Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ...Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΣΩΤΗΡΩΝ



Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΣΩΤΗΡΩΝ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ..
ΠΑΝΤΟΥ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ...
ΠΑΝΤΟΥ ΕΝΑΣ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.....
ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΑ....

ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΣΟΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ....
ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΑΓΑΠΗ, ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΧΘΕΙΑ, ΜΟΛΙΣ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ...

ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΚΑΙ ΓΕΛΩ ΜΕ ΠΑΘΟΣ...

25 πράγματα που θα σας κάνουν πιο ευτυχισμένους

xamogelo nΣύμφωνα με τους ψυχολόγους, η ευτυχία μας οφείλεται κατά 40% σε πράγματα που περνούν από το χέρι μας...

Οι ειδικοί της επιστήμης της ψυχολογίας, είναι σαφείς και ξεκάθαροι: μπορεί η ευτυχία μας να εξαρτάται από πολλούς παράγοντες αλλά ένα σημαντικό ποσοστό της οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στις δικές μας επιλογές και στον τρόπο που χειριζόμαστε τα πράγματα και αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα.
Πιο συγκεκριμένα, η ακαδημαϊκός, καθηγήτρια Ψυχολογίας, Sonja Lyubomirsky, υποστηρίζει ότι η ευτυχία ενός ανθρώπου οφείλεται κατά 50% σε γενετικούς παράγοντες, 10% στις συνθήκες και 40% αποκλειστικά στις δικές του επιλογές και βούληση.
Διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό, έτσι δεν είναι;
Ορίστε λοιπόν 25 πράγματα που έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι μπορούν να μας κάνουν πιο ευτυχισμένους:

Γιατί τα ποτήρια μιας χρήσης έχουν γραμμές…


Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα πλαστικά ποτήρια έχουν γραμμές;


Η απάντηση στην παρακάτω φωτογραφία.

Τα φαντάσματα που στοίχειωναν τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης

thriloi-rodos

Μια ιστορία φαντασμάτων θα σας διηγηθώ διαφορετική από τις συνηθισμένες .
Πάνε χρόνια πίσω όταν στην Παλιά Πόλη ακόμα δεν υπήρχαν μπαρ , τότε που η Παλιά Πόλη αποτελούσε απλά μια περιοχή με φτωχογειτονιές , χωρίς φασαρία και μουσική στα γραφικά σοκάκια να αντηχεί σε όλη την περιοχή , χωρίς μηχανάκια να πηγαινοέρχονται και ορδές νέων να διασκεδάζουν .
Θυμάμαι εκεί που τώρα είναι το Μικρο Καφέ ήταν το σούπερ μάρκετ του Πολιά λίγο, πιο πάνω το Μανάβικο του Στεφάνου , μόνο ο μπαρμπέρης έμεινε στο ίδιο πόστο τόσα χρόνια , αν και τώρα έχει αναλάβει ο γιος του .

Πόσο εντυπωσιακό είναι το κάτι «διαφορετικό»;

ΔΙΑΦΟΡΑ

Είναι δίπλα σου, μιλάς καθημερινά γι΄αυτό, κι όμως δεν μπορείς να αντιληφθείς πώς μπορεί να είναι διαφορετικό.
Ο Marcel Proust σ’ έναν από τους διασημότερους στοχασμούς του, δηλώνει πως «το αληθινό ταξίδι ανακάλυψης δεν είναι να αναζητήσεις καινούρια τοπία, αλλά να έχεις καινούρια μάτια». Αυτή την ικανότητα συνήθως την έχουν οι καλλιτέχνες και οι φιλόσοφοι, να μπορούν δηλαδή να δουν το καινούριο μέσα από το παλιό. Είναι πολύ σημαντικό να μπορεί να βλέπει κάποιος την ευκαιρία και την διαφορετικότητα σε κάτι που είναι ξαναϊδωμένο απ’ όλο τον κόσμο.

Ο δρόμος προς την βελτίωση - «ΚΑΪΖΕΝ»... Μέρος Δεύτερο



Δεν θα μπω σε αυτή καθεαυτή την σημασία της λέξης, που όπως στο προ ηγούμενο άρθρο αναφέραμε, σημαίνει σταδιακή και συνεχή βελτίωση με μικρές και σχεδιασμένες κινήσεις. Αυτήν την φορά θα σταθώ στα μεγάλα και σπουδαία αποτελέσματα που μπορούμε να επιτύχουμε με την θέλησή μας, την αποφασιστικότητα και την συνεχή προσπάθεια, έστω και με μικρά βήματα, σε όποιο τομέα της ζωής μας επιθυμούμε.

Πραγματικά ένα μικρό βήμα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και όπως λέει και ο Πιντέρης σε κάποιο γνωστό του βιβλίο «Μια μικρή αλλαγή φέρνει μια μεγάλη». Το βρίσκω πέρα για πέρα αληθινό, όμως το βασικό στην ζωή μας είναι να φτάσουμε να θέλουμε την αλλαγή. Μια αλλαγή δεν αποτελεί πάντα μια θετική κατάσταση, αλλά το βέβαιο είναι ότι τελικά μια αλλαγή καταλήγει μακροπρόθεσμα στην βελτίωσή μας ή τουλάχιστον στην ανακάλυψη άλλων διαστάσεων και δυνατοτήτων της προσωπικότητας μας.

Ο δρόμος προς την βελτίωση - «ΚΑΪΖΕΝ...Μέρος Πρώτο



«Κάϊζεν» στα Ιαπωνικά σημαίνει αλλαγή προς το καλύτερο. Η σημασία της λέξης όμως σαν έννοια είναι κάτι παραπάνω, εί- ναι ένα μοντέλο που αφορά στην φιλοσοφία και τις πρακτικές που εστιάζουν στην συνεχή βελτίωση των ισχυουσών συνθηκών.

Χρησιμοποιώ (μάλλον δανείζομαι) την λέξη αυτή για να τονίσω την πολλαπλή σημασία της βελτίωσης δίχως τέλος. Την προσπάθειά μας με μικρές παρεμβάσεις να αλλάξουμε την καθη- μερινότητά μας αισθητά προς το καλλίτερο που είναι και ο λόγος της ανάπτυξης διαφόρων θεμάτων στην στήλη αυτή. Με τον τρόπο αυτό ίσως μπορέσουμε τελικά να φτάσουμε στο ουσιαστικό νόημα του λεγόμενου «ΕΥ ΖΗΝ».

Ντόριαν




Ο μύθος του ανθρώπου που επιτυγχάνει να κερδίσει την αιώνια νεότητα δεν είναι καινούργιος, και δεν ήταν καινούργιος ούτε όταν ο Όσκαρ Ουάιλντ έγραψε το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκραίυ. Αυτό όμως που εισήχθει από τον Ουάιλντ ήταν η ψυχολογική διάσταση που έδωσε στην αιωνιότητα του ήρωα του. Έπαψε πλέον να είναι μια μονάχα σωματική νεότητα, στην περίπτωση του Ντόριαν ακόμα και η ψυχή του κατέστει άφθαρτη. Μαγεμένος από την ομορφιά του, ένας ζωγράφος του φτιάχνει ένα πορτρέτο το οποίο ο Ντόριαν θαυμάζει, και μισοαστεία μισοσοβαρά εύχεται να γερνούσε και να ασχήμαινε αυτό αντί για τον ίδιο. Φυσικά η ευχή του πραγματοποιείται. Όμως το πορτρέτο κάνει πολύ περισσότερα από το να γερνάει στην θέση του, στην πραγματικότητα επωμίζεται και τις αμαρτίες του, οι οποίες αποτυπώνονται πάνω του ακριβώς όπως θα αποτυπωνόντουσαν και σε έναν οποιονδήποτε άνθρωπο.

Πλήρης επίθεση σε εξέλιξη από τον Άσαντ στους ισλαμοφασίστες




Ο "νεκρός χρόνος" που δόθηκε τελικά από τον αμερικανό πρόεδρο, αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για τον πρόεδρο της Συρίας Άσαντ, να επιτεθεί με όλες του τις δυνάμεις κατά των θυλάκων των ισλαμοφασιστών, αφού γνωρίζει πως όταν ξεκινήσει η επίθεση των ΗΠΑ θα γίνει συντονισμένα με τους τζιχαϊστές ισλαμιστές και τους άνδρες της Αλ Κάιντα.

Έτσι, τις τελευταίες 48 ώρες, σε μία πρωτοφανή επίθεση των συριακών στρατευμάτων, έχει υπάρξει η απόλυτη πανωλεθρία στις τάξεις των ισλαμοφασιστών, οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλες (μη καταμετρημένες επακριβώς) απώλειες, ενώ το ηθικό τους βρίσκεται σίγουρα στο χαμηλότερο επίπεδο που υπήρξε ποτέ. 

Διαβάστε και κλάψτε, τι ακριβώς υπέγραψαν και τι λένε στον ελληνικό λαό



Γράφει: Ο Νίκος Καρατουλιώτης
1.Επειδή τις τελευταίες μέρες οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας με την συμμετοχή των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων(και όχι μόνο, γιατί ακούστηκε 
και για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας) που εδρεύουν στην Ελλάδα.

2. Επειδή η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ισχυρίζεται ότι είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από τις υπογραφείσες συμφωνίες έναντι της συμμαχίας.


3. Επειδή το σύνολο των Μ.Μ.Ε δηλαδή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ή καλύτερα των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, συνεχίζουν την εντεταλμένη υπηρεσία εξαπάτησης του ελληνικού λαού, όπως ακριβώς έπραξαν και με το μνημόνιο.

4. Επειδή οι αδιάβαστοι βουλευτές του μνημονίου εξακολουθούν να είναι εξ ίσου αδιάβαστοι και με το καθεστώς χρήσεως των βάσεων.

5. Επειδή οι εξίσου αδιάβαστοι δημοσιογράφοι, αντί να ερευνούν και να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό, συνεχίζουν να τον παραπληροφορούν όπως ακριβώς έκαναν και με το μνημόνιο.

6. Επειδή η μόνιμη επωδός όλου του παραπάνω εσμού είναι, «τι να κάνουμε; πρέπει να εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα».

Γι’ αυτό τον λόγο, διαβάστε τι ακριβώς υπογράψαμε και τι προβλέπουν τα συμφωνηθέντα σχετικά με τις υποχρεώσεις και το καθεστώς λειτουργίας των βάσεων.

Καλώς ήλθατε στη Μέση Ανατολή





Όταν οι δυτικοί αναρωτιούνται τί στην ευχή γίνεται στη Μέση Ανατολή,μόνο ένας Άραβας στην καταγωγή,μπορεί να τους δώσει μία λογική εξήγηση.
Το παρακάτω είναι αληθινό γράμμα που στάλθηκε στους Financial Times και φυσικά δημοσιεύθηκε..

Ο ΑΛΚΜΑΝΑΣ


Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΟΣ  ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΛΟΣ ΕΝΑ ΠΟΙΗΤΗΣ

 Ο Αλκμάνας και τι αναφέρει ο περιηγητής Παυσανίας για το μνημείο του αρχαίου αυτού Έλληνα ποιητή, που πολλοί πιστεύουν ότι ήταν ο Στίβεν Χόκινγκ της αρχαιότητας!..

Είναι γνωστό, ότι τον Αλκμάνα τον γνωρίζαμε ως σήμερα ως έναν λυρικό ποιητή της αρχαιότητας. Η έκπληξη ήλθε το 1957 μετά τη δημοσίευση του παπύρου 2390 της Οξυρρύγχου (πόλη της Κάτω Αιγύπτου όπου σε ανασκαφές βρέθηκε ένας μεγάλος αριθμός παπύρων με ελληνικά κυρίως κείμενα που έχουν το όνομα της πόλης και έναν κωδικό αριθμό), ο οποίος χρονολογείται από τον 2ο μ.Χ. αιώνα. Στον πάπυρο αυτόν διασώζονται τμήματα από ένα σχόλιο σε πεζό λόγο όπου αποκαλύπτεται ότι σε ένα από τα ποιήματά του ο Αλκμάν ασχολείται με ένα είδος θεογονικής κοσμολογίας! Το κεντρικό κομμάτι του σχολίου περιέχει συγχρόνως και «λήμματα», σύντομες δηλαδή φράσεις του Αλκμάνος.*
Σύμφωνα με αρχαίες μαρτυρίες ο Αλκμάν ήταν Έλληνας ιωνικής καταγωγής και γεννήθηκε στις Σάρδεις της Λυδίας. Από εκεί πήγε στη Σπάρτη. Υπήρχαν δύο εκδοχές για την έλευσή του εκεί.

Θρίλερ ανοικτά της Εύβοιας - Ρεσάλτο του ΠΝ σε ύποπτο καράβι



Σκηνές από επιχειρήσεις νηοψίας στον Κόλπο του Άντεν εκτυλίχτηκαν ανοικτά της Εύβοιας όταν από σήμα που εδόθη στο ΠΝ για ύποπτο φορτηγό πλοίο το οποίο ερχόταν από Λιβύη πραγματοποιήθηκε έφοδος αποσπάσματος της ΜΥΚ προκειμένου να διαπιστωθεί το φορτίο του.
Πιο συγκεκριμένα το φορτηγό σκάφος "Σαλάχ Αλ  Ντιμ" με σημαία Σιέρα Λεόνε εντοπίστηκε από την φρεγάτα του ΠΝ «Αιγαίο» να πλέει ανοικτά της Ευβοίας.
Στο σκάφος που προερχόταν  από τη Λιβύη και πιο συγκεκριμένα από την Βεγγάζη δόθηκε η εντολή από την φρεγάτα του ΠΝ η οποία έσπευσε στο σημείο να σταματήσει προκειμένου να υποστεί νηοψία καθώς υπήρχαν πληροφορίες – ήταν χαρακτηρισμένο από υπηρεσίες ως «ειδικού ενδιαφέροντος»- ότι μετέφερε παράνομο υλικό. Υλικό το οποίο μπορεί να ήταν είτε φορτίο όπλων είτε άλλο «ειδικό υλικό».

Καταργούνται φόροι και χρεώσεις υπέρ τρίτων

Καταργούνται φόροι και χρεώσεις υπέρ τρίτων

Την καταγραφή των μη ανταποδοτικών χρεώσεων και φόρων υπέρ τρίτων ολοκληρώνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη τον νέο προϋπολογισμό του 2014 να καταργήσει μεγάλο μέρος των χρεώσεων και των φόρων υπερ τρίτων κατά τρόπο δημοσιονομικά ουδέτερο.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ.Σταϊκούρας θα λάβει τις επόμενες μέρες τα τελικά απολογιστικά στοιχεία για τα μη ανταποδοτικά τέλη και χρεώσεις από τα οποία θα προκύπτει το τελικό κόστος που θα επωμισθεί ο Κρατικός Προϋπολογισμός από την κατάργηση μέρους των φόρων και χρεώσεων υπέρ τρίτων. 

Όταν ο Τζον Κέρι δειπνούσε με τον Άσαντ! Απίστευτη φωτογραφία της Daily Mail



Χθες ο Τζον Κέρι ο αμερικανός ΥΠΕΞ χαρακτήριζε τον Άσαντ εγκληματία και δολοφόνο. Το 2009 δειπνούσε μαζί του και η φωτογραφία του AFP που δημοισεύει η Daily Mail μοιάζει απίστευτη!

Σ΄ αυτήν απεικονίζονται ο Τζον Κέρι με τη σύζυγό του να δειπνούν με το ζεύγος Άσαντ σε πάρα πολύ φιλικό κλίμα. Τότε ο Κέρι ήταν γερουσιαστής. Τώρα ΥΠΕΞ της υπερδύναμης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα