Κυριακή 12 Μαΐου 2013

--- Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ UFO! ---



Από τη δεκαετία του 60’ στη χώρα μας, που ουσιαστικά ξεκίνησε ο οργασμός των περιοδικών εκδόσεων, η αναζήτηση άλλων μορφών ζωής διεκδίκησε και αυτή το δικό της μερίδιο. Αν και μέσα στα περιοδικά μυστηρίου δημοσιεύονταν πολλά άρθρα για τους ιπτάμενους δίσκους και τους εξωγήινους, μία μερίδα φίλων των UFO επιθυμούσαν το δικό τους περιοδικό. Έτσι τον Ιούνιο του 1975, οι εκδόσεις «Χρυσή Τομή» του Γ. Σωτηρόπουλου και του Σ. Αλεβιζόπουλου, δημιούργησαν τα «Αινίγματα Του Σύμπαντος», ένα μηνιαίο περιοδικό για την έρευνα του αγνώστου, αλλά κυρίως με θέματα Α.Τ.Ι.Α. ενδιαφέροντος.

Φυτά που φωσφορίζουν αντικαθιστούν τους λαμπτήρες



Δέντρα που φωσφορίζουν και που μια μέρα θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τις λάμπες φωτισμού στους δρόμους αναπτύσσουν τρείς ερευνητές από την Καλιφόρνια.Η πρωτοβουλία τους ονομάζεται «Πρόγραμμα: φυτά που φωσφορίζουν» και συνίσταται στη μεταφορά φθοριζόντων γονιδίων, που συναντάμε για παράδειγμα στις πυγολαμπίδες, στα φυτά έτσι ώστε να λάμπουν στο σκοτάδι.Οι ερευνητές ελπίζουν ότι μια μέρα η τεχνική τους θα μπορεί να εφαρμοστεί σε δέντρα, τα οποία θα αντικαταστήσουν τους συμβατικούς λαμπτήρες.

Πώς επιδρά το κακάο στη διάθεσή μας


Η σοκολάτα και η «γλυκιά» της επίδραση στη διάθεσή μας και στην ψυχολογία μας πάντα προσελκύει το... διατροφικό επιστημονικό ενδιαφέρον!
Άραγε είναι αλήθεια ότι η σοκολάτα και τα προϊόντα με κακάο συμβάλλουν στην καλή μας διάθεση; Ή απλά αγαπάμε τη σοκολάτα και βρίσκουμε δικαιολογίες για να την καταναλώνουμε πιο συχνά; Η σοκολάτα και το κακάο είναι δύο διαφορετικές έννοιες και δεν θα πρέπει να συγχέονται!

Η θαυμαστή αρχαία ελληνική τεχνολογία ...και στην υπηρεσία των οινόφιλων

therapenis

Η αξεπέραστη προσφορά των αρχαίων Ελλήνων στους τομείς της Φιλοσοφίας και των Καλών Τεχνών είναι πασίγνωστη και δεν αμφισβητείται από κανένα. Το ίδιο γνωστή είναι και η προσφορά τους στο χώρο των Επιστημών. Όμως η Τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων είναι σχετικά άγνωστη όπως και οι απίστευτες επιδόσεις τους στον τομέα αυτό.
Η αρχαία ελληνική τεχνολογία περιλαμβάνει εξαιρετικές εφευρέσεις του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος (από το ρομπότ - υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον κινηματογράφο του Ήρωνος και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων) που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου. 
Περίπου 300 λειτουργικά ομοιώματα, αυτής της τεχνολογίας προέκυψαν από 22ετή έρευνα του ερευνητή Κώστα Κοτσανά. Πρόκειται για την εγκυρότερη συλλογή και την πληρέστερη έκθεση του είδους της παγκοσμίως.
Όλα τα εκθέματα και το υποστηρικτικό τους υλικό έχουν δημιουργηθεί από τον ίδιο χωρίς καμιά επιχορήγηση από οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και εκτίθενται μόνιμα στο ομώνυμο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και στο Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών που λειτουργούν στο Κατάκολο υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου.

Βρέθηκε Κρασί 6.500 ετών στην Καβάλα

Kavala


Οι πιο παλιοί οινοποιοί στην Ευρώπη ζούσαν στο αρχαιότερο χωριό των γεωργοκτηνοτρόφων στη Μακεδονία, έναν προϊστορικό οικισμό στην περιοχή Ντικιλί Τας, μόλις 2 χιλιόμετρα από την αρχαία πόλη των Φιλίππων Καβάλας.
Στον προϊστορικό οικισμό, που ανασκάπτεται στο πλαίσιο ελληνογαλλικής συνεργασίας, βρέθηκαν πρόσφατα μεγάλες ποσότητες από απανθρακωμένες ρώγες πατημένων σταφυλιών, ένδειξη ότι φρέσκα φρούτα είχαν πατηθεί για την εξαγωγή χυμού.

Ρωσία: εξωγήινη δραστηριότητα πριν και μετά την πτώση του μετεωρίτη στο Chelyabinsk

Ρωσία: η εξωγήινη δραστηριότητα πριν και μετά την πτώση του μετεωρίτη στο Chelyabinsk

Πρόσφατα κυκλοφόρησε βίντεο στο You Tube που είναι μια καταγραφή των γεγονότων της 16 Φλεβάρη του 2013, στην παγωμένη λίμνη Chebarkul μετά την πτώση του μετεωρίτη. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα δείτε έναν δημοσιογράφο από την τηλεόραση στην παγωμένη λίμνη και πίσω, πίσω, στα δεξιά, μπορείτε να σημειώσετε την παρουσία ενός μαύρου αντικειμένου , ή ένα UFO. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες και βίντεο που σιγά σιγά βγαίνουν στην δημοσιοτητα, και ένα από αυτά παρουσιάζει μια συλλογή από στοιχεία σχετικά με την εξωγήινη παρουσία στο Cheliabynsk, κατά τη διάρκεια και μετά την πτώση του μετεωρίτη.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ – ΣΟΚ: «Μέρκελ, στείλε στρατό στην Ελλάδα»!

20130511-013918.jpgΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ: ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ
-Ο αναλυτής του κόμματος της Μέρκελ προτείνει ανάπτυξη του Μπούντεσβερ παντού
-Μιλά για «δόγμα» που πρέπει να υιοθετήσει το Βερολίνο κατά κοινωνικών αναστατώσεων
-Αναφέρει ρητά ότι πρέπει να σταλεί στρατιωτική μονάδα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Πορτογαλία
-«Να αναλάβουμε την πειθαρχία της Ευρώπης, όπως οι ΗΠΑ κάνουν με τους άλλους»
-Ζητά οργάνωση μέχρι και κατά αντάρτικου στη χώρα μας!
Να στείλει στρατιωτικές μονάδες στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Πορτογαλία, για να 
επιβάλλει την πειθαρχία και να «προλάβει» κοινωνική αναστάτωση και αντάρτικες ενέργειες, προτείνει διαβαθμισμένη μελέτη που έγινε για λογαριασμό του γερμανικού Υπουργείου Άμυνας.

Η δύναμη της θέλησης και οι τεχνικές της αυθυποβολής


                   
Όταν η δύναμη εκδηλώνεται στον άνθρωπο, μπορεί να πάρει πολλές όψεις, ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο αναφέρεται. Ανάμεσα στους δυο άγνωστους και άπειρους κόσμους, των φυσικών δυνάμεων που εκδηλώνονται στον άνθρωπο σαν ένστικτα και του πνεύματος που εκδηλώνεται σαν βούληση, υπάρχει ο χώρος που ανήκει στον άνθρωπο, ο ανθρώπινος κόσμος, ο κόσμος που συλλαμβάνεται με το νου και εκεί η Δύναμη γίνεται γνωστή σαν «θέληση». 

Ο Γίγαντας του Κάρντιφ: Μία από τις μεγαλύτερες φάρσες της ιστορίας


Ο Γίγαντας του Κάρντιφ: Μία από τις μεγαλύτερες φάρσες της ιστορίας

Μια από τις μεγαλύτερες φάρσες της ιστορίας, είχε γίνει στις ΗΠΑ, όταν ένας καπνοπώλης από την Νέα Υόρκη και μάλλον λίγο αμφισβητίας περί των θρησκευτικών, ο George Hull, αποφάσισε να κοροϊδέψει όλη την αμερικανική κοινή γνώμη, κατασκευάζοντας έναν ψεύτικο γίγαντα τον οποίο παρουσίασε ως αυθεντικό.
Ο Hull, το 1868 σε μια συγκέντρωση Μεθοδιστών διαφώνησε μαζί τους για ένα εδάφιο της Γέννεσης όπου ανέφερε πως κάποτε στη Γη είχανε ζήσει γίγαντες. Οπως αναφέρει το βιβλίο «Μια σταγόνα Ιστορία», ο Hull πήγε σπίτι του, πήρε ένα τεράστιο κομμάτι γύψου και ανέθεσε σε έναν ειδικό να το λαξεύσει, έτσι ώστε να πάρει την μορφή γίγαντα και στη συνέχεια το έτριψαν με οξύ προκειμένου να πάρει μαύρο χρώμα. Μετά το έθαψε στο αγρόκτημα του ξαδέρφου του στο Κάρντιφ της Νεας Υόρκης και από πάνω έσπειραν τριφύλλια.

Γιατί είμαι Ανθέλληνας

Γιατί είμαι Ανθέλληνας. Του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου

Του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου


Εχοντας υποστεί πειρατεία από κάθε είδους υστερόβουλους δημαγωγούς και επικίνδυνους ηλίθιους, η έννοια του Έλληνα, όλο και περισσότερο, αποτελεί χαρακτηρισμό που σημαίνει εξοικείωση και συνέργεια με την αθλιότητα που επικρατεί στην Ελλάδα. Την αρνούμαι, και δηλώνω Ανθέλληνας...

Αρωματικά φυτά στο μπαλκόνι σου



Όσο καλός μάγειρα κι αν είσαι. Όσο καλές συνταγές κι αν μαγειρεύεις. Αν λείπουν τα αρωματικά από το φαγητό, έχεις χάσει τη μισή γεύση. Αν λείπει η ριγανίτσα από το τσιτσί, θα είναι άνοστο, άγευστο, ουδέτερο, δε θα το δίνει κανείς σημασία και θα κλαίει σε μία γωνιά. Αν φτιάξεις τζατζίκι χωρίς άνηθο, απλά θα είναι ένα γιαούρτι με κομματάκια μέσα. Τίποτε παραπάνω. 

Τα αρωματικά φυτά τα χρειάζεσαι. Μη το ξεχνάς. Είναι το άλλο σου μισό, φίλε μάγειρα, φίλε ψήστη.

Συγκαλλιέργεια φυτών



Χρησιμοποιήστε αρωματικά, εποχιακά και πολυετή ποώδη μαζί ή κοντά στα λαχανικά, για να προσελκύσετε ωφέλιμα έντομα ή για να απωθήσετε τα βλαβερά. Επίσης, βελτιώστε τη γεύση και το άρωμα κάποιων ειδών, καλλιεργώντας τα μαζί με αρωματικά φυτά.

Για να διακοσμήσετε το μποστάνι σας, μπορείτε να φυτέψετε ανάμεσα στα λαχανικά διάφορα εποχιακά, αρωματικά ή πολυετή φυτά. Ανάλογα με το είδος και το μέγεθος του καλλωπιστικού, αλλά και του λαχανικού, καθώς και το μέγεθος της γλάστρας, μπορείτε να καλλιεργήσετε τα λαχανικά και τα καλλωπιστικά μαζί.

Τι να βάλω στο τραπέζι του Μαΐου: Χόρτα.



Η ελληνική ύπαιθρος είναι γεμάτη από χόρτα τα οποία είναι μια εξαιρετική τροφή. Γι’ αυτό άλλωστε αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ελληνικής διατροφής.

Τι μας προσφέρουν
Τα χόρτα χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης στη χώρα μας παρόλο που σε πολλές άλλες αγνοούν την αξία τους. Έχουν πολλές βιταμίνες κυρίως Ε και C. Περιέχουν επίσης, φλαβονοειδή (αντιοξειδωτικές ουσίες), σίδηρο, ασβέστιο και πολλά ακόμα πολύτιμα για τον οργανισμό μας στοιχεία. Το γεγονός μάλιστα
ότι η κρητική διατροφή είναι πλούσια σε χόρτα που είναι τόσο θρεπτικά ερμηνεύει ως ένα βαθμό και τη μακροβιότητα των Κρητικών. Αυτή την εποχή στο φόρτε τους είναι τα βλίτα, τα αντίδια, τα ραδίκια, τα σέσκουλα και οι βρούβες.

Αντιμετωπίστε οικολογικά τα σαλιγκάρια.



Έχετε κουραστεί να "κυνηγάτε" τα αδηφάγα σαλιγκάρια αλλά δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι χημικό;
Υπάρχει οικολογική λύση για να τα αντιμετωπίσετε. Πως; δημιουργούμε ένα μείγμα αλατιού.

Η αλλόκοτη κοινότητα των ηδονοβλεψιών, στο Τόκιο των 70s.

Kohei Yoshiyuki

The Park: Οι σχεδόν ενοχλητικές φωτογραφίες του Kohei Yoshiyuki. ΣΧΟΛΙΑ (9) 89   Μια νύχτα, στις αρχές του 1970 κι ενώ περπατούσε στο πάρκο Chuo του Τόκιο, ο φωτογράφος Kohei Yoshiyuki παρατήρησε ένα ζευγαράκι να ερωτοτροπεί στο έδαφος. Τίποτε το περίεργο μέχρι εδώ..   Όμως το ζευγάρι δεν ήταν μόνο: Κάποιοι άντρες τους παρακολουθούσαν κρυμμένοι στους θάμνους...

Όλη η Ζωή μας είναι μια μαγεία...



Μέσα της δρουν Δυνάμεις του Φωτός και του Σκότους...

Και κάθε στιγμή ο κάθε άνθρωπος καλείται να επιλέξει την Αγάπη ή τον Φόβο...
Δεν υπάρχουν διαδρομές που περιέχουν μόνο το ένα ή μόνο το άλλο, η καθολικότητα της Ζωής μας, εδώ στον Φυσικό Κόσμο, περιέχει και τα δύο...
Αν επιλέξεις την Αγάπη, αυτό δεν σημαίνει ότι μέσα σ' αυτήν την επιλογή δεν θα δρουν οι αντίθετες Δυνάμεις...
Δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τις πολεμάς μέσα σου, κάθε φορά που μια δοκιμασία σε φέρνει αντιμέτωπο με προκλήσεις...

η ΜΑΝΑ ειναι ο ΦΥΛΑΚΑΣ-ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΟΥ



"5 Χρονών: Σε αγαπώ μανούλα!!!

10 Χρονών: Καλά οτι πεις μαμά
16 Χρονών: Η μαμά μου είναι πολυ ενοχλητική!

Το δαχτυλίδι του Γύγη



H παρέμβαση του Γλαύκωνα σχετικά με την ουσία της δικαιοσύνης – Το παράδειγμα του δαχτυλιδιού του Γύγη.  Ο Σωκράτης ανάγκασε τελικά τον σοφιστή Θρασύμαχο, θιασώτη της άποψης περί δικαίου του ισχυρότερου, (βλ. και ΠΛ Πολ 346e–348b) να παραδεχτεί ότι η δικαιοσύνη είναι μια αρετή της ψυχής που μπορεί να εξασφαλίσει στον άνθρωπο την ευτυχία. Στο σημείο αυτό, όμως, παρενέβη ο Γλαύκωνας, αδελφός του Πλάτωνα. Αυτός διαπίστωσε ότι ο πολύς κόσμος θεωρεί τη συμμόρφωση με τις επιταγές της δικαιοσύνης ως κάτι κοπιαστικό και επαχθές, που αποφέρει, ωστόσο, τεράστια οφέλη, ενώ ο Σωκράτης ισχυρίστηκε ότι η δικαιοσύνη πρέπει να επιδιώκεται όχι μόνο διότι αποφέρει οφέλη, αλλά και γιατί ως προς την ουσία της είναι κάτι καλό. Ζήτησε, λοιπόν, να τεθεί η εξέταση σε άλλη βάση:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα