Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ



ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ:
TAYTHN ΓΑΡ ΟΙΚΟΥΜΕΝ ΟΥΧ ΕΤΕΡΟΥΣ ΕΚΒΑΛΟΝΤΕΣ ΟΥΔ'ΕΡΗΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΝΤΕΣ ΟΥΔ'ΕΚ ΠΟΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ ΜΙΓΑΔΕΣ ΣΥΛΕΓΕΝΤΕΣ,ΑΛΛ'ΟΥΤΩ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΩΣ ΓΕΓΟΝΑΜΕΝ ΩΣΤ'ΕΞ ΗΣΠΕΡ ΕΦΥΜΕΝ,ΤΑΥΤΗΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟΝ ΔΙΑΤΕΛΟΥΜΕΝ, ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΟΙΣ ΑΥΤΟΙΣ ΟΙΣΠΕΡ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΙΟΤΑΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΡΟΣΕΙΠΕΙΝ.ΜΟΝΟΙΣ ΓΑΡ ΗΜΙΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΑΥΤΗΝ ΤΡΟΦΟΝ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΛΕΣΑΙ ΠΡΟΣΗΚΕ.
(Ισοκράτης, «Πανηγυρικός», 24-25)
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΙΣΟΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ):

Τα βρέφη στο καροτσάκι πρέπει να κοιτάζουν τους γονείς τους, όχι τον δρόμο


wcv
Χαμογελούν περισσότερο, κοιμούνται πιο εύκολα και έχουν καλύτερη επικοινωνία με το περιβάλλον. Σύμφωνα με βρετανική μελέτη, τα βρέφη μπορούν να έχουν μια ευχάριστη βόλτα, υπό την προϋπόθεση να κοιτούν προς το πρόσωπο που σπρώχνει το καρότσι τους. Σε αντίθετη περίπτωση, τα περιμένει ένας περίπατος (κι ένα μέλλον) γεμάτα στρες.

«Τι είναι ο χρόνος; Ο,τι μετράνε τα ρολόγια μας».


Λέμε συχνά ότι ο χρόνος «ρέει», «κυλά» και «φεύγει», χωρίς ποτέ να προσδιορίζουμε επακριβώς τι είδους «πράγμα» είναι αυτό που κυλά και φεύγει ασταμάτητα ή, τουλάχιστον, ποιος ή πώς μπορεί κανείς να μετρά την αδιάκοπη ροή του. Αναμφίβολα, ο «χρόνος» αποτελεί το πιο σκοτεινό και άπιαστο αντικείμενο της ανθρώπινης σκέψης (φυσικής και μεταφυσικής): πρόκειται για κάτι που υπάρχει «πραγματικά» ή, αντίθετα, είναι ένας βολικός τρόπος να «μετράμε» ό,τι συνεχώς μεταβάλλεται και παρέρχεται γύρω από εμάς και μέσα μας; 

Σε ό,τι δίνεις την Προσοχή σου … αυτό Υπάρχει


                                               Victoria-Sims_9600_803
Η Προσοχή μπορεί να οριστεί ως η κατεύθυνση και η διοχέτευση της συνείδησης με τρόπο ώστε στο μικρότερο δυνατό χρόνο να αντιλαμβάνεται τον περισσότερο χώρο, αντικείμενα, υποκείμενα και καταστάσεις του δεδομένου περιβάλλοντος.
Έτσι λοιπόν η πρώτη και αρχική φάση με την οποία ο ανθρώπινος ψυχισμός αποκτά πληροφορίες, γνώσεις , εμπειρίες: τα μέσα δηλαδή για τη δράση του. Η Προσοχή μπορεί να ασκηθεί με οποιαδήποτε από τις πέντε φυσικές αισθήσεις- ή με μερικές από αυτές συνδυασμένα- αν το αντικείμενο είναι εξωτερικό.

Το παράπονο...

                            

Αναρωτιέμαι μερικές φορές: είμαι εγώ που σκέφτομαι καθημερινά πως η ζωή μου είναι μία; Όλοι οι υπόλοιποι το ξεχνούν; Ή πιστεύουν πως θα έχουν κι άλλες,πολλές ζωές, για να κερδίσουν τον χρόνο που σπαταλούν; Μούτρα. Να αντικρίζεις τη ζωή με μούτρα. Τη μέρα, την κάθε σου μέρα. Να περιμένεις την Παρασκεύη που θα φέρει το Σάβατο και την Κυριάκη για να ζήσεις. Κι ύστερα να μη φτάνει ούτε κι αυτό, να χρειάζεται να περιμένεις...τις διακοπές. Και μετά ούτε κι αυτές να είναι αρκετές. Να περιμένεις μεγάλες στιγμές. Να μην τις επιδιώκεις, να τις περιμένεις. Κι ύστερα να λες πως είσαι άτυχος και πως η ζωή ήταν άδικη μαζί σου.

ΑΧ..ΕΛΛΗΝΑ...!!!



ΕΛΛΗΝΑ-ΕΛΛΗΝΑ....ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΦΑΣΗ....ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΟΥ..ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΘΕΙΑ ΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΟΥ ΟΘΟΝΗ...ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ.
Και γιατί....δεν είναι αυτό κατορθωτό....να συλλάβεις την ΠΑΡΟΥΣΙΑ των ΘΕΙΩΝ ΟΝΤΩΝ.....είναι ακριβώς γιατί τόσα χρόνια ...φοράς την ίδια κολώνια.....!!!Η αιτία αυτής της υποβάθμισης της ΠΑΙΔΕΙΑΣ σου.....ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ...ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ....ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙΣ....ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΑ ΛΟΙΔΩΡΕΙΣ....ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΟΓΟΝΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙ-ΟΥΣΙΑΝ.....δηλαδή την ΠΕΡΙ της ΟΥΣΙΑΣ ΓΝΩΣΙΝ του ΘΕΙΟΥ των ΠΡΟΓΟΝΩΝ σου. 

ΕΣΥ, ΠΟΣΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ;;;


                                     
Κάποιο κρύο πρωινό του Ιανουαρίου, ένας άντρας κάθησε σε ένα κεντρικό σταθμό του μετρό και ξεκίνησε να παίζει το βιολί του.Έπαιξε για περίπου 45 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτών των 45 λεπτών, δεδομένου ότι ήταν ώρα αιχμής, πέρασαν από μπορστά του αρκετές χιλιάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι πηγαίνοντας στη δουλειά τους.Τρία λεπτά μετά την έναρξη της μουσικής, ένας μεσήλικος κύριος παρατήρησε ότι υπήρχε ένας μουσικός που έπαιζε βιολί, τον κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα και συνέχισε το βιαστικό του βηματισμό.

Βραστά Καρότα


Φαντάσου μια φυλακή, όπου οι κρατούμενοι τρώνε κάθε μέρα διαφορετικό φαγητό, μακαρόνια τη Δευτέρα, τυρόπιτα την Τρίτη, φασόλια την Τετάρτη και ούτω καθεξής. Επιπλέον, κάθεΚυριακή, τους φέρνουνε μπουζούκια και γίνεται στο προαύλιο της φυλακής γλέντι μέχρι πρωίας.

"HEART ATTACK GUN" ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ CIA ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ...



Ένα απο τα μυστικά όπλα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.. Βέβαια απο τότε θα έχουν εξελιχθεί..Έχουν περάσει 37 χρόνια..Φανταστείτε τη μυστικά όπλα θα έχουν σήμερα στην κατοχή τους με την τεχνολογία που υπάρχει...

Σ’ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΠΡΟΖΑΣ.



Τι γίνεται γύρω μας? Που έχουμε βρεθεί ? Στο μαγεμένο δάσος? Στη χώρα των θαυμάτων? Τη θυμάστε τη κόκκινη βασίλισσα? Εκεί πάνω στο θρόνο της φωνάζει «off with his head! Now!» Σαν να τη βλέπεις ντυμένη με κουστούμι και ένα χαρτοφύλακα στο χέρι να περπατάει ανάμεσά μας. Στριμμένη, με τα μάτια γουρλωμένα να ψάχνει που υπάρχει ευρώ να το κάνει μια χαψιά!

Σοφοκλής Δούσμανης: από τον θρίαμβο του Ελληνικού στόλου στους Βαλκανικούς πολέμους, στην καταστολή του Βενιζελικού κινήματος της 1ης Μαρτίου 1935

                                               

Αρχική σταδιοδρομία

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα και καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια ηπειρώτικης καταγωγής, η οποία συγγένευε με βασιλικούς και πριγκιπικούς οίκους. Παππούς του ήταν ο Αντώνιος Λευκόχειλος - Δούσμανης, διαπρεπής πολιτικός, ενώ μεγαλύτερος αδερφός του ήταν ο στρατηγός Βίκτωρ Δούσμανης. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1868. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1888 με τον βαθμό του σημαιοφόρου.  Με το βαθμό του αντιπλοιάρχου διετέλεσε διαδοχικά αρχηγός της μοίρας ατμομυοδρομόνων, κυβερνήτης αντιτορπιλικού, κυβερνήτης θωρηκτού, αρχιεπιστολεύς της Μοίρας Γυμνασίων (1910) και διευθυντής της Διοικητικής Υπηρεσίας του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Γ.Ε.Ν.) (1912).

Η Γυναίκα Ζωσμένη με Σπαθί


"Η Γυναίκα Ζωσμένη με Σπαθί"
                                    απο τον John Whiteside Parsons
Είναι σε σένα, γυναίκα, όμορφη χαμένη λυτρωτή της φυλής, που τολμώ να απευθύνω αυτό το κεφάλαιο. Αυτό που εξεγείρεται μέσα σου τώρα δεν είναι τρέλα, δεν είναι αμαρτία, δεν είναι μωρία, αλλά είναι ζωή, νέα ζωή και χαρά και φωτιά που θα γεννήσει μια νέα φυλή και θα δημιουργήσει ένα νέο ουρανό και μια νέα γη.

Απεγκλωβισμός



Ερ: Ποιό ηταν το μεγαλύτερο σου πρόβλημα ολα αυτά τα χρόνια ;  
Απ: Ο Εγκλωβισμός.
Ερ: Ο Εγκλωβισμός σε τι ;
Απ: Σε κάθε λογής νοητικό σύστημα, το οποίο έπαιρνε την μορφή "Θεσμού" η εξουσίας .
Ερ: Γιατί ησουν εγκλωβισμένος ;
Απ: Γιατί τα συστήματα, ολα τα συστήματα, σε οδηγούν σε ατραπό ερμηνείας ανθρώπων και κατανόησης της γνώσης με γνώμονα την "επιφάνεια", το "φαίνεσθαι", τα χαρακτηριστικά που εχουν αποδοθεί σε αυτά και στους "πιστούς" τους. Γιατί τα συστήματα σε εγκλωβίζουν θέλοντας και μη και σε περιορίζουν τόσο νοητικά οσο και συναισθηματικά. 

Tα Χαρακτηριστικά του Πνευματικού ανθρώπου


Πνευματικός είναι ο άνθρωπος που δε ζει σαν αυτόματο, δεν εξαρτάται από το παρελθόν, 
τα δόγματα, τις κουλτούρες.
Ζει σαν άτομο, όχι σαν γρανάζι μιας μηχανής. Η ζωή του δεν αποφασίζεται από τους 
άλλους, αλλά από τη δική του συνείδηση.
Ουσιαστικό άρωμα της ζωής του είναι η Ελευθερία. Είναι ένας άνθρωπος που ζει ελεύθερα,
 επιτρέποντας σε όλους να ζουν ελεύθερα.

Δεν ακολουθεί το πλήθος στις λεωφόρους και δε φοβάται να είναι μόνος. 

Γιατί αρέσει το χάδι

                     

 Οι άνθρωποι, οι σκύλοι, οι γάτες, οι χιμπατζήδες, οι ελέφαντες και άλλα κοινωνικά ζώα απολαμβάνουν το χάιδεμα και γενικά το απαλό άγγιγμα. Τώρα, για πρώτη φορά, νευροβιολόγοι στις ΗΠΑ, με κύρια ερευνήτρια την ελληνίδα μεταδιδακτορική επιστήμονα Σοφία Βρόντου, εντόπισαν και ενεργοποίησαν τεχνητά τα ειδικά νεύρα που εξηγούν γιατί προκαλείται αυτό το ευχάριστο αίσθημα.

Η εσωτερική σημασία του συμβόλου [ το μάτι του ΡΑ]


                                   

Οτιδήποτε μπορούμε να αντιληφτούμε ,με οποιονδήποτε τρόπο ,έχει και άλλη σημασία ,εκτός από αυτή που μπορούμε να αντιληφτούμε εκ πρώτης όψεως .
Το κάθε τι …είναι ένα σύμβολο το όποιο έχει…………. πολυδιάστατη σημασία και νόημα ..
Μπορούμε να καταλαβαίνουμε, τα πρόσωπα ,τα  γεγονότα και τα αντικείμενα που μας περιβάλουν , καλύτερα και βαθύτερα, ανάλογα με το επίπεδο δόνησης ,η αντίληψης που βρισκόμαστε την κάθε στιγμή .

ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ....[ 4η διάσταση... και τα φωτόνια ] ….ΜΕΡΟΣ Α






Έχει ειπωθεί από πολλούς δασκάλους  του εσωτερισμού και σοφούς , ότι ένας άνθρωπος κατάλληλα και  ψυχολογικά προετοιμασμένος ,  απελευθερωμένος από τα << ψυχολογικά βαρίδια >>, ή κατά άλλους απαλλαγμένος από τα  << νοητικά σκουπίδια >> , θα μπορούσε να περάσει με το φυσικό του σώμα στην 4Η διάσταση .
Γιατί άραγε να είναι  δύσκολο να προσεγγίσουμε αυτήν την διάσταση, αφού είναι το ανώτερο μέρος του δικού μας  φυσικού κόσμου , που κινούμαστε , ζούμε , και δημιουργούμε? .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα