Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Συμφωνία αρ. 1 Τάσος Λειβαδίτης


Ύστερα είδαμε πως δεν ήτανε πρόσωπα

μα οι σιωπηλές χειρονομίες του ηλιοβασιλέματος…
σαν ένας θεός που τον ξέχασαν κι από το βάθος του χρόνου
καλούσε βοήθεια.

O ουρανός αμίλητος και σταχτύς
το ίδιο αδιάφορος και για τους νικητές και για τους νικημένους.
Eίδες ποτέ σου μες στα μάτια των νικημένων στρατιώτων
την πικρή θέληση να ζήσουν! 

Η δυστυχία σε κάνει πάντα να αναβάλεις – έφυγε η ζωή.
οι φίλοι είχαν χαθεί
κι οι εχθροί ήταν μικρόψυχοι για να μπορείς να τρέφεσαι απ’ το μίσος σου… 

TA ΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΙΛΙΑΔΑΣ (Από τα ομηρικά θέματα του Ι.Θ. Κακριδή)

Έρρωσθε, φίλοι των μύθων!


Θυμάμαι, χρόνια πριν, πόσο είχα εντυπωσιαστεί από τη μελέτη του Ι. Θ. Κακριδή “Τα άλογα της Ιλιάδας”, όταν την πρωτοδιάβασα, και πόσο είχα ενθουσιαστεί, όταν την είδα να συμπεριλαμβάνεται στο παλιό Ανθολόγιο της Β' Γυμνασίου. Οι μαθητές ρουφούσαν αχόρταγα το κείμενο και απολάμβαναν τις αξίες ενός πολιτισμού, που περιελάμβανε αγαπημένους τους ήρωες, από τον ομηρικό κόσμο, όπως ο Αχιλλέας, ο Οδυσσέας, ο Αίας, ο Διομήδης και άλλοι. Δυστυχώς το κείμενο αφαιρέθηκε από τις επόμενες σχολικές εκδόσεις...
Κομμάτια αυτής της μελέτης, φίλοι μου, θα μοιρασθώ μαζί σας και, πιστέψτε με, θα νοιώσετε βαθύτερα τον προγονικό μας κόσμο και τις αρχές του.

Ο μεγάλος μας πανεπιστημιακός δάσκαλος έτσι αρχίζει τη μελέτη του:
“ Κάποτε διάβασα, δεν θυμάμαι πού, πως αν προσέξουμε τα γλυπτά του Παρθενώνα, θα δούμε πως τα άλογα των Αρχαίων Ελλήνων πρέπει ν' ανήκαν σε μια ράτσα πιο άγρια από τις ημερωμένες που γνωρίζουμε σήμερα.

Τα παράξενα δέντρα του Slope Point

Το Slope Point βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας. Χαρακτηριστικό στοιχείο του Slope Point είναι οι δυνατοί άνεμοι που δέρνουν την περιοχή τις περισσότερες μέρες του χρόνου.
Είναι τόσο βίαιος αλλά και τόσο επίμονος ο άνεμος, που με τα χρόνια έχει αλλοιώσει το σχήμα των δέντρων. Όλα τα δέντρα από μακρυά μοιάζουν με άριστα συγχρονισμένους χορευτές που υποκλίνονται προς την ίδια κατεύθυνση.
Όπως είναι αναμενόμενο, κανείς δεν ζει στο Slope Point. Ωστόσο, όπως και σχεδόν σε κάθε περιοχή της Νέας Ζηλανδίας, θα συναντήσετε πρόβατα σε αφθονία.

Τα παράξενα δέντρα του Slope Point

Γεννήθηκε το σύμπαν μας από ένα τετραδιάστατο άστρο;


Θα μπορούσε να υπάρξει μια τρύπα στην θεωρία του Big Bang; Ή μάλλον, μάλλον μια γιγαντιαία, κολοσσιαία μαύρη τρύπα που προκλήθηκε από την κατάρρευση ενός τεσσάρων διαστάσεων άστρου;.

Ένα από τα κύρια προβλήματα με το Big Bang είναι ότι η θερμοκρασία του σύμπαντος είναι σχεδόν ομοιόμορφη. Αν ένα "big bang"  είχε δημιουργήσει το σύμπαν, τότε σύμφωνα με ορισμένες εξηγήσεις, δεν υπήρξε αρκετός χρόνος ανάμεσα στο τότε και το τώρα για να έχει φτάσει σε αυτή την ισορροπία θερμοκρασίας. Ο Zeeya Merali γράφει στο Nature News:

     "Για τους περισσότερους κοσμολόγους, η πιο εύλογη εξήγηση για το τι είναι αυτή η ομοιομορφία, αμέσως μετά την αρχή του χρόνου, κάποια άγνωστη μορφή ενέργειας έκανε το νεαρό Σύμπαν να διαστέλλεται με ρυθμό που ήταν γρηγορότερος από την ταχύτητα του φωτός. Με αυτόν τον τρόπο, ένα μικρό κομμάτι με περίπου ομοιόμορφη θερμοκρασία θα τεντωθεί στο τεράστια σύμπαν που βλέπουμε σήμερα."
Τα άστρα γεννιούνται μέσα στο Σύμπαν. Είναι δυνατόν να συμβαίνει και το αντίστροφο; Μια νέα πραγματικά ανατρεπτική θεωρία αναφέρει ότι ο Κόσμος όπως τον γνωρίζουμε είναι ίσως προϊόν της κατάρρευσης ενός άστρου τεσσάρων διαστάσεων. 

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ ΈΦΥΓΕ, ΤΟ ΤΡΈΝΟ… ΈΡΧΕΤΑΙ

Το καλοκαίρι και η επίπλαστη ευδαιμονία του έφυγε. Ακολουθεί ο χειμώνας και μία πρωτοφανής κλιμάκωση που μας θέλει στην απόλυτη ένδεια, στο τελευταίο σκαλοπάτι πριν την αποκτήνωση. Το σύστημα βρυχάται και ετοιμάζει τους παράπλευρους παρακρατικούς του μηχανισμούς.
Η νέα χρονιά θα δείξει το πραγματικό πρόσωπο των κτηνανθρώπων που ανέλαβαν την ολοκληρωτική ισοπέδωση της χώρας και την παράδοσή μας στις ορέξεις – διαθέσεις μηχανισμών και συμφερόντων που κινούνται ενάντια σε κάθε λογική, ηθική και που κατά σύστημα παραβιάζουν διεθνείς κανόνες, συνθήκες και δίκαιο.

Τα μυστικά της Ελληνικής μούμιας που ανακαλύφθηκε στη Θήβα!

Την απίστευτη ιστορία μιας μούμιας που ανακάλυψε το 1857 στη Θήβα, Σκωτσέζα αρχαιολόγος έφεραν στο φως με κάθε λεπτομέρεια οι επιστήμονες.
Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας κατάφεραν να «ζωντανέψουν» την μούμια ηλικίας 2.000 ετών!

Της έφτιαξαν το πρόσωπο και βρήκαν όλα τα μυστικά που έκρυβε η σαρκοφάγος. Από την αιτία θανάτου, την εργασία που έκανε, αν ήταν πλούσια ή όχι , το πιστοποιητικό θανάτου μέχρι τα φυλαχτά που είχε πάνω της. Πώς έγιναν όλα αυτά; Με τη συνδρομή διάφορων ειδικοτήτων και ενός αξονικού τομογράφου!

Διαγραφή χρέους δύο εκατ. ευρώ με δωρεά από το «Greece Debt Free»

Διαγραφή χρέους δύο εκατ. ευρώ με δωρεά από το «Greece Debt Free»

Στη διαγραφή ημοσίου χρέους συνολικής ονομαστικής αξίας 2 εκατ. ευρώ προχώρησε σήμερα το ελληνικό δημόσιο, κατόπιν δωρεάς του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Greece Debt Free».
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός απέκτησε ελληνικά ομόλογα αξίας δύο εκατ. ευρώ και τα δώρησε στο ελληνικό Δημόσιο το οποίο τα αποδέχτηκε και προχώρησε στη ακύρωσή τους, διαγράφοντάς τα, επί της ουσίας, από το σύνολο του δημοσίου χρέους.

Οι Προφητικοί Κίονες του Καθεδρικού Ναού St. John the Divine

masonic_world1925


Η καταστροφή της Νέας Υόρκης (περιλαμβάνονται και οι δίδυμοι πύργοι) βρίσκεται σε γλυπτά πάνω στο κτίριο. Παράξενα αποκρυφιστικά σύμβολα στο πάτωμα. Παράξενες τελετές τελούνται στο ιερό. Είναι η έδρα του Ναού της Κατανοήσεως που είναι αποδεκτό ότι επιθυμεί να επιβάλει μια νέα παγκόσμια θρησκεία. Ο καθεδρικός ναός είναι σίγουρα «διαφορετικός», όπως θα λέγανε κάποιοι άνθρωποι. Αλλά η «διαφορετικότητα» βρίσκεται στο γεγονός ότι είναι ναός της αποκρυφιστικής ελίτ. Το να κοροϊδεύει κανείς τους πιστούς να πηγαίνουν σε ένα ναό αποκρυφιστικό εν αγνοία τους είναι ΚΑΚΟ, αλλά τα πρόβατα είναι για να τα κοροιδεύεις ούτως ή άλλως.

Σίλικα τζελ: μην το φάτε αλλά χρησιμοποιήστε το έξυπνα!


Όλοι γνωρίζουμε το σίλικα τζελ, το ξηραντικό μέσο που τοποθετείται σε σακουλάκια μέσα σε συσκευασίες για να προστατεύει τα προϊόντα από την υγρασία (από παπούτσια μέχρι ηλεκτρονικές συσκευές). 
Το σίλικα τζελ είναι μια ξηραντική, άοσμη ουσία που απορροφά την υγρασία προστατεύοντας τα προϊόντα από τη μούχλα και τη φθορά.
 Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για τζελ αλλά για μικροσκοπικούς, μη τοξικούς κόκκους διοξειδίου του πυριτίου.
 Το σίλικα τζελ μπορεί να αποδειχθεί μια πολύ χρήσιμη ουσία αν του δώσουμε ορισμένες έξυπνες χρήσεις:

Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο


Οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να ασπαστούν μια γνώμη μόλις πειστούν πως είναι κοινώς αποδεκτή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σαν θέσφατο μια κοινή προκατάληψη, διότι οι περισσότεροι άνθρωποι συντάσσονται με τη θέση του Αριστοτέλη ότι μπορούμε να ισχυριστούμε ως σωστό αυτό που πιστεύουν οι πολλοί.
Δεν υπάρχει γνώμη, όσο παράλογη κι αν είναι που οι άνθρωποι να μην είναι έτοιμοι να την ασπαστούν μόλις πειστούν πως είναι κοινώς αποδεκτή. Το παράδειγμα των άλλων επηρεάζει τόσο τη σκέψη τους όσο και τις πράξεις τους. Είναι σαν πρόβατα που ακολουθούν τον αρχηγό του κοπαδιού όπου τους οδηγήσει. Θα προτιμούσαν να τον ακολουθήσουν στο θάνατο παρά να σκεφτούν από μόνοι τους.

Εγκρίθηκε φάρμακο κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας


Σκλήρυνση κατά πλάκας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη δημόσια διάθεση του φαρμάκου emtrada για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, το οποίο κατασκευάζει η αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας, ειδικευμένη σε σπάνιες ασθένειες,Genzyme.

Κατερίνα Γώγου, Θά ‘ρθει καιρός

Θά ‘ρθει καιρός
που θ’ αλλάξουν τα πράγματα.
Να το θυμάσαι Μαρία.
Θυμάσαι Μαρία στα διαλείμματα
εκείνο το παιχνίδι που τρέχαμε
κρατώντας τη σκυτάλη;
Μη βλέπεις εμένα, μην κλαις.
Εσύ είσαι η ελπίδα.
Άκου, θα ‘ρθει καιρός
που τα παιδιά θα διαλέγουν γονιούς,
δε θα βγαίνουν στην τύχη.
Δεν θα υπάρχουν πόρτες κλειστές
με γερμένους απ’ έξω
και τη δουλειά θα τη διαλέγουμε
δε θα ‘μαστε άλογα
να μας κοιτάνε στα δόντια.
Οι άνθρωποι, σκέψου,
θα μιλάνε με χρώματα
κι άλλοι με νότες,
να φυλάξεις μοναχά
σε μια μεγάλη φιάλη με νερό
λέξεις κι έννοιες σαν κι αυτές,
απροσάρμοστοι, καταπίεση,
μοναξιά, τιμή, κέρδος, εξευτελισμός,
για το μάθημα της Ιστορίας.
Είναι Μαρία, δε θέλω να λέω ψέματα,
δύσκολοι καιροί και θά ‘ρθουνε κι άλλοι,
δε ξέρω, μην περιμένεις κι από μένα πολλά,
τόσα έζησα, τόσα έμαθα, τόσα λέω,
κι απ’ όσα διάβασα ένα κράτησα καλά.
Σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος.
Θα την αλλάξουμε τη ζωή
παρ’ όλα αυτά Μαρία..

Οι θεραπευτικές δράσεις πέντε αποξηραμένων φρούτων

Δεν είναι μόνο γλυκά (η πιο υγιεινή λύση για έκτακτες λιγούρες), είναι και θεραπευτικά. Τα αποξηραμένα φρούτα είναι νόστιμα και γεμάτα μέταλλα και βιταμίνες, που ευεργετούν τον οργανισμό.
Τρώγοντάς τα μπορείς να γλυκαθείς χωρίς τύψεις βοηθώντας το σώμα σου να πολεμήσει τις ασθένειες και τις ελλείψεις του με φυσικό τρόπο. Δες πώς:

Πόσους Ανθρώπους Έχεις Μέσα Σου ;

«Σε κάθε γωνιά της ψυχής μου, υπάρχει ένας βωμός σε διαφορετικό θεό».
Φερνάντο Πεσσόα

Σαν άνθρωποι δεν είναι δυνατό να είμαστε μονοδιάστατες οντότητες, αντίθετα, μέσα μας έχουμε διαφορετικούς ήρωες, πρόσωπα φαινομενικά αντικρουόμενα, νικητές και χαμένους, πολεμιστές και ειρηνοποιούς ,την νοικοκυρά αλλά και την «πλανεύτρα», τον ήσυχο αλλά και τον επαναστάτη, όχι μόνο φωτιά αλλά και νερό.

Τα διαφορετικά πρόσωπα από τα οποία αποτελείται η προσωπικότητα μας, έχουν ονομαστεί , σε διάφορες σχολές της διαπροσωπικής ψυχολογίας ως υποπροσωπικότητες. 


Οι υποπροσωπικότητες αυτές εμφανίζονται για να μας βοηθήσουν ν’αντιμετωπίσουμε διάφορες ψυχοκοινωνικές καταστάσεις. 

Το '' Αλλά .....'' και η εσωτερική μας πρόθεση......!!!


Σήμερα ένιωσα την ανάγκη να μιλήσω μαζί σας και να μοιραστώ όμορφα πράγματα, Είναι ευκαιρία σκέφτηκα να βάλουμε ένα όριο στην καταστροφική πορεία που μας υποχρεώνουν οι πάσης λογής εξουσιαστές μας, εσωτερικοί και εξωτερικοί. 

Συζητώντας με αρκετούς από εσάς σε τακτική βάση βλέπω τον αγώνα που κάνετε για την επιβίωση και ακούω την αγωνία σας για τα αδιέξοδα στα οποία έχουμε οδηγηθεί. Και θεωρώ ότι είναι ανθρώπινο να γονατίζουμε κάποιες στιγμές, όλοι μας. Δεν εξαιρούμαι από αυτό.

Σήμερα όμως, μετά από μια υπέροχη εκδρομή στο θεραπευτήριο της Επιδαύρου, ξύπνησα με όμορφη διάθεση και είπα να σας προτείνω μιαν αλλαγή: Θέλετε; Αν όχι, μπορείτε κάλλιστα να διαγράψετε το μήνυμα.

Έχετε ακούσει τον εαυτό σας όταν μιλάει; 
Έχετε παρατηρήσει τις λέξεις που χρησιμοποιείτε; 
Τί φορά έχουν αυτές οι λέξεις; ανοδική ή καθοδική;

Αφύπνιση ή άλλη μια παρανόηση στις πολλές;

Ποτέ πλέον δεν αποφασίζω και κάθομαι να γράψω ένα άρθρο, επί τούτου. Όλα αναδύονται από μόνα τους, ανεξάρτητα από τη δική πρόθεση και θέληση, αρχίζοντας να «γράφονται» στο κεφάλι μου, ενόσω εγώ ασχολούμαι συνήθως με άλλα πράγματα. Έτσι κι αυτό, άλλη ήταν η αρχική πρόθεση, αλλιώς συνδυάστηκε μέσα μου…

Τον Ιούλιο του 2011 είχα γράψει ένα άρθρο, «Η ώρα των πολεμιστών», χωρίς να συνειδητοποιώ το μέγεθος της ευθύνης του και χωρίς να γνωρίζω φυσικά την τροπή της μετέπειτα ζωής μου. Τώρα, ένα χρόνο περίπου αργότερα, βρίσκομαι σε ένα κομβικό σημείο της ζωής μου, από όλες τις απόψεις και σε όλα τα επίπεδα, που ξέρω ότι αντικατοπτρίζει το συλλογικό γίγνεσθαι, έστω κι αν δεν φαίνεται τόσο ξεκάθαρα ή δεν έχει συνειδητοποιηθεί ακόμα από πολλούς. 

Λυπάμαι...



Πόσο λυπάμαι για όλη αυτήν την παραπληροφόρηση αλλά περισσότερο για όλους αυτούς που τη δέχονται ασυζητητί, διαιωνίζοντας το ανθρώπινο δράμα. Λυπάμαι και θυμώνω για πολλά πράγματα που πλέον αντιλαμβάνομαι κι ας θέλουν να κρύβονται από το προσκήνιο της συνειδητότητάς μας.

Λυπάμαι για τους απογοητευμένους και τους ευκολόπιστους που διαχώρισαν την πνευματικότητα από τον υλισμό, την καθημερινότητα από τη φιλοσοφία, το νόημα της ζωής με την επιλογή της δράσης τους. Βλέπω ανθρώπους που στερούνται διάκρισης να απορρίπτουν συνολικά, ό,τι έχουν αποφασίσει ότι δεν ταιριάζει με τις πεποιθήσεις και τις παρελθοντικές δομές τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα