στο εχθρικό Δημόσιο (π.χ. πολεμικά πλοία, κρατικά εμπορικά, πλοία χρησιμοποιούμενα σε δημόσιους σκοπούς ή τα ευρισκόμενα υπό κρατική εξουσία) είτε στους ιδιώτες του εχθρικού κράτους.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία, τα ελληνικά ιστιοφόρα συνέλαβαν πολλά τουρκικά και αιγυπτιακά ιστιοφόρα. Για παράδειγμα, η κορβέτα «Ύδρα» και η ημιολία «Αθηναΐς» είχαν κυριευθεί κατά τη διάρκεια ναυμαχίας στο Ιόνιο στις 19 Ιουλίου 1827 και ύψωσαν την ελληνική σημαία, συμβάλλοντας στη συνέχεια στον αγώνα. Στο παρόν άρθρο θα αναφερθούμε στα πλοία που αποτέλεσαν λεία πολέμου του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, από την εποχή του ατμού και ύστερα. Το πρώτο λάφυρο πολέμου αυτής της περιόδου αποτέλεσε το υπό τουρκική σημαία επιβατηγό ατμόπλοιο «Γεώργιος». Κατά τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, το Μάιο, το «Γεώργιος» εντοπίστηκε να πλέει κοντά στην Τένεδο από τον ατμομυοδρόμωνα «Πηνειός» και το τορπιλοβόλο «14».

Τι είναι η πρόωρη εκσπερμάτιση και πώς να την καταπολεμήσετε


Δεν υπάρχει ανδροπαρέα που να μην έχει συζητήσει το θέμα της εκσπερμάτισης, πρόωρης ή μη, κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Εκατομμύρια λοιπόν είναι αυτοί που δυσκολεύονται να ευχαριστηθούν την ερωτική επαφή αλλά και αδυνατούν να ικανοποιήσουν την σύντροφό τους λόγω της αδυναμίας τους να ελέγξουν το πότε θα «τελειώσουν».

Τι είναι η πρόωρη εκσπερμάτιση
 Το επίσημο διαγνωστικό εγχειρίδιο της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρίας ορίζει την πρόωρη εκσπερμάτιση ως τη μη ικανότητα του άντρα να ελέγχει ο ίδιος την εκσπερμάτωση του με αποτέλεσμα να κορυφώνει χωρίς τη θέλησή του, με ελάχιστο σεξουαλικό ερεθισμό, πριν, κατά τη διάρκεια, ή σχεδόν αμέσως μετά τη διείσδυση και πριν το επιθυμήσει ο ίδιος.

Το πόσο νωρίς θα συμβεί η πρόωρη εκσπερμάτωση, ποικίλει. Οι περιπτώσεις είναι ουσιαστικά 3.

36 άνθρωποι που είχαν πολύ χειρότερη μέρα από την δική σας

Είχατε μια άσχημη μέρα; Επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε να νιώσετε καλύτερα! Βλέπετε, όλα είναι στο μυαλό μας..
Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που η μέρα τους ήταν πολύ χειρότερη από την δική μας. Άρα αν δούμε φωτογραφίες τους, δεν θα ξεχάσουμε για λίγο τα δικά μας προβλήματα; Δεν θα αντιληφθούμε το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος μας, αν δούμε τι επιφύλασσε η μοίρα σε κάποιους πολύ άτυχους συνανθρώπους μας;
Δείτε λοιπόν φωτογραφίες 36 άτυχων συνανθρώπων μας που η μέρα τους ήταν κατά πολύ χειρότερη από την δική σας και.. πάρτε κουράγιο!

36 άνθρωποι που είχαν πολύ χειρότερη μέρα από την δική σας
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα