Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

«Το δέντρο του Άραϋ» - Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι! Το Είδαμε...Μας Άρεσε...Σας Το Παρουσιάζουμε!!!



Οι εκδόσεις Λυκόφως παρουσιάζουν το πρώτο βιβλίο της τριλογίας φαντασίας του Μανώλη Σιμιτσάκη, «Το δέντρο του Άραϋ», που διατίθεται αποκλειστικά από τα Public.   


Τι συμβαίνει μετά τον Θάνατο; Αυτό το αιώνιο μυστήριο που απαρχής τριβελίζει το μυαλό του ανθρώπου και που για χάρη του κατασκευάστηκαν ένας σωρός θρησκείες;

Οι πραγματικοί λόγοι της επίθεσης στην Συρία. Του Γ.Βαρουφάκη



Σε κάποια συνοικία της Δαμασκού σιωπηλοί γείτονες μεταφέρουν στο νεκροταφείο πτώματα σε κατάσταση αγκύλωσης που μόνο η χρήση χημικών όπλων Σαρίν μπορεί να εξηγήσει – αέρια που κάνουν τους μυς να πετρώνουν, οδηγώντας το θύμα στην «τσιμεντοποίηση» και στον πιο επίπονο θάνατο που μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους.
Το δράμα, όμως, αυτών των ανθρώπων δεν παίζει κανέναν ρόλο στην κουβέντα που έχει αναπτυχθεί στα δυτικά μέσα ενημέρωσης για την επικείμενη αμερικανική «αντίδραση». Το θέμα δεν ήταν ποτέ η Συρία. Το θέμα ήταν, από την οπτική του Πενταγώνου, το Ιράν και, από την οπτική των δυτικών μέσων, το μύθευμα της Δύσης για τον εαυτό της.

Περί Επικοινωνιακού Πολιτισμού


Ο Βολταίρος διατύπωσε την άποψη, πως η ιστορία,
δεν είναι άλλο ,παρά μια γενικότερα αποδεκτή παραίσθηση .


Σήμερα ο επικοινωνιακός πολιτισμός στηρίζεται στα πεπραγμένα 
του παρελθόντος και στη διαχείριση της πληροφορίας του παρόντος.

Δεν αντλεί πλέον ιδέες από κινήματα ματωμένων αγγλέλων,
ούτε από ορθοστασίες φιλοσόφων. Αναπτύσσει κοινούς
κώδικες ιδεών και αλληλοκατανόησης, με κατευθυνόμενο τρόπο.

Ωστόσο η επικοινωνιακή διαμεσολλάβηση ,επεμβαίνει,λιμάροντας 
την κοινωνική ιδέα σε όλο το φάσματης ενημέρωσης,
για να την σφηνώσει στο κεφάλι του πολίτη ως πληροφοριακή
προπαγάνδα .

Γιατί δεν πρέπει να φωνάζετε στα παιδιά σας

Το να φωνάζετε στα παιδιά σας δεν θα τα κάνει λιγότερο άτακτα και για την ακρίβεια θα κάνει τα πράγματα χειρότερα, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Έρευνα των Πανεπιστημίων του Pittsburgh και του Michigan ανακάλυψε ότι σε 13χρονα παιδιά των οποίων οι γονείς χρησιμοποιούν σκληρές λεκτικές επιπλήξεις, τείνουν να αυξάνονται τα προβλήματα συμπεριφοράς τους  ενώ τα παιδιά βιώνουν συμπτώματα κατάθλιψης.

το Πνεύμα γελούσε κι έκλαιγε...

  



για κάποια θέματα έχουμε κατασταλαγμένες απόψεις, μοιάζουν ξακάθαρα
είναι όμως κάποια άλλα ¨ευαίσθητα¨ που όσο κι αν τα αναλύσεις οι σκέψεις σου θα μείνουν αποσπασματικές, με αρκετά αποσιωπητικά και ανοιχτές παρενθέσεις…

 παράξενες μέρες-ίσως πάντα έτσι να ήταν…

Πέρα από τον πόνο


 

 Λέγεται ότι  άνθρωποι μαθαίνουμε μέσα από τον πόνο.

Ξέρω ότι αυτό δεν αρέσει σε κανέναν, αλλά, αν ρίξουμε μια ματιά  στο βιογραφικό της ζωής μας, το πιθανότερο είναι ότι εκεί θ’ ανακαλύψουμε πως τα πιο δύσκολα που κατά καιρούς κληθήκαμε ν’ αντιμετωπίσουμε, μας άλλαξαν ριζικά, μας εξανθρώπισαν, μας μαλάκωσαν, μας έκαναν λιγότερο απόλυτους κι εγωιστές  και το κέντρο του κόσμου μας κάπως μετατοπίστηκε από το «εγώ»  στο «κι οι άλλοι επίσης».

Ου γαρ έρχεται μόνο του ...




 Όχι,  δεν έρχεται μόνο του το γήρας, αλλά φορτωμένο με ένα κάρο πεποιθήσεις!

·        Σ’ αυτή την ηλικία να μάθω ξένη γλώσσα; Μα το μυαλό μου έχει φυράνει δεν μπορεί πια ν’ αφομοιώσει όπως παλιά…

·        Σ’ αυτή την ηλικία να κάνω …  χορό;;  Το λιγότερο, θα γίνω γελοίος…

·        Να κάνω τα ταξίδια που από νέος ονειρευόμουνα; Ίσως αν βρω κάποιο γκρουπ να  μου προσφέρει άνεση και ασφάλεια. Δεν είναι η ηλικία μου τώρα για free camping και περπέτειες…

Φθινοπωρινές αλλαγές



Τα χελιδόνια ταξιδεύουν χαμηλά πάνω από τους αγρούς και τώρα είναι περισσότερο ορατά σε θορυβώδεις ομάδες.  Ετοιμάζουν την αναχώρησή τους  αν και ο καιρός είναι ακόμα ήπιος.


Παρακολουθώντας  τα,  ανακάλυψα μια ενδιαφέρουσα εμπειρία μάθησης:  την αίσθηση της χαράς  που είχα με την κίνησή τους  στον τελευταίο απογευματινό ήλιο,  ακολουθούμενη από ένα τσίμπημα λύπης,  στη σκέψη ότι σύντομα θα έχουν φύγει.

Πόσο δύσκολο είναι να επιτρέψεις στα πράγματα απλώς να είναι, έτσι ακριβώς όπως είναι, χωρίς να θέλεις να τα κρατήσεις ή αμέσως να τους προσθέσεις  κάποιες επιπλέον σκέψεις!

Αληθινή Πειθαρχία Αφύπνισης




H κίνηση προς τις σφαίρες των υψηλότερων διαστάσεων θα γίνει στο χρονοδιάγραμμα μεταξύ 2013-2015 και θα τείνει να είναι ταραχώδης από τη μία πλευρά, αλλά επίσης θα είναι ένα εξαιρετικά δημιουργικό χρονικό διάστημαΥπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επιτρέψετε στην αλλαγή να γίνει με πιο χαριτωμένο τρόπο. Η Αφύπνιση προς τη  Νέα Ζωή είναι μια επιλογή που κάνετε κάθε στιγμή, κάθε λεπτό. Τακωδικοποιημένα σωματίδια φωτός που είναι ενσωματωμένα στα κύματα του Φωτόςμεταφέρονται σαν Τσουνάμι Αλλαγής πάνω στον πλανήτη σας, φέρουν τις πιο ΘεϊκέςΣυχνότητες και ενεργοποιούν τους κώδικες της Αφύπνισης που κρατάτε μέσα στο DNAσας. Η ύπαρξή σας ανταποκρίνεται με τρόπους που δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ξανά, καθώς τα νέα επίπεδα της κωδικοποιημένης ενέργειας του Φωτός σας διαπερνούν.

Το τετράγωνο Άρη-Κρόνου: Μια σύγκρουση μετωπική


fionabruce1_800x416

Η όψη κορυφώνεται στις 9  Σεπτεμβρίου 2013 αλλά γίνεται αισθητή και πολλές μέρες μετά.

Αναμφίβολα, ο πλανητικός αυτός σχηματισμός αναδεικνύει μια σκληρή και επώδυνη κατάσταση, με άφθονη συναισθηματική ένταση και αναζωπύρωση δυσάρεστων αισθημάτων. Ζητήματα του παρελθόντος έρχονται στην επιφάνεια και μας ζητούν επιτακτικά αποφάσεις και ανάληψη ευθύνης, συχνά με επώδυνο τίμημα. Η οργή και η ορμή εκτινάσσονται όπως η λάβα από το ηφαίστειο, και η σύγκρουση του Άρη με τον Κρόνο είναι ένας πραγματικός πειρασμός, που μας δελεάζει να «τα σπάσουμε όλα», πράγμα που δεν θα χαρακτήριζα σοφό. Η παραμικρή πρόκληση μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις μη αναστρέψιμες και ρήξεις οριστικές, εξέλιξη που αν απεύχεστε θα χρειαστεί τα όριά σας να δοκιμαστούν.

Υλοποίηση όλων των επιθυμιών σε τρία απλά βήματα

Υλοποίηση όλων των επιθυμιών σε τρία απλά βήματα

Όλα είναι εναντίον σου;  Η τύχη δεν είναι με το μέρος σου; Πέρα από την γενικότερη κρίση που επικρατεί, έχεις αναρωτηθεί ποτέ μήπως έχεις και εσύ μερίδιο ευθύνης που όλα σου πάνε στραβά;
Η Ρόντα Μπερν, συγγραφέας του βιβλίου «Το Μυστικό» μας παρουσιάζει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση των καταστάσεων που μας απασχολούν. Συγκεκριμένα, το μεγάλο μυστικό της ζωής είναι οι καλές και θετικές σκέψεις. Οι σκέψεις μας είναι μαγνητικές και έχει η καθεμία τους τη δική της συχνότητα. Καθώς τις πραγματοποιούμε, αυτές εκπέμπονται στο Σύμπαν και προσελκύουν όλα όσα βρίσκονται στην ίδια συχνότητα. Ό, τι εκπέμπετε επιστρέφει στην πηγή του, δηλαδή σε εσάς.
Πώς μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες μας;

Βότανα – Πονοκέφαλος: 2-0 !

ponokefalos

Εάν έχετε συχνά πονοκεφάλους και δεν θέλετε να καταναλώνετε συνέχεια χάπια, καλό θα είναι να δοκιμάσετε τις δύο super τροφές οι οποίες θα σας ανακουφίσουν από το δυσάρεστο πόνο.

Κίνα: Πλούσιοι και φτωχοί

Κίνα: Πλούσιοι και φτωχοί
Με 2,7 εκατ. εκατομμυριούχους και 251 δισεκατομμυριούχους αλλά και το 13% του πληθυσμού της να ζει με λιγότερο από 1,25 δολάριο την ημέρα, το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην Κίνα είναι τεράστιο και απειλεί την κοινωνική σταθερότητα.
Δείτε στην συνέχεια 18 φωτογραφίες του Reuters που τονίζουν αυτή την μεγάλη αντίθεση..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα