Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Για μια προσπάθεια αποσυμβολισμού του 3+Ε


"Ο κόσμος είναι ένα συμβολικό αντικείμενο"

Salustio

Ένα σύμβολο παράδοξο όσο και ελκυστικό στην αισθητική του. Θα αποτελούσε ίσως αδιάφορο για τους περισσότερους αν δίπλα του δεν στέκονταν ένας μεγάλος αριθμός από ιστορίες που η ατμόσφαιρα του ρομαντικού τις διακατέχει. Γνωστό λοιπόν για κάποιους ως το αυτοκρατορικό σύμβολο των Ουράνιων Έψιλον, ή απλά της γνωστής Ομάδας Έψιλον. 

ΤΟ ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΟ

Μερικά παιδιά, μεγαλώνουν πριν την ώρας τους. Νομίζω ότι είναι ένα απωθημένο που έχουν οι μαμάδες και το βγάζουν όλο πάνω στα παιδιά τους. Δηλαδή ότι δεν μπόρεσαν  να κάνουν, έχουν την απαίτηση να το κάνουν τα παιδιά τους. Όμως αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος, που οδηγεί το παιδί να χάσει την προσωπικότητα του. Δεν είναι και λίγες οι φορές που βλέπουμε ένα δεκάχρονο να βάφεται σαν μασκαράς, με έντονη σκιά και κραγιόν και η μαμά απλά να καμαρώνει. Δεν διστάζουν ακόμα και να βάψουν τα μαλλιά των κοριτσιών αυτών, που στην ουσία είναι βρέφη. Εδώ αρχίζει και η περιπέτεια του παιδιού όμως, γιατί χάνει την παιδικότητα, μαζί με την αθωότητά του.

«ΠΡΕΠΕΙ»


Η ΛΕΞΗ «ΠΡΕΠΕΙ» - ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΜΗ ΑΓΑΠΗΣ
Η ΑΛΛΙΩΣ ΑΓΑΠΟΦΑΝΕΙΑΣ

Πόσες φορές στην ζωή μας έχουμε ακούσει αυτό το «πρέπει», που διέβρωσε σε βάθος την πληροφορική δομή της ψυχής μας και μας κατάντησε βίο- τηλεχειριστήρια?
Αμέτρητες φορές… 

ΠΩΣ ΝΑ Σ'ΑΓΓΙΞΩ....


Πως να σ'αγγίξω?
Με ποιά χέρια ακάθαρτα,
να πιάσω τα όνειρά σου,

ΣΑΝ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ Η ενέργεια των αρχαίων ιερών ναών


Ο Alvin Holm είναι καθηγητής Αρχιτεκτονικής στην Pensylvania και λάτρης της αρχαίας Ελλάδας. Ευρισκόμενος στη χώρα μας για να μιλήσει σε συνέδριο στη Σαμοθράκη με θέμα τα "Καβείρια Μυστήρια" , μίλησε για τις αόρατες δυνάμεις που κρύβει μέσα της η αρχαία αρχιτεκτονική και η επίδραση που έχουν στον ψυχισμό αλλά και στο σώμα μας οι αρχαίοι ναοί.

Είμαστε υπνωτισμένοι


ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ
 Από την εποχή του Πλάτωνα ως σήμερα πολλοί σημαντικοί άνθρωποι του πνεύματος επιμένουν πως όλοι βρισκόμαστε σε κατάσταση ύπνωσης. Υπάρχουν, μάλιστα, 4 βασικά επιχειρήματα που στηρίζουν αυτή την άποψη.

Οι ταξιδιώτες της ασημένιας κλωστής : Τα εξωσωματικά ταξίδια


Ταξίδια έξω από το σώμα σε παράλληλα σύμπαντα και σε άλλες διαστάσεις. Μπορούν να συμβούν στον καθένα!
Ίσως έχει συμβεί και σε σας: μια στιγμή που βρισκόσασταν σε βαθιά χαλάρωση , μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, ίσως να νιώσατε ότι γλιστρήσατε έξω από το σώμα σας και για λίγο νιώθατε να επιπλέετε στο χώρο μέσα σε ένα άλλο, λεπτοφυέστερο σώμα. Αν σας συνέβη, τότε ανήκετε στο αξιοζήλευτο ποσοστό εκείνων που έζησαν μια εμπειρία αστρικού ταξιδιού. Πρόκειται για μια κατάσταση που έχει καταγραφεί από την αρχή της ύπαρξης του ανθρώπου σε όλους τους πολιτισμούς και σε όλες τις εποχές. Τα ονόματα που της έχουν δοθεί είναι πολλά: αστρικό ταξίδι, εξωσωματική εμπειρία, αστρική προβολή, εξωσωμάτωση. Ο διεθνής όρος είναι O.B.E. (Out of Body Experience) και έτσι έχει καταχωριστεί επισήμως από τα ερευνητικά εργαστήρια που μελετούν το φαινόμενο. Ανάμεσά τους είναι τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης, του Ντιουκ, του Μπρίστολ, της Βραζιλίας, του Εδιμβούργου και το Ίδρυμα Ερευνών του Στάνφορντ.

Άφαντοι κι αόρατοι


     Μπορούμε να γίνουμε αόρατοι; Ποιοι το έχουν καταφέρει και πώς;
Φανταστείτε μια κάπα που όταν τη φοράτε κάτω από έναν ορισμένο φωτισμό να γίνεστε αόρατη. Ε, λοιπόν αυτός δεν είναι πια ένας ευσεβής πόθος αλλά μια πραγματικότητα φτάνει η κάπα σας να είναι φτιαγμένη από μεταϋλικά. Πρόκειται για μια ανακάλυψη της επιστήμης που κατάφερε να δημιουργήσει  υλικά που έχουν παράξενη συμπεριφορά απέναντι στο φως.

Παρελθόν vs μέλλον


Η ικανότητά μας να μαθαίνουμε νέα πράγματα, να τα καταγράφουμε και να τα αποθηκεύουμε με τον πιο αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο στη μνήμη μας αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση της επιβίωσής μας.

Ο εγκέφαλος καλείται αδιαλείπτως να «ερμηνεύει», δηλαδή να νοηματοδοτεί τις πληροφορίες που προσλαμβάνει καταφεύγοντας σε όσα ήδη γνωρίζει, προκειμένου να «αποφασίσει» ποιες ενέργειες πρέπει να κάνει.

Εμείς οι αθάνατοι




Η Πύλη προς την αιωνιότητά μας
…επικράνθη ο άδης και γαρ κατηργήθη…
Αφιερωμένο στον Άγγελο, εσένα!

Είσαι!
Αείζωο και σοφό ον, αιώνιο, φυσικό, δυνατό και όμορφο παιδί του απείρου, ένα θαυμάσιο πολυδύναμο πεδίο κβαντικών δυνατοτήτων.
Είσαι Εσύ, άντρας ή γυναίκα, μια αυτογενής εκδηλωμένη νοημοσύνη, που χορεύει με τις πιθανές εκδοχές τις οποίες περιέχει ως ελεύθερη επιλογή μέσα στην άπειρη ελευθερία, ευτυχία και δυνατότητα .
 Εδώ, τώρα, είσαι μπροστά στο μεγαλύτερο τόλμημα της εμπειρίας σου.
Να ζήσεις αυτό το ταξίδι
αιώνια και με αυτεπίγνωση,
με τη μορφή συνείδησης που επιλέγεις να είσαι!
Έλα να γνωρίσουμε μαζί την αρχή
για την ομορφιά, τη ζωή, τη σοφία σου!

Δημιουργείστε τα όριά σας

 
 
 Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα όρια ανάμεσα σε σας και τους άλλους έτσι ώστε να σας φέρονται με σεβασμό και με τους κατάλληλους τρόπους.

Τα όριά σας επιτρέπουν στους άλλους να γνωρίζουν τι είστε διατεθειμένοι να δεχτείτε όσον αφορά την συμπεριφορά τους, την γλώσσα τους και την τοποθέτησή τους.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΒΑΜΠΙΡ...(ΒΙΝΤΕΟ)


ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΒΑΜΠΙΡ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ Η ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΖΩΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ .Πόσες φορές δεν έχουμε γνωρίσει πρόσωπα που τελικά με την πρώτη ματιά νοιώθουμε ότι είμαστε χάλια και πολύ κουρασμένοι ή βλέπουμε τη διάθεση μας να πέφτει απότομα,Αισθάνεσθε κουρασμένοι και στραγγισμένοι μετά απο μία συνάντηση μαζί τους. Όταν αισθάνεστε υποχρέωση ή ευθύνη, ή σας ρίχνουν ευθύνες και ενοχές για το ένα ή το άλλο π.χ. « γιατί το κάνεις αυτό σε μένα, δεν το περίμενα απο σένα, δεν με αγαπάς αρκετά

ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Eνεργειακή θρέψη και ενεργειακά βαμπίρ .
  Ομιλία του Geoffrey Hoppe για το ραδιόφωνο

( global teleclass ) Noέμβριος 2010, Κολοράντο, U.S.A.

  Γεια σας, σήμερα θα μιλήσουμε για τα ενεργειακά βαμπίρ και το κλέψιμο ενέργειας.
 Πολλές φορές , όταν αισθάνεστε κουρασμένοι, στραγγισμένοι, μπερδεμένοι ή αποπροσανατολισμένοι, πιθανόν να έχετε πέσει θύμα βαμπιρισμού.
Θρέφονται από εσάς κυριολεκτικά και σας κλέβουν ενέργεια.
Αυτό γίνεται συνέχεια στο περιβάλλον σας και πρέπει να μπει ένα τέλος.
 Αυτό θα οδηγήσει σε πιο υγιείς και αυθεντικές σχέσεις και πάνω απ’ όλα στη επιστροφή της χαράς στη ζωή σας.  
Θα μιλήσουμε για τα συμπτώματα, πώς γίνεται το θρέψιμο και τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό.

Σεξουαλική ενέργεια …ή ενέργεια της δημιουργίας… [ ο νόμος του τρία ]



Το σεξ , …..η σεξουαλικότητα , είναι ένα ζήτημα πολύ προσωπικό και  ιδιαίτερο ,  που ο κόσμος έχει μάθει να το περιβάλει πολλές φορές με  μυστήριο, και με δογματισμό, αναγνωρίζοντας όμως σε αυτό μια τεράστια ενεργειακή  δύναμη ευχαρίστησης και πληρότητας .
Αλλά και πολλές  φορές μια αδυναμία να συνεργαστεί αρμονικά με αυτήν την ενέργεια .

Οι ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ



_Οι ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ δεν είναι ανάγκη να γίνουν πολιτικοί, ιατροί ή
δικηγόροι ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ..
Δεν περιμένουν ΤΙΠΟΤΑ από την κοινωνία.
Διότι τη γνωρίζουν από μικροί όταν ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΣΗΜΑΣΙΑ
ενώ την έκριναν ήδη. Ακόμα κι ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΙ ΕΞΑΡΧΗΣ,
ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ...

Πυραμίς



Το όνομα  Πυραμίς

Η πυραμίς στην Αιγυπτιακή γλώσσα λέγεται "Μερ" και είναι αυθύπαρκτος λέξις, χωρίς να έχει καμμιά σχέση προς οποιαδήποτε άλλη αιγυπτιακή λέξη (βλ. Δ. Φ. Αντωνιάδη: "Αι πυραμίδες και οι ιδρυταί των", εκδ.1960-Αθήναι, σελ. 39-40).
Η λέξις πυραμίς είναι γνησίως Ελληνική, πιθανά προερχόμενη από τον όρο  "Περεμούς" , ο οποίος κατά τον μαθηματικό πάπυρο του  A. H. Rhind, εκφράζει τον άξονα της πυραμίδας, ή από το όνομα ενός  ασκιού κωνικού σχήματος που περιείχε στάρι και μέλι και το πρόσφεραν οι Ίωνες στους νεκρούς τους και λεγόταν "πυρα(ι)μούς".

ΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ!!

 
Η ενέργεια των Βουλγάρων στα πλαίσια της προετοιμασίας της τετραεθνούς άσκησης ΘΡΑΚΙΚΟ ΑΣΤΕΡΙ ( ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ), με το να εμφανίσουν απαράδεκτους χάρτες και πλαστογραφήσεις εθνικού μας χώρου ήταν επιεικώς απαράδεκτη και αποδεικνύει, ότι αυτοί οι νεοφερμένοι στο ΝΑΤΟ (με την δική μας υποστήριξη, και με τιποτένιες στρατιωτικές μονάδες και αναιμική εμπειρία) , δεν έχουνε αντιληφθεί που βρίσκονται και παραμένουν προσκολλημένοι σε δόλια σχέδια σε βάρος εθνικής μας επικράτειας , προσπαθώντας παρά τα μαύρα τους χάλια να πλήξουν την χώρα μας. Οι επιτελείς του υποπτεράρχου Ποπώφ είναι άσχετοι, ανιστόρητοι και απαράδεκτοι.

Η ..... καλύτερη ψύξη για τον υπολογιστή σας!!





Προς το παρόν η πατέντα είναι μόνο για σταθερούς υπολογιστές.Ελπίζουμε να βγει σύντομα κάτι και για laptop!!Δείτε!!Σίγουρα έχει τρομερά αποτελέσματα!!!

Σοκαριστικό βίντεο από τον «φονικό» σεισμό του Ιραν

 σιεσμός-Ιράν
Το μέγεθος του σεισμού των 7,8 Ρίχτερ που «χτύπησε» το Ιράν φανερώνει το βίντεο που τράβηξε ένας κάτοικος της περιοχής μέσα στο σπίτι του, η χρονική διάρκεια του οποίου δείχνει να μην έχει τελειωμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με επίσημους υπολογισμούς ο εγκέλαδος στοίχισε τη ζωή 40 ατόμων ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο αριθμός τους θα ανέλθει σε εκατοντάδες. 

TA KINHTPA ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ



Oι σχέσεις που βασίζονται στην επιθυμία να πάρει ο ένας κάτι από τον άλλο, είναι συνήθως καταδικασμένες να αποτύχουν, όπως έχει αποδειχτεί από το τεράστιο ποσοστό των προβληματικών γάμων.

Aυτό είναι αποτέλεσμα του γεγονότος, πως κανένας δε μπορεί να κάνει τον άλλον ευτυχισμένο.

H ευτυχία, η ασφάλεια και η ολοκλήρωση βρίσκονται μόνο μέσα μας.

Τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης σόγιας στην νηστεία

 

 
Τα οφέλη της νηστείας είναι πάρα πολλά, αφού η νηστεία μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, ιδιαίτερα σε όσους υπερβαίνουν τις φυσιολογικές τιμές, ενώ είναι πλούσια σε...
κάλιο, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, Ε και Α και φτωχή σε ζωικό λίπος.

Σχετικές πληροφορίες δίνει  η Έφη Δέδε – 
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Άνω Λιόσια
Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
.

Ποιο είναι το νούμερο του σπιτιού σου; Επηρεάζει τη ζωή σου; Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Ποιο είναι το νούμερο του σπιτιού σου; Επηρεάζει τη ζωή σου;



 
Επηρεάζει τη ζωή μας το νούμερο του σπιτιού που κατοικούμε...
Πολλοί θα πείτε "ανοησίες"! Αν μη τι άλλο, δες το ως μια απλή άσκηση αυτογνωσίας. 

Πώς να υπολογίσεις το νούμερο 

Άθροισε τα ψηφία του αριθμού του σπιτιού, ώστε να καταλήξεις σε έναν μονοψήφιο αριθμό από το 1 έως το 9 (π.χ. λεωφόρος Συγγρού 126 = 1+2+6 = 9). 

Οι ιδιότητες των αριθμών 


Κάθε αριθμός δίνει (θεωρητικά) το δικό του...άρωμα και αποτύπωμα στον χώρο όπου ζεις (ή εργάζεσαι), άρα και συγκεκριμένες ευνοϊκές επιρροές. 


Τι σημαίνει κάθε αριθμός:

Δώστε τέλος στα χημικά και πανάκριβα σαμπουάν! Φτιάξτε μόνοι σας σαμπουάν με Χαμομήλι ή με αιθέρια έλαια! !!!




Φτιάξτε μόνοι σας σπιτικό σαμπουάν με Χαμομήλι!. 

Υλικά

* 3 σακουλάκια Χαμομήλι
* 3 κουταλιές της σούπας αγνό σαπούνι σε νιφάδες
*1 κουταλιά της σούπας γλυκερίνη

Σκηνές αποκάλυψης στο Ιράν – Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς από το φονικό σεισμό [εικόνες]






Καθώς περνά η ώρα και αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε ο σεισμό των 7,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στο Ιράν, μεγαλώνουν οι φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει κατά πολύ τους 40 που έχουν ήδη επιβεβαιωθεί και θα ανέλθει σε εκατοντάδες.
Ενδεικτικό της έντασης του σεισμού, το εστιακό βάθος του οποίου εντοπίζεται μόλις στα 18 χιλιόμετρα, 80χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Σαραβάν, είναι το γεγονός ότι έγινε αισθητός ακόμη και στην Ινδία, με τους κατοίκους του Νέο Δελχί να βγαίνουν έντρομοι στους δρόμους.

Iran earthquake: LIVE UPDATES

 Image from earthquake.usgs.gov

Ένας ισχυρός, 7.8-μεγέθους, σεισμός συγκλόνισε το Ιράν, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, μόλις μία εβδομάδα μετά τον προηγούμενο.
12:18 GMT: Πέντε άνθρωποι φέρεται να έχουν σκοτωθεί στην περειοχή Kharan , στο Πακιστάν, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Τον Δεκέμβριο του 2003, ένας μεγάλος σεισμός έπληξε τη νότια πόλη Μπαμ. Σκότωσε 31.000 άτομα - περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού - και κατέστρεψε την κτισμένη από  λάσπη  αρχαία ακρόπολη.
12:14 GMT: Πολλά κτίρια στο Καράτσι φέρεται να έχουν εκκενωθεί, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,8 Ρίχτερ στο Ιράν...Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς στο Ιράν...Έγινε αισθητή ακόμη και στις χώρες του Κόλπου

  Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,8 βαθμών σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) σημειώθηκε στα σύνορα του Ιράν με το Πακιστάν τη Δευτέρα. Οι αρχές φοβούνται για εκατοντάδες θύματα, όπως δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος .Όπως μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση υπάρχουν εκτιμήσεις για τουλάχιστον 40 νεκρούς, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται για την ώρα.

Τρομοκρατική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστώνης.Οι θεωρίες συνωμοσίες άρχισαν.Βαράτε βιολιτζήδες



Η είδηση είναι γνωστή σε όλους, 3 νεκροί, πάνω από 140 τραυματίες είναι ο απολογισμός των 2 εκρήξεων που έγιναν στον μαραθώνιο της Βοστώνης με λόγο να γίνεται για τρομοκρατική επίθεση..από ποιους και γιατί είναι άλλο θέμα που θα ερευνηθεί τις επόμενες μέρες καθώς επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει ακόμα...Το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι ότι οι συνωμοσιολόγοι έχουν όπως πάντα την απάντηση,δεν πρόλαβαν καλά καλά να συνειδητοποιήσουν τι έγινε στην Βοστώνη και σχεδόν αμέσως μετά την έκρηξη βγήκαν οι πρώτες θεωρίες..πρώτος και καλύτερος ο ALEX JONES γνωστός συνωμοσιολόγος,σίγουρα έχετε δει βιντεάκια του στο διαδίκτυο,ο οποίος δεν έχει αφήσει οποιαδήποτε τραγωδία να πάει χαμένη..λίγο πολύ ο μεγάλος αυτός συνωμοσιολόγος μιλάει για το ότι οι εκρήξεις έγιναν την ίδια ώρα που στο χώρο του μαραθωνίου διεξαγόταν μια άσκηση του F.B.I  και μάλιστα στην γραμμή του τερματισμού υπήρχαν και ειδικά σκυλιά εκπαιδευμένα για ανίχνευση εκρηκτικών υλών...

Ο EΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ; Το φυτό graviola

Η γουανάμπανα (στα ισπανικά guanabana, πορτογαλικά graviola), Annona muricata, Annona sericea Dunal στον Correia, M. P., (1984), Annona macrocarpa Wercklι, A. bonplandiana H.B. & K., A. cearensis Barb.Rodr., Guanabanus muricatus (L.) M.Gσmez στο Rain-tree) είναι πλατύφυλλο αειθαλές δέντρο, ιθαγενές του Μεξικού, της Κεντρικής Αμερικής, της Καραϊβικής και του βορείου τμήματος της Νότιας Αμερική. Σήμερα φύεται σε μερικές περιοχές στη Νοτιοανατολική Ασία. Στα αγγλικά λέγεται soursop. Στις περισσότερες ισπανόφωνες χώρες ονομάζεται από τους περισσότερους Guanαbana, ενώ στις Φιλιππίνες είναι γνωστό ως guyabano.

Θάνατος – Φόβος (Γ')

 Θάνατος - Φόβος (Α')
 Θάνατος – Φόβος (Β΄)


Υπάρχει ένα βαθύτερο νόημα στο θάνατο, εκτός από το ότι ο φυσικός οργανισμός φθάνει σ’ ένα τέλος.

Είναι το τέλος που έρχεται ψυχολογικά στο εγώ:

Που συσσώρευσε γνώση, υπέφερε, έζησε με μνήμες ευχαρίστησης και πόνου, με τις ψυχολογικές συγκρούσεις, με πράγματα που θέλησε να κάνει και δεν έκανε κλπ.

Αυτό φοβάσαι πραγματικά και όχι εκείνο που βρίσκεται πέρα από τον θάνατο.

Φοβάσαι μήπως πάρει τέλος, αυτό που ξέρεις, αυτό που«είσαι», το γνωστό.

Θάνατος – Φόβος (Β΄)

Θάνατος - Φόβος(Α΄)

Φοβόμαστε το θάνατο και εφευρίσκομε όλων των ειδών τις θρησκείες, θεωρίες, πίστεις, ελπίδες, για να συγκαλύψομετο γεγονός του θανάτου. 


Όμως, το γεγονός του θανάτου παραμένει. 

Έχομε καλλιεργήσει ένα ολόκληρο δίκτυο από διαφυγές κι έτσι είμαστε παγιδευμένοι στη συνήθεια της διαφυγής.

Ζώντας σε μια τέτοια διεφθαρμένη και ηλίθια κοινωνία, όπως αυτή που ζούμε, που γεννά φόβο:

- Όλοι μας φέρομε το φορτίο κάποιου φόβου,

Θάνατος - Φόβος (Α')

Φοβόμαστε το θάνατο και εφευρίσκουμε όλων των ειδών τις θεωρίες, ελπίδες, πίστεις για να συγκαλύψουμε το γεγονός του θανάτου, αλλά το γεγονός παραμένει. Έχομε καλλιεργήσει ένα ολόκληρο δίκτυο από διαφυγές κι έτσι είμαστε παγιδευμένοι στη συνήθεια της διαφυγής. 

Ζώντας σε μια διεφθαρμένη και ηλίθια κοινωνία, όπως αυτή που ζούμε που γεννά φόβο, όλοι μας φέρομε το φορτίο κάποιου φόβου και ο φόβος αυτός παραμορφώνει και αποβλακώνει την καθημερινή μας ζωή. Υπάρχει ο φυσικός φόβος, αλλά αυτό είναι κάτι που έχομε κληρονομήσει από τα ζώα. Εδώ πρόκειται για τους ψυχολογικούς φόβους

Όταν καταλάβουμε τους ψυχολογικούς φόβους, τότε θα είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσομε και τους ζωώδεις φόβους. Δεν υπάρχει φόβος σαν αφηρημένη ιδέα, ο φόβος έχει πάντα σχέση με κάτι. Ο φόβος να μη χάσεις τη δουλειά, τη γυναίκα, τα παιδιά σου, να μην πετύχεις, ο φόβος της αρρώστιας, του θανάτου, αναρίθμητοι προσωπικοί φόβοι.

Εμείς έχομε δημιουργήσει το χρόνο, τον ψυχολογικό χρόνο σαν ελπίδα, σαν επίτευξη. Εμείς δημιουργούμε μια διαίρεση μέσα στη συνείδηση μας, ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο που υπάρχει στο μακρινό μέλλον. Ο θάνατος περπατάει κάθε μέρα γύρω σου. Θάνατος είναι μια λέξη και είναι η λέξη, η εικόνα, που δημιουργεί το φόβο. 

Μπορείς να κοιτάξεις το θάνατο, χωρίς την εικόνα του θανάτου

Όσο υπάρχει αυτή η εικόνα, η σκέψη θα δημιουργεί πάντα φόβο. Και τότε, ή λογικοποιείς το φόβο σου για το θάνατο και χτίζεις άμυνες εναντίον του αναπόφευκτου, ή εφευρίσκεις αναρίθμητα πιστεύω για να σε προστατεύουν από το φόβο του θανάτου.

Ο φόβος σε κάνει να ταυτίζεσαι με κάποιον άλλο, με μια ομάδα, με μια ιδεολογία, είτε κοσμική, είτε πνευματική, για να είσαι ασφαλής. 

Η ταύτιση είναι ένα καταφύγιο, είναι η εξωτερική έκφραση και προβολή εσωτερικών αιτημάτων. Ο φόβος γεννιέται από την επιθυμία της ασφάλειας. Δεν μπορεί όμως ποτέ να υπάρξει ψυχολογική ασφάλεια, αν πάντα κάτι θέλεις, επιθυμείς, αναζητάς, ή προσπαθείς να γίνεις κάτι. 

ποια φρούτα και λαχανικά είναι τα καλύτερα φυσικά αποτοξινωτικά;


αποτοξίνωση...
η αποτοξίνωση μας σε εξαιρετικά μολυσμένο περιβάλλον δεν είναι μια περιστασιακή προσπάθεια...
προκειμένου να διατηρήσουμε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα με ένα ελαφρώς αλκαλικό pH πρέπει
να έχουμε μια σταθερή αργή αποτοξίνωση ώστε
να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις μυριάδες τοξίνες οι οποίες έχουν διεισδύει σε κάθε στοιχείο του περιβάλλοντός μας... 

Στη σφαίρα της αρμονικής συμβίωσης

 
 
Στις μέρες μας ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων αρχίζει και κάνει επιλογές συνδεδεμένες με τις πραγματικές αξίες και με φροντίδα για τον πλανήτη. 
Κάνουμε την πραγματικότητα στην οποία ζούμε πιο απλή αγοράζοντας λιγότερα μια που η γη δίνει ότι χρειαζόμαστε για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας. Όχι, όμως, την απληστία μας. Προτιμούμε τα βιολογικά τρόφιμα για να μείνουν τα χημικά μακριά από το νερό και τη γη μας, για να προστατέψουμε την άγρια ζωή και τους αγρότες και για να μείνουν οι οργανισμοί μας καθαροί. Αγοράζουμε αγαθά δίκαιου εμπορίου (fair trade) για να είμαστε σίγουροι πως οι άνθρωποι που τα παράγουν είναι οι αποδέκτες των κερδών κι όχι οι πολυεθνικές.

ΈΝΑ ΑΠΟ ΤΑ "SOS" ΤΟΥ ΤΖΙΝΤΟΥ ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ

                                      

Ερώτηση: Αν και μόνο διανοητικά, έχω κατανοήσει όλα όσα είπαμε σ` αυτές τις συναντήσεις. Νομίζω ότι είναι αληθινά, με μια βαθιά σημασία. Τώρα που θα γυρίσω στον τόπο μου μπορώ να μιλήσω για τις διδασκαλίες σας στους φίλους μου; Ή, επειδή είμαι ακόμα ένας διασπασμένος άνθρωπος, θα προκαλέσω μόνο πιο πολλή σύγχυση και κακό μιλώντας γι` αυτά;

Ο απίστευτος κύριος Tycho Brahe

Image Τα βιβλία της ιστορίας λένε οτι γεννήθηκε το 1546 στην πόλη Scania της Σουηδίας
(ναί, από εκεί πήραν το όνομα τα φορτηγά) Υπήρξε μάλλον ο μεγαλύτερος αστρονόμος που γέννησε ποτέ η Δανία, που μελέτησε και εξέλιξε το μοντέλο του Κοπέρνικου. Λόγιος και αλχημιστής, και πάμπλουτος ευγενής  μεταξύ άλλων. Τα αξιοπερίεργα στη ζωή του άρχισαν όταν ήταν στην τρυφερή ηλικία των μόλις 2 ετών. Ο θείος του Jorgen χωρίς να το ξέρουν οι γονείς του,τον πήρε μαζί του για να τον μορφώσει. Λέγεται οτι οι γονείς του τον είχαν υποσχεθεί στον θείο του, καίτοι αυτός και η γυναίκα του ήταν άτεκνοι, αλλά δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους κι έτσι ο θείος  πήρε τα πράγματα στα χέρια του, το παιδί άλλαξε κηδεμόνα  και το θέμα λίγο-πολύ έληξε εκεί. Ίσως ήταν κάτι συνηθισμένο τότε, τί να πείς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα