Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ...

Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΥΠΗΡΞΕ ΤΟ ΚΡΟΝΙΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΡΟΝΙΟ ΑΥΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΙΓΑΙΟ-ΚΡΗΤΩΝ-ΑΘΗΝΑΙΩΝ.

ΟΙ ΚΡΟΝΙΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΙΓΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΤΛΑΝΤΩΝ ΤΟ 9600 Π.Χ. ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΙΜΑΙΟ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΙΕΡΕΥΣ ΤΗΣ ΣΑΪΔΟΣ ΣΤΟΝ ΣΟΛΩΝΑ:

«…
TA AΡΧΕΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΕ ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΜΕ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠ΄ ΕΞΩ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ». 

Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟΥ 2%

Κάποιοι που έχουν διαβάσει τον Αριστοτέλη πιό πολύ απο εμένα , λένε οτι στα κείμενά του αναφέρει οτι σε μια κοινωνία εάν το 2% είναι τίμιοι και εργατικοί πολίτες μπορεί η κοινωνία να επιβιώσει .
Δεν μπόρεσα να κάνω μια έρευνα σε χιλιάδες ανθρώπους για να δώ σε τί ποσοστό υπάρχουν οι τίμιοι και εργατικοί .
Αυτό που βλέπω σίγουρα είναι οτι η βλακεία είναι συντριπτικά αφθονότερη απο την σωφροσύνη . 

Ευτυχώς, εγώ είμαι αλλιώς

Ευτυχώς, εγώ είμαι αλλιώς
Κάποιος χτυπήθηκε.
Κάποιος αδικήθηκε.
Κάποιος βιάστηκε και κάποιος εκβιάστηκε.
Κι εγώ τι να κάνω;
Κρίμα. Μα πάλι καλά. Δεν ήμουν εγώ.

Κάποιος στο δρόμο έμεινε και κάποιος μοναχός του ξέμεινε.
Στεναχωρήθηκα. Ας πρόσεχε.

7 «εναλλακτικά» υγιεινά έλαια για μαγείρεμα

Ας δούμε μερικά «εναλλακτικά» έλαια που μπορείτε να προσθέσετε στην κουζίνα σας και πώς πρέπει να χρησιμοποιήσετε το καθένα για να μετατρέψετε το σώμα σας σε μια… καλολαδωμένη μηχανή.

Αυτό που ίσως κάνετε ήδη, είναι να εξετάζετε την ποικιλία του ελαιόλαδου που χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα. Όμως, χρησιμοποιώντας και διάφορα άλλα λάδια στην κουζίνα σας, θα εκμεταλλευτείτε ένα ευρύτερο φάσμα υγιεινών λιπαρών, θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών ουσιών, που καταπολεμούν πολλές ασθένειες.
Φυσικά, δεν είναι όλα τα έλαια κατάλληλα για τις ίδιες χρήσεις. Ορισμένα είναι καλύτερα για τηγάνισμα, άλλα για σοτάρισμα ή ψήσιμο, ενώ άλλα πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για σάλτσες. Ας δούμε λοιπόν μερικά «εναλλακτικά» έλαια που μπορείτε να προσθέσετε στην κουζίνα σας και πώς πρέπει να χρησιμοποιήσετε το καθένα για να μετατρέψετε το σώμα σας σε μια… καλολαδωμένη μηχανή.

«Ο θάνατος όπως τον αντιλαμβανόμαστε σήμερα μπορεί να αποτραπεί»


Ο επικεφαλής της μονάδας εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Stony Brook της Νέας Υόρκης DrParnia, ισχυρίζεται ότι η ιατρική επιστήμη θα μπορεί στο προσεχές μέλλον να επαναφέρει ασθενείς στη ζωή ακόμη και μετά από 24 ώρες αφότου η καρδιά τους έχει σταματήσει να λειτουργεί.   


"Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας έχουν συντελεστεί τεράστιες επιστημονικές πρόοδοι. H ιατρική επιστήμη της σημερινής εποχής, έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει στη ζωή ασθενείς έως και 1 με 2 ώρες αφότου η καρδιά τους έχει σταματήσει να λειτουργεί – οι συγκεκριμένοι ασθενείς είναι στην πραγματικότητα νεκροί με αιτιολογία την κυκλοφορική ανεπάρκεια" δήλωσε ο DrSam Parnia.

Άγνωστο Ιπτάμενο Αντικείμενο Πάνω Από Τον Επιστημονικό Σταθμό Στην Ανταρτική

Αυτή η ασυνήθιστη σφαίρα φωτογραφήθηκε αυτή την εβδομάδα πάνω από τον επιστημονικό σταθμό στην Ανταρκτική. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα UFO ίσως επισκέπτεται αυτό το σημείο ", γράφει ο Scott C. Waring, συγγραφέας του UFO Sightings Daily.

Ημερομηνία παρατήρησης: 11 Αυγούστου, 2013
Τοποθεσία παρατήρησης: Neumayer Station, Ανταρκτική

Υπολογίστε το ιδανικό σας βάρος με τη μέθοδο Hamwi


Ένας εύκολος τρόπος να υπολογίσετε το ιδανικό βάρος σώματος σύμφωνα με τη μέθοδο Hamwi φαίνεται παρακάτω:

Διώξτε τις κηλίδες του δέρματος με πάγο!


Οι κηλίδες του δέρματος μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε σαν να ήπιατε μερικά ποτηράκια κρασί παραπάνω.  Αν έχετε αυτές τις κόκκινες κηλίδες στο πρόσωπό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να αισθανθείτε ότι δεν υπάρχει τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτές. Ευτυχώς όμως υπάρχει και όχι μόνο ένας!Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για τη θεραπεία των κηλίδων του δέρματος, αλλά ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε μερικά τρικ για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για σας.


Αιτίες

Οι κηλίδες του δέρματος μπορεί να προκληθούν από τόσους πολλούς παράγοντες (απορρυπαντικά, μακιγιάζ), που μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε πως τις αποκτήσατε. Ακόμα κι αν δεν μπορεί τε άμεσα να καταλάβετε την αιτία του προβλήματός σας, μπορείτε να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας αμέσως.

Η σημασία της διαμόρφωσης ταυτότητας.


Από την γέννηση του νέου-ελληνικού έθνους, προσπαθούμε ως λαός να γίνουμε "Ευρωπαίοι". Προσπαθούμε συνεχώς και σε κάθε επίπεδο, πολιτιστικό, πολιτικό, κοινωνικό, να αντιγράφουμε τις εξελίξεις στην Δύση ή απλά να συμμετέχουμε σε αυτές, θέλοντας έτσι να βρούμε μια ταυτότητα που ποτέ δεν είχαμε από μόνοι μας. Όντας όμως ένας λαός που δεν έγινε ποτέ έθνος, υπό την έννοια της ανακάλυψης της αυθεντικότητάς του, αδυνατούμε να γίνουμε δημιουργοί, και μένουμε ως μεταφραστές της Δύσης. Ακολουθούμε τα μονοπάτια που ανοίγουν άλλοι.

Οι άνθρωποι της κορυφής.

Πέρα από το αδύνατον. 




"Ο κόσμος ολόκληρος έχει σφραγιστεί με μία τεράστια σφραγίδα η οποία έχει το όνομα "Αδύνατον". Και μην ξεχνάτε ποτέ ότι είμαστε οι μόνοι που μπορούν να την ανοίξουν μια για πάντα."
Γιούκιο Μισίμα ("The Sailor Who Fell from Grace with the Sea")

"Φτάσε όπου δεν μπορείς!"
Νίκος Καζαντζάκης ("Αναφορά στον Γκρέκο")

Παράλληλη... Σκέψη

Κατά καιρούς, η ανθρώπινη περιέργεια που μας χαρακτηρίζει, μας ωθεί στο να κάνουμε συνδυασμούς κΠαράλληλη... Σκέψηαι να σχετίζουμε καταστάσεις, φαινόμενα, νόμους και σκέψεις. Νιώθουμε την ανάγκη να εξηγήσουμε τα πάντα γύρω μας γιατί αναζητούμε μια ουσία, έναν υποφαινόμενο στόχο τον οποίο καλούμαστε να υπηρετήσουμε μέχρι το τέλος. Μελετώντας, ας πούμε, κάποια ανατολικά φιλοσοφικά συστήματα, διαπιστώνουμε πως είμαστε «καταδικασμένοι» να επιστρέφουμε συνεχώς σε παλιά γνώριμα μέρη, με παρόμοιες μορφές σε διαφορετικούς χρόνους ή χώρους. Αυτή η ιδέα όμως προϋποθέτει να έχουμε ορίσει το χώρο και το χρόνο, πράγμα που είναι φυσικά σχετικό. Έτσι λοιπόν, δημιουργούμε αλυσίδες συνειρμών συνδέοντας διάφορα στοιχεία -ορατά και αόρατα- , διαγράφοντας κύκλους στο μυαλό μας.

Ιερά Σύμβολα των Ελλήνων Θεών




Δίας
Σύμβολα: Κεραυνός, Αιγίδα, Κότινος
Ζώα: Αετός, Ταύρος, Κόκορας
Δέντρα & Φυτά: Βελανιδιά, Φασκόμηλο. Δευτερεύοντα: Ελιά, Μαργαρίτα, Αμάραντο, Ματζουράνα, Καρυδιά, Φλόμος, Βερβένα, Αμυγδαλιά, Βιολέτα, Κασσιά, Γαρύφαλλο, Σχοίνος. 

Ο Τροχός




Ίσως το πιο αρχαίο σύμβολο. Ο τροχός από την αρχαιότητα υπήρξε σύμβολο της ευκινησίας, της περιστροφής και της χρονικής περιόδου. Χρησιμοποιούταν στη δουλειά, έκανε πιο ικανό τον άνθρωπο να την εκτελέσει αποτελεσματικότερα. Χρησιμοποιούταν σε τελετές, ήταν σύμβολο της φυσικής ροής της ενέργειας. Πλέον η κατασκευή του και ο συμβολισμός του διαφέρει από λαό σε λαό. Ορισμένες πεποιθήσεις παραμένουν κοινές, άλλες παρουσιάζονται με μικρές διαφοροποιήσεις.

Το να ονειρεύεσαι ξύπνιος... είναι τέχνη!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ονειροπολώντας, βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματά μας.

Ήξερες πως ο εγκέφαλος δουλεύει περισσότερο όταν αφηνόμαστε στις σκέψεις μας, παρά όταν ακολουθούμε τη ρουτίνα;

Το μυστικό είναι να ονειροπολείς, αλλά όχι να χαζεύεις.

Αντίθετα με την αντίληψη ότι η ονειροπόληση είναι ...
τεμπελιά, πρόσφατη έρευνα στο παν/μιο British Columbia του Καναδά, έδειξε πως όταν αφήνουμε το μυαλό μας να περιπλανιέται ενεργοποιούνται τα μέρη του εγκεφάλου που βρίσκουν λύσεις σε προβλήματα!

Kαλαμπόκι για τις πέτρες στα νεφρά

photo

Αν βασανίζεσαι συχνά από πέτρες ή άμμο στα νεφρά, δοκίμασε το καλαμπόκι! Με λίγα λόγια μπορείς να φτιάξεις ένα αφέψημα από «μαλλιά» καλαμποκιού, δηλαδή τους στήμονες που υπάρχουν στην κορυφή κάθε κώνου καλαμποκιού και που θα βρεις στα καταστήματα που πωλούν βότανα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΗΠΙΟΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ

Όλοι μας κατά καιρούς ερχόμαστε ανιτμέτωποι με απογοητεύσεις που αφορούν στον ίδιο μας τον εαυτό, είτε για τον τρόπο που φερόμαστε, είτε για συμπτώματα που έχουμε, είτε για συμπεριφορές από τις οποίες δεν μπορούμε εύκολα να απεξαρτηθούμε. Κάποιοι εξ’ημών πασχίζουν με αυτήν την απογοήτευση και την βιώνουν ως κάτι αδιέξοδο, μιας και συχνά, ακόμα και κατόπιν των γενναιότερων προσπαθειών μας, μοιάζουμε να μην μπορούμε να τροποποιήσουμε πράγματα στο χαρακτήρα και στη συμπεριφορά μας ή στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε με τον εαυτό μας και τους άλλους που μας ματαιώνουν και μας απογοητεύουν.
Τέτοια θέματα μπορεί να είναι από το να θέλουμε να κάνουμε δίαιτα για να χάσουμε βάρος και να μην τα καταφέρνουμε, μέχρι, για παράδειγμα, κάτι βαθύτερο, όπως το να απεμπλακούμε από την ανάγκη μας να αρέσουμε στους άλλους, να μας θαυμάζουν, να είμαστε πάντα τα καλά παιδιά που διεκπεραιώνουν.

Η χειραψία που δίνουμε λέει πολλά

Η χειραψία συγκαταλέγεται στις κινήσεις αυτές του σώματος που πιο ανοιχτά από άλλες "ομολογούν" στοιχεία χαρακτήρα των προσώπων που την μοιράζονται, μια κίνηση αναγκαστικά αμφίδρομη, ασχέτως αν ένα από τα δύο πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτήν έχει πιο έντονη συμμετοχή ή πρόθεση.
Στην σύντομη αυτή κίνηση που συστήνει ή χαιρετίζει ή συμπαραστέκεται ή αναγνωρίζει επικοινωνούνται σειρά όχι μόνο προσωπικών...
χαρακτηριστικών αλλά και συναισθημάτων μεταξύ των προσώπων.

Νοερή προπόνηση - πριν το δω να το πιστέψω ....!!!

Η νοερή προπόνηση είναι μια τακτική που ακολουθούν πιστά όλοι οι μεγάλοι αθλητές.

Φαντάζονται, δηλαδή, νοερά ότι εκτελούν κάτι με επιτυχία και στη συνέχεια με την ίδια επιτυχία εκτελούν ό,τι φαντάστηκαν.

Νοερή προπόνηση όμως μπορεί να κάνει ο καθένας μας, αφού στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από έναν στοχευμένο οραματισμό.

Από τα παυσίπονα έως τα αντικαταθλιπτικά: Πώς δρουν τα φάρμακα στον οργανισμό μας;

Από τα παυσίπονα έως τα αντικαταθλιπτικά: Πώς δρουν τα φάρμακα στον οργανισμό μας;
Από τα παυσίπονα έως τα αντικαταθλιπτικά: Πώς δρουν τα φάρμακα στον οργανισμό μας; Ευρήματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NΙH) των ΗΠΑ αποκάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο δρουν ορισμένα κοινά φαρμακευτικά σκευάσματα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα