Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Δερύνεια: Ιστορία & Πολιτισμός



14 Αυγούστου 1974
Πριν χαράξει ακόμα το φως ξυπνήσαμε από εκρήξεις που ακούγονταν μακριά στα δυτικά μας. Οι συνομιλίες στη Γενεύη για επίλυση του κυπριακού προβλήματος όπως είχε διαμορφωθεί με την τουρκική εισβολή κατάρρευσαν. Η δεύτερη φάση της εισβολής ήταν γεγονός
Ανησυχήσαμε αλλά περιμέναμε να ξημερώσει, για να βγούμε έξω να ρωτήσουμε τι γινόταν
Αφού ξημέρωσε για τα καλά οι εκρήξεις και πυροβολισμοί πύκνωσαν και η αγωνία μεγάλωσε
Η έλλειψη καθοδήγησης, η άγνοια και ο πανικός, μας ώθησαν να φύγουμε από το σπίτι και να αναζητήσουμε προστασία κάτω από τα δέντρα στο πιο κοντινό περιβόλι, λίγο έξω από το χωριό

Λευκή γυναίκα εθεάθη με Έλληνα, ρατσιστικά στερεότυπα για τους Έλληνες μετανάστες

Λευκή γυναίκα εθεάθη με Έλληνα, ρατσιστικά στερεότυπα για τους Έλληνες μετανάστες

Έρευνα για το πως φέρονταν οι ντόπιοι στην Αμερική στους πρώτους Έλληνες μετανάστες.

Διάχυτη στη συντηρητική κοινωνία των ΗΠΑ ήταν η άποψη ότι οι Έλληνες είναι ανάξιοι των προγόνων τους. Φτωχοί συγγενείς της δοξασμένης κληρονομιάς. Ανατολίτες, όχι ευρωπαίοι, άξεστοι και αδύναμοι να σηκώσουν το βάρος του κλέους του αρχαίου πολιτισμού.

Αν πάρουμε, όμως, τα πράγματα απ’ την αρχή θα δούμε ότι οι άνθρωποι που πήραν τον δρόμο της ξενιτιάς άφηναν πίσω μια πατρίδα που η γη της είχε «ζήσει» την εξευτελιστική ήττα από τους Τούρκους (1897), τον Εθνικό Διχασμό, τους δύο Βαλκανικούς Πολέμους, τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την αποτυχία της εκστρατείας κατάληψης της Άγκυρας (με συνέπεια τη Μικρασσιατική Καταστροφή) και δύο Χρεοκοπίες (1893 & 1932)

Πολλαπλή Αυτόματη Ανάφλεξη Μωρού (Βίντεο)

Rare case: Rahul, three months, is receiving treatment for his burns at a hospital in Chennai, India, after allegedly self-combusting





Ένα βρέφος λαμβάνει θεραπεία στο Chennai, νοσοκομείο της Ινδίας, μετά από πολλαπλά περιστατικά αυτανάφλεξης, αυθόρμητης ανθρώπινης καύσης. Οι γιατροί λένε ότι η σπάνια αυτή περίπτωση είναι πιθανό να προκαλείται από τα εύφλεκτα αέρια που εκπέμπονται μέσω του δέρματος. Καμία εξωτερική σπίθα απαιτείται για να τυλίξει το βρέφος στις φλόγες. 

Η πρώτη φορά που η αυτανάφλεξη σημειώθηκε, το παιδί ήταν μόλις 9 ημερών. Ακολούθησαν άλλες τρεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην καταγραμμένη ιστορία υπήρξαν μόνο 200 περιπτώσεις σε περίπου 300 χρόνια. Η τελευταία γνωστή περίπτωση ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2010. 

Ένα λίτρο φως για τα φτωχά σπίτια του κόσμου

    
Το ηλιακό φως διαθλάται μεσα στο υγρό και δημιουργεί καθαρή ακτινοβολία ισοδύναμη με 55 ή 60 βατ καθαρού λευκού φωτός.
Η χλωρίνη εμποδίζει τη δημιουργία άλγης.Ο Alfredo Moser είναι ένα σύγχρονος Τόμας Έντισον, καθώς η ανακάλυψή του μπορεί να φωτίσει τα φτωχά νοικοκυριά του πλανήτη. Το 2002, ο Βραζιλιάνος μηχανικός κατάφερε να φωτίζει το σπίτι του καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να χρησιμοποιεί ηλεκτρικό ρεύμα.
Astrology.gr, Ζώδια, zodia, ΔΕΙΤΕ: Ένα λίτρο φως για τα φτωχά σπίτια του κόσμου
Τα τελευταία 2 χρόνια η ιδέα του έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο και αναμένεται η ανακάλυψή του να βρίσκεται σε ένα εκατομμύριο σπίτια, μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου, μέσα από το πρόγραμμα "Ένα λίτρο φως".

Η σοκαριστική αλήθεια για το γάλα, είναι η χειρότερη πηγή ασβεστίου...

Η χειρότερη πηγή ασβεστίου

Μήπως αυτό σημαίνει ότι μα έχουν κοροϊδέψει και το γάλα δεν περιέχει ασβέστιο;
Φυσικά όχι. Το γάλα περιέχει πολύ ασβέστιο αλλά σε μια μορφή που είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθεί από τον άνθρωπο. Ως αποτέλεσμα το ασβέστιο περνάει από το σύστημα του σώματός μας και εξέρχεται από αυτό σαν άχρηστο


Μόνο στο ωμό γάλα το ασβέστιο είναι εύκολα απορροφήσιμο. Από την άλλη ωστόσο είναι αδύνατο να βρεις ωμό φρέσκο μη παστεριωμένο γάλα.


Το ένζυμο φωσφατάση που βρίσκεται στο ωμό γάλα είναι αυτό που κάνει το ασβέστιο εύκολα απορροφήσιμο . Δυστυχώς η φωσφατάση, καταστρέφεται εντελώς κατά την διάρκεια της διαδικασίας της παστερίωσης.



Ένας «τζαμπατζής» λιγότερος... για ένα γαμοεισιτήριο


«Ο νόμος, στην μεγαλοπρεπή του ισότητα, απαγορεύει και στους πλούσιους όπως και στους φτωχούς να κοιμούνται κάτω από τα γεφύρια ή στις παραλίες, να ζητιανεύουν στους δρόμους και να να κλέβουν ψωμί» καθώς και να μην πληρώνουν εισιτήριο στο τρόλεϊ θα μπορούσε να προσθέσει κανείς στην ρήση του Ανατόλ Φράνς.

Του Πέτρου Κατσάκου
Δυστυχώς, όμως, σε μιά χώρα που η ανθρώπινη ζωή κοστίζει 1,40 ευρώ, αμέσως μετά την τραγωδία, τα στοιχήματα άρχισαν να πέφτουν βροχή για το ποιος κρατικός «διανοούμενος» ή αξιωματούχος θα ζητούσε πρώτος να σταλεί το πρόστιμο για την μια ακύρωση εισιτηρίου στην οικογένεια του νεκρού 18χρονου - και να τους κατασχεθεί το σπίτι ενδεχομένως αν δεν το πληρώσουν αμέσως.

Τσάντες μικρές μεγάλες από τα απλά T-shirt που δεν θέλετε

Ακόμα μια ιδέα ανακύκλωσης






Τσάντες μικρές μεγάλες, σε διάφορα χρώματα, χρήσιμες για τα καθημερινά σας ψώνια και για αποθήκευση διαφόρων πραγμάτων από τα 
απλά T-shirt που δεν θέλετε.Δείτε πως μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτές τις μπλούζες χαρίζοντας όμορφες και έξυπνες λύσεις για κάθε περίσταση. 






Αν ο θυμός ΔΕΝ γίνει θέληση ΔΕΝ θα αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ.



Ότι και να λέτε ότι και να γράφετε ότι και να προβλέπετε εγώ θα το λέω μέχρι να ψοφήσω, Αν ο θυμός ΔΕΝ γίνει θέληση ΔΕΝ θα αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ.

Και θα μου πείς άσε μας κάτω… ξέρεις εγώ πόσα πακέτα μακαρόνια έσπρωξα σε άνεργους που δεν έχουν να φάνε… πόσα φάρμακα κατάφερα να βρω για τους εθελοντές , σε πόσες διαδηλώσεις πήγα και πόσο ξύλο και τι χημικά έφαγα; 


Και θα σου πω ΜΠΡΑΒΩ χαρά μου. Το έκανες με θυμό όμως. Το έκανες γιατί θύμωσες, που δεν το κάνει κάποιος άλλος, που ίσως και να θεωρείς ότι είναι υποχρέωσή του να το κάνει.

«Πώς έγινα βλάκας» ΜΑΡΤΕΝ ΠΑΖ


Πώς έγινα βλάκας
-Για να λέμε την αλήθεια, νομίζω πως μία κατά το ήμισυ λοβοτομή θα ήταν αρκετή: θέλω να μπορώ ακόμη να ανάψω ένα σπίρτο ή να ανοίξω το ψυγείο μου, ας μην μετατραπώ σε τρόφιμο στη Φωλιά του κούκου… Στο κάτω κάτω όμως, εσύ είσαι ο γιατρός, κάνε μου ότι νομίζεις καλύτερο.

-Το καλύτερο για σένα θα ήταν να σε κλείσω στο άσυλο. Τι σου συμβαίνει;

Πλειάδες, οι Νύμφες που καθορίζουν τις εποχές

Pleiades- kagaya


Οι Πλειάδες ήταν αδελφές των Υάδων και των Εσπερίδων, όλες μαζί νύμφες. Η μητέρα τους Πληιόνη ήταν Ωκεανίδα (κόρη του Ωκεανού και της Τιθύος) και πατέρας τους ήταν ο  Άτλαντας, ένας από τους Τιτάνες.  Η ένωση του Ωκεανού και της Τιθύος έδωσαν χίλιους ποτάμιους θεούς και τρισχίλιες νύμφες (Ωκεανίδες) εκ των οποίων προήλθαν πολλά ανθρώπινα γένη.
Την ύπαρξή τους οι αρχαίοι Έλληνες εμπνεύσθηκαν απ’ τον ομώνυμο αστερισμό, που στα νεώτερα χρόνια έγινε γνωστός σαν Πούλια. Γεννήθηκαν στο όρος Κυλλήνη και θεωρούνταν θεότητες του βουνού. Από την ένωσή τους με το Δία, τον Ποσειδώνα και τον Άρη γεννήθηκαν θεοί και ήρωες.

Προειδοποίηση!!! Εάν Τραβάτε Φωτογραφίες Με Το Κινητό Σας....(Βίντεο)

Προσοχή" Αν, τα παιδιά ή τα εγγόνια σας λαμβάνουν φωτογραφίες από το τηλέφωνό σας-ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ!
Είναι πραγματικά ανησυχητικό - παρακαλώ αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο. Στο τέλος θα μάθετε πώς να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας έτσι ώστε να μην διατρέξουν κάποιον κίνδυνο!
Παρακαλώ περάστε αυτή την πληροφορία σε όποιον ξέρετε που παίρνει φωτογραφίες με κινητό ή smart phone και τις ταχυδρομεί σε απευθείας σύνδεση.

Πρωτογενές πλεόνασμα χονδρομαλάκυνσης

nerds
Για πρωτογενές πλεόνασμα κάνει λόγο τώρα τελευταία η κυβέρνηση δίνοντας την αίσθηση πως προσπαθεί να δημιουργεί ένα τεχνητό κλίμα αισιοδοξίας τη στιγμή που η εφορία στέλνει αμέτρητα ραβασάκια στους φορολογούμενους.
του Στρατή Μαζίδη
stratisΠάντως εδώ έχουμε μια ανατροπή των όσων είχαμε στη ζωή μέχρι σήμερα. Πώς είναι δυνατό να εμφανίζεσαι κερδοφόρος και να μη μετράς ότι χρωστάς σε ότι κινείται και αναπνέει;
€ 2,6 δις το…πλεόνασμα, € 5; 6; 7; τα φέσια στην εσωτερική αγορά.

Ο πολιτισμός των προσφύγων Μικρασιατών (της Παρθένας Τσοκτουρίδου)



Προερχόμενοι  από τόπους με μακραίωνη πολιτισμική παράδοση, οι πρόσφυγες μετέφεραν στη νέα τους πατρίδα τον πολιτισμό τους. Η μουσική τους, το Σμυρναίικο τραγούδι, επηρέασε τα λαϊκά στρώματα, παρέχοντας νέους τρόπους έκφρασης. Ο μικρασιατικός αστικός πληθυσμός, προστιθέμενος στον ελληνικό αστικό πληθυσμό, καθόρισε τη σύζευξη του Σμυρναίικου με το ρεμπέτικο. Αυτό όμως είχε ως συνέπεια να γίνει ευρύτερα αποδεκτό και να περάσει στην περίοδο της επώνυμης πλέον δημιουργίας του.

Η αλκαλική δίαιτα έγινε δίαιτα των διασήμων…


Έπρεπε να μοιραστεί η Βικτόρια Μπέκαμ στο Τwitter τα νέα της αλκαλικής δίαιτας και το πόσο αποτελεσματική είναι στην απώλεια των κιλών και την ευεξία, για να γίνει περισσότερο γνωστή . Τι σου κάνει η διαφήμιση από διάσημους..
——–
Το άρθρο είναι της Ελένης  Χαδιαράκου 

18χρονος «χαροπαλεύει» για ένα ευρώ – Πήδηξε από το λεωφορείο εν κινήσει (Αμοντάριστα Πλάνα)


Σκηνές θρίλερ εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ λίγα μέτρα πριν από το Δημαρχείο του Περιστερίου. 

 Όλα ξεκίνησαν κατά τις 23:00. 

Ένας 18χρονος επιβιβάστηκε στο τρόλεϊ από τη στάση του Αγίου Αντωνίου με κατεύθυνση προς Ανθούπολη. Μία στάση αργότερα μπαίνει στο τρόλεϊ ένας ελεγκτής και μέσα σε λίγα λεπτά κατευθύνεται προς τον νεαρό και του ζητά το εισιτήριο

Όπως ανέφεραν στον ρεπόρτερ μας αυτόπτες μάρτυρες, ο νεαρός είπε ότι του έπεσε. Ο ελεγκτής άρχισε επιτακτικά να ζητά το εισιτήριό του. Τότε ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι δεν το είχε. Η κουβέντα φούντωνε μιας και ο ελεγκτής ζητούσε με επιτακτικό ύφος το εισιτήριο από τον νεαρό λέγοντάς του ότι θα του πληρώσει πρόστιμο, όπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες. Λίγα λεπτά μετά λέει στον 19χρονο «Ή μου δίνεις την ταυτότητα σου ή σε πάω στο τμήμα τώρα». Ο νεαρός απαντά πως δεν την έχει μαζί του. Και συνεχίζει λέγοντας «είμαι άνεργος, αλήθεια σου λέω. Και οι γονείς μου δεν έχουν δουλειά. Είμαστε σε τραγική κατάσταση». 

ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ – Το μεγάλο μυστήριο των UFO και των επαφών

5238877069_62cd0ce51c_bΌταν υπάρχει κάτι που δεν το ξέρεις.
Πως ξέρεις ότι δεν υπάρχει;
ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ : Το Μεγάλο Μυστήριο των UFO και των Επαφών  – [Παντελής Γιαννουλάκης. Video, Ομιλία, θέατρο Altera Pars, Αθήνα, 2010] …και αφού δεν το ξέρεις, πως στο καλό έχεις άποψη ή αφού δεν το γνωρίζεις, δεν το έχεις ελέγξει, μελετήσει, ερευνήσει ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, πως έχεις άποψη για κάτι που δεν γνωρίζεις;
ΕΞΩΔΙΑΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ: Ζούμε και κινούμαστε σε τρεις διαστάσεις: Είμαστε τρισδιάστατοι. Στην πραγματικότητα «Διάσταση» δεν σημαίνει παρά «Κατεύθυνση». Είναι πολύ πιο εύκολο να κατανοήσουμε το ζήτημα των διαστάσεων, αν τις δούμε ως κατευθύνσεις. Για τα όντα του κόσμου μας υπάρχουν τρεις τρόποι κίνησης, υπάρχουν τρεις κατευθύνσεις: μπρος-πίσω, δεξιά-αριστερά, πάνω-κάτω, (αν θεωρήσουμε ως μία ακόμη κατεύθυνση και την κίνησή μας στο Χρόνο, από το παρελθόν προς το μέλλον, τότε έχουμε ακόμη μία κατεύθυνση-διάσταση, αυτήν του Χρόνου). Με οποιονδήποτε τρόπο κι αν κινηθούμε μέσα στο Χώρο, κινούμαστε σε κάποια απ’ αυτές τις τρεις κατευθύνσεις (σε σχέση πάντοτε με τη θέση του παρατηρητή, κι αυτό είναι πολύ σημαντική επισήμανση και με τρομερές προεκτάσεις).

χρόνια αλλεργική ρινίτιδα, θεραπεία με βότανα.

Χρόνια Αλλεργική Ρινίτιδα, θεραπεία με βότανα. 

Xρόνια αλλεργική ρινίτιδα Η πάθηση αυτή προκαλεί συμπτώματα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι που μπορεί να προκληθεί .. αν τα κύρια αλλεργιογόνα είναι τα ακάρεα της οικιακής σκόνης και τα κατοικίδια ζώα, τα συμπτώματα είναι συχνά χειρότερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, λόγω της επιπρόσθετης αλλεργίας στη γύρη .
Η παρακάτω σύνθεση συνιστάται αυτή για αλλεργίες αυτού του τύπου… χρόνια αλεργική ρινίτιδα.. άσθμα.. βρογχικό άσθμα…
4 βότανα.. και τα 4 ενδεικνύονται ειδικά για αυτή την περίπτωση…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα