Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Της Αρχαιολογίας το κάγκελο (ύμνος στην αυθαιρεσία), του Γιάννη Στουραΐτη

Φωτογραφία: Γιάννης Στουραΐτης 


Είναι τρία χρόνια (και κάτι), που έχω την τύχη να προπονούμαι σε μία Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών, αλλά και την ατυχία να έχω ανακαλύψει το Ταε Κβον Ντο πολύ αργά στην ζωή μου. Στον χώρο με παρέσυρε η κορούλα μου, ναι, ναι, αυτή η πανέμορφη, αθώα και γλυκειά φατσούλα με τα θανατηφόρα λακτίσματα, όπου προσπαθώ, ασθμαίνων και ασφυκτιών, να την ανταγωνισθώ, εις μάτην, σε δύναμη, ταχύτητα και τεχνική, (που πα’ ρε καραμήτρο).

Οι εμπνευσμένοι, ευγενέστατοι, φιλειρηνικοί και ικανότατοι δάσκαλοί μας, ακολουθούν πρωτότυπες μεθόδους εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της οποίας έχουν θεσπίσει υπαίθριες προπονήσεις, σε ποικίλα περιβάλλοντα, όπως, παραλίες, όρη, αμμόλοφους κ.ά.

Μετά την σύντομη αυτή εισαγωγή, περνάω στο παρασύνθημα :

Παρασκευή απόγευμα, η προπόνηση έχει προγραμματισθεί για το Αρχαίο Στάδιο. Την προκαθορισμένη ώρα, μαζευόμαστε όλοι, από τους τετράχρονους μέχρι τους εξηντατετράχρονους, καμιά εικοσιπενταριά νοματαίοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, στο σημείο λίγο πριν από τον κυρίως αρχαιολογικό χώρο, όπου μας περιμένει, με όχι τόσο φιλικές διαθέσεις, ο Φύλακας, (το Φ με κεφαλαίο, και θα καταλάβετε σε λίγο γιατί).

αντικείμενο στην Αφρική φοβίζει τους ανθρώπους (Βίντεο)


 νοήμων  ζωή  από  άλλο πλανήτη,
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα telegraph,
εμφανίσεις UFO στα ανοικτά των ακτών του Κέιπ Τάουν,στην Νότια Αφρική, έχουν αυξηθεί δραματικά.
Το άρθρο αναφέρει ότι αυτό είναι μια ένδειξη ότι οι κάτοικοι αυτής της πόλης είναι υπό παρακολούθηση από νοήμων ζωή από άλλο πλανήτη,,σύμφωνα με ιστοσελίδα που ειδικεύεται στην καταγραφή αυτών των περιστατικών.

Χαλασμένοι άνθρωποι, άψογες μηχανές


Ρόμποκοπ

Έψαχνα τη λέξη. Έψαχνα, έψαχνα, κι είχα σπάσει το το κεφάλι μου για να τη βρω. Και να τους περιγράψω. Να τους χαρακτηρίσω. Να μάθουν όσοι με διαβάζουν με τι ακριβώς έχουν να κάνουν.
«Απόγαιον κυνισμού», ήταν η πρώτη έκφραση που μου ήρθε στο μυαλό –την είχα χρησιμοποιήσει πρόσφατα για τη δήλωση του Στουρνάρα περί κοπώσεως των βουλευτών. Γρήγορα όμως κατάλαβα ότι είχα να κάνω με κάτι ακόμα πιο δυνατό, κάτι πάνω από το κυνικό, κάτι που πραγματικά ξεπερνά την έννοια άνθρωπος, και γύρευα μιαν έννοια ακόμα πιο σκληρή, έναν πολύ μεταλλικό όρο, ατσάλινο, με το οποίο να καταφέρω να αποδώσω την αλήθεια. Έναν όρο που να δείχνει ωμότητα, σφιγμένα χείλη, μάτια σμιχτά, και παγωμένη έκφραση στο πρόσωπο –ή μάλλον ένα πρόσωπο τελείως ανέκφραστο. Σκέφθηκα, σκέφθηκα και καθώς σκεπτόμουν, συνειδητοποίησα ότι είχα να κάνω με ανθρώπους αδίστακτους. Ναι, αυτό ήταν! «Αδίστακτοι», ήταν η λέξη.

Διαταραχή πανικού: Το άγχος γίνεται νόσος



Η διαταραχή πανικού είναι μια αγχώδης διαταραχή που εκδηλώνεται με σωματικά και ψυχολογικά συμπτώματα. Επηρεάζει αρνητικά την κοινωνική ζωή και μερικές φορές την λειτουργικότητα του ατόμου σε επίπεδο εργασίας, με αποτέλεσμα να μειώνεται κατά πολύ η ποιότητα ζωής του. Η θεραπεία της περιλαμβάνει ψυχοθεραπεία μόνo ή συνδυασμό της με φαρμακευτική αγωγή.

Πως εκδηλώνεται; 

Φονικές πλημμύρες στη βόρεια Ιαπωνία

Συνολικά 5 νεκροί από τις πλημμύρες στο βόρειο τμήμα της χώραςΣυνολικά 5 νεκροί από τις πλημμύρες στο βόρειο τμήμα της χώρας
Τουλάχιστον δύο νεκροί, πέντε αγνοούμενοι και σοβαρές υλικές ζημιές είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας που έχει πλήξει τη βόρεια Ιαπωνία. Οι νεκροί είναι μία 91χρονη, που θάφτηκε ζωντανή σε κατολίσθηση στην πόλη Χαναμάκι, κι ένας 61χρονος, ο οποίος παρασύρθηκε από τα νερά ποταμού στη Νισιγουάγκα.

Φονική έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία [φωτο]

Rokatenda1 10-8-2013
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, σκοτώθηκαν από την έκρηξη του ηφαιστείου Ροκατέντα, που...
σημειώθηκε το Σάββατο στην ανατολική Ινδονησία.
Ο κρατήρας του ηφαιστείου βγάζει λάβα και εκτοξεύει τέφρα σε ύψος σχεδόν 2 χιλιομέτρων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η καυτή τέφρα σκέπασε  κοντινή ακτή στην οποία βρίσκονταν πέντε άτομα,  τα οποία βρήκαν τραγικό θάνατο.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ   

GABRIEL GARCIA MARQUEZ 

 
Ο Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες έχει αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή για λόγους υγείας: καρκίνος στους λεμφαδένες. 

Η κατάσταση του μοιάζει να επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα.

Η αποχαιρετιστήρια επιστολή που ακολουθεί εστάλη από τον συγγραφέα στους φίλους του:

Σ΄αγαπώ!


Σ΄αγαπώ!

Τι συμβαίνει στην ψυχή κάποιου όταν λέει αυτή τη φράση, τι συμβαίνει στην ψυχή του αποδέκτη;

Όταν κάποιος λέει  σ΄αγαπώ αληθινά, η ψυχή του πάλλετε, μέσα της συμπυκνώνεται κάτι, που στη συνέχεια φουσκώνει σαν κύμα & τον παρασέρνει.

'Ίσως να αμύνεται από φόβο για το που θα τον μεταφέρει το σ΄αγαπώ  & σε ποια όχθη θα τον αποθέσει.

Μπορεί να αναρριγήσει & ο άλλος στον οποίο απευθύνεται το σ΄αγαπώ.

Διαισθάνεται ότι κάτι θα αλλάξει μέσα του, ότι μπορεί να τον δεσμεύσει έντονα & να καθορίσει τη ζωή του για πάντα.

Υπάρχει ο φόβος για το αν θα αντέξουμε αυτή τη φράση μέχρι το τέλος,  εάν θα συμφωνήσουμε για τη σπουδαιότητα της & εάν θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τον εαυτό μας σε αυτή, είτε λέμε σ΄αγαπώ , είτε το αποδεχόμαστε.

Η ανάγνωση ως παρηγοριά.




Η μέχρι πρόσφατα καθαρά εμπειρική εικασία ότι η ανάγνωση βιβλίων βελτιώνει σημαντικά τις εγγενείς εγκεφαλικές μας ικανότητες, θεωρείται σήμερα επαρκώς επιβεβαιωμένη. Υπάρχει όμως και μια άλλη, εξαιρετικά επωφελής, λειτουργία της αναγνωστικής πρακτικής, την οποία τείνουμε να την παραλείπουμε ή να την υποβαθμίζουμε: ό,τι διαβάζουμε, επηρεάζει βαθύτατα τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα και τους άλλους.

Και Ο Πραξιτέλης Κάποτε Ήταν Παιδί

file 
Η μνήμη είναι αυτή που μας ορίζει ως ανθρώπους. Δίχως μνήμη είμαστε ζωντανοί, αλλά δεν έχουμε ταυτότητα.
Τα τελευταία χρόνια, μετά την e-επανάσταση, έχει επικρατήσει να θεωρούμε τον εγκέφαλο μας ως έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Έτσι υπάρχει η παρανόηση ότι οι αναμνήσεις είναι αποθηκευμένες σε συγκεκριμένα μέρη του εγκεφάλου, μία-μία και ξεχωριστά, και ότι μπορούμε να τις αναπαράγουμε αναλλοίωτες, όπως μπορείς να παρακολουθήσεις ξανά και ξανά ένα βίντεο που έχεις αποθηκευμένο στον σκληρό σου δίσκο, στο φάκελο «Ολυμπιακοί Αγώνες 2004».
Ο Ίσραελ Ρόζενφιλντ, στο βιβλίο του «Η εφεύρεση της μνήμης», υποστηρίζει ότι η μνήμη είναι μια δυναμική και ολιστική διαδικασία.

Όταν η αυτοεκτίμηση απουσιάζει.Δέκα τρόποι για να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.


«Εκτιμώ τον εαυτό μου» σημαίνει ότι έχω μια θετική εικόνα του εαυτού μου ως ένα άξιο, ικανό και αγαπητό άτομο. Πόσοι, αλήθεια νοιώθετε έτσι; Προβλήματα, όπως, άγχος, φόβος, ενοχές, έλλειψη ορίων στις ερωτικές σχέσεις, συγκρούσεις με το άλλο φύλλο, δυσκολία στην επικοινωνία με τα παιδιά, παχυσαρκία, και τόσα άλλα είναι συμπτώματα της χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Αυτοεκτίμηση και κατάθλιψη: Αν και η χαμηλή εκτίμηση του εαυτού μας δεν καταλήγει υποχρεωτικά στην κατάθλιψη, έρευνες έχουν αποδείξει ότι συχνά πηγαίνουν χέρι – χέρι. Όλα τα άτομα που υποφέρουν από κατάθλιψη έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και όλα τα άτομα με τιμωρητική στάση απέναντι στον εαυτό τους τείνουν να παραιτούνται από την προσπάθεια να βελτιώσουν τη διάθεσή τους, μιας και παίρνουν ως δεδομένο ότι είναι ανίκανοι για κάτι τέτοιο.

Το ''ΟΧΙ'' το ''ΜΗΝ'' και το ''ΔΕΝ''...

Phillis Chrisou

Ζητιάνος ή Βασιλιάς;!

Είναι δυνατόν, αυτά που ξορκίζουμε να τα βρίσκουμε τελικά μπροστά μας;!


Γιατί οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι άκρατα προληπτικοί, μαστίζονται από σωρεία ατυχιών;!


Είναι γνωστό πια, ότι με τις Σκεπτομορφές που γεννούμε μέσω του Συναισθηματικο-νοητικού μας μηχανισμού, δημιουργούμε τα παρόντα και τα μέλλοντα, καθώς το Σύμπαν ακούει κάθε Δήλωση κι Ευχή που κάνουμε, αφού αυτό δέχεται τις σκεπτομορφικές αντανακλάσεις που του στέλνουμε και συνεργάζεται μορφογενετικά με το Συμπαντικό Νόμο της Έλξης, ώστε να παράγεται πάντοτε ένα αποτέλεσμα.

Από ποια αφετηρία ξεκινήσαμε; Προς ποιο τέρμα κινούμαστε; Πού αρχίζει, πού τελειώνει το Σύμπαν και τι υπάρχει πέρα από αυτό;



Για χιλιάδες χρονιά, οι άνθρωποι είχαν την πεποίθηση ότι η Γη είναι επίπεδη και κέντρο του Σύμπαντος. Από τον 7ο, όμως, π.Χ. αιώνα, σοφοί παρατηρητές ανατρέψανε την άποψη αυτή. Πρώτος ο Θαλής ο Μιλήσιος κι έπειτα ο Αναξίμανδρος, ο Πυθαγόρας και ο Παρμενίδης υποστήριξαν ότι η Γη είναι στρογγυλή. Περίπου δύο αιώνες αργότερα, ο Αριστοτέλης επιβεβαίωσε και πειραματικά τις φιλοσοφικές θέσεις των προγενέστερων, όπως άλλωστε και ο Αρχιμήδης.

Τι πρέπει να κάνετε για την καούρα και τις ξινίλες


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Η καούρα είναι μια αίσθηση καψίματος που ανεβαίνει από το στομάχι σας ή από χαμηλά στο θώρακα προς το λαιμό σας. Ορισμένες φορές μπορεί να αισθανθείτε ότι οι τροφές επιστρέφουν στο λαιμό, και μερικοί άνθρωποι νιώθουν ξινίλα ή πικρή γεύση στο πίσω μέρος του στόματος. Η καούρα μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες και είναι συχνά χειρότερη μετά το φαΐ, ή όταν ξαπλώνετε ή σκύβετε. Η καούρα είναι το πιο κοινό σύμπτωμα της παλινδρόμησης

Μαύρο Σκόρδο, νομίζατε ότι τα ξέρατε όλα για το σκόρδο;

black-garlic 1


Αν και όχι τόσο γνωστό όσο το λευκό, το μαύρο σκόρδο απολαμβάνει την δημοτικότητα του στους γαστρονομικούς κύκλους και στην εναλλακτική ιατρική. Εισήχθη στην αγορά των τροφών και της υγείας πριν 5 χρόνια από τους Κορεάτες. Το σκόρδο γίνεται «μαύρο» μέσω μια πολύμηνης διαδικασίας ζυμώσεως (ωριμάνσεως) κάτω από αυστηρώς ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία. Τα πλεονεκτήματα του στην υγεία διαφημίζονται από επαγγελματίες της φυσικής υγείας, βοτανολόγους και άλλους.

Τριγλυκερίδια: πώς να τα ... 'ρίξετε' με σωστή διατροφή


Τα τριγλυκερίδια αποτελούν την κύρια μορφή λίπους στο σώμα. Όλοι οι άνθρωποι είναι φυσιολογικό να έχουν ένα ορισμένο επίπεδο τριγλυκεριδιών στο αίμα τους. 
Ωστόσο όταν ο αριθμός τους αυξηθεί πολύ, όπως συχνά συμβαίνει σε άτομα με αυξημένο βάρος, τότε χρειάζεται προσοχή. Ιδανικά θέλουμε τα επίπεδα τριγλυκεριδίων αίματος να μην υπερβαίνουν τα 150 ml/dl, διαφορετικά έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα.
Τα υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων χρειάζονται χρόνο για να πέσουν, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες διατροφικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά:

Πώς να σφίξετε το δέρμα σας μετά από απώλεια βάρους με φυσικά μπαχαρικά & βότανα



Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε μετά την απώλεια βάρους είναι η σύσφιξη της περίσσειας του δέρματος που έχει μείνει μετά από όλο του λίπος που έχει καεί.
Πολλές διαφορετικές μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επιστρέψει το δέρμα σας πίσω στην αρχική του μορφή. Ωστόσο, πολλές από αυτές τις μεθόδους απαιτούν χειρουργική επέμβαση. 


Ευτυχώς, υπάρχουν βότανα και μπαχαρικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε σύσφιξη στο δέρμα σας. 

Στοιχεία από το ντουλάπι σας, όπως το δενδρολίβανο, η τέφρα βουνού, το κουρκούμη, την κανέλα και το τζίντζερ, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε και να αναζωογονήσετε το δέρμα κατά μήκος των χεριών, του λαιμού, το πρόσωπο και την κοιλιά.

Σκεπτομορφές - Ρ. Νατζέμυ.....!!!

O νους δεν έχει δική του πραγματικότητα.

H πραγματικότητα του δημιουργείται από το περιεχόμενό του.

Mοιάζει με πλαστική σακούλα ή σελοφάν.

Eάν βάλεις κάτι στρογγυλό στην πλαστική σακούλα γίνεται στρογγυλή.

Eάν τυλίξεις με αυτήν κάτι λεπτό και μακρύ, τότε παίρνει και πάλι το ανάλογο σχήμα. Παίρνει, δηλαδή, πάντα, το σχήμα του περιεχομένου της.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα