Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Τότε ξέρεις…Ποτέ δεν ήσουν μόνος σου!




Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος που μάθαμε να νιώθουμε την Αγάπη, είναι εντελώς έξω από την αληθινή Φύση μιας Ανθρώπινης Ύπαρξης και έτσι χρειάζεται υπομονή και παρατήρηση, μια και όλοι έχουμε μια λανθασμένη άποψη για την Αγάπη και όχι μόνο ο ένας ή ο άλλος.
Μεγαλωμένοι μέσα στον υπερβολικό φόβο και την υπερβολική απειλή, θα έχουμε και υπερβολικές απαιτήσεις από τους άλλους και αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί γι' αυτόν τον λόγο οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων διαλύονται, πριν προλάβει η Αγάπη να τους βρει...

Φτιάχνουμε μόνοι μας σπιτικό Vicks (ΒΙΞ)!





Από μικροί όταν κρυολογούσαμε μας έκαναν εντριβές με αυτή την καυτή (και για άλλους παγωμένη) κρέμα Vicks, στο θρυλικό μπλε βαζάκι.
Όταν μας την άπλωναν στο στέρνο και την πλάτη τότε ως δια μαγείας η μύτη ξεβούλωνε, κοιμόμασταν βαθιά και το επόμενο πρωινό ήμασταν ''περδίκι''.
Δεν μπορούσαμε βέβαια τότε να φανταστούμε οτι η εντριβή γινόταν με πετρελαιοειδή!

Κούμαρο, ένα άγριο φρούτο της Ελληνικής χλωρίδας με ιαματικές ιδιότητες.



Οικογένεια: Ericaceae
Γένος: Arbutus
Είδος: Κουμαριά (Arbutus Unedo)
Έξω, το δέντρο είναι γνωστό ως: Strawberry Tree
Η κουμαριά είναι ένα από τα ωραιότερα φυτά της ελληνικής χλωρίδας. Είναι μεσογειακό είδος, αρκετά διαδεδομένο σε όλες τις χώρες της Μεσογείου. Ακόμη υπάρχει στην Ιρλανδία ως ιθαγενές φυτό, (άλλα όχι στην Αγγλία).
Η κουμαριά αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα στην ζώνη των αείφυλλων – πλατύφυλλων, που εκτείνεται μέχρι 1.000 μ. υψόμετρο. Την συναντάμε σε θαμνώνες και δάση, σε ξηρές και πετρώδεις πλαγιές. Επειδή θεωρείτε άριστο καλλωπιστικό φυτό έχει μεταφερθεί σε όλο τον κόσμο. (Αμερική , Αυστραλία κ.λ.π.)

Επίθεση στην κυτταρίτιδα: Ο χυμός ποιου φρούτου την καταπολεμά;


Κυτταρίτιδα. Ο αιώνιος εχθρός. Εκνευριζόμαστε και μόνο στο άκουσμά της. Μα καλά, γιατί πρέπει να υπάρχει; Ο δρόμος από την ξαπλώστρα στη θάλασσα τα αποκαλύπτει όλα. Όχι ότι θα γίνουμε και κομπλεξικές, εντάξει γυναίκες είμαστε, στη φύση μας είναι, θα έχουμε αλλά τουλάχιστον ας φροντίσουμε να έχουμε όσο λιγότερη γίνεται!

Ἀριθμογραφία.


Ἀριθμογραφία.(τοῦ Μιχαὴλ Ἀλεξανδρῆ)

Α. Μέχρι τοὺς χρόνους τοῦ Μ. Ἀλεξάνδρου οἱ ἀριθμοὶ ἐγράφοντο ὁλογράφως: εἷς μία ἕν, δύω, τρεῖς τρία, κ.οκ. Τὰ μέχρι τοῦ 100 ἀπόλυτα καὶ τακτικὰ ἀριθμητικά, τὰ ὁποῖα ὑπολείπονταν τῆς ἑπομένης δεκάδας κατὰ μία ἢ δύο μονάδες, δηλώνονταν περιφραστικὰ μὲ τὴ μετοχὴ δέων/δέουσα/δέον, δέοντες/δέουσαι/δέοντα (28= δυοῖν δέοντα τριάκοντα, 49= ἑνὸς δέων πεντηκοστός). Μόνο οἱ Ἀθηναῖοι εἶχαν ἐπινοήσει καὶ ἐφάρμοζαν ἀριθμητικὸ διὰ συμβόλων σύστημα ἀπὸ τὰ ἀρχικὰ τῶν γραμμάτων τῶν ἀριθμῶν ὡς κάτωθι:

Τα 8 θανάσιμα αμαρτήματα του πολιτισμού μας


2798
Τα 8 θανάσιμα αμαρτήματα του πολιτισμού μας: Απειλείται ο πολιτισμός μας και ο άνθρωπος σαν είδος από αφανισμό; Πότε και πώς ξεφύγαμε από τη φυσική πορεία; Με βαθύ ενδιαφέρον, ο δημιουργός της νέας επιστήμης, της ηθολογίας και κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ, Κόνραντ Λόρεντς, ερευνά με το βιβλίο του «Τα 8 θανάσιμα αμαρτήματα του πολιτισμού μας», τους οχτώ βασικούς κινδύνους που οδηγούν τον άνθρωπο στη γενετική φθορά και στις τρομακτικές συνέπειες που απορρέουν από μια τέτοια πορεία.

Αρσενική και θηλυκή ενέργεια...




Έχει αναφερθεί πολλές φορές και από πολλούς [ερευνητές , ψυχολόγους , εσωτεριστές και κοινωνιολόγους]   ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο σαν άνθρωποι  καλούμαστε  να επιλύσουμε συλλογικά.
Αλλά προέχει πάντα η προσωπική και  ψυχολογική εργασία, η υπευθυνότητα, και η σοβαρότητα του κάθε ενός από εμάς.
Είναι το ζήτημα της…. εξισσορόπισης της αρσενικής και της θηλυκής μας  ενέργειας,  

H Φυσική και οι Νέες Δικτατορίες


Στη σκιά της σβάστικας

ΑΟΥΣΒΙΤΣ

ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Helge Kragh «ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΚΒΑΝΤΩΝ, Η ιστορία της Φυσικής του 20ου αιώνα», Μετάφραση: Γ. Κατσιλιέρης, 2004, εκδόσεις κάτοπτρο
“…… Με την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στη εξουσία ως καγκελαρίου του Ράιχ στις 30 Ιανουαρίου 1933, άνοιξε ένα νέο και θλιβερότατο κεφάλαιο της ευρωπαϊκής ιστορίας. Η Lise Meitner υπήρξε μεταξύ των πολλών ακροατών που παρακολούθησαν τη ραδιοφωνική μετάδοση ενός από τους λόγους του Χίτλερ λίγο προτού το ναζιστικό κόμμα μετατρέψει τη Γερμανία σε δικτατορία. Σε μια επιστολή της προς τον Otto Hahn,χαρακτήριζε το λόγο αυτό μετριοπαθή, διακριτικό και προσωπικό, και προσέθετε: «Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα συνεχίσουν να εξελίσσονται σε αυτό το πνεύμα [...] Τα πάντα εξαρτώνται πλέον από τη σώφρονα μετριοπάθεια».

Μετατόπιση του βορείου πόλου της Γης …


… συνδέεται με το λιώσιμο των πάγων

polar-bear
Από το 2005 έως σήμερα ο βόρειος γεωγραφικός πόλος μετατοπίζεται προς τη Γροιλανδία κατά αρκετά εκατοστά το χρόνο, αποκαλύπτουν δορυφορικές μετρήσεις του γήινου βαρυτικού πεδίου. Και η ασυνήθιστα γρήγορη μετακίνηση των πόλων αποδίδεται στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή και την τήξη των πολικών πάγων.

Ποιος φταίει τελικά;;;





Μεσημεράκι..σε κάποιο καφέ,ξέρετε αυτά τα σύγχρονα τα lounge..μεταξύ αποστολής δεκάδων βιογραφικών για εύρεση εργασίας και ανάγνωσης διάφορων άρθρων,ειδησεογραφικών και συνωμοσιολογικών,φιλικών ή όχι μπλογκς  (απλά πράγματα) θα μου πείτε άνεργος και πίνεις καφεδάκι;; Θα τον έχεις τον τρόπο σου,ξέρετε πόσοι άνεργοι πίνουν καφεδάκι;; Ξέρετε πόσοι πίνουν καφεδάκι την ίδια ώρα που οι συνάδελφοί τους βρίσκονται στις πορείες συγκαλυμμένοι κάτω από πολιτικές ταυτότητες και κατευθυνόμενα συνδικάτα;;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα