Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Όψεις των θρησκειών – ALBERT PIKE





Σε κάθε πίστη υπάρχουν άριστες ηθικές αρχές. 

Στον μακρινό νότο της Ασίας ο Ζωροάστρης δίδαξε αυτό το δόγμα: «Αρχίζοντας ένα ταξίδι, ο Πιστός θα πρέπει να στρέψει τις σκέψεις του προς τον Ορμούζ και να ομολογήσει με καθαρή καρδιά, ότι αυτός είναι ο Βασιλέας του Κόσμου. Θα πρέπει να τον αγαπά, να τον λατρεύει και να τον υπηρετεί. 

Θα πρέπει να είναι δίκαιος και φιλάνθρωπος, να απεχθάνεται τις ηδονές του σώματος, να αποφεύγει την υπερηφάνεια, την υπεροψία, το ελάττωμα σε όλες τις μορφές του, και ιδιαιτέρως το ψέμα, ένα από τα πλέον συνήθη αμαρτήματα με το οποίο ο άνθρωπος γίνεται ένοχος. 

Θα πρέπει να λησμονεί αυτά που έχει υποστεί από τους άλλους και να μην αποζητά την εκδίκηση. Θα πρέπει να τιμά τη μνήμη των γονέων και των συγγενών του. Τη νύχτα, πριν κοιμηθεί, θα πρέπει να εξετάσει με αυστηρότητα τη συνείδησή του και να μετανοήσει για τα σφάλματα που έκανε λόγω αδυναμίας ή κακοτυχίας». 

Μαρὼ Τριανταφύλλου: Διακλάδωση


.
FD002694 
.
 Μα­ρ Τρι­αν­τα­φύλ­λου

Δι­α­κλά­δω­ση


02-TaphΗΣ ΕΛΕΓΕ Η ΜΑΝΑ ΤΗΣ νὰ παν­τρευ­τεῖ, νὰ ἔ­χει μιὰ πα­ρέ­α στὰ γε­ρα­τειά της. Τῆς φαι­νό­τα­νε πρό­στυ­χος λό­γος γιὰ νὰ ζή­σεις μα­ζὶ μ’ ἕ­ναν ἄν­θρω­πο. Τῆς ἔ­λε­γε ὁ πα­τέ­ρας της νὰ παν­τρευ­τεῖ, νὰ κά­νει παι­διά, κά­ποι­ος νὰ τὴ γη­ρο­κο­μή­σει. Τῆς φαι­νό­τα­νε ἄ­γριος λό­γος γιὰ νὰ φέ­ρεις στὸν κό­σμο νέ­α ζω­ή. Γε­ρὸ σκα­ρὶ ἤ­τα­νε, ἀρ­ρώ­στια μέ­χρι τὰ ἑ­ξήν­τα της δὲν κα­τά­λα­βε, ἄλ­λο νὰ πεῖς ἀ­πὸ τὰ τυ­πι­κά, συ­νά­χια, γρί­πες καὶ τὰ τέ­τοι­α. Πρώ­τη φο­ρὰ ἀρ­ρώ­στη­σε στὰ ἑ­ξήν­τα. Δὲν ἔ­δω­σε τὴ ση­μα­σί­α πού ‘πρε­πε στὸ κρύω­­μα, γύ­ρι­σε αὐ­τὸ σὲ πνευ­μο­νί­α. Δώ­δε­κα μέ­ρες νο­σο­κο­μεῖ­ο, μὲ τὰ ὀ­ξυ­γό­να καὶ τοὺς ὀ­ρούς, κι ἄλ­λο ἐ­νά­μι­σι μή­να στὸ σπί­τι κρε­βα­τω­μέ­νη.

Επίκουρος: Η ευδαιμονία πέραν της πολιτικής





Επίκουρος
341–270 π.Χ.

Είναι η ευδαιμονία εφικτή;

§1

Είναι κοινός τόπος πως η φιλοσοφία του Επίκουρου είναι ταυτισμένη στη συνείδηση των περισσοτέρων ανθρώπων με το ηδονιστικό ιδεώδες και με το ευ ζην. Για παρόμοια ιδεώδη έχουν μιλήσει, μέσα στην ιστορία του πνευματικού πολιτισμού, και πολλοί άλλοι –είτε διανοητές είτε ιδεολογικο-πολιτικοί ακτιβιστές πάσης φύσεως. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν αντιλήψεις, που ταυτίζουν τον ευδαίμονα βίο με πλούτη, φήμη, άσκηση εξουσίας, υψηλά αξιώματα και παρόμοια. Όλα αυτά ο Επίκουρος τα ονομάζει προκαταλήψεις, που αποπροσανατολίζουν τους ανθρώπους: τους αιχμαλωτίζουν μέσα στην άγνοια, στο άγχος, στην αγωνία, στο  φόβο κ.λπ. και υποκαθιστούν εν πολλοίς την απουσία χαρούμενων σκέψεων για  τη ζωή:

Ενδείξεις ανησυχητικές για εγκεφαλικό



Μπορεί ο εχθρός να είναι ύπουλος και θανάσιμος, αλλά πριν χτυπήσει προειδοποιεί. Κι αν αντιληφθεί κανείς τα προειδοποιητικά σημάδια, μπορεί να τον προλάβει...
Ο λόγος για το εγκεφαλικό, το οποίο χτυπάει ξαφνικά επιφέροντας σε πολλές περιπτώσεις τον θάνατο ή οδηγώντας σε σοβαρές συνέπειες που πλήττουν για πάντα την ποιότητα ζωής του ασθενούς. Υπάρχουν όμως πέντε προειδοποιητικά σημάδια που αν ανιχνευτούν και αντιμετωπιστούν εγκαίρως, μπορούν να αποτρέψουν το κακό.

Ψυχονευρώσεις



Η ψυχονεύρωση είναι μια σοβαρή ασθένεια η οποία εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες. Αναπτύσσεται πολύ αργά, αρχίζοντας μερικές φορές στην εφηβεία και εξελισσόμενη πλήρως στην εμμηνόπαυση. Οι κυριότεροι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτήν την ασθένεια είναι σεξουαλικής φύσης, στους οποίους περιλαμβάνονται οι ακόλουθοι: βιασμός, αφροδίσια νοσήματα, ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αποβολή, αχαλίνωτο σεξ, εξαπάτηση και ψέματα που σχετίζονται με το σεξ, δυστυχισμένος γάμος, απώλεια της εμπιστοσύνης μεταξύ των συντρόφων και παράνομες σχέσεις. Οι αρνητικές εντυπώσεις απ’ όλες αυτές τις εμπειρίες συσσωρεύονται και οδηγούν τη γυναίκα σε όλο και βαθύτερα επίπεδα ψυχονεύρωσης.

Μόνο όσοι έχουν τσιπάκι θα δικαιούνται δωρέαν τρόφιμα στις ΗΠΑ..


Πρώτα εξαθλιώνουν τους λαούς παγκοσμίως, για να τους «βοηθήσουν» μετά ΣΦΡΑΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ!
Τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια, οι ΗΠΑ και το Υπουργείο Γεωργίας έχουν ενεργά προσπαθήσει να αναπτύξουν νέους τρόπους για να μειώσουν την απάτη στο ομοσπονδιακό πρόγραμμα κουπονιών τροφίμων, το οποίο καλύπτει επί του παρόντος περίπου 50 εκατομμύρια Αμερικανούς και προσθέτει περισσότερους από 10.000 νέους εγγεγραμμένους στις τάξεις του καθημερινά, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ενας αρχαίος έλληνας πολεμιστής στο Λονγκ Αϊλαντ


Ακτινογραφία στα λείψανα άνδρα του 4ου π.Χ. αιώνα
Ενας αρχαίος έλληνας πολεμιστής στο Λονγκ Αϊλαντ
Ιδού ένας αρχαίος έλληνας πολεμιστής όπως αποκαταστάθηκε σχεδιαστικά σε αμερικανικό πανεπιστήμιο

Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να γίνεται ακτινογραφία στα λείψανα ενός αρχαίου έλληνα πολεμιστή του 4ου π.Χ. αιώνα, όταν όμως συμβεί, επιφυλάσσει εκπλήξεις. 

Το κυβερνητικό hacking που πρέπει να προσέχετε


Μια νέα έκθεση από το καναδικό ερευνητικό κέντρο Citizen Lab έδειξε ότι το λογισμικό παρακολούθησης που πουλά η FinFisher, μια εταιρεία «κυβερνητικής πληροφορικής, θυγατρική της βρετανικής Gamma International, είναι πλέον ενεργό σε 36 χώρες. Μόλις δύο μήνες πριν, ήταν ενεργό σε 25.
Το προϊόν της Gamma, που πωλείται αποκλειστικά σε κυβερνήσεις χωρών, μολύνει υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα με ύπουλες μεθόδους.

Τα μυστικά της υπέρτασης


Του καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού
Αυτό που ο απλός άνθρωπος εκφράζει με τη φράση «έχω πίεση» σημαίνει ότι έχει αυξημένη αρτηριακή πίεση, πάνω από 120 mmHg τη λεγόμενη μεγάλη και πάνω από 80 mmHg τη λεγόμενη μικρή πίεση. Εχει δηλαδή υπέρταση.

Οταν υπάρχει αυξημένη πίεση, ένα είναι βέβαιο: αν ο άρρωστος δεν έχει ήδη αθηροσκλήρωση, αυτή η ίδια η αυξημένη πίεση θα του την προκαλέσει.

Η αθηροσκλήρωση αφεαυτή σκληραίνει τα τοιχώματα των αρτηριών, τα οποία χάνουν την ελαστικότητά τους, με επακόλουθο να μην μπορούν να διαταθούν φυσιολογικά με την πίεση που εξασκεί επάνω τους το αίμα, το οποίο με τη σειρά του έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η αρτηριακή πίεση.

Θεραπεία βρεφών με ανεπάρκεια μυελού των οστών



Τις αιτίες που προκαλούν ανεπάρκεια μυελού των οστών σε βρέφη εντόπισαν επιστήμονες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ, καταφέρνοντας ήδη να θεραπεύσουν δύο περιπτώσεις.

Μετά από έρευνες έξι μηνών η επιστημονική ομάδα εντόπισε γονιδιακή μετάλλαξη στο γονίδιο Vps45, η οποία προκαλεί επιταχυνόμενο κυτταρικό θάνατο σε συγκεκριμένα λευκά αιμοσφαίρια και στον μυελό των οστών. Οι ερευνητές εντόπισαν, επίσης, ότι το ενδοκυτταρικό σύστημα μεταφοράς στα λευκά αιμοσφαίρια κατέρρεε λόγω της απουσίας ενδοκυτταρικών κυστιδίων αποθήκευσης.

ΟΛΑ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΣΙΠΑΚΙ

15


«Προσωπικός γιατρός» μέσα σε ένα τσιπάκι. Εναν αισθητήρα που τοποθετείται στο σώμα και μπορεί να καταγράψει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας μπορεί να έχει κανείς ανέπτυξαν επιστήμονες στη Βρετανία.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπρίστολ, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από τα πανεπιστήμια Σάουθαμπτον και Ρίντινγκ, ανέπτυξαν έναν αισθητήρα στο πλαίσιο προγράμματος για τη φροντίδα της υγείας στο οικιακό περιβάλλον, ο οποίος, όπως δήλωσαν, λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οργανισμός.

Ξεχνάτε τον κωδικό σας στο Facebook; Δείτε τι να κάνετε!


Αν συνηθίζετε να ξεχνάτε το password σας για το Facebook, το κοινωνικό δίκτυο έρχεται τώρα να σας διευκολύνει με τη νέα λειτουργία Trusted Contacts.

Προσεγγίζοντας το συναισθηματικό κόσμο των αρχαίων Ελλήνων




Μία συζήτηση με το διάσημο Αμερικανό συγγραφέα και καθηγητή Κλασικών Σπουδών, Ντέιβιντ Κονστάν για τα συναισθήματα και την αντίληψή τους στην αρχαία Ελλάδα και για το πώς οι αρχαίοι ερμήνευαν εις βάθος τα απόκρυφα στρώματα της συνείδησης, τις παρορμητικές συμπεριφορές, αλλά και τις «μεταμφιέσεις» τους.

Τι γνωρίζετε για τη Κρυογονική;



Ποια είναι η επιστήμη της κρυονικής; Τι εξυπηρετεί και τι την εμποδίζει να αναπτυχθεί με επιτυχία; Η ιδέα της ανασταλμένης ζωής, φαίνετε να πρωτοεμφανίστηκε στην αρχαία Αίγυπτο με τις πρώτες ταριχεύσεις... Μερικές χιλιάδες χρόνια μετά (1697), ο Charles Perrault “εξέλιξε” την ιδέα γράφοντας το κλασικό παραμύθι, ‘Η Ωραία Κοιμωμένη’. Από τότε μέχρι σήμερα, αμέτρητες αναφορές του θέματος έχουν γίνει από σεναριογράφους και συγγραφείς, στην προσπάθειά τους να “αναζωογονήσουν” τους ήρωές τους ώστε να δώσουν ένα αναπάντεχο φινάλε!

Δείτε το Βίντεο ντοκουμέντο του δράστη πριν το κόψουν !!

Βίντεο-ντοκουμέντο του δράστη

Ένα μαχαίρι στα ματωμένα χέρια του κρατά ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης στο Λονδίνο.
Αυτό φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε το ITV news, στο οποίο ο δράστης κοιτά την κάμερα και στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:...

Θα κλαίει η μάνα για παιδί κι ο σκύλος για αφέντη!


Γράφει ο Δευκαλίωνας
Γιόρταζε η μισή Ελλάδα. Σε κάθε σπίτι υπάρχει τουλάχιστον ένας Κώστας, μία Ελένη, μια Κωνσταντίνα… Χαρούμενη ημέρα για την Ελληνική οικογένεια λοιπόν και γι’ αυτό η στήλη είπε να μην ασχοληθεί με στενάχωρα θέματα.

«Έχουμε γη και πατρίδα, όταν έχουμε πλοία και θάλασσα»


Ο «πατέρας» της Ιστορίας, Ηρόδοτος, τα είπε όλα με μία φράση,η οποία και εμπεριέχει την ουσία του προβλήματος της χώρας μας αυτή τη στιγμή το οποίο δεν σχετίζεται τόσο με το οξύ οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αλλά με το θέμα της μετατροπής ενός χρηματοοικονομικού ζητήματος σε ένα μείζων ζήτημα εθνικής ασφάλειας και κρατικής επιβίωσης.

Όσα πρέπει να ξέρετε για τους υδατάνθρακες


 
Πολλές φορές οι διαιτολόγοι παρασύρονται από την ορολογία φτάνοντας σε ένα σημείο να μιλάνε για καλούς υδατάνθρακες, απλά σάκχαρα, γρήγορα απορροφήσιμους υδατάνθρακες, άμυλο και ο κόσμος τελικά να μην μπορεί να καταλάβει σε τι ακριβώς αναφέρονται. Κάποιες γενικές έννοιες λοιπόν, όσον αφορά το θέμα των υδατανθράκων, καλό είναι να αναφερθούν.

Σπίτι: Διώξτε τη σκόνη, νικήστε τις αλλεργίες



Περισσότερο από το 90% της οικιακής σκόνης προέρχεται από τους ανθρώπους και τα υφάσματα. Μικροσκοπικές νιφάδες δέρματος και ίνες μετά βίας ορατές στο μάτι, αιωρούνται με το παραμικρό ρεύμα αέρα και αναπαύονται σε κάθε επιφάνεια του σπιτιού. Αν και η μάχη ενάντια στη σκόνη δεν μπορεί να κερδηθεί ολοκληρωτικά, υπάρχουν τρόποι ώστε να έχετε, όσο γίνεται, το πάνω χέρι και να αποφύγετε ενοχλητικές αλλεργικές αντιδράσεις. Ας τους δούμε...

ΗΠΑ: Παραδέχονται ότι σκότωσαν τον ιμάμη Αουλάκι και τρεις ακόμη Αμερικανούς



Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν επισήμως για πρώτη φορά ότι σκότωσαν τον ριζοσπάστη ιμάμη Ανουάρ αλ Αουλάκι, όπως και άλλους τρεις αμερικανούς πολίτες, σε πλήγματα που πραγματοποίησαν από το 2009 με μη επανδρωμένα αεροσκάφη .
Σε επιστολή του προς το Κογκρέσο  ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ παραδέχεται ότι η Ουάσιγκτον ευθύνεται για τον θάνατο του ιμάμη Αουλάκι, ο οποίος σκοτώθηκε από πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Υεμένη το 2011.

Υπάρχουν παράλληλα σύμπαντα;

Κοσμικός χάρτης αποκαλύπτει για πρώτη φορά την ύπαρξη πολλαπλών παράλληλων συμπάντων

NASA
Αν και ορισμένοι επιστήμονες παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με τη θεωρία των άλλων κόσμων, τα ευρήματα αυτά μπορεί να αποτελέσουν έναυσμα για την αλλαγή της επικρατούσας άποψης πάνω στο  ζήτημα.

Επιστήμονες υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν την πρώτη ισχυρή απόδειξη ύπαρξης παράλληλων συμπάντων.

Χρησιμοποίησε λεμόνι για το σπάσιμο των νυχιών!



Νιώθετε τα νύχια σας να είναι αδύναμα και πολύ μαλακά; Κάντε την παρακάτω σπιτική και πολύ χρήσιμη και εύκολη συνταγή και θα δείτε τα νύχια σας πιο σκληρά και δυνατά από ποτέ!

Γιατί δεν κάνει να καταψύχουμε ξανά αποψυγμένο φαγητό;



Ξέρουμε όλοι μας λίγο πολύ ότι δεν κάνει κάποιος να αποψύξει φαγητό κι έπειτα να το καταψύξει ξανά, γιατί όμως; Τι κίνδυνος υπάρχει;Βγάζουμε δύο μπριζόλες από την κατάψυξη και τις αφήνουμε νααποψυχθούν για να τις μαγειρέψουμε πιο μετά. Έχουμε στο μυαλό μας να κάνουμε ένα υπέροχο φαγητό: μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο. Όμως ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα, μας ακυρώνει τα σχέδια κι έτσι οι μπριζόλες μας δεν πρόκειται να μαγειρευτούν. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα