Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Τι θα μπορούσε να σας συνοδεύει στην τελευταία κατοικία-Τάφος γκαρσονιέρα [εικόνες]

Η μυστηριώδης ιστορία της εξαφάνισης πέντε παιδιών



Για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, όποιος οδηγεί στην Route 16 κοντά στο Fayetteville της Δυτικής Βιρτζίνια, βλέπει μια πινακίδα με τις φωτογραφίες πέντε παιδιών. Του 14χρονου Maurice, της 12χρονης Martha, του 9χρονου Louis, της 8χρονης Jennie και της 5χρονης Betty. Κάτω από τις φωτογραφίες είναι μια ιστορία με το τι μπορεί να τους συνέβη.

Μύθος ή αλήθεια; 9 ανατριχιαστικά μέρη στον κόσμο ξετυλίγουν την ιστορία τους!




Ποια είναι η αλήθεια τελικά; Υπάρχουν φαντάσματα ή όχι;
Ακολουθούν 9 μέρη σε όλον τον κόσμο που συγκλονίζουν με την τρομακτική 
τους ιστορία, ακόμη κι΄αν αυτή είναι ψεύτικη!

ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΑ ΓΛΩΣΣΟΪΣΤΟΡΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ


                                   

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ
ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΑ ΓΛΩΣΣΟΪΣΤΟΡΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ
Η εξέλιξη της γλώσσας και της ιστορίας στο Αιγαίο Πέλαγος αποτέλεσαν το αντικείμενο πολυετών ερευνών του Μιχάλη Σκανδαλίδη. Σε ένα μεγάλο τόμο, σε διαστάσεις Α4, έχουν συγκεντρωθεί λεπτομερείς γλωσσοϊστορικές μελέτες για την Κω, τους Λειψούς, την Κάλυμνο, την Αστυπάλαια, τη Νίσυρο, την Τήλο,, τη Χάλκη, τη Ρόδο, την Κάρπαθο, το Καστελλόριζο, τα μικρονήσια της Δωδεκανήσου, όπως το Φαρμακονήσι, την Αλιμνιά, το Γυαλί κ. ά., κι ακόμη για την Εύβοια, τα νησιά των Κυκλάδων, την Κρήτη και την Κύπρο. 

Η Διαχρονική Θεραπευτική στα Πλαίσια της ‘’Νέας Ιατρικής’’ -ΨΥΧΗ, ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ «ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ»





Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά πως οι τρεις παράγοντες που συγκροτούν την ανθρώπινη ολότητα συνδέονται μεταξύ τους και πως επηρεάζει ο ένας παράγοντας τον άλλο.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως η «Νέα Ιατρική» έχει σαφέστατα ολιστικό χαρακτήρα και στα πλαίσια αυτού του ολιστικού χαρακτήρα ο άνθρωπος αντιμετωπίζεται ως ένα ενιαίο όλο που το συγκροτούν 3  βασικά μέρη, η ψυχή, το πνεύμα και το σώμα. Ας τα δούμε αυτά πιο προσεκτικά για να κατανοήσουμε καλύτερα και την φιλοσοφία της «Νέας Ιατρικής».

Τα Θετικά αποτελέσματα των θετικών δράσεων στη ζωή μας


Πώς μπορούμε να επιτύχουμε πραγματικά να ζήσουμε μια χαρούμενη ζωή χωρίς η αρνητικότητα να αγκαλιάζει τη ζωή μας και να προωθήσουμε την θετικότητα στο μυαλό μας. 
Απλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε και να επικεντρωθούμε  σε αυτά και τα οποία θα αρχίσουν σιγά σιγά να εκδηλώνουν ένα καλύτερο παρόν και μέλλον στη ζωή μας.

 Ό, τι βλέπουμε και ζούμε έρχεται από τις σκέψεις μας.

Εικόνες που αψηφούν τη βαρύτητα.


                           

Εικόνες που όχι μόνο φαίνονται περίεργες με τον χειρισμό που ο Γάλλος καλλιτέχνης Philippe Ramette τους έκανε, αλλά επίσης μας εφιστούν την προσοχή για να δούμε μέσα από αυτά.
Φωτογραφικές στιγμές που δείχνουν τον καλλιτέχνη σε διάφορα μοναδικά τοπία να αψηφεί τη βαρύτητα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΡΑΣΗ?


Πολλοί ερευνητές που αποδέχονται την ύπαρξη της διόρασης δεν κάνουν λόγο για χάρισμα αλλά για.... 

ικανότητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει, κατά τη γνώμη τους, μια επίλεκτη ομάδα ανθρώπων προικισμένων, αλλά όλοι οι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να γίνουν διορατικοί. Συγκεκριμένα, λέγεται πως από τη βρεφική ηλικία ο άνθρωπος είναι διορατικός, αλλά το γεγονός πως μεγαλώνοντας προσαρμόζεται στην κοινωνική πραγματικότητα όπως αυτή τίθεται μέσα στο οικογενειακό και αργότερα και σχολικό περιβάλλον, αμβλύνει την επαφή του με τον Αστρικό Κόσμο, μέχρι που τελικά απομακρύνεται ολοκληρωτικά. Στον Αστρικό Κόσμο θα επιστρέψει αυτοδίκαια μετά το θάνατο του, οπότε και διαχωρίζεται η ύλη του ανθρωπίνου σώματος από το πνεύμα του. Είναι αυτό που οι αρχαίοι Έλληνες καλούσαν Βασίλειο του Άδη! 

Έμφραγμα: Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια;


Πολλοί άνθρωποι θεωρούν, ότι το έμφραγμα συμβαίνει ξαφνικά και απότομα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, η καρδιά προειδοποιεί πως κάτι δεν πάει καλά. Ποια είναι τα σημάδια που «στέλνει» το σώμα πριν το έμφραγμα;
Μια ήπια δυσφορία στο κέντρο του θώρακα είναι η πιο συνηθισμένη προειδοποίηση, που σας στέλνει η καρδιά πριν το έμφραγμα. Ωστόσο, η δυσφορία αυτή δεν είναι μόνιμη και σταθερή και αυτός ίσως είναι ο λόγος που ενδεχεται να μην ανησυχήσετε όσο θα έπρεπε. Αρκετά εμφράγματα όμως είναι πιο «σιωπηλά» και συχνά παρερμηνεύονται, χωρίς να μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε έγκαιρα.

Η εσωτερική σύνδεση μουσικής και μαθηματικών στην αρχαία Ελλάδα

ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Η μουσική στους αρχαίους πολιτισμούς ήταν κάτι παραπάνω από ευχαρίστηση για το αυτί. Ήταν η άλγεβρα των μεταφυσικών θεωριών, η γνώση της οποίας δινόταν μόνο σε μυημένους, αλλά οι αρχές της μέσω του συλλογικού υποσυνείδητου έτρεφαν, επηρέαζαν και εκπαίδευαν τις πλατιές μάζες. Αυτό την έκανε ένα πανίσχυρο όργανο ηθικής διαπαιδαγώγησης, όπως είπε ο Κομφούκιος.
Η μουσική συνδέεται στην αρχαία Ελλάδα άμεσα με την ενέργεια και ως εκ τούτου με δυνάμεις που χαρακτηρίζονται ως «υπερφυσικές».

Μετασχηματισμοί του libido

Την ιδέα της ενέργειας του libido εισήγαγε για πρώτη φορά ο Ζίγκμουντ Φρόιντ ως "ιντ". Υπό αυτή την έννοια ανήκει σε κείνη την ψυχολογική φάση κατά την οποία το άτομο αναλαμβάνει διάφορους ρόλους προκειμένου να ζευγαρώσει και να επεκτείνει την αθανασία του[1]. Ο Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ, διευρύνοντας την ιδέα, όρισε το libido ως ελεύθερη δημιουργική ή ψυχική ενέργεια, την οποία πρέπει να χρησιμοποιήσει το άτομο στη διαδικασία της προσωπικής του ανάπτυξης μέσω της εξατομίκευσης.

«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΟΥ» ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


                   


Η εκπομπή της σειράς ντοκιμαντέρ «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΟΥ» φιλοξενεί τον σκηνοθέτη ΘΟΔΩΡΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος ξεδιπλώνει τις μνήμες του από το 1970, εστιάζοντας την αφήγησή του στην ταινία του «Αναπαράσταση» που προβλήθηκε εκείνη τη χρονιά.

Ο Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ανατρέχει στο παρελθόν και δίνει το στίγμα μιας ζοφερής εποχής, όπου η κοινωνία βιώνει τη σκληρότητα του δικτατορικού καθεστώτος, ενώ στο κινηματογραφικό τοπίο κυριαρχούν ταινίες εθνικοπατριωτικού περιεχομένου. Πολλοί ήταν τότε οι νέοι σκηνοθέτες που οραματίστηκαν ριζοσπαστικές αλλαγές στον χώρο της κινηματογραφίας στοχεύοντας στην ουσιαστική αλλαγή του πολιτικού τοπίου και στην κοινωνική αφύπνιση.

Κρύος Καιρός: Πώς μπορεί να σκοτώσει;



Μεγάλες εκτάσεις των ανατολικών και κεντρικών Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται καλυμμένες από μάζα  αέρα που προέρχεται από την καναδική Αρκτική και η οποία  έχει οδηγήσει σε   θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν προκαλώντας το θάνατο σε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους στις μεσοδυτικές πολιτείες. Οι ειδικοί λένε ότι το κρύο μπορεί να σκοτώσει, ακόμα και σε μέτριες καιρικές συνθήκες, και είναι ιδιαίτερα θανατηφόρο για τους ηλικιωμένους, τα μικρά παιδιά ή τα άτομα που είναι εθισμένα στο αλκοόλ ή τα ναρκωτικά. 

Τη Μυθολογία ξαναζούν οι Έλληνες.


Τη Μυθολογία ξαναζούν οι Έλληνες.

Δουρειος ιππος η ΕΕ για την Ελλάδα
Οδύσσεια η πολιτική μας ζωή,
  •  Με αντίπαλο την Τρόϊκα, η Ελλάδα σε νέο Τροϊκό πόλεμο, που έχει αφορμή το λάδι. Θα πάρει τα πετρέλαια και όλα τα εν Ελλάδι.
  • Σκύλλα και Χάρυβδης η Μέρκελ και η Λαγκάνρτ.
  • Οι πολιτικοί μας, γεύτηκαν τους λωτούς, δηλαδή τις μίζες των λωτοφάγων Ευρωπαίων Προμηθευτών και ξέχασαν την Πατρίδα τους.
  • Έφαγαν οι σύντροφοί μας πολιτικοί και τα χρήματα του Λαού, όπως οι σύντροφοι του Οδυσσέα τα βόδια του Ήλιου και θύμωσαν τους «Θεούς» των Αγορών.
  • Κλεισμένους είχε ο Αίολος τους ανέμους, για να μας βοηθήσει στο ταξίδι μας, αλλά οι πολιτικοί μας

Απελευθέρωση από τις ενοχές




Αν και συχνά ακούμε τους ανθρώπους να λένε: «Νιώθω ένοχος», η ενοχή στην πραγματικότητα δεν είναι συναίσθημα, αλλά νοητική κρίση. Είναι λες και το μυαλό μας κατηγορεί για όσα έχουμε διαπράξει, μας δικάζει. Σφετερίζεται τους ρόλους του δικαστή και των ενόρκων και καταλήγει σε μια απόφαση εναντίον μας. Αισθανόμαστε σα να έχουμε διαπράξει κάποιο φριχτό έγκλημα… κι έτσι αρχίζει το μαρτύριο. Η ειρωνεία είναι πως όλη αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα μόνο μέσα στην φαντασία μας. 

Πως φροντίζω τα φυτά εσωτερικού χώρου



Κάποια από τα φυτά που έχουμε στο μπαλκόνι ή στην αυλή σε γλάστρες την άνοιξη και το καλοκαίρι, προτιμάμε να τα μεταφέρουμε σε εσωτερικό χώρο για τους χειμερινούς μήνες. 

Αυτό γίνεται, γιατί τα περισσότερα από αυτά είναι τροπικά φυτά, που κατά πάσα πιθανότητα να μην αντέξουν το κρύο και την παγωνιά που επικρατούν στη χώρα μας το χειμώνα. 

Αυτό είναι το όπλο που θα αλλάξει γεωστρατηγικά τον κόσμο με τρομερό κόστος


Αυτό είναι το όπλο που θα αλλάξει γεωστρατηγικά τον κόσμο με τρομερό κόστος

Το 2012 υπήρξε, δίχως αμφιβολία, χρονιά κρίσιμων εξελίξεων και σημαντικών ανατροπών σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης, ήταν η χρονιά που «είδε» τον Μπαράκ Ομπάμα να κάνει κάτι που λίγοι αντιλήφθηκαν ή που, ακόμη κι αν το αντιλήφθηκαν, δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν την πλήρη σημασία της κίνησής του:
Τον «είδε» να μεταμορφώνεται από ριζοσπάστης περιβαλλοντιστής σε υπέρμαχο του σχιστολιθικού φυσικού αερίου και πετρελαίου. Κάτι που μπορεί να ακούγεται ανώδυνο, λόγω του ότι δεν περιέχει κάποια βαρύγδουπη λέξη, η σημασία όμως του οποίου είναι τεράστια για το πώς επίκειται να διαμορφωθεί ο παγκόσμιος γεωπολιτικός χάρτης.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.

                                  

Το πόσο κοστίζει στον καταναλωτή μόνο το ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς φόρους και χρεώσεις υπέρ τρίτων, αποκαλύπτει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), η οποία έδωσε χθες λεπτομερή στοιχεία, μαζί με οδηγίες για όλα εκείνα που θα πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές στους λογαριασμούς και τις καταναλώσεις που κάνουν.

ΧΩΡΙΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ, ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ....ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΑΣ!!!

                                    

Τραγικές και επικίνδυνες διαστάσεις για την υγεία του λαού παίρνει η βαθιά ταξική πολιτική που εφαρμόζεται και στον κλάδο της Υγείας. Στο νοσοκομείο της Αρτας καθώς και στα Κέντρα Υγείας Αγνάντων, Ανω Καλεντίνης και Βουλγαρελίου αποφασίστηκε λόγο κόστους η κατάργηση της νυκτερινής βάρδιας των οδηγών ασθενοφόρων για όλες τις μέρες, όπως επίσης της πρωινής και απογευματινής βάρδιας για τις Κυριακές και αργίες στα Κέντρα Υγείας.

Σεξ και Χριστιανισμός.




Πόσο απόμακρες μοιάζουν οι συμβουλές "ή μικρός μικρός παντρέψου ή μικρός καλογερέψου". Πόσο απόμακρες μοιάζουν οι συμβουλές των Πατέρων του 4ου αιώνα προς τους γονείς να βρίσκουν γρήγορα γυναίκα στο παιδί τους, "για να μη πορνεύσει". Φαντάζεται κανείς να έπιανε ο γονιός τη λίστα συνοικεσίων για τον 20χρονο γιο του; Φαντάζεται κανείς πόσοι θα σπούδαζαν με βάση το πρώτο ρητό; "Δοκιμάσαμε κάθε πιθανότητα της χριστιανικής ζωής, την πιο αυστηρή, την πιο επιεική, την πιο αθώα και την πιο εκούσια, ακόμα και την πιο φρόνιμη", γράφει ο Νίτσε. Και οι δύο χριστιανικές προτάσεις στο σήμερα φαντάζουν τόσο αφελείς (όπως και οι αχριστιανικές απελευθερωτικές ίσως), η μια να ζητά την εφαρμογή του "γράμματος", η άλλη να μιλά για σχέσεις και εκστατικά-εξωτικά βιώματα που καμμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν, ώστε είναι να απελπίζεται κανείς, εάν δεν διατηρεί το χιούμορ του. 

Σεξ και αρχαιότητα.


                                                    

Στην φαντασία των περισσότερων η Αρχαιότητα μοιάζει να είναι η εποχή όπου ο καθένας είχε το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει αναφορικά με το σεξ - αλλά «μετά ήρθε ο Χριστιανισμός και τα απαγόρευσε όλα» . Δυστυχώς αυτό είναι ακόμη μια παρανόηση της εποχής αυτής, η οποία διαδόθηκε για λόγους πολεμικούς προς την άποψη του Χριστιανισμού για το σεξ. Δεν είναι γνωστό λ.χ. ότι η μοιχεία ήταν αδίκημα, ότι στην Αθήνα ο κερατωμένος μπορούσε και να σκοτώσει, δίχως νομικές συνέπειες, τον κερατά εάν τον έπιανε στα πράσα (Αριστοτέλη, Αθηναίων Πολιτεία, 57, 3), ότι ο πατέρας κόρης που πιανότανε με άλλον μπορούσε να την σκοτώσει (Αισχίνη, Κατά Τιμάρχου, 182) ή να την πουλήσει ως δούλα (Πλούταρχου, Σόλων 23, 2), ότι την μοιχαλίδα την έβαζαν πάνω σε λίθο ώστε να την δει όλη η πόλη, και μετά την ανέβαζαν πάνω σε ένα γαϊδούρι και τη διαπόμπευαν σε όλη την πόλη, κυκλικά.

Αγάπη


ΑΓΑΠΗ
αγάπη και αποδοχή.

Δύσκολο νὰ δεχτοῦμε ὅτι ἂν ἀγαπᾶμε κάποιον, τὸν ἀποδεχόμαστε ὅπως εἶναι. Γιατὶ ἂν ἀγαπᾶμε κάτι, ἐπιδιώκουμε νὰ τὸ καλλιτερεύσουμε, προφανῶς μὲ βάση τὰ δικά μας κριτήρια τοῦ Καλοῦ κι ὄχι μὲ κριτήρια ποὺ κρίνουμε λιγότερο καλὰ ἢ βλαβερά. Κι ἔτσι ἀναγκαστικὰ δὲν τὸν ἀποδεχόμαστε ὅπως εἶναι, ἀλλὰ ἁπλῶς εἴμαστε σχετικὰ ἀνεκτικοὶ μαζί του.
Κι ἐδῶ ἀρχίζει νὰ ὑπάρχει τὸ στοιχεῖο τοῦ ἐξουσιασμοῦ σὲ μία σχέση ἀγάπης. Ἂν ἀγαπᾶμε κάποιον, δὲν τὸν ἀφήνουμε ἐλεύθερο νὰ "αὐτοκαταστρέφεται". Συνήθως ἀρχικὰ μόνο ἡ ἀποδοχὴ τοῦ ἄλλου εἶναι δυνατή. Σταδιακὰ ὅμως, ὅσο περισσότερο ὁ ἕνας ἀποκτᾶ δικαιώματα καὶ "ριζώνει" στὴν ψυχὴ τοῦ ἄλλου, ἀρχίζει νὰ ἐπεμβαίνει, νὰ συμβουλεύει, νὰ τὸν ἐνθαρρύνει στὸ τάδε, νὰ τὸν ἀποθαρρύνει ἀπὸ τὸ δεῖνα πρᾶγμα κ.λπ., δηλαδὴ νὰ ἐπιδιώκει τὴ συμμόρφωση τοῦ ἄλλου μὲ τὸ "σωστό". Μόνο ἔτσι γίνεται, ἐκτὸς πιὰ κι ἂν ἔχει βρεῖ τὸν πνευματικὰ δίδυμό του ἄνθρωπο, ὁπότε δὲν θέλει νὰ ἀλλάξει τίποτε πάνω καὶ μέσα του. Πολλὲς φιλίες καὶ ἀγάπες χάλασαν ἐπειδὴ τὰ πρέπει καὶ τὰ μὴ ἐκδηλώθηκαν ἀρκετὰ νωρίς, δηλαδὴ ἐπειδὴ δὲν εἶχε "ριζώσει" ὁ συμβουλάτορας πολὺ στὴν ψυχὴ τοῦ ἄλλου. Τὸ νωρὶς ἀσφαλῶς εἶναι ὑποκειμενικὸ καὶ σχετικό, ὡστόσο ὑπάρχει ἕνα χρονικὸ ὅριο. (14/6/2007)

ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ TAΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ...ΟΜΙΧΛΗ



O Θόδωρος Aγγελόπουλος είναι, χωρίς αμφιβολία, ο Έλληνας σκηνοθέτης με τη μεγαλύτερη διεθνή αποδοχή κι ένας από τους πιο συζητημένους εγχώριους δημιουργούς, τα τελευταία τριάντα χρόνια. Το έργο του αποτελεί αντικείμενο μελετών, μονογραφιών, συγγραμμάτων, διατριβών, αφιερωμάτων. Oι ταινίες του προβάλλονται παντού και προκαλούν την παγκόσμια προσοχή. Όλες είναι φορτωμένες με διεθνείς διακρίσεις, με απόγειο τον Xρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Kαννών για το Mια αιωνιότητα και μια μέρα. Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έφυγε από κοντά μας στις 24 Ιανουαρίου 2012 μ' έναν απροσδόκητο τρόπο που μας αφήσε άναυδους και μελαγχολικούς...

ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ

Γράφει η Σάση Χότζογλου

Εμείς οι άνθρωποι είμαστε κάποιες παράξενες κι αλλόκοτες μηχανές, που τις τροφοδοτείς με ψωμί, κρασί, ψάρι, χόρτα και σου παράγουν έναν κόσμο γεμάτο αναστεναγμούς, γέλιο και όνειρα.
Νίκος Καζαντζάκης
Ο άνθρωπος από την εποχή που άρχισε να έχει κάποια στοιχειώδη αντίληψη για τον εαυτό του και την θέση του μέσα στο σύμπαν, έψαχνε να βρει την σχέση που διέπει την συμβίωση με τους ομοίους του και με το περιβάλλον του. Η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας στις μέρες μας δίνει την δυνατότητα μιας χειροπιαστής απόδειξης πλέον ότι ο άνθρωπος επηρεάζει το περιβάλλον του μα  και επηρεάζεται από αυτό. Και η σύγχρονη εποχή αποτελεί ιστορική καμπή στην δομή και την λειτουργία της ανθρώπινης σκέψης και συμπεριφοράς.

Οι παχύσαρκοι οδηγοί κινδυνεύουν να πεθάνουν

                                   


Οι αδύνατοι άνθρωποι έχουν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε περίπτωση αυτοκινητιστικού δυστυχήματος σε σχέση με τους παχύσαρκους.Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Emergency Medicine Journal, οι παχύσαρκοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να πεθάνουν σε σοβαρή σύγκρουση αυτοκινήτων. Οι Αμερικανοί ερευνητές μελέτησαν τα στοιχεία από 6.806 οδηγούς αυτοκινήτων που ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα.

Κανείς δεν λέει Σ’ αγαπώ

Η απαγορευμένη από τον Μάο φράση προκαλεί αμηχανία στους Κινέζους ακόμη και στον 21ο αιώνα



«Τι θέλεις;».  Μ' αυτή τη σύντομη, αλλά περιεκτική ερώτηση, απαντά η πλειονότητα των Κινέζων σε όποιον «τολμήσει» να τους πει «σ' αγαπώ». Μια ομάδα κοινωνιολόγων και ένα τηλεοπτικό κανάλι αποφάσισαν να το δοκιμάσουν. Γιοι και κόρες, φίλοι και φίλες, σύζυγοι και εραστές και όλοι όσοι αγαπούν, αποπειράθηκαν να πουν στους δικούς τους ανθρώπους ότι τους αγαπούν. Οι περισσότεροι από τους αποδέκτες της «ανείπωτης» αυτής φράσης, εντελώς αμήχανοι, παραδέχτηκαν ότι ποτέ κανένας δεν τους είχε πει ότι τους αγαπά καθώς και πως και οι ίδιοι, τη συγκεκριμένη φράση, δεν την έχουν προφέρει ποτέ.

Το Τραγούδι της Ημέρας - ''Ταξίδι στα Κύθηρα'' Ελένη Καραΐνδρου-Γιώργος Νταλάρας


                               

«Είχε έρθει στο σπίτι μου λίγο προτού γυρίσει τον "Μεγαλέξανδρο"», λέει η Ελένη Καραΐνδρου περιγράφοντας το πως γνώρισε το Θόδωρο Αγγελόπουλο σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Το Βήμα” και στο συντάκτη Γιώργο Σκίντσα το 2000. Κάπου στις αρχές του 1980 θα συμπλήρωνα εγώ. Και συνεχίζει:

Πρόβλημα με το Δημόσιο; Κάντε ηλεκτρονική αναφορά στο synigoros.gr



Μέσω διαδικτύου θα μπορεί πλέον ο καθένας να παρακολουθεί την αναφορά που υποβάλλει ηλεκτρονικά στο Συνήγορος του Πολίτη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανεξάρτητη αρχή η πρωτοφανής οικονομική κρίση έχει δραματικές συνέπειες στη ζωή των πολιτών και τη λειτουργία του κράτους και των υπηρεσιών του.

Αντι λοιπον να συστρατευομαστε κατα της απεργίας του Μετρο ας συστρατευτουμε υπερ της Γενικής Παράλυσης και αυτό γιατί η ανοχή πρεπει να έχει όριο...



Αυτήν την στιγμή γίνεται σύσκεψη από τις κατοχικές δυνάμεις του Σαμαρά για το πως θα σταματήσει η απεργία των Εργαζομένων του Μετρό και πριν αρχισετε μερικοί από εσάς τα εγωιστικά σας περι της δυσκολιας μετακίνησής σας σκεφτείτε τις συνθήκες εργασίας της συγκεκριμένης κατηγοριας εργαζομενων που κανουν να δουν τον ήλιο εως και 15 ωρες και αυτό αν τον δουν διοτι το χειμωνα ισως μερικοι δεν τον βλεπουν κιολας λογω ωραριων......

Αιγυπτιακή Σφίγγα στον Άρη

Egyptian Sphinx on Mars


O Πλανήτης Άρης ως πιθανώς κατοικημένος από ευφυή όντα, ήλθε για πρώτη φορά στο προσκήνιο όταν διάφοροι επιστήμονες του 18ου και 19ου αιώνα προσπαθούσαν να βρουν έναν τρόπο για να επικοινωνήσουν με πιθανούς εξωγήινους που ίσως κατοικούσαν στο ηλιακό μας σύστημα και η πρώτη τους επιλογή στόχου, στις διάφορες προτάσεις τους μεθόδων επικοινωνίας, ήταν ο πλανήτης Άρης. Εν γνώση τους; Εν αγνοία τους; Αναρωτιόμαστε εμείς οι συνομοσιολογικοπαρανοϊκοί !

Πώς να αφαιρέσετε συνθετικούς λεκέδες

                                 
Δεν ξέρετε πώς να αφαιρέσετε την κόλλα από τα ρούχα σας; Θέλετε βοήθεια για το πώς μπορείτε να αφαιρέσετε το κερί; Διαβάστε τις χρήσιμες συμβουλές για την αφαίρεση πολλών και διαφορετικών συνθετικών λεκέδων.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΑΡΓΩΝΑΥΤΕΣ...ΙΝΙΟΧΟΙ ΚΑΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙ ΘΕΟΙ ...Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ ΥΜΩΝ!



ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΑΛΑΓΩΝ ΤΟΣΟ ΣΕ ΨΥΧΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΥΛΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ...
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΑΝ ΑΝΘΡΟΠΩΤΗΤΑ ... ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ....!

ΕΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΑΣ ΣΑΝ ΔΥΟ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ( ΔΕΞΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ) Η ΣΑΝ ΔΥΟ ΙΠΠΟΥΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ..... ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ....!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα