Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Τί Σημαίνει Μῦθος;

Κατά τό λεξικόν (Ι. Σταματάκου): ΜΥΘΟΣ= λόγος- ὁμιλία- συμβουλή- γνώμη κ.λ.π.
Στήν Λέξιν ΜῦΘος ἐνυπάρχει ἡ προστακτική ”ΜᾶΘε”. Ὁ δεχόμενος αὐτήν τήν προτροπήν ἐρωτᾶ ”τί νά μάθω;”
Μία λογική ἀπάντησις δίδεται ἀπό τό ρῆμα Μῶ = ἐπιθυμῶ κάτι, τό ἐπιδιώκω θερμῶς, τό ποθῶ (λεξικόν Ι. Σταματάκου). Ἄρα στήν μάθησιν ὁδηγούμεθα, ὅταν θερμότατα τό ἐπιθυμήσουμε. Ἄν μᾶς ἑλκύση ἡ Γνῶσις, τότε ὁ Μῦθος ἔχει πολλά νά μᾶς διδάξη.

ΔEΣ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ...Να είσαι ο διακοσιοστός στην διαδήλωση και να χεις αργήσει

ΤΟ ΓΕΛΟΙΟΝ ΩΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΑΠΟΚΥΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΣΙΛΟΓΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

 Νομοθετική ρύθμιση που θα στοχεύει στην επιβολή περιορισμών σε πορείες κάτω των 200 ατόμων με στόχο να μην παρεμποδίζεται η κοινωνική και οικονομική ζωή των πόλεων προσανατολίζεται η κυβέρνηση. 

Σ΄ αγαπώ!!!


Σ΄αγαπώ!

Τι συμβαίνει στην ψυχή κάποιου όταν λέει αυτή τη φράση, τι συμβαίνει στην ψυχή του αποδέκτη;

Όταν κάποιος λέει  σ΄αγαπώ αληθινά, η ψυχή του πάλλετε, μέσα της συμπυκνώνεται κάτι, που στη συνέχεια φουσκώνει σαν κύμα & τον παρασέρνει.

'Ίσως να αμύνεται από φόβο για το που θα τον μεταφέρει το σ΄αγαπώ  & σε ποια όχθη θα τον αποθέσει.

Μπορεί να αναρριγήσει & ο άλλος στον οποίο απευθύνεται το σ΄αγαπώ.

Διαισθάνεται ότι κάτι θα αλλάξει μέσα του, ότι μπορεί να τον δεσμεύσει έντονα & να καθορίσει τη ζωή του για πάντα.

Υπάρχει ο φόβος για το αν θα αντέξουμε αυτή τη φράση μέχρι το τέλος,  εάν θα συμφωνήσουμε για τη σπουδαιότητα της & εάν θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τον εαυτό μας σε αυτή, είτε λέμε σ΄αγαπώ , είτε το αποδεχόμαστε.

Τα Παιδιά Το Διαζύγιο και Η Επιμέλεια

Το ζητούμενο είναι η ευτυχία του παιδιού.


Για να μπορεί να είναι ένα παιδί ευτυχισμένο μετά το διαζύγιο των γονιών, χρειάζεται να μην αναλάβει την επιλογή με ποιόν γονέα θα μένει.





Δεν χρειάζεται να το ρωτήσουν με ποίον από τους δυο γονείς επιθυμεί να ζήσει.

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

 

         
    
   Στην απεραντοσύνη της ζωής που βρίσκομαι, όλα είναι 
   τέλεια, ακέραια και πλήρη.

  
     


Πιστεύω σε μια δύναμη ανώτερη από μένα, που ρέει μέσα 
μου την κάθε στιγμή της κάθε μέρας.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ (STOCKHOLM) ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

3 Νέα στοιχεία για την πρώτη εμφάνιση ζωής στη Γη



Θραύσματα κομητών και μετεωριτών μας έχουν παράσχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την άφιξη των αμινοξέων στη Γη. Τα θραύσματα αυτά είναι παλαιότερα από τη Γη και είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά των 10 προβιοτικών αμινοξέων, τα οποία προήλθαν από το σχηματισμό του ηλιακού μας συστήματος.

Δομικός βιολόγος του Πανεπιστημίου Φλόριντα Στέιτ ανακοίνωσε ανακαλύψεις που μπορούν να οδηγήσουν την επιστημονική κοινότητα ένα βήμα πιο κοντά στο να κατανοήσουν πώς ακριβώς εμφανίστηκε ζωή στη Γη πριν από δισεκατομμύρια χρόνια. 

Η σφραγίδα ΒΟΒ DYLAN

Από τον Γιάννη Πετρίδη



Χθες ο Bob Dylan συμπλήρωσε τα 73 του χρόνια και παραμένει ιδιαίτερα ενεργός με εμφανίσεις και πετυχημένα άλμπουμ από εμπορική και καλλιτεχνική πλευρά.
Ο Dylan εδώ και μερικά χρόνια παρουσιάζει στο αμερικανικό δορυφορικό ραδιόφωνο σειρά θεματολογικών εκπομπών, στις οποίες σημαντικό ρόλο παίζουν τα τραγούδια από την αμερικανική μουσική παράδοση, δηλαδή τα μπλουζ, η κάντρι, το χιλμπίλι και τα ριθμ εντ μπλουζ.

Αυτές οι εκπομπές τον οδήγησαν στο να σκαλίσει τα αρχεία του και να βγάλει στην επιφάνεια τις μουσικές που τον είχαν επηρεάσει στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, όταν στην ηλικία των 16 ετών αναζητούσε να ανακαλύψει τους κρυφούς θησαυρούς του αμερικανικού τραγουδιού, σε μια εποχή που ανάλογη προσπάθεια είχαν αρχίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεκάδες βρετανικά συγκροτήματα και τραγουδιστές, όπως οι Beatles, Rolling Stones, Animals, Them και οι υπόλοιποι των οποίων τα τραγούδια, τουλάχιστον στην πρώτη φάση της καλλιτεχνικής τους πορείας, ήταν διασκευές σε παλαιότερα. Ο Dylan, ίσως και λόγω ηλικίας, αφού είναι λίγα χρόνια μεγαλύτερος από αυτούς που άρχισαν τη βρετανική μουσική επανάσταση στις αρχές της δεκαετίας του '60, το έκανε πρώτος.

Jiddu Krishnamurti «Η αλήθεια είναι μια χώρα δίχως μoνoπάτι»


diaforetiko.gr :  Jiddu Krishnamurti «Η αλήθεια είναι μια χώρα δίχως μoνoπάτι»
“ Η παρατήρηση γίνεται η φλόγα που είναι η προσοχή
και που μ’ αυτήν τα ψυχολογικά τραύματα, οι πληγές, το μίσος, κατακαίγονται· φεύγουν”.
“Ο εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος. Αυτός ο προγραμματισμός του εγκεφάλου
(η διαμόρφωση) γίνεται από την οικογένεια,
το κοινωνικό περιβάλλον, την εκπαίδευση και κάνει το άτομο να ταυτίζεται με κάποια θρησκεία
ή να γίνεται άθεο, να γίνεται οπαδός κάποιου πολιτικού κόμματος ή αναρχικός.
Η σκέψη είναι μια υλική διαδικασία, είναι αποτέλεσμα της λειτουργίας
του εγκεφάλου η ίδια δεν έχει καμιά νοημοσύνη.”

Ζήστε, ζήστε σ’ αυτό τον κόσμο. Αυτός ο κόσμος είναι τόσο θαυμάσια όμορφος.

Φωτογραφία εξωφύλλου

Η σκέψη είναι υπεύθυνη για το φόβο. Επίσης η σκέψη είναι υπεύθυνη για την ευχαρίστηση. Κάποιος είχε μια ευτυχισμένη εμπειρία. Η σκέψη τη σκέφτεται και θέλει να διαιωνιστεί. Όταν αυτό δεν είναι δυνατό υπάρχει μια αντίσταση, θυμός, απελπισία και φόβος. Έτσι η σκέψη είναι υπεύθυνη για το φόβο καθώς και για την ευχαρίστηση.

Η ευδαιμονία δεν είναι ευχαρίστηση. Η έκσταση δεν προξενείται από τη σκέψη. Είναι ένα τελείως διαφορετικό πράγμα. Μπορείτε να συναντήσετε την ευδαιμονία ή την έκσταση όταν καταλάβετε τη φύση της σκέψης – που γεννά και ευχαρίστηση και φόβο.

Η Ζωή στην Κοινωνία του Χρήματος (…Υπάρχει ζωή πέρα από αυτό…;)"

Η Ζωή στην Κοινωνία του Χρήματος (…Υπάρχει ζωή πέρα από αυτό…;)
Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ…
(…Υπάρχει ζωή πέρα από αυτό…;)


Τη ζωή μέσα σε μια χρηματική κοινωνία, σαν αυτή που ζούμε όλοι μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη, δεν θα την έλεγες και ιδανική…ό,τι το καλύτερο θα μπορούσε να σου τύχει…την πιο δίκαιη και ασφαλή…ε;
…θα έλεγα ότι αν θελήσεις να δεις το θέμα αυτό λίγο σοβαρά, ίσως αρχίσεις να διαπιστώνεις την κόλαση μέσα στην οποία βρέθηκες…έναν εφιάλτη που δεν φέρνει ποτέ εκείνο το πρωινό που θα έχεις ξυπνήσει και θα έχει επιτέλους τελειώσει…
…ίσως περισσότερο να μοιάζει με μια συνήθεια, μια δεδομένη κατάσταση, ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο βρέθηκες…χωρίς να το επιλέξεις…

Φυσική κρέμα σώματος ενάντια στις ραγάδες

Φυσική κρέμα σώματος ενάντια στις ραγάδες

Σύμφωνα με στατιστικές δυστυχώς δεν είναι λίγες οι γυναίκες που ταλαιπωρούνται από αυτές, αφού η αυξομείωση του σωματικού βάρους μπορεί να προκαλέσει ραγάδες. Έτσι όσο πλησιάζει το καλοκαίρι…η αναζήτηση τρόπων για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη τους γίνεται όλο και πιο εντατική. Δείτε λοιπόν πως μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας μια υπέροχη, θαυματουργή κρέμα που θα σας απαλλάξει από το εν λόγω πρόβλημα και θα αφήσει την επιδερμίδα σας σούπερ ενυδατωμένη.

Πώς να μετατρέψετε το σώμα σας σε "καμίνι" που καίει λίπος

Πώς να μετατρέψετε το σώμα σας σε "καμίνι" που καίει λίπος

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι...
για να αυξήσετε τον μεταβολισμό του σώματός σας ώστε να καίει περισσότερες θερμίδες από ότι συνήθως, ο συγκεκριμένος όμως δεν χρειάζεται ούτε άσκηση ούτε ιδιαίτερο κόπο. Μόνο να τρώτε!

Σκόπια: Μικτός και καθαρός μισθός


Μάιος 28, 2013.

Σκόπια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ο μέσος μηνιαίος μισθός  κατά το μήνα Μάρτιο στο νοτιοσλαβικό κράτος,  παρουσίασε μία αύξηση της τάξης του 1% από τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους.

Ελευθερωθείτε από τον Φόβο σας!


Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης

Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε από τον Θεό με πέντε φυσικά συναισθήματα: φόβο, θλίψη, θυμό, ζήλια κι αγάπη.Προτού καν γίνει κανείς έξι χρονών, όλα τα παραπάνω φυσικά συναισθήματα έχουν μετατραπεί σε αφύσικα!

Πώς?

Τα συναισθηματικά στάδια του πένθους



Το πένθος είναι οι συναισθηματικές και σωματικές αντιδράσεις και επιπτώσεις που αισθάνονται οι άνθρωποι λόγω θανάτου ενός αγαπημένου προσώπου. Περιλαμβάνει ένα μεγάλο φάσμα συναισθημάτων όπως λύπη, θυμό, απελπισία, ενοχές, φόβο. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να παρουσιάσει ένα διαφορετικό συνδυασμό συναισθημάτων και σωματικών ενοχλήσεων.
Ο θάνατος ενός παιδιού δημιουργεί ένα ανυπόφορο αίσθημα αδικίας. Η απώλεια του μέλλοντος του παιδιού, τα ανεκπλήρωτα όνειρα και το παράλογο της συμφοράς, καθιστούν το χαμό ενός παιδιού από τις πλέον οδυνηρές ανθρώπινες εμπειρίες. Οι γονείς μπορεί να αισθάνονται υπεύθυνοι για το θάνατο του παιδιού όσο παράλογο και εάν αυτό φαίνεται. Οι γονείς παράλληλα νιώθουν ότι έχουν χάσει ένα σημαντικό μέρος του ίδιου του εαυτού τους.

Πτώση του δείκτη νοημοσύνης των ανδρών λόγω… γυναικών


Πτώση στον δείκτη νοημοσύνης των ανδρών επισημαίνει μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ, το Πανεπιστήμιο Umeå της Σουηδίας και το Πανεπιστήμιο του Κορκ. Σύμφωνα με τη μελέτη, λοιπόν, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Intelligence, μέσα σε λιγότερο από έναν αιώνα ο δείκτης νοημοσύνης των ανδρών σημείωσε ύφεση κατά 14 μονάδες περίπου. 

Απίστευτο ντοκιμαντέρ του Animal Planet που δείχνει μια… γοργόνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΓΟΡΓΟΝΑ

Το γνωστό επιστημονικό και έγκυρο κανάλι «Animal Planet» που εκπέμπει στη χώρα μας από τη συνδρομητική τηλεόραση, πρoέβαλε την Κυριακή 26 Μαΐου, ένα «αποκλειστικό» βίντεο, το οποίο απεικονίζει έναν νεαρό, σε μια παραλία στην πόλη Kiryat Yam του Ισραήλ, κοντά στη Χάιφα, να «ανακαλύπτει» στα παραθαλάσσια βράχια ένα πλάσμα που μοιάζει με γοργόνα!

 Στο εν λόγω βίντεο που προβλήθηκε διεθνώς από το κανάλι, το πλάσμα, με ουρά ψαριού, σώμα και κεφάλι… ανθρώπου, εξαφανίζεται στο νερό αμέσως μόλις αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη παρουσία, αφήνοντας άναυδους φυσικά τον νεαρό και τον φίλο που τραβούσε το βίντεο! 

Μην τρώτε το φρούτο αμέσως μετά το φαγητό




Επιστημονικά στοιχεία δείχνουν σήμερα ότι η συνήθεια που έχουν πολλοί άνθρωποι να τρώνε το φρούτο αμέσως μετά το φαγητό τους είναι λάθος. 

Η διατροφή μπορεί να προστατεύσει από το ηλιακό έγκαυμα


Το καλοκαίρι έφτασε και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι καταφεύγουν στις πιο κοντινές παραλίες για να απολαύσουν το καυτό ήλιο. 
Τα παιχνίδια στην άμμο αλλά και οι απαιτήσεις για ένα όμορφο μαύρισμα έχουν ως αποτέλεσμα μικροί και μεγάλοι να εκτίθενται για πολλές ώρες στον ήλιο, βιώνοντας πολλές φορές επώδυνα αλλά και επικίνδυνα για το δέρμα εγκαύματα.

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ


Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο ο Β. Πούτιν έδωσε εντολή στους αρχηγούς των ΕΔ της χώρας να περιελθουν άμεσα από την κατάσταση “Local War” που ευρίσκοντο μέχρι σήμερα, σε“Regional War”. Σε λίγο περισσότερα.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ “REGIONAL WAR” ΠΟΥ ΠΕΡΙΗΛΘΕ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ. Είναι δεδομένο ότι μιλάμε για την Μέση Ανατολή:

ΨΟΦΗΣΕ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΣΕ

kartesios270513
Την 1η/11/2012 το Ελεγκτικό Συνέδριο, δηλαδή το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, έκρινε αντισυνταγματικές τρεις βασικές διατάξεις του συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου το οποίο περιλαμβανόταν στο γνωστό και ως «Μνημόνιο 3».
Συγκεκριμένα, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι προσέκρουαν στις αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας που προβλέπει το Σύνταγμα, οι διατάξεις για νέα μείωση των συντάξεων από 5% έως 25%, καθώς όπως επισημάνθηκε «είναι η πέμπτη κατά σειρά μείωση από το 2010 μέχρι σήμερα».

Πως θα ενισχύσετε το μεταβολισμό σας!

Πως θα ενισχύσετε το μεταβολισμό σας!


Κάθε φορά που τρώμε ή πίνουμε, πρέπει να ευχαριστούμε το μεταβολισμό μας που μετατρέπει όλες αυτές τις θερμίδες σε ενέργεια.

Η διάπλασή μας, το γένος και η ηλικία μας επηρεάζουν το μεταβολικό ρυθμό μας, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να επηρεάσουμε την ταχύτητά του. Όσο πιο γρήγορος είναι ο μεταβολισμός μας, τόσες περισσότερες θερμίδες καίμε, οπότε μπορούμε να τρώμε και λίγο παραπάνω. Δείτε 11 τρόπους να αυξήσετε τις καύσεις σας:

Οι φοβίες των μεγαλουπόλεων

страх фобия


Περισσότερα από δέκα εκατομμύρια ανθρώπων υποφέρουν από διάφορες φοβίες, και μάλιστα οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων δύο φορές πιο συχνά απ’ ότι οι κάτοικοι μικρών κατοικημένων περιοχών. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ειδικοί του βρετανικού ιδρύματος ψυχικής υγείας Mind.

Ρώσοι επιστήμονες έχουν διεισδύσει στην «καρδιά» της γης

ядро Земли ядро Земля



Ρώσοι φυσικοί έχουν διαπιστώσει ότι οι σεισμοί, οι εκρήξεις των ηφαιστείων και οι άλλες σεισμικές διεργασίες δεν εξαρτώνται από τη «συμπεριφορά» μόνο του ανώτερου, όπως θεωρόταν νωρίτερα, αλλά και του κατώτερου στρώματος του μανδύα της Γης. Γίνεται λόγος για τη νέα ματιά στην ζωή του πλανήτη μας και αναθεώρηση της δομής του.

«Ανύπαρκτη η μαγνητική καταιγίδα» ΚΑΙ "ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΤΑΙ" Η ΕΛΛΑΔΑ - Ξεκίνησε η ηλιακή καταιγίδα .... ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ!!!

images14 Ανύπαρκτη η μαγνητική καταιγίδα

Πριν από λίγες ημέρες κάποιοι ιστότοποι δημοσίευσαν την «είδηση» ότι «μαγνητική καταιγίδα θα σαρώσει τη χώρα μας στις 28 Μαΐου», την οποία αναπαρήγαγαν, δυστυχώς, και τηλεοπτικοί σταθμοί. ..
Τα «νέα» τροφοδότησαν «ειδικοί», των οποίων η σχέση με το επιστημονικό αντικείμενο είναι ανύπαρκτη. Παρά ταύτα, οι άνθρωποι αυτοί ανερυθρίαστα παραπληροφορούν την κοινή γνώμη… 
Ας δούμε όμως ποια είναι η πραγματικότητα με βάση μετρήσεις και δεδομένα.

Η Οικονομία Των ΗΠΑ Βρίσκεται Σε Πλήρες Και Συνολικό Χάος Και Είναι Καιρός Να Αντιμετωπίσει Την Αλήθεια - 40 Στατιστικά Στοιχεία Σχετικά Με Την Πτώση Της Οικονομίας Των ΗΠΑ Που Είναι Σχεδόν Πάρα Πολύ Τρελά Για Να Τα Πιστέψει Κάποιος!!!!

40 Στατιστικά στοιχεία σχετικά με την πτώση της οικονομίας των ΗΠΑ που είναι σχεδόν πάρα πολύ τρελό να πιστέψει



Εάν γνωρίζετε κάποιον που πραγματικά πιστεύει ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι σε καλή κατάσταση, απλά να τους δείξετε τα στατιστικά στοιχεία από αυτό το άρθρο. Κοιτάζοντας το παρελθόν και παρατηρώντας  τις μακροπρόθεσμες τάσεις, είναι αναμφισβήτητο το τι πραγματικά συμβαίνει στις Η.Π.Α.

Είμαστε στη μέση μιας τρομακτικής οικονομικής ύφεσης που είναι  αποτέλεσμα δεκαετιών πολύ κακών  αποφάσεων. Πριν από 30 χρόνια, το εθνικό χρέος των ΗΠΑ ήταν περίπου ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Σήμερα, είναι περίπου 17 τρις ​​δολάρια. Πριν από 40 χρόνια, το συνολικό ποσό του χρέους των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Σήμερα, είναι πάνω από 56 τρις ​​δολάρια. 

Αρρώστιες που οφείλονται σε έλλειψη βιταμινών και χημικών στοιχείων

Αρρώστιες και παθήσεις που οφείλονται σε έλλειψη βιταμινών από τον ανθρώπινο οργανισμό

Βιταμίνη Α: Η έλλειψή της προξενεί αλλοιώσεις των επιθηλιακών κυττάρων, ατροφικές. Νυκταλωπία. Ξηροφθαλμία. Βλάβες δερματικές. Είναι η βιταμίνη της αυξήσεως. Η βιταμίνη αυτή είναι κατά της αναιμίας, κατά του αρθρίτη και κατά του κατάρρου. Καθαρίζει το αίμα και το δέρμα από τα εξανθήματα και ελαττώνει την οξύτητα.
Φυτά που έχουν αρκετή βιταμίνη Α : Σπανάκι, Σαλατικά, Νεροκάρδαμο, Λάχανο, Καρότα, Τομάτα, Μαρούλι, Πικραλίδα (Ταραξάκο).

βότανα για εντερικά παράσιτα-σκουλήκια

 
1)    Είναι γνωστό, ότι το ωμό σκόρδο σκοτώνει τα εντερικά παράσιτα. Προπάντων, εκείνοι που έχουν οξυούρους, πρέπει να καταπίνουν το πρωί νηστικοί, μια σκελίδα αμάσητη, σαν χάπι. 
Η μυρωδιά του μας αποτρέπει να το χρησιμοποιήσουμε.
 Όμως, είναι τόσο αποτελεσματικό για πολλές παθήσεις, που θα πρέπει να παραβλέψουμε τη μυρωδιά. 
Υπάρχει κι ένας άλλος τρόπος για να καταπολεμήσουμε τα παράσιτα με σκόρδο.

τα φαγώσιμα χόρτα της Ελλάδας

 Χόρτα είναι η γενική ονομασία για τα πράσινα φυλλώδη φυτά
Ο όρος "χόρτα"
χρησιμοποιείται επίσης στη μαγειρική για να περιγράψει τα 
βρώσιμα χόρτα
Τα χόρτα είτε καλλιεργούνται είτε μπορούμε να τα μαζέψουμε από 
ακαλλιέργητες εκτάσεις στις οποίες φυτρώνουν
Άλλα από αυτά είναι βρώσιμα για τον άνθρωπο

Μούσλι - το υγιεινότερο πρωινό!!



müesli - μούσλι - müsli - muesli
o όρος "μούσλι" - για το οποίο υπάρχουν πολλές διαφορετικές ορθογραφίες - προέρχεται από την Ελβετική λέξη mus που σημαίνει «μείγμα»

και τι είναι;
μα...
1) το δημοφιλέστερο πρωινό στον κόσμο, 
το πρωινό με βάση
α) τις νιφάδες βρώμης
β) τα φρούτα και
γ) τους ξηρούς καρπούς


2) το υγιεινότερο πρωινό στον κόσμο

Κινέζοι χάκερ «πήραν σχέδια» αμερικανικών οπλικών συστημάτων



Πρόσβαση σε πάνω από είκοσι σχέδια αμερικανικών οπλικών συστημάτων απέκτησαν κινέζοι χάκερ, σύμφωνα με εμπιστευτική έκθεση για το Πεντάγωνο γνώση της οποίας επικαλείται η Washington Post. Πρόκειται για προγράμματα που αφορούν την αντιπυραυλική άμυνα, μαχητικά αεροσκάφη και πλοία και οι συντάκτες της έκθεσης υποστηρίζουν πως η διαρροή έχει δώσει στο Πεκίνο τεχνογνωσία που αποδυναμώνει το αμερικανικό πλεονέκτημα.

ΤΟ ΦΩΣ ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΒΙΑ !!!



Οι γκρίζες ζώνες σε λίγο καιρό θα πάψουν να υφίστανται ,ο καθένας ξεχωριστά θα πρέπει να λάβει ξεκάθαρη θέση ,κανείς δεν θα μπορεί να είναι στην μέση ουδέτερος.

 Με σύνεση και Σοφία αλλά πάνω από όλα  Συνηδητότητα θα πρέπει να επιλέξουμε την θέση μας.

 Να γνωρίζετε όλοι όμως πως το ΦΩΣ θα χρησιμοποιήσει βία για την προάσπιση Του. 

Όπως ο Φοίβος φόνευσε τον δράκο Πύθωνα που είχε κατά-λάβει τον Ιερό Ναό του Φωτός έτσι και το ΦΩΣ θα χρησιμοποιήσει βία για την αποκατάσταση του ΦΩΤΟΣ.

Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη κι ας ξανασυστηθούμε…


Δανείζομαι το παράδειγμα των εστιατόρων, ως πιο πρόσφατο και πιο προκλητικό, για να υποστηρίξω ότι οι περισσότεροι Έλληνες αρνούμαστε πεισματικά να αλλάξουμε.
Αρνούμαστε να παραδεχθούμε ότι έχουμε και εμείς ευθύνη για την κατάντια της χώρας.Αρνούμαστε να αποδεχθούμε ότι δεν θα θα επιστρέψουμε -οσονούπω, μάλιστα- στην Ελλάδα του 2008…
Οι εστιάτορες, λοιπόν, μας είπαν φόρα παρτίδα ότι δεν πρόκειται να ρίξουν τις τιμές, ακόμη και αν η κυβέρνηση εξασφαλίσει το «ναι» της τρόικας στη μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13%. Δεν είχαν αυξήσει -λέει- τις τιμές όταν ανέβηκε ο ΦΠΑ και, τώρα, θα βάλουν στην τσέπη τους ό,τι προκύψει από τη μείωσή του.

Απίθανες δικαιολογίες για αργοπορημένους



Απίθανες δικαιολογίες για αργοπορημένους στη δουλειά! Λένε ότι ο «ύπνος θρέφει τα παιδιά…», αλλά η αναβολή στο ξυπνητήρι μπορεί να οδηγήσει έναν υπάλληλο ακόμα και στην απόλυση! Πάνω από το 20% των εργαζόμενων ξυπνούν καθυστερημένα το πρωί, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, , ρίχνουν μια ματιά στο ρολόι και... αυτό φωνάζει:  Άργησες πάλι στη δουλειά». Το 33% μπαίνει αργοπορημένα στο γραφείο, κατηγορώντας την κίνηση στους δρόμους, το 24% την έλλειψη ύπνου και το 10% την ετοιμασία των παιδιών τους για το σχολείο. Οι παρακάτω, όμως, εξωφρενικές δικαιολογίες ξεφεύγουν από την πραγματικότητα… αλλά έχουν ειπωθεί όντως σε εταιρείες ανά τον κόσμο!

Παιδί και υπολογιστής: Διδάξτε του, τον σωστό τρόπο χρήσης


Η υπερβολική του χρήση παίζοντας παιχνίδια ατελείωτες ώρες ή βλέποντας διάφορα site που δεν είναι κατάλληλα για τα παιδιά μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα. 
Πώς μπορούμε να το προλάβουμε αυτό; Ο τρόπος αλλά και ο χρόνος που θα τον χρησιμοποιήσει το παιδί, εξαρτάται από την ηλικία του. 

Μπορούμε να επιβληθούμε στα πάθη μας;

Πάθος: Μια λέξη που χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά για να περιγράψουμε κάτι διαφορετικό ο καθένας, για παράδειγμα την αγάπη μας για τα γλυκά ή τη σοκολάτα, τη μανία μας με το κάπνισμα ή το αλκοόλ, την αδυναμία μας στις γυναίκες, τον τζόγο, τα ψώνια ή τα αυτοκίνητα... Και βέβαια ο κατάλογος μπορεί να συνεχίζεται στο διηνεκές. Κάποιο πάθος, λοιπόν, μικρό ή μεγάλο, έχουμε όλοι. Είναι, όμως, το πάθος κάτι στο οποίο πρέπει να προσπαθήσουμε να επιβληθούμε; Οι ειδικοί εξηγούν ότι δεν υπάρχει ούτε κάποιος γενικός κανόνας ούτε κάποια οδηγία που να απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως. Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσουμε οι ίδιοι, αν θεωρούμε ότι το «πάθος» μάς δυσκολεύει τη ζωή. Πόσο πιθανό και εύκολο είναι όμως να του επιβληθούμε; Αν πάρουμε την απόφαση και ζητήσουμε βοήθεια, είμαστε σίγουρα σε πολύ καλό δρόμο. 

Η παγίδα του Σόιμπλε του Πιτσιρίκου

Η παγίδα του ΣόιμπλεΑισιοδοξία έχει προκαλέσει η αλλαγή στάσης του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, ξαφνικά, επιδεικνύει ενδιαφέρον για το μέλλον των νέων της Νότιας Ευρώπης και προτείνει οικονομική βοήθεια στις χώρες του Νότου.

Είναι ολοφάνερο πως η γερμανική κυβέρνηση δεν περίμενε το οικονομικό θαύμα που συντελείται σήμερα στη χώρα μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σόιμπλε θέλει να μας προσφέρει βοήθεια τώρα που η ανεργία έπεσε στο 27%, ενώ η ανεργία στους νέους έπεσε ακόμα περισσότερο στο 64%.

«Όπλο» κατά του καρκίνου του προστάτη η βιταμίνη Α



Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του York ισχυρίζονται ότι τα καρότα είναι τα νέα «όπλα» κατά του καρκίνου του προστάτη. Σύμφωνα με τη μελέτη, επικεφαλής της οποίας ήταν ο καθηγητής Norman Maitland, η βιταμίνη Α μπορεί να είναι το «κλειδί» για την αντιμετώπιση της ασθένειας, επειδή φαίνεται ότι την κάνει πιο «θεραπεύσιμη».

Βιταμίνη C, αμινοξέα και πολυφαινόλες "κλειδί" για την προστασία από καρκίνο και καρδιοπάθειες

Η ημερήσια πρόσληψη μικροθρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη C , τα αμινοξέα λυσίνη και προλίνη και οι πολυφαινόλες από το πράσινο τσάι είναι το κλειδί για την πρόληψη και καταπολέμηση ασθενειών όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες υποστηρίζουν οι γιατροί που ειδικεύονται στην κυτταρική ιατρική, επικαλούμενοι τα αποτελέσματα ερευνών του Ερευνητικού Ινστιτούτου Κυτταρικής Ιατρικής του δρ. Rath.

Η μουσική βοήθά να έχουμε καλό ύπνο και γερή μνήμη



Αποτελεί η μουσική το κλειδί για έναν καλό ύπνο; Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι πράγματι μπορεί να ενδυναμώσει τη μνήμη μας και να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου, όσο εμείς κοιμόμαστε.
Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι οι ήχοι που είναι συγχρονισμένοι στις χαμηλές συχνότητες ταλάντωσης του ανθρώπινου εγκεφάλου, καθώς κοιμόμαστε, ενδυναμώνουν αυτές τις ταλαντώσεις, οι οποίες κινητοποιούν τη μνήμη και βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου. Αυτό το πετυχαίνουν αυξάνοντας το πλάτος των ταλαντώσεων και το μήκος του σταδίου NREM του ύπνου (βαθύς ύπνος).

Αυτά που δεν πρέπει να τρώτε για να είστε ευτυχισμένη


Όλα σας φαίνονται μαύρα; Νιώθετε κάπως πεσμένοι και εκνευρισμένοι; Ϊσως ακούγεται περίεργο αλλά η κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να κοιτάξετε είναι το πιάτο σας. Όπως υπάρχουν τροφές που βοηθούν την διάθεση μας έτσι υπάρχουν και φαγητά που την καταστρέφουν. Οι τροφές πάντως που έχουν αρνητική επίδραση επάνω μας είναι αυτές που σχετίζονται με το σάκχαρο αλλά και με τις τροφικές αλλεργίες.

"Έχω πίεση. Μπορώ να πιω καφέ;" Μύθοι και αλήθειες για την αρτηριακή πίεση


Όλοι μας στο περιβάλλον συγγενών, γνωστών και φίλων γνωρίζουμε κάποιο άτομο με αυξημένη αρτηριακή πίεση. Συχνά ακούμε από τους γύρω μας διάφορες απόψεις...
συχνά μύθους για τον κ Τάκη που ανακάλυψε την υπέρταση επειδή άνοιξε η μύτη του ή την κ Μαρία που το καταλαβαίνει κάθε φορά που έχει πονοκέφαλο, ο Θωμάς ζαλίζεται, η κ. Νατάσσα ενώ παίρνει χάπια ποτέ δεν έχει ίδια πίεση, η θεία Ελένη φοβάται ότι όταν θα πάει η πίεση 18 θα πάθει εγκεφαλικό, ο παππούς του Γιάννη που είναι 85χρονών δεν παίρνει πια τίποτα γιατί είναι μεγάλος, ενώ η αδερφή του Αλέκου έχει κόψει μαχαίρι πορτοκάλια και καφέ. Πόσα από αυτά είναι αλήθεια. Ποιοι είναι οι συνήθεις μύθοι σχετικά με την αυξημένη αρτηριακή πίεση;

«ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ»! ΚΑΛΟΝ ΥΠΝΟ!


«ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ»! ΚΑΛΟΝ ΥΠΝΟ!
«ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ»! ΚΑΛΟΝ ΥΠΝΟ!

Στις 28 Μαϊου του 1979,σαν σήμερα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραφε στο Ζάππειο τη σωτήρια προσχώρηση της Ελλάδας στην ΕΟΚ. «Απώτερος σκοπός μου ήταν να καταστήσω τα σύνορά μας ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ, ώστε προστατέψω τη χώρα μου από την Τουρκία», μου είχε εκμυστηρευθεί (off the record) σε μια συνάντησή μας ,λίγες μέρες αργότερα. Tι σύμπτωση όμως!..Η σπουδαία εκείνη τελετή στο Ζάππειο είχε συμπέσει ημερομηνιακά -άραγε κατά τύχη;- με την άλωση της Πόλης, στις 29 Μαϊου του 1453!…

Σύσφιξη στήθους φυσικά

Σύσφιξη στήθους φυσικά

Όλες οι γυναίκες ψάχνουν τη μυστική συνταγή που θα κάνει το σώμα τους πιο σφριγηλό και το στήθος τους πιο στητό. 
Η φύση έχει πάντα τη λύση! Δημιούργησε ένα θαυματουργό λάδι που θα σου χαρίσει σφριγηλότατα και βελούδινη επιδερμίδα.

Υλικά που θα χρειαστείς:

Σύγχρονοι… «αλχημιστές»

Σύγχρονοι… «αλχημιστές»
Σύγχρονοι… «αλχημιστές»
 Οι μεσαιωνικοί αλχημιστές θα ζήλευαν τους σύγχρονους επιστήμονες, οι οποίοι κατάφεραν να μετατρέψουν το υγρό τσιμέντο σε υγρό μέταλλο. Με τον τρόπο αυτό, το τσιμέντο έγινε ημι-αγωγός του ηλεκτρικού ρεύματος και ανοίγει ο δρόμος πλέον ο δρόμος, μεταξύ άλλων, για να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή ηλεκτρονικών συσκευών και «τσιπ» υπολογιστών.
Η «μαγεία» έγινε πραγματικότητα από ερευνητές του Εθνικού Εργαστηρίου Argonne του υποργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την Ιαπωνία, τη Γερμανία και τη Φινλανδία. Η σχετική δημοσίευση, με επικεφαλής τον αμερικανό φυσικό Κρις Μπένμπορ, έγινε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα