Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΕΛΛΗΝ Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΠΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΚΩΔΙΞ

Η Φωτό Μου 
ΕΛΛΑΣ ΕΣΤΙ ΑΙΩΝΙΟΣ ΦΩΤΟΦΟΡΟΣ ΗΛΙΟΣ 
ΕΛΛΗΝ ΕΣΤΙ ΑΕΝΑΟΝ ΑΝΙΚΗΤΟ ΦΩΤΟΝΙΟΝ 

 ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝ ΕΙΝΑΙ Α-ΔΙΑ-ΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΝ-ΝΟΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΗΞΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑ-ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑ-ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΠΑΝ-ΣΠΕΡΜΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑ-ΣΠΟΡΑ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝ-ΣΟΦΗΣ ΑΠΕΙΡΟΣΥΝΗΣ. 

Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΥΝΟΣ (ΣΕΙΡΙΟΥ) ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΠΕΛΑΣΓΩΝ – ΗΡΩΩΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ) ΚΑΙ ΦΕΡΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΟΥΣΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ, ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΗ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΙΧΩΡ

Πέρα από τις αισθήσεις


Σκεφτήκατε ποτέ για το ένστικτο που σας καθοδηγεί όταν βλέπετε κάποιον ή κάτι; Σκεφτήκατε εκείνες τις παράξενες μη λογικές συμπτώσεις που συμβαίνουν στη ζωή σας, όταν θυμάστε κάποιον και ξαφνικά σας επισκέπτεται στο σπίτι σας αναπάντεχα; Απλή σύμπτωση; Για ξανασκεφτείτε το.

Αποτέφρωση: Από το Χθες στο Σήμερα



Μια σφαιρική μελέτη για το θέμα της αποτέφρωσης που τόσο πολύ έχει συζητηθεί κατά τα τελευταία έτη. Η ιστορική της πορεία στους λαούς της Γης, η θρησκευτική και η εσωτερική της διάσταση, αλλά και τα επιχειρήματα που την επαναφέρουν στο προσκήνιο.


Παρόλο που μόλις τους τελευταίους αιώνες έχει απασχολήσει την ανθρωπότητα, το θέμα της αποτέφρωσης είναι ένα γεγονός με πολύ βαθιές ρίζες. Ο πρώτος τρόπος αποχωρισμού των νεκρών ήταν με ταφή. Οι ταφές και οι νεκρικές τελετές, ανήκουν στις παλαιότερες μαρτυρίες του ανθρώπινου πολιτισμού. Η τελετή που εκτελείται μετά την ταφή ήταν και παραμένει μία ειδική μυητική τελετή, που ως σκοπό έχει την ανανέωση της ζωής, καθώς βοηθά την ψυχή να περάσει την μεταθανάτια διαδικασία. Η αποτέφρωση ήταν πολύ πιο σπάνια μέχρι που έκανε την εμφάνισή της με τις πρώτες αγροτικές κοινότητες χωρικών περίπου πριν από 8000 χρόνια. Αυτές οι κοινότητες εξαπλώθηκαν σε όλη την Ευρώπη από την 4η χιλιετία π.Χ., που ενώ κυρίως αποχωρίζονταν τους νεκρούς τους με ταφή, η αποτέφρωση συνέβαινε ως μια παραλλαγή της τελετής.

Το αίνιγμα των τεσσάρων ευαγγελίων: ένα μυστήριο 1800 χρόνων


Γιατί είναι τέσσερα τα Ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης; Οι Χριστιανοί ήλθαν αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο ερώτημα ήδη από το δεύτερο αιώνα, όπως επίσης και με τις διαφορές, αν όχι τις πλήρεις αντιφάσεις, ανάμεσα στα ευαγγέλια του Ματθαίου, του Μάρκου, του Λουκά και του Ιωάννη. Όπως παρατηρούν, επίσης, οι ιστορικοί, υπάρχουν και άλλες εκδοχές του Ευαγγελίου, όπως τα απόκρυφα πλέον ευαγγέλια του Θωμά και του Πέτρου, διαθέσιμα άλλοτε στην πρωτοχριστιανική περίοδο. Έτσι, η επιλογή των συγκεκριμένων τεσσάρων φαίνεται τουλάχιστον αυθαίρετη και προβληματική.

Αγαπημένη Καρδιά-Τι χρειάζεται στα 30, στα 40 και στα 50 χρόνια;

 

 Τα στατιστικά στοιχεία είναι αρκετά ανησυχητικά. Σύμφωνα μάλιστα με το Health.com, οι καρδιακές παθήσεις είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου των γυναικών ενώ νέες μελέτες δείχνουν, ότι τα τελευταία χρόνια, ο συνολικός κίνδυνος καρδιακής νόσου δεν έχει παρουσιάσει ύφεση σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες.

Ωστόσο, οι καρδιοπάθειες είναι νοσήματα που μπορούν να προβλεφθούν και να αποτραπούν. Η κάθε ηλικία έχει τους κινδύνους της αλλά και τις μεθόδους πρόληψης, τις οποίες αν τις ακολουθήσετε μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες να νοσήσετε. Ας δούμε λοιπόν, τι χρειάζεται η καρδιά στα 30, τα 40 και τα 50 χρόνια.

Γιατί οι άνδρες επιλέγουν τον πληρωμένο έρωτα;

                                 

Η ερώτηση μπορεί να ακούγεται απλοϊκή και η απάντηση αυτονόητη, αλλά δεν υπάρχει στην πράξη καμία ουσιαστική έρευνα για το προφίλ των ανδρών και τα κίνητρά τους για το πληρωμένο σεξ.

Πρόσφατη έρευνα στο Λονδίνο, που επιχείρησε να διασαφηνίσει τους λόγους που οδηγούν στην αναζήτηση του πληρωμένου έρωτα σε άνδρες που είχαν τέτοιες εμπειρίες στο παρελθόν, δίνει μια πρώτη εικόνα. Ανάμεσα στους λόγους ήταν η μοναξιά, η επιθυμία για «καθαρό σεξ», ενώ υπήρξαν ερωτηθέντες που δήλωσαν πως «δεν τρέχει τίποτα» ή «είναι σαν να πίνεις μια μπίρα».

ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ... ΟΙ ανισσόροπες ενέργειες και...<< Ισχύς εν τη ενώσει >>



Κανένας δεν αμφισβητεί ότι διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο για όλο τον 
κόσμο .
Όλοι και όλα δοκιμάζονται και αλλάζουν .
Είναι φανερό ότι η διαδικασία αυτής της αλλαγής έχει ενεργοποιήσει
την ενέργεια του φόβου, που προσπαθεί να κυριαρχήσει στις μάζες, 
και να παγιωθεί σαν κατάσταση.
Ο φόβος λοιπόν  είναι μια φυσιολογική διαδικασία, διότι υπάρχει άγνοια 
για το άγνωστο, και για το τη θα γίνει  μετά , φόβος για   την αλλαγή η 
οποία  μας βγάζει από τα γνωστά και τα κατεστημένα  .. 
Προτιμούμε τo γνωστό και  τo σίγουρο.

Το Βασίλειο των Φυτών

Τα φυτά αποτελούν το θεμέλιο της ζωής πάνω στον πλανήτη και διαθέτουν εκπληκτικές ικανότητες που μόλις έχει αρχίσει να ανακαλύπτει η σύγχρονη επιστήμη, αλλά που ήταν γνωστές στις παραδόσεις των λαών του κόσμου από πανάρχαιες εποχές. Η πύλη του βασιλείου των φυτών στέκει ορθάνοιχτη εμπρός μας και το μόνο που χρειάζεται για να τη διαβούμε είναι μια διάθεση ερευνητική και ένας ανοιχτός νους. Πρόκειται για έναν κόσμο που ακτινοβολεί απέραντη ομορφιά και θρέφει την Ψυχή μας.

«Η ευαισθησία και η αμοιβαία επίδραση των φυτών στο περιβάλλον είναι αληθινά εκπληκτική. Τα φυτά εκδηλώνονται ως η συνδετική ουσία του πλανήτη, δρώντας με ένα δίκτυο αόρατων αλληλεπιδράσεων».

Μαθήματα Προσωπικής Καθοδήγησης – Αποπρογραμματισμός του νου

 Μαθήματα Προσωπικής Καθοδήγησης

Το βρίσκω άκρως ενδιαφέρον το πώς ακόμα ο όρος «καθοδήγηση» παραμένει μπερδεμένος, παρεξηγημένος και συνδεδεμένος με πανάρχαιες πεποιθήσεις μιας άλλης εποχής. Θα ήταν ασφαλές νομίζω να πω, «ό,τι νομίζετε ότι ξέρετε για τον όρο είναι λάθος ή αντεστραμμένο»!
Για να καταλάβουμε την πραγματική έννοια του όρου, θα πρέπει πιστεύω να κάνουμε ένα μεγάλο συνειδησιακό άλμα, αποκαθιστώντας την προσωπική μας αξία, ικανότητα, σοφία, βγαίνοντας από το ρόλο του θύματος και της αυτό-υποτίμησης, που έχουμε συνηθίσει να παίζουμε τόσο καλά.

Η κατάρρευση του συστήματος... στο κατώφλι μας.

Οι περισσότεροι παρακολουθούμε πανικοβλημένοι ή και ακινητοποιημένοι από έκπληξη, καθώς το οικονομικό κυρίως (το πιο εμφανές στους περισσότερους) σύστημα καταρρέει. Αυτή η κατάρρευση πλέον δεν είναι και τόσο μακριά μας, δεν αφορά μόνο κάποια μακρινά γεγονότα που παρακολουθούμε στην τηλεόραση. Και δεν πιστεύω ότι αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή, είναι ακόμα περισσότερες οικονομικές αναλύσεις, συνομωσιολογικές θεωρίες ή να βρούμε «ποιος και τι φταίει.

Ερπετοειδής.Φαντασία η πραγματικότητα;


Σε γενικές γραμμές η συνωμοσία των ερπετοειδών λέει ότι υπάρχουν ερπετοειδή που διατηρούν ανθρώπινη μορφή και σαν σκοπό τους έχουν τον έλεγχο της ανθρωπότητας..Επίσης άλλα ονόματα που τους συναντάμε είναι οι σαυροειδείς και δρακονιανοί,κυκλοφορούν χιλιάδες βίντεο τα οποία υποτίθεται ότι τους δείχνουν να αποκαλύπτονται on camera,δημοσιογράφοι,πολιτικοί,ηθοποιοί,μέλη της βασιλικής οικογένειας κλπ..βίντεο όμως που δεν πείθουν για την γνησιότητα τους..

ΠΟΛΑΡΙΣ – H. P. LOVECRAFT

                                      


 
Μέσα από το Βορινό Παράθυρο της κάμαράς μου λάμπει ο Πολικός Αστέρας με μιαν απόκοσμη λάμψη. Όλες τις μακριές καταχθόνιες ώρες του σκότους λάμπει εκεί. Και το φθινόπωρο, όταν οι βόρειοι άνεμοι καταριούνται και κλαυθμηρίζουν και τα κιτρινισμένα δέντρα του βάλτου ψιθυρίζουν μεταξύ τους, κάθομαι δίπλα στο παράθυρο τις μικρές ώρες της νύχτας κάτω από το φεγγάρι που φθίνει και κοιτάζω αυτό το αστέρι. Καθώς οι ώρες περνούν και η λαμπερή Κασσιόπη ξετυλίγεται στον ουρανό, ο Τσαρλς Γουέιν κινείται αδέξια πίσω από τα μουσκεμένα δέντρα του βάλτου που λικνίζονται στο νυχτερινό άνεμο.

Η ΔΥΝΑΜΙΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΕΠΩΔΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑΝ ΑΙΓΥΠΤΟΝ – ΠΕΤΡΟΣ ΓΡΑΒΙΓΓΕΡ

                      



Ουδεμία δύναμις κατά τους Αιγυπτίους, είχε τόσον μεγάλην ισχύν, όσον ο λόγος. Εις την ικανότητα αυτού απεδίδετο η όλη δημιουργία. «Ο Ρα, λέγει το βιβλίον των Νεκρών, εσχημάτισε δια των ονομάτων του, τον κύκλον των δευτερευόντων θεών». «Είναι ο μεγαλώνυμος Θεός όστις ωνόμασε (εδημιούργησε τα μέλη του (τους θεούς)». «Ουδείς θεός υπήρχεν ακόμη, γράφει αλλαχού, δεν ήτο γνωστόν το όνομα ουδενός πράγματος». Ιδού ακόμη μια από τας προσφωνήσεις προς τον Δημιουργόν Ρα, εμπεριέχουσα σπουδαίαν μυητικήν σημασίαν: «Οι άνθρωποι εξέρχονται εκ των δύο θείων οφθαλμών σου, οι θεοί εκ του στόματός σου... Ο λόγος σου ουσία εστίν...»

ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ! RICHARD BACH

«Λοιπόν, Ρίτσαρντ, είμαστε μαγνήτες, έτσι δεν είναι; Μάλλον
όχι μαγνήτες- σίδηρος τυλιγμένος με χάλκινο σύρμα κι όποτε θελήσουμε να μετατραπούμε
σε μαγνήτες μπορούμε. Διοχετεύουμε το εσωτερικό μας βολτάζ μέσω του σύρματος
και ελκύουμε ότι θέλουμε. Ο μαγνήτης δεν ενδιαφέρεται για το πώς λειτουργεί.
Είναι αυτό που είναι και από τη φύση του ελκύει ορισμένα πράγματα ενώ σ' άλλα
δεν ασκεί καμιά επίδραση.

Πέτα την Μάσκα .Σημείο Μηδέν!


Κανείς δεν κατέχει τίποτα. Κανείς δεν ξέρει τίποτα. Είμαστε όλοι παιδιά. Μην παίρνεις την ζωή στα σοβαρά!

Σοβαροφάνεια, αυστηρό ύφος, αλαζονεία, σιγουριά, "γνώστες", ενθρονισμένοι εκπρόσωποι ιδεών, συμφερόντων, υψηλών "ιδανικών". Αποστειρωμένες υπάρξεις, δίχως χαμόγελο, δίχως ζωή, που αν τους αφαιρέσεις την κοινωνική τους καταξίωση, τους τίτλους σπουδών τους, τους "κανόνες" τους, την επιβράβευση και τον ρόλο που τους ανέθεσε η κοινωνία, θα πάψουν να έχουν νόημα για να ζήσουν. Τόσο αληθινοί, είναι οι άνθρωποι, του 21ου αιώνα.

Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα του κόσμου μας. Άνθρωποι κατσουφιασμένοι, πωρωμένοι

Αγάπη, Πόνος, Χρόνος, Θάνατος

Stop_time_III_by_vimark-1 
 Η Αλμήτρα είπε: Μίλησέ μας για την Αγάπη.
Κι εκείνος, ύψωσε το κεφάλι του κι αντίκρυσε το λαό, κι απλώθηκε βαθιά ησυχία. Και με φωνή μεγάλη είπε:

Η ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ "ΣΕΛΗΝΗΣ" (Μέρος B)


 


Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Οι λέξεις και γενικά η γλώσσα του μύθου κρυπτογραφούν και μιμούνται την πραγματικότητα.
Η Γνώση των διαύλων και η διαδικασία  μετουσίωσης,  που φθάνει μέχρι την ελεγχόμενη εξαύλωση, έπρεπε να προστατευτεί από τους εκάστοτε μυημένους .
Συγκεκριμένα, όπως  ήδη αναφέραμε, τους δίαυλους, τις χθόνιες αστρικές πύλες , ο Πλούταρχος  τις περιγράφει ως το κάτω μέρος του Σείριου ( Σελήνη) ,  που φυσικά βρίσκεται στην   γη ...
Επαναλαμβάνουμε ακριβώς την φράση "κλειδί"  :
"... ΤΑ Δ'  ΕΝΤΑΥΘΑ ΦΕΡΣΕΦΟΝΗΣ ΟΥΚ ΑΝΤΙΧΘΟΝΟΣ..."

 (Μετάφραση :...  Ενώ τα προς τη γη λέγονται Φερσεφόνης... όχι του αντιθέτου της γης...)

Η ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ "ΣΕΛΗΝΗΣ" (Μέρος Α)

 Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου  



Στο έργο : " περί του Εμφαινομένου προσώπου τω  κύκλω της Σελήνης",  ουσιαστικά με την λέξη "Σελήνη", κρυπτογραφούν  τον Συνοδό του Σείριου και, κωδικοποιημένα περιγράφονται στο έργο τα δυναμικά πεδία του "Συνοδού- Σελήνη":

"...  ΑΜΑ ΔΕ ΚΑΙ ΚΑΤΩΘΕΝ ΑΙ ΤΩΝ ΚΟΛΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΥΧΑΙ ΤΗΝΙΚΑΥΤΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ ΟΔΥΡΟΜΕΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΑΛΑΖΟΥΣΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ..."

(Μετάφραση : ... Γύρω από τον ουρανό σαν μπαίνουν στη σκια. Ταυτόχρονα από κάτω οι ψυχές των κολασμένων με αλαλαγμό και οδυρμό πλησιάζουν....)

Η αρχαιοελληνική συνταγή για τον λόξιγκα

 

Στο Συμπόσιο του Πλάτωνα όταν ήρθε η σειρά του Αριστοφάνη για να εκφωνήσει τον έπαινό του για τον Έρωτα, αυτός, δεν μπόρεσε να το κάνει επειδή τον έπιασε λόξιγκας. Τότε, ο γιατρός Ερυξίμαχος δέχθηκε να μιλήσει αυτός πρώτα, ώστε να του δώσει χρόνο να συνέλθει, ενώ, τον συμβούλευσε πώς να απαλλαγεί απ’ αυτόν:

Η ελληνική σύλληψη του θανάτου (1)

 

Στην καρδιά των ποιημάτων, και ιδίως της Ιλιάδας, υπάρχει η εμπειρία αυτού του αναπόφευκτου δεδομένου που είναι ο θάνατος. Και το δεδομένο αυτό το βρίσκουμε εκεί χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς ψευδαισθήσεις, χωρίς ωραιοποίηση. Λέει ο Αχιλλέας στη ραψωδία Ι (πρόκειται για τους στίχους 400-409): τίποτα δεν είναι ψυχής αντάξιον. Και προσθέτει: μπορούμε να αποκτήσουμε …, να αγοράσουμε …, η ζωή όμως του ανθρώπου δεν γυρίζει πίσω έτσι και ξεφύγει από την άκρη των δοντιών του.

Το Ηλιακό Σύστημα

Ως Ηλιακό Σύστημα θεωρούμε τον Ήλιο και τα αντικείμενα που συγκρατούνται σε τροχιά γύρω του χάρις στη βαρύτητα. Όλα αυτά σχηματίστηκαν πριν 4,6 δις έτη από ένα γιγάντιο νεφέλωμα αερίου και σκόνης.


Τα ουράνια σώματα που, εκτός από τον Ήλιο, αποτελούν το Ηλιακό μας σύστημα είναι:

• Οι οκτώ μεγάλοι πλανήτες και οι δορυφόροι τους
• Οι νάνοι πλανήτες και οι δορυφόροι τους
• Οι χιλιάδες μικροί πλανήτες ή αστεροειδείς
• Τα σώματα της ζώνης του Kuiper
• Άγνωστος αριθμός από κομήτες
• Τα απειράριθμα μετέωρα και
• Η μεσοπλανητική ύλη

Ο Θεός μαζί μας!

«Εάν είναι ο Θεός μαζί μας, τότε ποιος είναι εναντίον μας;» - Ιωάννης Καποδίστριας

Οι θρησκευτικές δοξασίες υπήρξαν πάντοτε το πιο σημαντικό στοιχείο της ζωής των λαών και επομένως και της ιστορίας τους. Το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός, απ’ αυτά που είχαν την πιο κολοσσιαία επίδραση, υπήρξε η γέννησις και ο θάνατος των θεών.

Ο μύθος του Προμηθέα



Ο Προμηθέας ήταν μυθική μορφή της αρχαιότητας. Γιος του Τιτάνα Ιαπετού και της Ωκεανίδας Ασίας ή Θέμιδας ή Αίθρας ή Κλυμένης. Αδέλφια του ήταν οι Ιαπετίδες Επιμηθέας, Άτλας και Μενοίτιος. Το όνομά του σημαίνει «συνετός», «προνοητικός». Παράγεται από την πρόθεση «προ» και το ρήμα «μανθάνω», όπου το «α», σε ορισμένες αρχαιοελληνικές διαλέκτους, γίνεται «η».

Ανακαλύφθηκε το γονίδιο της πιο επιθετικής μορφής καρκίνου του προστάτη

Ανακαλύφθηκε το γονίδιο της πιο επιθετικής μορφής καρκίνου του προστάτη 

 

Οι άνδρες με καρκίνο του προστάτη που έχουν κληρονομήσει μια συγκεκριμένη γενετική μετάλλαξη, εμφανίζουν την χειρότερη και πιο επιθετική μορφή της νόσου.

Πρόκειται για το γονίδιο BRCA2, που έχει ήδη συσχετιστεί με τον κληρονομικό καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών στις γυναίκες. Όσοι άνδρες έχουν αυτό τον γενετικό παράγοντα κινδύνου (περίπου ένας στους 100 με καρκίνο του προστάτη), σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα πρέπει να αρχίζουν έγκαιρα τη θεραπεία προκειμένου να σωθούν.

Πλάτων, Πολιτεία. Το δαχτυλίδι του Γύγη

81_ancient_ring
Η παρέμβαση του Γλαύκωνα σχετικά με την ουσία της δικαιοσύνης – Το παράδειγμα του δαχτυλιδιού του Γύγη.
Ο Σωκράτης ανάγκασε τελικά τον σοφιστή Θρασύμαχο, θιασώτη της άποψης περί δικαίου του ισχυροτέρου, (βλ. και ΠΛ Πολ 346e–348b) να παραδεχτεί ότι η δικαιοσύνη είναι μια αρετή της ψυχής που μπορεί να εξασφαλίσει στον άνθρωπο την ευτυχία. Στο σημείο αυτό, όμως, παρενέβη ο Γλαύκωνας, αδελφός του Πλάτωνα. Αυτός διαπίστωσε ότι ο πολύς κόσμος θεωρεί τη συμμόρφωση με τις επιταγές της δικαιοσύνης ως κάτι κοπιαστικό και επαχθές, που αποφέρει, ωστόσο, τεράστια οφέλη, ενώ ο Σωκράτης ισχυρίστηκε ότι η δικαιοσύνη πρέπει να επιδιώκεται όχι μόνο διότι αποφέρει οφέλη, αλλά και γιατί ως προς την ουσία της είναι κάτι καλό. Ζήτησε, λοιπόν, να τεθεί η εξέταση σε άλλη βάση:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα