Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Η περίφημη αρχαία πορφύρα

Murex-brandaris (2)


Η περίφημη αρχαία πορφύρα της Ερμιόνης και η τεχνολογία της: Η πορφύρα, γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων σαν βασιλική βαφή, ήταν η ωραιό­τερη και ακριβότερη βαφή της αρχαιότητας. Επί αιώνες ο όρος πορφύρα προκα­λούσε σύγχυση, διότι χρησιμοποιήθηκε τόσο για τα κοχύλια, από τα οποία παρα­λαμβάνεται η βαφή, όσο και για την ίδια τη βαφή, που ο Αριστοτέλης την είχε ονο­μάσει «άνθος», καθώς και για τα βαμμένα ενδύματα με χρήση της ίδιας της βαφής. Στην έρευνά μας καταγράφουμε και θεωρούμε ως πορφύρα την ίδια τη βαφή από τα κοχύλια, μία βαφή χρώματος κόκκινου έως ιώδους. Από τα βάθη των αιώνων, οι Μινωίτες της Κρήτης και του Αιγαίου γενικότερα γνώριζαν και χρησιμοποιούσαν πρωτοποριακά την πορφυροβαφή.

Το νεογέννητο αγωνίζεται να συμπιέ­σει τον εαυτό του μέσα στους περιορισμούς του μικρού του σώματος.




Μετά από μια πολύ γρήγορη γέννα, παρουσίασε πυρετό. Οι γιατροί έκαναν παρα¬κέντηση της σπονδυλικής στήλης για να δουν αν είχε εγκεφαλίτιδα. Η παρακέντηση έγινε στην περιοχή του ιερού τσάκρα. Το παιδί πάλευε να απαλλαγεί από δύο φίλους και από μια γυναίκα-πνεύμα, που αυτοί όμως δεν ήθε¬λαν να το παρατήσουν. Στον αγώνα του ανοιγό¬ταν και συνδεόταν με τη γη κάθε φορά που ο οδηγός του ήταν παρών. Κατόπιν έχανε την επαφή με τον οδηγό του, έβλεπε τους φίλους του και τη γυναίκα και πάλευε δραματικά ανά¬μεσα στους δύο κόσμους. Στις στιγμές αυτές αισθανόταν μεγαλύτερη συνάφεια με τη γυναί¬κα-πνεύμα παρά με τη φυσική του μητέρα.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ, ΜΕ ΤΙΤΛΟ : ΄ ΜΝΗΜΕΣ ΨΥΧΟΤΡΑΥΜΑΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΄


…τα μνημονικά ίχνη διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας . Μνήμες ευχάριστες που μας βοηθούν να αισθανόμαστε καλύτερα και σε ψυχικό και σε σωματικό επίπεδο, μνήμες που μας κάνουν άλλοτε να αποδεχόμαστε και άλλοτε να απορρίπτουμε πρόσωπα ή καταστάσεις και μνήμες ακαθόριστες επίφοβες και θανατηφόρες, που μας πλημμυρίζουν από ακαθόριστους φόβους και μια αίσθηση ενός επικείμενου θανάτου .
 Εν γένει επικρατεί η εντύπωση ότι η μνήμη εξελίσσεται παράλληλα με τη συνείδηση και αυτό διότι το υλικό που καταχωρείται είναι κατά βάσει εύκολα προσπελάσιμο από τον καθένα μας . 

Η ανοησία της άμυνας

Ενα δέντρο μιά φοράΗ αίσθηση της απειλής είναι...μια πεποίθηση ότι υπάρχει κίνδυνος που έχει τη δύναμη να σε κινητοποιήσει για να ετοιμάσεις κατάλληλη άμυνα.  Ο κόσμος βασίζεται σ’ αυτή την παλαβή ιδέα. Και όλες οι δομές του, οι σκέψεις  και οι αμφιβολίες του, οι ποινές του και οι βαρείς εξοπλισμοί, οι νομικοί του όροι και οι κώδικές του, τα ήθη του και οι αρχηγοί του και οι θεοί του, όλα χρησιμεύουν στη διατήρηση αυτής της αίσθησης απειλής....Η άμυνα είναι φοβιστική. Πηγάζει από φόβο και κάθε νέα άμυνα που χτίζεις, αυξάνει το φόβο. Νομίζεις ότι προσφέρει ασφάλεια. Όμως μιλά για φόβο που εσύ τον έκανες πραγματικό και για τρόμο που εσύ τον δικαιολογείς.... Όμως το σώμα από μόνο του δεν μπορεί να έχει φόβο.

Στο μύχιο χρυσό μονοπάτι




Έλα, του ψιθύρισε, βγήκε διαφορετικός από το χτες και το αύριο, φώτισε ξανά, την θάλασσα …..Πάμε σου λέω, φώτισε ένα καινούργιο μυστικό μονοπάτι…πάμε να μας το γνωρίσει να το προλάβουμε είναι για λίγο, μετά θα σβηστεί θα χαθεί……Ποιος ξέρει σήμερα σε ποια μυστική σπηλιά εμπειρίας θα μας οδηγήσει…
Βούτηξαν στην χρυσοκίτρινη θάλασσα ακολουθώντας το φωτεινό μονοπάτι άφησαν στο βυθό της εντάσεις και μπλοκαρίσματα της καθημερινότητας κι ήρθαν δελφίνια να τους συνοδεύσουν στα μύχια μονοπάτια του βυθού…

Ευγνωμοσύνη

Ευγνωμοσύνη



Είχε αδράξει μία ολόκληρη εβδομάδα…Είχε διδάξει μα ποιο πολύ είχε διδαχθεί από τους συνανθρώπους της δίνοντας τους την εξειδικευμένη γνώση της πάνω στα μονοπάτια της γιόγκα, του ρέικι και της μουσικής… 
-Ο διάλογος κι ο αντίλογος είναι που ανταλλάσει τους ρόλους ανάμεσα στο δάσκαλο και τον μαθητή, που σε πάει ποιο βαθιά στο μονοπάτι της γνώσης ,ο μονόλογος δεν οδηγεί πουθενά….είχε ακούσει τον γέρο Ορφέα να την αρμηνεύει για το μονοπάτι της διδασκαλίας που του έλεγε ότι ήθελε ν’ ακολουθήσει.

Διάλυση vs Μεταμόρφωση

Μεταμόρφωση

'Όταν η μνήμη είναι στ' αλήθεια ζωντανή δεν κάθεται να ρεμβάζει την ιστορία, αλλά μας καλεί να γράψουμε ιστορία. - Εντουάρντο Γκαλεάνο"
Τώρα στον καιρό της κρίσης πιο πιθανό είναι να βλέπουμε να διαλύονται πολλά. Η διάλυση είναι το πιο πιθανό και ενδεχομένως πιο εύκολο, υπάρχει όμως η ελπίδα για κάτι πιο δύσκολο, η μεταμόρφωση.
Η ‘μεταμόρφωση’ είναι δύσκολη, αλλά εφικτή. Σε αυτήν τη ‘μεταμόρφωση’ στοιχηματίζω. Τη μεταμόρφωση την προτιμώ.

Πώς εκφράζονται οι Έλληνες και πως οι Γερμανοί στην δουλειά



Μερικές από τις χαρακτηριστικές εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι Έλληνες και οι Γερμανοί αντίστοιχα στον χώρο εργασίας :

Γερμανός: Σοβαρά; Απίστευτο! Εντυπωσιακό!
Έλληνας: Πω, πω κουφάθηκα ρε πούστη!

Γερμανός: Δε με απασχολεί ιδιαίτερα το συγκεκριμένο ζήτημα.
Έλληνας: Στ “αρχίδια μου!

Γερμανός: Δεν είχα σχέση με το συγκεκριμένο εγχείρημα.
Έλληνας: Τι δουλειά έχω εγώ μ” αυτές τις μαλακείες;

Η Καρδιά ο Νους και το Πνεύμα

Lee Jeffries (2)


Η έννοια του μυαλού είναι κεντρικής σημασίας για τους ψυχιάτρους και τους ψυχολόγους. Ωστόσο, λίγη προσοχή έχει δοθεί στα περισσότερα επίσημα βιβλία σε αυτό το σημαντικό θέμα, το οποίο συνήθως σπουδάζεται στον κλάδο «Φιλοσοφικές διαστάσεις της ψυχιατρικής / ψυχολογίας». Οι ψυχίατροι πρέπει να έχουν κάποιο μοντέλο λειτουργίας του νου για να τους βοηθήσει να κατανοήσουν τα προβλήματα του ασθενούς (Salem, 2004). Αυτή η ανασκόπηση ασχολείται με ορισμένες πτυχές των συστατικών του μυαλού, η οποία είναι μόνο ένα βήμα σε ένα μακρύ δρόμο.

Ηλιόσποροι: καλμάρουν τα ... νεύρα μας.

Οι ηλιόσποροι αποτελούν αγαπημένο snack μικρών και μεγάλων. Η κατανάλωσή τους έχει πολλές φορές ταυτιστεί με την διοχέτευση της νευρικότητάς μας. Αλλά πόσο τυχαίο είναι το γεγονός αυτό;

Οι ηλιόσποροι είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου, με 30 g αυτών να παρέχουν περίπου το 30% της ημερήσιας απαίτησης μαγνησίου.

oι ρίζες της δύναμης

Oι ρίζες της δύναμης

Oι ρίζες μπορεί να έγιναν μόδα και να τις συναντάμε σε εστιατόρια πολυτελείας, αλλά, εκτός από την εξαιρετική τους γεύση, είναι και «βόμβες» ενέργειας και θρεπτικών ουσιών. Oι ρίζες γενικότερα είναι οι «αποθηκευτικοί» χώροι των πολύτιμων συστατικών των φυτών. Εκεί βρίσκονται όλα τα ιχνοστοιχεία και οι βιταμίνες τους. Αξίζει, λοιπόν, να μπουν και αυτές στην κουζίνα σας, ώστε και το διαιτολόγιό σας να αποκτήσει ποικιλία και να ωφεληθείτε από τη μοναδική διατροφική τους αξία.

Πως να δημιουργήσετε το προσωπικό σας air-contition δωματίου! (video)

Πως να δημιουργήσετε το προσωπικό σας air-contition δωματίου!(video)



Το ρεύμα είναι πολύ ακριβό για να το καταναλώνουμε με τις ώρες...

Τι θα λέγατε να δημιουργήσετε το δικο σας προσωπικό aircondition δωματίου;

Δεν θα χρειαστείτε πολλά και σίγουρα θα είναι περισσότερο υγιεινό από το να έχετε ένα κανονικό 
air-contition...
Αν σας αρέσουν οι κατασκευές, τότε δοκιμάστε να το κατασκευάσετε και να το απολαύσετε τις ζεστές 
ημέρες που έρχονται...

Στο βίντεο που ακολουθεί θα μάθετε βήμα βήμα πως να δημιουργήσετε τον δικό σας ιονιστή δωματίου 
και τις ακριβώς θα χρειαστείτε... Καλή επιτυχία...

Ενα κείμενο σοκ του Γιάννη Αγγέλη για την κόλαση που μας περιμένει μετά τον Σεπτέμβριο. Η κατάρρευση Κίνας-ΗΠΑ!


Η απόφαση του κ. Draghi να δηλώσει ότι θα κρατήσει τα επιτόκια του ευρώ χαμηλά –και γιατί όχι να τα μειώσει ακόμα περισσότερο– δεν ξάφνιασε τους αναλυτές αλλά…
ανακούφισε όπως φάνηκε τις αγορές.
Γιατί; Γιατί έδειξε ότι η ΕΚΤ δεν… τρελάθηκε να ακολουθήσει την FED στην προετοιμασία απόσυρσης των έκτακτων μέτρων παροχής ρευστότητας.
Δεν είναι όμως το μήνυμα του κ. Draghi αυτό μόνο. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε για να εξηγήσει την απόφαση της ΕΚΤ συγκλίνουν σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα, ότι η οικονομία στην Ευρωζώνη πέραν των όσων περί του αντιθέτου λέγονται και γράφονται βρίσκεται στην ίδια «δύσκολη» πορεία χωρίς καμία βελτίωση τον ορίζοντα.

Ποδοσφαιρικός αγώνας τελειώνει στη Βραζιλία με τον Διαιτητή να μαχαιρώνει ποδοσφαιριστή μέχρι θανάτου (Βίντεο)

 Otávio Jordão da Silva Cantanhede, o árbitro da Αλάμπρα



Ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου στο Maranhão της Βραζιλίας, τελείωσε με έναν πολύ φρικιαστικό τρόπο. Ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη κάρτα σε έναν παίκτη, ο παίκτης θύμωσε, έβρισε τον διαιτητή και τον κλώτσησε. Ο διαιτητής, στη συνέχεια, άρπαξε ένα κυνηγετικό μαχαίρι από τη ζώνη του και μαχαίρωσε τον παίκτη στο στήθος σκοτώνοντάς τον. Το εξαγριωμένο πλήθος εισέβαλε στο χώρο, επιτέθηκε έδεσε τον διαιτητή,  τον διαμέλισε και παλούκωσε το κεφάλι του σε ένα ξύλο. 

Μετακίνηση Πόλων Στις 8 Ιουλίου; Σκοτεινή Αυγή - Ο Πλανήτης X Είναι Εδώ!!!

Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι  κάποιος ειδικός όσον αφορά  την «μετακίνηση των πόλων». Ωστόσο, βρήκα αυτό το βίντεο αρκετά ενδιαφέρον, ιδίως αν ληφθούν υπόψη τα πολλά άλλα γεγονότα που βλέπουμε τώρα εδώ στη Γη, συμπεριλαμβανομένου του αποδεδειγμένου γεγονότος ότι ο Βόρειος Πόλος κινείται προς τη Σιβηρία με ένα μίλι ανά ημέρα . Θα υπάρξει μετατόπιση των πόλων στις 8 Ιουλίου; Αμφιβάλλω αν και σχεδόν όλα είναι δυνατά. Θα αφήσω το  theoferrum  να εξηγήσει το υπόλοιπο παρακάτω.:

Το ξέκωλο της διπλανής ξαπλώστρας!

Μια κλασική (αληθινή) ιστορία της νεοελληνικής καθημερινότητας, και δη της καλοκαιρινής.
Ένα μικρό μάθημα ζωής.Είμαι λοιπόν αραχτός, σε ξαπλώστρα δίπλα στο κύμα, στο beach bar Costa Vita (εκεί που γυρίσαμε το video με τα Caprice) απολαμβάνοντας το φραπεδάκι μου, και μπαινοβγαίνοντας μια στη θάλασσα και μια … στο facebook.
Ξαφνικά, και  ενώ όλα ήταν ήρεμα και προβλέψιμα.
Πλησιάζει λοιπόν και παρκάρει (με σπινιαρίσματα!) μια τελευταίου τύπου Mercedes κάμπριο, με τα ηχεία της να ξερνάνε εκατοντάδες ντεσιμπέλ αγριεμένων ήχων Πάολας, Κοκκίνου, Βανδή….;
Θα σας γελάσω.Πάντως τσιφτετελοπόπ ήταν, και μάλιστα ντάλα μεσημέρι!!!!!

Τι πρέπει να κάνετε αν πάθετε κράμπα κολυμπώντας;


Επιμέλεια Κική Τσεκούρα

Στις Μυϊκές Κράμπες οδηγούν η κούραση, οι απότομες και άγαρμπες κινήσεις και η απώλεια θερμοκρασίας (ο μυς του μέλους που προσβάλλεται συστέλλεται κι έτσι εμποδίζεται η κίνησή του).
Συνήθως κράμπες εμφανίζονται στα πόδια ή τα χέρια αλλά και στα άλλα μέρη του σώματος.

Αντιμετώπιση: Αν πάθετε την κράμπα ενώ κολυμπάτε στα βαθιά, μην πανικοβληθείτε.

Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Συγγνώμη ....Διαβάστε το!!!!!


Της Μαρίλης Μαργωμένου, απ' την Καθημερινή. «Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Συγγνώμη» Η Αννα ήταν ακόμα στον παιδικό σταθμό.
 Είχε πάει απόγευμα και η μαμά της δεν είχε εμφανιστεί. Οι νηπιαγωγοί δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ώσπου το κοριτσάκι έβγαλε κάτι απ' την τσέπη του. Ήταν ένα σημείωμα: «Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Δεν έχω λεφτά, δεν μπορώ να τη μεγαλώσω. Συγγνώμη. Η μαμά της». 

Αίγυπτος: Η ιστορία ξαναγράφεται


Δεν έχουν όλα τα παραμύθια αίσιο τέλος.
Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Αίγυπτο επιβεβαιώνουν αυτόν τον ισχυρισμό για το παραμύθι της αραβικής άνοιξης η οποία παρουσιάστηκε και χειροκροτήθηκε αφελώς  από τον δυτικό κόσμο ως ένα κύμα δημοκρατικών διεκδικήσεων.
Χωρίς φυσικά να υποβαθμίζουμε την ύπαρξη πραγματικών δημοκρατικών στοιχείων στην αραβική άνοιξη, οφείλουμε για μια ακόμη φορά να υποδείξουμε την υποκίνηση που έλαβε χώρα μέσω αμερικανικών ιδρυμάτων όπως το δημοκρατικό United States Agency for International Development (USAID) με την παγκόσμια εμβέλεια, το νεοφιλελεύθερο ιδιωτικό National Endowment for Democracy (NED) με πλοκάμια σε περισσότερες από 90 χώρες αλλά και τα OpenSociety Foundations του «φιλάνθρωπου» κερδοσκόπου George Soros.

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ - Φίλοι και εραστές



Ένας άνδρας εξηγεί με επιχειρήματα γιατί ένας άνδρας και μια γυναίκα δεν μπορούν να γίνουν κολλητοί (σχεδόν) ποτέ.


Έχω κάνει σεξ με όλες μου τις φίλες. Αλήθεια! Μη βιαστείτε να εκστομίσετε τη λέξη «κάθαρμα». Δεν εκμεταλλεύτηκα ποτέ μια φιλική σχέση για να ικανοποιήσω βιολογικά ένστικτα. Μη βιαστείτε ούτε να αφορίσετε το τι εννοώ με τον όρο «φιλία». Ξέρω πολύ καλά τι δήλωσα πιο πάνω. Έχω κάνει σεξ με
όλες τις γυναίκες που είναι φίλες μου. Πραγματικές φίλες.

Πρέπει να πίνεις 8 ποτήρια νερό την ημέρα: Μύθος ή πραγματικότητα;

Πρέπει να πίνεις 8 ποτήρια νερό την ημέρα: Μύθος ή πραγματικότητα;
Τελικά το ότι πρέπει να πίνεις 8 ποτήρια νερό την ημέρα είναι μύθος;
Το γεγονός είναι πως αυτός ο κανόνας που ακούμε συνεχώς γύρω μας να συζητάνε οι πάντες είναι παλιομοδίτικος και ξεκίνησε από τις εταιρίες εμφιάλωσης νερού. Ποια είναι, όμως, η πραγματικότητα;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα