Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ, ΛΕΕΙ ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Tο συκώτι μας μας λέει..... Ας το ακούσουμε προσεκτικά.


 
Το Συκώτι μας είναι η Ζωή μας.....
Το προσέχουμε για να έχουμε ή...Βέβαια, μόνο όταν γνωρίζουμε Τι κάνει το Συκώτι μας για τη Ζωής μας, θα μάθουμε να το Αγαπάμε και να το Φροντίζουμε όσο χρειάζεται για να ζήσουμε μια φυσιολογική Ζωή!

Ακούστε λοιπόν Τι κάνει και Πώς λειτουργεί το Συκώτι, ως ένα θαυματουργό Εργοστάσιο Επεξεργασίας που καλλιεργεί όλες τις απαραίτητες Ουσίες που χρειάζεται ο Οργανισμός μας για να Λειτουργήσει, και Πώς παράλληλα φιλτράρει όλες τις τοξικές ουσίες που δεχόμαστε κάθε μέρα από το Περιβάλλον και από το στόμα μας!

Θα μείνετε έκπληκτοι!

Γεια σας... είμαι το συκώτι σας! Θα σας πω πόσο πολύ σας αγαπώ με εννέα τρόπους.

Πέντε βήματα για μίζερη ζωή!!!


                              

Βήμα ένα. Ήδη το γνωρίζω .

Σταμάτα να μαθαίνεις .Σταμάτα να δέχεσαι νέες ιδέες. Να απορρίπτεις κάθε νέα πληροφορία .Να θυμάσαι ότι τα γνωρίζεις όλα και έχεις πάντα δίκιο.
Μην σκέφτεσαι ποτέ την άποψη του άλλου . Όλοι έχουν άδικο.

Η Μάχη των Θερμοπυλών μόλις άρχισε

 Αρχαία Σπάρτη. Ένα ωραίο πρωινό, ακριβώς δύο έτη πριν την μάχη των Θερμοπυλών...


                      
-Βασιλεύ ξύπνα, ήρθαν οι αγγελιαφόροι. Έφεραν τις στρατιωτικές αναφορές, φώναξε ο υπηρέτης του Βασιλέως Λεωνίδου.
Ο Λεωνίδας τινάχθηκε από το κρεβάτι και αμέσως έδωσε εντολή να συγκληθεί πολεμικό συμβούλιο για εκτίμηση της καταστάσεως.
Οι πέντε έφοροι, οι ανώτατοι αξιωματικοί και η γερουσία συνήλθαν για να συναποφασίσουν την στρατηγική της Σπάρτης.

Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ , Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ



Η παράδοση θέλει τον Ήφαιστο να έχει τις ομορφότερες συζύγους. ΗΙλιάδα του αποδίδει ως γυναίκα την Χάρη, που ήταν η προσωποποίηση της ομορφιάς. Ο Ησίοδος του δίνει ως γυναίκα τηνΑγλαΐα, την πιο νέα από τις Χάριτες. Μα η πιο γνωστή σύζυγός του ήταν η Αφροδίτη. Η Αφροδίτη βέβαια δεν άντεξε για πολύ να μείνει πιστή στον άντρα της. Πολύ σύντομα σαγηνεύτηκε από την ομορφιά και την τέλεια σωματική διάπλαση του φιλοπόλεμου Άρη και έγινε ερωμένη του.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΌΡΑΤΩΝ ΚΌΣΜΩΝ

                           

Σήμερα ο μέσος άνθρωπος δεν μπορεί να δει τις υπέρυθρες ακτίνες με τα φυσικά του μάτια, εκτός αν έχει εφοδιαστεί με κατάλληλα μηχανήματα. Επίσης, υπάρχουν ήχοι που δεν μπορούμε να ακούσουμε, ενώ τα έντομα, οι γάτες και τα σκυλιά ακούνε πολύ καθαρά. Μάλιστα έχει εφευρεθεί μία «άηχη» σφυρίχτρα για σκύλους.

Όλα αυτά μας δείχνουν ότι υπάρχουν πράγματα που βρίσκονται πέρα από το εύρος των αισθήσεων μας και συνεπώς είναι για εμάς αόρατα. Αλλά και στον ίδιο χώρο μ΄ εμάς μήπως δεν υπάρχουν άνθρωποι διαισθητικοί που αντιλαμβάνονται πράγματα που για μας δεν υφίστανται;

Ο Ορφικός μύθος περί προελεύσεως του ανθρώπου


                                 

Από τα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ. μέχρι αρκετά προχωρημένο τον 6ο αιώνα μ.Χ., αναπτύχθηκε στην Ελλάδα ένα θρησκευτικό ρεύμα, το οποίο σήμερα ονομάζουμε Ορφισμό. Επρόκειτο για ένα κίνημα με απροσδιόριστα όρια, το οποίο μοιραζόταν αρκετές δοξασίες με τους Πυθαγορείους, την Ελευ­σίνια και τη Διονυσιακή Θρησκεία, και υποστήρι­ζε απόψεις περί θεότητας παρόμοιες με αυτές που εξέφραζαν ποιητές του ώριμου αρχαϊσμού, όπως ο Αισχύλος ή ο Πίνδαρος.

Οι οπαδοί του κινήματος αυτού βασίζονταν σε μια σειρά ποικίλων κειμένων που αποδίδονταν στον Ορφέα, ένα θαυμάσιο μυθικό τραγουδιστή, για τον οποίο λεγόταν πως είχε συνοδεύσει τους Αργο­ναύτες, πως είχε κατεβεί στον Άδη προς αναζήτη­ση της νεκρής συζύγου του και πως είχε καταφέρει να συγκινήσει με το τραγούδι του ακόμη και τους ί­διους τους θεούς, όπως έκανε με τους θνητούς και τα ζώα...

ΒΟΜΒΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νέα Ζηλανδία διεξήγαγαν μυστικές δοκιμές της "βόμβας τσουνάμι " για την καταστροφή παραλιακών πόλεων με τη χρήση υποβρύχιων εκρήξεων προκαλώντας τεράστια παλιρροϊκά κύματα.



Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε ύδατα γύρω από τη Νέα Καληδονία και το  Auckland κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και έδειξαν ότι το όπλο ήταν εφικτό και μια σειρά από 10 μεγάλες υπεράκτιες εκρήξεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα τσουνάμι 33 ποδών  ικανό να κατακλύσει μια μικρή πόλη.

Οι «Πύργοι» της Αθήνας


                             A
Την αρχική φωτογραφία μου την έστειλε φίλος. Είναι παρμένη από αεροπλάνο την νύχτα της 3ης Μαρτίου 2013 στην Αθήνα. Όπως βλέπετε εμφανίζονται δυο «πύργοι» κάτω από το καλλιμάρμαρο. Χρησιμοποιώντας τα κλασικά φίλτρα του Photoshop φαίνονται υπαρκτοί. Πολλά «μυστήρια» συμβαίνουν τελευταία.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ «ΛΟΓΙΚΗ», ΣΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ...


                       

ΣΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ,  ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ! ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΤΡΕΜΟΥΝ  ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΞΕΧΥΘΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΟ « ΘΕΪΚΟ ΟΝ» ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ. ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΠΙΜΕΛΩΣ, ΜΑΣ ¨ΕΠΕΒΑΛΑΝ¨ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΨΙΘΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ. 

ΓΕΝΝΕΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ




ΓΕΝΝΕΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το αρχαίο θέατρο ως σύνθετο πολιτισμικό φαινόμενο διαμορφώνεται κι επηρεάζεται από όλους τους παράγοντες που αναπτύσσονται στο ευρύτερο περιβάλλον του, μέσα σε μια προηγμένη πολιτιστικά κοινωνία όπως είναι η αθηναϊκή, στην οποία παράλληλα παρατηρείται σημαντική εξέλιξη των διάφορων καλλιτεχνικών ειδών, καθώς και των θρησκευτικών και των πολιτειακών θεσμών#.
Στην παρούσα εργασία έργο μας είναι ν’ ανιχνεύσουμε και να περιγράψουμε τους παράγοντες που συντέλεσαν στην εξέλιξη των δραματικών αγώνων από απλή θρησκευτική τελετουργία σε βήμα έκφρασης κοινωνικών και πολιτικών προβληματισμών.   

Δημοτικό κοινωνικό κράτος: το παράδειγμα της Φιλανδίας


4655Σε περιόδους κρίσης προτάσσεται η αναγκαιότητα περιστολής των δαπανών και όχι η αναγκαιότητα του αναδιανεμητικού κράτους.Καμία κρίση εντούτοις δεν διαρκεί στο διηνεκές. Χρειάζεται συνεπώς ένα απόθεμα δυνάμεων που θα αναδείξουν    προοπτικές για ένα καλύτερο αύριο μέσα από την αναζήτηση ενός άλλου προτύπου οργάνωσης του κράτους  αντλώντας  συμπεράσματα από την δική μας δεινή εμπειρία αλλά και από τα διεθνή παραδείγματα.
Η επιστημονική έρευνα καταγράφει  την αποκεντρωτική τάση όλων των συστημάτων κοινωνικής προστασίας – παρότι σε διαφορετική κατεύθυνση- στο εσωτερικό τους.

Οι έμποροι των νερών






Αποφεύγω να χρησιμοποιώ συναισθηματικά φορτισμένες λέξεις, που είναι πολύ της μόδας τελευταία, όπως: Προδότες, δοσίλογοι, κρεμάλες, μπουρδέλο, Βουλή.

Δεν το κάνω για λόγους ευπρέπειας, καθωσπρεπισμού ή μετριοπάθειας. Ούτε για να πρωτοτυπήσω, αφού «ουδέν πρωτότυπο υπό του ήλιου».

Όχι, άλλη είναι η αιτία:
Οι λέξεις είναι σαν τις γεύσεις. Η κατάχρηση τις φθείρει.

Ναι ή Όχι;


*Διασκέδαση είναι η τέχνη να κουράζεσαι τις ώρες της ανάπαυσης.  
*Η πείρα είναι μια χτένα που την αποχτάς όταν είσαι πια φαλακρός ! 
* Αυτοί που κάνουν πως ξέρουν τα πάντα εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε !

* Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα. 

* Αν ο πατέρας σου είναι φτωχός φταίει η μοίρα σου. Αν ο πεθερός σου είναι φτωχός φταίει η βλακεία σου!

Πειθαρχία, να η ανώτατη αρετή



Ήσυχα, καθαρά, κοιτάζω τον κόσμο και λέω: Όλα τούτα που θωρώ, γρικώ, γεύουμαι, οσφραίνουμαι κι αγγίζω είναι πλάσματα του νου μου. Ο ήλιος ανεβαίνει, κατεβαίνει μέσα στο κρανίο μου. Στο ένα μελίγγι μου ανατέλνει ο ήλιος, στο άλλο βασιλεύει ο ήλιος. Τ΄ άστρα λάμπουν μέσα στο μυαλό μου, οι Ιδέες, οι άνθρωποι και τα ζώα βόσκουν μέσα στο λιγόχρονο κεφάλι μου, τραγούδια και κλάματα γιομώνουν τα στρουφιχτά κοχύλια των αυτιών μου και τρικυμίζουν μια στιγμή τον αγέρα·σβήνει το μυαλό μου, κι όλα, ουρανός και γης, αφανίζουνται.

"Εγώ μονάχα υπάρχω!" φωνάζει ο νους.

ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ - CONCILIUM ORDO DRACONIS ANTIQUITAS

                               

Θα ξεκινήσω αυτό το άρθρο με ένα «αθώο» σηματάκι της Εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»
Τι είναι αυτό;
Ένας Δράκος με φτερά! Μάλιστα!
Πού κολλάει αυτό σε μια ημερήσια εφημερίδα;
Ασφαλώς δεν κολλάει πουθενά. Κολλάει μόνο αν πούμε μερικά πράγματα για το Διευθυντή της Εφημερίδας που είναι ο αξιότιμος κ. Αλέξης Παπαχελάς, ο οποίος από «απλή σύμπτωση» είναι και Γενικός Γραμματέας της ΕΛΙΑΜΕΠ, μία από τις 28 ΜΚΟ οργανώσεις του George Sorros . Τον κύριο αυτό τον γνωρίζουμε άπαντες για τον ρόλο του στα Βαλκάνια και στη διάλυση της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα