Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Τεράστιο ηφαίστειο εκρήγνυται Στην Ιαπωνία - Η έκρηξη του ηφαιστείου Sakurajima η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών (Βίντεο & Φωτογραφίες)


Το ηφαίστειο Sakurajima, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ιαπωνίας, ξέσπασε την Κυριακή στέλνοντας μεγάλες ποσότητες τέφρας στον αέρα, στην μεγαλύτερη έκρηξη εδώ και δεκαετίες. Οι εκθέσεις αναφέρουν ότι το νέφος  καπνού ανήλθε τελικά σε ύψος 5.000 μέτρων (περίπου 16.000 πόδια), σύμφωνα με το Τοπικό Μετεωρολογικό Παρατηρητήριο της Καγκοσίμα.

Πόσο «κρατάνε» τα φαγητά στο ψυγείο μου;

Πόσο κρατάνε τα τρόφιμα στο ψυγείο μου;
Διαβάστε πόσο κρατάνε χωρίς να αλλοιωθούν τα τρόφιμα στο ψυγείο σας χωρίς να χάσουν τη νοστιμιά και τη φρεσκάδα τους 
 
Πόσο μπορώ να φυλάξω ένα τρόφιμο στο ψυγείο μου χωρίς να χάσει τη φρεσκάδα και τα θρεπτικά συστατικά του; Ποιά τρόφιμα είναι πιο ευαίσθητα και χαλάνε πιο γρήγορα; Πως δεν θα αλλοιωθούν και ποια είναι η καλύτερη θέση στο ψυγείο να φυλάξω το μαγειρευτό φαγητό στη συντήρηση του ψυγείου; Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο. Ιδιαίτερα όταν έχει ζέστη πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τησυντήρηση των τροφίμων για να αποφύγουμε δηλητηριάσεις από τυχόν αλλοίωση τους. 

Διώξτε έρπη, άφθες και πληγές από το στόμα σας

πληγές, άφθρες, έρπης: διώξτε τα από το στόμα σας

...και χαμογελάστε ξανα. Έλκος στόματος, άφθες και έρπητας μας ταλαιπωρούν αρκετά συχνά. Μάθετε πώς να τα αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά 
 
Η στοματική κοιλότητα χρειάζεται φροντίδα και σωστή υγιεινή προκειμένου να προληφθούν διάφορα προβλήματα που προκύπτουν. Φουσκάλες και έλκη στο στόμα αλλά και άλλες ενοχλητικές πληγές πρέπει να προλαμβάνονται αλλά και να αντιμετωπίζονται άμεσα. Διαβάστε παρακάτω τι μπορεί να εμφανιστεί στο στόμα σας αλλά και τρόπους για να ξεπεράσετε το πρόβλημα.

Ανησυχία, Αρνητικές Σκέψεις και πώς να Αποδεσμευτείτε.....!!!

Η ανησυχία έχει γίνει πλέον ένα με την καθημερινότητα 
μας. Με όλα αυτά που ακούγονται καθημερινά είναι 
πολύ δύσκολο να διατηρήσουμε μια αισιόδοξη στάση 
και να πούμε πως όλα θα πάνε καλά. Δύσκολο όχι 
όμως ακατόρθωτο.

Γιατί ακόμα κι αν συνεχίσουμε να φορτώνουμε το μυαλό μας με όλη την ανησυχία του κόσμου, ακόμα κι αν σκεφτόμαστε διαρκώς όλα τα πιθανά αρνητικά σενάρια που θα μπορούσαν να προκύψουν, τι κερδίζουμε; 


Η αρνητικότητα σπάνια είναι κινητήριος δύναμη για δράση, αντίθετα τις περισσότερες φορές μας παραλύει και μας αφήνει παγιδευμένους στην ίδια κατάσταση από την οποία προσπαθούμε να ξεφύγουμε.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να σταματήσετε να ανησυχείτε ?

Η Αυτοκρατορία των ΗΠΑ αντεπιτίθεται.

Του Γ. Δελαστίκ

usa
Με δεδομένο ότι η Αίγυπτος με τα ογδόντα εκατομμύρια κατοίκων της είναι η κατά πολύ μεγαλύτερη αραβική χώρα ο εκ νέου έλεγχός της από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ενισχύει θεαματικά την επιρροή της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή.
Γιώργος Δελαστίκ: Η Αυτοκρατορία των ΗΠΑ αντεπιτίθεταιΠληθαίνουν τα σοβαρά γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο που αποδεικνύουν, πέρα, φυσικά, από την αυτοτελή σημασία τους, ότι βρισκόμαστε σε φάση ανακατατάξεων πολύ σημαντικών στο διεθνή συσχετισμό δυνάμεων. Οι εξελίξεις χαρακτηρίζονται από την ορμητική αντεπίθεση των ΗΠΑ, οι οποίες εκμεταλλεύονται την κρίση που απειλεί να διαλύσει την Ευρωζώνη και την ΕΕ και σίγουρα μακροπρόθεσμα υποσκάπτει τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη, που για την ώρα όμως ενισχύεται βραχυπρόθεσμα με καλπάζοντες ρυθμούς.

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση καρδιακής προσβολής; Πρώτες βοήθειες στο έμφραγμα


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Η καρδιακή προσβολή απειλεί άμεσα την ζωή. Οφείλεται σε σοβαρές αρρυθμίες πάνω σε έδαφος οξέος ή παλαιού εμφράγματος μυοκαρδίου. Το έμφραγμα του μυοκαρδίου οφείλεται σε αιφνίδια απόφραξη ενός κλάδου των στεφανιαίων αρτηριών λόγω ρήξης ή διάβρωσης της αθηρωματικής πλάκας και δημιουργίας θρόμβου ο οποίος αποφράσσει πλήρως την υπεύθυνη στεφανιαία αρτηρία με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη νέκρωση μιας περιοχής του μυοκαρδίου.

(Νεκρός ετών 19).Το εισιτήριό σας παρακαλώ...ρε, δεν ντρέπεσαι λίγο; Εγώ την δουλειά μου κάνω...τα παράπονά σας αλλού...




 Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Πόσο απλή απάντηση! Και πόσο ακαταμάχητη...
Τι να πεις, τι ν’ αντιγυρίσεις όταν σου μοστράρουν μια τέτοια απάντηση;
Σου λέει

 «ψάξε βρες τον υπεύθυνο και πές του τα. Η δική μου θέση δεν περιλαμβάνει παραλαβή παραπόνων».
Τυπικά, θα πρέπει να πας «παραπάνω».
Στον «προϊστάμενο».
Κι εκεί όμως θ’ ακούσεις τα ίδια.
Κι αν πας παραπάνω, τα ίδια θ’ ακούσεις.
Και παραπάνω  - αν κατορθώσεις να φτάσεις (πχ είναι απασχολημένος, δεν είναι εδώ, δεν είναι αρμόδιος, θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού μετά από δυό μήνες, είναι σε άδεια, κλπ κλπ) τα ίδια θ’ ακούσεις.
Και πιο πάνω και πιό πάνω...

Κίνα: ισχυρή πλημμύρα χτυπά την επαρχία Nenjiang

Κίνα: ισχυρή πλημμύρα χτυπά το Nenjiang County

Έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες είναι ακόμη σε εξέλιξη και θα διαρκέσουν για περίπου ένα μήνα, έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση των χειρότερων πλημμυρών που  συνέβησαν τα τελευταία 30 χρόνια στην Κίνα. Στο βόρειο τμήμα της χώρας, πέρα ​​από τον ποταμό Nenjiang, έναν από τους κυριότερους παραποτάμους του ποταμού Songhua , οι πλημμύρες έχουν  προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στους  τομείς του πετρελαίου με αποτέλεσμα η παραγωγή αργού πετρελαίου να σταματήσει

Καλώς ήλθατε στο μέλλον: ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ jetpack [VIDEO]

jetpack_610x408
Ένα πρωτότυπο jetpack που οι προγραμματιστές του αποκαλούν «μηχανάκι στον ουρανό» μπορεί να ελεγχθεί από επανδρωμένες πτήσεις, λέει η αρχή πολιτικής αεροπορίας της χώρας, .
Η εταιρεία της Νέας Ζηλανδίας που βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα θέλει το όχημα, το οποίο μπορεί να ανέλθει σε πάνω από ένα χιλιόμετρο, να γίνει εμπορικά διαθέσιμο.
Τρέχουσα τιμή του jet pack είναι $ 150,000 (£ 97,000)

Αλλαγές της Γης: ανεμοστρόβιλοι στη Σικελία και τη Σουηδία (βίντεο)

Αλλαγές της Γης: ανεμοστρόβιλος στη Σικελία και τη Σουηδία - το βίντεο



Ήταν ένα τέρας που ταξίδευε σπέρνοντας τον πανικό, με ανέμους άνω των 150 χλμ/ώρα. Δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση για τις ζημιές  που προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος το απόγευμα της 14ης Αυγούστου 2013, που χτύπησε τη χώρα μεταξύ Enna και Catenanuova, στο κέντρο της Σικελίας, ένα βήμα μακριά από τον αυτοκινητόδρομο A19 Παλέρμο-Κατάνια. Πολλοί αυτοκινητιστές κατά το πέρασμα του σταμάτησαν στην άκρη του δρόμου και τράβηξαν  φωτογραφίες και βίντεο, ένα γεγονός που θεωρείται εξαιρετικό και δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα