Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Το πρόσωπό σου δείχνει πόσα παιδιά θα κάνεις!!!

Θα κάνεις οικογένεια ή όχι;…
Η απάντηση ίσως βρίσκεται στο πρόσωπό σου!..


Όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα οι γυναίκες που «φωνάζουν θηλυκό» από μακριά και έχουν ήπια χαρακτηριστικά δεν είναι γεννημένες για εργένισσες καθώς επιθυμούν διακαώς να κάνουν οικογένεια…

Ο Επίκουρος και η φιλοσοφία της ευτυχίας (ΙΙ)

Είναι μάταια τα λόγια του φιλοσόφου που δεν θεραπεύουν κανένα ανθρώπινο πάθος• ακριβώς όπως η ιατρική είναι ανώφελη  αν δεν γιατρεύει τις αρρώστιες του σώματος, έτσι και η φιλοσοφία δεν προσφέρει κανένα κέρδος, αν δεν ξαλαφρώνει την ψυχή από τα πάθη της. Επίκουρος
Συνέχεια από το πρώτο μέρος: Ο Επίκουρος και η φιλοσοφία της ευτυχίας (Ι)
Γράφει ο Ερανιστής
Η θεά Αφροδίτη, καβάλα σε μια χήνα., γύρω στο 480 π.Χ.. Βρέθηκε στην Ρόδος). Λονδίνο, Βρετανικό Μουσείο.
Η θεά Αφροδίτη, καβάλα σε μια χήνα., γύρω στο 480 π.Χ.. Βρέθηκε στην Ρόδος). Λονδίνο, Βρετανικό Μουσείο.
Η αρχαία ελληνική παιδεία υπήρξε στον καιρό της δημοκρατική, ορθολογική και εδωκοσμική. Με εξέχοντες εκπροσώπους που άλλαξαν κυριολεκτικά την εικόνα του δυτικού κόσμου και πρωτοπόρους τους Ίωνες Φυσικούς, πρώτοι οι αρχαίοι Έλληνες θέτουν ως γνώμονα και αφετηρία της γνώσης την λογική σκέψη. Η Επικούρεια φιλοσοφίαγεννήθηκε και άκμασε μέσα από τον αγώνα της ενάντια στις πατρικές βασιλείες, την αριστοκρατία των γαιοκτημόνων και την μυθική ερμηνεία του κόσμου, όπως διαμορφώθηκε τους ατέλειωτους αιώνες της αγροτικής οικονομίας.
Οι Έλληνες της κλασικής εποχής αγαπούν τη ζωή και τα γήινα αγαθά, έχουν εμπιστοσύνη στο λογικό τους και πιστεύουν ότι μπορούν να εξηγήσουν ό,τι συμβαίνει γύρω τους με φυσικά αίτια. Ο άνθρωπος μπορεί να εξουσιάσει τη φύση και να δαμάσει τη μοίρα του. Σύμφωνα με τη διδασκαλία του Επίκουρου, όλη η πνευματική δραστηριότητα αξίζει για την ευχαρίστηση (ηδονή) που προσφέρει και έχει στόχο την γαλήνια αταραξία, να παραμερίσει κάθε πόνο του σώματος και της ψυχής (Παντός του αλγούντος υπεξαίρεσις).

Ο Επίκουρος και η φιλοσοφία της ευτυχίας (Ι)


Ο Επίκουρος και η θεωρία του στρέφονται σε έναν ηθικολογικό χαρακτήρα της φιλοσοφίας.[3] Στόχος του ήταν η αναζήτηση των αιτιών της ανθρώπινης δυστυχίας και των εσφαλμένων δοξασιών που την προκαλούν, όπως για παράδειγμα η δεισιδαιμονία, ώστε να υπάρξει η αντιπρόταση για την προοπτική μιας ευχάριστης ζωής (ΖΗΝ ΗΔΕΩΣ), που για την επίτευξή της ο Επίκουρος προσέφερε ξεκάθαρες φιλοσοφικές συμβουλές. Το ζην ηδέως επιτυγχάνεται με την απουσία του πόνου και φόβου και με τη βίωση μιας ζωής αυτάρκους περιβαλλόμενης από φίλους. Rom, Museo Baracco (photo: Alinari)


Αυτός, μάλιστα, που λέει ότι δεν είναι ο καιρός της φιλοσοφίας, είναι σαν να λέει ότι έχει περάσει η ώρα ή ότι δεν υπάρχει πια χρόνος για την ευτυχία.  Επίκουρος
 Η συνέχεια στο δεύτερο μέρος: Ο Επίκουρος και η φιλοσοφία της ευτυχίας (ΙΙ)
Γράφει ο Ερανιστής
Ο Επίκουρος (341 π.Χ. – 270 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος και ίδρυσε δική του φιλοσοφική σχολή στην Αθήνα. Ήταν δεκαπέντε χρόνια νεώτερος από τον Μέγα Αλέξανδρο τον Μακεδόνα και γεννήθηκε επτά χρόνια ύστερα από το θάνατο του Πλάτωνα.

Ο Ιπποκράτης και η ιατρική των αρχαίων Ελλήνων

Γράφει η Σοφία Τσιοκάνου
Ο Ιπποκράτης γεννήθηκε στην Κω. Καταγόταν από την οικογένεια των Ασκληπιαδών (με την κύρια σημασία του όρου «Ασκληπιάδες» είναι αυτοί που κατάγονται από τον Ασκληπιό, είτε είναι γιατροί είτε ασκούν κάποια άλλη δραστηριότητα, σύμφωνα με τον Ι. Τζέτζη). Ο Ασκληπιός ήταν άρχοντας της Τρίκκης στη Θεσσαλία ο οποίος φημίζονταν για τις ιατρικές του γνώσεις. Στον Όμηρο εξελίχθηκε σε έναν ημίθεο- θεραπευτή. Στο τέλος, εξυψώθηκε σε έναν θεό γιατρό.
Ιπποκράτης (γκραβούρα του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, 1638)
Ιπποκράτης (γκραβούρα του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, 1638)
Στο «Συμπόσιο» του Πλάτωνα υπονοούνται οι δυο γιοι του Ασκληπιού, ο Ποδαλείριος και ο Μαχάων. Ο Ιπποκράτης λέγεται ότι ανήκει στους Ασκληπιάδες που κατάγονται από τον Ποδαλείριο. Ο πατέρας του ήταν ο Ηρακλείδης και η μητέρα του η Φαιναρέτη. Απόγονοι του Ποδαλείριου ήταν και αυτοί που ίδρυσαν την ιατρική σχολή της Κνίδου, η οποία ίσως να ήταν παλαιότερη της ιατρικής σχολής της Κω αλλά η τελευταία απέκτησε μεγαλύτερη φήμη λόγω της γέννησης του Ιπποκράτη. (J. Jouanna, 1998)
Ο πρώτος δάσκαλος του Ιπποκράτη ήταν ο πατέρας του, αφού η παράδοση των Ασκληπιαδών ήθελε τη μετάδοση της ιατρικής γνώσης από τον πατέρα στο γιο. Αργότερα δάσκαλός του υπήρξε ο γυμναστής- ιατρός Ηρόδικος. Επίσης, διδάχτηκε φιλοσοφία από το Δημόκριτο και ρητορική από το Γοργία το Λεοντίνο. Μετά την εκπαίδευσή του άρχισε να ασκεί την ιατρική στη γενέτειρά του την Κω, όπου και παντρεύτηκε και απέκτησε τρία παιδιά, δυο γιους (Θεσσαλός και Δράκων) και μια κόρη. (J. Jouanna, 1998)

Ιερή πορνεία στον αρχαίο κόσμο

Η Γέννηση της Αφροδίτης- Σάντρο Μποτιτσέλι. Τέμπσε καμβά
Γράφει ο Ερανιστής
«Ου παντός πλειν εις Κόρινθον»
Στράβων

Σύμφωνα με τα λεξικά, πόρνη καλείται η γυναίκα που κατ΄ επάγγελμα και με αμοιβή εκτελεί τη σεξουαλική πράξη, αυτή που προσφέρει το σώμα της για τη σεξουαλική ικανοποίηση άλλων· αλλιώς λέγεται ιερόδουλη ή πουτάνα. Η λέξη χρησιμοποιείται κι ως υβριστικός χαρακτηρισμός για γυναίκα που θεωρείται ανήθικη ή ως βρισιά για οποιαδήποτε γυναίκα. Ετυμολογικώς προέρχεται από το αρχαίο πόρνη.

Κι εμείς ορνιθοσκαλίζουμε...

Τα κοινωνικά δίκτυα πήραν φωτιά. Από τις γραμματοσειρές των τατουάζ  στα μπράτσα των ηλιθίων, ως την σπουδή για την τελειοποίηση του νομικού μας πολιτισμού στα θέματα ρατσιστικού και κοινωνικού αποκλεισμού (sic), να που κουτσάθηκε τώρα στα μισά και το τρίτο από τα ψοφομούλαρα, σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα, βάλε στα ρούχα σου φωτιά, γιατί αυτήν  την ώρα ο κόσμος καίγεται και το μουτζό χτενίζεται. 

Η Ελλάδα πτωχευμένο μαγαζί, εντός πωλούνται πάσης φύσεως υλικά. Στην πόρτα οι κράχτες με τις φουσκωμένες τσέπες 

Ας είναι η δική μας γιορτή, έτσι απλά…

Οι «τερατολογίες του Ηροδότου» που τελικά ήταν αλήθειες!

0038651001356024411.jpg
               Οι μύθοι του Ηροδότου 
       που τελικά δεν ήταν μύθοι...
Ο κατάλογος των «τερατολογιών του Ηροδότου», 
που έκαναν τους νεότερους ιστορικούς 
να μειδιούν ειρωνικά, είναι μακρός. 
Γνωστότερη- και σημαντικότερη 
για την ιστορία μας - η απαρίθμηση 
των Περσών του Ξέρξη: 
ήταν 1.500.000 οι αντίπαλοι 
των 300 του Λεωνίδα ή... 100.000;

Η λογική.....ξεχνάει!

O Aριστοτέλης προσδιορίζει τον άνθρωπο ως πολιτικό και κοινωνκό ον,το χαρακτηριστικό όμως που τον ξεχωρίζει,σε μεγαλύτερο βαθμό,από τα υπόλοιπα έμβια όντα είναι ο Λόγος και κυρίως η Λογική.Κατά την άποψή μου λοιπόν ο άνθρωπος θα πρέπει προταρχικά να προσδιορίζεται ως λογικό ον.

Η δημιουργία κοινοτήτων βεβαίως βασίστηκε στον κοινωνικό χαρακτήρα,δεν παύει όμως να αποτελεί μία λογική επιλογή καθώς υπό αυτή τη μορφή διαβίωσης οι ανάγκες των μελών ικανοποιούνται ευκολότερα και οι κίνδυνοι φαντάζουν μικρότεροι.Αν κινητήριος μοχλός ήταν μόνη η φύση(πολιτική,κοινωνική) του ανθρώπου η δημιουργία κοινοτήτων θα εμφανιζόταν σχεδόν ταυτόχρονα με την εμφάνιση της πρώτης,λιγότερο νοητικά αναπτυγμένης,μορφής ανθρώπου.

Εναλλακτική χρήση για παλιό πληκτρολόγιο

Το παλιό σας πληκτρολόγιο χάλασε και ετοιμάζεστε να το πετάξετε; Μην το κάνετε, υπάρχουν δημιουργικοί τρόποι για να σας φανεί χρήσιμο… Όπως για παράδειγμα αυτός που ακολουθεί.

Aπό πού βγήκε η γνωστή φράση ''ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΜΠΕΜΠΕΛΗ ''


Μπέμπελη, είναι η ιλαρά (μεταδοτική, εξανθηματική νόσος). Η λέξη είναι σλαβικής προέλευσης (pepeli=στάχτη). 

Η φράση «έβγαλε την μπέμπελη», σημαίνει ότι κάποιος ζεσταίνεται και ιδρώνει υπερβολικά. 

Προσφυγή στην Άγνοια, η Λογική Πλάνη!

deltatemple_full



Αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι ο Άτλας κουβαλούσε στους ώμους του τη Γη, ότι ο Νέρωνας έπαιζε τη λύρα του όταν καιγόταν η Ρώμη, ότι ο Ερρίκος Η΄ είχε έξι συζύγους, ότι η σαμπάνια εφευρέθηκε από τους Γάλλους, ότι το Έβερεστ είναι το υψηλότερο βουνό στον κόσμο, ότι οι καμήλες αποθηκεύουν νερό στις καμπούρες τους και ότι ο άνθρωπος έχει πέντε αισθήσεις, τότε πραγματικά χρειάζεστε αυτό το άρθρο «επειγόντως» και «ανοιχτό μυαλό» γιατί τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι ή τουλάχιστον, πιθανόν, να μην είναι ακριβώς έτσι. Δεν γνωρίζω να σας πω πως ακριβώς μπορεί να είναι, αλλά ουτε και με νοιάζει ιδιαίτερα αυτό. Η ανάγκη μου να καλύψω τα κενά μ έχει αφήσει ήσυχη προ πολλού.

Κρατηθείτε ... Τα drones έρχονται!!! Απίστευτη Τεχνολογία (Βίντεο)




Έρχονται ημέρες θλιβερές,
ξεχάστε το κελάηδισμα των πουλιών ... θα ξυπνάμε με τους ήχους των drones να αιωρούνται έξω από το παράθυρό σας ... τι έχουμε κάνει;


κάθε αντίσταση είναι μάταιη ... ετοιμαστείτε να εμβολιαστούμε.. είμαστε Borg

Ορισμένα στοιχεία για το πετρέλαιο στη Συρία

COMAGUER στο Le Grand Soir (Γαλλία)   (μτφΚριστιάν)
Στην παρούσα συριακή κρίση, η σημασία του ζητήματος του πετρελαίου (και φυσικού αερίου) δεν τέθηκε πάντα αρκετά στο φως. Αυτό εξηγείται, πρώτα από το γεγονός ότι σε αντίθεση με το γειτονικό Ιράκ, η Συρία δεν βρίσκεται μεταξύ των μεγάλων παραγωγών, αλλά δεν στερείται πόρων όπως οι άμεσοι γείτονές της: η Τουρκία, ο Λίβανος και η Ιορδανία και βρίσκεται σε μια περιοχή όπου οι υποσχέσεις των υποβρύχιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου είναι τεράστιες.

Καθαρίστε τα τζάμια τέλεια και οικονομικά


Ο πιο οικονομικός και συνάμα τέλειος τρόπος να καθαρίσετε τα τζάμια σας:

- Βάλτε σε κουβά 2 λίτρα νερό και προσθέστε 2 σταγόνες από το υγρό σαπούνι πιάτων που χρησιμοποιείτε.

Οι πέντε καταστροφικές δυνάμεις του ανθρώπου


1) Η πρώτη καταστροφική δύναμη που κατάντησε τον άνθρωπο στην σημερινή του μορφή είναι η τάση του να κάνει όλα τα πράγματα εύκολα και απλουστευμένα. Στην προσπάθεια του να μην κουβαλά μεγάλα και βαριά φορτία, σκαρφίστηκε την ιδέα να φορτώνει τα ζώα να του κάνουν την δουλεία γι’ αυτόν. Αργότερα έφτιαξε την ρόδα και το πρώτο αυτοσχέδιο κάρο σε συνδυασμό των δυο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την δική του ευκολία και τον βοηθούσε να διανύει μεγάλες αποστάσεις. Αλλά είχε ως αποτέλεσμα να γίνει νωθρός κ πιο αδύναμος απ’ τους προγόνους του που κουβαλούσαν τα πάντα με τα ίδια τους τα χέρια. Ευκολία και γρηγοράδα.

Ρομάριο: Πελέ, βούλωσέ το, επιτέλους!

«Βασιλιάς» και Ρονάλντο στο στόχαστρο των διαδηλωτών στη Βραζιλία


image

Την έκρηξη της μεγάλης δόξας του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου Ρομάριο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Πελέ, ο οποίος προέτρεψε τους διαδηλωτές να σταματήσουν να βγαίνουν στους δρόμους και να υποστηρίξουν την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου εν όψει του Μουντιάλ που θα διοργανώσει η Βραζιλία το 2014. 
«Είχα υποσχεθεί να μην ξαναμιλήσω για τα σκατά που λέει ο Πελέ γιατί μιλάει καθημερινά. Δεν έχει ιδέα του τι συμβαίνει στη χώρα. Θυμάστε μια φράση που είχα πει, πως ο σιωπηλός Πελέ είναι ένας ποιητής. Το ίδιο ισχύει και τώρα» είπε ο Ρομάριο, προτρέποντας τον Πελέ «να το βουλώσει». 

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! ΒΡΑΖΙΛΙΑ:ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ!!! (Βίντεο)

KEEP FIGHTING!!!!

Πώς να ξεκλειδώσετε την πόρτα ενός αυτοκινήτου με μια μπάλα του τένις !!!


Μάθετε πως να ξεκλειδώσετε την πόρτα του αυτοκινήτου σας
εάν έχετε ξεχάσει τα κλειδιά σας μέσα!!!

«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΒΑΖΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΣΕΛΗΣ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ…

Καμία διαμαρτυρία γι’ αυτούς τους απολυμένους;
Μία μεγάλη επιχείρηση που έχει την έδρα της στις Αχαρνές και στην οποία απασχολούνταν εκατοντάδες συμπολίτες μας έβαλε λουκέτο. Η εταιρεία ΚΑΤΣΕΛΗΣ ή όπως ονομάζεται ο Όμιλος Nutriart την περασμένη Πέμπτη προχώρησε στην κατάθεση αίτησης πτώχευσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δηλώνοντας πλέον και επίσημα ότι η εταιρεία δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Δυστυχώς, πάνω από 1000 εργαζόμενοι θα μείνουν κυριολεκτικά στο δρόμο δίχως αποζημίωση σε καιρούς δύσκολους για να ξαναβρούν δουλειά, αφού οι περισσότεροι εργάζονταν στην εν λόγω εταιρεία 20 και 30 χρόνια!

Γεωπαθητικά Πεδία - Μήπως επηρεάζει κάτι την Ζωή σας?

Κάτι δεν πάει καλά 




Μήπως επηρεάζει κάτι την Ζωή σας?

Μήπως εσείς, μέλη της οικογένειας ή φίλοι σας, αρρωστάτε πολύ συχνά , ξυπνάτε κουρασμένοι, έχετε αδικαιολόγητο άγχος-στρες, δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε, πονοκεφάλους, χρόνια κόπωση, νευρικότητα, διαταραχές ύπνου, προβλήματα της σπονδυλικής στήλης, ρευματισμοί, πόνοι στις αρθρώσεις, πολλά κρούσματα καρκίνου σε μια περιοχή και άλλα πολλά, τότε πολύ πιθανό να οφείλεται σε Γεωπαθητικά ή/και Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία και το παρακάτω κείμενο σας ενδιαφέρει σε ζήτημα ζωής και θανάτου.

Οι τροφές που αγαπάει ο θυρεοειδής σας

Οι τροφές που αγαπάει ο θυρεοειδής σας

Ανακαλύψτε ποια θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του θυρεοειδούς και σε ποιές τροφές θα τα βρείτε

Στις μέρες μας ο υποθυρεοειδισμός μαστίζει ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων, εκ των οποίων αρκετοί από αυτούς δεν το γνωρίζουν.  Η νόσος του υποθυρεοειδισμού είναι 6 φορές πιο συχνή στις γυναίκες απ ότι στους άνδρες.
Σωματική και πνευματική νωθρότητα, ευαισθησία στο κρύο, δυσκοιλιότητα , δέρμα ξηρό και άγριο, ανεξήγητη αύξηση βάρους, είναι κάποιες από τις ενδείξεις ότι «κάτι δεν πάει καλά» με τον θυρεοειδή μας. Σε ιδιαίτερα προχωρημένα στάδια, το πρόσωπο είναι ωχρό και υπάρχει μια αύξηση του λίπους και πρήξιμο των βλεφάρων, τα μαλλιά είναι ξερά και τα φρύδια αραιώνουν, η γλώσσα είναι παχιά και μεγάλη, καθώς και η φωνή γίνεται βραχνή και αργή.

Ρόδι και μπρόκολο μειώνουν το ειδικό προστατικό αντιγόνο




Τροφές όπως το ρόδι είναι απαραίτητες στα άτομα που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ή κάνουν θεραπεία με ακτινοβολίες για καρκίνο του προστάτη, επειδή έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες.
Ανήκουν στις λεγόμενες «υπερτροφές», ενώ πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι παρουσιάζουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Ωστόσο, νέα μελέτη που....
πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία έδειξε για πρώτη φορά την επίδραση που έχουν άμεσα στους ασθενείς, και συγκεκριμένα σε άτομα που πάσχουν από καρκίνο του προστάτη.

Ἔψιλον.

Ἔψιλον€υτυχία, €υδαιμονία, €λευθερία, €λλάς …
Οι μεγαλύτερες και ομορφότερες Αξίες της Ανθρωπότητος γίνονται άσχημες, με την αλλαγή ενός και μόνο γράμματος … πόσο μάλλον του αρχικού.
Ἀρετή έστί μεσότης”, έλεγε ο Αριστοτέλης. Και η Αρετή είναιΕρατή… όχι €ρατή.

Τα 10 μαγικά βότανα για λοιμώξεις, μολύνσεις και φλεγμονές!

Τα 10 μαγικά βότανα για λοιμώξεις, μολύνσεις και φλεγμονές!
Πριν η ιατρική επιστήμη πάρει το… πάνω χέρι στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων, το φαρμακείο της φύσης και η λαϊκή σοφία έκαναν θαύματα.
Στην αρχαιότητα, όταν η επιστήμη της ιατρικής βρισκόταν ακόμα σε πρώιμο στάδιο και δεν υπήρχε η δυνατότητα θεραπείας πολύπλοκων ασθενειών, η αντιμετώπιση των φλεγμονών, των λοιμώξεων και των μολύνσεων αποτελούσε την καθημερινότητα, αλλά και το όριο των γιατρών. Μπορούσαν τουλάχιστον να βασιστούν στο οπλοστάσιο της φύσης, καθώς δεκάδες φυτά χρησιμοποιούνταν και χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα για να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις μολύνσεων, λοιμώξεων και φλεγμονών. Στο «Εθνος – Υγεία» παρουσιάζονται σήμερα δέκα από τα βότανα που βοηθούν στην αντιμετώπιση των μολύνσεων, των φλεγμονών και των βακτηρίων. Υπάρχουν ωστόσο πολλά ακόμα με εντυπωσιακή θεραπευτική δράση. Κάποια από αυτά είναι η αγγελική, το δενδρολίβανο, το κάρδαμο, η κετραρία, η λεβάντα, η λεμονιά, το μελισσόχορτο, η πουλμανάρια, το σκόρδο και τοτζίνσενγκ.

Έρως και Πόλεμος



του Γιάννη Βελίκη
«Στον έρωτα και στον πόλεμο, όλα επιτρέπονται» … 
Μία φράση γνωστή αν και αναληθής! Ο έρωτας με μία ανήλικη και η χρησιμοποίηση οποιουδήποτε μέσου για την κατάκτηση της, παραδείγματος χάριν, δεν επιτρέπεται. Το ίδιο και ο βασανισμός ή η εκτέλεση αιχμαλώτων πολέμου. 


Η φράση «…όλα επιτρέπονται…» αναφέρεται στην κινηματογραφική εκδοχή της κατάκτησης μιας όμορφης βασιλοπούλας, από κάποιον γενναίο, πλην όμως φτωχό, ιππότη, και η επιμονή του να ξεπεράσει για χάρη της όλα τα εμπόδια που ορθώνει το οικογενειακό και κοινωνικό κατεστημένο. Επίσης, η κατάκτηση της ελευθερίας της πατρίδας από έναν κακό και άδικο εχθρό, δικαιολογεί τις πολεμικές πράξεις των αμυνόμενων. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα