Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Υπάρχει μόνο ένας απόλυτος χρόνος;

art-to_outoftime


Τι είναι ο Χρόνος; Κάθε παιδί που πάει σχολείο μαθαίνει τι είναι ο χρόνος. Αλλά επίσης για κάθε παιδί φτάνει μια στιγμή, που βρίσκεται αντιμέτωπο με τα παράδοξα που γεννάει η καθημερινή μας αντίληψη για τον χρόνο. Θυμάμαι όταν ήμουν και ο ίδιος παιδί, πως ξαφνικά μου καρφώθηκε στο μυαλό η ερώτηση αν ο χρόνος θα μπορούσε να τελειώνει κάπου ή να συνεχίζεται επ άπειρον. Πρέπει να τελειώνει κάποτε, γιατί πως να συλλάβουμε την άπειρη παρουσία του που θα εκτείνεται μπροστά μας, αν ο χρόνος δεν έχει τέλος; Αλλά πάλι αν έχει τέλος τι συμβαίνει ύστερα;

Η ΣΤΟΑ Ρ2 ΘΕΛΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ Μ1, Ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Ben Fulford 



ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ Ή ΘΕΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ.


  Η μάχη για τον δικαιωματικό έλεγχο της εκτύπωσης και της διανομής δολαρίων, ευρώ και πολλών άλλων νομισμάτων έχει μειωθεί σε μερικές φατρίες, σύμφωνα με πολλαπλές πηγές που συμμετέχουν στον αγώνα. Στην Ιταλία, ο Πάπας Francis και η παράταξη του έχουν κερδίσει ένα σημαντικό αγώνα εξουσίας και ως εκ τούτου, η P2 Τεκτονική Στοά ζητεί τώρα ο Πάπας να ονομαστεί ως M1, το πρόσωπο που θα αποφασίζει πώς τα χρήματα θα δημιουργούνται και θα διανέμονται, λέει ένας ανώτερος Τέκτονας της P2. Ωστόσο, υπάρχει επίσης μια ισχυρή φατρία στο στρατό των ΗΠΑ και στις υπηρεσίες που θέλουν να εκκαθαρίσουν πλήρως το σύνολο της δομής της σκοτεινής κλίκας.

Ο μικρός πρίγκιπας μπροστά στον ανθρώπινο πολιτισμό

Αντουάν Ντε Σαιντ- Εξυπερύ, Ο μικρός πρίγκηπας, εκδ. Γνώση
«Ήταν ένας έμπορος που πουλούσε τελειοποιημένα καταπότια που καταλαγιάζουν τη  δίψα. Καταπίνεις ένα τη βδομάδα και δε θέλεις πια να ξαναπιείς. «Γιατί τα πουλάς αυτά;» είπε ο μικρός πρίγκιπας. «Είναι μεγάλη οικονομία χρόνου» είπε ο έμπορος. «Οι ειδικοί κάνανε τους υπολογισμούς τους. Εξοικονομούν πενήντα τρία λεπτά τη βδομάδα». «Αν είχα» λέει ο μικρός πρίγκιπας «πενήντα τρία λεπτά να ξοδέψω θα πήγαινα ήσυχα –ήσυχα σε μια πηγή να ξεδιψάσω…..»
                                                                                                                      Α ΝΤΕ ΣΑΙΝΤ ΕΞΥΠΕΡΥ

Καρδιά, σχήμα σώματος και δίαιτα


Το σχήμα του σώματος, δίνει σημαντικές πληροφορίες για τον κίνδυνο που διατρέχουμε για καρδιακές παθήσεις. Οι άνθρωποι με σχήμα σώματος που μοιάζει με μήλο, έχουν πιο πολλές πιθανότητες να προσβληθούν από καρδιοπάθειες από ότι οι άνθρωποι που έχουν σχήμα σώματος που μοιάζει με αχλάδι.
Στους ανθρώπους με σχήμα σώματος μήλου, το πάχος μαζεύεται γύρω από τη μέση. Έρευνες έχουν δείξει ότι το σπλαγχνικό λίπος στους ανθρώπους αυτούς, παράγει ουσίες με επιβλαβείς επιπτώσεις στα στεφανιαία αγγεία της καρδίας και στο υπόλοιπο καρδιαγγειακό σύστημα. 

Βλαχοράφτης, ένα ξεχασμένο και αξιοπρεπές επάγγελμα


Της λαογράφου Παρθένας Τσοκτουρίδου.
Κάποτε, για να γινότανε κάποιος βλαχοράφτης, σίγουρα έπρεπε να είχε λ.χ. μια μικρή αναπηρία από ατύχημα στην παιδική του ηλικία, ειδάλλως ποτέ δεν θα σκεφτότανε κανείς ν' ακολουθήσει αυτήν την επαγγελματική πορεία.
Παρ' όλο που ήταν δύσκολα τα χρόνια, οι οικογένειες προσλάμβαναν το ράφτη στα σπίτια τους αναλαμβάνοντας τη διατροφή και τον ύπνο του. Εκείνος έραβε με μεράκι οτιδήποτε χρειάζονταν οι Βλάχοι κτηνοτρόφοι και οι αγωγιάτες στην καθημερινή τους ζωή.

Εκείνα τα λεπτοδουλεμένα κομμάτια της εξαιρετικής τούτης τέχνης, που έσβησε και εκλείπει σχεδόν στις μέρες μας, υπάρχουν και σήμερα ως δείγματα της ωραίας καθ' όλα δουλειάς τους, δείγματα της τέχνης και της λαϊκής παράδοσης του λαού μας.

Πάγωσε η Αμερική όταν άκουσε τον Ομπάμα να λέει ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα χρεοκοπίας -Οι ΗΠΑ είναι ξοφλημένες!




Προειδοποίηση πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «ξοφλημένες» σε περίπτωση που το Κογκρέσο δεν ψηφίσει υπέρ της αύξησης του ανώτατου ορίου δημοσίουχρέους απηύθυνε την Παρασκευή ο πρόεδρος της χώρας, Μπαράκ Ομπάμα, κατηγορώντας παράλληλα το σώμα πως προσπαθεί να
προκαλέσει προβλήματα στον ίδιο, εκτροχιάζοντας βασικές λειτουργίες του κράτους.

«Εάν το Κογκρέσο δεν υπερψηφίσει αυτή [την αύξηση] του ορίου χρέους, οι ΗΠΑ θα πτωχεύσουν έναντι των υποχρεώσεών του. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στην αμερικανική ιστορία. Βασικά, η Αμερική γίνεται ένας ξοφλημένος»,

Να ξέρουμε να ζούμε είναι πολύ δύσκολο, γιατί ζούμε σε ένα κόσμο φαινομένων, έναν κόσμο απατηλό και έχουμε την τάση να ταυτιζόμαστε με τα φαινόμενα, ξεχνώντας το ΟΥΣΙΩΔΕΣ, που είναι η Συνείδηση!




Η ζωή είναι σαν μια ταινία. Μια ταινία αποτελείται, όπως είναι φυσικό από πολλά καρέ και σκηνές. Δεν συντρέχει κανένας λόγος να ταυτιζόμαστε με καμιά σκηνή, με κανένα φαινόμενο, γιατί όλα περνούν. Περνούν τα πρόσωπα, περνούν τα πράγματα, περνούν οι ιδέες.
Όλα στον κόσμο είναι απατηλά. Οποιαδήποτε σκηνή της ζωής όσο δυνατή κι αν είναι, περνά και μένει πίσω στο χρόνο.

Αφηνόμαστε να καθοδηγούμαστε από τα φαινόμενα, αφηνόμαστε να μαγευόμαστε από τις διάφορες σκηνές της ζωής. Εκείνο που ουσιαστικά χρειάζεται να μας ενδιαφέρει είναι
ΑΥΤΟ που ονομάζεται το "ΕΙΝΑΙ", η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Εδώ είναι το θεμελιώδες, γιατί το Είναι δεν περνά, το Είναι, είναι το Είναι και η αιτία της ύπαρξης του Είναι, είναι το ίδιο το Είναι.

Ο Rockefeller περιγράφει την Agenda του Αρμαγεδδώνα

the_hunger_games


Email του Rockefeller  Περιγράφει την Agenda του Αρμαγεδδώνα και την μετάβαση στο Νέο Κόσμο: Από ότι φαίνεται είναι ένα πραγματικό email, που έχει αποσταλεί από το Rockefeller Global Communications, την κορυφαία  ελίτ της παγκοσμιοποίησης που υποστηρίζει μια καταστροφική πλανητική αλλαγή και όπως μας δείχνουν τα γεγονότα, την δημιουργούν με εκπληκτική σαφήνεια. Το μήνυμα είναι αυθεντικό, ισχυρό και προφητικό, είναι κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί ειλικρινά από κάθε άτομο. Χρησιμεύει ως μια μεγάλη υπενθύμιση για να εξετάσετε την ζωή σας, τη σημασία της  και το ότι ζούμε σε έκτακτους εσχατολογικούς καιρούς.
Δεν είναι κανονική πλέον η ζωή μας, το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό αυτή τη φορά, προσωπικά και συλλογικά. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους καιρούς που έρχονται άμεσα και με μεγάλο θάρρος, με αντικειμενικότητα και αντοχή, αν θέλουμε να επιβιώσουμε.

Μία παράκληση

Κυριακάτικη εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφία του Παύλου Φύσσα, την ώρα που ξεψυχάει στην αγκαλιά της φίλης του. Θεωρώ φρικτό να δημοσιεύεις την φωτογραφία ενός ανθρώπου που πεθαίνει. Ήταν κάποιου γιος. Υπάρχει και μια μάνα. Θα μπορούσα να γράψω πολλά γι’ αυτόν που τράβηξε τη φωτογραφία και την εφημερίδα στην οποία την διοχέτευσε και η οποία την δημοσίευσε. Θέλω, όμως, να γράψω κάτι άλλο:
Η δημοσίευση αυτής της φωτογραφίας δεν είναι τυχαία. Δεν είναι για εμπορικούς λόγους, ούτε έχει καμία σχέση με την δημοσιογραφία.
Θέλουν αίμα. Ποντάρουν στην οργή που δημιούργησε η φωτογραφία σε χιλιάδες ανθρώπους -είμαι ένας από αυτούς- και θέλουν η αιματοχυσία να συνεχιστεί.

Το Γήπεδο Των Cowboys Χρησιμοποιεί Περισσότερο Ηλεκτρισμό Σε Έναν Αγώνα Από Ότι Η Λιβερία Σε Ένα Χρόνο!!!


A flag of the greatest country in the world is unfurled at Cowboys Stadium


Σύμφωνα με μια νέα ανάλυση  δεδομένων που δημοσιεύθηκε από το Department of Superpatriotism, το Cowboys Stadium, έδρα της ομάδας της Αμερικής, χρησιμοποιεί περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια κάθε αγωνιστική από όση η χώρα της Δυτικής Αφρικής  Λιβερία χρησιμοποιεί σε έναν ολόκληρο χρόνο.
Η ιστορία ξεκίνησε με την πρόεδρο της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον να υποστηρίζει ότι η χρεωκοπημένη χώρα της των 3,7 εκατομμύριων ανθρώπων χρησιμοποιεί λιγότερη ετήσια ηλεκτρική ενέργεια από ό, τι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο Τέξας. 

Ο Υπέρ Τυφώνας Usagi, Η Ισχυρότερη Καταιγίδα Στη Γη Το 2013, Μπορεί Να Χτυπήσει Το Χονγκ Κονγκ Την Κυριακή!!!

Infrared satellite view of super typhoon Usagi, 19 September 2013. Photo: NOAA


19 του Σεπτέμβρη, 2013
(Washington Post) - Τις τελευταίες 24 ώρες, ένας κυκλώνας στα δυτικά του Ειρηνικού έχει ενταθεί σε εκρηκτικό βαθμό, και βρίσκεται στο δρόμο προς το Χονγκ Κονγκ.
Η καταιγίδα - με το όνομα Usagi - αναβαθμίστηκε σε σούπερ τυφώνα, μετά από μία καταπληκτική έκρηξη στην κορυφή του με ανέμους πάνω από 75 μίλια/ώρα την Τρίτη και φτάνοντας σήμερα πάνω από 160 mph. (Οι Τυφώνες γίνονται " σούπερ τυφώνες "αν οι μέγιστοι άνεμοι τους ανέλθουν σε 150 MPH ή υψηλότερα). Πλέον ισοδυναμεί με κατηγορία τυφώνα 5.

Το μεγάλο πλυντήριο



Τις τρεις τελευταίες μέρες δεκάδες ακροδεξιοί, νεοφιλελεύθεροι, χουντικοί και θατσερικοί παρελαύνουν στα κανάλια για να πουν πόσο επικίνδυνη είναι η χρυσή αυγή.

Σκοπός των περισσοτέρων είναι να δείξουν ότι για το φαινόμενο των νεοναζί φταίει η αριστερά, η κρίση, οι Σκουριές, η Μαρφίν και το άσυλο των πανεπιστημίων.

Υπάρχουν όμως και κάποιες εύπεπτες φωνές οι οποίες παρουσιάζονται ως "ψύχραιμη γνώμη". Αυτές λένε ότι για την χρυσή αυγή φταίει η ύφεση, η ανεργία, το χρέος και η λιτότητα.

Σύμφωνα με τη δική τους λογική, η οικονομική καταστροφή, αλλά κυρίως η ανυπαρξία δικαιοσύνης και ισονομίας, εμφανίστηκαν ξαφνικά, σαν φυσικό φαινόμενο. Σα να μην τις έφερε κανείς. Δίχως να συνιστούν έργο συγκεκριμένων πολιτικών διαχειριστών, αλλά μία απλή αλληλουχία γεγονότων, που οι πραγματικοί τους δημιουργοί καλούνται τώρα να διορθώσουν.

Στις εκλογές του 2012 ο κόσμος εμπιστεύτηκε στους ανθρώπους που τον κατέστρεψαν, τις τύχες του. Αυτοί, ως απάντηση στα προβλήματα που δημιούργησαν τα τελευταία 40 χρόνια, έφεραν την χρυσή αυγή.

Τα συμπτώματα της χαμηλής τεστοστερόνης


Η τεστοστερόνη είναι η κατ? εξοχήν φυσική ανδρική ορμόνη που παράγεται από τους όρχεις. Είναι, επίσης, παρούσα στον οργανισμό των γυναικών σε μικρές ποσότητες και παράγεται από τις ωοθήκες.

Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης είναι μια κατάσταση που περιγράφεται τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, και οφείλεται είτε σε κάποιο πρόβλημα στους όρχεις ή στις ωοθήκες αντίστοιχα είτε σε προβλήματα του υποθαλάμου του εγκεφάλου και της υπόφυσης. Παράλληλα, η αύξηση της ηλικίας και η παχυσαρκία μπορεί επίσης να μειώσουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

Θεωρίες Συνωμοσίας

Με αφορμή την προχθεσινή δολοφονία, μυρίστηκαν τα όρνια το αίμα και βγήκαν από τις φωλιές τους. 

Πάει πολύς καιρός τώρα που δε βλέπω τηλεόραση, αποφεύγω και το καθεστωτικό ραδιόφωνο, αλλά εχθές το βράδυ στήθηκα επί τούτου μπροστά στην τηλεόραση. Δεν ήταν τα πράγματα χειρότερα απ’ ό,τι τα φανταζόμουν: σαράντα πέντε λεπτά της ώρας του δελτίου των οχτώ αναλώθηκαν σε θεματολογία με άξονα το φονικό και άλλα τρία ή τέσσερα για την επικείμενη επίσκεψη του κλιμακίου της Τρόικας. Πολύ βολικά, γίνεται και στα κανάλια της Τηλεδημοκρατίας  μας ο ίδιος κακός χαμός που γίνεται και στο διαδίκτυο. 

Μυρίστηκαν λοιπόν τα όρνια το αίμα του νεκρού και άρχισαν να φτερουγίζουν κράζοντας, μέχρι που υποχρεώθηκε να βγει κι ο πατέρας για να πει ότι ο Killah P δεν ανήκε σε κανενός το κόμμα. Ανήκε, πιθανόν, κι αυτός στους πολλούς υπόλοιπους Έλληνες που έχουμε πια καταλάβει ότι άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, όλοι τους βρωμάνε μέσα σ’ εκείνη τη Βουλή των Αχρησίμευτων κι ότι πρέπει να μπει εκεί μέσα φρέσκος αέρας, να παρασύρει μακριά τη δυσωδία. Δεν ξέρω, αυτό υποθέτω από τα λόγια του πατέρα: «το παιδί μου ήταν ελεύθερο μυαλό, δεν ανήκε πολιτικά πουθενά, μιλούσε για αγάπη και ειρήνη». Τελεία. 

Να πεις καλημέρα……



Είδα στον ύπνο μου πως επισκέφθηκα τον Παράδεισο κι ένας άγγελος ανέλαβε να με ξεναγήσει Περπατούσαμε δίπλα - δίπλα σε μια τεράστια αίθουσα γεμάτη με αγγέλους. 

Ο άγγελος οδηγός μου σταμάτησε μπροστά στον πρώτο σταθμό εργασίας και είπε: «Αυτό είναι το Τμήμα Παραλαβής. 


Εδώ παραλαμβάνουμε όλες τις αιτήσεις που φτάνουν στον Θεό με τη μορφή προσευχής». Κοίταξα γύρω - γύρω στον χώρο. Έσφυζε από κίνηση, με τόσο πολλούς αγγέλους να βγάζουν και να ταξινομούν αιτήσεις γραμμένες σε ογκώδεις στοίβες από χαρτιά και σημειώματα, από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μετά, προχωρήσαμε σε έναν μακρύ διάδρομο, μέχρι που φτάσαμε στον δεύτερο σταθμό. 

15 τρόποι να απλοποιήσεις τη ζωή σου


από τη Σάντυ Κουτσοσταμάτη



Θα εκπλαγείς στο πόσο θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρόνο, χώρο, χρήματα και συναισθηματική ενέργεια.


1. Μην βασίζεσαι πάντα στην αυτοπειθαρχία σου

Αν και συνήθως προσπαθώ να ελέγξω την συμπεριφορά μου, μερικές φορές, δεν έχω το αποτέλεσμα που θα ήθελα. Όποτε μπορώ, προσπαθώ να ελέγξω το περιβάλλον, αντί για την συμπεριφορά μου. Για παράδειγμα, ενώ έχω δουλειά στον υπολογιστή, βλέπω ότι δυσκολεύομαι να μην τσεκάρω κάθε λίγο τα mail μου ή να μην μπαίνω στο facebook. Αν σου συμβαίνει το ίδιο, προσπάθησε να δουλέψεις σε δωμάτιο που δεν έχει internet, ή κλείσε το internet ή δούλεψε ώρες που οι περισσότεροι δεν είναι online.

Δυσκοιλιότητα και Διαιτητική αντιμετώπιση


Δυσκοιλιότητα και Διαιτητική αντιμετώπισηΣαν δυσκοιλιότητα καθορίζεται η κατάσταση εκείνη που προέρχεται από μειωμένη συχνότητα αφόδευσης, ανεπαρκή ποσότητα κοπράνων ή παραγωγή σκληρών και στεγνών κοπράνων. Η δυσκοιλιότητα δυσκολεύει τη καθημερινή μας ζωή προκαλώντας ενοχλήσεις, φουσκώματα και δυσφορία, αλλά μακροπρόθεσμα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα υγείας, αφού γίνεται αιτία για την πρόκληση αιμορροΐδων ή και την επιδείνωση των ραγάδων που ήδη υπάρχουν. Η ενημέρωση του ατόμου σχετικά με τις κακές διατροφικές συνήθειες θεωρείται απαραίτητη.

Οικοδύναμη – Το αρχαιοελληνικό Φένγκ Σούι

architecture with cork (31)


Οικοδύναμη – Το αρχαιοελληνικό Φένγκ Σούι:  Είστε σίγουροι ότι το σύμβολο του δράκου μπορεί να σας φέρει τύχη; Αν είστε Κινέζος ναι, σίγουρα και θα σας φέρει τύχη. Αν είστε Έλληνας όμως, όχι. Στο υποσυνείδητό σας ο δράκος έχει καταγραφεί ως κάτι κακό, τον σκοτώνει ο άγιος Γεώργιος, ή ο Απόλλωνας. Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα για να σας αποδείξουμε ότι το κινέζικο χωροθεσιακό σύστημα Φενγκ Σούι δεν μπορεί να λειτουργήσει, ίσως τόσο αποτελεσματικά, στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Για να βρείτε τι πρέπει να κάνετε στο χώρο σας ώστε να καλυτερεύσετε τη ζωή σας υπάρχει το αντίστοιχο ελληνικό σύστημα, η Οικοδύναμη.
Μετά από έρευνα πολλών ετών ο συγγραφέας Σπύρος Μακρής παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το χωροθεσιακό σύστημα των αρχαίων Ελλήνων που ονομάζεται Οικοδύναμη. Ένα σύστημα που βασίζεται πάνω στις αρχές, τη νοοτροπία και την πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων.

Ουχ Ελληνικόν το προσκυνείν

Κορνήλιος Καστοριάδης, Ουχ Ελληνικόν το προσκυνείν

Κορνήλιος Καστοριάδης


Eρώτηση Δημοσιογράφου: Συχνά λέγεται ότι η Ελλάδα είναι «προβληματική», στην Ελλάδα «όλα γίνονται στον αέρα», «χωρίς προγραμματισμό», «χωρίς βάρος». Με τέτοιες διαπιστώσεις συμφωνούν πολλοί. Αλλά περιορίζονται συνήθως μόνο στις διαπιστώσεις. Γνωρίζω ότι η ελληνική κατάσταση σας απασχολεί βαθιά. Ποια είναι η ερμηνεία σας για όσα συμβαίνουν; Γιατί συμβαίνουν έτσι τα πράγματα στην Ελλάδα; Ποιες οι βαθύτερες αιτίες;

Καστοριάδης: Πρώτον, δεν ξέρω. Δεύτερον, στο μέτρο που μπορώ να ξέρω κάτι, είναι ότι η πολιτική ζωή του ελληνικού λαού τελειώνει περίπου το 404 π.χ.

Δημοσιογράφος: Νομίζω ότι θα ενοχλήσει πολύ αυτή η διατύπωσή σας.

Κυβέρνηση Ομπάμα: Ξεκινήστε την προετοιμασία για την πλήρη διακοπή λειτουργίας

νέα-obama-22

Το Γραφείο του Λευκού Οίκου της Διαχείρισης και Προϋπολογισμού ειδοποιεί τους επικεφαλείς των οργανισμών να προετοιμαστούν για μια πλήρη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης, αν το Κογκρέσο δεν μπορεί να συμφωνήσει σε έναν προϋπολογισμό μετά την 30η Σεπτεμβρίου.

Οι Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο παραμένουν σταθεροί στις απόψεις τους πάνω σε ένα νομοσχέδιο του προυπολογισμού που θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση για την Πράξη  οικονομικής προσιτής φροντίδας του Προέδρου Ομπάμα, επίσης γνωστή ως Obamacare.

Η πολιτική βία είναι πάντοτε φασιστική



Περικλής Κοροβέσης – Τι είναι εν τέλει η πολιτική βία;


Υπάρχει δικαιολογημένη επαναστατική βία ή η πολιτική βία είναι πάντοτε φασιστική;
Στο παρόν βιβλίο έχουμε είκοσι δύο διαφορετικές προσεγγίσεις από αντίστοιχους μελετητές του φαινομένου, όχι απαραίτητα πανεπιστημιακούς, αλλά ακτιβιστές με πλούσια κοινωνική δράση. Κάποιοι έχουν και σημαντικό πνευματικό έργο. Όλοι τους υπήρξαν παρόντες στους κοινωνικούς αγώνες και ο χρόνος θητείας τους είναι διαφορετικός, ανάλογα με την ηλικία τους. Οι περισσότεροι είναι νέοι. Κι αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να καταλάβουμε πώς σκέφτεται η νέα γενιά. Ή με μια πιο ακριβή διατύπωση: τι σκέψη έχει παράξει αυτή η γενιά, άσχετα αν τα κείμενα αυτά αποτελούν δείγμα έργου μιας μειοψηφίας της.
Η βία έχει πολλές μορφές, που όλες αποσκοπούν στην εξόντωση της ζωής. Βία είναι ο πόλεμος, αλλά βία είναι –και σε καιρό ειρήνης– ο θάνατος εκατομμυρίων ανθρώπων από την πείνα, κι όχι μόνο στον λεγόμενο τρίτο κόσμο. Η βία συχνά δεν εμφανίζεται με το όνομά της, αλλά σαν κάποιο φυσικό φαινόμενο που πρέπει να το δεχτούμε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Η ανεργία, η έλλειψη κατοικίας, ο αναλφαβητισμός, ανεπαρκής ή καθόλου ιατροφαρμακευτική φροντίδα, η ανυπαρξία πόσιμου νερού, η αδυνατότητα μετακίνησης (η μετανάστευση, που έχει δώσει μέχρι σήμερα περίπου 14.000 νεκρούς μόνο στην Ευρώπη) είναι μερικές από τις μορφές βίας που κατά κανόνα μετονομάζεται σε κάτι άλλο.

''....να ελπίζεις - να ελπίζεις πάντα


''....να ελπίζεις - να ελπίζεις πάντα - πως ανάμεσα εις τους ανθρώπους - που τους ρημάζει η τρομερή "ευκολία" - 
θα συναντήσεις απαλές ψυχές με τρόπους
που τους διέπει καλοσύνη - πόθος ευγένειας - ηρεμία 
ίσως όχι πολλές - ίσως να 'σαι άτυχος:

Κόκκινο κρασί και μύρτιλλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Οι λάτρεις του κόκκινου κρασιού έχουν άλλον έναν λόγο για να το απολαμβάνουν, καθώς νέα έρευνα έδειξε ότι η μέτρια κατανάλωσή του σε συνδυασμό με μύρτιλλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από τις ασθένειες.
Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον στις ΗΠΑ μελέτησαν τις επιδράσεις 446 χημικών ουσιών στο ανοσοποιητικό και εντόπισαν δύο, οι οποίες το επηρεάζουν περισσότερο από όλες.

Η μουσική ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς



Oι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η μουσική κάνει την καρδιά πιο δυνατή, μειώνει τον χρόνο της ανάρρωσης και γενικότερα βελτιώνει τη φυσική κατάσταση.

Η μουσική δεν φτιάχνει μόνο τη διάθεση, αλλά ενισχύει και τη λειτουργία της καρδιάς. Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Νις στη Σερβία, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι όσοι έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή αναρρώνουν ταχύτερα όταν ακούν την αγαπημένη τους μουσική!

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η μουσική κάνει την καρδιά πιο δυνατή, μειώνει τον χρόνο της ανάρρωσης και γενικότερα βελτιώνει τη φυσική κατάσταση.

Ο φαύλος κύκλος των Κρίσεων Πανικού



 Της Δρ Τέσσας Χριστοδούλου

Το άγχος είναι ένα πολύ κοινό συναίσθημα και συχνά οι περισσότεροι διαμαρτύρονται ότι βιώνουν ένταση, stress ή πίεση που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στις καθημερινές δραστηριότητες ρουτίνας, έναν επαπειλούμενο κίνδυνο, την επίδοση ή απόδοση ή σε άλλες όχι και τόσο εμφανείς αιτίες. Οι φοβίες αν και περιλαμβάνονται στο φάσμα του άγχους ωστόσο έχουν γνωστά αίτια π.χ. κλειστοφοβία και εμφανίζονται όταν υπάρχει το αντίστοιχο ερέθισμα (κλειστός χώρος). Στο Γενικευμένο Άγχος, η ένταση είναι ήπια, δεν κορυφώνεται και το άτομο ανησυχεί για διάφορες καταστάσεις, πρόσωπα και δραστηριότητες ενώ στις Κρίσεις Πανικού παρατηρούνται απότομα και σοβαρά συμπτώματα που κλιμακώνονται πολύ γρήγορα. Αν και τα ψυχοσωματικά συμπτώματα των Κρίσεων Πανικού είναι λίγο ως πολύ γνωστά τα πιο κοινά περιλαμβάνουν: αίσθημα δύσπνοιας, ταχυκαρδία ή αρρυθμία, ζάλη, αστάθεια, αίσθηση λιποθυμίας, πλάκωμα στο στήθος, μουδιάσματα και μυρμηγκιάσματα, εξάψεις και ιδρώτας, ναυτία και μυϊκοί πόνοι. Το άτομο επίσης μπορεί να εμφανίσει ψυχολογικά συμπτώματα όπως έλλειψη συγκέντρωσης, φόβος απώλειας ελέγχου, ενδεχόμενης τρέλας ή θανάτου.

Πώς σώζουμε τα ζώα από φόλα


Εκατοντάδες σκύλοι και γάτες χάνουν τη ζωή τους άδικα κάθε χρόνο στην Ελλάδα, επειδή κάποιοι «συνάνθρωποί μας» θεωρούν ότι τους ενοχλούν και αποφασίζουν να σκορπίσουν το θάνατο, μοιράζοντας φόλες. Ο όρος «φόλα» αναφέρεται σε ένα σύνολο μεθόδων και τοξικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για τη δηλητηρίαση κατοικίδιων και αδέσποτων ζώων. Οι φόλες συνήθως τοποθετούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας, μέσα σε κομμάτια φαγητού που θα θελήσουν να φάνε τα ζώα.

Από Το Κακό Στο Χειρότερο..Από Την Στιγμή Που Δεν Μπορεί Να Δώσει Λύση Η Ανθρωπότητα, Θα Το Κάνει Η Φύση. Ενεργοποίηση Υπερηφαίστειου Από Τα Απόβλητα Της Φουκουσίμα...Τα Πράγματα Είναι Πάρα Πολύ Σοβαρά!!!!!!!!!!


Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου. Τα πυρηνικά απόβλητα από την Fukushima  έχουν πυροδοτήσει το υπερ ηφαίστειο Tamu Massif. 

Το υπερ ηφαίστειο βρίσκεται μόνο μερικά χιλιάδες μίλια ανατολικά της Ιαπωνίας και βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επίφοβη κηλίδα του θανάτου της Φουκουσίμα. 

Όπως έχει ήδη προβλεφθεί από ειδικούς επιστήμονες μας, οι τόνοι ραδιενεργών αποβλήτων έχουν ενεργοποιήσει το ηφαίστειο, μεταβάλλοντας το  σε ένα τέρας, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πρόωρης έκρηξης. 

Αυτό προκάλεσε τον  σεισμό μεγέθους 5.3 που σημειώθηκε στην Φουκουσίμα πάλι σήμερα. Οι επιστήμονες βρίσκονται σε εγρήγορση, αλλά ισχυρίζονται ότι η πρόγνωση δεν είναι καλή. 

Ο Εκτελεστής της Ναυτικής Βάσης Της Washington Πήρε Μέρος και στις βομβιστικές Επιθέσεις Στον Μαραθώνιο Της Βοστώνης; (Αποδείξεις)



Η παραπάνω εικόνα είναι αυτή του εκτελεστή της ναυτικής βάσης της Washington, Aaron Alexis
Ο κ.Alexis σκότωσε 12 άτομα και τραυμάτισε 10 άλλα πριν η αστυνομία τον πυροβολήσει και τον σκοτώσει.   
 
Συγκρίνετε αυτήν την εικόνα παραπάνω με αυτήν την εικόνα παρακάτω. 

Το IQ είναι μύθος

O δείκτης IQ δεν μπορεί να «μετρήσει» μόνος του την ανθρώπινη νοημοσύνη.
Μελέτη ανατρέπει τα δεδομένα αποδεικνύοντας ότι ο δείκτης IQ δεν μπορεί να «μετρήσει» μόνος του την ανθρώπινη νοημοσύνη.
Ως έννοια τον έχουμε τοποθετήσει πολύ ψηλά και ως αριθμό όλοι θα θέλαμε να τον έχουμε όσο γίνεται ψηλότερο. Παρ’ όλα αυτά ο δείκτης νοημοσύνης – το περίφημο IQ – φαίνεται ότι τελικά δεν αντιπροσωπεύει αυτό που νομίζαμε. Η μεγαλύτερη μελέτη που έχει γίνει ποτέ ως σήμερα κατέληξε ότι η ανθρώπινη ευφυΐα είναι υπερβολικά σύνθετη ώστε να μπορεί να μετρηθεί μόνο με μια παράμετρο.
Αντ’ αυτής προτείνει την εκτίμηση του «δυναμικού» του μυαλού μας μέσα από τρεις διαφορετικές συνιστώσες – τη βραχυπρόθεσμη μνήμη, τη συλλογιστική και τη λεκτική ικανότητα. Και φέρνει τα πάνω κάτω στην αντίληψη που είχαμε ως τώρα για τη νοημοσύνη μας.

Μαμούθ Υβρίδιο Πύθωνα Βρέθηκε Στη Φλώριδα!!! (Βίντεο + Φωτογραφία)



'Οπως το κακό και το πονηρό, όπως ο ίδιος ο σατανάς, τεράστια μεγέθους φίδια παραμονεύουν τριγύρω, περιμένοντας να επιτεθούν στην ανήμπορη λεία τους. 

YouTube: Οι ερευνητές μελετούν την προσαρμοστικότητα γιγαντιαίων πυθώνων στη Φλόριντα, καθώς το περιβάλλον τους απλώνεται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως το Μαϊάμι και βόρεια όπου θα μπορούσαν να υβριδοποιηθούν και να εξαπλωθούν σε κάθε πολιτεία της χώρας.

Τεχνολογία Υποσυνείδητου Προγραμματισμού

Σε πρώτη φάση θα γίνουμε Αίγυπτος...


Του Γιώργου Κράλογλου 

Όταν η μετανάστευση νέων παιδιών, οικογενειών αλλά και επιχειρήσεων αυξάνεται συνεχώς, η ανεργία καλπάζει προς το 30%, οι εργαζόμενοι απεργούν μόνο για την τιμή των όπλων, η ακίνητη περιουσία, από το δυαράκι μέχρι το χωράφι, απαξιώνεται σε ρυθμούς υποψίας... ...και όλα αυτά τα περνούν (σκοπίμως) στα «ψιλά», η πλατεία Ταχρίρ δεν είναι καθόλου μακριά μας. 

Στα «ψιλά» έχει περάσει για την κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση στο σύνολό της ότι πάνω από 500.000 επαγγελματίες που έδιναν δουλειά έστω και σε ένα εργαζόμενο είναι άνεργοι και πολλοί προβληματίζονται να αλλάξουν ακόμη και χώρα. Τους επαγγελματίες αυτούς κανείς δεν τους θεωρεί εργαζόμενους και ας δούλευαν στο μαγαζί τους σαν σκλάβοι από τα ξημερώματα μέχρι τα μεσάνυχτα. Κανείς δεν έχει κάνει μία αναφορά έστω και συμπάθειας. 

Γιατί το πιο «αγριο» σεξ «δένει» το ζευγάρι;


Σας έχει τύχει ποτέ όταν κάνετε σεξ να θελήσετε να ξεφύγετε λίγο περισσότερο και να γίνεται πιο άγριος; Εάν είστε γυναίκα έχετε νιώσει ποτέ την ανάγκη κατά τη διάρκεια του σεξ, ο σύντροφος σας να σας συμπεριφερθεί λίγο πιο βίαια;

Και όμως όσο και να σοκάρει κάποιους ή να τους ακούγεται παράξενο, έρευνα έδειξε ότι τα ζευγάρια που όταν κάνουν σεξ, το κάνουν άγρια, μέχρι και βίαια, δένονται περισσότερο μεταξύ τους, η σχέση τους αναζωογονείται και αισθάνονται συνεχώς ερωτευμένοι.

Επιστήμονες από το τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης σε πολύμηνη έρευνα που έκαναν σχετικά με τις συμπεριφορές των ζευγαριών κατά τη διάρκεια του σεξ, διαπίστωσαν ότι το άγριο, το βίαιο σεξ (φυσικά με την συγκατάθεση και των 2 συμμετεχόντων) φέρνει το ζευγάρι πιο κοντά.

Αναστροφή Πόλων Και Το Τέλος Του Κόσμου, Αποδεικτικά Στοιχεία Από Την Νasa(Βίντεο)

Εδώ είναι η απόδειξη που αποδεικνύει την μετακίνηση των πόλων . Είναι από τα αρχεία της NASA

Η κατακλυσμική υπόθεση της μετακίνησης των πόλων δείχνει ότι υπήρξαν ταχείες γεωλογικές  αλλαγές στις σχετικές θέσεις των σύγχρονων γεωγραφικών θέσεων των πόλων και του άξονα περιστροφής του πλανήτη, δημιουργώντας καταστροφές, όπως οι πλημμύρες και τα τεκτονικά γεγονότα.

Χίλαρι Κλίντον: Η Πρώτη Λεσβία Πρόεδρος Των Η.Π.Α;(Βίντεο)




Σύμφωνα με τον Bryan Fischer ο οποίος επικαλείται  συνέντευξη της Gennifer Flowers σε αυτό το βίντεο, η Χίλαρι Κλίντον μπορεί σύντομα να είναι η «πρώτη λεσβία πρόεδρος » των Η.Π.Α, αν θέσει υποψηφιότητα για το προεδρικό αξίωμα και  εκλεγεί το 2016. 

Μετά την καταστροφική περίοδο του Μπαράκ Ομπάμα, είναι η Αμερική πραγματικά έτοιμη για την πρώτη λεσβία πρόεδρο μέσω της Hillary Clinton; Θα ήθελα πολύ να διαβάσω τις σκέψεις σας ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα