Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Όνειρα από την μακρινή Χαβάη – λέξεις και κώδικες ονειρέματος

dreams_huna_religion_mind
Ένας κινέζος φιλόσοφος ονειρεύτηκε κάποτε πως ήταν μια πεταλούδα που ονειρευόταν πως ήταν άνθρωπος. Όταν ξύπνησε δεν ήταν σίγουρος αν ήταν ακόμα η πεταλούδα που ονειρευόταν  πως ήταν άνθρωπος ή ο άνθρωπος που ονειρευόταν πως ήταν πεταλούδα.
Αυτό το μυθικό παραμύθι λέει πολλά για την αινιγματική, ακατανόητη φύση των ονείρων. Το γλίστρημα στον ύπνο είναι ένα ολίσθημα σε έναν άλλο κόσμο όπου τα όρια πραγματικότητας και ψέμματος συγχέονται, διεισδύουν το ένα μέσα στο άλλο, αναμιγνύονται. Γιατί ο ύπνος δεν είναι λησμονιά. Είναι ένα φαινόμενο απείρως περιπλοκότερο όπου εγκέφαλος, σώμα, συναίσθημα και μερικά ακόμα πιο μυστήρια πράγματα αποθηκεύουν, αντλούν δυνάμεις, αξιοποιούν, κριτικάρουν και επαναλειτουργούν με άλλον τρόπο.

Za-Zen, η δυναμική της ακινησίας

zazen_meditation_Japan_mind
Το Ζα-Ζεν (Za-Zen) είναι η γιαπωνέζικη γιόγκα, η προετοιμασία-βάση των ασιατικών πολεμικών τεχνών, ίσως ο πιο αγνός διαλογισμός που υπάρχει. Είναι μια κατεξοχήν άσκηση σώματος και πνεύματος. Δουλεμένη από την παράδοση αιώνων έχει παγιωθεί σε μια στάση σωματική και πνευματική ακριβή και χωρίς παραλλαγές.
Ζα-ζεν σημαίνει να κάθεσαι ακίνητος, να αναπνέεις σωστά, να αφήνεις το πνεύμα ελεύθερο και να βρίσκεις το κέντρο και τη ζωτική σου δύναμη. Είναι ένας «καθιστός διαλογισμός» στον οποίο  μπορούμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας, να αφήσουμε τις σκέψεις να περάσουν σαν τα σύννεφα στον ουρανό, να μαλακώσουμε τις νευρικές και μυϊκές εντάσεις, απλά με το να συγκεντρωθούμε στη στάση. Αυτό το απλό όμως μπορεί να είναι πολύ δύσκολο: είναι δύσκολο να μην αγκυροβολήσει το σώμα σε μια σκέψη, είναι επίπονο για το σώμα να παραμείνει εντελώς ακίνητο χωρίς να αισθανθεί ενόχληση, να μείνει χαλαρωμένο χωρίς να αφεθεί στον λήθαργο και να είναι ταυτόχρονα σε εγρήγορση χωρίς να το κυριέψει το άγχος η μια δουλειά του μέλλοντος.

Μην φοβάστε τις αλλαγές!

Η αλλαγή είναι κομμάτι της ζωής. Αν και δεν μπορούμε να την ελέγξουμε, μπορούμε να μάθουμε να τη διαχειριζόμαστε.  Στο βιβλίο τους «Becoming a Life Change Artist» («Πώς να γίνεις ο καλλιτέχνης των αλλαγών στη ζωή»),  ο Fred Mandell και η Kathleen Jordan προκρίνουν εφτά δημιουργικές ικανότητες για να αντεπεξέλθουμε με επιτυχία στις αλλαγές της ζωής.
Κατ΄ αρχήν εισάγουν την ιδέα του δημιουργικού διλήμματος, μια κατάσταση όπου καλούμαστε να επιλέξουμε μεταξύ δύο μονοπατιών. Κατά τη γνώμη τους, το δημιουργικό δίλημμα ουσιαστικά μας δίνει κίνητρα για μεγάλες αλλαγές. Ωστόσο ας μελετήσουμε τα 7 μυστικά που θα μας κάνουν καλλιτέχνες της αλλαγής.

Σώμα- οι Στάσεις που ανεβάζουν την Αυτοπεποίθηση

body-positive-thinking-postures
Οι στάσεις του σώματος που παράγουν Δύναμη και Αυτοπεποίθηση.
Ένα σωρό βιβλία αυτοβελτίωσης εδώ και χρόνια δίνουν μαθήματα για τη στάση του σώματος, ξεδιαλέγοντας τις πόζες που πρέπει να παρακολουθήσουμε για να ανιχνεύσουμε τις διαθέσεις των ανθρώπων γύρω μας, να αντιληφθούμε προθέσεις και να πάρουμε μέτρα. Στην πραγματικότητα δεν λένε τίποτα καινούργιο από αυτά που ξέρουμε. Υποσυνείδητα όλοι πιάνουμε στον αέρα την ενέργεια των ανθρώπων γύρω μας, με σήματα περισσότερο ή λιγότερο εμφανή και πλέον οι ειδικοί έχουν ξετινάξει τόσο λεπτομερώς την αλφαβήτα στάσεων του κοινωνικού ανθρώπου που είμαστε επαρκώς  υποψιασμένοι, τόσο ώστε να μπορούμε να πούμε πότε ο συνομιλητής μας είναι εχθρικός, πότε μας φλερτάρει και πότε έχουμε το πάνω ή το κάτω χέρι σε μια συνάντηση.

ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ

Ο ΒΟΥΔΑΣ ΠΟΥ ΓΛΥΤΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΙΑ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ-ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΓΚΑΝΤΑΡΑ ΒΑΘΙΑ  ΕΠΙΡΕΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ  ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

Ο ΒΟΥΔΑΣ ΠΟΥ ΓΛΥΤΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΙΑ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ-ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΓΚΑΝΤΑΡΑ ΒΑΘΙΑ ΕΠΙΡΕΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ
.
.

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ

.
Ἱωάννης Παγουλᾶτος
.
Περιεχόμενα:
Τὸ Ἑλληνικό βασίλειο τῆς Βακτρίας – Εἰσβολή τοῦ Εὐκρατίδη στὴν Ἰνδία καὶ σύγκρουση μὲ τὸν Μένανδρο – Ὁ στρατὸς τοῦ Μενάνδρου καὶ οἱ πρῶτες ἐκστρατεῖες – Ὁ πόλεμος ἐναντίων τῶν Σούνγκα καὶ ἡ μεγάλη ἐκστρατεῖα στὰ Παλίβοθρα – Νέες ἐκστρατεῖες καὶ θάνατος τοῦ Μενάνδρου – Ἡ αὐτοκρατορία τοῦ Μενάνδρου καὶ ἡ σχέση του μὲ τὸν Βουδισμὸ – Ἐπίλογος, συμπεράσματα.
 .
.
Τὴν ἐποχή περίπου ποὺ οἱ Ρωμαῖοι κατακτούσαν τὴν μητροπολιτικὴ Ἑλλάδα, ἕνα ἀνεξάρτητο ἑλληνικό κράτος στὴ βόρεια Ἰνδία, γνώριζε τὴ μέγιστη ἀκμή ὑπό τὴν διακυβέρνηση ἑνός χαρισματικοῦ μονάρχη, τοῦ βασιλέως Μενάνδρου, ὁ ὁποῖος ὁδήγησε τὸ ἑλληνικό βασίλειο τῆς Ἰνδίας, στὸ ἀποκορύφωμα τῆς δύναμής του καὶ ἐπέκτεινε τὰ σύνορά του, μέχρι ἐκεῖ ποὺ κανένας δὲν εἶχε φανταστεῖ.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΕΥΞΗ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ : ΕΛΛΑΔΟΣ- ΙΝΔΙΑΣ ....Μέρος Δεύτερο




Η ταύτιση των δυο πολιτισμών Ινδίας – Ελλάδος είναι και σε πολλά άλλα τόσο άρρηκτα συνδεδεμένη που στους αδαείς προξενεί έκπληξη και ερωτηματικά. 

Για παράδειγμα η Αμβροσία είναι στους Ινδούς Αμρίτα (amrita ), ενώ το Νέκταρ το λένε Σόμα (soma). Σύμφωνα με την Ινδική παράδοση, η Αμρίτα δημιουργήθηκε απο την ανάδευση των υδάτων του ουράνιου Ωκεανού. 

Πρώτη αναδύθηκε η Σελήνη, έπειτα η Λακσμί ( Αφροδίτη) ντυμένη στα λευκά ....θυμίζει την γέννηση της θεάς απο τον αφρό της θάλασσας της Πάφου, ύστερα ο θεός της Σελήνης Σόμα, μετά το Λευκό Άλογο και τέλος το ουράνιο κόσμημα που στολίζει το στήθος του Βίσνου. 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΕΥΞΗ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ : ΕΛΛΑΔΟΣ- ΙΝΔΙΑΣ...Μέρος Πρώτο

Αν ένας λαός έχει πολλά κοινά με τους Έλληνες, αυτός δεν είν΄ άλλος παρά οι Ινδοί. Όπως εμείς έχουμε τα έπη της Ιλιάδας και της Οδύσσειας έτσι και εκείνοι έχουν την Μαχαμπαράτα και την Ραμαγιάνα. Το πρώτο έπος εξιστορεί έναν μεγάλο πόλεμο όπου έλαβαν μέρος όλες οι πολεμικές φυλές της τότε εποχής, ενώ το δεύτερο έπος περιγράφει τις περιπέτειες του Ράμα (που στην πραγματικότητα είναι ενσάρκωση του Βίσνου) και της συζύγου του Σίτα. 

Για να προσεγγίσουμε την όλη φιλοσοφία των Ινδών ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα, θα πρέπει να δούμε το θρησκευτικό περιεχόμενο και το πάνθεο που απαρτίζει την δομή, τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις που έχουν μέσα απο τα ιερά τους βιβλία που είναι κυρίως οι Βέδες, η Μαχαμπαράτα, και η Ραμαγιάνα. 

Ανάμεσα στην υπέρτατη ύπαρξη και στα ανθρώπινα όντα, σύμφωνα με τα ως άνω βιβλία τους, υπάρχει μια πληθώρα οντοτήτων που καταλαμβάνει τα ενδιάμεσα πεδία και παίζει ένα λειτουργικό ρόλο στην άνοδο και εξέλιξη του ανθρώπου. 

Είναι Ο Κομήτης Ison Ufo; Οι Επιστήμονες Του Hubble Μας Επαναφέρουν Στην Πραγματικότητα!!!

Είναι Comet ISON ένα UFO;  Επιστήμονες του Hubble κάνει έναν έλεγχο της πραγματικότητας

10 του Σεπτέμβρη 2013 - Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο κομήτης ISON θα αποδειχθεί ότι είναι ο « κομήτης του αιώνα », όπως υπήρχαν ελπίδες, αλλά μερικά πράγματα είναι σίγουρα: 

Δεν είναι ένα UFO, και δεν είναι χωρισμένος σε  τρία κομμάτια.

 Αυτά ήταν προφανώς ερωτήματα στο μυαλό κάποιων τον περασμένο μήνα, χάρη σε  βίντεο και αναρτήσεις στα blogς βασιζόμενα σε εικόνες από το αρχείο του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble. 

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μια επίσημη απάντηση, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Space Telescope Science Institute και στο Blog ISON .

Προπηλάκισαν τον Προκοπη Παυλόπουλο - Του πέταξαν μπουκάλια έξω από τη Βουλή ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ



Οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ φώναζαν "κλέφτες - κλέφτες"
- Ο Προκόπης Παυλόπουλος προσπάθησε να μπει από την κεντρική είσοδο αλλά ήταν αποκλεισμένη από τα ΜΑΤ
- Επιχείρησε να μπει στην Βουλή από την πλαινή είσοδο περνώντας μέσα από τους διαδηλωτές 
- Όταν τον αντιλήφθηκαν "έγινε κόκκινο πανί" - Του πέταξαν μπουκάλια γεμάτα νερό 

Πού κρύβονται οι μαύρες τρύπες , ή Νέα Φυσική στον Επιταχυντή Αδρονίων

Πού κρύβονται οι μαύρες τρύπες;



Πέντε χρόνια πριν είχε επίσημα τεθεί σε λειτουργία ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων – ο μεγαλύτερος στον κόσμο επιταχυντής στοιχειωδών σωματιδίων, που κατασκευάστηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN).
Στην κατασκευή του επιταχυντή και τις έρευνες συμμετείχαν περισσότεροι από 10 χιλιάδες επιστήμονες από περισσότερες από εκατό χώρες.

Χρονοπύλη Ή Κάτι Άλλο; (Βίντεο)


Περίεργο βίντεο που φαίνεται να δείχνει ένα αυτοκίνητο να εμφανίζεται από το πουθενά και στη συνέχεια να συντρίβεται σε ένα άλλο αυτοκίνητο σε ένα πολυσύχναστο δρόμο. 

Μάρτυρας αναφέρει ότι όπως εμφανίστηκε το αυτοκίνητο , έτσι και εξαφανίστηκε αμέσως μετά την σύγκρουση. Αναρωτιέμαι αν η ασφαλιστική εταιρεία θα μπορούσε να το πιστέψει αυτό.

Το σπίτι στο Νέσσωνα!!!ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ!!!



Η κατασκευή του σπιτιού στο Νέσσωνα οφείλεται σε μια αλληλουχία συγκυριών. Ερευνώντας στο διαδίκτυο για κάποιες φυσικές καλλιεργητικές μεθόδους που χρησιμοποιούν τον...πηλό, ανακαλύψαμε τις δυνατότητες του σαν δομικό υλικό. 

Αυτό βέβαια δεν είναι νέο μιας και το 80% των κατοίκων του πλανήτη εξακολουθούν να ζουν σε χωμάτινα σπίτια. Το νέο όμως είναι ότι εδώ και είκοσι χρόνια, ξεκινώντας από την Αμερική, εμφανίστηκε ένας νέος όρος, η φυσική δόμηση, η επιλογή δηλαδή του να χτίζεις με τοπικά, φυσικά, και το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντολογικό και οικονομικό κόστος.

Η ζωή είναι μια ηχώ



Η ζωή είναι μια ηχώ. Ότι στέλνεις αυτό λαμβάνεις πίσω.
Ότι σπέρνεις, αυτό θερίζεις.
Αυτό που δίνεις, αυτό παίρνεις.
Ότι βλέπεις στους άλλους υπάρχει σε εσένα.

Όταν το «εγώ την δουλειά μου κάνω» γίνεται «φονικό για τον Πολίτη»




γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Η κοινωνία/πολιτεία υποτίθεται πως οργανώνεται με τρόπο που να παρέχει συνθήκες ανθρώπινες στη ζωή των Πολιτών της.
Στα πλαίσια αυτά, αναλαμβάνεται από τον καθένα ή ανατίθεται στον καθένα κάποιο έργο που υποτίθεται πως πρωτίστως θα συμβάλλει σ’ αυτό.
Είτε μιλάμε για Δημόσιο είτε για ιδιωτικό τομέα.
Φαντάσου να προσπαθούσες πχ να πουλήσεις κάτι που θα έκανε πιο δύσκολη και αφόρητη τη ζωή του Πολίτη. Δεν έχει νόημα. Κανείς δεν θα το αγόραζε. Απλά.
Αντίστοιχα και με το Δημόσιο/Πολιτεία. Έχει νόημα η προσφορά του εργαζομένου μόνον όταν προσφέρει κάτι καλό στο κοινωνικό σύνολο. Και όχι όταν προσφέρει κάτι κακό.
Σαφώς και ο βασικός σκοπός όλων είναι η «προστιθέμενη αξία». Εύσχημος τρόπος να αποκαλέσεις το «κέρδος».
Όταν όμως αυτό μετατρέπεται σε «αισχροκέρδεια», κέρδη των λίγων εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και φιλοτομαρισμός των «εκλεκτών», εκεί αρχίζουν να βαλτώνουν τα πάντα.
Γιατί αυτό θα έρθει μόνον με διαφθορά και αφόρητη συμπεριφορά εναντίον των Πολιτών.
Κι εκεί, όταν αρχίζουν οι διαμαρτυρίες των καταδυναστευόμενων Πολιτών η «δικαιολογία» είναι πάντα έτοιμη.

«Εγώ την δουλειά μου κάνω κύριε»...

Τι πρέπει να κάνετε για να προστατευτείτε από έναν εγκληματία


Επιμέλεια Κική Τσεκούρα

Αφιερώστε λίγη ώρα για να το διαβάσετε. Μπορεί να σώσει τη ζωή σας ή τη ζωή ενός αγαπημένου σας προσώπου. Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε στην διάρκεια της ημέρας, αν βρεθείτε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης... Μάλιστα μην το κρατείσετε μόνο για τον εαυτό σας μοιραστείτε το με τον σύζυγό σας, τα παιδιά σας, τους φίλους σας έτσι ώστε όλοι να γνωρίζετε μερικά απλά πράγματα που μπορεί να σας σώσουν την ζωή. Ποτέ δεν βλάπτει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτόν τον τρελό κόσμο που ζούμε.

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ



Η  Ελλάδα  είναι  μια  χώρα   με  τίμιους  και  σοφούς  πολιτικούς . Έστω  όμως  οτι  σε  μια  άλλη   χώρα , σε  έναν  μακρυνό  γαλαξία  , διοικούν   φαύλοι  πολιτικοί  και  υπάρχει  ανάγκη  επανάστασης . 

Μια   σωστή    επαναστατική  ηγεσία   τί  κατευθύνσεις  θα  έδινε  στους  αγρότες  ;  

Οι   αγρότες  μπορούν  πολύ  εύκολα   να  ρίξουν  μια  κυβέρνηση   διότι  κατέχουν   την  ΤΡΟΦΗ  .

Ιδού  λοιπόν  τί  θα  μπορούσαν  να  κάνουν  :  

Το άγχος του αποχωρισμού, από το νήπιο, το παιδί, τον φοιτητή, η διαταραχή και τρόποι αντιμετώπισης.



Συντάκτης Βικτωρία Πολύζου, συμβουλευτική ψυχοθεραπεύτρια


Η αρχή της σχολικής χρονιάς είναι μια έντονη περίοδος στη ζωή κάθε οικογένειας και κυρίως στην περίπτωση που το παιδί πηγαίνει πρώτη φορά στο σχολείο. Το ξεκίνημα κάθε σχολικής χρονιάς είναι ένα γεγονός που επιφέρει μια σχετική αναστάτωση στους γονείς. Η αρχή της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί τη μετάβαση από τη νηπιακή στη παιδική ηλικία. Η στιγμή που το παιδί ξεκινάει το σχολείο ισοδυναμεί με ένα δεύτερο απογαλακτισμό. Όμως εξίσου έντονη είναι και η στιγμή που ο έφηβος φοιτητής ξεκινά να μεταβεί για τις σπουδές του σε μια άλλη πόλη ή ακόμα περισσότερο σε μια άλλη χώρα.

Έγινε μπούρμπερη και κουρνιαχτός!



Διάβαζα ότι αυτοί οι απίθανοι τύποι της κουστωδίας της αλήθειας, οι συμβουλάτορες της κυβέρνησης των Ολετήρων, «απειλούν» πάλι, όπως και στις αρχές του καλοκαιριού, με πρόωρες εκλογές, πιθανές τον ερχόμενο Μάιο. Όμως, ο πρωθυπουργεύων σφουγγοκωλάριος, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλεί, απειλώντας (sic) με εκλογές. Δεν απειλεί βέβαια εμάς τους ψηφοφόρους. Ξέρει πόσο μεγάλη είναι η πιθανότητα να τον στείλουμε με πρώτη ευκαιρία και χωρίς περιστροφές στον αγύριστο της οριστικής λήθης. 

Στην πραγματικότητα απειλεί τους βουλευτές που στηρίζουν το καταστροφικό έργο της κυβέρνησής του. Αυτούς που άβουλοι και μοιραίοι στηρίζουν αυτήν την χείριστη κυβέρνηση των ανθρωποφάγων. Ο εκβιασμός είναι αποτελεσματικός γιατί το ξέρουν και οι πέτρες ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν πρόκειται να διασωθούν στην επόμενη Βουλή.

Ρόδι και Κυβέλη

                                                  Η θεά Κυβέλη  κρατώντας ένα ρόδι

"Ο λείος, σκληρός, ρόδινος φλοιός του ροδιού ή «σπορώδες μήλο», εστεμμένος από ένα χρυσό φωτοστέφανο, ανοίγει για να αποκαλύψει το αιμάτινο κόκκινο φρούτο και πολυάριθμους σπόρους. Αυτή είναι η βάση για το μυθικό δυναμισμό του ροδιού σε όλη την αρχαία Μεσόγειο. Σύμφωνα με ένα Φρυγικό μύθο, ένας γονιμοποιημένος πέτρινος φαλλός έφερε στη ζωή ένα ερμαφρόδιτο πλάσμα ονομαζόμενο Άγδιστις, το οποίο αφού ευνουχίστηκε από τους θεούς, έγινε η θεά Κυβέλη. Από το αίμα του ευνουχισμού ξεπήδησε η πρώτη ροδιά.

O αιώνιος έφηβος - Marie - Louise Von Franz

Το παρακάτω κείμενο είναι της Marie - Louise Von Franz και αποτελεί υλικό διαλέξεων στο Ινστιτούτο Γιουγκ στη Ζυρίχη. Όλο το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε μεταφρασμένο στα ελληνικά στον εξής σύνδεσμο: 



Μετάφραση : Πετρος Χαραλάμπους 


Όπως αναφέρει στον πρόλογο η Marie - Louise Von Franz, πρόκειται για "μια πρακτική περιγραφή του πως αυτό το αρχέτυπο βιώνεται απο συγκεκριμένους ανθρώπους, πως μπορεί να είναι πηγή ανανέωσης, αλλά και αιτία πρόωρου θανάτου. Η διπλή φύση της δημιουργικότητας και η λεπτότητα που απαιτεί ο χειρισμός αυτού του αρχέτυπου θα πρέπει να φωτιστούν. Το πρώτο μέρος τονίζει την προβληματική του μητρικού συμπλέγματος, το οποίο είναι πάντα συνδεδεμένο με το πρόβλημα του Puer aeternus. Στο δεύτερο μέρος εξετάζεται το ερώτημα γιατί ο Puer aeternus δεν αφήνεται να δεθεί στη γη μέσω της γυναίκας. Το τρίτο μέρος φωτίζει ιδιαίτερα στο πρόβλημα των γενεών και το πρόβλημα της πολιτικής και θρησκευτικής ανανέωσης."

Το εσωτερικό ταξίδι προς την αλήθεια - Σοφία Άντζακα





Η πρώτη φάση δεν είναι καν ταξίδι. Είναι η επαναληπτική κίνηση που γνωρίζουμε όλοι μας. Χαρακτηρίζεται από άγνοια του εσωτερικού μας. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι αποτελούμε ένα υποκείμενο που κινείται ανάμεσα σε αντικείμενα, σ’έναν κόσμο αντικειμενικό. Αυτός ο κόσμος είναι ό «άλλος» για μας και μ’ αυτόν υποτίθεται πως έχουμε διάλογο, δηλαδή με τα αντικείμενα που τον συνιστούν.

Στη δεύτερη φάση αρχίζει το εσωτερικό ταξίδι.

Οι 12 Μεγάλοι Μάγοι της Αλχημείας και η Εξέλιξη του Μεγάλου Έργου.



Ένας ωραίος τίτλος που θα μπορούσε να διατυπωθεί πιο απλά και με περισσότερη ασάφεια και ως, Ξεφυλλίζοντας Ερμητικές Σημειώσεις.
Ο ουροβόρος. Το φίδι που τρώει την ουρά του, ο κύκλος που έχει ορισμένο κέντρο δηλαδή το εκδηλωμένο σύμπαν που κάποτε θα αυτοαναλωθεί μέσα στην πληρότητά του, ένα σύμβολο και μια εικόνα, η συγκεκριμένη που είναι ιδιαίτερα γνωστή. Συνήθως παρουσιάζεται ξεγυρισμένο μόνο το θέμα, ο ουροβόρος. Εδώ σας δείχνω την πλήρη σελίδα που όπως φαίνεται συνοδεύεται από ένα κείμενο σε γλώσσα ελληνική. Το Γνωστικό αυτό σύμβολο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στην ελληνιστική Αίγυπτο και η ελληνική γλώσσα μας υποδεικνύει πως από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα