Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ (αποσυμβολισμός)


O αλληγορικός αυτός μύθος είναι στην ουσία ένα αρχέτυπο κι επομένως, έχει να κάνει με τη συλλογική συνείδηση της ανθρωπότητας. Εάν θα έπρεπε να του δώσουμε έναν άλλο τίτλο αντί "Έρως και Ψυχή" νομίζω ότι αυτός θα έπρεπε να είναι "Η Ερώτηση της Ψυχής". Θα έλεγα, μάλιστα, πως ολόκληρο το σύμπαν γεννήθηκε ακριβώς από μια ερώτηση.

Αλοιφή που γιατρεύει σχεδόν τα πάντα!!



Θα σας δώσω μια συνταγή για μια αλοιφή που κάνει απλά… τα πάντα.
Αν πρέπει να φύγετε σε ένα ερημικό νησί και σας επιτρέπεται να επιλέξετε μόνο μια αλοιφή για να πάρετε μαζί σας, τότε αυτή είναι η ιδανική.

Τι ακριβώς κάνει;
  • Ενυδατώνει τα σκασμένα, από το κρύο, χέρια
  • Μαλακώνει και περιποιείται σκασμένες φτέρνες, αγκώνες και γόνατα
  • Είναι άριστο ενυδατικό για όλο το σώμα
  • Είναι κατάλληλη για τα χείλη, ως lip balm
  • Καταπραΰνει θερμικά και 
  • ηλιακά εγκαύματα 
  • Περιποιείται τα συγκάματα στα μωρά
  • Είναι καλό αντισηπτικό για πληγές και εκδορές
  • Είναι κατάλληλη για τη ξηροδερμία του τριχωτού

Το παυσίπονο των σαμάνων!!


Αναισθητικό τζελ αντί οδοντιατρικών ενέσεων
Βασίζεται στις ουσίες ενός φυτού που ενδημεί στο Περού
To φυτό Acmella oleracea έχει εξαιρετικές αναλγητικές ιδιότητες και αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη ενός αναισθητικού τζελ


Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ υποστηρίζει ότι οι αναλγητικές ιδιότητες του φυτού Acmella oleracea που απαντάται στα τροπικά δάση του Περού μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία ενός τζελ που θα χρησιμοποιείται στην οδοντιατρική καταργώντας τις αναισθητικές ενέσεις.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ!!!



Ο τότε πρώην πρόεδρος  των ΗΠΑ σε μια άκρως μυστική τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο Σιράκ, ζήτησε από τα Γαλλικά στρατεύματα να ενωθούν με τους Αμερικανούς στρατιώτες, σε μια αποστολή που είναι ευλογημένη αλλά και απεσταλμένη από τον θεό!!!!
O Σιράκ αφηγείται ύστερα από χρόνια ότι ο… Αμερικανός πρόεδρος απευθύνθηκε στην << κοινή τους πίστη >> και του είπε:
<< Οι Γωγ και Μαγώγ δρουν στην Μέση Ανατολή…. Οι βιβλικές προφητείες εκπληρώνονται. ..Αυτή η αναμέτρηση είναι θέλημα θεού, ο οποίος θέλει να χρησιμοποιήσει αυτήν την….. σύγκρουση για να εξαλείψει τους εχθρούς των πιστών του, πριν την έναρξη της Νέας εποχής ( μάλλον της νέας τάξης πραγμάτων ) >>!!!!

Μάσκα με αλεύρι ενάντια στη γήρανση

Μάσκα με αλεύρι ενάντια στη γήρανση

Θα σας βοηθήσει να προλάβετε την εμφάνιση των ανεπιθύμητων ρυτίδων

Η πρόληψη είναι το παν στα θέματα ομορφιάς και η κουζίνα αποτελεί έναν πολύ μεγάλο σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια, αφού διαθέτει άφθονα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αντιμετωπίσετε και να προλάβετε πολλά μελλοντικά και τρέχοντα προβλήματα.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δείτε μια απλή και πολύ γρήγορη μάσκα που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε και να προλάβετε την εμφάνιση των ανεπιθύμητων ρυτίδων. Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω μάσκα περιέχει αυγό, ένα υλικό στο οποίο δυστυχώς μερικοί άνθρωποι έχουν αλλεργία, οπότε αν ανήκετε σε αυτούς μην την επιχειρήσετε.

4 συνήθειες που καταστρέφουν τις βιταμίνες στο σώμα σας



Γνωρίζετε ότι αν αργήσετε να πιείτε το χυμό σας θα χάσει ένα μεγάλο μέρος των βιταμινών του ή ότι το καφεδάκι που πίνετε μετά το φαγητό σας στερεί κάποιες βιταμίνες; Αποφύγετε τα συχνά λάθη που καταστρέφουν τους πολύτιμους σύμμαχους της υγείας σας.



1. Δεν τρώτε το φαγητό στην ώρα του
Όταν μαγειρέψετε το φαγητό σας και το φάτε μετά από ώρες χάνει ένα σημαντικό ποσοστό των βιταμινών του και κυρίως της C. Το ίδιο ισχύει και με τους χυμούς, Για παράδειγμα η πορτοκαλάδα αν μείνει στο ποτήρι για μια ώρα χάνει περίπου το 80% της βιταμίνης C που περιέχει. 

*ΤΙ ΘΑ ΈΛΕΓΕ Η ΑΓΆΠΗ… ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΌ;


pinkdaisy1024x768Όταν συμβιβαζόμαστε με μια κατάσταση ή με κάποιον,  σημαίνει ότι μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια. Αλλά είναι αυτό το οποίο πραγματικά θέλουμε;
Ή μένουμε μόνο και μόνο για να καλύψουμε την εσωτερική μας ανασφάλεια φοβούμενοι μήπως και δεν “βρούμε” αυτό το καλύτερο, το οποίο πραγματικά θέλουμε;

Η αγάπη είναι ο πιο ιερός μας τόπος




Αυτό το κοριτσάκι έχασε τη μητέρα του στον πόλεμο. 

Στην αυλή του ορφανοτροφείου ζωγράφισε τη μητέρα της με κιμωλία και κουλουριάστηκε στην αγκαλιά της. Έβγαλε τα παπούτσια της όπως όταν μπαίνουμε σε ιερό χώρο.

Σκίσε τη συνταγή




Δεν είναι τόσο απλό να αντέξεις να αντικρίσεις τον εαυτό σου. Συνήθως θέλουμε να βλέπουμε αυτό που μας αρέσει. Συνήθως παίζουμε κρυφτούλι με το εαυτουλάκι μας, προκειμένου να βαδίζουμε επί του ασφαλούς. Και το ασφαλές είναι πάντοτε η δοκιμασμένη συνταγή ζωής που μας έχουν περάσει οι άλλοι.

Πρέπει να έχεις κότσια, για να τραβήξεις το ριντό. Και γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, έως και ακατόρθωτο, όταν κάποιοι στέκονται δίπλα σου και κάνουν επιμελώς αέρα στον ιδρώτα της αγωνίας σου. Όταν κάποιοι σου έχουν ετοιμάσει μια φάτνη και σε καλούν να μπεις μέσα σαν μικρός Χριστούλης. Μια κομψή ιλουστρασιόν φάτνη και γύρω γύρω παχιά χορτασμένα βόδια που θα σε αποκοιμίζουν με τα ζεστούλικα χνώτα τους. Αν συναντήσεις με τέτοιες συνθήκες τον εαυτό σου, ΓΡΑΨΕ ΜΟΥ...

Γενετικώς Τροποποιημένα Τρόφιμα, Τα τρόφιμα Που Συνδέονται Με Την Λευχαιμία

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου χωρίς την άδεια του διαχειριστή


Ακόμα πιο κακές ειδήσεις προκύπτουν για τις επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων στην υγεία μας.

Λευχαιμία και αναιμία συνδέονται με τα Γενετικώς Τροποποιημένα Τρόφιμα ή γενετικούς τροποποιημένους οργανισμούς, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Οι τοξίνες που απορροφούνται από αυτά τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα τροφίμων απορροφούνται από το σώμα και σπέρνουν τον όλεθρο στα κύτταρα του αίματος, προκαλώντας ζημιές και πιθανώς θανατηφόρες ασθένειες.Ο Belin Poletto Mezzomo, η Άννα Luisa Miranda-Vilela, και μια ομάδα ερευνητών από το Τμήμα Γενετικής και Μορφολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μπραζίλια διεξήγαγε τις δοκιμές των ΓΤΟ σε ποντίκια εργαστηρίου. 

Σκοτεινός, Τεράστιος Αστεροειδής Θα Περάσει Κοντά Από Τη Γη Στις 31 Μαίου


18 Μαΐου του 2013 - ΔιάστημαΈχει μήκος 1,7 μίλια . Η επιφάνειά του καλύπτεται από μια κολλώδη μαύρη ουσία παρόμοια με την gunk στο κάτω μέρος του μπάρμπεκιου. Αν προσέκρουε στη Γη κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγούσε σε πλήρη εξαφάνιση. Το καλό είναι ότι απλά κάνει ένα πέρασμα. Ο Αστεροειδής 1998 QE2 θα κάνει το πιο κοντινό πέρασμα του στη Γη στις 31 Μαΐου στις 13:59 PDT. 

Τι συμβαίνει με τον χρυσό;




Είναι γνωστό ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα με τον χρυσό σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εκτίναξη σε ιστορικά υψηλά επίπεδα της τιμής του χρυσού αποτελεί ένα σοβαρό σύμπτωμα της παγκόσμιας κρίσης. Επειδή ο χρυσός συνιστά καταφύγιο για ιδιώτες επενδυτές και κράτη σε συνθήκες όπου η παγκόσμια οικονομία και οι διεθνείς αγορές βρίσκονται σε εξαιρετικά εύθραυστη και ρευστή κατάσταση, όπως συμβαίνει σήμερα, το να παρακολουθεί κανείς τις μεταβολές στην κίνηση του αποτελεί έναν από τους πιο ασφαλείς δείκτες για την γενική κατεύθυνση των πραγμάτων.

Έχετε αναιμία; Βάλτε μέλι στην διατροφή σας.

honey-bread-recipe-lg



Η σιδηροπενική αναιμία οφείλεται συνήθως σε κατανάλωση τροφών που έχουν μικρή περιεκτικότητα σε σίδηρο, καθώς και σε τακτικές απώλειες μικρών ποσοτήτων αίματος, όπως συμβαίνει στις γυναίκες κατά την έμμηνο ρύση.

Επίσης μπορεί να παρατηρηθεί κατά την εγκυμοσύνη, επειδή αυξάνονται οι ανάγκες του οργανισμού, καθώς και στην παιδική ηλικία λόγω της μεγάλης και γρήγορης ανάπτυξης του οργανισμού.

Κατάργηση/κατάσχεση «νόμιμων όπλων»! Το σκεφτήκατε καλά; Μάλλον όχι...




 γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια «κλιμάκωση» των προσπαθειών της Πολιτείας να «δυσκολέψει» την νόμιμη απόκτηση όπλου από μέρους των Πολιτών. Όχι πως ήταν ποτέ ιδιαίτερα εύκολο και χωρίς εμπόδια.
Κι αυτό το «δυσκολέψει» είναι επιεικής έκφραση (sic!).
Και βεβαίως δεν αφορά μόνο στα «σκοπευτικά πιστόλια».
Ο «κλοιός» σφίγγει όλο και περισσότερο και γύρω από τα κυνηγετικά όπλα.
Οι ενδείξεις δείχνουν ξεκάθαρα πως αποσκοπούν στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσυρσή τους από τα χέρια των Ελλήνων Πολιτών.

Αντιρατσιστικός Νόμος: μπορείς να επιτίθεσαι στην Εθνική Ταυτότητα και Ασφάλεια των Ελλήνων...ΜΟΝΟΝ...αντιληπτόν;




γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο τελικά πήρε το δρόμο του για νόμος του κράτους.
Κάποιος εκεί πάνω αποφάσισε όπως φαίνεται να τραβήξει τη σκανδάλη.
Κατά της Εθνικής Ταυτότητας του Έλληνα. Κατά της εδαφικής ακεραιότητας.
Κατά του δικαιώματος του Έλληνα ν’ ανησυχεί για την ασφάλειά του.
Το αν θα ψηφιστεί ας μην κάνουμε τον κόπο να το σκεφτούμε καν.
Είναι να μην πάει κάτι για ψήφιση στη Βουλή.
Από την στιγμή που η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος (κομμάτων) πει «ναι, θα γίνει νόμος», οι «απλοί βουλευτές» θα το ψηφίσουν.

Τολμώντας την αποδόμηση



Η αποδόμηση της ταυτότητας είναι πλέον αναπόφευκτη.
Όλα όσα νομίζουμε, πιστεύουμε ότι είμαστε, θα πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό της έκφρασης του αληθινού Είναι μας.
Πώς όμως να συμβεί όταν όλες οι έννοιες έχουν διαστρεβλωθεί, όταν το μόνο που εμπιστευόμαστε είναι το νου που δημιούργησε την ταυτότητά μας αρχικά;
Οι άνθρωποι όλοι δεν είναι όπως εμείς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας ή όπως τους βλέπουμε και μας αρέσει να τους τοποθετούμε. Χρειάζεται «απλά» να αναλάβουμε την ευθύνη να εξετάσουμε τη δική μας όραση, την δική μας κατανόηση και τοποθέτηση των πάντων, έτσι όπως έχει καταχωρηθεί και βολεύει το δομημένο μας εγώ.

NASA: Μετεωρίτης συγκρούεται με το φεγγάρι και προκαλεί έκρηξη ορατή από τη Γη με γυμνό μάτι




18 Μαΐου του 2013 -  Μια τεράστια έκρηξη από έναν μετεωρίτη που έπεσε στη Σελήνη ήταν ορατή με γυμνό μάτι από τη Γη, λέει η NASA . Ένας μετεωρίτης ογκόλιθος  προσέκρουσε στο φεγγάρι το Μάρτιο, προκαλώντας έκρηξη τόσο φωτεινή που όποιος εκείνη τη στιγμή παρατηρούσε το φεγγάρι θα ήταν εύκολο να την εντοπίσει,  είπε η NASA. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα