Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ 2 ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και στις Διαταραχές του Μεταβολισμού
Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Μεταβολομικής Ιατρικής
Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι όλοι θέλουμε να είμαστε υγιής, είτε κάνουμε κάτι γι αυτό είτε όχι. Το θέμα της υγείας είναι ίσως το σημαντικότερο γιατί όλα ξεκινούν και καταλήγουν με αυτήν ή την απουσία της.
Στη προσπάθεια επίτευξης καλής υγείας υπάρχουν κάποιες αρχές που διέπουν την λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού οι οποίες είναι πρωταρχικής σημασίας:

Σάρκα και Πνεύμα


Η σεξουαλικότητα και η πνευματικότητα έχουν μια μακρά συγκρουσιακή σχέση. Πολλοί άνθρωποι τις βλέπουν ως πολωμένες αντιπάλους στη συνείδηση – δηλαδή θεωρούν πως για να αποδεχτούν τη μια πρέπει να αρνηθούν την άλλη. Τέτοιες φιλοσοφίες μάς λένε πως για να γίνουμε  πνευματικοί πρέπει να ξεπεράσουμε την επιθυμία, να απαρνηθούμε τη σεξουαλικότητα, να ανυψωθούμε πάνω από τα συναισθήματά μας. Όμως άλλες φιλοσοφίες και πρακτικές, όπως η Τάντρα, βλέπουν τη σεξουαλικότητα και την πνευματικότητα σαν ένα αδιαχώριστο όλο, όπου η μια προάγει την άλλη.

Anodea Judith, Eastern Body Western Mind

Αφήστε το παιδί να έρχεται στο κρεβάτι σας!

Αφήστε το παιδί να έρχεται στο κρεβάτι σας!

Παρόλο που οι περισσότεροι γονείς ανησυχούν ότι αν πάρουν το παιδί τους στο διπλό κρεβάτι τους τότε εκείνο δεν θα θέλει να κοιμάται στο δικό του, έρευνες έχουν δείξει πως αυτή η σκέψη είναι λανθασμένη.

Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ενημερώθηκε ποτέ για την εκκαθάριση της Τράπεζας της Ανατολής



Η Τράπεζα της Ελλάδος, μέσω της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος παίρνει θέση στο θέμα της Τράπεζας της Ανατολής και με επιστολή της ξεκαθαρίζει ότι “δεν έχει περιέλθει στην Τράπεζα της Ελλάδος οποιοδήποτε έγγραφο”. Το Banquedorient.org έχει στην κατοχή του απαντήσεις και των δύο πλευρών για την τοποθέτηση της εποπτικής αρχής του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δηλαδή εκ μέρους των μετόχων που έχουν κινηθεί νομικά ενάντια στην Εθνική Τράπεζα, αλλά και από την ίδια την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

ΣΗΜΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ


ΣΗΜΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩ-ΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ 

Η επίδραση των μετεωρολογικών παραγόντων στον άνθρωπο, όπως είπα-με και στην εισαγωγή του παρόντος πονήματος, έχει παρατηρηθεί από πολύ πα-λιά. Όλοι γνωρίζουμε ότι άνθρωποι μεγάλης συνήθως ηλικίας, με βάση αισθήματα πόνου που τους εμφανίζονται, μπορούν να «προβλέψουν» την αλλαγή του καιρού πριν από 2-3 μέρες, καμιά φορά και νωρίτερα. 

Φόβος,αυτος ο παραξενος "υιος" δορυφορος του Πλανητη Αρη

Ο βόρειος πόλος του Φόβου. Credit: ESA / DLR / FU Berlin (Γ. Neukum) 
Ο βόρειος πόλος του Φόβου. Credit: ESA / DLR / FU Berlin (Γ. Neukum) 

Φόβος είναι το μεγαλύτερο από τα δύο φεγγάρια του Άρη. o Δειμos εχει τόσο μικρή επιφάνεια  που η μελέτη του ήταν προβληματική για τους αστρονόμους, επειδή δεν μπορεί εύκολα να παρατηρηθεί από τη Γη. Μόνο το Viking 2 σε τροχιά, και, πιο πρόσφατα, η κάμερα HiRISE επί του σκάφους του Mars Reconnaissance Orbiter πηρε από κοντά τις εικόνες. Ο Φόβος , από την άλλη πλευρά, έχει εξεταστεί από τους σταθμούς της Γης από δορυφόρους που αποστέλλονται στην τροχιά του Άρη.

--- ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΦΘΑΡΤΟ ΓΡΑΝΑΖΙ ΗΛΙΚΙΑΣ 300 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΩΝ; ---


Πριν λίγες μέρες, ένας κάτοικος του Βλαδιβοστόκ ανακάλυψε ένα παράξενο αντικείμενο σε ένα από τα κάρβουνα, που θα άναβαν το τζάκι του. Το αντικείμενο ήταν μια μεταλλική οδοντωτή ράβδος, πολύ ελαφριά, που έμοιαζε με τμήμα σύγχρονου μηχανικού εξαρτήματος.
Χωρίς να χάσει χρόνο, μετέφερε το ασυνήθιστο εύρημα σε ένα επιστημονικό εργαστήρι της περιοχής του. 


Μετά από μία προσεκτική μελέτη, οι γεωλόγοι κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι το εύρημα ήταν ηλικίας 300 εκατομμυρίων ετών!

Πληροφορια και Εξελιξη - Το ανήσυχο πνεύμα & η ανήσυχη ψυχή


Πως μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ένα ανήσυχο πνεύμα, μια ανήσυχη ψυχή ?
Το ανήσυχο πνεύμα, η ανήσυχη ψυχή «ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ» = ΑΛΗΘΕΙΑ.

Όταν το καρούμπαλο ήταν είδηση


Τότε που οι Πειραιώτες γνωρίζονταν ακόμα μεταξύ τους, ένα απλό χτύπημα στο κεφάλι ήταν αρκετό για να γίνεις θέμα στον τύπο.

Το μυστικό πείραμα της Καστέλλας (1903)

Η Συσκευή του Μπρανλί εγκαταστάθηκε στον λόφο της Καστέλλας


Η Συσκευή του Μπρανλί εγκαταστάθηκε στον λόφο της Καστέλλας
Ο Γάλλος Εντουάρ Μπρανλί (Edouard Branly) ήταν φυσικός και Καθηγητής στο Καθολικό Ινστιτούτο του Παρισιού. Είχε μπει κι αυτός στην κούρσα που διεξάγονταν μεταξύ επιστημόνων από όλο τον κόσμο στην ανάπτυξη της Ασύρματης Επικοινωνίας. Ήξερε πολύ καλά όπως κι οι άλλοι επιστήμονες ότι η επίτευξη αυτή θα άλλαζε το μέλλον της ανθρωπότητας.

Το Μινωικό Παλάτι στη Ζάκρο (VIDEO)


Η Ζάκρος, μικρό χωριό στην ανατολική ακτή της Κρήτης, είναι γνωστή για το Μινωικό Παλάτι της Ζάκρου, ένα από τους «θησαυρούς» του Μινωικού Πολιτισμού που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη τον περασμένο αιώνα στην Κρήτη.

Από τα τέσσερα Μινωικά Παλάτια που μέχρι σήμερα έχουν ανασκαφεί (τα υπόλοιπα τρία είναι: Κνωσός, Φαιστός και Μάλια) το Παλάτι της Ζάκρου είναι το μικρότερο.

Από μόνο του το ανακτορικό συγκρότημα στη Ζάκρο καλύπτει μία έκταση 4,500 τετραγωνικά μέτρα και είναι το διοικητικό και θρησκευτικό κέντρο ενός ακμαίου οικισμού που εκτεινόταν σε μία περιοχή πάνω από 8,000 τετραγωνικά μέτρα στο σύνολό της.

Η Γένεση τής Ελληνικής γής

Πριν από εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια η Ελληνική γη ήταν σκεπασμένη από θάλασσα. Η γεωλογική μορφή της άλλαξε πολλές φορές μέχρι σήμερα και θα αλλάζει συνεχώς και στο μέλλον, ακολουθώντας τον νόμο της αδιάκοπης μεταβολής, "ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ" του Ηράκλειτου. 
Ο Βυθός της θάλασσας, που σκέπαζε ολόκληρη την ελληνική περιοχή, από το Ιόνιο Πέλαγος μέχρι την Μικρά Ασία, παρουσίαζε τότε μία παράξενη μορφολογική εικόνα. Αυτή ακριβώς η εικόνα, το ανάγλυφο του βυθού, υπήρξε η προϋπόθεση για την δημιουργία της σημερινής Ελληνικής χερσονήσου με τις υψηλές κεντρικές της οροσειρές. . 

Αποτοξίνωση του οργανισμού με άλατα Έψομ


Photo Credit Salt image by lefebvre_jonathan from Fotolia.com

 Τα άλατα έψομ είναι ένα φυσικό ορυκτό πολύ δραστικό και αποτελεσματικό για να αγνοηθεί.  Αλλάζοντας  την οσμωτική ισορροπία των ιστών,  παρασύρει έξω τη βρωμιά και το πυώδες υλικό, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος στις τραυματισμένες  περιοχές. Το μούλιασμα με άλατα έψομ είναι η πιο χρήσιμη θεραπεία για πληγές , για δηλητηρίαση στο αίμα,  μολύνσεις  που θεραπεύονται αργά, εξογκώματα του δέρματος (φλύκταινες), ανοικτές πληγές, κατακλύσεις του δέρματος, φλεγμονές και πόνους  καθώς και κακή κυκλοφορία.

μελέτη διαπιστώνει ότι η αποξηραμένη ρίζα γλυκόριζας καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν τερηδόνα και ουλίτιδα


οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε τη γλυκόριζα από τις παστίλιες και
τα ζαχαρωτά...
η  γλυκόριζα όμως έχει και ένα πλήθος θεραπευτικών ιδιοτήτων και χρήσεων
και
οι ερευνητές έχουν ασχοληθεί πολλές φορές μαζί της φέρνοντας στο φως διάφορες μελέτες που την αφορούν...
μία από αυτές είναι και η μελέτη που ασχολείται με τις δυό της ουσίες:

Δέκα πράγματα για την Βόρεια Κορέα που κανείς δεν θα σου πεί...



Είναι μια χώρα τόσο διαφορετική αλλά και τόσο αμφιλεγόμενη, που όσο και να νομίζεις πως την γνωρίζεις, τελικά δεν ξέρεις παρα ελάχιστα.
Αυτή τη φορά αποφάσισα να αφιερώσω ένα κείμενο με τα 10 σημεία που πρέπει να γνωρίζεις πριν έρθεις αλλά που δεν θα σου πει κανείς (αφού κανείς σχεδόν δεν έχει πάει).

1. Στην Βόρεια Κορέα οι ξένοι απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν ταξί, να πάρουν το μετρό και να μπουν σε λεωφορείο της γραμμής. Η μόνη λύση είναι να αγοράσεις αυτοκίνητο (ή ποδήλατο τους καλοκαιρινούς μήνες). Προσοχή όμως, αν είσαι γυναίκα μάλλον θα πας με τα πόδια, διότι οι γυναίκες απαγορεύεται να οδηγούν..

Αν τα πόδια είχαν φωνή


Ξέρετε ότι τα πόδια μας καθρεπτίζουν την οργανική και ψυχική μας υγεία, καταγράφοντας σε αυτά όσα μας συμβαίνουν. Έχουν όμως να μας πούνε πράγματα για τον χαρακτήρα μας και τις ικανότητες μας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες πληροφορίες μπορείτε να βγάλετε διαβάζοντας τα. Σίγουρα θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε στη ζωή σας. Γιατί όχι ακόμη και να φροντίσετε την υγεία σας και των δικών σας ανθρώπων.

Η υπερπληροφόρηση μας μετατρέπει σε ψηφιακά πρεζόνια


Είμαστε απαθείς καταναλωτές πληροφοριών χωρίς ψυχική ζωή;

Θίγοντας, για άλλη μια φορά το θέμα της υπερπληροφόρησης και των επιδράσεων που ασκούνται από αυτήν στην ανθρώπινη συνείδηση, αποδελτιώνουμε κάποιες ενδιαφέρουσες θέσεις – αναλύσεις από πρόσφατα και παλαιότερα δημοσιεύματα του τύπου. Διαβάζουμε στα «Νέα»:

«O σύγχρονος άνθρωπος έχει απεριόριστη πρόσβαση σε κάθε είδους πληροφορία. Ειδήσεις στα ραδιόφωνα κάθε μία ώρα. Συνεχής ενημέρωση ιστοσελίδων και μπλογκ. Τουλάχιστον τρία δελτία ειδήσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, updates στο facebook. Το αποτέλεσμα; Σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες, δεν γίνεται σοφότερος αλλά κυνικότερος. 
Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο υπάρχουν πλέον επαρκείς, αν όχι αδιαμφισβήτητες ενδείξεις πως ανθρώπινες αντιδράσεις όπως η κατανόηση, ο αλτρουισμός, η συμπόνια, η ανεκτικότητα και η συναισθηματική σταθερότητα «απειλούνται» από τον μεγάλο και συνεχή όγκο πληροφοριών που δέχεται ο εγκέφαλος.

Νέα μορφή διαβήτη, με αυτοαντισώματα



  Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Για τον διαβήτη τύπου 2, τον λεγόμενο διαβήτη των ενηλίκων, σας έχω μιλήσει στο πρώτο από τα δύο εκπαιδευτικάβίντεο με τον τίτλο το στρες και η αντιμετώπισή του. Εκεί σας έχω εξηγήσει πώς τα στρες της ζωής οδηγούν τον οργανισμό στο λεγόμενο μεταβολικό σύνδρομο, που είναι η κατάσταση εκείνη κατά την οποία παρουσιάζει κάποιος παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, υπερχοληστεριναιμία και αυξημένη πηκτικότητα του αίματος. Σας εξήγησα στο βίντεο εκείνο, τον μηχανισμό με τον οποίο το στρες οδηγεί τον οργανισμό στο σύνδρομο αυτό.

Να γνωρίζεις και να κάνεις


Θα ήθελες  να μας εξηγήσεις  τη λειτουργία εκείνης της  άγνωστης  δύναμης  που κρατά τον ανθρώπινο νου προσκολλημένο  με τα κοσμικά πράγματα και συνήθειες, παρότι  έχουμε  πλήρη επίγνωση ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά δυστυχία; 


Η επίγνωση αυτή δεν είναι πλήρης, είναι  μόνο διανοητική.

Το κομμάτιασμα της σκέψης


Μία από τις λειτουργίες της σκέψης είναι το να είναι πάντα απασχολημένη με κάτι. Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να έχουμε το νου μας συνεχώς απασχολημένο ώστε να εμποδιζόμαστε να δούμε τους εαυτούς μας όπως είμαστε πραγματικά. Φοβόμαστε να  είμαστε άδειοι. Φοβόμαστε να κοιτάξουμε τους φόβους μας.

Σεξουαλική επαφή, συγχώνευση της αύρας και καρμικές ανταλλαγές


Στη σεξουαλική επαφή οι καρμικές επιρροές περνούν αμέσως από το ένα άτομο στο άλλο. Η επαφή είναι σαν την συγχώνευση δυο ηλεκτρικών συστημάτων και μέσω αυτής της συγχώνευσης ο ένας απορροφά οτιδήποτε βρίσκεται στην αύρα του άλλου. Αν ένα άτομο έχει πολύ μολυσμένο κάρμα, που σημαίνει ότι έχει κάνει ή σκεφτεί πολύ άσχημα πράγματα, αυτές οι καρμικές επιρροές στην αύρα του περνούν στην αύρα του άλλου ατόμου και το άλλο άτομο μοιράζεται τα αποτελέσματα του κακού κάρμα του. Αν καρμικά είναι πολύ φορτωμένο και έχει πολλά χρέη να πληρώσει, αυτός που κάνει σεξ μαζί του κληρονομεί αυτά τα χρέη και πρέπει επίσης να τα πληρώσει. Αυτά τα χρέη πληρώνονται υλικά, συναισθηματικά, νοητικά και κοινωνικά, με αποτυχίες και επιτυχίες· δεν υπάρχει διαφυγή.

Ο θάνατος είναι υπερεκτιμημένος

Άρθρο του Steve Beckow από το www.goldenageofgaia.com
ΠροσέξτεΔεν πρόκειται να πεθάνετε.
Δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείτε γι’ αυτό. Ο θάνατός μας είναι υπερεκτιμημένος σε μεγάλο βαθμό. Όταν βγάζετε τα ρούχα σας τη νύχτα και φοράτε τις πυζάμες σας (αν φοράτε), πεθαίνετε; Φυσικά όχι.
Το ίδιο κι εδώΌταν βγαίνετε έξω από το σώμα σας καθώς κοιμάστε, ή κάνετε συνειδητά αστρικό ταξίδι, δεν πεθαίνετε. Όχι εσείςΌχι οι «αληθινοί» εσείς. 

Ε-τι-κε-τι-κο-ποίηση





Ετικετικοποίηση σημαίνει:
Βάζω ετικέτες.

Βάζω ετικέτες σημαίνει:
Κρίνω, ερμηνεύω.

Κρίνω – Ερμηνεύω σημαίνει: Καταχωρώ στο μυαλό μου γεγονότα, ανθρώπους, καταστάσεις με ένα συγκεκριμένο τρόπο.


Και μετά;
Από κει και πέρα βλέπω το καθετί και τον καθένα με βάση  αυτή την ερμηνεία που του έχω δώσει.
Βασικά δεν βλέπω αυτό που υπάρχει, αλλά τη δική μου ερμηνεία  γι’ αυτό που υπάρχει. Και φυσικά θεωρώ αυτή την ερμηνεία, που εγώ έχω δώσει, ως τη μόνη αληθινή, ως τη μόνη πραγματικότητα.

Αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, τότε δώσ' τον






"Έμαθα να γελάω με την αναπηρία μου αλλά υπάρχει μία ακόμα καλύτερη μέθοδος για να υπερβείς τις αμφιβολίες για την προσωπική σου αξία ή την ανικανότητά σου να αγαπήσεις τον εαυτό σου όπως είναι. 

Τα δικά μας και τα άλλα παιδιά




Ο ρόλος των γονιών δεν είναι να στηρίζουν τα παιδιά τους.
Είναι να βοηθήσουν τα παιδιά να ζουν χωρίς στηρίγματα.

Πως να προφυλαχθείτε από το αυχενικό, όταν κάνει παγωνιά



Οι πόνοι στον αυχένα είναι από τους πιο βασανιστικούς πόνους του μυοσκελετικού συστήματος. Η αιτιολογία τους ποικίλει, οι πόνοι μπορεί να οφείλονται σε απότομο μυικό σπασμό, σε αυχενική σπονδυλοαρθροπάθεια, σε αυχενική δισκοπάθεια, σε εκφυλιστική νόσο του αυχένα και συμπτωματολογία περιλαμβάνει πόνο στην περιοχή του αυχένα και των τραπεζοειδών μυών, δυσκαμψία, ριζιτική συνδρομή με πόνο...

ΤΟ ΦΟΙΝΙΚΙΚΟ- ΛΕΞΟ- ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ

                                              

ΤΟ ΦΟΙΝΙΚΙΚΟ- ΛΕΞΟ- ΑΛΦΑΒΗΤΟ

Άλφα=  άλεφ=  κεφαλή βοός.
Βήτα= μπετ=  οικία.
Γάμα= γκίμμελ= κάμηλος.
Δέλτα= ντάλεθ= θύρα (σημιτικό).  Αυτό είναι ύβρης προς τον Δία Αιθέρα.

«ΓΝΩΣΕΙΣ» ΚΝΩΣΣΟΣ – ΚΡΗΤΗ - ΓΑΛΑΞΙΑΣ


ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΝΕΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΔΩΡΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ,
ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΚΝΩΣΟΥ.   Βαμμένοι με κόκκινη ώχρα.
dwra
ΠΥΓΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΨΑΡΑΣ: Οι τοιχογραφίες αυτές βρίσκονται στο μουσείο της Θήρας. Οι πρώτοι Έλληνες είχαν υιοθετήσει προφανώς αυτή την συνήθεια (ως μνεία της καταγωγής τους) και έβαφαν τα κορμιά τους με κόκκινη ώχρα, το κεφάλι τους το ξύριζαν και το έβαφαν με γαλάζιο χρώμα, επίσης άφηναν χαίτη ή μηνίσκους (λίγες μπούκλες στα μαλλιά). Η κόκκινη ώχρα στο σώμα τους συμβόλιζε για αυτούς την ανωτερότητά τους ως τα μόνα νοήμονα όντα επί της γης, έπαιρναν την ώχρα από τα φύκια.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΝΑΔΗΘΗΤ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ








Ακόμα και το όνομα της νεαρής κοπέλας μας κάνει να απορούμε, είναι φανερό ότι είναι Ελληνικό. Της δόθηκε το όνομα Ιόνα, Σόνα + δοθείτε= Σοναδήθητ, ό,τι και να ονόμαζαν πάντα ακολουθούσε ρήμα, δηλαδή όταν ονόμαζαν κάποιον, μαζί με το όνομά του ακολουθούσε και το ρήμα δίνω. Εάν μας επιτραπεί και διαβάσουμε το όνομα από το τέλος, έχουμε το όνομα Τήθηδα που σημαίνει πρόγονος-γιαγιά.

«Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΕΛΑΙΑ»


ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, στο χωριό Βούβες στα Χανιά.  Πιθανολογείται ότι η ηλικία του δένδρου κυμαίνεται  από 2500 έως και 5000 χρόνια, και ακόμα δίνει καρπούς. Οι άνθρωποι δίπλα στην ελαία  φαίνονται μικροσκοπικοί.

elia

ΕΛΟΓΟ ΟΝ ΚΑΙ ΙΧΘΥΟΣΑΥΡΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ.


ΙΧΘΥΟΣΑYΡΙΚΟ ή παρεγκεφαλίτιδα (Cerebellum), ένα κατάλοιπο του ιχθυοσαυρικού κέντρου στον ανθρώπινο εγκέφαλο.  Ο μηχανισμός αυτός στον άνθρωπο τοποθετήθηκε για να προσφέρει το ερέθισμα της αυτοσυντήρησης και της αυτοπροστασίας, αλλά κυρίως είναι η βάση των ενστίκτων. Αν και κατηγορείται σαν πηγή αρνητικών συμπεριφορών, εν τούτοις συμμετέχει στο όλον της εγκεφαλικής λειτουργίας και δεν διανοείται κεντρικό νευρικό σύστημα χωρίς το ιχθυοσαυρικό κέντρο. Διότι ο άνθρωπος είναι ένας τέλειος οργανισμός και δεν έχει τίποτε το αρνητικό επάνω του, όλα έχουν την θέση τους και την εργασία τους. Στην φωτογραφία βλέπουμε τον ανθρώπινο εγκέφαλο καθώς και τον εγκέφαλο από έναν ιχθύ.



ygeia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα