Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ;


H πτώση του ΑΕΠ που "πέτυχε" η Τρόικα έχει παρατηρηθεί μόνο σε καιρό πολέμου. Aux armes citoyens

«Και εσείς τι κάνετε;». Η αναθεματισμένη ερώτηση ερχόταν ξανά και ξανά σε όλες τις προβολές και τις ομιλίες που πραγματοποιήσαμε στο πλαίσιο της περιοδείας του ντοκιμαντέρ Catastroika σε πέντε πόλεις της Γαλλίας....


Το κοινό κατανοούσε τις περιγραφές της φτώχειας, της εξαθλίωσης και του αυταρχισμού που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, ήταν όμως εμφανές ότι περίμενε και μια δυναμική απάντηση. Πριν από ένα χρόνο αντιμετώπιζαν τους Έλληνες σαν την «επαναστατική πρωτοπορία» της Ευρώπης. Φέτος σαν να ψιλιάστηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Δενδρoφύτευση και Εκδηλώσεις Μνήμης για τη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ του ΠΟΝΤΟΥ



Με σύνθημα «Ξανά – Γεννιέμαι μέσα από τις στάχτες μου», η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος – ΠΟΕ- σε συνεργασία με το Δήμο Πεντέλης, συνδιοργανώνουν δενδροφύτευση για... την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων .

Η δράση μνήμης θα πραγματοποιηθεί πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 και ώρα 11.00 .


Παράλληλα την 18Η Μαΐου οι νεολαίοι της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, τρέχουν για τη ζωή, τρέχουν για τη μνήμη, διοργανώνοντας ποδηλατοδρομία στην Αθήνα, με έναρξη το Μουσείο της Ακρόπολης ώρα 17.30 και λήξη το Σύνταγμα. Θα ακολουθήσει μουσική συναυλία. 

Μια ιστορία έρωτα, ενός λεπτού σιγή


Marina Abramovic & Ulay

image

Οι μεγάλοι έρωτες δεν τελειώνουν ποτέ. Ούτε αρχίζουν. Μόνο διαρκούν σε έναν αιώνιο χρόνο κι είμαστε πάντα εκεί γι’ αυτούς. Κι όταν οι εραστές ξανασυναντηθούν είναι σαν χτύπημα. Χαμογελούν αμήχανα, κοιτούν βαθιά στα μάτια, κουνάνε το κεφάλι κάνοντας νεύμα με το βλέμμα να ξεχειλίζει δάκρυα και τρυφερότητα. Μένουν σιωπηλοί για ένα λεπτό, συγκινημένοι, κι έπειτα αγγίζονται, κρατούν σφιχτά τα χέρια ο ένας του άλλου και λένε αντίο. Και παίρνει λίγη ώρα μέχρι να μπορέσουν ξανά στα μάτια να κοιτάξουν κάποιον άλλο...

«Κόκκινη λίστα» και για τα οικοσυστήματα


Ο πλανήτης βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σύμφωνα με τελευταία αξιολόγηση των ειδικών
«Κόκκινη λίστα» και για τα οικοσυστήματα
Το γιγάντιο φαιοφύκος Macrocystis pyrifera σχηματίζει δάση στα νερά της Αλάσκα

Γλαντ 
Τα θαλάσσια δάση από φύκια στην Αλάσκα είναι οικοσύστημα που αντιμετωπίζει «κρίσιμο κίνδυνο εξαφάνισης»: ο διεθνής οργανισμός που συντάσσει τη λεγόμενη Κόκκινη Λίστα των Απειλούμενων Ειδών καθορίζει τώρα τα κριτήρια για τη δημιουργία μιας αντίστοιχης λίστας για τα οικοσυστήματα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ!!!



Ρεκόρ εισιτηρίων κάνει η τουρκική ταινία «Άλωση 1453».
Κλείνοντας την τρίτη εβδομάδα προβολής στις κινηματογραφικές αίθουσες της Τουρκίας υπολογίζεται ότι ήδη 5.042.994 θεατές έχουν σπεύσει στα σινεμά για να παρακολουθήσουν το στόρι.

Για την ολοκλήρωση της ταινίας ξοδεύτηκαν περισσότερα από 17 εκατ. δολάρια και χρειάστηκαν σχεδόν τρία χρόνια γυρισμάτων και μοντάζ.

Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή του σουλτάνου Μωάμεθ μέχρι τη στιγμή της εισβολής των Οθωμανών στην Κωνσταντινούπολη την αποφράδα Τρίτη 29 Μαΐου του 1453 και χρονικά συμπίπτει με την επέτειο των 560 ετών από την κατάληψη της Βασιλεύουσας.

Τι μπορεί να διεκδικήσει μία σύζυγος από ό,τι αποκτήθηκε μετά το γάμο



Τι προβλέπει ο Νόμος για την περιουσία που αποκτάται κατά τη διάρκεια ενός γάμου; Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να υπάρχουν ώστε ένας σύζυγος να μπορεί να διεκδικήσει μέρος από αυτή; Ο δικηγόρος Βαγγέλης Κραμβουσάνος, από το δικηγορικό γραφείο KT LEGAL εξηγεί.
Κατά τη διάρκεια του γάμου ο κάθε σύζυγος διατηρεί καταρχήν αυτοτελή περιουσία. Πολύ συχνά ωστόσο συμβαίνει η επαύξηση της περιουσίας του ενός συζύγου να γίνεται σε βάρος του άλλου. Όπως είναι φυσικό ένα τέτοιο γεγονός αποκτά σημασία σε περίπτωση λύσης του γάμου, οπότε και ανακύπτει η ανάγκη νομικής προστασίας του ασθενέστερου οικονομικά συζύγου, η οποία επιτυγχάνεται μέσω της θεσμοθετημένης αξίωσης συμμετοχής στα αποκτήματα.

Οι άνδρες δεν ζητούν μόνο το σεξ από τις γυναίκες




Άλλος ένας μύθος καταρρέει! Συγκεκριμένα πρόκειται για το σύνδρομο του Καζανόβα το οποίο δεν ισχύει σύμφωνα με το συγγραφέα και καθηγητή ψυχολογίας Andrew Smiler ο οποίος υποστηρίζει ότι οι άνδρες δεν επιζητούν αποκλειστικά το σεξ από τις γυναίκες.
Μάλιστα σύμφωνα με τον επιστήμονα δεν ισχύει η άποψη ότι όλοι οι άντρες αποζητούν να αυξάνουν τον αριθμό των σεξουαλικών τους παρτενέρ. Αντίθετα, αναζητούν κι εκείνοι συναισθηματική οικειότητα με ένα σύντροφο, όπως ακριβώς και οι γυναίκες.

Τί μας κάνει ευτυχισμένους;



Οι άνθρωποι βρίσκουν την ευτυχία σε διαφορετικές ενασχολήσεις όλους όμως τους κάνει ευτυχισμένους το...σεξ!
Επιστήμονες από το τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Καντέρμπουρι στη Νέα Ζηλανδία, προσπάθησαν να ομαδοποιήσουν και να κατηγοριοποιήσουν τα 10 απλά καθημερινά πράγματα που υπόσχονται ευτυχία. Τα κριτήρια τους ήταν α) η ευχαρίστηση, β) το νόημα και γ) η χαλάρωση που προσφέρουν. Ο επικεφαλής της έρευνας Σάιμον Κεμπ, τόνισε ότι το σεξ, φυσικά και έρχεται πρώτο στη λίστα των πραγμάτων που μας κάνουν ευτυχισμένους.
Τα υπόλοιπά είναι:

Πόσο «Κακές» Είναι Οι «Κακές Συνήθειες»;


Πόσο «κακές» είναι οι «κακές συνήθειες»; (7)
Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από «όχι» και «μη». Άπειρα απαγορευτικά, στα οποία οφείλουμε να υπακούουμε για να προστατεύσουμε την υγεία μας. Τελικά, πόσο «κακές» είναι οι «κακές συνήθειες»;

Γιατί Πρέπει Να Τρώμε Νωρίς Το Βράδυ;


Γιατί πρέπει να τρώμε νωρίς το βράδυ; (1)
Μπορεί η ώρα που τρώμε το φαγητό μας να παίζει ρόλο στη σιλουέτα μας και στη γενικότερη υγεία μας; Κι όμως ναι! Δείτε γιατί…
Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να κοιμόμαστε νωρίτερα από όσο συνηθίζουμε να κάνουμε και ότι ο κακός ύπνος, όχι μόνο μας κάνει να αισθανόμαστε υποτονικοί την επόμενη μέρα, αλλά επίσης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, κατάθλιψη και υψηλή πίεση του αίματος.
Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ακόμη ότι σημαντικά οφέλη αποκομίζουμε κι αν προγραμματίζουμε το δείπνο μας αρκετά νωρίς το βράδυ. Δείτε γιατί…

Σπόροι chia: το ενεργειακό διατροφικό «μυστικό» των Αζτέκων



Για πολλά χρόνια παλιότερα, σε χώρες της Λατινική Αμερικής, εξήραν τους σπόρους chia για τις θρεπτικές τους ιδιότητες, ειδικά για εξαιρετικά δραστήριους ανθρώπους. Ίσως ήρθε η ώρα λοιπόν, να λάβουμε αυτόν τον καρπό σοβαρά υπόψη μας και σήμερα.
Πριν πολλά χρόνια, οι σπόροι chia ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής των Αζτέκων και των Μάγια στη Λατινικής Αμερική και βασική τροφή του στρατού των Αζτέκων, ενώ επίσης χρησιμοποιούνταν και για ιατρικούς λόγους. Για πολλά χρόνια, οι άνθρωποι εξήραν τους σπόρους chia για τις θρεπτικές τους ιδιότητες, ειδικά για εξαιρετικά δραστήριους ανθρώπους. Ίσως ήρθε η ώρα λοιπόν, να λάβουμε αυτόν τον καρπό σοβαρά υπόψη μας.

Μυϊκό πιάσιμο: 5 τρόποι αντιμετώπισης και 3 μέθοδοι πρόληψης



Ο μυϊκός πόνος μπορεί να προκληθεί από την υπερπροσπάθεια, τη σκληρή άσκηση, όταν σηκώσουμε ένα βαρύ αντικείμενο ή κάνουμε μία απότομη κίνηση. Με απλά λόγια, σχεδόν όλοι κάποια στιγμή τον βιώνουμε. Υπάρχει τρόπος να τον αποφύγουμε και αν όχι, πώς μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε;
Ενώ δεν υπάρχει καμία θαυματουργή θεραπεία για την εξάλειψη του πόνου των μυών, υπάρχουν κάποιες τεχνικές που βοηθούν στην ανακούφισή του. Οι συμβουλές που ακολουθούν, θα σας απαλλάξουν από τον έντονο πόνο πολύ σύντομα, ενώ τα «διατροφικά μυστικά»,  θα σας προκαλέσουν (σχεδόν) ανοσία.

Ενός "λάθους" μύρια έπονται - ο ρόλος της Δημουλά και η υποχρέωση του κοινού

Δεν θα προσπαθήσω καν να παραφράσω τα λεγόμενα της Κικής Δημουλά για να διασώσω την όποια κοινωνική εικόνα της, όπως, δυστυχώς, έτρεξαν να κάνουν ορισμένοι. Αν υπήρξε παρεξήγηση των δηλώσεών της ή όχι αυτό είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει την ίδια, πρωτίστως, κι ύστερα οποιονδήποτε άλλο.

Εντούτοις πρέπει να επικεντρωθούμε σε δύο πράγματα. Το ένα αφορά στην ποιητική προσωπικότητα της Δημουλά και το άλλο στην αντιμετώπιση αυτής της προσωπικότητας από το μέσο αναγνώστη. 


8 Στρατιώτες Των ΗΠΑ Εξαφανίστηκαν Κατά Την Προσπάθεια Μετακίνησης Αρχαίας Ιπτάμενης Μηχανής Από Σπηλιά Του Αφγανιστάν!!!


Αυτό που προκάλεσε την ξαφνική βιασύνη των πλέον ισχυρών ηγετών του δυτικού κόσμου να πάνε στο Αφγανιστάν, η έκθεση αυτή συνεχίζει, ήταν για να δουν άμεσα την ανακάλυψη από Αμερικανούς στρατιωτικούς επιστήμονες αυτού που  περιγράφεται ως "Vimana", παγιδευμένο σε ένα "Time Well" (πηγάδι χρόνου) που έχει ήδη προκαλέσει την «εξαφάνιση» τουλάχιστον 8 Αμερικάνων στρατιωτών κατά την προσπάθεια να το μετακινήσουν από το σπήλαιο  μέσα στο οποίο βρίσκεται  σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις εδώ και 5.000 χρόνια.

Συγχώρεσε αυτόν που φοβάται...






 
Ο δρόμος για να γνωρίσεις τον Εαυτό και τους άλλους είναι πάντα μοναχικός. Και να θυμάσαι: Τα εμπόδια τα έβαλες εσύ στον Εαυτό σου, τα επέλεξες σε επίπεδο Ψυχής. Για να ξεπεράσεις τελικά τον Εαυτό σου, να αφυπνισθείς, να ελευθερωθείς από τα ''τεχνητά δεσμά''. Τίποτα δεν υπάρχει αν δεν εστιάσεις την προσοχή σου πάνω σ' αυτό. Υπάρχει ό,τι εσύ θελήσεις. Η ''Απελευθερωτική Αυτοτιμή'' είναι η μεγαλύτερη Τιμή στον Εκδηλωμένο πια Θεό μέσα σου!

NASA: ΤΟ «ΞΥΠΝΗΜΑ» ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ! ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ «ΞΥΠΝΗΣΕ» - ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ‼! (ΒΙΝΤΕΟ)



hlios
Είναι η εντυπωσιακή φωτογραφία που κατέγραψε το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής της NASA.
Σε αυτήν βλέπουμε μια γιγάντια Μαζική Έκρηξη στην Κορώνα του Ήλιου, η οποία δημιούργησε ένα τεράστιο περιστρεφόμενο κύμα.
Οι ειδικοί λένε ότι είναι άλλο ένα σημάδι ο ήλιος "ξυπνάει". Αυτές οι εκρήξεις μπορεί να στείλουν έως και ένα δισεκατομμύριο τόνους σωματιδίων στο διάστημα, σε ταχύτητες άνω των 1,5 εκατομμύρια χιλιομέτρων την ώρα.

Υπήρχε Ηλεκτρισμός στην Αρχαία Ελλάδα;


ipios posidonas (3)

Υπήρχε Ηλεκτρισμός στην Αρχαία  Ελλάδα;  Αν δούμε τον ΠΑΥΣΑΝΙΑ, και συγκεκριμένα στα  Αρκαδικά, 10, 1  διαβάζουμε
«…Πάνω από το στάδιο είναι το όρος Αλήσιον που λένε πως οφείλει το όνομά του στην άλη (περιπλάνηση) της Ρέας.
2. Στο πιο χαμηλό μέρος του βουνού βρίσκεται το ιερό του Ίππιου Ποσειδώνα (σημερινή Μαντίνεια) …
3. Απαγόρευσαν την είσοδο των ανθρώπων στο ιερό, χωρίς να υψώσουν εμπόδιο στην πόρτα, αλλά τεντώνοντας εκεί νήμα μάλλινο, επειδή ίσως πίστευαν πως κι αυτό θα προξενούσε φόβο στους τότε ανθρώπους που τιμούσαν τα θεία, ίσως όμως υπήρχε και κάποια δύναμη στο νήμα.  

Γκρίζα μαλλιά… τέλος;


Ένδειξη σοφίας και γοητείας είναι για κάποιους τα γκρίζα μαλλιά, ενώ για άλλους αποτελούν απλά πονοκέφαλο… 
«Θεραπεία» κατά των λευκών μαλλιών που συνοδεύουν συνήθως την προχωρημένη ηλικία, φαίνεται ότι βρήκαν Ευρωπαίοι επιστήμονες, οι οποίοι κατάφεραν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω χαρίζοντας τους το χαμένο χρώμα τους. Η ερευνητική ομάδα από την Ολλανδία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, κατάφερε να εντοπίσει τη «ρίζα» του… κακού που οδηγεί στον αποχρωματισμό της τρίχας, στο οξειδωτικό στρες των επιδερμικών κυττάρων της κεφαλής.

Η ΕΙΚΟΝΑ




Αν συγκρίνουμε τις παλαιότερες εποχές....σε σύγκριση με τις σημερινές....κάνουμε διάφορες διαπιστώσεις ως προς τις εντυπώσεις που δεχόμαστε εις την νοητική μας οθόνη....σε σχέση πάντοτε με τις προσλαμβάνουσες ΕΙΚΟΝΕΣ......οι οποίες διαχέονται μέσα στην Ψυχή μας.....από τις εξωτερικές μας αισθήσεις. 

Σήμερον μέσω της γρήγορης κινηματογραφικής κίνησης των ΕΙΚΟΝΩΝ που προσλαμβάνουμε....είτε από τις ταινίες, τις διαφημίσεις, τα κινηματογραφικά έργα, την τηλεόραση και κάθε λογής βίντεο και βιντεοπαιχνίδια....διαπιστώνουμε μια γρηγοράδα και μια εναλλαγή ΕΙΚΟΝΩΝ που εμμέσως πλην σαφώς μας οδηγούν ως ένα παραπλανητικό μέσο....διότι η αποτύπωση σημειοδοτεί μιαν αλλαγή του Συνειδησιακού κλίματος και μια διάσπαση της Ψυχικής μας ηρεμίας και ενότητας.

Φενγκ σούι για πιο γεμάτο πορτοφόλι...!!!


Για να φέρεις στη ζωή σου την ευνοϊκή ενέργεια του πλούτου, για να έχεις καλοτυχία στα οικονομικά σου, το φενγκ σούι μπορεί να αποδειχθεί ένας πολύτιμος σύμμαχος. Με τις συμβουλές που ακολουθούν, θα βελτιώσεις τον προϋπολογισμό σου. 


Αλλά μην ξεχνάς το γνωστό «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Γιατί χρειάζεται και η δική σου αισιόδοξη στάση για να λειτουργήσουν όλα αυτά. Να προσθέσεις κι εσύ τη δική σου θετική ενέργεια. Και να εφαρμόσεις ό,τι θα διαβάσεις εδώ με επιμονή και… υπομονή! 

Μάθε τι σημαίνει η μέρα γέννησης σου...!!!


Ποια μέρα γεννήθηκες; Γεννήθηκες Σάββατο, Κυριακή, άλλη μέρα; Πως σε επηρεάζει η ημέρα που γεννήθηκες;

Είναι γνωστή η αντίληψη ότι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν το Σάββατο έχουν την ιδιότητα οι ευχές ή οι ...κατάρες τους να «πιάνουν» περισσότερο από των άλλων. Πέρα από αυτό όμως, που μπορεί να είναι και καθαρή πρόληψη ανάλογα με τον τρόπο που το βλέπει κανείς, η κάθε μέρα της εβδομάδας επηρεάζει με κάποιο τρόπο όσους γεννήθηκαν σε αυτήν. Αν λοιπον....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα