Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ !!!

Στην παγκόσμια ιστορία έχει καταγραφεί ένας τεράστιος αριθμός σεισμών. Πολλοί από αυτούς κατέστρεψαν πόλεις και χωριά, όμως όσο μεγάλη κι αν ήταν η καταστροφή, κανένας σεισμός δεν στάθηκε ικανός να σταματήσει την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού. Τα κτίρια ξαναχτίστηκαν, οι δρόμοι ξαναφτιάχτηκαν και όλοι απέκτησαν εμπειρίες για μια μελλοντική αντιμετώπιση των σεισμών.
Στη μακρόχρονη ιστορία του τόπου μας έχουν καταγραφεί χιλιάδες σεισμοί. Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση από πλευράς σεισμικότητας στην Ευρώπη και την έκτη παγκοσμίως. Δεν πρέπει λοιπόν να μας φαίνεται παράξενο που οι σεισμοί στη χώρα μας γίνονται με μεγάλη συχνότητα και ένταση και πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.
Οι μεγαλύτεροι καταγραμμένοι ιστορικά σεισμοί στην Κρήτη στο πέρασμα των αιώνων, όπως καταγράφηκαν από ιστορικούς, περιηγητές και σύγχρονους σεισμολόγους.
Σαν αρχή των γνωστών καταστρεπτικών σεισμών η έρευνα ξεκινάει από το 368 π.χ .

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΙΚΟΣ


Γράφει η Ευτυχία Δεσποτάκη

Αίσθημα ευδαιμονίας, που γεμίζει το είναι μας, από τη ματιά, το λόγο και την επαφή του προσώπου που αγαπάμε, είναι ο Έρωτας. Είναι η δύναμη που μας κάνει να ξεχωρίζομαι το συγκεκριμένο άτομο και να το κάνομε μέρος της ζωής μας και στοιχείο της ολοκλήρωσης μας.
Αυτή η συγκίνηση προηγείται και έπεται της σεξουαλικής ένωσης και χωρίς αυτήν δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει το ένστικτο της αναπαραγωγής στον άνθρωπο.
Γι αυτό και πολλοί χαρακτήρισαν τον έρωτα σαν απάτη της φύσης προς αναπαραγωγή.

ΚΡΗΤΙΚΗ ΒΕΝΤΕΤΑ

Της Ρομίνας Νικηφόρου

                                    


Οι περισσότεροι την έχουμε γνωρίσει μέσα από την τηλεόραση, ενώ και ο ελληνικός κινηματογράφος τη χρησιμοποίησε πολλές φορές ως βασικό θέμα σε ταινίες –άλλοτε κωμικές, άλλοτε δραματικές. Η βεντέτα, άλλωστε, εμπνέει εδώ και χρόνια δεκάδες καλλιτέχνες στο έργο τους… Ένα φαινόμενο που τρομάζει, προβληματίζει και φέρνει στο μυαλό πρωτόγονες καταστάσεις. Εκεί όπου δεν επικρατούν οι νόμοι και η λογική, αλλά κυριαρχούν η αναρχία και το άσβεστο πάθος για εκδίκηση. Ο «νόμος του αίματος», όπως εύστοχα έχει χαρακτηριστεί η βεντέτα, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε ύφεση, δυστυχώς όμως παραμένει σε κάποιες περιπτώσεις ζωντανός. Το φαινόμενο της βεντέτας δεν είναι καινούργιο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ NASA ΣΚΟΡΠΙΖΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ: «ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ»!

1\

Πριν λίγα λεπτά η ΝΑSA επιχειρώντας ακριβώς να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουμε, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση η οπoία περισσότερο περιπλέκει παρά ξεκαθαρίζει τα πράγματα:

«Η τροχιά του μετεωρίτη που έπεσε στη Ρωσία ήταν σημαντικά διαφορετική από την τροχιά του αστεροειδή 2012 DA14 γεγονός που δεν συνδέει με κανένα τρόπο τον πρώτο μετεωρίτη με τον DA14. 

Πρωτοποριακός φακός ανιχνεύει τους σεισμούς!




Ένας φακός που επινόησαν Ιάπωνες μπορεί να φανεί χρήσιμος ή ακόμη και σωτήριος σε περίπτωση σεισμού.
Ο φακός διαθέτει ένα δέκτη ραδιοφώνου που είναι συνεχώς ενεργοποιημένος για την ανίχνευση σημάτων από το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης σεισμών της χώρας. 

ΒΙΝΤΕΟ - Το οστικό κύμα που προκάλεσε ο μετεωρίτης στη Ρωσία


Απίστευτα βίντεο ανέβηκαν στο διαδίκτυο, στα οποία φαίνεται το οστικό κύμα που προκάλεσε η πτώση μετεωρίτη στη κεντρική Ρωσία. Οι τραυματίες υπολογίζονται πάνω από 1000.
Στα παρακάτω βίντεο ακούγεται ένας πολύ δυνατός θόρυβος, όπου είναι το οστικό κύμα το οποίο προκάλεσε η πτώση του μετεωρίτη στο έδαφος, αλλά και τζάμια να σπάνε και συναγερμοί αυτοκινήτων να χτυπάνε.

Τα γενικά χαρακτηριστικά των Θριάμβων (Aleister Crowley)



Γνώρισε το Τίποτα! Τα πάντα επιτρέπονται στην αθωότητα. Η αγνή ανοησία αποτελεί το κλειδί της μύησης. Η σιωπή διαλύεται σε έκσταση  Μην είσαι ούτε άντρας  ούτε γυναίκα αλλά και τα δύο μαζί. Να είσαι σιωπηλός, σαν το βρέφος μέσα στο μπλε αυγό, ώστε να μεγαλώσεις και να μπορέσεις να κρατήσεις τη λόγχη και το δισκοπότηρο! Περιπλανήσου μόνος και τραγούδα! Στο παλάτι , η κόρη του βασιλιά σε περιμένει!

Επιστήμονες ισχυρίζονται πως έφτιαξαν τον υπολογιστή που δεν κρασάρει



Τι αισθάνεστε κάθε φορά που κρασάρει ο υπολογιστής σας; Όταν εμφανίζεται αυτή η μαύρη ή μπλε οθόνη του θανάτου; Όταν βλέπετε τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις; Ε, επιστήμονες από το University College του Λονδίνου ενημερώνουν μέσω του New Scientist πως έφτιαξαν ένα νέο, «συστημικό» υπολογιστή που είναι κατά βάση διαφορετικός από τους υπολογιστές που χρησιμοποιούμε τώρα. Ο υπολογιστής που έχετε στο γραφείο, στο χέρι σας, τι κάνει; Τραβάει λειτουργίες από τη μνήμη, δουλεύει με αυτές και το αποτέλεσμα το αποθηκεύει πίσω στη μνήμη, μέχρι να περάσει την επόμενη. Ο επεξεργαστής του υπολογιστή δεν κάνει multitasking. Δεν κάνει, δηλαδή, πράγματα ταυτόχρονα. Απλά “φαίνεται» ότι το κάνει.

Έρευνα: Πόσο επηρεάζουν τις πολιτικές πεποιθήσεις μας οι βιολογικοί παράγοντες;

Έρευνα: Πόσο επηρεάζουν τις πολιτικές πεποιθήσεις μας οι βιολογικοί παράγοντες;


Εκ παραδόσεως γνωρίζουμε πως αν θέλουμε να μάθουμε τις πολιτικές πεποιθήσεις των ανθρώπων δεν έχουμε παρά να στραφούμε στους γονείς τους. Έχει υπολογιστεί πως αυτή η παλιά μέθοδος έχει περίπου 70% επιτυχία.
Μία νέα, όμως, έρευνα η οποία είδε προσφάτως το φως της δημοσιότητας στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση PLOS ONE, δείχνει πως σε ό,τι αφορά την πολιτική ταυτότητα του ατόμου δεν αρχίζουν και τελειώνουν όλα στους γονείς και την επίδρασή τους.
Οι ιδεολογικο-πολιτικές διαφορές των ανθρώπων ενδέχεται κάλλιστα να αντανακλούν διαφορετικές νευρωνικές διαδικασίες στις εγκεφαλικές δομές του καθενός και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.

Αποκαλύφθηκε σχέδιο κατάρριψης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους!

Μιλούν για συνωμοσία της μαφίας...
 
Αποκαλύφθηκε σχέδιο κατάρριψης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους!
Συνωμοσία για την κατάρριψη του πρωθυπουργικού αεροσκάφους ανακοίνωσαν ότι αποκάλυψαν οι σερβικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνωμοσία ήταν σχέδιο της μαφίας.

Παρά τους φόβους για πιθανή δολιοφθορά στο αεροσκάφος που θα μετέφερε τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, εκείνος επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος, προκειμένου να επιστρέψει στη Σερβία από το Δουβλίνο όπου βρισκόταν.

Το ένα πέμπτο των ερπετών κινδυνεύουν με εξαφάνιση


Περί το ένα πέμπτο (ποσοστό 19%) των διάφορων ειδών ερπετών του πλανήτη απειλούνται με εξαφάνιση, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις των επιστημόνων.
Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα βιοποικιλότητας «Biological Conservation», σύμφωνα με το BBC, εκτιμούν ότι σχεδόν τα μισά είδη ερπετών (ποσοστό 47%) είναι ευάλωτα. Ποσοστό 41% θεωρείται ότι αντιμετωπίζουν απειλές στο περιβάλλον τους και για 12% αυτοί οι κίνδυνοι είναι κρίσιμοι.

Xαμός στη σύνοδο Λευκής και Μαύρης Αδελφότητας στη Μόσχα, από τον δήθεν μετεωρίτη.


russia meteor 1360913402 540x540Έγινε το έλα να δεις στη σύνοδο των Αδελφοτήτων στη Μόσχα, όταν μαθεύτηκε ότι "αγνώστου ταυτότητος" και μεγάλων διαστάσεων αντικείμενο εξεράγη πάνω από τη Ρωσία στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και τα τμήματα στα οποία διαλύθηκε μπαίνοντας στα χαμηλά στρώματα της  ατμόσφαιρας συνέχισαν να εκρήγνυνται προκαλώντας πανικό στους κατοίκους τουλάχιστον έξη πόλεων, ενώ πάνω από 500 άτομα τραυματίστηκαν από θραύσματα και από τις εκρήξεις που προκλήθηκαν από την πτώση τμημάτων στο έδαφος.
Άρχισαν να κατηγορούν ο ένας τον άλλο και προς στιγμήν κινδύνευσε η ίδια η συνέχιση της συνόδου.

Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι..Δεν είναι πτώση μετεωριτών,είναι η δοκιμή ενός νέου όπλου από τους Αμερικανούς...Δείτε όλα τα βίντεο!!!

                                                

Ο Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, ο εθνικιστής ηγέτης σε  δηλώσεις του, ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι "Δεν είναι πτώση μετεωριτών, είναι η δοκιμή ενός νέου όπλου από τους Αμερικανούς.

Η Εσφαλμένη Εστίαση περί της "Συμφοράς"


  Οι άνθρωποι έχουν μάθει να αποποιούνται τις ευθύνες τους, σε σχέση με τις επιλογές και τις πράξεις τους - μέσω των οποίων έρχονται τα οποιαδήποτε αποτελέσματα μπροστά τους - επινοώντας την τύχη ή ακόμα και την έννοια του ριζικού τους που εξαρτάται από τις διαθέσεις των θεών, οι οποίοι στέλνουν συμφορές...

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ "ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ"...ΕΙΜΑΙ "ΚΑΘΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΩ"!!!



Πολλές φορές,ίσως πιάνουμε τον εαυτό μας να σκέφτεται πράγματα που μας αφαιρούν "μαγικά" το χαμόγελο...Πράγματα που μας κάνουν να απορούμε...Να νιώθουμε ότι αυτές οι σκέψεις δεν ανήκουν σε εμάς,ουσιαστικά...Γιατί μας βγάζουν,είτε στιγμιαία,είτε για λίγο παραπάνω...από την κατάσταση που μέσα μας έχουμε επιλέξει πραγματικά να βρισκόμαστε!!

Η Προέλευση κι η Γνώση πίσω από το "Κύκνειο 'Ασμα"



 Πολλές φορές στην καθημερινή ζωή χρησιμοποιούμε εκφράσεις, τις οποίες δεν γνωρίζουμε από που προέρχονται. Και μάλιστα πολλές από αυτές κρύβουν γνώση σε φιλοσοφικά θέματα, η οποία είναι κρυμμένη και απαιτεί από εμάς να την ερευνήσουμε.
   Μία από αυτές τις εκφράσεις είναι το "κύκνειο άσμα". Ας δούμε από που προέρχεται και τι προεκτάσεις έχει η ίδια έκφραση...

8.000 ετών Οικισμός στην Κασσαβέτεια Μαγνησίας



Aκόμα μία αρχαιολογική ανασκαφή, ανακοινώθηκε την χθεσινή ημέρα, τα ευρήματα της οποίας είναι σπουδαίας ιστορικής σημασίας, καθώς αναφερέται για έναν οικισμό που οι χρονολογικές εκτιμήσεις, τον τοποθετούν 8.000 χρόνια πριν την εποχή που ζούμε...

Τα 6... ΜΗ μετά το φαγητό!

                                                 
Μην φάτε αμέσως φρούτα: Θα προκαλέσουν φούσκωμα στο στομάχι. Καλύτερα 1-2 ώρες...μετά ή 1 ώρα πριν από το φαγητό...
- Μην πιείτε τσάι: Διότι τα φύλλα του τσαγιού έχουν υψηλή περιεκτικότητα οξέως. Η ουσία αυτή θα κάνει τις πρωτεΐνες του φαγητού μας πιο σκληρές, και θα γίνουν πιο δύσπεπτες.

ΒΙΝΤΕΟ-Σιμόπουλος: Ο μετεωρίτης θα περάσει ξυστά από τον πλανήτη



Διεθνή
ΒΙΝΤΕΟ-Σιμόπουλος: Ο μετεωρίτης θα περάσει ξυστά από τον πλανήτη
ΒΙΝΤΕΟ-Σιμόπουλος: Ο μετεωρίτης θα περάσει ξυστά από τον πλανήτη
Ο Διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανητάριου, Διονύσης Σιμόπουλος τονίζει ότι ο αστεροειδής που αναμένεται να περάσει ξυστά από την γη, δεν θα είναι ορατός από την Ελλάδα.

Τρελάθηκε το μαγνητικό πεδίο της Γης την νύχτα του Αγ. Βαλεντίνου !



 Τρελάθηκε το μαγνητικό πεδίο της Γης την νύχτα του Αγ. Βαλεντίνου ! 
 Μαγνητική καταιγίδα έπληξε την Γη δήλωσε ο Rob Stammes από το Πολικό Κέντρο Φως στο Lofoten της Νορβηγίας, ειδικότερα αναφέρει: "στα μέσα μας καταγράφονται δυο...

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η διάθεση του πρώτου βιονικού ματιού στο εμπόριο


                      

Το πράσινο φως για να διατεθεί στο εμπόριο το πρώτο βιονικό μάτι έδωσε χθες Πέμπτη ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) χαρίζοντας έτσι ελπίδες σε εκατομμύρια ανθρώπους, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης.
Ο βιονικός οφθαλμός προορίζεται για ανθρώπους που χάνουν την όρασή τους εξαιτίας της μελαγχρωστικής αμφιβληστροειδοπάθειας – μιας σπάνιας, εκφυλιστικής και ανίατης ασθένειας των ματιών, που προσβάλλει περίπου έναν άνθρωπο στους 4.000.

Φυτά Σε Αρχαία Νομίσματα Της Ελλάδας

                             Φυτά Σε Αρχαία Νομίσματα Της Ελλάδας


Η εικονογραφία των νομισμάτων αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Οι εικονογραφικοί τύποι που σφραγίζουν τις δύο όψεις του νομίσματος παραπέμπουν στην εκδότρια αρχή και γίνονται μία σημαντική πηγή άντλησης πληροφοριών ποικίλου είδους.

ΜΆΘΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΆ ΣΑΣ ΣΕ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ «ΔΥΣΆΡΕΣΤΗΣ ΕΠΑΦΉΣ» ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΈΣ ΑΡΧΈΣ.



Ο μικρός αυτός οδηγός θα σας δώσει ορισμένες πρακτικές οδηγίες για τα δικαιώματα που έχετε και το τι ακριβώς πρέπει να κάνετε, σε περίπτωση «δυσάρεστης επαφής» με τις αστυνομικές αρχές.
Είτε πρόκειται για εξακρίβωση στοιχείων, είτε για σωματική έρευνα, είτε για προσαγωγή, είτε για έρευνα σε σπίτι, είτε για σύλληψη, πρέπει όλοι να θυμόμαστε πως το Σύνταγμα και οι νόμοι προστατεύουν τον κατηγορούμενο.

'Εκρηξη Μετεωρίτη Πάνω Από Τη Ρωσία Με Δεκάδες Τραυματίες (ΒΙΝΤΕΟ)


Περίπου 400 άνθρωποι τραυματίστηκαν από θραύσματα γυαλιών όταν μετεωρίτης ανεφλέγη και εξερράγη   στον ουρανό  πάνω από τα Ουράλια Όρη!

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ 1967 ΟΤΑΝ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΛΗΦΘΗΚΕ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ.


Η ιστορία των συζητήσεων γύρω από το  SETI κατά τη διάρκεια των ανακαλύψεων των πάλσαρ δεν έχει ειπωθεί πλήρως ποτέ μέχρι τώρα.Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα για το ανθρώπινο είδος θα είναι η ανίχνευση  νοήμονος ζωής και σε άλλες περιοχές στο σύμπαν. Αυτό το είδος των «επαφών» είναι βέβαιο ότι θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο πολιτισμό, την κοινωνία και την τεχνολογία.

Στα ίχνη των Μεγάλων (Παλαιών και των Πρεσβύτερων) Θεών!



Όσο κι αν είμαστε «βουτηγμένοι» ως το λαιμό στον αγώνα της επιβίωσης, εμείς οι άνθρωποι, από την αρχή του Χρόνου και σε κάθε γωνιά της Γης, μας χαρακτηρίζει εκείνη η έμφυτη περιέργεια για κάθε τι που βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε γύρω μας. Και προσπαθούμε να καταλάβουμε, να ερμηνεύσουμε, να γνωρίσουμε. Έτσι φτάσαμε σήμερα να είμαστε σε θέση να έχουμε περισσότερα δεδομένα προς σύγκριση, αποθηκευμένα στη Μνήμη μας, αλλά και να αποκτήσουμε την επίγνωση της ανεπάρκειας μας σε σχέση με το σύνολο της Κοσμικής Ύπαρξης.

Ποιός κρύβεται πίσω από την παραίτηση του Πάπα;


Οι αστρολογικές εκτιμήσεις για την παραίτηση του ποντίφικα 

Ποιός κρύβεται πίσω από την παραίτηση του Πάπα;    
 Η είδηση της παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε μεγάλη έκπληξη αλλά έγινε και η αφορμή να ξετυλιχτούν ποικίλα σενάρια για τα αίτια που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.Αστρολογικά, με μια πρώτη ματιά, φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Πάπας έπεσε θύμα του Κρόνου, το θέμα όμως είναι τι ήταν εκείνο που «έκρινε» ο Κρόνος, ώστε να τον πιέσει να οδεύσει προς την έξοδο.

Περίεργα φαινόμενα στον ουρανό της Αρχαίας Ελλάδας


Για ποιό φαινόμενο κάνει λόγο ο Αριστοτέλης στα «Μετεωρολογικά»;
Περίεργα φαινόμενα στον ουρανό της Αρχαίας Ελλάδας    
Στο πρώτο βιβλίο των «Μετεωρολογικών» 343b, του Αριστοτέλη πληροφορούμαστε για ένα αξιοσημείωτο ουράνιο φαινόμενο, που εκτός των άλλων, αφορά και στην σύνδεση της εμφάνισης κάποιου κομήτη στον ουρανό, με την ανάπτυξη σεισμικής δραστηριότητας στην γη...
ἀλλὰ μὴν οὐδὲ τοῦτο ἀληθές, ὡς ἐν τῷ πρὸς ἄρκτον τόπῳ γίγνεται κομήτης μόνον,
Αλλά μήπως δεν είναι αληθινή και η επόμενη παρατήρηση, ότι βορείως του τροπικού του καρκίνου παρουσιάζονται αποκλειστικά και μόνο οι κομήτες
ἅμα καὶ τοῦ ἡλίου [343b] ὄντος περὶ θερινὰς τροπάς·
ακόμα και όταν ο ήλιος βρίσκεται στο θερινό ηλιοστάσιο.

ΙΣΟΣΚΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ


                         
ΙΣΟΣΚΕΛΗΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ
Αν πήγατε στον ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ.....θα παρατηρήσατε ότι καθώς ανεβαίνουμε στα δεξιά μας ...υπάρχει ο ΙΣΟΣΚΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ.
Είναι ένα πανάρχαιο Ελληνικό σύμβολο ο ΙΣΟΣΚΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ...ο δικός μας Ελληνικός σταυρός...γιατί οι άλλοι...τον αντιγράψανε στη συνέχεια....που συμβολίζει όπως θα δείτε παρακάτω ....τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, την ισορροπία και αρμονία του σύμπαντος, την διττότητα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα