Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Θύρσος κλάδος ο παρά Διονύσω


                                     

Οι αριθμοί Φιμπονάτσι προκύπτουν επίσης στις σπειροειδής δομές που αναπτύσσουν τα φυτά και κυρίως τ΄ άνθη  για να τακτοποιήσουν τους σπόρους τους.
Τα κουκουνάρια του έλατου/Ελάτης ή πήδου (pados pades) και του πεύκου (pinus) αποτελούν ένα καλό παράδειγμα. Οι φολίδες των κουκουναριών τοποθετούνται σε δύο οικογένειες διαπλεκόμενων σπειρών, όπου κάθε οικογένεια περιέχει σπείρες ίσες με κάποιον αριθμό Φιμπονάτσι.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ



Επειδή ο Πλάτων αρκετές φορές έχει παρεξηγηθεί για τον συμβολισμό Αρρενος και Θήλεος που χρησιμοποιεί, για την αλληγορική παρουσίαση της Φιλοσοφίας του, παρατίθενται αποσπάσματα από ένα ευρύτερο χωρίο του Σχολίου στον Τίμαιο από τον Πρόκλο, στο οποίο αναπτύσσεται η συλλογιστική του Αρρενος και Θήλεος που χρησιμοποιείται αλληγορικά στην Φιλοσοφία και στην Θεολογία.

ΠΡΟΚΛΟΣ - ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ



8η Φεβρουαρίου  είναι  η επέτειος των γενεθλίων του Φιλοσόφου Πρόκλου, ο οποίος υπήρξε Διευθυντής της Πλατωνικής Ακαδημίας και ο οποίος μας παρέδωσε ένα πλουσιότατο και ανεκτίμητο φιλοσοφικό έργο το οποίο αποτελεί αντικείμενο μελέτης σε όλον τον κόσμο. .
Είναι ίσως ο μοναδικός φιλόσοφος για τον οποίο ξέρουμε την ακριβή ημέρα και ώρα γέννησης, όπως επίσης και που ευρίσκετο το σπίτι του (έξω από το Ηρώδειο, έχεικαταχωθεί), στο οποίο στεγάσθηκε η Πλατωνική Ακαδημία σε καιρούς δύσκολους, τα δε λιγοστά ευρήματα από την οικία του εκτίθενται στο Μουσείο Ακροπόλεως.

ΟΛΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΑ - ΠΕΡΙ ΠΡΩΤΩΝ ΑΡΧΩΝ



 
Ου χρη δε τους τοσαύτης ακούοντας διαφοράς νομίζειν εναντιολογίας είναι ταύτας των φιλοσοφησάντων, όπερ τινές ταις ιστορικαίς μόναις αναγραφαίς εντυγχάνοντες και μηδέν των λεγομένων συνιέντες ονειδίζειν επιχειρούσι, καίτοι μυρίοις σχίσμασιν αυτοί κατεσχισμένοι ου περί τας φυσικάς αρχάς (τούτων γαρ ουδέ όναρ επαΐουσιν ), αλλά περί την καθαίρεσιν της θείας υπεροχής. ουδέν δε ίσως χείρον ολίγον παρεκβάντα τοις φιλομαθεστέροις επιδείξαι, πως καίτοι διαφέρεσθαι δοκούντες οι παλαιοί περί τας των αρχών δόξας, εναρμονίως όμως συμφέρονται.
Αυτοί που ακούν για την ύπαρξη κάποιων πολύ μεγάλων διαφορών μεταξύ των φιλοσόφων, δεν πρέπει να μένουν με την εντύπωση ότι οι διαφορές αυτές είναι αντιφάσεις όλων όσων φιλοσοφούν.

Ουκ ήλθον καλέσαι δικαίους, αλλά αμαρτωλούς εις μετάνοιαν”



Πρέπει να καταλάβετε ολοι, άμεσα, σε τι εδάφη βρίσκεστε και τι σημαίνει η λέξη και η έννοια "Ελλάς". Δεν είμαστε μια ακόμη χώρα της υδρογείου. Δεν είναι μια τυχαία γεωγραφική περιοχή του πλανήτη. Εδω, γεννήθηκαν τα μεγαλύτερα πνεύματα . Εδω, περπάτησαν οι φωτοδότες της δύσης. Η γλώσσα που μιλάμε , είναι ΠΡΟΝΟΜΙΟ και που την γνωρίζουμε ακόμη. Δεν εχει να κάνει με DnA. Δεν εχει να κάνει με Ιχώρ η κληρονομικότητα. Έχει να κάνει με τα ιδια τα εδάφη, με την ιδια την γη, με την αρμονία που αναβλύζει, την ισσοροπία που παρέχει, το κομβικό σημείο που περνάνε ολα απο πάνω της. Εδώ είναι η μέση Γη. Εδω ξεκινάνε και τελειώνουν ολα. Κι αν σβήσει η Ελλάς, σβήνει ο κόσμος ολος. Εθνικιστές και Μηδενιστές, μολύνετε την Γη αυτή. Αρχαιολάτρες και Χριστιανολάτρες δεν εχετε πιάσει το νόημα.

Το κάλεσμα του εσώτατου πυρήνα


Frantisek Kupka - The Way of Silence


«Καταλαβαίνω ότι όλα όσα είδες και άκουσες μόλις τώρα μόνο ταραχή σου έφεραν. Ωστόσο θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό για σένα αν μάθαινες από αυτό το πρώτο μάθημα. Και αυτό είναι το να αναζητάς πνευματική διαφώτιση όχι από άλλους αλλά μέσα στον εαυτό σου.  Μονάχα οι διδασκαλίες που προέρχονται από το δικό μας πνεύμα έρχονται την κατάλληλη στιγμή, τη στιγμή που είμαστε έτοιμοι γι αυτές. Πρέπει να κλείσεις τα μάτια και τα αυτιά σου στις αποκαλύψεις των άλλων. Το μονοπάτι για την αιώνια ζωή είναι στενό όπως η κόψη του ξυραφιού. Δεν μπορείς να βοηθήσεις τους άλλους όταν τους βλέπεις να σκοντάφτουν, ούτε να περιμένεις βοήθεια από εκείνους. Εκείνος που παρακολουθεί τους άλλους θα χάσει την ισορροπία του και θα βυθιστεί μέσα στην άβυσσο. Εδώ δεν προχωράμε μαζί όπως στον έξω κόσμο.

Η ηλιακή επιστροφή της Ελλάδας για το 2013

                                    

Πολλά έχουν ειπωθεί για το ωροσκόπιο της Ελλάδας και ακόμη περισσότερα για τις ηλιακές επιστροφές της. Προσωπικά, αν και θεωρώ ότι πολλά προβλήματα δομών περιγράφονται πολύ καλά στο ωροσκόπιο της 3 Φεβρουαρίου 1830, δεν το θεωρώ πανάκεια, ειδικά στην πρόβλεψη καθώς έχω παραδείγματα για το αντίθετο. Στις εκλογές του 2012 για παράδειγμα δεν είδα προσωπικά σαφή πρόβλεψη από αυτό το ωροσκόπιο, αντίθετα με το ωροσκόπιο αποκατάστασης της δημοκρατίας.

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ





Γίνεται στις 10 Φλεβάρη 2013, ώρα 9.20 π.μ., στην 21ο του Υδροχόου, με Ωροσκόπο 6ο Κριού (πάνω στον Ουρανό) και M/C στις 3ο Αιγόκερω.
Το ότι η Νέα Σελήνη γίνεται στον άξονα Ουρανού- Πλούτωνα (εκρηκτικές καταστάσεις) δείχνει υπερβολική νευρική ένταση, κάποιο ξέσπασμα, αλλαγές ακόμα και με τη χρήση βίας.
Πέρυσι το Φλεβάρη που είχαμε παρεμφερείς συνθήκες, είχαμε την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, που διέσπασε τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και ουσιαστικά διέλυσε το ΛΑΟΣ.

ΜΥΗΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ


                    

Το γήινο πεδίο φυλάσσεται, κυρίες και κύριοι! Τη στιγμή που εσείς κοιμάστε τη νύχτα, σε όλα τα μέρη υπάρχει κάποιος που φυλάει σκοπιά με ένα όπλο στο χέρι. Αναζητείστε να μάθετε τον απίστευτο αριθμό τόπων απαγορευμένης πρόσβασης, μόνο στη χώρα μας. Στρατιωτικές βάσεις, συνοριακές περιοχές, στρατόπεδα και ερευνητικά κέντρα, μοναστήρια, αρχαιολογικοί χώροι, σπηλιές, βουνά ολόκληρα, δάση, νησιά, περιφραγμένες εκτάσεις, μεταλλεία, λόφοι, διόδια, τελωνεία, αστυνομικές περιοχές, εκκλησιαστικά εδάφη, αλλά και τεράστιες εκτάσεις χωρίς ούτε έναν δρόμο (άρα και χωρίς δυνατότητα πρόσβασης).

Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ! ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ¨ΑΛΛΟΣ¨ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ.


                        

..ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟ-ΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΜΜΑΤΟ-ΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΟΥΝ ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΕΘΑ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΟΙ ΟΠΑΔΟΙ – ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ.

Τα νύχια είναι καθρέπτης της υγείας



Οι αιτίες που προκαλούν αλλοιώσεις στην εμφάνισή τους Διαβάστε συνηθισμένα προβλήματα στην εμφάνιση των νυχιών και τις αιτίες που τα προκαλούν...
Ραβδώσεις ή γραμμές κατά μήκος των νυχιών

Αυτοκριτικές σκέψεις… με κόκκινες γραμμές και προδιαγεγραμμένο τέλος!!!

                                  

Του Γιώργου Νούτσου

Έγραψα δεκάδες άρθρα στο πρόσφατο παρελθόν για να στηρίξω μια συγκεκριμένη πολιτική. Διέβλεπα πως μια συγκροτημένη πορεία, χωρίς ακρότητες και λεονταρισμούς, θα ήταν ίσως η ενδεδειγμένη, καθότι τα ιερατεία των μεγαλοκαναλαρχών είχαν καταφέρει ήδη, να αποτυπώσουν μια επόμενη μέρα αρκούντως καταστροφική μέσα από μια οποιαδήποτε άλλη πορεία.
Σήμερα, έχοντας μια σφαιρική εικόνα των πραγμάτων, αξιολογώντας τα λόγια, τα έργα και τα αποτελέσματα, μετρώντας τις άπειρες πληγές στο ταλαιπωρημένο κορμί της χώρας αλλά και των πολιτών, θα τολμούσα να πω, πως κακώς υπερέβαλα εαυτόν, για κάτι, που μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται, πως μάλλον δεν άξιζε τον κόπο.

Θέλω (να ξέρεις ότι ζητάω πολλά)


3

Θέλω να με ακούς χωρίς να με κρίνεις
Θέλω τη γνώμη σου χωρίς συμβουλές
Θέλω να με εμπιστεύεσαι χωρίς απαιτήσεις
Θέλω τη βοήθειά σου, κι όχι να αποφασίζεις για μένα
Θέλω να με προσέχεις χωρίς να ακυρώνεις

Τσου ρε Λάκη!

                     


Παλιά ήμουν φαν μπορώ να πω των επιθεωρήσεών του. Οι χαρακτήρες που έπλαθε κάποτε ήταν καθρέφτης της ελληνικής πραγματικότητας. Η μάνα με τη γούνα πάνω στο τελεφερίκ είναι από κείνα τα κείμενα που δεν ξεχνάς ποτέ. Η εισβολή του στην τηλεόραση με τους εμβληματικούς "Δέκα μικρούς Μήτσους" αποτέλεσε την ακτινογραφία μιας δεκαετίας που το χρήμα, το λάιφ στάιλ και η γκλαμουριά σκίασαν τις ζωές πτωχών και πλουσίων. Εύστροφος, παρατηρητικός, οξυδερκής, έπλασε ήρωες εμπνευσμένους, αντάξιους με κείνους του παλιού ελληνικού σινεμά που άλλωστε λατρεύει. Γι’ αυτό και καλούσε τους ζωντανούς ήρωες του συχνά στις εκπομπές του. Κάποτε παρακολούθησα και ένα σεμινάριο γραφής που έκανε εδώ στο Μύλο και ήταν αληθινό μάθημα.

Όταν το Ελληνικό Πνεύμα γίνεται… θεοκρατία και η Ελλάδα… Κόμμα!..



Α. Δεν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα ωργανωμένη και ιεραρχημένη κάτω από οιοδήποτε ιερατείο θρησκεία. (Ιεραρχία, προκαθήμενος, επαγγελματικός κλήρος, «ιερό βιβλίο», σωματειακή μορφή και «διοίκηση» θρησκείας κ.λ.π. εισέβαλαν στην Ελλάδα από την Ασία και λειτουργούν εδώ και 2.000 χρόνια ως ξένα σώματα.)
Β. Δεν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα κόμμα η άλλης μορφής διασπαστική πολιτική ομάδα η οργάνωση. Το «κόμμα» εισήχθη στην Ελλάδα μετά το 1821, ελήφθη ως «ιμιτασιόν» από τον Παρλαμενταρισμό της Ευρώπης και είναι ως ξένο σώμα προς την ελληνική αντίληψη περί πολιτικής, η οποία έβλεπε την ανθρώπινη ομάδα ως σύνολο –«πόλιν», Εκκλησία του Δήμου,

ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ(Ένας άπό τούς 7 σοφούς τής Άρχαιότητος)(668 – 584 π.Χ.).

 Κατερινα Βλαχου   
                 

Ο Περίανδρος ήταν γιος του Κύψελου, πρώτου τυράννου της Κορίνθου, ο οποίος όφειλε το όνομά του στο γεγονός ότι, όταν ήταν βρέφος, η μητέρα του Λάβδα τον είχε κλείσει σε ένα κιβώτιο (κυψέλη) για να τον σώσει από τους Βακχιάδες που κυβερνούσαν τότε την Κόρινθο. Οι Βακχιάδες, στο γένος των οποίων ανήκε και η μητέρα του Κύψελου, φοβούνταν ότι, σύμφωνα με δελφικό χρησμό, το βρέφος αυτό, όταν θα ανδρωνόταν, θα τους ανέτρεπε και θα τους έπαιρνε την εξουσία.

Ο χρησμός βγήκε αληθινός.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα