Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Πολιτισμός είναι η αντίληψή μας για τον πολιτισμό - Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου



Δίψα, είπε ο Ορφέας πριν από τριάντα τρεις αιώνες. Δίψα, λέω κι εγώ. 
Γη και ουρανός, είπε. "Γης παις ειμί και ουρανού"
Γη και ουρανό λέω κι εγώ. 
Λέξεις λαμπερές που όταν τις προφέρεις, αισθάνεσαι πάνω σου το ορφικό φως. 
Λώπος ή λώπη, είπε ο Όμηρος, που θα πει τσέπη. Λωποδύτης λέμε εμείς. 
Βράχο λέμε και όχι την ομηρική λέξη λάας, λας. Όμως λατομείο. 
Δεν λέμε δέρκομαι, αλλά βλέπω. Όμως, οξυδερκής. 
Λέμε πόνος και όχι άλγος. Όμως ανάλγητος ή αναλγητικό. 
Λέμε φωνή και όχι αυδή. Όμως άναυδος.
Νερό λέμε. Όμως υδρότοπος. 
Τρώγω λέμε και όχι εσθίω. Όμως εστιατώριο.
Φως λέμε και όχι λύκη. Όμως, λυκόφως. 
Κοσμολογία, cosmolodgy σε διεθνή ορολογία. “Cosmos”
Καμιά άλλη λέξη δεν θα μπορούσε να δώσει την έννοια της «κοσμολογίας» σε διεθνές επίπεδο, γιατί η λέξη διαμορφώθηκε κατευθείαν από τους κοσμολόγους οραματιστές της Ιωνίας και έρχεται ατόφια από εκεί, από τα βάθη του χρόνου. 

5 βήματα για την πρόληψη των πόνων της μέσης!



Η οσφυαλγία έχει πολλές και διαφορετικές αιτίες. Μεταξύ αυτών είναι και η φυσιολογική φθορά που έρχεται με τα χρόνια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διατηρούμε τη μέση μας υγιή και δυνατή. Η πρόληψη πάντα, είναι ό,τι καλύτερο.

Κρατηθείτε σε φόρμα
Αδύναμη μέση (ραχιαίοι και κοιλιακοί) μπορούν να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν προβλήματα οσφυαλγίας. Η αδυναμία των μυών να συγκρατήσουν στη σωστή θέση τους σπονδύλους είναι η βασική αιτία της οσφυαλγίας. Συνεπώς, η ενίσχυση τόσο των κοιλιακών όσο και των ραχιαίων είναι το ισχυρότερο όπλο για την αντιμετώπισή της. 

Κλιμακτήριος: Το «πριν» και το «μετά» της εμμηνόπαυσης


Νεύρα, κατάθλιψη, άγχος, εξάψεις, ρίγη, ψυχολογικές μεταπτώσεις, μείωση σεξουαλικής επιθυμίας. «Άβυσσος» η ψυχή της γυναίκας (και) κατά την κλιμακτήριο, ίσως την πιο σημαντική μεταβατική περίοδο στην ζωή της, η οποία όμως είναι μια άκρως φυσιολογική φάση και ακριβώς έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από την ίδια. 

Τι είναι; 
Η κλιμακτήριος αποτελεί την μεταβατική φάση που προηγείται της διακοπής στην περίοδο της γυναίκας (εμμηνόπαυση), αλλά και αυτή που την ακολουθεί. Μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες, μέχρι μερικά χρόνια. Στην φάση της κλιμακτηρίου η λειτουργία των ωοθηκών αρχίζει να φθίνει, η ωορρηξία γίνεται ακανόνιστη και η γονιμότητα της γυναίκας περιορίζεται. Έτσι αρκετές γυναίκες που «βρίσκονται» στην κλιμακτήριο αρχίζουν να εμφανίζουν τα πρώτα συμπτώματα που συνδέονται με την εμμηνόπαυση. 

η αίσθηση της ηλικίας είναι νοητική υπόθεση

Η αίσθηση της ηλικίας είναι νοητική υπόθεση

Η 87χρονη Johanna Quaas είναι η κάτοχος του Ρεκόρ Guinness ως η γηραιότερη γυμνάστρια στον κόσμο, και όπως θα διαπιστώσετε… βρίσκεται ακόμη σε εκπληκτική κατάσταση! Το πιο βασικό είναι να διατηρήστε το νου σας νέο,  ασκηθείτε και  προσπαθήστε να τρέφεστε όσο το δυνατόν πιο υγιεινά (δεν χρειάζονται υστερίες) και να είστε σίγουροι ότι κι εσείς θα είστε έτσι στα 87  σας…  

θεραπεύστε τη μέση σας… μόνοι σας!

Θεραπεύστε τη μέση σας… μόνοι σας!


Όπως έχουμε πει επανειλημμένως, είναι ισχυρή μας πεποίθηση ότι όλες ανεξαιρέτως οι ασθένειες προέρχονται από την ψυχολογική κατάσταση του ατόμου. Παρόλο που η θεώρηση αυτή γίνεται ολοένα και πιο αποδεκτή στη σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία, η συντριπτική πλειοψηφία σπεύδει στην καταπολέμηση του συμπτώματος στον πρώτο πόνο που θα συναντήσει. Αυτό σημαίνει ότι η αποδοχή αυτή έχει γίνει μόνο σε ένα νοητικό επίπεδο. Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε, πιστεύουμε ότι όλες, μα όλες οι ασθένειες έχουν την ρίζα τους στην ψυχολογία μας.
Ήδη, ακόμα και η συμβατική ιατρική εχει στραφεί και παίρνει πλέον πολύ σοβαρά τον συναισθηματικό ή νοητικό παράγοντα του ασθενή. Ωστόσο, όταν προτείνονται σχετικές λύσεις, η Παγκόσμια Φαρμακοβιομηχανία φροντίζει για τον αποκεφαλισμό και την εξόντωση όλων όσων υπερασπίζονται τέτοιες λύσεις, ακόμα κι αν αυτοί που τα υπερασπίζονται είναι οι ίδιοι γιατροί. (Φαντάζομαι οι λόγοι είναι αυτονόητοι)

Έξωδιαστασιακός χώρος. Ο "κόσμος" πέρα απ’ τις "αισθήσεις"



Εδώ και αρκετά χρόνια, ακούω, διαβάζω και μελετώ όπως και οι περισσότεροι από τους αναγνώστες, για την ζωή πέρα από το δικό μας πλανήτη… για εξωγήινη νοημοσύνη και για επισκέπτες από το διάστημα… Τον τελευταίο καιρό όμως, η κατάσταση αυτή έχει ξεπεράσει κάθε όριο φαντασίας, αγγίζοντας την ομαδική παράκρουση… Εδώ μέσα μάλιστα, αρκετά από τα σχόλια ήδη αναφέρονται σε αυτό που συζητιέται με ένταση και αγωνία έξω, στο διαδίκτυο, σε βιβλία, σε παρέες, σε κοινωνικούς σχηματισμούς, ακόμη και σε υπό ίδρυση εκκλησιαστικά σχήματα. Για το λόγο αυτό σήμερα, αποφάσισα να σας πάρω να κάνουμε ένα ταξίδι.

Παρατήρηση. Η επίγνωση της εικονικότητας του κόσμου


Μέσα από την συνεχή επικοινωνία με όλους  -κυρίως λόγω της συγγραφής αυτών των άρθρων όλο αυτό το διάστημα εδώ-, αρκετά από τα μηνύματα που λαμβάνω είναι σχετικά με την προσωπική αντιμετώπιση του κάθε ενός πάνω στις καταστάσεις της ζωής… και ειδικότερα στην «κρίση»… Πώς να βιώσουν τον κόσμο στην καθημερινότητα τους και πώς να ζήσουν τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά θέματα της εποχής μας… Ζητούν σχεδόν απεγνωσμένα πληροφορίες σχετικά με την αντιμετώπιση των ίδιων θεμάτων από άλλους ανθρώπους που θεωρούν ότι ασχολούνται με το πνευματικό πεδίο…
Και αυτό διότι -σύμφωνα με τα μηνύματα πάντα- η αντίληψη που έχουν από πνευματικούς ανθρώπους είναι μια φαινομενική ηρεμία την οποία οι περισσότεροι δεν κατανοούν και δεν μπορούν να αποδεχθούν μέσα στα τόσα προβλήματα που μαστίζουν τους υπόλοιπους… Όλο αυτό το διάστημα απόφευγα να μιλήσω για τα θέματα αυτά μιας και δεν είχε ολοκληρωθεί ο κύκλος των απαραίτητων πληροφοριών που απαιτούνταν για μια τέτοια συζήτηση. Τώρα όμως πια, θεωρώ ότι έχει έρθει ο καιρός που μπορούμε να θίξουμε θέματα όπως αυτό της καθημερινής πρακτικής και αλληλεπίδρασης μας με την εικονικότητα του κόσμου γύρω μας…

ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.



Νομίζω ότι μπορώ να πω με σιγουριά ότι κανείς δεν καταλαβαίνει κβαντική μηχανική.
- Ρίτσαρντ Φεϋνμαν -

Αυτοί που δεν παθαίνουν σοκ, όταν ακούν για πρώτη φορά σχετικά με την κβαντική θεωρία δεν είναι δυνατόν να την έχουν καταλάβει
- Νιλς Μπορ
(Βραβείο Νόμπελ 1922 για την δομή του Ατόμου)


Εδώ και τριάντα χρόνια ορισμένοι επιστήμονες έχουν συνειδητοποιήσει και δηλώσει με διάφορους τρόπους πως οι ανακαλύψεις της κβαντικής φυσικής ομοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με τις αρχαίες πνευματικές διδασκαλίες - ειδικά αυτές της Ελλάδας και της Ινδίας.

Εδώ θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές από τις βασικές έννοιες της σύγχρονης φυσικής και πως συσχετίζονται με τις αρχαίες πνευματικές διδασκαλίες.

Ποιες είναι αυτές οι αλήθειες;

ΣΤΑΥΡΟΣ:Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑN

Ο ΑΙΒΑΝΧΩΦ ΜΙΛΑΕΙ ΠΑ ΤΗΝ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ.


Ο Χριστιανισμός συνδύασε το σταυρό με το θάνατο του ΙΗΣΟΥ, όμως αυτό το σύμβολο υπήρχε πολύ πριν από Αυτόν. Τον συναντάμε στις πιο αρχαίες θρησκείες και τους πιο αρχαίους πολιτισμούς: στην Μεσοποταμία, στην Αίγυπτο στην Κίνα κ.τ.λ. 
Που γεννήθηκε αυτό το σύμβολο; Ποίος το επινόησε; Κανείς δεν το επινόησε, το σύμβολο αυτό υπάρχει μέσα στη Φύση. Παρατηρήστε μονάχα τις κινήσεις του νερού και της φωτιάς. Το νερό κυλάει, εξαπλώνεται, ακολουθεί την οριζόντια γραμμή. Ενώ η φωτιά υψώνεται, ανεβαίνει: παίρνει την κάθετη κατεύθυνση. Η φωτιά και το νερό (κάθετη και οριζόντια γραμμή), είναι η έκφραση των 2 αρχών, της αρσενικής και της θηλυκής, της θετικής και της αρνητικής, οι οποίες εργάζονται μαζί μέσα στο Σύμπαν.

Ο γκουρουδάσκαλος κι ο χαμένος Θεός




Εσύ λοιπόν, αυτό το ανομοιογενές μείγμα  από  ανησυχίες, φοβίες, ελπίδες, απελπισίες, πόνους, μοναξιά, δυστυχία, έλλειψη αγάπης κι όλα τα υπόλοιπα κάθεσαι στα πόδια του σύγχρονου γκουρουδάσκαλου για να ακούσεις τη μαγική φράση : «ο Θεός είναι μέσα σου». Πόσο επικίνδυνο θα μπορούσε να είναι αυτό; Μήπως σε απομακρύνει ακόμη περισσότερο από την αλήθεια που προσπαθεί να υποδείξει; 


Μέσα σε εσένα; Άρα υπάρχει το μέσα και το έξω. Αμέσως η σκέψη τα χωρίζει. Υπάρχει το «εσένα», το «εμένα» και του «άλλου». Όλο αυτό δεν είναι παρά μια ακόμη ανοησία της εγωκεντρικής δραστηριότητας, του κέντρου εκείνου που λέει πως είμαι διαφορετικός απ’ τον άλλο, είμαι ξεχωριστός. Δεν είναι παρά ακόμη ένα αποτέλεσμα της σκέψης. Κάθε φορά που λέμε «εγώ», «εμένα», «μέσα μου», «είμαι αυτό δεν είμαι εκείνο» είναι αποτέλεσμα της σκέψης μας. Η σκέψη είναι που δημιούργησε το κέντρο με τη μορφή του «εγώ» και του «εσύ» κι από αυτό το κέντρο δρούμε συνεχώς λανθασμένα.

Δείτε πως φτιάχνονται οι βόλοι (γυαλένιες) των παιδικών μας χρόνων!!!



Όλοι έχουμε παίξει στην παιδική μας ηλικία με αυτούς τους γυάλινους βόλους.
Το ίδιο και εγώ, πάντα παρατηρούσα με...

θαυμασμό και απορία τα περίτεχνα χρωματιστά σχέδια που ενσωματώνονται μέσα σε αυτός.

Ήθελα πάντα να ρωτήσω κάποιον, πως τα χρωματίζουν εσωτερικά;
Ήξερα ότι κανείς δε θα μου απαντούσε και αυτό με νευρίαζε… χα! χα!

Ψάχνοντας στο youtube όμως ανακάλυψα αυτό το βίντεο που δείχνει όλα τα στάδια κατασκευής.

Πραγματικά υπέροχο.

--- ΦΥΛΕΣ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΘΕΟΙ! ---

Αν ψάξουμε με ανοιχτό μυαλό την ανθρώπινη ιστορία, θα διαπιστώσουμε πλήθος αρχαίων ιστοριών με αλλόκοσμα όντα από τους ουρανούς σε κάθε μέρος του πλανήτη. Στις παραδόσεις των αρχαίων Ινδιάνων αναφέρονται πολλές τέτοιες ιστορίες, ξεχωριστές για κάθε φυλή.
Στη Βόρεια Αμερική οι παραδόσεις των Ινδιάνων Χόπι αναφέρουν τους "Καχίνα", όντα εξωγήινα που προστάτευαν, συμβούλευαν και βοηθούσαν με υπεράνθρωπες δυνάμεις να υπερνικήσουν οι φυλές των Χόπι δύσκολες καταστάσεις. Έτσι έγινε και με την Κόκκινη Πόλη στο Νότο, όταν ξαφνικά μερικές ινδιάνικες φυλές δέχτηκαν επίθεση.

Πλημμύρες Στο Κολοράντο: Κατεστραμμένα Φράγματα, Χιλιάδες Εκκενώσεις, Σε Καραντίνα Από Την Εθνική Φρουρά (Βίντεο + Φωτογραφίες)

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι πλημμύρες στο Κολοράντο έχουν σπάσει τουλάχιστον έξι φράγματα, χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους εξαιτίας των καταιγίδων που έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ.
Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, Colorado Water Science Center,  αναφέρει ότι η κανονική ροή στο Boulder Creek είναι 100 έως 300 CFS και οι αναφορές δείχνουν ότι έχει φτάσει στα 4.500 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο από αυτή την καταιγίδα, μέσω της Denver Post .
Τρεις θάνατοι έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής και ένας αγνοούμενος.

Ξεφορτώσου τη λειτουργία «Διαβάστηκε» στο Facebook chat σε Google Chrome

Κάθε φορά που πραγματοποιείται μία συνομιλία με δύο χρήστες του Facebook, ο κάθε χρήστης γνωρίζει πότε ο άλλος χρήστης έχει διαβάσει το τελευταίο του μήνυμα. Αυτό μερικές φορές είναι καλό, όμως παραβιάζει κατά πολύ την ιδιωτικότητα των χρηστών. Μιλάω για τη γνωστή πλέον λειτουργία «Διαβάστηκε», η οποία χρησιμοποιείται στο Facebook chat για συνομιλίες έως και πολλών ατόμων.
Facebook Chat Privacy icon feat
Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτή και να βρίσκατε πάλι την ελευθερία στο να ανοίγετε όλα τα μηνύματα που σας έρχονται, χωρίς δεύτερη σκέψη;

«Το παραμύθι του δέντρου» - Ζάλογγο, Ήπειρος



Όλοι μας έχουμε φιλοδοξίες και όλοι μας βάζουμε στόχους στη ζωή. Είμαστε όμως έτοιμοι να τους κατακτήσουμε με οποιοδήποτε τίμημα; Και είναι, τελικά, η επίτευξη ενός στόχου το τέλος;

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ



Προκειμένου να γινόμαστε καλύτεροι για εμάς και για τον κόσμο, ας πούμε σήμερα λίγα μυστικά για το πώς να έχουμε τον έλεγχο των οικονομικών μας. Ας κάνουμε κοινωνικό έργο!!!

Θα σας πω πώς εγώ κρατούσα ημερολόγιο των οικονομικών μου. Αυτή η κίνηση από μόνη της θα σας ανεβάσει ένα επίπεδο. Σκεφτείτε αυτό: πόσες φορές έτυχε να έχετε χρήματα από μισθό ή από αλλού και μετά από λίγες μέρες/βδομάδες/μήνες να έχουνε φύγει όλα; και να είπατε τότε: «Δεν μπορώ να καταλάβω πού πήγανε όλα μου τα χρήματα!! Λες και εξαφανίστηκαν!!!...»

Λοιπόν ένα απλό ημερολόγιο για να καταγράφετε τα οικονομικά σας θα σας απαντάει ΠΑΝΤΑ σε αυτήν την καταστρεπτική ερώτηση. Και επειδή θα έχετε την απάντηση, θα μπορείτε επιτέλους να διορθώσετε τα «λάθη» σας. Είναι σαν έναν εχθρό: αν δεν τον βλέπουμε, δεν ξέρουμε προς τα πού να στοχεύσουμε οπότε δεν τον νικάμε. Αν όμως τον δούμε τότε θα στοχεύσουμε στο σωστό μέρος και θα τον εξοντώσουμε. Έτσι κι εδώ: δυο μικρές σελιδούλες κάθε μήνα θα μας δείχνουν τον εχθρό. Θα στοχεύσουμε και «Μπαμ!»… Ένας εχθρός λιγότερος… Να πως:

Δείτε πώς ο εκδότης Κωνσταντίνος Ζήτρος «τσάκισε» την Ρεπούση! – ΔΙΑΔΩΣΤΕ!


Τη δική του απάντηση στην Ρεπούση έδωσε μέσω facebook ο γνωστός εκδότης αρχαίας και μεσαιωνικής ελληνικής γραμματείας, Κωνσταντίνος Ζήτρος.

Έγραψε και ανάρτησε στο προφίλ του:
«Κεντρική γέφυρα επί του ποταμού Μάϊν, στην πόλη της Φρανκφούρτης, στη Γερμανία, με μετάφραση στη γερμανική γλώσσα, στο πλαϊνό της αψίδας:
«Πλέων επί οίνοπα πόντον επ’ αλλόθροους ανθρώπους» (Όμηρος, Οδύσσεια, Α.183)
(Ταξιδεύοντας σε ξένες θάλασσες με ανθρώπους που μιλούν άλλες γλώσσες)».
Και αυτή δεν είναι η μοναδική εικόνα. Δείτε όλες τις φωτογραφίες που ανάρτησε ο εκδότης:

Βοήθειά μας!

Μελέτησα τα βιβλία των θρησκευτικών και είδα το φως


n

Κάθε φορά που γίνεται συζήτηση για το μάθημα των θρησκευτικών, το μυαλό μου πηγαίνει στη δασκάλα μου της τετάρτης δημοτικού. Το όνομά της δεν το θυμάμαι, μάλλον το έχω απωθήσει. Θυμάμαι όμως πολύ καλά την όψη της. Πράο ύφος, κόκκινα μάγουλα, στριφτή κοτσίδα, μακριά φούστα, ανατομικό μποτίνι… Δεν ήταν ιδιαίτερα αυστηρή. Ούτε και απαιτητική σε ό,τι αφορούσε τα περισσότερα μαθήματα. Στα θρησκευτικά όμως, η αλήθεια να λέγεται, μας είχε κάνει ξεφτέρια. Τους βίους των αγίων τους παίζαμε στα δάχτυλα, ξέραμε απ’ έξω κι ανακατωτά ύμνους και προσευχές και, όταν ακουγόταν η καμπάνα της παρακείμενης εκκλησίας, αφήναμε κάτω τα μολύβια και σταυροκοπιόμασταν με μανία.

Συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας στη Γενεύη: Καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας


Σεπτέμβριος 14, 2013.

Η κυβέρνηση Άσαντ, μέσα σε μια  εβδομάδα πρέπει να υποβάλλει πλήρη κατάλογο των αποθεμάτων χημικών όπλων, για να αρχίσει  η αξιολόγηση και η καταστροφή τους, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.


Η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσιγκτον προβλέπει την άμεση καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας, όπως σημειώνει η «Russia Today».

Η συμμορία των ηλιθίων

Η συμμορία των ηλιθίων

Ενώ δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός του success story ο Πρωθυπουργός χτύπησε ξανά, αυτή την φορά με το Ελληνογενές «πρωτογενές πλεόνασμα».

Ένα πλεόνασμα που ακόμα δεν το είδαμε, αλλά αρχίσανε οι κυβερνώντες να μοιράζουν στον φτωχό, πεινασμένο, πλην τίμιο, αλλά κυρίως Σοφό λαό.

Φυσικά για την ύπαρξή του ή όχι, ήδη σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία που έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, κάνοντας αναφορά για έλλειμμα «Κεντρικής Κυβέρνησης» σε τριπλάσιο μέγεθος από το πλεόνασμα της εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το οκτάμηνο του 2013 που παρουσίασε η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών.

Ενώ όμως σαν χώρα στηρίζουμε την από δω και πέρα πολιτική μας στην ύπαρξη αυτού του πρωτογενούς πλεονάσματος και ερίζουμε στο αν υπάρχει ή όχι, κάπου εκεί νέτα-σκέτα ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δηλώνει:

«Η πιθανή επέκταση του Ελληνικού προγράμματος δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς όρους».

Μετά τη Συρία έρχεται τώρα η σειρά της Τουρκίας;




Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

Μελετώντας τα κείμενα, τις αναλύσεις και τα άρθρα που γράφονται διεθνώς αυτές τις μέρες, μετά την πρόταση της Ρωσίας για έλεγχο του χημικού οπλοστασίου της Συρίας από τη διεθνή κοινότητα, με σκοπό την αποφυγή του στρατιωτικού κτυπήματος, ένας όρος ή ακριβέστερα μια θεωρία μάς τράβηξε την προσοχή. Πρόκειται για τη «θεωρία του ελεγχόμενου χάους», την οποία επικαλέστηκε ο Ρώσος δημοσιογράφος Βίκτορ Καμένεβ, για να εξηγήσει την πολιτική που ασκούν οι ΗΠΑ, υποστηριζόμενες από το Ισραήλ, λέμε εμείς, στην περιοχή της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και εν προκειμένω στη Συρία.

Ο Ρώσος δημοσιογράφος στο άρθρο του αναφέρει ότι, αφού διαμελιστεί η Συρία, ως αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής, θα έλθει η σειρά της Τουρκίας -και όχι του Ιράν- να γευθεί τα «φρούτα» της πολιτικής του ελεγχόμενου χάους, αφού θα έχει συσσωρευθεί στην περιοχή μια δυναμική αστάθειας, η οποία θα εξαχθεί προς την Τουρκία, όπου υπάρχουν και είναι ώριμες οι αντικειμενικές συνθήκες για κάτι τέτοιο.

Απίστευτο βίντεο! Μην το χάσει κανείς Έλληνας Πρέπει να το δείτε! Έτσι περνούν τους Νόμους στην Ελλάδα!

Απίστευτο βίντεο! Μην το χάση κανείς Έλληνας Πρέπει να το δείτε! Έτσι περνούν τους Νόμους στην Ελλάδα!

Ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013, δίχως τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, όπου ο πρόεδρος Κ. Βιρβιδάκης απλώς αγνοεί τις ενστάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και ανακοινώνει ότι κάθε άρθρο «ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία», δίχως να έχει ψηφίσει κανένας!

Άκυρη και πλασματική διαδικασία ψηφοφορίας στην Επιτροπή για τον Κώδικα Δικηγόρων, έκδοση πλαστών πρακτικών».


Αυτή είναι η διατύπωση με την οποία επέλεξε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζωή Κωνσταντοπούλου να περιγράψει τη χθεσινή ψηφοφορία στην επιτροπή της Βουλής για την ψήφιση του νέου Κώδικα των Δικηγόρων.

48 χρόνια ψηφοφορος έχω  γυρίσει επάνω από 100 κρατη  και έχω  παρακολούθησει χιλιάδες ψηφοφορίες  αλλά αυτό που είδα σήμερα 13 την Σεπτεβρίου 2013  δεν το έχω δεi πουθενά  σε πολιτισμένα εθνη !!!! δεν μπορώ ακόμη να το πιστέψω ότι αυτό γίνονταν στην Ελλάδα!!!! Eνα έχω να πω στους Έλληνες πατριώτες  όπου βλέπετε πολιτικούς και δικηγόρους  να τους φτύνετε !!!!!Πρέπει αυτούς τους ανθρώπους  να τους διώξουμε όσο δυνατόν το γρηγορότερο!!!!!

ΦΤΙΑΞΤΕ ...Κερί έκτατης ανάγκης, από βούτυρο!!!





Γενικά οποιαδήποτε μορφή λίπους μπορεί να μετατραπεί σε κερί, είτε είναι απλό λάδι, φυτίνη, βούτυρο, λαδί δείτε το video

ΠΕΝΤΕ καινοτόμες τεχνολογίες που φέρνουν την ενέργεια στον αναπτυσσόμενο κόσμο

Στον πλούσιο κόσμο, η βελτίωση του ενεργειακού συστήματος γενικά σημαίνει την αύξηση της κεντρικής παροχής αξιόπιστης, φθηνής και φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας και τη διανομή της μέσω του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, όμως, η απλή παροχή νέων πηγών ενέργειας για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και εξαρτώνται από την καύση ξύλου ή κηροζίνης για τη θερμότητα και το φως θα ανοίξει νέες ευκαιρίες.
 Με αυτό κατά νου, οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές έχουν δημιουργήσει πρόσφατα μια σειρά από πρωτοποριακές συσκευές που μπορούν να αυξήσουν την παροχή ασφαλούς, φθηνής ενέργειας με βάση το χρήστη προς χρήστη, παρακάμπτοντας τα χρόνια που χρειάζεται για να επεκταθεί το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας σε απομακρυσμένες περιοχές και τους πόρους που απαιτούνται για την αύξηση της ενεργειακής ικανότητας μιας χώρας παραγωγής. Εδώ είναι μερικές από τις πλέον υποσχόμενες τεχνολογίες.

Μόλις 21 γραμμαρια



Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο «βασανίζει» την ανθρώπινη κοινότητα περισσότερο από έναν αιώνα. Πρώτος έθιξε το θέμα το 1907 ο Αμερικανός γιατρός Duncan Macdugall του Haverhill της Μασαχουσέτης, ο οποίος έκανε το μακάβριο πείραμα να μετράει το βάρος των ασθενών του λίγο πριν πεθάνουν και αμέσως μετά το θάνατό τους.
Τα αποτελέσματα; 21 γραμμάρια ήταν αυτά που έχανε ο κάθε άνθρωπος αμέσως μετά το θάνατό του. Μη έχοντας να δώσει κάποια άλλη επιστημονική εξήγηση, ο γιατρός υπέθεσε ότι τα 21 γραμμάρια είναι το βάρος της ψυχής.
Αν και για πολλούς υπερβολική, η υπόθεση αυτή δεν έχει καταρριφθεί ακόμη από τη σύγχρονη επιστήμη. Παρόλα αυτά, η μείωση του βάρους μπορεί επίσης να οφείλεται στην εκπνοή και την ατμοποίηση, και σήμερα οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν ότι τα αποτελέσματα εκείνων των πειραμάτων αντικατοπτρίζουν κυρίως το πνεύμα της εποχής για την ύπαρξη της ψυχής παρά ένα πραγματικό φαινόμενο.

[Οταν (Δεν) Πηγαίναμε Μαζί Σχολείο]

Του ΚΑΠΑ ΚΑΠΑ ΜΟΙΡΗ



Τη νοσταλγία που σέρνουν ξοπίσω τους οι school days δεν την ένιωσα ποτέ. Ούτε το αντάμωμα με παλιούς -και σπανιότερα νέους- συμμαθητές, ούτε τους νέους δασκάλους στην τάξη (και το συνεπακόλουθο αναγνωριστικό διάστημα, μέχρι να σπάσει το αβγό και δούμε τι κρύβει μέσα), ούτε το «γλυκό σφίξιμο» της πρώτης (κάθε χρονιά) μέρας. Με κανονικό σφίξιμο πήγαινα που καμιά γλύκα δεν έκρυβε μέσα του και μ’ αυτό πορευόμουν κάθε μέρα μέχρι το τελευταίο κουδούνι.

Χωρίς αιδώ ομολογώ πως ούτε νοστάλγησα, ούτε πεθύμησα ποτέ να ξαναδώ παλιούς δασκάλους και καθηγητές.

Καλυψώ ή Πηνελόπη;

Με ναυαγούς χαμένους οι αθάνατες 
γυναίκες ξεγελούμε τον καιρό.

Αφέντης ήθελες να είσαι εσύ, αρσενικό με άγρια γένια, με νύχια βρώμικα και περιδέραια από χρυσό πάνω στο στήθος σου το λερωμένο από τα κρέατα κι απ’ το κρασί… Αυτά ονειρεύεσαι, αυτές τις δόξες νοσταλγείς. Τα αθάνατα έργα τα δικά μου δεν σε ενδιαφέρανε. Σε τρόμαξαν τα μυστικά της νιότης και τα θαύματα.

 

Τα σπλάχνα και η θάλασσα ποτέ δεν ησυχάζουν



Ο εξωφρενικά λιτός, βαθύτατα έννους στίχος του Σολωμού «Τα σπλάχνα και η θάλασσα ποτέ δεν ησυχάζουν» θα μπορούσε να είναι θαυμάσιος ορισμός για τη συγκίνηση, αυτήν την πλήθουσα σελήνη των αισθήσεων και του πλαγκτού τού όντος. 
 
Μας συγκινεί η ομορφιά και η τέχνη, η χαρά και η λύπη, η ηδονή και η σιωπή, εντούτοις φαίνεται ότι είμαστε μακριά, ακόμη, από τη συγκίνηση την ίδια. Ίσως διότι είμαστε αδύναμοι να την αντέξουμε σαν ανάσα. Κι έτσι περιοριζόμαστε στις ξεχωριστές στιγμές, τις σπάνιες, αυτές που αφορούν τα δικά μας οντικά τετραγωνικά (!) που ταράσσουν τις δικές μας στιγμές. Στιγμές με άλλους. Στη συνέχεια παρασυρόμαστε από τη δική μας αλήθεια που νομίζουμε ότι κατέχουμε λόγω της τύχης μας να βιώσουμε τη σπανιότητα του συναισθήματος.

Η μεταμόρφωση της Χρυσαλίδας: η ζωή είναι όλη η υπόθεση, ο θάνατος δεν είναι παρά μια στιγμή

Το πιο ενδιαφέρον πράγμα στον κόσμο είναι η στιγμή που βρίσκεις μισάνοιχτη την πόρτα άγραφων στίχων

Ίσως αυτό είναι που σου άρεσε, και μεταμορφωνόσουν. «Η μεταμόρφωση της χρυσαλίδας». και τότε γινόσουν η Άννα, η Κάδμω, η Ισμήνη, η Ανώνυμη… Για να υπάρχεις μέσα στον κόσμο. Για να σ’ ακούν να μιλάς οι άνθρωποι. Ήσουν, λοιπόν, η Ισμήνη, ήσουν η Άννα, ήσουν η Κάδμω… που γίνεται στο τέλος ένα θαλασσινό μαμουνάτο… Αχ, να μπορούσες να γινόσουν ένα αντικείμενο θαλασσινό. Να σε παίρνει το κύμα, να βρίσκεσαι σε διάφορα μέρη, να είσαι ένα πρόσωπο ανύπαρκτο, κι όμως αληθινό.

Η Σύνδεση μας με το Όλον...


Γιατί τελικά, συνδεόμαστε όλοι μεταξύ μας; Πώς; Και γιατί η κάθε πράξη και σκέψη μας, μπορεί να επηρεάσει τα πάντα στο Σύμπαν, ακόμα και αν δεν το αντιλαμβανόμαστε; 

Η Στιγμη του Κοσμου



Ο Ανθρωπος . .. 
Ο μοναδικός εν ισχύ παντοτινά πόλεμος
είναι αυτός που δεχόμεθα συνεχώς ως λάβωμα στο συναίσθημα & μέγας 
αποπροσανατολισμός από την έκφραση που σπάει την Λήθη . 

Γιατι τοσο πολεμος προς εμας
απο ανεκαθεν
& γιατι Δεν μπορουμε να μας γνωρισουμε ;; ( τι ειμαστε Δηλ ;;) 

Με οσο ποιο απλα λογια οσο γινεται 
ειμαστε ,...
Δημιουργοι Στιγμης 
Δημιουργοι Κοσμου . .. .... .... . 
(ελξη - διεγερση - ρυθμος - - Ακρα - Λιθος - Γεφυρα )

Το μυστικό για ειρήνη στη Γη

 


Το μυστικό για ειρήνη στη Γη είναι…

Πως Μπορούμε Να Αγαπήσουμε Τα Πάντα

Η διάρκεια ζωής της ψυχής μας είναι άπειρη για αυτό οφείλουμε να αγαπάμε τους πάντες και τα πάντα.
Μα πώς  μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Επιπλέον μερικοί άνθρωποι είναι τόσο απωθητικοί στην αγάπη! Μια φορά βρέθηκα σε ένα αεροδρόμιο, βλέποντας ορδές από επιβάτες να περνάνε μπροστά μου, ανθρώπους γεμάτους εγωισμό, εχθρικούς ακόμα και απέναντι στις ίδιες τους τις οικογένειες, ανθρώπους που σκέπτονται μόνο τον εαυτό τους και τις προσωπικές τους επιθυμίες και φιλοδοξίες, εγκλωβισμένοι από τις ίδιες τους τις επιθυμίες και φιλοδοξίες.

Η Ελληνική Γλώσσα και σκέψη: Το μεγαλειωδέστερο έργο του ανθρώπου

Η Ελληνική Γλώσσα και σκέψη:
Το μεγαλειωδέστερο έργο του ανθρώπου
Από τις 225 Γλώσσες της Ευρώπης, μοναδική και αρχαιότερη θεωρείται και είναι
βεβαίως, η Ελληνική.
Κορυφαίοι ξένοι επιστήμονες έχουν διατυπώσει την θέση ότι Μητέρα των
Ευρωπαϊκών, τουλάχιστον, Γλωσσών είναι η Γλώσσα μας.
Πολυετείς έρευνες Γάλλων, Καναδών και Ολλανδών επιστημόνων που
ανακοινώθηκαν σε διεθνή επιστημονικά Συνέδρια στο Παρίσι και Τορόντο,
επιβεβαίωσαν ότι :
Το Ελληνικόν Αλφάβητον (κρατώ επίτηδες το γράμμα « ν » και θα εξηγήσω
παρακάτω για ποιον λόγο) έχει ασκήσει παγκόσμια επιρροή στον εγκέφαλο των
ανθρώπων, με την εφεύρεση και καθιέρωση των φωνηέντων και την κυριαρχία
των 5 βασικών φωνημάτων, ήτοι των α, ε, ι, ο, ου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα