Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Αιωνιότητα και Προπατορικό Αμάρτημα


Πάσχα 1984: Αιωνιότητα και Προπατορικό Αμάρτημα: Το Πάσχα του 1984 πλησίαζε όταν μόλις είχα μετακομίσει στο Norwich της Αγγλίας. Ένας από τους πρώτους ανθρώπους που γνώρισα στη νέα μου πόλη, εντελώς τυχαία, ήταν ο αγγλικανός Επίσκοπος της μεσαιωνικής πόλης. Αφού με ξενάγησε στον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό, πιάσαμε κουβέντα μακρά περί… οικονομικής θεωρίας – τον ενδιέφερε ιδιαίτερα επειδή η ανεργία τότε στη Βρετανία είχε χτυπήσει κόκκινο, ξεπερνώντας τα 3,5 εκατομμύρια ψυχές.

Μέλι, Μέλισσες και Μελισσεύς




Μέλισσες  των Μαλίων, ένα σπάνιο μινωικό κόσμημα του 18ου-17ου αιώνα π.Χ.Χ
"Η Μέλισσα είναι μία σημαντική μορφή  που σχετίζεται με την ανατροφή του Δία. Συχνότερα αναφέρεται σαν νύμφη, που ήταν κόρη του βασιλιά της Κρήτης Μελισσέα και δίδαξε στους ανθρώπους τη μελισσοκομία.

Η Μέλισσα έδινε το μέλι της στο θείο βρέφος και παράλληλα φρόντιζε να παίξει μαζί του και να του παρέχει ότι χρειαζόταν σαν παιδί. Παραλλαγές του μύθου που μιλάνε για δύο τουλάχιστον Μέλισσες, όπως ο μύθος του Απολλόδωρου που αναφέρει ότι ο Δίας ανατράφηκε από τις δύο κόρες του βασιλιά της Κρήτης Μελισσέα, τις νύμφες Αδράστεια και Ίδη, αυτές οι νύμφες τον τάιζαν γάλα και μέλι..."

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



Σύμφωνα με μαρτυρία του Παυσανία, ο στρατηγός Παυσανίας σαράντα χρόνια μετά την μάχη μετέφερε τα οστά του Λεωνίδα στην Σπάρτη όπου και υπάρχει μέχρι σήμερα ένας λιτός τάφος, το Λεωνιδαίο, ένα ναόμορφο οικοδόμημα όπου, σύμφωνα με την παράδοση,μεταφέρθηκαν και ετάφησαν τα οστά του ένδοξου βασιλιά που έχει χρονολογηθεί ότι κτίστηκε την εποχή της μάχης των Θερμοπυλών, και έχει συνδεθεί επί χιλιετηρίδες στην λαϊκή συνείδηση με τον Λεωνίδα, βρίσκεται κοντά στην μεγαλοπρεπή εκκλησία του Οσίου Νίκωνος του μετανοείτε........

ΣΕΙΡΙΟΣ Ντοκιμαντέρ




Ημικρανίες και διατροφή


Οι ημικρανίες είναι μια κατάσταση η οποία συνήθως είναι χρόνια και κληρονομική, χαρακτηρίζονται δε από επεισόδια επαναλαμβανόμενων πονοκεφάλων, μέτριας ή μεγάλης έντασης, τα οποία διαρκούν από 4 έως και 72 ώρες. Πρόκειται για πόνο μονομερή και παλλόμενο, ο οποίος ενίοτε συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα όπως ναυτία, φωνοφοβία και φωτοφοβία. Μέχρι τώρα έχουν εντοπισθεί κάποιοι παράγοντες οι οποίοι φαίνεται πως ευθύνονται για την έναρξη ή την παρατεταμένη διάρκεια των κρίσεων ημικρανίας, χωρίς όμως ακόμα να έχουν γίνει γνωστοί οι ακριβείς μηχανισμοί που τις προκαλούν. Στη βιβλιογραφία αναφέρονται παράγοντες οι οποίοι σχετίζονται είτε με τη διατροφή είτε με ορμόνες είτε με το περιβάλλον. Ο πιο συχνά αναφερόμενος παράγοντας είναι το άγχος, ενώ άλλοι συχνοί μη διαιτητικοί παράγοντες είναι οι ορμόνες στις γυναίκες, οι διαταραχές κατά τη διάρκεια του ύπνου και ο καιρός.

Σαν σήμερα,στις 5/5/1893 ξεσπά ο "Πανικός του 1893", με Κραχ στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ



Αφίσα από το το μελόδραμα του Μπρόντγουει "The War On Wealth", με bank runs, κτλ, εμπνευσμένο από τον "Πανικό του 1893", όπως ονομάστηκε αυτή η συγκεκριμένη κρίση

Σαν σήμερα, στις 05/05/1893 έχουμε Κραχ στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σε μία τεράστια καπιταλιστική κρίση που αργότερα ονομάστηκε "Πανικός του 1893". Οπότε σας εύχομαι "χρόνια πολλά", "να αγαλιάσει η ψυχή σας" και άλλες τέτοιες ψιλοκενές ευχές, και προχωράμε:

Η Αμερική βρισκόταν τότε στη λεγόμενη "Guilded Age", σε μια εποχή πολύ μεγάλης καπιταλιστικής ανάπτυξης, που σε πολλά σημεία θύμιζε κάπως τη σημερινή Κίνα: Η χώρα δηλαδή αναπτυσσόταν γοργά, αλλά άνισα, με πολλούς φτωχούς να δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες (λίγο μετά οι εργάτες επαναστάτησαν ζητώντας το 8ωρο), και τους λίγους καπιταλιστές να ελέγχουν τα πάντα.

Γνωρίστε το Μύρτιλλο ή Blueberry

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6FcXVEb9cXS4j6FGGopuS-bHKOzfLYGN9QpZk8erTFDaC1_csHzrG1lLV1z7Loxi9okjzp4dikYNLvuBNQ0uB5X8Dsj70oHJpm40j3wCXA9NRRUGHaTb4GnE8W4J7ugU1EKLfUL5DNYFs/s400/%25CE%25BC%25CF%2585%25CF%2581%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25BB%25CE%25BF.jpg



Μπλε, το χρώμα του καλοκαιριού! Θάλασσα, γαλανός ουρανός και μύρτιλλα. Ή κατά κόσμο, blueberries. Ένας καρπός που τα οφέλη του δεν είναι ακόμη τόσο διαδεδομένα στην χώρα μας, αν και το κλίμα και η ελληνική φύση είναι ιδανικά για την καλλιέργειά του. Απαντώνται αυτοφυή σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας, κυρίως στη Δράμα, και της Θεσσαλίας.

Χρήσιμες συμβουλές για το Πασχαλινό τραπέζι




• Αποφεύγετε να τρώτε όρθιοι. Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί πάνω από ένα μπουφέ επιλέγοντας διαρκώς διάφορα εδέσματα χωρίς να ξέρουμε πόσο τρώμε τελικά. Σερβιριστείτε και απολαύστε το φαγητό σας καθισμένοι. Αυτόματα θα έχετε καλύτερο έλεγχο του πόσο τρώτε.

• Μην ξεχνάτε να τρώτε αργά. Όταν τρώμε γρήγορα, τρώμε περισσότερα, δεν απολαμβάνουμε τις πλούσιες γεύσεις και οσμές των νόστιμων εδεσμάτων που μας προσφέρονται στις γιορτές. Επιπρόσθετα δεν γίνεται καλό μάσημα των τροφών και είναι αιτία δυσπεψίας.

Αδώνεια: Το Πάσχα των Αρχαίων Ελλήνων

Αδώνεια: Το Πάσχα των Αρχαίων Ελλήνων

Στις παραδόσεις των λαών της ανατολικής μεσογείου, υπάρχουν τουλάχιστον 16 θεοί που βιώνουν το δράμα του θανάτου αλλά και ταυτόχρονα την λύτρωση της αναστάσεως.

Στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο εκτός από τον Δία/Φελχανό και τον Διόνυσο/Ζαγρέα , ο σημαντικότερος Θεός που πεθαίνει και ανασταίνεται , είναι ο ‘ Αδωνις

Σύμφωνα με την παράδοση ο Αδωνης ήταν γιός του Κινύρα κι της Σμύρνας. Όταν γεννήθηκε ήταν τόσο πανέμορφο μωρό που μόλις τον είδε η Θεά Αφροδίτη τον ερωτεύτηκε και για να μην τον χάσει τον έβαλε σε μία λάρνακα και τον εμπιστεύθηκε στην Περσεφόνη, την Θεά του Κάτω Κόσμου.

Ζηζή Πατεράκη: Το "Πάτερ Ημών" έχει πολύ μεγαλύτερο νόημα από αυτό που του είχε δοθεί μέχρι σήμερα.


Ζηζή Πατεράκη: Το "Πάτερ Ημών" έχει πολύ μεγαλύτερο νόημα από αυτό που του είχε δοθεί μέχρι σήμερα.

Το Πάτερ ημών έχει πολύ μεγαλύτερο νόημα από αυτό που του είχε δοθεί μέχρι σήμερα. Ο Έμμετ Φοξ έχει κάνει μια εμπεριστατωμένη μελέτη και μεταφέρει το αληθινό και ουσιαστικό νόημα της προσευχής που δόθηκε από τον Ιησού χριστό στην Ανθρωπότητα.

Τρώγαν Κορίτσια στο Jamestown, αναφέρει το Smithsonian.


2
Το γνωστό σε πολλούς Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Smithsonian Institution σε μία παρουσίαση που έγινε την περασμένη Τετάρτη ανακοίνωσε ότι υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που συνηγορούν στην ύπαρξη ενός περιστατικού κανιβαλισμού μίας 14χρονης Βρετανίδας στην πόλη  Jamestown της Βιρτζίνια το 1609.

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ




Α. ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ.

1.  Να μιλάς με ακεραιότητα.

2.  Να μην κουτσομπολεύεις.

3.  Να μιλάς με Αγάπη.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Ben Fulford 30/4/2013

Απελπισμένοι Sabbatean μαφιόζοι προσπαθούν να δωροδοκήσουν τον Putin με προσφορές παγκόσμιας εξουσίας.

до свидания сионистов (Goodbye Zionists)
   Η μαφία που λατρεύει το Σατανά και πήρε τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Δύσης προσφέρει κυριολεκτικά τον κόσμο στον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία, σύμφωνα με ένα γνωστικό illuminati grandmaster και έναν πράκτορα της MI6. Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί η Ρωσία επίσημα συμβαδίζει με τον προφανώς ψεύτικο βομβαρδισμό της Βοστώνης, μια επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου εναντίον του Αμερικανικού λαού. Μπορεί επίσης να είναι γιατί έχει δοθεί το πράσινο φως για την Ιαπωνία και τη Ρωσία να διευθετήσουν μια εδαφική κρίση που διήρκεσε από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα Πρώτα Γενετικώς Τροποποιημένα Μωρά Γεννήθηκαν!!!



Οι πρώτοι  γενετικώς τροποποιημένοι οι άνθρωποι στον κόσμο έχουν δημιουργηθεί, αποκαλύφθηκε χθες το βράδυ.

Η αποκάλυψη ότι 30 υγιή μωρά γεννήθηκαν μετά από μια σειρά πειραμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες προκάλεσε νέα οργισμένη συζήτηση σχετικά με τη δεοντολογία.

Μέχρι σήμερα, δύο από τα μωρά έχουν δοκιμαστεί και έχουν βρεθεί να περιέχουν γονίδια από τρεις «γονείς».

Σε ευχαριστώ που είσαι κομμάτι της ζωής μου!



"Ποτέ δεν ξέρεις πότε είναι κοντά σου ο Φύλακας άγγελός σου, γι' αυτό πρέπει να δοκιμάζεις."

Σε ευχαριστώ που είσαι κομμάτι της ζωής μου!

Οι άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας είτε για κάποιο λόγο, είτε για ορισμένο χρόνο, είτε για πάντα. 

Όταν ξέρεις αυτό, ξέρεις και τι να κάνεις για τον κάθε άνθρωπο.

Όταν κάποιος είναι στη ζωή μας για κάποιο λόγο, συνήθως απαντά σε μία ανάγκη μας που με κάποιο τρόπο έχουμε εκφράσει. 

Κοράνι: οι 150 (πιο) "θανάσιμες" σελίδες! Κι όποιος αντέξει ας τις διαβάσει. Μετά απ' αυτό μην πεις ότι δεν ήξερες...(Μέρος Γ' -αποσπάσματα)


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 45o
Ο ΚΑΠΝΟΣ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 23  από 59


8. « Με το να πλανιούνται μέσα στην αοριστία της αμφιβολίας, οι άπιστοι κοροϊδεύουν τη διδασκαλία μας».

9. « Θα τους δεις τη μέρα που ένας κατασκότεινος πέπλος θα καλύψει το στερέωμα».

10. « Θα τους τυλίξει. Θα είναι τρομερό μαρτύριο αυτό».

14. « Αν κάνουμε λιγότερο σκληρές τις τιμωρίες μας, θα ξαναγυρίσουν στην απιστία».

Κοράνι: οι 150 (πιο) "θανάσιμες" σελίδες! Κι όποιος αντέξει ας τις διαβάσει. Μετά απ' αυτό μην πεις ότι δεν ήξερες...(Μέρος Β' -αποσπάσματα)


του Γιώργου Ανεστόπουλου

Οι εκατόν πενήντα από τις περίπου τετρακόσιες σελίδες του Κορανίου είναι γεμάτες με Φλογερές προτροπές προς τους Πιστούς να συμβάλλουν με κάθε μέσο - «ακόμη και χύνοντας το αίμα των Απίστων» - στην Δημιουργία ενός Παγκόσμιου Χαλιφάτου του Ισλαμ. Γεγονός που φαίνεται ευδιάκριτα κυρίως στις προ του 1980 μεταφράσεις του Κορανίου που ήταν πιο «πιστές» στο «σκληρό γράμμα και νοηματική» του Αραβικού πρωτοτύπου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα