Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ «ΠΕΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ»



-Πως θα παρομοιάζατε την ψυχή ;
- Σαν ένα κομμάτι πάγου !
-ΤΊ ; Είναι δυνατόν ;
-Ας πούμε ότι έχουμε ένα κομμάτι πάγου και ότι αυτό αντιπροσωπεύει κατ΄ αρχήν το σώμα. Ο πάγος λειώνει όπως το σώμα όταν αποσυντίθενται και τότε έχουμε το νερό που είναι η ψυχή που φεύγει !
-Ατυχές το παράδειγμά σου, διότι βλέπουμε το νερό, δεν βλέπουμε την ψυχή.
-Κι όμως ! έτσι ακριβώς είναι .»το νερό εξατμίζεται σε αόρατο ατμό και αυτό αντιπροσωπεύει το στάδιο της ΖΩΗΣ μετά θάνατον. Και κάτι ακόμη. Γνωρίζεις ότι και η ημέρα πεθαίνει, για να ξαναγεννηθεί κατόπιν σαν καινούρια.

ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ;


Κάθε σκέψη μας, κάθε γνώμη μας, κάθε αντίληψή μας, είναι ταυτόχρονα και αληθής και ψευδής.
Είναι αληθής γιατί έτσι μάθαμε να ‘βλέπουμε’ τα πάντα γύρω μας, έτσι τα ερμηνεύουμε με την προσωπική μας αντίληψη, και αυτά αποζητούμε σαν βιώματα από τη ζωή μας για να επαληθευόμαστε.

ΟΙ ΦΩΝΑΧΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ
Κοίτα τον εαυτό σου. Όχι μπροστά στον καθρέπτη! Αυτός θα σου δείξει αυτό που θέλεις να δεις. Ούτε μέσα από τα μάτια των φίλων σου! Αυτοί βλέπουν αυτό που τους δείχνεις. Μην ρωτάς καν την οικογένειά σου! Αυτοί βλέπουν αυτό που θέλουν αυτοί να δουν. Κοίτα τον εαυτό σου.
Κάνε δέκα βήματα πιο πέρα, στάσου μακριά του και ρίξε του μια ματιά. Μπορείς να έχεις την ειλικρίνεια να σε αντικρίσεις στα μάτια. Στάσου λίγο απόμακρα, δυο βήματα ακόμα, ναι τώρα μπορείς να σε δεις έχοντας τραβηχτεί από σένα. Βλέπεις δεν είναι και τόσο δύσκολο να σε κοιτάξεις. Αρκεί να το σκεφτείς πως θέλεις κάποια στιγμή να φύγεις από αυτά που σε ορίζουν, από αυτά που σε περιορίζουν, από αυτά που νομίζεις πως λέγονται δεσμά, πιστεύω, πρέπει, μη, δεν, έτσι είναι, δεν μπορώ, δε γίνεται. Αρκεί να πιστέψεις ότι μπορείς να αποτραβηχτείς και να σε δεις από κάποια απόσταση μακριά και πέρα από σένα για να καταλάβεις ποιος είσαι και που πας. Μπορείς να γυρίσεις.

-Πες μου κάτι για τη συνήθεια δάσκαλε.


-Πες μου κάτι για τη συνήθεια δάσκαλε.
-Αν είσαι ευχαριστημένος από τη ζωή σου και τα αποτελέσματα που έχεις, τότε κράτα τη συνήθεια της καθημερινότητάς σου ως έχει. Αν όμως δεν έχεις τα ποθούμενα που θέλεις, πρέπει να αλλάξεις τις συνήθειές σου. Η συνήθεια είναι ο θάνατος της συνειδητής πρόθεσης!

η ώρα του στόχου


-Χάνω τους στόχους μου Δάσκαλε!
-Ναι, γιατί δεν ζεις στο τώρα! Μένεις σε μια πορεία που είναι να πραγματοποιηθεί στο μέλλον, προσπαθώντας να αποτινάξεις τους φόβους του παρελθόντος, αγνοώντας όμως όλες τις στιγμές του τώρα!
-Μα τι να το κάνω το τώρα, δεν συμβαίνει τίποτα τώρα!

H κόντρα στη σχέση μητέρας- κόρης......!!!


Οι γονείς που είναι μπλεγμένοι στη συντροφική τους σχέση και βιώνουν μια διαρκή απουσία χαράς, είτε που στα πλαίσια μονογονεϊκων οικογενειών έχουν βρεθεί μόνοι να φροντίζουν τα παιδιά τους, δίχως να δέχονται από άλλους αντίστοιχη φροντίδα, είναι πιθανόν να χάσουν το μέτρο. 

Σε μια αντιστροφή των ρόλων ζητούν την κάλυψη των συναισθηματικών τους κενών από τα παιδιά τους.Τα παιδιά συνεπώς μεταβάλλονται σε ψευδώς ώριμα “μικρομέγαλα” ή “υπεργονιούς”, που καλύπτουν αντίστοιχες συντροφικές ή γονικές ανάγκες των στερημένων γονιών τους. 

Πώς να μαγειρέψετε με... τσάι


Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες το τσάι γίνεται όλο και πιο διάσημο στους νέους και αυτή η εξέλιξη δεν είναι τυχαία αφού μπορεί να συνδυαστεί με διάφορα φαγητά και να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Μιας και βρίσκεται λοιπόν στο προσκήνιο, είναι μια καλή στιγμή να μάθετε πώς να το αξιοποιείτε με πολλούς τρόπους και στη μαγειρική σας.

Αν νομίζετε ότι το τσάι λειτουργεί μόνο ως αφέψημα κάνετε λάθος, αφού υπάρχουν πολλοί τρόποι να χρησιμοποιηθεί στις καθημερινές σας μαγειρικές συνήθειες που ίσως να μη γνωρίζετε, αλλά θα τις ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας αν τις δοκιμάσετε. Ας δούμε κάποιους τρόπους να αγαπήσετε ακόμη περισσότερο το τσάι και να βελτιώσετε την ποιότητα των γευμάτων σας.

Αραγε φταίει η χοληστερίνη ή το ζάχαρο για τα καρδιαγγειακά;

Με αφορμή μια συζήτηση που είχα στις αρχές του μήνα με έναν καλό μου φίλο,
αγναντεύοντας τον "Χαρίλαο Τρικούπη", που ξεκίνησε πολιτικός και κατήντησε ..γέφυρα,
και αφορούσε τις στατίνες κι αν θα έπρεπε, λόγω υψηλής LDL, που τον ταλαιπωρούσε τελευταία, να σταματήσει το ιχθυέλαιο ή να αλλάξει τη στατίνη που του συνταγογραφούσε η κοινή μας φίλη και πάντα χαμογελαστή γιατρός του κέντρου υγείας, σκέφθηκα μια ακόμη μεγάλου μεγέθους πλάνη που ταλαιπωρεί όλο τον κόσμο, αποτελώντας ένα απ τα πλέον αμφιλεγόμενα θέματα της τελευταίας δεκαετίας..



Τί άλλο; ΤΙΣ ΣΤΑΤΙΝΕΣ..
Έτσι παρά τα δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά και ευρώ που ξοδεύονται σε Αμερική και Ευρώπη (τουλάχιστον σ` αυτές έχουμε στατιστικά) για τις στατίνες, αλλά και την άλλη μεγάλη.. παρεξηγημένη πληγή.. τα τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, οι καρδιακές παθήσεις
παραμένουν, δυστυχώς, η πρώτη αιτία θανάτων στο δυτικό κόσμο..

Το αστείο στην υπόθεση, που καταντά αν όχι γελοίο, τουλάχιστον ανόητο, είναι η εμμονή της παραδοσιακής ιατρικής στην ξεπερασμένη πλέον θεωρία οτι η ηυξημένη χοληστερόλη είναι και η αιτία για τις παθήσεις της καρδιάς..
Και δεν μπορώ να μην θυμηθώ το γελαστό πρόσωπο ενός απ τους πιό καλούς παραγωγούς τυροκομικών του χωριού μου, ο οποίος έχει μια μικρή μονάδα που παράγει τυποποιημένα και άριστης ποιότητος τυριά, κυρίως φέτα, να μου λέει οτι όσο κρατά αυτή η..ανοησία των χαμηλών λιπαρών, η μονάδα του κερδίζει διπλά, ¨αποκορυφώνοντας¨ το γάλα και πουλώντας χωριστά την κρέμα και το βούτυρο..

Η γη κυριολεκτικά καταπίνει γιγάντια δέντρα!


Ένα ορυχείο αλατιού που καταρρέει κάτω από το νερό δημιουργώντας ένα απίστευτο σκηνικό.
Ένα εκπληκτικό βίντεο όπου η γη κυριολεκτικά καταπίνει μια συστάδα γιγάντιων δέντρων στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ. Το φαινόμενο οφείλεται σε μια οικολογική καταστροφή που συντελείται στην περιοχή Bayou Corne, εξαιτίας ενός ορυχείου αλατιού που καταρρέει. Οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν την περεταίρω κατάρρευση χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία μέχρι στιγμής.

ΟΡΦΕΥΣ ΒΑΚΧΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ


Σε σφραγιδόλιθο που βρέθηκε και χρονολογείται περίπου στα τέλη του 2ου ή στις αρχές του 3ου αιώνα μ.Χ., εμφανίζεται εγχάρακτος ένας σταυρωμένος άνθρωπος. Ακουμπά πάνω σ’ ένα V, έχει στην κορυφή του σταυρού την ημισέληνο και πιο πάνω εμφανίζονται 7 αστέρια σαν σταυροί. Γνωρίζοντας ότι εκείνη την εποχή επεκτεινόταν με γοργούς ρυθμούς ο Χριστιανισμός, αυτό το εύρημα δεν θα μας εντυπωσίαζε. Αυτό όμως που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι ότι φέρει εγχάρακτες τις λέξεις «ΟΡΦΕΥΣ ΒΑΚΧΙΚΟΣ». Αναφέρεται λοιπόν στον αρχαίο Έλληνα μύστη Ορφέα; Μάλλον παράδοξο, μιας και ο μύθος του Ορφέα αναφέρει ότι δεν σταυρώθηκε, αλλά σφαγιάστηκε και κατακερματίστηκε από οργισμένες Μαινάδες. 

Αχιλλέας ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.....


Στην Ελληνική μυθολογία, ο Αχιλλέας, χιλλεύς στην αρχ. ελλ., (ετυμολογία άγνωστη), εγγονός του Αιακού (Αχιλλεύς Αιακίδης) ήταν ο μεγαλύτερος και ο κεντρικός ήρωας της Ιλιάδας του Ομήρου.



Γέννηση 

Η Θέτις βουτώντας τον Αχιλλέα στα νερά της Στύγας 

κλείσε αυτή τη πόρτα

Κλείσε αυτή τη πόρτα

Δεν Πρέπει Να Ξεχνάς Πως Και Η Επίθεση Και Η Φυγή Αποτελούν Μέρος Της Μάχης. Αυτό Που Δε Βοηθάει Είναι Το Να Στέκεις Παραλυμένος Από Το Φόβο.

Το ημερολόγιο ενός μάγου – Paulo Coelho

Θάρρος. Ξεκινώντας Το Ταξίδι Με Αυτή Τη Λέξη Και Συνεχίζοντας Με Πίστη Στο Θεό, Θα Φτάσεις Εκεί Όπου Έχεις Ανάγκη Να Φτάσεις.

Το εγχειρίδιο του πολεμιστή του φωτός – Paulo Coelho

MEΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ/ΕΝΑ ΤΡΕΛΟ …..ΤΡΕΛΟ ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ… ΣΕΝΑΡΙΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ




Δρα ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ε.ΔΡΟΥΓΟΥ 

Το παρακάτω κείμενο θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει με την κατάλληλη διαμόρφωση – προσαρμογή και την υποστήριξη της χολιγουντιανής τεχνολογίας μια ταινία δράσης που ενδεχομένως να σημείωνε αρκετά μεγάλη επιτυχία. Αλήθεια πόσο κοντά ή πόσο μακριά βρισκόμαστε από μια τέτοια εξέλιξη; Ας αναρωτηθούμε όλοι μας, ο καθένας από τη σκοπιά του και ας υιοθετήσουμε το παρακάτω κείμενο είτε ως οιωνό μελλοντικών γεγονότων, είτε ως ένα ανάγνωσμα απογευματινής χαλάρωσης.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Α. ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
1. Στους πρώτους μήνες του 2014 η Ελλάδα βρίσκεται (παρά τις όποιες επίσημες δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις ) σε βαθιά ύφεση. Η οικονομία είναι σε κακά χάλια ενώ όλοι πλέον συμφωνούν ότι, χωρίς γενναίο κούρεμα (60% τουλάχιστον), σε συνδυασμό με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, το χρέος της χώρας δεν πρόκειται να καταστεί βιώσιμο.

Πώς οι μηχανές αναζήτησης βγάζουν τόσο γρήγορα αποτελέσματα;


Οι μηχανές αναζήτησης δεν ψάχνουν ολόκληρο το ίντερνετ για κάθε λέξη που πληκτρολογείτε. Έχουν έναν κατάλογο με πιθανούς όρους από το Α ως το Ω, ο οποίος οδηγεί στις σελίδες που τους περιέχουν – κάτι σαν τα ευρετήρια στα βιβλία. Κάθε μηχανή αναζήτησης ανατρέχει στο ευρετήριό της με τη βοήθεια αυτόματων λογισμικών, τα οποία «σκανάρουν» εκατομμύρια ιστοσελίδες σε ελάχιστο χρόνο.

Το Google πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, καθώς με το «Googlebot» επιλέγει σελίδες και τις αποθηκεύει.

Έλληνα της ταραγμένης εποχής μας, φταις για την παρακμή σου!...


της Παρθένας Τσοκτουρίδου.
Η προσήλωση σου, Έλληνα, στο ατομικό σου συμφέρον και η αδιαφορία σου για τα κοινά απεργάστηκε την παρακμή του κράτους σου. Διότι, Έλληνα, δεν ασχολήθηκες ποτέ με το τι γίνεται γύρω σου παρά μόνο με τον εαυτό σου. Ούτε πόθησες, Έλληνα, να δυναμώσεις το πνεύμα σου, όπως λέει κι ο Κ. Καβάφης, για ν’ αναπτυχθείς ενάρετα στη γνώση.
Ξέπεσες, Έλληνα, στην έννοια του απαίδευτου και του ανόητου, (ευρωπαϊστί), και κατάντησες άχρηστος και όχι φιλήσυχος, που δεν ασχολήθηκες με τα κοινά, (αρχαϊστί). Και τώρα που οι δόξες και τα μεγάλα φώτα χάθηκαν, όπως μας λέει ο Κ. Καβάφης, μη κρυφοκοιτάζεστε, Έλληνες, μη καγχάζετε (ντροπή!..ντροπή!...), μη φεύγετε (μην είστε ποταποί!...), μη πείθεσθε με τα των άθεων πολιτικών τα λόγια. Δεν είστε το καλό παράδειγμα για τους νέους (…μη τους φοβίζετε!...).

ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΕΙΤΕ! ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ!

Mόλις 10 πολύτιμα δευτερόλεπτα στην αγκαλιά ενός αγαπημένου ανθρώπου αρκούν για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση, να νιώσουμε ευεξία και να μειωθούν οι ορμόνες που μας προκαλούν στρες!
Αγκαλιαστείτε! Κάνει καλό!
Σύμφωνα με πορίσματα μιας νέας επιστημονικής μελέτης, μία ή δύο αγκαλιές την ημέρα μπορεί να είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να προστατευθούμε από την καρδιοπάθεια, να καταπολεμήσουμε το στρες και την κούραση, να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας και να καταπραΰνουμε την κατάθλιψη.

"Οι έρωτες και οι νόμιμοι γόνοι του Μίνωα"


Έρρωσθε, φίλοι Μυθολόγοι!

Οι Έρωτες

Βγαίνουμε από το Λαβύρινθο του διπλού πέλεκυ, φίλοι μου,για να διασχίσουμε τους δρόμους της προσωπικής ζωής του ισχυρού Κρήτα βασιλιά, που δραπετεύει από τους δαιδαλώδεις διαδρόμους του ανακτόρου του, στο κέντρο του οποίου έχει φυλακίσει την Πασιφάη και το Μινώταυρο, καταχωνιάζοντας το σκάνδαλο της βασιλικής του ζωής, και αποδύεται, μοιάζοντας στο Δία πατέρα του, σ' ενα αγώνα αποπλάνησης των νυμφών, που ορισμένως έχει και θεαματικό τέλος, όπως στην περίπτωση της Βριτόμαρτης, της θυγατέρας της Λητώς, της ετεροθαλούς αδελφής της Άρτεμης και της συντρόφου της στα κυνήγια. 

Οι άνθρωποι δεν πάσχουν από τις ασθένειες, πάσχουν από Λογική...




Aυτήν την αρχέγονη Ελευθερία, μέσα στην οποία γεννήθηκε ο Άνθρωπος, την έχασε από την στιγμή που κατευθύνθηκε στην Ζωή μέσω των νόμων. 

Η ερμηνεία της λέξης "διάβολος" είναι εκείνος που διαβάλλει, έτσι μπορούμε να πούμε ότι ο διάβολος είναι ο προγραμματισμός του ανθρώπου, αυτός που τον καθοδήγησε μέσω των νόμων να ακολουθήσει το καλό και το κακό, που άλλοι του όρισαν σαν δρόμο.
Είτε αυτός ο προγραμματισμός ανήκει στην οικογένεια, είτε στην θρησκεία, είτε στην κοινωνία, είναι εκείνος που διαβάλλει το αρχέγονο Αγαθό, δημιουργώντας στο ασυνείδητο ενοχές και αμαρτίες.

ΠΕΤΑΕΙ…ΠΕΤΑΕΙ…ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ; ΠΕΤΑΕΙ… (Βίντεο)

ΠΕΤΑΕΙ…ΠΕΤΑΕΙ…ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ; ΠΕΤΑΕΙ… (VIDEO)

Η ιστορία είναι από το Μεξικό, αλλά δεν είναι όπως οι περισσότερες… Αυτή η ιστορία έγινε πρώτο θέμα στα κανάλια του Μεξικού και πήρε μέρος σε αυτήν και η αστυνομία… Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως… Οι κάτοικοι μιας περιοχής στο Μεξικό τηλεφωνούν στην αστυνομία και καταγγέλουν πως σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι μένει ένα ανθρωποειδές με περίεργες ιδιότητες που έχει λοφίο…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα