Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Το IQ είναι μύθος - Υπερβολικά σύνθετη η ανθρώπινη ευφυία

Η ανθρώπινη ευφυΐα δεν μετριέται με έναν μόνο δείκτη, διαπιστώνει νέα μελέτη ανατρέποντας τα νοητικά δεδομένα
Μελέτη ανατρέπει τα δεδομένα αποδεικνύοντας ότι ο δείκτης IQ δεν μπορεί να «μετρήσει» μόνος του την ανθρώπινη νοημοσύνη
Ως έννοια τον έχουμε τοποθετήσει πολύ ψηλά και ως αριθμό όλοι θα θέλαμε να τον έχουμε όσο γίνεται ψηλότερο. Παρ’ όλα αυτά ο δείκτης νοημοσύνης – το περίφημοIQ – φαίνεται ότι τελικά δεν αντιπροσωπεύει αυτό που νομίζαμε. Η μεγαλύτερη μελέτη που έχει γίνει ποτέ ως σήμερα κατέληξε ότι η ανθρώπινη ευφυΐα είναι υπερβολικά σύνθετη ώστε να μπορεί να μετρηθεί μόνο με μια παράμετρο.
Αντ’ αυτής προτείνει την εκτίμηση του «δυναμικού» του μυαλού μας μέσα από τρεις διαφορετικές συνιστώσες – τη βραχυπρόθεσμη μνήμη, τη συλλογιστική και τη λεκτική ικανότητα. Και φέρνει τα πάνω κάτω στην αντίληψη που είχαμε ως τώρα για τη νοημοσύνη μας.

Στους -30oC η θερμοκρασία στη Γροιλανδία και χιονίζει !!



Ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες η Γροιλανδία έχει το μεσημέρι περίπου 10-15oC μέση θερμοκρασία και τη νύχτα 5-6oC, αυτή τη περίοδο για αδιευκρίνιστο λόγο, η θερμοκρασία τη μέρα είναι στους -10 oC κατά μέσο όρο και τη νύχτα πέφτει ως και τους -30oc !! Παράλληλα σημειώνονται και σφοδρές χιονοπτώσεις. Όλα αυτά ... στα μέσα Ιουνίου...

Αυτό, τη στιγμή που οι πιο πολλές περιοχές του βόρειου ημισφαιρίου του πλανήτη μας, έχουν θερμοκρασίες άνω των 25-30oC, ενώ σε πολλές άλλες θερμές περιοχές η θερμοκρασία ξεπερνάει και τους 40oC !!

Τα ποσοστά ψυχοπαθολογίας στην Ελλάδα

Τα ποσοστά ψυχοπαθολογίας στην Ελλάδα
Ένα σοβαρό ερώτημα το οποίο απασχολεί την ελληνική επιστημονική κοινότητα στο χώρο της ψυχολογίας εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες είναι το ποσοστό των Ελλήνων πολιτών οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποια ψυχική διαταραχή. Λόγω πολλαπλών παραγόντων που σχετίζονται με τον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης των δομών ψυχικής υγείας στην Ελλάδα, αλλά και προβλημάτων μεθοδολογίας, δεν έχει υπάρξει κάποια μεγάλη έρευνα πάνω σε αυτόν τον τομέα για τουλάχιστον 30 χρόνια. Αυτό το ερώτημα απασχολούσε και μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, η οποία κατάφερε να οργανώσει μια (σχεδόν) πανελλαδική έρευνα με σκοπό να δώσει κάποιες απαντήσεις σχετικά με τον επιπολασμό (συχνότητα εμφάνισης) ψυχικών διαταραχών στον γενικό πληθυσμό της Ελλάδας[1] .

Ανεργία & ψυχική υγεία

ανεργια

Η σχέση ανεργίας & ψυχικής υγείας είναι διττή :
1. Από τη μία η μακροπρόθεσμη ανεργία μπορεί να έχει ψυχικές επιπτώσεις που να εκδηλώνονται ως κλινικά σημαντικές διαταραχές
2. και από την άλλη οι ψυχικές διαταραχές μπορεί να έχουν ως συνέπεια την ανεργία. Αυτό μπορεί να συμβαίνει με δύο τρόπους. Αφενώς μέσω της μείωσης της λειτουργικότητας του ατόμου και αφετέρου λόγω του στίγματος.

Ο έλεγχος της σκέψης μέσω της καταστροφής των λέξεων.

«Δίνουμε στη γλώσσα την τελική της μορφή, τη μορφή που θα έχει όταν κανείς δε θα μιλάει άλλη γλώσσα. Οταν τελειώσουμε, οι άνθρωποι σαν εσένα θα πρέπει να τη μάθουν απ’ αρχής. Πιστεύεις, φαντάζομαι, ότι η κύρια δουλειά μας είναι να εφεύρουμε νέες λέξεις. Αλλά δε συμβαίνει καθόλου κάτι τέτοιο! Καταστρέφουμε λέξεις – εικοσάδες, εκατοντάδες κάθε μέρα. Πετσοκόβουμε τη γλώσσα ως το κόκαλο».

Τα γαρίφαλα μπαίνουν (στην ντουλάπα), ο σκόρος βγαίνει!



Διαθέτει έντονο άρωμα και εκρηκτική γεύση. Στα γλυκά βάζει μια εξωτική πινελιά, το ίδιο και στα λικέρ και τα αρώματα, όπου χρησιμοποιείται συχνά. Ο λόγος για το γαρίφαλο, που αποδεικνύεται όχι μόνο ένα εξαιρετικό μπαχαρικό, ευεργετικό και για την υγεία (αφού του αποδίδονται ακόμα και αντικαρκινικές ιδιότητες), αλλά και ένα αποτελεσματικό σκορο-απωθητικό φυσικό προϊόν.

Ιστορικές προκαταλήψεις

της Όλγας Σελλά, Καθημερινή, 4/6/2013
«Η προκατάληψη είναι μία άποψη που δεν βασίζεται σε κρίση. Έτσι σε όλη την υφήλιο μεταδίδουμε στα παιδιά τις απόψεις που θέλουμε, προτού αυτά αποκτήσουν κριτική ικανότητα». Τα λόγια ανήκουν στον Βολταίρο και προέρχονται από την έκδοση «Επιλογή από το Φιλοσοφικό Λεξικό και τις Φιλοσοφικές Επιστολές του Βολταίρου» (εκδόσεις «Πόλις», 1994), από το κεφάλαιο με τον τίτλο «Προκαταλήψεις». Δεν έπεσαν ξαφνικά μπροστά μου, ομολογώ ότι αναζήτησα την ψύχραιμη, τη διαφορετική σκέψη, εκείνη την παλαιά του Διαφωτισμού, στα ράφια της βιβλιοθήκης μου. Γιατί φοβάμαι ότι μόνο εκεί μπορεί να βρεθεί σήμερα.

30 απλά και οφέλημα πράγματα που μπορείς να κάνεις σε 30 δευτερόλεπτα


Μπορεί με τους ρυθμούς της καθημερινότητάς σου να μην προλαβαίνεις να πας στο γυμναστήριο...

ή να διαθέσεις πάνω από μια ώρα για να μαγειρέψεις το αγαπημένο σου φαγητό.
Σίγουρα όμως έχεις ένα λεπτό μέσα στην ημέρα σου που μπορεί να σου φτιάξει τo κέφι και να σε κάνει πιο υγιή από όσο φαντάζεσαι….

Βρήκαμε 30 απλά πράγματα που μπορούν να σε κάνουν πιο υγιή και χαρούμενο, χωρίς καλά – καλά να το καταλάβεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέσεις ένα λεπτό από το χρόνο σου.

Η Πραγματική Πρόκληση

Η Πραγματική Πρόκληση

Οι μεγαλύτερες αλήθειες λέγονται με απλά λόγια… που δεν κατανοεί ο άνθρωπος, γιατί τα διαστρεβλώνει σύμφωνα με τη δική του προσωπική, υποκειμενική, περιοριστική αντίληψη.
Γιατί η ζωή είναι συμβολική, τα πάντα είναι συμβολικά, και η αλήθεια «κρύβεται» πέρα και πίσω από τα φαινόμενα.
Ας μη σταθούμε στο «ποιος» είπε κάτι και ιδιαίτερα, ας μη σταθούμε στο πώς έχει ερμηνευτεί από τους διαχειριστές της φυλάκισης της ψυχής μας.

~Για την μητέρα!!~

Η γυναίκα μου, μού πρότεινε να βγω με άλλη γυναίκα.

- ‘Γνωρίζεις πολύ καλά πως την αγαπάς’ μου είπε μια μέρα ξαφνιάζοντάς με. ‘Η ζωή είναι πολύ σύντομη, αφιέρωσέ της χρόνο.’

- ‘Μα εγώ ΕΣΕΝΑ αγαπώ’ της είπα έντονα.

- ‘Το ξέρω. Εξίσου όμως αγαπάς κι εκείνη.’

Η άλλη γυναίκα, την οποία η γυναίκα μου ήθελε να επισκεφθώ, ήταν η μητέρα μου, χήρα εδώ και χρόνια. Όμως οι απαιτήσεις της δουλειάς και των παιδιών με ανάγκαζαν να την επισκέπτομαι αραιά και που.’


Εκείνο το βράδυ της τηλεφώνησα και την προσκάλεσα έξω σε δείπνο και μετά για κινηματογράφο.

‘Τι συμβαίνει; Είσαι καλά;’ με ρώτησε.
Η μητέρα μου είναι από τους ανθρώπους που εκλαμβάνει ένα νυχτερινό τηλεφώνημα ή μια αναπάντεχη πρόσκληση ως αρχή κακών μαντάτων.
‘Νόμιζα πως θα ήταν καλή ιδέα να περνούσαμε λίγο χρόνο μαζί’ της απάντησα. ‘Οι δυο μας μόνοι… Τί λες;’
Σκέφθηκε λιγάκι και απάντησε: ‘Θα το ήθελα πολύ.’

~Ένα ποτήρι νερό!~



Μία ψυχολόγος βρισκόταν μέσα σε μία αίθουσα διδασκαλίας, και μιλούσε για τη διαχείριση του άγχους σε ένα ακροατήριο. Κάποια στιγμή σήκωσε ένα ποτήρι νερό, κι όλοι υπέθεσαν ότι θα τους απευθύνει την κλασική ερώτηση “μισοάδειο ή μισογεμάτο”. Αντ’ αυτού, με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της, ρώτησε: «Πόσο βαρύ είναι αυτό το ποτήρι νερό;”

Οι απαντήσεις που ακούστηκαν κυμαίνονταν από 250 σε 600 γραμμάρια.
 Εκείνη όμως απάντησε: «Το απόλυτο βάρος δεν έχει σημασία. Εξαρτάται από το πόσο διάστημα το κρατάω.

Ηλιακές Καταιγίδες


γράφει η Αλεξάνδρα Αλόη
Οι Ηλιακές καταιγίδες είναι ενέργεια  που ενεργοποιεί τις Ηλιακές ψυχές. Ο Ήλιος διαβάζει τα ψυχικά αρχεία και τα ενεργοποιεί.

Ηλιακές ψυχές είναι η 5η ρίζα φυλή.   Είναι η φυλή των ΕΛ

Δεν έχει να κάνει με την χώρα Ελλάδα μόνο. Οι άνθρωποι έχουν χωρίσει την ΓΑΙΑ σε τοποθεσίες, και κράτη, αυτά είναι ανθρώπινα γνωρίσματα. ΕΜΕΙΣ βλέπουμε μόνο τις φυλές που υπάρχουν στην ΓΑΙΑ και με αυτές ασχολούμεθα.... 

Η Ελληνική ψυχή είναι Ηλιακή ψυχή και ζωογονείται  απευθείας  από τον Ήλιο, παίρνει δύναμη, ζωή και  ύπαρξη μόνο απ` αυτόν. ΙΧΩΡ σημαίνει ΨΥΧΗ ... ΡΟΥΑΧ  στα εβραϊκά λέγεται η ψυχή... κάντε αναγραμματισμό..... ΙΧΩΡ!!!

Άγαλμα Φαραώ Ανακαλύφθηκε στο Σουδάν

Dangeil,Σουδάν- Taharqa, Φαραώ Nubian της 25ης δυναστείας της Αιγύπτου, που ανήλθε στην εξουσία το 690 π.Χ. και κυβέρνησε μια αυτοκρατορία που εκτεινόταν από το Σουδάν μέχρι τη Μεσόγειο. 

Οι Αρχαιολόγοι Julie Anderson του Βρετανικού Μουσείου και Salah Eldin Mohamed Ahmed του Εθνικού Οργανισμού του Σουδάν για τις Αρχαιοτήτες και τα Μουσεία είναι μέρος μιας ομάδας που έχει βρει ένα τεράστιο άγαλμα από γρανίτη του Taharqa στο Σουδάν. 

Εκπληκτικές Εικόνες από την Κίνα: Δέκα χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν στην ουρά για να αγοράσουν χρυσό

Μερικές φορές  πρέπει να δούμε κάτι για να το πιστέψουμε. 
Σε αυτή την περίπτωση  ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ πόσο τεράστια ζήτηση έχει αυτό  το λαμπερό, βάρβαρο απομεινάρι (ο χρυσός) στην Κίνα κατά περιόδους σχετικής νομισματικής σταθερότητας (στην περίπτωση αυτή στο Dragon Boat Festival) .

Νέα θεωρία για τη ζωή στο δορυφόρο του Δία

Юпитер планета луна космос

Η υπέρυθρη φωτοσύνθεση μπορεί να είναι «πηγή ζωής». Για παράδειγμα, στο δορυφόρο του Δία, Ευρώπη. Ο Κουβανός φυσικός Ρολάντο Καρντένας (Cardenas) (The University «Marta Abeu») υποθέρω πως στο βυθό του ωκεανού που βρίσκεται κάτω από τους παγετώνες του δορυφόρου μπορεί να βρίσκονται ζώντες μικροοργανισμοί. Σύμφωνα με τη θεωρία του επιστήμονα, τα βακτήρια αυτά μπορεί να τρέφονται με υπεριώδες φως.

Καθαρή δωρεάν ενέργεια από το τρέξιμο (video)


Το καθημερινό τρέξιμο συμβάλλει στην απώλεια βάρους αλλά και στην ευεξία του οργανισμού.

Πλέον μια ομάδα φοιτητών από το Rice University στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακάλυψαν έναν τρόπο να μετατρέψουν το τρέξιμο σε κάτι περισσότερο από επωφελή δραστηριότητα για τον οργανισμό.

Τέσσερις φοιτητές που δημιούργησαν την ομάδα Agitation Squad ανέπτυξαν ένα πρωτότυπο ζευγάρι παπούτσια που ακούει στο όνομα PediPower και που εκμεταλλεύεται και αποθηκεύει την κινητική ενέργεια που παράγεται κατά την άθληση.

Κοινωνική μηχανική (Social engineering)


social engineering (3)


 «Κάθε λεπτό γεννιέται κι ένα κορόιδο»  P.T. Barnum”
 «Η ελίτ δεν διστάζει να πραγματοποιήσει τους πολιτικούς της σκοπούς,
χρησιμοποιώντας τις τελευταίες σύγχρονες τεχνικές,
για να επηρεάσει τη συμπεριφορά του κοινού
και να κρατήσει την κοινωνία υπό στενή παρακολούθηση και έλεγχο»
Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει επιστητό ότι, για τη νεοταξική μεταμόρφωση του πλανήτη, χρησιμοποιείται μια ολόκληρη «επιστήμη» ψυχολογικών επιχειρήσεων από την υπερεθνική ελίτ. Η σημερινή κοινωνική κατάσταση είναι παραπροϊόν μιας σειράς τεχνικών «κοινωνικής μηχανικής», η οποία δρα στο παρασκήνιο της πολιτικής, της κοινωνικής μέριμνας, της οικονομίας, της ενημέρωσης, του πολιτισμού, της βιομηχανίας, του θεάματος και του μάρκετινγκ, επιχειρώντας να χειραγωγήσει και να παθητικοποιήσει τους πολίτες, να μεγιστοποιήσει τα κέρδη των πολυεθνικών, να αποδομήσει τα παραδοσιακά έθνη, τις κοινωνίες και τα θρησκευτικά συστήματα, επιβάλλοντας πολέμους και «τρομοκρατία» εναντίον ολόκληρων λαών και μετακινώντας στρατιές φθηνής εργατικής δύναμης με τη λαθρομετανάστευση, επιδιώκοντας τη νέα δουλοκρατία.

Μήπως σηκώνεστε τη νύχτα για τουαλέτα; Μέγα λάθος!

τουαλέτα σηκώνομαι νύχτα λάθος Eάν είστε ενήλικες (ελπίζουμε πως ναι) και έχετε προβλήματα ύπνου…
τότε ίσως ένας από…τους λόγους να είναι το ότι σηκώνεστε τη νύχτα για να πάτε στην τουαλέτα «προς νερού» σας.
Αυτό υποστηρίζει μία νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο 28ο ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ουρολογίας (EAU).
Το πρόβλημα της νυκτουρίας όπως ονομάζεται, συνδέεται όχι μόνο με διαταραχές του ύπνου αλλά και με «σημαντική μείωση» της αποδοτικότητας στην εργασία και σε άλλες δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου μας. Έρευνα έγινε ανάμεσα σε 261 γυναίκες και 385 άνδρες που πάσχουν από αυτή την κατάσταση, μέσα σε περίοδο 14 ημερών, οι οποίοι ρωτήθηκαν για την επίδραση που έχει επάνω τους στην εργασία τους και στις καθημερινές τους ασχολίες.

Η «αισιοδοξία» κρύβεται σε φρούτα και λαχανικά

 
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολλά φρούτα και λαχανικά φαίνεται να είναι πιο αισιόδοξοι για το μέλλον, σύμφωνα με έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Οι ερευνητές βρήκαν ότι εκείνοι που «έβλεπαν το ποτήρι μισογεμάτο» αντί για μισοάδειο είχαν στο αίμα τους υψηλότερα επίπεδα καροτενοειδών, όπως η β-καροτίνη, που βρίσκονται σε τροφές φυτικής προέλευσης, όπως τα σκούρα πράσινα ή πορτοκαλί λαχανικά (π.χ. σπανάκι, μπρόκολο, ραδίκια, ντομάτα, καρότα) και τα φρούτα (π.χ. βερίκοκο, πεπόνι, μάνγκο).

Η ομάδα αίματος δείχνει ποιες ασθένειες μας απειλούν



Είναι δυνατόν να επηρεάζει η ομάδα αίματος τον κίνδυνο που διατρέχουμε να αναπτύξουμε καρκίνο, υπογονιμότητα, πεπτικό έλκος ή ακόμη και λοιμώδη νοσήματα όπως η ελονοσία; Ολοένα περισσότερες μελέτες υποδηλώνουν πως κάτι τέτοιο είναι πάρα πολύ πιθανό…Μια πρόσφατη μελέτη για τις ομάδες αίματος δείχνει, για παράδειγμα, πως όσοι έχουν ομάδα αίματος O διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο να εκδηλώσουν έμφραγμα. Στην ίδια μελέτη υπογραμμίζεται ότι όσοι φέρουν ένα συγκεκριμένο γονίδιο (Adamts7 ) διατρέχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο εμφράγματος. Ωστόσο, εάν έχουν ομάδα αίματος O, έχουν και αυξημένη προστασία έναντι του εμφράγματος, ακόμη κι αν είναι φορείς του γονιδίου Adamts7.

Τριχόπτωση: Ποιες τροφές βοηθάνε και ποιες όχι τα μαλλιά μας.


Το καλοκαίρι έχει μπει και δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που ειδικά αυτή την περίοδο, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα μαλλιά τους. Τι πρέπει να κάνετε για να βοηθήσετε τς ταλαιπωρημένες από τον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας, τρίχες του κεφαλιού σας; Στο πρώτο μέρος της έρευνας που θα διαβάσετε σήμερα θα ενημερωθείτε για το ποιες τροφές, βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής, κάνουν καλό και βοηθάνε τα μαλλιά μας, και ποιες όχι. Αλήθεια τι συμβαίνει όταν κάνουμε δίαιτα και εκ των πραγμάτων δεν λαμβάνουμε κάποια στοιχεία; Τι παθαίνουν τα μαλλιά μας; Η έρευνα αυτή θα σας δείξει μια προς μια τι κάνει η κάθε βιταμίνη και το κάθε ιχνοστοιχείο στο τριχωτό της κεφαλής, ποια βοηθάει και ποια όχι από την τριχόπτωση.

Ο Μέγας Υμνωδός της Ζωής

 J. Krishnamurti (1895-1986)


Στις όχθες κάποιου ποταμού που αργοκυλούσε,
Υπήρχε ένα χωριό γεμάτο ανθρώπους , μα από ζωή αδειανό.
Ω, τι θλιβερό.
Είχε πολλούς ναούς ψηλούς, με εικόνες σκαλιστές,
Θεοί πλασμένοι απ' τον ανθρώπινο νου,
Περήφανοι ιερείς με απαλές φωνές, στους ψαλμούς δυνατές,
Σοβαροί ομιλητές φιλοσοφίας , κάτω από δέντρων σκιές δροσερές
Κραυγές από βάρη, ο φόβος της θλίψης
Περίπλοκοι κανόνες θρησκευτικοί
Ηθική για τους άλλους φτιαγμένη,
Ο ισχυρός συντηρείται από τον φτωχό. 
Ο κουρελής και ο ντυμένος περπατούσαν στο ίδιο στενό δρομάκι,
Όλοι σε σύγκρουση μεταξύ τους,
Οι Θεοί τους, οι νόμοι και η αγάπη τους. 

Πολυεθνικές Οι Κυρίαρχοι του Κόσμου

Well-Known World Brand Logotypes

Η Google, το Facebook, η Nestle, η Coca-Cola, η General Motors κλπ είναι οι κυρίαρχοι των οικονομιών και της ζωής του πλανήτη γη. Με αυτόν τον τίτλο στην πρώτη σελίδα κυκλοφόρησε το Γαλλικό περιοδικό “Le Nouvel Observateur” και για να είμαστε πιο ακριβείς ο τίτλος είναι: “Οι πραγματικοί κυρίαρχοι του κόσμου: πώς οι πολυεθνικές κυβερνούν την ζωή μας”  Η παγκοσμιοποίηση δημιούργησε – όπως ήταν κι ο σκοπός της- νέες υπερδυνάμεις, πολυεθνικές εταιρείες που επιβάλλουν τη νομοθεσία τους κατά αφελών ή συνενόχων κυβερνήσεων.

Τα μυστικά των..Κενταύρων



Είναι απορίας άξιο τι ακριβώς θέλει να υπονοήσει η Ελληνική μας Μυθολογία με τους γνωστούς μας Κένταυρους οι οποίοι άφησαν στο πέρασμα του χρόνου την πιο συμπαθητική μορφή ηρώων!.. Και κάτι βαθύτατα ανθρώπινο, που πρέπει να επισημανθεί: Οι Κένταυροι όταν δεν είχαν να κάνουν άλλη δουλειά … ερωτεύονταν! Διαβάστε τι αποκαλύπτει η παρακάτω έρευνά μας!..
Ο Κένταυρος και ο Έρως. Αντίγραφο του 2ου π.Χ αιώνα. [Πάνω εικόνα: Ο Κένταυρος Νέσσος μεταφέρων την Δηιάνειρα. Δείτε με τι πάθος κοιτάζει την Δηιάνειρα ο Νέσος!.. (Πίνακας του Γκουίντο Ρένι)]. 
ΕΙΝΑΙ αλήθεια ότι οι Κένταυροι είναι τα πιο παράξενα πλάσματα που έπλασε η φαντασία των αρχαίων Ελλήνων ήταν οι Κένταυροι, άνθρωποι από τη μέση και πάνω κι άλογα από τη μέση και κάτω. Κάποιοι έλεγαν (κι αυτό είναι ασφαλώς ορθό) ότι στα πανάρχαια χρόνια ορισμένοι ιππείς της Θεσσαλίας, που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα όμματα των ανθρώπων, δημιούργησαν στη φαντασία τους την εικόνα του Κενταύρου (*). Αλλά, ας πάμε στην Ελληνική Μυθολογία: 

Ηθική δέσμευση και επιλογή επαγγέλματος

Ο Ντίλαν Μάθιους έγραψε πρόσφατα ένα συναρπαστικό κομμάτι στην «Ουάσιγκτον Ποστ», για έναν νεαρό ονόματι Τζέισον Τριγκ. Ο Τριγκ είναι ένας 25χρονος διπλωματούχος πληροφορικής του ΜΙΤ, ο οποίος έβαλε σ’ εφαρμογή τον τρόπο που, κατά τη γνώμη του, μπορεί να κάνει το μεγαλύτερο καλό στον κόσμο. Πηγαίνει κάθε μέρα στη δουλειά του, σε μια εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων (hedge fund).
hedgefund-joe-healy-healthcorΑντί όμως να σπαταλάει τον υψηλό μισθό του, ζει σαν απλός φοιτητής και δίνει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του για «καλό σκοπό». Τον εντυπωσίασε το στατιστικό στοιχείο ότι με μια δωρεά 2.000 δολαρίων μπορεί να αποτραπεί ένας θάνατος από ελονοσία και υπολογίζει ότι, στη διάρκεια μιας επικερδούς καριέρας στη Γουόλ Στριτ, έχει τη δυνατότητα να σώσει πολλές ζωές. Απ’ όσα αναφέρονται στο άρθρο, ο Τριγκ φαίνεται να είναι ένας ειλικρινής, σοβαρός άνθρωπος, ο οποίος, αν πραγματοποιήσει το σχέδιό του, μπορεί πράγματι να σώσει πολλές ζωές. Αν όμως σκέφτεστε να ακολουθήσετε το παράδειγμά του, θα συνιστούσα προσοχή.

Ανακαλύφθηκε ένα νέο μέλος του ανθρώπινου σώματος!

k-bigpic-5
Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο μέλος του ανθρώπινου σώματος που βρίσκεται στον κερατοειδή του ματιού μας και έχει μέγεθος μόλις 15 μικρόμετρα.
Την ανακάλυψη έκανε ο καθηγητής οφθαλμολογίας Harminder Dua ο οποίος του έδωσε και το όνομα του (dua layer). Πρόκειται για ένα από τα έξι γνωστά πλέον στρώματα του κερατοειδούς, του διάφανου χιτώνα του ματιού που λειτουργεί σαν πρόσθιο προστατευτικό κέλυφος μπροστά από το χρωματιστό του μέρος.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!!


ΜΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ. 



ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ, ΟΠΟΥ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΕΡΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ.

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ Ή ΚΑΚΗ ΕΡΤ..

ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.

ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΕΝΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗ. ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΜΕΘΩΡΙΑ ΧΩΡΙΑ, ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΑΦΡΙΚΗ, ΑΣΙΑ, ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.

Γιατί γινόμαστε συναισθηματικοί όταν πίνουμε;

Το αλκοόλ επιδρά διαφορετικά στη διάθεση του καθενός, κάνοντας μερικούς ανθρώπους χαρούμενους, άλλους ευέξαπτους και άλλους υπερβολικά ευαίσθητους. Που οφείλεται όμως η ξαφνική αλλαγή στη διάθεση και ο συναισθηματισμός που έπεται της κατανάλωσης αλκοόλ;
drinking-manΤο αλκοόλ μεταφέρεται σε όλα τα όργανα του σώματος μας μέσω του αίματος  και το 90% περίπου της ποσότητας που καταναλώνουμε καταλήγει στον εγκέφαλο. Μόλις διαπεράσει  τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, αρχίζει να να καταστέλλει το κεντρικό νευρικό μας σύστημα επιβραδύνοντας την επεξεργασία των ερεθισμάτων, την κινητική μας ικανότητα, τη σκέψη και τον έλεγχο των συναισθημάτων μας.

H αντίδραση των γονέων στην εφηβεία

Η προσπάθεια του εφήβου για αυτονομία και ανεξαρτητοποίηση διαταράσσει την ηρεμία και τη σταθερότητα που υπήρχε στις οικογενειακές σχέσεις και τη λανθάνουσα περίοδο της εξέλιξης του παιδιού.
teen-dealing-with-stroppy-teenagers  Οι γονείς δεν είναι πλέον σε θέση να κάνουν σχέδια για το παιδί τους και να ασκούν την ίδια επιρροή επάνω του. Αισθάνονται ότι "χάνουν" το παιδί τους καθώς αυτό αποκηρύσσει την κυριαρχία τους και αναζητά καταφύγιο στις παρέες των συνομηλίκων, χωρίς να τους επιτρέπει πλέον να παρεμβαίνουν στην προσωπική του ζωή.

Πλανητικές απόψεις: Το Μεγάλο τρίγωνο Δία, Κρόνου, Ποσειδώνα και η επιρροή του στις σχέσεις μας

Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Πλανητικές απόψεις: Το Μεγάλο τρίγωνο Δία, Κρόνου, Ποσειδώνα και η επιρροή του στις σχέσεις μας

   
    
Μας κατακλύζουν κύματα αγάπης
Ήδη υπάρχει μια υπέροχη αστρολογική όψη, με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες σε τρίγωνο με τον ανάδρομο Κρόνο στον Σκορπιό. Αυτό που είναι ακόμη καλύτερο σαν συμβάν είναι, ότι μόλις ο Δίας εισέρθει στον Καρκίνο και ενώσει τις δυνάμεις του με τους πιο πάνω πλανήτες, θα αισθανθούμε ένα μαγικό άγγιγμα με τεράστιους, αλλά λεπτούς τρόπους. Κρατήστε την ημερομηνία: 16 Ιουλίου 2013.

O Σαμαράς είναι πολύ αργός

Μπορεί να έχει ανακοινωθεί πως η ΕΡΤ θα επιστρέψει με το όνομα ΝΕΡΙΤ, κανείς όμως δεν σκέφτηκε να κάνει κατοχύρωση του domain name nerit.gr δείχνοντας σε όλο το κόσμο πως η προσπάθεια δημιουργίας του νέου φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ξεκίνησε με ένα μεγάλο φιάσκο, καθώς η κυβέρνηση παρά το ότι συνέταξε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ΝΕΡΙΤ δεν κατοχύρωσε το σχετικό domain, με αποτέλεσμα να το πράξουν ιδιώτες λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση του ονόματος.

Σκληρή επιστολή του πρώην αρχισυντάκτη του Σίμου Κεδίκογλου στην ΕΡΤ

Σκληρή επιστολή του πρώην αρχισυντάκτη του Σίμου Κεδίκογλου στην ΕΡΤ

Καταπέλτης είναι η επιστολή που έστειλε στον Σίμο Κεδίκογλου ο πρώην αρχισυντάκτης του στην ΕΡΤ Γιάννης Κριτσαντώνης όπου μεταξύ άλλων αναρωτιέται πού έμαθε τηλεόραση ο υπουργός και μέσα από ποιες διαδικασίες είχε προσληφθεί στην ΕΡΤ (αφήνοντας σαφή υπονοούμενα).

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Έπιπλα από παλιά ΠΑΡΑΘΥΡΑ & ΠΟΡΤΕΣ


Όσοι  έχουν ασχοληθεί λίγο παραπάνω με το design στον τομέα της διακόσμησης, ξέρουν πως τις περισσότερες φορές αυτό που ...πληρώνεται αδρά -είτε αφορά προτάσεις διαμόρφωσης χώρων, είτε συγκεκριμένων αντικειμένων- δεν είναι τόσο το κόστος υλικών και ο χρόνος εργασίας όσο η ...ιδέα. Αυτό που γενικά και απλοϊκά αποκαλούμε η ...φαντασία των σχεδιαστών και δημιουργών.


Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για κάποια ...επιφοίτηση παρά για ταλέντο που κάποια από τα βασικά του συστατικά  μπορούν λίγο ή περισσότερο να ...καλλιεργηθούν από οποιονδήποτε έχει την διάθεση και την περιέργεια να ασχοληθεί έστω και ερασιτεχνικά με όσα περιλαμβάνει αυτό που γενικά αποκαλούμε "διαμόρφωση χώρων". Από τα κύρια   χαρακτηριστικά αυτού του ταλέντου, η ικανότητα εκεί που οι άλλοι διακρίνουν μόνο χώρους,αντικείμενα, εσύ να βλέπεις υλικά, όγκους. 

Η μεσογειακή διατροφή προστατεύει τη μνήμη


Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να τονώσει τη μνήμη των μεσηλίκων και ηλικιωμένων πολύ πιο αποτελεσματικά απ’ ό,τι μια διατροφή με λίγα λιπαρά, αναφέρουν ισπανοί ερευνητές.
Επιπλέον... η μακροχρόνια υιοθέτησή της μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδηλώσεως άνοιας, γράφουν στην «Επιθεώρηση Νευρολογίας, Νευροχειρουργικής & Ψυχιατρικής» (JNNP).

Κλείνει και την Ελληνική Αστυνομία ο Αντώνης Σαμαράς

elas1


Το άμεσο κλείσιμο της Eλληνικής Αστυνομίας και την απόλυση όλων των εργαζομένων της ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του «Κουλουριού».  Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η ΕΛ.ΑΣ.  είναι μία «περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης», ενώ παράλληλα έχει αποδειχθεί πολλάκις ανήμπορη να περιορίσει τις μαζικές διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες κατά της Κυβέρνησης.
Όπως σχολίασε στο «Κουλούρι» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η ΕΛ.ΑΣ.  θα αντικατασταθεί από μία νέα  εταιρεία, έναν «δημόσιο αλλά όχι κρατικό, ούτε κομματικά ελεγχόμενο οργανισμό», της οποίας αρχηγός, επικεφαλής και απόλυτος άρχων θα είναι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στον οποίο θα απονεμηθεί ισόβια ο βαθμός του αντιστράτηγου.

Δάγκωμα φιδιού


Υπάρχει ένας αδικαιολόγητος φόβος για τα φίδια και τις συνέπειες από το δάγκωμα τους στο ευρύ κοινό. Ο φόβος αυτός αυτός έχει καταστήσει τα ερπετά αυτά ως αντικείμενα εξολόθρευσης και διωγμού, γεγονός άδικο αφού ο οικολογικός τους ρόλος και ειδικά ως παράγων ελέγχου του πληθυσμού των τρωκτικών είναι πολύ σημαντικός.
Στατιστικά στοιχεία:Περίπου 45.000 άνθρωποι δαγκώνονται από φίδια κάθε έτος στις ΗΠΑ. Από αυτά τα περιστατικά μόνο 7.000 αφορούν δηλητηριώδη φίδια και ο συνολικός αριθμός θανάτων είναι περίπου 15 κάθε έτος (0,03%). Περισσότερο από το 50% των κρουσμάτων αφορούν παιδιά και συμβαίνουν μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου.

Μαλλί της γριάς



Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άτομο, που δεν έχει δοκιμάσει αυτό το γλύκισμα. Ακόμα και σήμερα που υπάρχουν ένα σωρό γλυκά, έχει πλάκα να βλέπεις ένα πιτσιρίκι να λαχταρά και να παρακαλά τους γονείς του, να του πάρουν μαλλί της γριάς και μετά να γίνεται χάλια τρώγοντας το. :) Ας δούμε λοιπόν πως θα φτιάξουμε μόνοι μας, μαλλί της γριάς, καθώς ως γνωστόν… η φτώχεια θέλει καλοπέραση.

Επιβίωση του μυαλού

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με τεράστιες ποσότητες πληροφοριών από τα κανάλια, το ραδιόφωνο, το Internet ή και από συζητήσεις με άλλους. Δυστυχώς όμως, ειδικά σήμερα, αυτή η υπερπληροφόρηση δεν μας εγγυάται και σωστή πληροφόρηση/ενημέρωση. Το κάθε μέσο διαχέει την πληροφορία, έτσι όπως αυτό θέλει ή του έχουν υποδείξει. Ακόμα χειρότερα, μπορεί η ίδια η πληροφορία να είναι ψευδείς ή παραπλανιτική. Αρκεί να ανοίξουμε την τηλεόραση και αμέσως καταλαβαίνουμε για τι μιλάμε.

Σεισμός Μεγέθους 6.7 χτυπά την Ιάβα της Ινδονησίας




13  Ιουνίου 2013 - ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ Ένας σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το μεγαλύτερο μέρος του πυκνοκατοικημένου νησιού της Ινδονησίας Ιάβα, αλλά δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα ή ζημιές. Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός έγινε στις 11:47 μ.μ. (1647 GMT) την Πέμπτη και είχε επίκεντρο περίπου 170 χιλιόμετρα (106 μίλια) ανατολικά του Flying Fish Cove, στο Australia's Christmas Island..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα