Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Το Σύνταγμα Είναι Νεκρό




Σύμφωνα με το άρθρο 22 του Ελληνικού Συντάγματος απαγορεύεται οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας, ενώ η επίταξη προσωπικών υπηρεσιών επιτρέπεται μόνο εφόσον συντρέχει περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή ανάγκη για την άμυνα της χώρας ή κατεπείγουσα κοινωνική ανάγκη από θεομηνία ή ανάγκη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Καμία από τις προϋποθέσεις αυτές δεν ισχύει για την «επιστράτευση» των εκπαιδευτικών ή ορθότερα την επίταξη της προσωπικής τους εργασίας.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΗ



Ο κόσμος που ζούμε είναι γεμάτος μυστικά. Εσύ είσαι γεμάτος μυστικά. Μυστικά που ούτε εσύ ο ίδιος δεν τα γνωρίζεις. Ονειρεύεσαι τα βράδια και όταν ξυπνάς έχεις ξεχάσει το όνειρο για να διαφυλάξεις το μυστικό. Μιλάς και δεν λες την αλήθεια για να μην αποκαλυφθεί το μυστικό σου.
Κρύβεις το σημάδι που έχεις στο σώμα σου για να το κρατήσεις μυστικό.
Και έχεις την αφέλεια να πιστεύεις ότι η άποψη που σου πλασάρουν είναι η αλήθεια.

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ




Το ακόλουθο κείμενο-διαμαρτυρία, γράφτηκε το 1920, από τον βιοπαλαιστή και αναρχικό της εποχής, Σταύρο Κουχτσόγλου και δημοσιεύτηκε στην επαναστατική συνδικαλιστική εφημερίδα «Άμυνα» του Ηρ. Αποστολίδη, με αφορμή τις εκλογές εκείνου του έτους.
Εύχομαι η δική μας γενιά να αλλάξει τα πράγματα που αιώνες τώρα, παραμένουν ίδια ……

Το άγχος αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης αυτοάνοσων νοσημάτων!!



Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου χωρίς την άδεια του διαχειριστή


Το στρες καταστρέφει το μυαλό και το σώμα. Για παράδειγμα, το ψυχολογικό στρες συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο  κατάθλιψης, καρδιακών παθήσεων και λοιμωδών νοσημάτων. Όμως, μέχρι σήμερα, δεν έχει καταστεί σαφές ακριβώς πώς το στρες επηρεάζει την ασθένεια και την υγεία. 

Κανονικά, το άγχος πυροδοτεί μια αλυσιδωτή αντίδραση στο σώμα σας, που περιλαμβάνει την απελευθέρωση της κορτιζόλης, ορμόνης που σας βοηθά να χειριστείτε αγχωτικές καταστάσεις (fight or flight). 

τα πέντε ισχυρότερα αντιφλεγμονώδη βότανα

Τα πέντε ισχυρότερα αντιφλεγμονώδη βότνα


με οποιοδήποτε μικρό τραυματισμό στο σώμα μας
δημιουργούνται φλεγμονές
και
όταν υπάρχουν φλεγμονές υπάρχει και πόνος
και όταν υπάρχει πόνος
αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι απλά ένα αντιφλεγμονώδες βότανο αλλά ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες το οποίο
ταυτόχρονα να είναι και αναλγητικό
χρειαζόμαστε ένα βότανο που να εντοπίζει την φλεγμονή και ταυτόχρονα να καταπραΰνει τον πόνο
να μειώνει το πρήξιμο ενώ παράλληλα να ανακουφίζει από τον πόνο
να είναι αποτελεσματικό και ταχείας δράσης

Η κυβέρνηση Λέτα αναστέλλει την πληρωμή του φόρου πρώτης κατοικίας



Την αναστολή της πληρωμής της δόσης του Ιουνίου του φόρου πρώτης κατοικίας καθώς και την αναχρηματοδότηση του έκτατου ταμείου ανεργίας αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα, κατά την σημερινή του συνεδρίαση

«Οι αποφάσεις μας δίνουν τις πρώτες αναγκαίες απαντήσεις στις οικογένειες, στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις», δήλωσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Πόσο ωφέλιμα είναι τα αυγά; Πόσα αυγά επιτρέπεται να τρώμε καθημερινά;



του Aλέξανδρου Γιατζίδη, Μ.D.
Το αυγό μαζί με το γάλα αποτελούν τις μόνες πλήρεις φυσικές τροφές, δηλαδή περιέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά για μια πλήρη και ισορροπημένη δίαιτα. Το αυγό είναι το δώρο της φύσης στη ζωή.
Το ασπράδι του αυγού αποτελείται κατά 45% από πρωτεΐνες ανώτερες όλων των άλλων φυσικών τροφών, καθόσον περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό μας. Η κατανάλωση ενός αυγού ημερησίως συμβάλλει κατά 11% στην αναγκαία ημερήσια κατανάλωση πρωτεϊνών του ανθρώπου.

Οι ημέρες της αφθονίας




…. σας έχουν τελείωσει.
Σαν ηφαίστειο που ξυπνά διεκδικούμε ότι μας ανήκει δικαιωματικά!
Η ΑΘΕΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΜΙΑΣ  ΕΠΙΠΛΑΣΤΗΣ  ΕΥΘΡΑΥΣΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ
Σε όλη τη πορεία  της  η ανθρωπότητα πιέζεται από δυνάμεις που δρουν  είτε θετικά, ωθώντας  την σε μεγάλες περιόδους δημιουργίας , στο απόγειο της με υψηλά επίπεδα συνείδησης ,είτε    όμως και αρνητικά με βιαιοπραγίες, αλληλοσκοτωμούς, πείνα, αδικία φθάνοντας στον υποβιβασμό και εξαχρείωση της ανθρώπινης υπόστασης.

Τι Ο Γιατρός Σας Δεν Θα Σας Πει Για Την Υψηλή Αρτηριακή Πίεση!

 

Δεδομένου ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι τόσο κοινή - επηρεάζει 1 στους 3 Αμερικανούς - θα νομίζετε ότι οι γιατροί θα έχουν αλάνθαστους τρόπους όσον αφορά τη διάγνωση και τη θεραπεία της.

 Δεν είναι έτσι όμως, λέει ο Samuel J. Mann, MD, γνωστός διεθνώς  ως ειδικός στην υπέρταση, από τη  Νέα Υόρκη-Presbyterian Hospital / Weill Cornell Medical Center και καθηγητής της κλινικής ιατρικής στο Ιατρικό Κολλέγιο του Weill Cornell.

 Στο νέο του βιβλίο, - Η Υπέρταση και εσείς: Παλιά φάρμακα, νέα φάρμακα και τα κατάλληλα φάρμακα για την υψηλή αρτηριακή πίεση, ο Δρ Mann αποκαλύπτει πώς η υπέρταση είναι συχνά μη σωστά διαγνωσμένη και κακοδιαχειρίσημη.

 Ανάμεσα στα ανησυχητικά συμπεράσματα του:

Ο ήλιος «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση

Σημαντικές ωφέλειες από την έκθεση στον ήλιο ίσως αντισταθμίζουν τις αρνητικές
Ο ήλιος «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση


Εδιμβούργο 
Ερευνα από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου έδειξε ότι η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία ρίχνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης. Είναι βέβαια γνωστό ότι η έκθεση στον ήλιο αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου στο δέρμα, όμως τα οφέλη από αυτήν μπορεί να είναι τελικά σημαντικότερα από τους κινδύνους.

Δύο εκατομμύρια Έλληνες πάσχουν από υπέρταση. Τι είναι η υπέρταση; Τι μπορείτε να κάνετε για να ελέγξετε την πίεση σας;



του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D.medlabnews.gr
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης εορτάζεται στις 17 Μαΐου. Δύο εκατομμύρια Έλληνες πάσχουν από υπέρταση και η κατάσταση εντείνεται λόγω οικονομικής δυσπραγίας και ανεργίας. Η 
υπέρταση παραμένει o Νο1 παράγοντας θνητότητας παγκοσμίως, ωστόσο μόνο το 25% ελέγχει και ρυθμίζει την πίεσή του, ενώ το 75% των ασθενών παραμένουν αρρύθμιστοι παρά την πληθώρα φαρμάκων που έχουν οι γιατροί στα χέρια τους. Σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτό οφείλεται στην πολυπλοκότητα των θεραπευτικών σχημάτων για την υπέρταση, στην κακή συμμόρφωση των ασθενών, στο ότι η υπέρταση είναι ασυμπτωματική, αλλά και στην άγνοια που υπάρχει για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ζητήστε Καθοδήγηση με έναν ΥΠΕΡΟΧΟ Διαλογισμό...



Πόσες φορές στην ζωή μας έχουν υπάρξει στιγμές που παρακαλάμε κάποια δύναμη να μας βοηθήσει να λάβουμε απαντήσεις σχετικά με κάποιο ερώτημα που μας απασχολεί....
Στην δική μου πάντως, αμέτρητες!
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας δώσω έναν εύκολο και υπέροχο διαλογισμό με οραματισμό, που με έχει βοηθήσει προσωπικά όσες φορές ήθελα καθοδήγηση από κάποια Ανώτερη Δύναμη (τον οδηγό μου, τον Ανώτερο Εαυτό μου, κάποιο αγαπημένο πρόσωπο που δεν είναι πια στην ζωή, τον Φύλακα Άγγελό μου κτλ...)

Βιταμίνη D. 10 συμπτώματα που μας δείχνουν την ανεπάρκεια σε βιταμίνη D.


vitamin-D

Τα αποτελέσματα  μιας μελέτης που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, επιβεβαιώνουν ότι  επαρκείς ποσότητες της βιταμίνης D που λαμβάνονται σταθερά είναι αναγκαίες για τη διατήρηση της υγείας των οστών.
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι έχοντας  υγιεινές διατροφικές  συνήθειες είναι αρκετό, άλλα μόνο λίγα τρόφιμα  περιέχουν υψηλά επίπεδα της βιταμίνης D.
Σύμφωνα με τον Δρ Heike A. Bischoff-Ferrari, αυθεντίες της σχολής  του UZH , προκειμένου να πάρουμε επαρκή επίπεδα βιταμίνης D μόνο μέσω της διατροφής, χρειαζόμαστε, δύο μερίδες λιπαρών ψαριών όπως ο σολομός ή το σκουμπρί, καθημερινά.

Αντιμετωπίστε τον «τσιγαρόβηχα» με το κατάλληλο βλεννολυτικό



Γράφει η Στέλλα Χ. Μοσχονά Ειδικός Παθολόγος
Ο «βήχας του καπνιστή» ή «τσιγαρόβηχας» δεν αποτελεί ιατρικό όρο, αποτελεί όμως ενοχλητικό σύμπτωμα, και μπορεί να κρύβει περισσότερο σοβαρά και επικίνδυνα υποκείμενα νοσήματα. Κατά κανόνα, δεν αφορά τους νέους καπνιστές, αλλά αυτούς που καπνίζουν πολύ και ειδικά για μια περίοδο πολλών ετών.

Κατάθλιψη και καταχρήσεις ουσιών απειλούν την υγεία των ελλήνων



 \r\n        \r\n          (Φωτογραφία: \r\n          ΑΠΕ\r\n          )

Αύξηση περιστατικών άγχους, κατάθλιψης, της κατανάλωσης καπνού, οινοπνεύματος και άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών, παρατηρούνται στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία δειγματοληπτικών ερευνών που παρουσιάστηκαν με αφορμή το 39ο Ετήσιο Συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (22 - 25 Μαΐου, Αθήνα).
Οι έλληνες ανησυχούν για την υγεία τους, ενώ πολλοί φοιτητές δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς στις απαιτήσεις του Πανεπιστημίου, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Πολιτικής της Υγείας Κυριάκο Σουλιώτη, που έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία από σειρά δειγματοληπτικών μελετών του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) του Πανεπιστημίου Αθηνών σε τυχαία και αντιπροσωπευτικά πανελλαδικά δείγματα, τα οποία έχουν καταδείξει στατιστικά σημαντική αύξηση της επικράτησης τηςμείζονος κατάθλιψης στο γενικό πληθυσμό, καθώς και της αυτοκτονικότητας τη χρονική περίοδο 2008-2011.

Κόλιανδρος : Εξολοθρεύει E. coli, σαλμονέλα και το υπερβακτήριο MRSA σύμφωνα με νέα μελέτη


Το φαρμακείο της φύσης αποδεικνύεται ισχυρό εκεί όπου τα «ανθρώπινα» συνθετικά φάρμακα δεν μπορούν να υπερηφανευθούν για τις επιδόσεις τους.
Ο ταπεινός κόλιανδρος, μυρωδικό διαδεδομένο στη μεσογειακή κουζίνα, φαίνεται ότι είναι σε θέση να εξολοθρεύει επικίνδυνα βακτήρια όπως το E. coli, η σαλμονέλα και το ιδιαίτερα ανθεκτικό υπερβακτήριο MRSA.

Τα οφέλη και οι ιδιότητες του αβοκάντο


Tο αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, B, C και E, κάλιο, φυτικές ίνες και περιέχει στο μεγαλύτερο ποσοστό του λιπαρά ενώ διαθέτει σημαντικές ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα.
Η περιεκτικότητα του αβοκάντο σε λιπαρά , τα οποία έχουν καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες, φτάνει το 88% καθιστώντας το ένα φρούτοιδιαίτερα πλούσιο σε θερμίδες.

Με πρέσβειρα καλής θελήσεως την Angelina Jolie ακρωτηριάζουν τις γυναίκες!


Με πρέσβυρα καλής θελήσεως την Angelina Jolie επιδιώκουν να ακρωτηριάσουν τις γυναίκες; Να τις βάλουν να κόψουν τα στήθη τους και να βάλουν πλαστικά !!! Είναι δυνατόν να μας θεωρούν τόσο μαλάκες; ΝΑΙ είναι δυνατόν, για να κάνουν πλύση εγκεφάλου με τα βυζιά της Jolie !!!! Δεν υπάρχει εκπομπή, στην τηλεόραση και στο ιντερνέτ που να μην εκθειάζουν με έκσταση, συγκατάβαση, θαυμασμό και δέος τα παπαγαλάκια, το ότι ένα υβρίδιο έκοψε τα βυζιά του (που έτσι κι αλλιώς δεν είχε, γιατί οι ερπετοειδείς δεν έχουν στήθος) και έβαλε πλαστικά;

Μεγάλη Αράχνη Τρώει Άνθρωπο


Βλέπετε μια φωτογραφία μιας πολύ μεγάλης αράχνης να τρώει έναν άνθρωπο. Πρόκειται για άγαλμα 100.000 ετών στο Superstitions Mountain στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Υπάρχουν πολλά τέτοια «αγάλματα» εκεί που δείχνουν την πραγματική ιστορία της ανθρωπότητας και των εξωγήινων στον πλανήτη μας. Η αράχνη, είναι ένα σύμβολο οι Άρειοι το κάνουν τατουάζ στα χέρια τους και ενεργοποιείται όταν κάποιος σκοτώνεται. (Υπάρχει λόγος που μια αράχνη είναι τόσο μεγάλη για να μπορεί να τρώει έναν άνθρωπο, επισημαίνω πως το άρθρο είναι για ψαγμένους κι όχι για αδαείς, διαβάστε τους συνδέσμους για περαιτέρω γνώση του θέματος)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα