Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ....ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΨΗ.

Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ....ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΨΗ.

Η αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο είναι οι συνεχείς εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης γύρω από τα θέμα του φαγητού και της μαγειρικής...οι οποίες κατά το πλείστον.....το μόνον που τους ενδιαφέρει είναι....στον αν οι συνδυασμοί των τροφών φέρνουν νόστιμα αποτελέσματα....τα οποία φυσικά όμως διαφέρουν ανάλογα το άτομο....διότι στο φινάλε βρε αδερφέ.....άλλος το προτιμά αλατισμένο και άλλος όχι το φαγητό....ποιος λοιπόν θα έχει το δίκαιο σε αυτή την περίπτωση;

(Τιτάνας)Εδώ είμαι, παρέα με τον φίλο μου τον Εγκέλαδο , μεταξύ των δακτύλιων του Κρόνου!!!



ΠΗΓΉ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Τι είναι το RDA που διαβάζουμε στις συσκευασίες των τροφίμων



Τι είναι το RDA που διαβάζουμε στις συσκευασίες των τροφίμων
Πολύ συχνά ακούμε τους διαιτολόγους να αναφέρουν τη συντομογραφία RDA, ενώ το ίδιο συχνά τα συγκεκριμένα αρχικά απαντώνται στις ετικέτες τροφίμων.
Τι σημαίνει όμως στη γλώσσα της διατροφής το RDA;

Δεν είναι ο κόσμος που σε απογοητεύει, είναι οι δικές σου προσδοκίες γι'αυτόν...

          ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙ, 
       ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟΝ…

Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται πληγωμένοι, απογοητευμένοι και προδομένοι από την κοινωνία, τους συνανθρώπους τους, τον κόσμο…
..αυτό όμως δεν είναι αλήθεια…είναι μια παραμόρφωση..
Οι άνθρωποι αυτοί είναι πληγωμένοι από τις δικές τους προσδοκίες για τον κόσμο
και όχι από αυτόν…

Mυαλό εναντίον του πόνου. Μπορεί λοιπόν η δύναμη του μυαλού να αποδειχθεί μεγαλύτερη από εκείνη του πόνου;



Είναι αλήθεια ότι τα φάρμακα παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην αντιμετώπιση του πόνου, αλλά σε περιπτώσεις χρόνιου πόνου η λήψη τους μπορεί να συνοδεύεται από σοβαρές παρενέργειες που επιβάλλουν φειδώ στην κατανάλωσή τους. 
Ευτυχώς, έχει αποδειχθεί ερευνητικά ότι υπάρχουν και εναλλακτικές μέθοδοι στην αντιμετώπιση του πόνου, οι οποίες έχουν ως επίκεντρο τον εγκέφαλό μας.

ΟΝΕΙΡΑ


Διαχρονικά τα όνειρα απασχόλησαν και συνεχίζουν να απασχολούν το σύνολο σχεδόν των λαών της γης. Ως στοιχείο πολιτισμού έπαιζαν σημαντικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων, διαμορφώνοντας ή επηρεάζοντας καταστάσεις. Άλλοτε αυτά λειτουργούν ως προειδοποίηση και άλλοτε ως πρόβλεψη μελλούμενων γεγονότων. Από την αρχαιότητα ως τις ημέρες μας θεωρούνται «σημαδιακά» και «προφητικά». 

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ...ΕΝΕΡΓΕΙΑ

 Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ...ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Τόσο καιρό και δεν έχω γράψει για τη δική μας ενέργεια την ανθρώπινη και πως το ενεργειακό μας σύστημα λειτουργεί...όπου δεν είναι ένας λιτός μηχανισμός που απλά κινεί το ανθρώπινο μας σώμα....όπως μπορεί να υποθέσετε....αλλά είναι μια πολύπλοκη διαδικασία εισαγωγής ενέργειας που παίρνουμε από την τροφή μας....όπου το πεπτικό μας σύστημα τα όργανά του μετατρέπουν τη χημική ενέργεια σε μηχανική και θερμική και αποβάλλουν τα μη απαραίτητα συστατικά...όπως τα κόπρανα, τα ούρα και τον ιδρώτα.
Έτσι κάθε φυσικό σύστημα περιέχει ή εναλλακτικά θα λέγαμε αποθηκεύει μία ποσότητα.....που ονομάζεται ενέργεια.

ΦΤΙΑΞΕ.....ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ...!

ΦΤΙΑΞΕ.....ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ...!

Ανακεφαλαιώνοντας όλα τα προηγούμενα άρθρα και τα βίντεο που ανήρτησα ...ας δούμε συνοπτικά με ποιον τρόπο μπορούμε να «δουλέψουμε» τη μέρα μας....κάνοντας με πράξεις τη δική μας μέρα ....μια φωτεινή ημέρα.....δίνοντας ουσία στη ζωή μας.
Ξυπνάμε το πρωί και πηγαίνουμε κατ’ ευθείαν στο ψυγείο....! Όχι ....δε θα φάμε.....αλλά θα πάρουμε τη μαστίχα Χίου.....που θα έχουμε σ’ ένα  μπουκαλάκι σε σκόνη και θα βάλουμε μία κουταλιά του γλυκού(μικρό κουταλάκι) ...μία δόση και τη τοποθετούμε στο στόμα μας.....και με λίγο νερό....γίνεται η κατάποση.

Τι πρέπει να κάνετε για τα πρησμένα πόδια το καλοκαίρι

Συντάκτες: Θάλεια Γούτου, αισθητικός, Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. Βιολόγος

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πιθανό να παρατηρήσουν ότι τα πόδια τους πρήζονται όταν κάνει ζέστη.
Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι αυξημένη, ο οργανισμός ενεργοποιεί τους θερμορρυθμιστικούς μηχανισμούς του, για να εμποδίσει την άνοδο της θερμοκρασίας του σώματος και να αποβάλει την περίσσεια θερμότητας. Έτσι, προκαλεί αγγειοδιαστολή για την αποβολή θερμότητας προς το περιβάλλον από τα αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται κοντά στο δέρμα. Σε αντιστάθμισμα, η καρδιά αυξάνει τη συχνότητά της, για να διατηρήσει σταθερή την παροχή αίματος προς τους ιστούς και τα όργανα.

Μυστήρια Τεράστια Καταβόθρα Καταπίνει Βοσκότοπο Στο Κάνσας!!!(Βίντεο Και Φωτογραφίες)




Μια ακόμη τεράστια τρύπα έχει ανοίξει, αυτή τη φορά στο Κάνσας, και έχει καταπιεί έναν ολόκληρο βοσκότοπο, όπως φαίνεται στο βίντεο. Τι στον κόσμο προκαλεί όλες αυτές τις καταβόθρες που έχουν εμφανισθεί σε όλη τη χώρα; Είναι όλα μέρος της «Επίδρασης του Nibiru»;Γιατί να θέλει κανείς να «παίξει» στο εσωτερικό αυτής της καταβόθρας όπως το παρακάτω βίντεο δείχνει; Ο κάτοικος της περιοχής Virgil Fischer κάνει μια πολύ καλή ερώτηση: «Τι συνέβη σε αυτό που ήταν από κάτω;"

Γεζίντι: Ταξίδι Στον Παράδεισο του Διαβόλου


yazidi N
Μια διαδρομή στη χώρα των Γεζίντι, στη χώρα μιας παράδοξης κουρδικής φυλής που λατρεύει τον Αγγελο – Παγώνι ή, αλλιώς, τον Διάβολο -ΤΑΟΥΣ ΜΕΛΕΚ. Ενα επικίνδυνο ταξίδι στο Βόρειο Ιράκ με «ξεναγό» τη συγγραφέα Αύρα Ward
Απροσπέλαστη στους δυτικούς, η γη των Γεζίντι, στους πράσινους λόφους του Κουρδιστάν, κρύβει τα μυστικά της από τα βλέμματα «των βεβήλων, των απίστων, των αλλόθρησκων». Οι Γεζίντι είναι Κούρδοι, οι οποίοι σήμερα ζουν σε 75 χωριά, κυρίως του Βορείου Ιράκ. Αυτός είναι ένας απλός ορισμός που ουσιαστικά δεν προσδιορίζει τίποτε από την προβληματική επιβίωση της φυλής, τους τελευταίους οκτώ αιώνες, από τα ήθη τους, από τα ιδιαίτερα μυστικιστικά πανηγύρια, από τις συνήθειές τους.

"Κάτι Μεγάλο Έχει Ήδη Προγραμματιστεί» - Περισσότερες Αποδείξεις Από Την Επικείμενη «Καταστροφή»!!!(Βίντεο)

Τα δύο παρακάτω βίντεο και η  ιστορία από το Intellihub παρέχουν όλες τις αναγκαίες αποδείξεις προκειμένου οι Αμερικάνοι να πειστούν ότι κάτι τεράστιο έχει ήδη προγραμματιστεί, και, ενδεχομένως, πολύ, πολύ σύντομα. Γιατί η FEMA επικοινώνησε με το MyPatriotSupply.com και ζήτησε την άμεση βοήθεια του σε περιπτώσεις καταστροφών; Με τις πρεσβείες των ΗΠΑ να κλείνουν σε όλο τον κόσμο και τη Ρωσία να αποσύρει τους πρεσβευτές της από τη Συρία μετά την υπόσχεση της για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο αν η Συρία δεχθεί επίθεση, μήπως έχουμε φτάσει στο «τέλος παιχνιδιού»; Ο χρόνος είναι η ουσία ...

Έπεσε Από Τον Ουρανό!!!



Μία κάτοικος του Cannock Chase τράβηξε αυτή τη φωτογραφία κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα κακής νεροποντής. Ισχυρίστηκε ότι το πλάσμα έπεσε από τον ουρανό και προσγειώθηκε στον κήπο της. Δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει το είδος του, και σαστισμένη από την προέλευση αυτού του εξωγήινου στην εμφάνιση θηρίου, επικοινώνησε μαζί μου. 

Παράνοια

"Διάβαζε όχι για ν'αντιλέγεις, 
 να αμφισβητείς, ν'αναιρείς, να διαψεύδεις και 
 ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, 
 και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, 
 άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την 
 κατάσταση και να σκέφτεσαι 
 σαν λογικός άνθρωπος
 μα πιο πολύ σαν μια ανώτερη
πνευματικά ψυχή που αλληλεπιδρά
μέσα στη δημιουργία για το συνολικό καλό".


Μαύρη τρύπα «καταβροχθίζει» κοσμικό σύννεφο αερίου (Βίντεο)



Ευρωπαίοι αστρονόμοι παρακολουθούν ένα γιγάντιο σύννεφο αερίου, το οποίο ξεκινά την πορεία του προς τον θάνατο οδεύοντας για τη μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία μας.

Εισερχόμενο στο βαρυτικό πεδίο της μαύρης τρύπας το σύννεφο αερίου τεντώθηκε σε μια λεπτή λωρίδα και σύμφωνα με τους αστρονόμους μοιάζει πλέον με «μακαρόνι».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες παρακολουθούν μια μαύρη τρύπα να καταπίνει σύννεφα αερίου, ωστόσο το κοσμικό φαινόμενο ποτέ δεν σταματά να τους εντυπωσιάζει.

ΑΣΤΡΟ – ΑΤΛΑΝΤΙΣ Ένα φανταστικό (?) αφιέρωμα στην Ελπίδα, που δεν πεθαίνει ποτέ.



 Το χρώμα της μολυσμένης θάλασσας, μετά τον τελευταίο Βιολογικό πόλεμο, θα ταίριαζε περισσότερο στην ράχη αρουραίων εγκαταλελειμμένου καρνάγιου.  Από εκείνα που συναντούσες συχνά πυκνά στην βορινή πλευρά του απέραντου νησιού της Ποσειδωνίας.

Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Το όριο γιά το μεγαλειώδες είναι το άπειρο.Οταν φτάσεις στο μεγαλειώδες έχεις ξεκινήσει
ένα δρόμο ο οποίος δεν έχει τέλος.


Είναι σαν ένας λαβύρινθος χωρίς είσοδο,χωρίς έξοδο.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ


  Σιγά-σιγά και λόγω περαιτέρω πράξεων υποβιβασμού, τα επτά περιβλήματα έγιναν κέντρα ενέργειας - συνείδησης (τσάκρας) και απετέλεσαν την βάση σχηματισμού του υλικού - χονδροειδούς του σώματος.
  Διαμέσου των επτά κέντρων συνείδησης (chakras), που είναι ο πνευματικός σκελετός του ανθρώπου, τελειοποιήθηκαν τα όργανα του φυσικού του σώματος.
  Όταν η καρδιά, η κυκλοφορία του αίματος και τα όργανα της πέψης αναπτύχθηκαν ικανοποιητικά, οι οντότητες που ήταν όμοιες με τους ανθρώπους δεν ήταν πια σε θέση να τραφούν με τις αιθερικές δυνάμεις.
  Η αρχική τους τροφή αποτελείτο από χόρτα και φύλλα. Στη συνέχεια χόρταιναν με τους φλοιούς των τότε δέντρων.

ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

walking beach


Γράφει ο
Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας, Β΄Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική & Διαβητολογικό Κέντρο Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν»
Η επιλογή του χρόνου, του τόπου, της διάρκειας αλλά και της οργάνωσης των καλοκαιρινών μας κατά το πλείστον διακοπών είναι συνήθως μια ιδιαίτερη ευχάριστη διαδικασία πού κρατάει ίσως και μήνες. Στον στόχο μας για την εξασφάλιση ιδανικών συνθηκών, η παρουσία του σακχαρώδη διαβήτη απαιτεί απλά έναν επιπλέον σχεδιασμό για την πρόληψη και αποφυγή καταστάσεων πού δυνητικά περιέχουν τον κίνδυνο να «αμφισβητήσουν» την εκπλήρωση των πόθων μας και να ανατρέψουν την πραγματοποίηση των  ονείρων μας.

Η σημασία της θεραπευτικής άσκησης στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης

089867875


Γράφει ο Ανδρέας Μοράκης, Ορθοπαιδικός, Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης

  Η αύξηση πολλών παθήσεων της σύγχρονης εποχής σχετίζεται με τον καθιστικό τρόπο ζωής, καθώς το ανθρώπινο σώμα είναι σχεδιασμένο για να κινείται. Παλιότερα θεωρούσαμε την άσκηση μόνο ως μέσο επίτευξης σωματικής και πνευματικής ευεξίας, αλλά και πρόληψης ασθενειών όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Παράλληλα με την ανάπτυξη της φυσικοθεραπείας, η γυμναστική άρχισε συστηματικά πλέον να χρησιμοποιείται ως μέθοδος αποκατάστασης μετά από σοβαρές ασθένειες, κυρίως μυοσκελετικές, ή μετά από τραυματισμούς.

Απαλλαγείτε από τον πόνο στον αυχένα!


Απαλλαγείτε από τον πόνο στον αυχένα!
Ο πόνος στον αυχένα συχνά εντοπίζεται στην πίσω περιοχή του λαιμού. Πολλές φορές περιλαμβάνει τον ώμο, το κεφάλι, τον βραχίονα, το αντιβράχιο, ολόκληρο το χέρι. Υπάρχει συχνά περιορισμός των κινήσεων του αυχένα, ενώ κάποιες φορές μπορεί να εμφανίζονται μουδιάσματα.
Όπως πάντα, πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση των σωματικών αιτιών, θα αναφερθούμε εν συντομία στην ψυχολογική αιτία.

Το να εκτιμώ αυτά που έχω σημαίνει να βιώνω συνεχή πρόοδο.





Είναι πολύ πιο εύκολο να παρατηρούμε αυτά που δεν έχουμε αντί να εκτιμούμε αυτά που έχουμε. Οποτεδήποτε έρχονται δύσκολες καταστάσεις στο δρόμο μας, συνηθίζουμε να συγκεντρωνόμαστε σε αυτό που μας λείπει. Με αυτή τη στάση, δεν μπορούμε να κάνουμε προσπάθεια να αλλάξουμε την κατάσταση. Μετά συνηθίζουμε να κατηγορούμε τους άλλους ή να δίνουμε δικαιολογίες.

Συνεχίζω...




Συνεχίζω να πιστεύω, ακόμη και όταν όλοι χάνουν την ελπίδα.
Συνεχίζω να αγαπώ, ακόμα και όταν οι άλλοι αποστάζουν μίσος.
Συνεχίζω να οικοδομώ, ακόμη και όταν οι άλλοι καταστρέφουν.
Συνεχίζω να μιλάω για την ειρήνη, ακόμη και στη μέση ενός πολέμου.
Συνεχίζω να φωτίζω, ακόμη και στη μέση του σκότους.
Συνεχιζω να σπερνω, ακόμα και οταν καταπατουν τη συγκομιδή.

Παπάρας εγκώμιο

\

Ελένη Ψυχούλη

Παπάρα, λαδομπούκα, βούτα, όπως και να την πεις, ηχεί αντιαισθητικά ρουστίκ και πολιτικά ανορθόδοξη. Πατέντα και αποκλειστικότητα ελληνική όσο η φέτα και όσο δεν γίνεται πιο πολύ, η ζουμερή μπουκιά είναι απλά η Ιερή Σύνοψη της εθνικής νοστιμιάς.

Ζεστό γάλα, ζάχαρη, το ψωμί της προηγούμενης κομμένο σε μπουκίτσες που ψιθυρίζουν μικρές μπουρμπουλήθρες όσο πνίγονται στην επαφή του λευκού υγρού. Το παιδικό μας δείπνο όταν είχεαποτροπιαστικές φακές από το μεσημέρι. Όταν ψαρεύαμε τα λιγοθυμισμένα ψωμάκια, που είχαν επανέλθει στην ζυμαρένια τους υπόσταση με μια υγρή γλύκα παραπάνω, παραβγαίνοντας ποιος θα “γυαλίσει” το πιάτο καλύτερα, να το δει η μαμά και να μπερδευτεί, να το βολέψει κατευθείαν στο ντουλάπι.

Μελεκ Ταους – Η Επανάσταση του Παλιμπαιδισμού

29.jpg
Άγγελοι, υπάρξεις ανώτερης τάξης από τους ανθρώπους (Ψαλμ. η΄5), (όχι το σύμπαν ο θεός δεν το έφτιαξε αταξικό, κι ας χτυπιούνται οι μαρξιστές), δημιουργήθηκαν για να απολαμβάνουν τη στενή επικοινωνία με το θεό. (Αποκ. α΄1, γ΄5, ε΄11). Υπάρξεις μιας ανώτερης δύναμης, και υπάκουοι στον θεό (Ψαλμ. ργ΄20), λειτουργούσαν ως δούλοι ή «λειτουργικά πνεύματα». (Εβρ. α΄14). Αν και γενικώς αόρατοι, κατά διαστήματα παρουσιάσθηκαν σε ανθρώπινο σχήμα. (Γέν. ιη΄, ιθ΄, Εβρ. ιγ΄2). Διαμέσου ενός αυτών των αγγελικών υπάρξεων η αμαρτία εισχώρησε στο σύμπαν. Τι θεός είναι ετούτος που χρειάζεται δούλους; ΟΕΟ!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟ... ΛΙΓΑ ΟΜΩΣ



Γιατί πάσχουμε όλοι από θυμό; Γιατί; Πολλές φορές ακόμα και όταν έχουμε άμεσα εντοπίσει (που δεν είναι δύσκολο) το αντικείμενο ή το αίτιο που προκάλεσε τον θυμό μας, παρ` όλο που στιγμιαία παίρνουμε μία ικανοποίηση - νιώθουμε χαρά και πόνο - τύψεις και μεγέθυνση του εγώ, στην πραγματικότητα αυτή η ικανοποίηση του εγώ μας αποχαυνώνει, μας καθησυχάζει, μέχρι την επόμενη φορά που θα θυμώσουμε, που μπορεί να είναι και αμέσως μετά. 

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ ΩΣ ΜΑΘΗΜΑ



Όταν θυμώνουμε, ακόμα και αν έχουμε δίκιο, στην περίπτωση δηλαδή που αισθανόμαστε αδικημένοι ή ηθικά μας έχουν αδικήσει, προσπαθούμε να αντλήσουμε δύναμη από την ενέργεια του άλλου (γιατί εξαντλούμε την δικιά μας ενέργεια) με το να ξεσπάμε τον θυμό μας πάνω του, να επιβαλλόμαστε, γιατί νιώθουμε ότι έχει πληγεί η περηφάνια μας. Ύστερα προσπαθούμε με τον θυμό μας τον οποίο εκλογικεύουμε, να του δώσουμε ένα μάθημα, να τον αλλάξουμε.

ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΓΝΩΣΗΣ



Αυτός που προσπαθεί να γίνει γρήγορα συνειδητός χάνει την επαφή με το ασυνείδητο του.

Ποιος είναι αυτός;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα