Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΚΑΙ Η ΚΡΕΜΑ ΜΑΛΛΙΩΝ; ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ!




Πολλές φορές θα σας έχει συμβεί να έχετε ξεμείνει από σαμπουάν ή κρέμα μαλλιών και να ψάχνετε τελευταία στιγμή παλιά δειγματάκια από ξενοδοχεία (όλοι τα κρατάμε ;) )! Σε περίπτωση που σας ξανασυμβεί, υπάρχουν δύο καταπληκτικές εναλλακτικές με προϊόντα που όλου έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας μας, τα οποία είναι  και αποτελεσματικά αλλά και ευεργετικά για την υγεία των μαλλιών μας!

Πόνος στο γόνατο: Πώς αντιμετωπίζεται;



Ο πόνος στο γόνατο είναι ο πιο κοινός μυοσκελετικός πόνος. Ο σημερινός τρόπος ζωής, μάλιστα, κάνει τον αριθμό των προβλημάτων στο γόνατο να αυξάνεται.
Επιπλέον, ο πόνος στο γόνατο παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα αιτιών και θεραπειών. Εμείς, θα γνωρίζουμε τις 3 συνηθέστερες μορφές πόνου στο γόνατο.

Η οικογένεια Μητσοτάκη μας κοστίζει 1.000.000€ τον χρόνο


Ποιο είναι το άριστο μέγεθος του κράτους; Σελίδες επί σελίδων έχουν γραφτεί για το θέμα, εκατοντάδες μελέτες έχουνε γίνει απ” άκρου εις άκρον της Γης και όλες έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα: Το κράτος πρέπει να είναι τόσο μεγάλο, ώστε να μπορεί να πληρώνει τρεις μισθούς και τρεις συντάξεις στην Οικογένεια Μητσοτάκη.
Έτσι απλά, έτσι όμορφα. Πάρτε μολύβι και γράψτε.

Φτιάχ’ το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!

Πριν κάνετε εκκαθάριση στην αποθήκη ή πετάξετε όλα αυτά τα άχρηστα -κατά τη γνώμη σας- αντικείμενα, καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στις ακόλουθες προτάσεις, που θα σας βοηθήσουν αν μη τι άλλο να φτιάξετε μόνοι σας μερικές περίεργες αλλά απόλυτα χρηστικές κατασκευές. 

Όλοι έχουμε παλιά πράγματα στο σπίτι μας που περιμένουν να πεταχτούν και δεν ξέρω για ποιο λόγο αυτή η διαδικασία της αποβολής τους μας δημιουργεί συνήθως μια μεγάλη αίσθηση απελευθέρωσης! 

Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό του σπιτιού σας, δείτε στη συνέχεια τι μπορείτε να κέντε με πλαστικά μπουκάλια, κουταλάκια μιας χρήσης, φέτες ανανά αλλά και κουτιά από κονσέρβες και μανταλάκια! Κι αν ακόμη είστε δύσπιστοι, σας ενημερώνω ότι θα λάβετε τα καλύτερα σχόλια, αφήστε που θα «ξεχειλίσετε» από υπερηφάνεια για τις περίεργες δημιουργίες σας! Γιατί κανείς άλλος δεν το σκέφτηκε μέχρι σήμερα! Μόνο εσείς…
1. Μεγάλα πλαστικά μπουκάλια νερού + πλαστικά κουταλάκια = Design φωτιστικό οροφής!
perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!

Οι ανώτεροι Εαυτοι μας ειναι οι γεννήτορες μας , και ο σύνδεσμος μας με τον πνευματικο κόσμο .




Πολλοι άνθρωποι στην εποχή μας , ψάχνουν απαντήσεις σε διάφορες φιλοσοφιες και θεωρίες . 
Ομως όλες οι απαντήσεις βρίσκονται , στα ανώτερα πνευματικά μας κομμάτια , που ονομάζουμε Ανωτ Εαυτό 
Οι αρχαίοι μας φιλόσοφοι έπαιρναν πληροφορίες απο την οντότητα αυτή , όπως ο Σωκρατης , και μετέπειτα ο Ιησούς Χριστός
Οι ανώτεροι Εαυτοι μας ειναι οι γεννήτορες μας , και ο σύνδεσμος μας με τον πνευματικο κόσμο .
Εκείνοι κρατούν τους κωδικούς αφύπνισης . 

~ Η Α-ΛΗΘΕΙΑ ~


Έχουμε συνηθισει να λεμε, - Μου σπας τα νευρα - .......
η - Γιατι μου κανεις τα νευρα τσαταλια ? - ....
Παντα εχουμε τη λανθασμενη αντιληψη οτι ο Θυμος , τα Νευρα ειναι κατι που μας το δημιουργει καποιος αλλος εξω απο εμας..... Ειναι ομως ετσι ???

Γιατι αραγε οταν ακουμε κατι που δεν μας αρεσει νιωθουμε θυμο, και γιατι παντα πιστευουμε οτι οι αλλοι δε μας φερονται καλα????

Αγαπημενοι φιλοι μου, ποτε τα συναισθηματα μας δεν ειναι αιτια απο καποιον αλλο και ποτε αυτα που νιωθουμε δεν τα προκαλουν οι αλλοι... Οτι βιωνουμε, οτι νιωθουμε σε συναισθημα, ειναι στοιχεια του ιδιου μας του εαυτου, ειναι και ΜΟΝΟ ΔΙΚΑ ΜΑΣ !

Σοκολάτες και αναψυκτικά μπορεί να αποκαλύψουν τον καρκίνο

σοκολατες

ΤΑ ΝΕΑ: Οι σοκολάτες, τα αναψυκτικά με ζάχαρη και άλλα τρόφιμα πλούσια σε ζάχαρη μπορεί σύντομα να χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση του καρκίνου.

Βρετανοί επιστήμονες επινόησαν μία τεχνική που εντοπίζει τα καρκινικά κύτταρα, ανιχνεύοντας πως απορροφάται η ζάχαρη από τους διάφορους ιστούς του σώματος.
Οι καρκινικοί όγκοι καταναλώνουν πολύ περισσότερη γλυκόζη (το κοινό σάκχαρο) απ’ ό,τι οι υγιείς ιστοί, προκειμένου να τροφοδοτήσουν την ταχεία ανάπτυξή τους.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ Άρθρο-σοκ από το Spiegel: “Πώς οι Αλβανοί ετοιμάστηκαν για αντάρτικο στην Β.Ελλάδα”

ALBANA-north_greece_500

Ένα αποκαλυπτικό για την εποχή και προφητικό για αυτό που έμελλε να ακολουθήσει, άρθρο του Spiegel του 2003 για την πιθανότητα Αλβανικής εξέγερσης στην Ελλάδα και την μεταφορά χιλιάδων ατομικών όπλων από πιστόλια Μακάροφ και Τοκάρεφ, μέχρι AK-47 και RPG-7.

To γερμανικό περιοδικό από τότε περιέγραφε με ντοκουμέντα μία την Ελλάδα ως μία χώρα όπου Αλβανοί αντάρτες κυκλοφορούν ελεύθερα προετοιμάζοντας ένοπλη εξέγερση στη βόρεια Ελλάδα.

Και όλα αυτά σε ένα δημοσίευμα στις ***10 Νοεμβρίου του 2003.

Στον πλανήτη των δύο μέτρων και δύο σταθμών…

δυο μετρα και σταθμα
Είναι απίστευτη η υποκρισία του Ο.Η.Ε., ο οποίος, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, υπάρχει, υποτίθεται, για να «εξασφαλίζει τα δικαιώματα όλων απανταχού των ανθρώπων». Οι επιτυχίες του συριακού στρατού έναντι των ισλαμιστών ανταρτών και μισθοφόρων ανάγκασαν την παγκοσμιοποιητική Δύση να ζητήσει μέσω του Μπαν κι Μουν ανακωχή λόγω… ραζαμανιού, προτάσσοντας την… «ευαισθησία» των Ηνωμένων Εθνών για την εορτή των μουσουλμάνων.

Ειμαρμένη, ο Λόγος του Κόσμου.


Tο όνομα "Ειμαρμένη" σχετίζεται ετυμολογικά με την λέξη "μοίρα".
Η λέξη προκύπτει από το αρχαίο ρήμα μείρομαι, που σημαίνει λαμβάνω σε διαμοιρασμό το μερίδιό μου.Ο τύπος του ρήματος αυτού στον παρακείμενο χρόνο της παθητικής φωνής είναι «είμαρμαι».

Ως κύριο όνομα, είναι η προσωποποίηση της μεγαλύτερης δύναμης, που κυριαρχεί στη Φύση και κανονίζει τις ενέργειες των ανθρώπων. Θεωρείται η κυρίαρχος των Μοιρών...

"Τυραννική και αγαπημένη ψευδαίσθηση, του Ανέφικτου μετεικασία, θολό το "ξίφος του Απόλυτου" που κραδαίνει η Ειμαρμένη που στήνει χορό με τη ζωή σου"
 Ειμαρμένη είναι το πεπρωμένο, το αναπόφευκτο, που πολύ συχνά ταυτίζεται με την Ανάγκη σε έναν Κόσμο συνύπαρξης θεών και ανθρώπων, ο οποίος διέπεται από αυστηρή νομοτέλεια.
  Η Ειμαρμένη αποτελεί το καθορισθέν υπό της Μοίρας, τον «Λόγο του Κόσμου».  

ΜΟΝΑΞΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ




Ο ήλιος νιώθει ποτέ μόνος του; Το φεγγάρι νιώθει ποτέ μόνο του; Ο ουρανός νιώθει ποτέ μόνος του; Η θάλασσα νιώθει ποτέ μόνη της; Η φύση νιώθει ποτέ μόνη της; Ο θεός νιώθει ποτέ μόνος του; ΟΧΙ!
Γιατί η μοναξιά είναι το ΕΙΝΑΙ.
Όταν απαιτώ και έχω την ανάγκη να μην είμαι μόνος μου, όταν στηρίζομαι σε δεκανίκια, με καταβάλλει το αίσθημα της αυτοσυντήρησης, τότε είμαι σκλάβος της μοναξιάς. Γίνομαι άτεγκτος.

ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ




Δεκάδες μπορεί να είναι τα εσωτερικά ή εξωτερικά προβλήματα. Ο παροξυσμός λοιπόν όταν η καθημερινότητα σε φέρνει στα άκρα ή όταν δεν μπορείς να ανταποκριθείς στην καθημερινότητα είναι θεμιτός γιατί δείχνει ότι ακόμα έχεις αντιστάσεις ακόμα είσαι άνθρωπος σου δείχνει τον πόνο σου αν τον συνειδητοποιήσεις. Ο παροξυσμός είναι ιδιαίτερα ευεργετικός αν δεν ενδώσεις στην πράξη. Ωστόσο μέχρι να αντιδράς συνειδητά δηλαδή να μαθαίνεις από τα λάθη σου θα ενδίδεις.

“Έχουμε την ζωή, και την ζωή που έχουμε πρέπει να την ζούμε κάθε μέρα”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Τα“palafitos” στο νησάκι Chiloe της Χιλής, όμορφα, γραφικά και …για τους πολύ φτωχούς και μόνο!!!
Ένα μικρό απόσπασμα από Αργεντινή στις εποχές του ΔΝΤ!!!! …είναι ελπιδοφόρο!
Neka, MTD Solano (Κίνηση ανέργων)
Αρχίσαμε να μαθαίνουμε μαζί. Ήταν ένα είδος αφύπνισης προς την συλλογική γνώση κι αυτό είχε να κάνει με μια αυτο-συνείδηση για το τι συνέβαινε στον καθένα μας. Πρώτα αρχίσαμε να ρωτάμε τους εαυτούς μας και ο ένας τον άλλο, κι από εκεί αρχίσαμε να λύνουμε πράγματα μαζί. Κάθε μέρα διαρκώς ανακαλύπτουμε και χτίζουμε καθώς προχωράμε. Είναι σαν κάθε μέρα να ανοίγει ένας ορίζοντας μπροστά μας κι αυτός ο ορίζοντας δεν έχει καμιά συνταγή και κανένα πρόγραμμα. Αρχίζουμε εδώ, χωρίς τα περασμένα. 

Διέξοδοι (από το φόβο)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Τα παιδιά δεν είναι ακόμα σε θέση ν’ αντιληφθούν από πόσες πολλές προϋποθέσεις εξαρτάται πραγματικά η επιβίωσή τους. Γνωρίζουν μερικές και νομίζουν πως αυτές είναι όλες. Φόβο νιώθουν μόνο αφού πέσει στην αντίληψή τους κάποια συγκεκριμένη απειλητική αλλαγή στο μικρό βιωματικό τους κόσμο και μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την αντίδραση στρες που ακολουθεί μια εξίσου απλή όσο και θορυβώδη αντίδραση. 
Κάθε παιδί και κάθε ενήλικος, που κατακτά στο πέρασμα της ζωής ένα όλο και πιο πολύπλοκο βιωματικό πεδίο, διαπιστώνει κάποια στιγμή ότι η «επιβίωσή» του, η διατήρηση της σωματικής, της πνευματικής και συναισθηματικής του ακεραιότητας εξαρτάται από όλο και περισσότερες προϋποθέσεις που μπορεί όλο και πιο δύσκολα να ελέγξει. Αναγκάζεται ν’ αναζητήσει κατάλληλες διεξόδους για ν’ αντιμετωπίσει το φόβο που γίνεται όλο και πιο μεγάλος.

Το μέγα Μυστήριο της τρίτης Ρώμης



...Υπάρχει; ...Ποια είναι η τρίτη Ρώμη;
Αυτή είναι ο απόλυτος εχθρός των Ελλήνων
Αυτή είναι η τελευταία "Βαβυλώνα" της σύγχρονης ιστορίας.
Το 334 π.Χ. έγινε κάτι πρωτοφανές και μοναδικό στην ιστορία του κόσμου. Κάποιο θεϊκό "χέρι" έτριψε το μυθικό "λυχνάρι" και το "τζίνι" απελευθερώθηκε στον κόσμο. Ο Αλέξανδρος πέρασε με τον στρατό του στην Ασία. Το "λυχνάρι" του κόσμου ήταν η Ελλάδα και το "τζίνι" ήταν οι Έλληνες. Η πιο μορφωμένη κοινωνία που γνώρισε ποτέ η αρχαιότητα "σκορπίστηκε" στον τότε γνωστό κόσμο. Επί αιώνες συγκέντρωνε γνώση στη φτωχή ελληνική γη και μέσα σε λίγες στιγμές διασκορπίστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο σαν δροσιστικό και ζωογόνο "νέφος" πάνω από τις κοινωνίες.

Ένα φανταστικό κόλπο για να κάνεις το κρέας σου απίστευτα μαλακό και νόστιμο

Ένα φανταστικό κόλπο για να κάνεις το κρέας σου απίστευτα μαλακό και νόστιμο

Για να γλύφεις τα δάχτυλά σου.

Μερικές φορές όταν μαγειρεύεις μοσχαρίσιο ή και ενίοτε χοιρινό κρέας, αυτό γίνεται πολύ σκληρό με αποτέλεσμα να μην το απολαμβάνεις (εσύ και η παρέα σου). 

Γιατί δεν πρέπει να λέτε στα παιδιά πόσο όμορφα είναι

Πόσο συχνά λέτε στο παιδί σας ότι είναι όμορφο; Οι περισσότεροι γονείς δηλώνουν ότι τους είναι δύσκολο να αντισταθούν στον θαυμασμό που εκφράζουν για το παιδί τους, όμως οι αναπτυξιολόγοι παιδίατροι συμφωνούν ότι δεν είναι ωφέλιμο να δίνετε τόση έμφαση στην εμφάνιση.


Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί η αναπτυξιολόγος δρ. Rebecca Chicot, πολλές φορές τόσο οι γονείς όσο και οι συγγενείς ή φίλοι θα πουν στο παιδί «πόσο όμορφη ή πόσο όμορφος είσαι!» -άλλωστε, δεν είναι ψέμα. Όλα τα παιδιά είναι όμορφα! Αν, όμως το μήνυμα που λαμβάνει το παιδί είναι ότι η εμφάνιση είναι το σημαντικότερο ατού του και αυτή είναι που αξίζει τον περισσότερο θαυμασμό των άλλων, τότε το μήνυμα δεν είναι θετικό.

Γιατι κάνουμε σεξ το βράδυ: Είναι στη φύση μας ή απλά… βολεύει;

Οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν σεξ όποτε το θελήσουν –γιατί έχει επικρατήσει, όμως, να το κάνουν κυρίως όταν πέφτει η νύχτα; Δείτε τι λένε οι επιστήμονες για την προτίμηση των ανθρώπων στις βραδινές ερωτικές περιπτύξεις... 


Codex Gigas.Η ''Αγία Γραφή'' του Διαβόλου.




Στη βιβλιοθήκη της Στοκχόλμης στη Σουηδία, σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που επιτρέπεται να μπαίνουν μόνο 60 επισκέπτες την ώρα κοιτάζοντας το μόνο για δέκα λεπτά, βρίσκεται το μεγαλύτερο χειρόγραφο της ιστορίας με διαστάσεις 90 εκ.μήκος,50 εκ.πλάτος, βάρους 75 κιλών και χρειάστηκε το δέρμα 160 γαιδάρων για την κατασκευή του,εμπεριέχει 320 περγαμηνές από τις οποίες λείπουν οι 8,άγνωστο το ποιος και το γιατί της αφαίρεσε.

η ζωή ξαναρχίζει μετά την ηλικία των 46 ετών

Η ζωή ξαναρχίζει μετά την ηλικία των 46 ετών

Το σηµείο καµπής στη ζωή του ανθρώπου είναι τα 46 χρόνια. Σε αυτή την ηλικία βιώνει ο άνθρωπος την πιο βαθιά µελαγχολία. Αµέσως µετά αρχίζει το ταξίδι προς την ευτυχία.

Το περιοδικό «Economist» αφιέρωσε το εξώφυλλό του σε αυτό το θέµα. ∆εν παραλείπει όµως να υπενθυµίσει την ατάκα του γάλλου ηθοποιού Μορίς Σεβαλιέ: «Τα γηρατειά δεν είναι και τόσο άσχηµα αν λάβουµε υπόψη µας την εναλλακτική λύση».

Άξιοι της μοίρας μας...


Είμαστε το κράτος που δεν παράγουμε τίποτε και για να μπορέσουμε να... σωθούμε, ήρθαν όλοι οι "φίλοι" και οι "εταίροι" και νας δανείζουν.

Όμως, αναρωτιέμαι, αυτά τα νέα δανεικά πως θα ξεπληρωθούν;
Είναι δυνατόν να μας δανείζουν ενώ γνωρίζουν πως δεν μπορούμε να τους πληρώσουμε το νέο χρέος;
Ποιός δανείζει κάποιον πτωχευμένο; (μην ξεχνάμε πως μας λένε ότι πτωχεύσαμε από το 2010).

Διατροφή και Ακμή: Υπάρχει συσχέτιση



Η εμφάνιση της ακμής συμβαδίζει χρονικά με τη φυσιολογική ωρίμανση των ατόμων και για αυτό άλλωστε εμφανίζεται κατά την εφηβεία και συμπίπτει με το σύνολο των φυσιολογικών αλλαγών που συντελούνται στον ανθρώπινο οργανισμό κατά την είσοδό του στην ήβη. 
Η εμφάνιση της ακμής είναι αποτέλεσμα της επίδρασης διαφόρων παραγόντων όπως της κληρονομικότητας, των ορμονών, της υπερβολικής αύξησης μικροβίων στο δέρμα και άλλων μη σαφώς προσδιορισμένων.

Καρκίνος του δέρματος: άλλα αίτια εμφάνισης εκτός από τον ήλιο



Επιμέλεια Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. βιολόγος

Είμαστε απόλυτα ενημερωμένοι για τον καρκίνο του δέρματος και για τους κινδύνους που επιφυλάσσει η ηλιακή ακτινοβολία, οπότε πριν εκτεθούμε στον ήλιο προετοιμαζόμαστε καταλλήλως παίρνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις. Και πολύ καλά κάνουμε καθώς ο ήλιος είναι ο νούμερο 1 καρκινογόνος παράγοντας για το δέρμα. Μάλιστα οι βλάβες που προκαλεί ο ήλιος λειτουργούν συσσωρευτικά, όσο πιο πολύ έχουμε εκτεθεί στη ηλιακή ακτινοβολία,  τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να αναπτύξουμε κάποια καρκινική αλλοίωση στο δέρμα μας. Δεν είναι όμως ο ήλιος ο μόνος ένοχος πίσω από την εμφάνιση του καρκίνου του δέρματος. Άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες μπορεί να είναι το solarium, η μεταμόσχευση οργάνων, οι αυτοάνοσες παθήσεις, τα τατουάζ κ.α.

Αποτοξινωση Τωρα




ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ / ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ: Ένας ανερχόμενος διατροφικός κίνδυνος! Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται σε σημαντικό βαθμό η συσσώρευση βαρέων μετάλλων και λοιπών δηλητηρίων, στα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα – και μάλιστα χωρίς κάποια ιδιαίτερη μείωση, σε αντίθεση με άλλες τοξικές οργανικές ενώσεις.
Αφού αυτά τα προϊόντα αποτελούν το βασικότερο κρίκο στην τροφική αλυσίδα, η είσοδος των βαρέων μετάλλων στα αγροτικά οικοσυστήματα θεωρείται, από τους επιστήμονες, θεμελιώδους σημασίας, καθώς η επιβάρυνση της υγείας του καταναλωτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, αθροιστικά.

Βρήκαμε τον Μητσοτάκη σε κινέζικο βάζο του 14ου αιώνα!


Ερωτηματικά για την ηλικία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δημιουργεί ένα κινέζικο βάζο του 14ου αιώνα. Κάποιοι πιο ψαγμένοι λένε πως θα μπορούσε να είναι και η Μαρίκα!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ


Στην Αγιουρβέδα δίνεται μεγάλη σημασία στον τρόπο ζωής μας και στις καθημερινές μας συνήθειες, σε ότι αφορά την πρόληψη, αλλά και την αποκατάσταση της υγείας μας.  

Η Αγιουρβέδα θεωρεί τον άνθρωπο ως τη μονάδα του σώματος, του νου, του πνεύματος, της συμπεριφοράς και του περιβάλλοντος. Όλες αυτές οι καταστάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στη θεραπεία των παθήσεων, αλλά και στη διατήρηση της ομορφιάς και της υγείας μας.
          Συμβουλές για  την πρόληψη της διαδικασίας  γήρανσης:........

Δημιουργείς με εικόνες




από το βιβλίο «Εργασίες Ψυχής – Η θεϊκή Δύναμη εντός σου» της Sonia Choquette
απόδοση: Βίκυ Χρυσού
Μόλις δρομολογηθεί η δημιουργική διαδικασία μέσω μίας επιθυμίας, συνεχίζει ακολουθώντας το δρόμο των εικόνων. Για να εκδηλώσεις κάτι θα πρέπει να συμμετέχει το ασυνείδητο σου, το οποίο δεν αντιδρά σε λέξεις. Η γλώσσα του είναι τα σύμβολα και οι οπτικές απεικονίσεις (φαντασία). Η έκφραση «μια εικόνα χίλιες λέξεις» περιγράφει πολύ πετυχημένα τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να κερδίσεις τη συνεργασία αυτού του κομματιού του εαυτού σου.
Ο θεϊκός νόμος προβλέπει, να εκδηλώνεται αργά ή γρήγορα κάθε επίμονα διατηρημένη εικόνα. Για να κατανοήσεις αυτή την ιδέα κοίταξε γύρω σου το φυσικό κόσμο. Η καρέκλα πάνω στην οποία κάθεσαι, το πάτωμα κάτω από τα πόδια σου, η στέγη πάνω από το κεφάλι σου, η ενδυμασία σου κ.α. είναι το αποτέλεσμα μιας επί μακρών διατηρημένης ιδέας, η οποία πέτυχε την πραγματοποίηση της.

Είσαι ένα θεϊκό και αθάνατο Ον


της Sonia Choquette

μετάφραση Βίκυ Χρυσού
Είσαι ένα θεϊκό, αθάνατο Ον – ένα πολύτιμο παιδί του σύμπαντος. Η βασική εργασία σου στη Γη είναι να αναγνωρίσεις την αληθινή σου φύση, ως ένα πνευματικό, δημιουργικό ον. Το «εγώ» σου όμως, το οποίο συνδέεται με το θνητό σου κομμάτι, πολεμά αυτή την αλήθεια με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να διατηρεί τον έλεγχο πάνω σου. Αυτό (το εγώ) σε ρίχνει μέσα στη σύγχυση και την απόγνωση και φροντίζει να ξεχνάς την αληθινή σου ταυτότητα.

Όταν αναγνωρίσεις, πως είσαι ένα θεϊκό, αθάνατο ον με δύναμη να δημιουργείς και τη δυνατότητα να κατέχεις πολλές ικανότητες, η στενοχώρια και η απόγνωση εξαφανίζονται. Οι ανθρώπινες εμπειρίες σου είναι πλήρεις από χαρά, ηρεμία, εσωτερική ειρήνη. Εάν δεν αναγνωρίζεις τη θεϊκότητά σου και αντ’ αυτού επιτρέπεις στο εγώ σου να σε ορίζει/προσδιορίζει, παραμένεις δέσμιος του φόβου, δυστυχισμένος και αποκομμένος από την πραγματική σου αποστολή εδώ στη Γη – και ανίκανος να δώσεις έκφραση στο δημιουργικό σου πνεύμα.

Ζήσε στο Εδώ και Τώρα


Η δύναμη να δημιουργηθεί οτιδήποτε είναι δυνατή μόνο στο εδώ και τώρα. Δεν μπορείς να εκδηλώσεις τίποτε στο παρελθόν ή στο μέλλον, αλλά μόνο στο «τώρα». Εάν εστιάζεις στη στιγμή, τότε απελευθερώνεις την ενέργεια που χρειάζεσαι για να επιφέρεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.
Το «εγώ» σου δε λειτουργεί κατ΄αυτό τον τρόπο. Αυτό «πηδά» εδώ κι εκεί, μεταξύ περασμένων και μελλοντικών ημερών και χάνει έτσι εντελώς την ικανότητα να δημιουργήσει κάτι στη δεδομένη στιγμή. Το να παραμένεις σε αυτές τις άλλες ημέρες σου στερεί τη δημιουργική σου ικανότητα.

Κρέμα 2.000 ετών μαζί με τα αποτυπώματα του κατόχου της



Σε άνδρα, γυναίκα ή παιδί ανήκαν αυτά τα ίχνη δακτύλων, που μετρούν 2000 χρόνια; Κι αυτή η κρέμα όπου άφησαν τα αποτυπώματά τους ήταν καλλυντική για τις όμορφες της αρχαιότητας, μήπως ιατρική για αρρώστους ή τελετουργική για την χρήση της στη λατρεία; Απαντήσεις ακόμη δεν υπάρχουν, αφού το μικρό, μεταλλικό αγγείο, διαμέτρου έξι εκατοστών ανοίχθηκε μόλις τώρα από τους αρχαιολόγους που το βρήκαν κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο συγκρότημα ενός ρωμαϊκού ναού στην Tabard Square του Λονδίνου.

Η ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ




   Γεια σας φίλοι μου, σήμερα θα μιλήσουμε για την ιδέα της στενοχώριας, του στενού - χώρου που καταλαμβάνει η συνείδηση μας εκείνη τη στιγμή, και βιώνει τις χαμηλές δονήσεις.
Θα λέγαμε οτι, αντίθετα,  η χαρά μας επεκτείνει σαν άτομα και βιώνουμε περισσότερη πληροφορία, η οτι γινόμαστε πιο ενεργειακοί και βιώνουμε περισσότερο φως!

Θα μπορούσαμε να πούμε οτι κάθε είδους συναισθηματικού πόνου προέρχεται από την έλλειψη αρμονίας με τον ανώτερο εαυτό, από την φαινομενική αποκοπή μας από τα ανωτέρα τμήματα μας. Από την έλλειψη συνειδητής επεξεργασίας των λογικών αντιλήψεων του ολικού εαυτού μας!

Όσο προσπαθείς να αλλάξεις τους άλλους, τόσο πας κόντρα στο σύμπαν... γιατί μαλώνεις μαζί του?



Ένας φίλος ανάφερε σε μια συζήτηση τη φράση "είναι όλα τα λεφτά"!!
Και συγχρονιστικά μου έδωσε την ευκαιρία να του αναφέρω ένα κλειδί!
Στον εσωτερισμό λέγαμε μια αλληγορία σχετικά με την αξία του εαυτού μας.
Λέγαμε οτι εσύ είσαι το πρώτο νόμισμα που θα ξοδέψεις, εσύ είσαι όλα τα λεφτά, ανάλογα την αξία που δίνεις στον εαυτό σου τόσα λεφτά θα έχεις να ξοδέψεις, τόσα πράγματα θα αξίζεις να "αγοράσεις"!
Αυτός που δεν έχει αυτοεκτίμηση δεν θα έχει και λεφτά  για να αγοράσει την πληρότητα!
Να είστε "όλα τα λεφτά"!

5 τροφές που εξαφανίζουν το λίπος της κοιλιάς

Βγάλε από τη διατροφή σου τη ζάχαρη και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και συμπεριέλαβε τις παρακάτω τροφές που εξαφανίζουν το λίπος της κοιλιάς.
Βρώμη
βρώμηΜην παραλείπεις τα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά το πρωϊνό, νομίζοντας ότι έτσι θα χάσεις κιλά. Τρώγοντας ένα υγιεινό πρωινό, ενεργοποιείς τον μεταβολισμό σου, ρυθμίζεις τα επίπεδα του σακχάρου και παίρνεις ενέργεια μέχρι το επόμενο γεύμα σου. Η πλούσια σε φυτικές ίνες βρώμη, αποτελεί ιδανική επιλογή γιατί σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτη, οπότε δεν υποκύπτεις σε ανθυγιεινούς πειρασμούς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα