Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ, ΕΝΑΣ ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΕΛΛΗΝ.



Γεννήθηκε στην Τσάδα της Πάφου, στις 28 Φεβρουαρίου 1938. Πέρασε τις 6 τάξεις του Δημοτικού σχολείου με άριστα. Την 1η Απριλίου 1953, ο Ευαγόρας πρωταγωνιστεί σε διάφορες διαδηλώσεις κατά των Άγγλων. Συγκεκριμένα, στις 2 Ιουνίου θα γινόταν η στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ. Στην Αγγλία και σε όλες τις αποικίες γίνονταν προετοιμασίες για το μεγάλο γεγονός.

Αφήστε τους ηλικιωμένους ασθενείς να πεθάνουν

              Αφήστε τους ηλικιωμένους ασθενείς να πεθάνουν

ΙΑΠΩΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Taro Aso δήλωσε πως οι ηλικιωμένοι πολίτες της χώρας θα πρέπει «να συντομεύουν και ναπεθάνουν αντί να κοστίζουν στο κράτος χρήματα για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη».
Ο Aso ο οποίος κατέχει και τη θέση του αναπληρωτή πρωθυπουργού έκανε την παραπάνω δήλωση κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του εθνικού συμβούλιου για τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.«Θεός φυλάξοι εάν είσαι αναγκασμένος να ζεις τη στιγμή που θέλεις να πεθάνεις.

15 πράγματα που δεν ξέρετε για τον καφέ...

                                  15 πράγματα που δεν ξέρετε για τον καφέ...

Ο καφές αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων και καταναλώνεται με πάθος από το 90% και πλέον του πληθυσμού της Γης σε όλες τις μορφές και τα είδη του.

Πολλοί είναι αυτοί που νιώθουν εξάρτηση από τον καφέ, κάποιοι δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ξυπνήσουν χωρίς αυτόν και άλλοι ότι δεν αντέχουν αν δεν πιουν τουλάχιστον 2 με 3 φλιτζάνια την ημέρα. Αλήθειες ή μύθοι, πολλά είναι αυτά που δεν γνωρίζουμε για το πλέον αγαπημένο ρόφημα ανά τον κόσμο!

Κάνει να βουρτσίζω τα δόντια μετά το φαγητό;

βούρτσισμα δοντιών μετά το φαγητό
Κάνει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας μετά το φαγητό; Άλλοι λένε ότι δεν κάνει κι άλλοι ισχυρίζονται το αντίθετο. Τι ισχύει όμως; Ας δούμε!
Πολλοί από εμάς ξέρουμε ότι είναι καλό να βουρτσίζουμε τα δόντια μετά το φαγητό, για να "καθαρίσουμε" τα δόντια μας. 

Άλλοι ισχυρίζονται ότι δεν θα πρέπει να τα βουρτσίζουμε αμέσως μετά το φαγητό, αλλά να περιμένουμε 20-30 λεπτά. 

Στην ουσία, η αλήθεια βρίσκεται κάπου ενδιάμεσα. 

Βίντεο της NASA συμπυκνώνει έναν αιώνα κλιματικής αλλαγής

                         

Ο παγκόσμιος χάρτης σταδιακά κοκκινίζει σε νέο animation της NASA για την πορεία της κλιματικής αλλαγής από το 1880 μέχρι σήμερα.

Το βίντεο συγκεντρώνει τα αποτελέσματα νέας ανάλυσης που ολοκλήρωσε το Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA στη Νέα Υόρκη.

Ανθρώπινα Γονίδια σε Πειραματικό Ρύζι στο Kansas


                                Human Genes in Rice Experimental (3)
Αν το ρύζι που αγοράζεται δεν είναι πιστοποιημένο οργανικής καλλιέργειας, η δεν προέρχεται από φάρμα που τεστάρει την παραγωγή ρυζιού της για μόλυνση από Γενετικώς Τροποποιημένο, θα τρώτε ρύζι με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΓΟΝΙΔΙΑ.
Το μοναδικό Γενετικώς Τροποποιημένο (GM) ρύζι με ανθρώπινα γονίδια παράγεται σήμερα από μια Βιοτεχνολογική (sic) εταιρεία την Ventria Bioscience σε μία έκταση 3.200 εκταρίων (Ένα εκτάριο ισούται με 100 αρ ή 10.000 τετραγωνικά μέτρα, δηλαδή 10 στρέμματα.) στην Junction City, στο Kansas – και μάλλον και αλλού – και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα για αυτό. Μήπως διερωτάστε τώρα για τον έρωτα του Χόλυγουντ με τα ζόμπι στις ταινίες του;

Πόρισμα σοκ για την τραγωδία της Κρήτης: Οι διασώστες του ΕΚΑΒ μπορούσαν να είχαν σωθεί




Ένας μήνας και κάτι έχει περάσει από την ημέρα που οι δυο διασώστες του ΕΚΑΒ Κρήτης άφηναν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, στο τροχαίο που βύθισε στο πένθος ολόκληρη την Κρήτη






Καθώς ο θρήνος δεν έχει κοπάσει, τα πορίσματα για την τραγωδία βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω της εφημερίδας Νέα Κρήτη. Οι πέντε εμπειρογνώμονες, που συνέταξαν τα δυο πορίσματα, καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα: οι δυο διασώστες του ΕΚΑΒ θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, αρκεί να επέβαιναν σε άλλο ασθενοφόρο!

Ποια επαγγέλματα κινδυνεύουν από άσθμα;

                          Ιδιαίτερα ευάλωτοι σε αναπνευστικά προβλήματα είναι εργαζόμενοι που εκτίθενται σε επικίνδυνες χημικές ουσίες.
Συγκεκριμένα, έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Annals of Occupational Hygiene, έδειξε πως οι κομμώτριες, υδραυλικοί, καθαρίστριες, εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και σε βιομηχανίες τροφίμων είναι μερικοί από τους επαγγελματίες που έχουν μεγάλες πιθανότητες να εκδηλώσουν άσθμα.

Πώς να αντιμετωπίσετε τη κακοσμία του στόματος


Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη κακοσμία του στόματος; Ποια είναι τα αίτια της κακοσμίας του στόματος; Η κακοσμία στόματος και η δύσοσμη αναπνοή...
είναι προβλήματα, που ταλαιπωρούν αρκετούς συμπολίτες μας. Πτητικές ενώσεις θείου που παράγονται από την βακτηριδιακή αποδόμηση τροφών και κυτταρικών συγκριμάτων είναι οι παράγοντες που ευθύνονται κατά κύριο λόγο στην ανάπτυξη αυτών των προβλημάτων.

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η φονική καραμπόλα στην Εγνατία




Οτι και να γράψει κανείς για τις εικόνες που αντίκρυσαν τα σωστικά συνεργεία φτάνοντας στην θέση "Κλειδί" στην Εγνατία μετά τις διπλές καραμπόλες που έγιναν το πρωί στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη είναι λίγο. 

Πώς να ρίξεις τον πυρετό χωρίς φάρμακα!



Μόλις το παιδί κάνει πυρετό χτυπάει στο σπίτι συναγερμός και το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να δώσεις κάποιο από τα γνωστά αντιπυρετικά. Και όμως! Θα μπορούσες να μειώσεις ή και να ρίξεις τελείως τον πυρετό χωρίς να χρησιμοποιήσεις φάρμακο. Μάθε πώς μπορεί να γίνει αυτό!

Αυτοί είναι οι 12 λόγοι που πρέπει να κάνουμε συχνά σεξ


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι τα οφέλη του σεξ στον οργανισμό, εκτός φυσικά από το συναισθηματικό δέσιμο, ή την ηδονή; Θα σας παρουσιάσουμε σήμερα 12 λόγους που το συχνό σεξ ωφελεί τον οργανισμό. Το συχνό σεξ, βοηθάει σε πράγματα που ούτε καν έχουν περάσει από το μυαλό σας. Διαβάστε το επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί:

Σπαθόλαδο – Βαλσαμόλαδο (HYPERICUM PERFORATUM) – Το Περίφημο Ίαμα των Αρχαίων Σπαρτιατών με το οποίο θεράπευαν τις πληγές τους μετά τις μάχες!

                                    [250px-Hypericum-perforatum-frutos.jpg]


Όταν οι ανθισμένες κορυφές του βοτάνου εμβαπτιστούν σε ελαιόλαδο κι έπειτα αφεθούν στον ήλιο για δύο ή τρεις εβδομάδες, τότε το χρώμα αλλάζει από κίτρινο σε κόκκινο. Το έλαιο του λαμβάνεται είναι το περίφημο βάλσαμο των αρχαίων Σπαρτιατών.

Η τεχνολογία βλάπτει το μυαλό


Τα έξυπνα τηλέφωνα και οι υπολογιστές βάζουν στο περιθώριο τις λειτουργίες του ανθρώπινου εγκεφάλου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΒΕΤΖΟΓΛΟΥ



Τα περισσότερα τεχνολογικά επιτεύγματα αρχίζουν με τον σκοπό να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. «Εχουν όμως και τις παρενέργειές τους», σπεύδουν να προειδοποιήσουν οι ειδικοί, οι οποίοι εκφράζουν ολοένα εντονότερα τις επιφυλάξεις τους για τα όρια που πρέπει να τίθενται στη χρήση του Διαδικτύου. «Σπαταλούμε τόσο πολύ χρόνο στους υπολογιστές και στα έξυπνα τηλέφωνα, που στο τέλος θα χάσουμε την ανθρώπινη λογική και θα αρχίζουμε να σκεπτόμαστε όπως αυτά», προειδοποιούν.

Κι άλλος κίονας στο ναό του Διός στην Ολυμπία

Αργά και προσεκτικά αναστυλώνεται


Με έναν πολύ προσεκτικό τρόπο, με μηχανήματα και χειρισμούς χειρουργικής ακρίβειας, γίνεται η αναστύλωση του ναού του Διός στην Αρχαία Ολυμπία. Σ' ένα μνημείο εμβληματικό, καθώς βρίσκεται στην Ιερή Αλτη, σήμα κατατεθέν στην αρχαιότητα, αφού εκεί τελούνταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες προς τιμήν του Διός.
Επτά τόνους ζυγίζει το κιονόκρανο του ναού του Διός που τοποθετήθηκε πάνω σε δύο συντηρημένους και συμπληρωμένους σπονδύλουςΕπτά τόνους ζυγίζει το κιονόκρανο του ναού του Διός που τοποθετήθηκε πάνω σε δύο συντηρημένους και συμπληρωμένους σπονδύλους

Ασπιρίνη: ο εχθρός της όρασης στην τρίτη ηλικία


Τα άτομα που παίρνουν τακτικά ασπιρίνη για μεγάλο χρονικό διάστημα, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο απώλειας όρασης κατά την τρίτη ηλικία λόγω εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.

Ο θαλάσσιος ελέφαντας του Διαστήματος

 Ο θαλάσσιος ελέφαντας του Διαστήματος

Το νεφέλωμα W50 μοιάζει με κοσμικό πορτρέτο του συμπαθούς θηλαστικού
Το νεφέλωμα W50 μοιάζει πολύ με θαλάσσιο ελέφαντα.
Νέα Υόρκη
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αναβάθμισης των ραδιοτηλεσκοπίων του Αστεροσκοπείου VLA (Very Large Array) στο Νέο Μεξικό. Καθώς προχωρούν οι εργασίες οι επιστήμονες ελέγχουν την πρόοδο τους και τεστάρουν τις νέες δυνατότητες της συστοιχίας. Σε μια από αυτές τις «δοκιμαστικές» έρευνες εντόπισαν ένα νεφέλωμα το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον τους.

Αργώ. Το αρχαίο διαστημόπλοιο


Η αρχαία ελληνική μυθολογία δεν αποτελείται από μυθεύματα, αλλά περιέχει πραγματικά γεγονότα τα οποία σήμερα, ύστερα από τα τεχνολογικά επιτεύγματα των τελευταίων δεκαετιών, γίνονται κατανοητά και παίρνουν τις αληθινές τους διαστάσεις.

H AΛΗΘΕΙΑ, Η ΑΛΧΗΜΕΙΑ & ΤΟ ΑΚΡΑΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ!


 [1ο μέρος]


Ζούμε στη εποχή που το κακό βαφτίστηκε καλό, που το καλό βαφτίστηκε κακό. Κρίνοντας από τις τελευταίες εμπειρίες μου στο χώρο των ενεργειακών θεραπειών τα τελευταία 3 χρόνια και εν μέσω του διαδικτυακού χώρου f/b για τον τελευταίο χρόνο, αναθεώρησα εκ βάθρων τις πεποιθήσεις μου και τις παραθέτω παρακάτω.

Οι λέξεις που μονοπώλησαν τη ζωή μου τελευταία είναι: Δάσκαλος/Ενεργειακά βαμπίρ/Χάκερς!

Παλιά πίστευα ότι όλοι οι ενεργειακοί δάσκαλοι, είναι απλά καλοί και φωτεινοί και ότι το facebook προάγει μόνο τη φιλία!

Ακολούθησε τις συμβουλές για να μην κρυώσεις


Ακόμα ζέστη κάνει, αλλά έχει δροσίσει λίγο. Είναι περίεργο. Ενώ ακόμα φοράς κοντομάνικα, ενώ ακόμα κάνεις μπάνια στη θάλασσα (οι πιο τολμηρές), ενώ ακόμα κοιμάσαι ξεσκέπαστη, πολλοί γύρω σου έχουν ήδη κρυώσει...



Ο Διευθυντής Παθολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών Σωτήρης Αδαμίδης εξηγεί πως το φθινόπωρο, όσο η θερμοκρασία πέφτει και η υγρασία αυξάνεται, βρίσκουν "πρόσφορο" έδαφος διάφορα στελέχη ιών για να κάνουν την εμφάνισή τους. "Πολλές φορές βέβαια συγχέουμε την γρίπη, με ένα απλό συνάχι ή έναν πονοκέφαλο" τονίζει ο κ. Αδαμίδης. Πάντως στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αυτά τα πρώτα σημάδια του κρυολογήματος.

Επειδή λοιπόν έβλεπαν ότι όλα αυτά εκινούντο πάντοτε με ταχύτητα και ότι πάντοτε έτρεχαν , από αυτή την σημασία του θέω, {τρέχω}θεούς τους ονόμασαν .



Ο Αξιώτης , ερευνητής και συγγραφέας πολλών βιβλίων, τους τρείς αυτούς κόσμους ονομάζει : Πρωτόκοσμο ο Αιθερικός, Δευτερόκοσμος ο του άστρου Σείριου, και Τριτόκοσμος ο γήινος κόσμος μας .
Έτσι , μπορούμε να δούμε πώς όχι μόνο ότι υπάρχει πάνω υπάρχει και κάτω, αλλά και ότι υπάρχει πάνω , αντιστοιχεί και μέσα μας . Με το να γνωρίσουμε τον εαυτό μας γνωρίζουμε και όλη την δημιουργία.

Περιοχές στον εγκέφαλο, όταν καταστρέφονται, οδηγούν σε αυξημένη πνευματικότητα



Ιταλοί νευροεπιστήμονες εντόπισαν εγκεφαλικές περιοχές, οι οποίες, όταν υποστούν ζημιά λόγω κακώσεων, όγκου κλπ., προκαλούν αυξημένη πνευματική δραστηριότητα και ιδίως το αίσθημα της εσωτερικής γαλήνης και υπερβατικότητας ή αυτο-υπέρβασης, δηλαδή το αίσθημα κάποιου ότι ξεπερνά τον εαυτό του και αποτελεί οργανικό μέρος του σύμπαντος.

Αν και η επιστήμη δέχεται όλο και περισσότερο ότι οι διάφορες συμπεριφορές και εμπειρίες του ανθρώπου, ακόμα και οι πνευματικές-θρησκευτικές, πηγάζουν από τον εγκέφαλό του, ο εντοπισμός της συγκεκριμένης νευρωνικής βάσης των εμπειριών αυτών έχει αποδειχτεί

Ενας μεγάλος εγκέφαλος είναι απίστευτα πεινασμένος!!

Γιατί ο εγκέφαλός μας είναι τόσο μεγάλος;
Μία και μόνο μετάλλαξη ίσως ήταν αρκετή για να ανοίξει ο δρόμος της ταχείας ανάπτυξης του εγκεφάλου. Αλλα πρωτεύοντα έχουν ισχυρούς μυς στις σιαγόνες οι οποίοι ασκούν
δύναμη σε όλο το κρανίο εμποδίζοντας την ανάπτυξή του. Ωστόσο πριν από περίπου 2 εκατομμύρια έτη μια μετάλλαξη έφερε την αλλαγή στη γραμμή της εξέλιξης του ανθρώπου.

ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...ΚΟΠΙΑΣΤΕ



Οι σκοτεινες δυναμεις της γης ...ερχονται.

Καλωσορισατε στη χωρα του φωτος .Εδω που ολα ανατρεπονται. 

Κοπιαστε στην χωρα των θεων της ανατροπης και των μυθων. Ξερετε εδω ο 

μυθος θελει να ερχεται παντα ο Απολλωνας και να σκοτωνει τον χθονιο δρακο 

τον Πυθωνα.

Δημήτρης Λιαντίνης Τα "ασυνήθιστα" που μας γοητεύουν

 
Υπερτιμημένος, μυστήριος ή απλά ασυνήθιστος?
Όσοι είχαν τη χαρά να τον ακούσουν σε αμφιθέατρο ξέρουν ότι είχε την τέχνη του καλού μύστη, που μιλά και η φωνή του σε ταξιδεύει. Επίσης (παρά τα θρυλούμενα) έμοιαζε πέρα για πέρα ανθρώπινος (χαμογελάκι) και πειστικός.
 

Η Γκέμμα του, το πιο πολυσυζητημένο του βιβλίο, έχει μερικά αποσπάσματα που ίσως τον εξηγούν περισσότερο και τον παρεξηγούν λιγότερο.

Ο ανώτατος άθλος του ανθρώπου


Αρχικώς θα τονίσουμε ότι αφενός το ισχυρότερο όπλο του ανθρώπου, η σημαντικότερη δυνατότητα, που του δόθηκε στον αγώνα του να προσεγγίσει του “Είναι” (όντως ύπαρξη), την τελειότητα & το όλον, είναι ο Έρως : Άλλωστε όπως λέγει ο Σωκράτης του «Συμποσίου, 192.e.10 – 193.a.1» : «Του ολοκλήρου η επιθυμία και η ορμή έχει το όνομα έρως – τοῦ ὅλου οὖν τῇ ἐπιθυμίᾳ καὶ διώξει ἔρως ὄνομα»!.

Άλλωστε ο αιώνας του σύμπαντος αισθητοποιεί την κίνησή του απάνω στην διαδοχική ταλάντωση που ενεργεί το φαινόμενο του αφανισμού και της ξαναδημιουργίας. Έτσι το σημείο που σχεδόν συναγγίζεται η ανθρώπινη ύπαρξη με έναν απο τους βαθύτερους νόμους της φύσης είναι το ενικό γεγονός του έρωτα και του θανάτου.
[1]

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΘΕΟΥ…για να μπαίνουν, κάποια πράγματα στην θέση τους.

Διατυμπανίζεται πως οι αρχαίοι έλληνες είχαν βωμό αφιερωμένο στον άγνωστο θεό, επειδή …λένε, περίμεναν κάτι άλλο. Αυτό μπορεί να σταθεί μόνο με άγνοια της ιστορίας με έλλειψη ενδιαφέροντος για έρευνα και με ευκολοπιστία χωρίς αποδείξεις. Και να πως έχουν τα πράγματα μέσα από ιστορικές πηγές.
Με το όνομα Κυλώνειον άγος έμεινε γνωστή στην ιστορία μια σειρά από δεινοπαθήματα και θεομηνίες που έπληξαν την αρχαία Αθήνα και που αποδόθηκαν στην οργή των θεών για τη σφαγή των οπαδών του Κύλωνα που συνέβη κάτω από τις ακόλουθες συνθήκες.

Είσαστε τρεις,εσύ,η καρδιά,και ο νους.Με όποια πλευρά συμμαχήσεις,της δώσεις την προτίμησή σου-εκείνη η πλευρά θα νικήσει στο εξωτερικό προσωρινό επίπεδο.Εσύ λοιπόν, καθορίζεις τα πάντα,που σε αφορούν."

 
"Θέλω να σου πω κάτι Διόστρατε,για να το θυμάσαι πάντα.Μέσα στο Είναι σου υπάρχουν δυο υπερδυνάμεις,η μία-μαχητική και επιθετική,που συνεχώς ανησυχεί,διότι πασχίζει να μάθει τα πάντα, είναι ο νους.Και η άλλη-ειρηνική

Η μυστική βάση "Dulce" και οι εξωγήινοι

Η μυστική Βάση, Dulse Underground Genetics Facility, είναι το πρώτο βιογενετικό εργαστήριο στη γη, της αμερικανικής κυβέρνησης και πολλοί υποστηρίζουν, ότι συνεργάζεται με εξωγήινα όνταΠρόκειται για μια υπόγεια εγκατάσταση κοντά στο New Mexico, της οποίας η ύπαρξη είναι άγνωστη στον περισσότερο κόσμοΤο σύμβολο της βάσης, ήταν ένα τρίγωνο που κοιτάει προς τα κάτω και μέσα του ένα "Τ" (σαν το ελληνικό κεφαλαίο ταυ).
Οι πρώτες μαρτυρίες για τη συγκεκριμένη βάση, προήλθαν από ανθρώπους, που εργάστηκαν για την κατασκευή της και δούλεψαν στα εργαστήρια, από άτομα σε μυστικές υπηρεσίες (FBI, CIA, NSA) και από διάφορους διαπιστευμένους ερευνητές. Αργότερα, εφόσον το θέμα πήρε δημοσιότητα, ασχολήθηκαν περισσότεροι, έως ότου επιβεβαιώθηκε ότι η μυστική βάση Dulse, τελικά υπάρχει και δεν είναι αποκύημα φαντασίας κάποιων συνομωσιολόγων

Η ΕΠΟΧΗ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ


Ηταν,κάπου 450.000 χρόνια πριν,σύμφωνα με τα σουμεριακά κείμενα,όταν ηρθαν στη γη αστρόναύτες απο τον πλανητη Μαρδουκ.Ηρθαν έδω αναζητώντας χρυσάφι όχι για κοσμήματα αλλα για καποιο σοβαρο λόγο που έχει να κάνει με την επιβίωση του πλανητη τους!!Η πρώτη ομάδα ηταν 50 αστροναύτες,που ονομάζονταν Ανουννακι ""δηλαδη εκείνοι οι ουράνιοι που είναι στην γη'''.
Προσθαλασσώθηκαν στην Αραβική θάλασσα και προχώρησαν προς στο έσωτερικο του περσικού κόλπου φτιάχνοντας εκεί την πρώτη βάση στη γη που ονόμασαν  Ε.ΡΙ.ΝΤΟΥ ''δηλαδη πατρίδα κτίσμενη μακριά.'''

O Δρόμος του «Μαθητή»



                           Φωτογραφία: Πάντα έρχεται εκείνη η Στιγμή, που πρέπει να επιλέξουμε τον Δρόμο μας…άλλος λίγο νωρίτερα, άλλος λίγο αργότερα...τι σημασία έχει ο χρόνος?

Να γίνουμε οικειοθελώς και με Συνείδηση «Μαθητές», σε ένα «Σχολείο» που μας εξελίσσει, μειώνοντας το θεατρικό δράμα της ζωής και τα επίπεδα οδύνης του. Έρχεται η Στιγμή, που κάθε ρόλος και κάθε απαίτηση γίνονται Μία Κατεύθυνση, προσανατολισμένη στην Εσωτερική Αλήθεια της Ανθρώπινης Ύπαρξης…
Δρόμος του «Μαθητή» είναι γεμάτος μαργαριτάρια Σοφίας και Αγάπης...

Η αίσθηση της κρίσης είναι προγραμματισμένη για τα καλά μέσα στους ανθρώπους, σε άμεση συνάρτηση με την τελειότητα, ένα όνειρο που γίνεται, λόγω της συγκριτικής διαδικασίας με την οποία μεγαλώνουμε, ο στόχος όλων των ανθρώπων...

Όλοι οι άνθρωποι φοβούνται την κρίση, λόγω θρησκευτικών προτύπων. Το τι θα σκεφτεί ο άλλος για εμάς, το πώς θα μας χαρακτηρίσει είναι μια αυθόρμητη λειτουργία του μηχανιστικού εγωισμού, που χτυπάει βαθιά τον φόβο για κάποιον «συγκεκριμένο»  θεό (σε συνάρτηση με τους γονείς μας)
Το πόσο άξιοι ή ανάξιοι είμαστε για τον Θεό, μεταφράζεται σε ελλιπή Εμπιστοσύνη και Πίστη στον Εαυτό μας. Προσπαθώντας να φανούμε τέλειοι, χαλαρώνουμε μεν αυτήν την εσωτερική ένταση που δημιουργεί η αξιολόγηση, όταν εκτιθέμεθα μπροστά σε άλλους, αλλά παράλληλα μπλοκάρουμε τον αυθορμητισμό μας…
Πάντα υπάρχει η "θυσία" του τι θα χάσω, σε σχέση με αυτό που θα κερδίσω...
Το τι παραχωρούμε από τον Εαυτό μας είναι σε αναλογική σχέση  με αυτό που θέλουμε να κερδίσουμε για τον εαυτό μας...

Πραγματικά δεν ξέρω τι σημαίνει τέλειος...Για τον καθένα έχει διαφορετική σημασία και νομίζω ότι αυτό είναι μία λέξη που χρειάζεται να την αφήσουμε λίγο πίσω μας, όπως το καλός και το κακός...

Δεν νομίζω ότι υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ, ένας άνθρωπος στην Γη, που να ήταν για όλους τέλειος...Ούτε ο Ιησούς δεν τα κατάφερε, στην εποχή του,  ποιος θα μπορούσε να έχει τέτοια ελπίδα?  
Οι εποχές αλλάζουν, αλλά οι άνθρωποι είναι πάντα ίδιοι, στα επίπεδα διαχωρισμού και επίκρισης…


Τι σημαίνει τελειότητα? Αν ο καθένας το σκεφτεί λίγο βαθύτερα, θα αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει τελειότερος Άνθρωπος, από αυτόν που μπορεί να εκτεθεί με Πίστη και Εμπιστοσύνη, ακόμα και στην ατέλεια του…
Γιατί αυτός γνωρίζει ποιος Είναι και γνωρίζει επίσης ότι κανένας άνθρωπος στον κόσμο, δεν τον γνωρίζει καλύτερα, απ’ ότι γνωρίζει αυτός τον Εαυτό του.

Τα επίπεδα αυτό-εκτίμησης δεν ανεβαίνουν γιατί οι άλλοι μας θεωρούν τέλειους, αλλά γιατί εμείς νιώθουμε Πίστη, Εμπιστοσύνη και ασφάλεια μέσα στον Εαυτό μας.

Μπορεί τώρα κάποιος να ρωτήσει…
Μα αυτή η σιγουριά δεν χαρακτηρίζει τον αλαζονικό?

Νομίζω ότι ο καθένας, αν παρατηρήσει πιο βαθιά, θα μπορεί να διακρίνει τις διαφορές της ταπεινής Πίστης και Εμπιστοσύνης, με την αλαζονική σιγουριά του εγωισμού…


Ο αλαζονικός μιμείται τον τέλειο…Προσπαθεί διαρκώς να διατηρήσει την άποψη αυτή της τελειότητας του σε όλους όσους συναναστρέφεται…
Θυμώνει με όσους δεν συμμερίζονται την άποψή του αυτή για τον εαυτό του και τον διακατέχει ένα μόνιμο άγχος να αποδείξει…
Γίνεται επιθετικός για όποιον του αμφισβητήσει την τελειότητα που κουβαλάει…
Η ανασφάλειά του και η ελλιπής γνώση του για τον αληθινό του Εαυτό, τον κάνει να εντείνει τις προσπάθειές του να φανεί « περισσότερος» από τους άλλους…

Έτσι χάνει εντελώς την αυτό-εκτίμησή του και γίνεται περισσότερο ανασφαλής και όσο περισσότερο ανασφαλής γίνεται, τόσο περισσότερο «κοινό» αναζητάει…


Η Πίστη και η Εμπιστοσύνη μας δεν αφορά τον Θεό, αλλά τον Εαυτό μας…
Η αυτό-εκτίμηση και η αυτό-αγάπη δεν αφορά στο πόσο αγαπητοί γινόμαστε, πόσο απαραίτητοι στους άλλους, πόσο μας θαυμάζουν…
Έχει να κάνει με την κατάσταση Αγάπης που βιώνουμε, συνειδητά,  μέσα στον Εαυτό μας…
Και αυτή κατακτιέται με επίπεδα…

Όταν μπορέσουμε να νιώσουμε ασφαλείς μέσα στον Εαυτό μας, ανεξάρτητοι από τους άλλους, τότε μπορούμε να νιώσουμε Πίστη και Εμπιστοσύνη για τον Θεό, σαν αιώνιοι Αγαπημένοι του, γνωρίζοντας ότι δεν αγαπάει κανέναν λιγότερο ή περισσότερο, δεν φροντίζει κανέναν λιγότερο ή περισσότερο, δεν διακρίνει καλούς και κακούς, ατελείς και τέλειους, ηθικούς και ανήθικους, αλλά είναι η Ουσία όλων των πραγμάτων, των Όντων, των συμβάντων, των Συμπάντων, των Κόσμων...
και αν φαίνεται κριτής, είναι γιατί εμείς «κουβαλάμε» την κρίση μέσα στην άγνοιά μας για το Ποιοι Είμαστε, έχοντας γεμίσει το κεφάλι μας με θεούς, ενώ συγχρόνως έχουμε αδειάσει την καρδιά μας από την αρχέγονη Σοφία της…

Ας μην ξεχνάμε, ότι  είμαστε  όλοι Άνθρωποι που εργάζονται στον Δρόμο της μαθητείας τους…Και όσες φορές πέσουμε, άλλες τόσες θα σηκωθούμε…γιατί αυτό σημαίνει «μαθητεία»…

Κανείς δεν είναι καλύτερος ή υποδεέστερος από τον άλλον, ακόμα και αν είναι λίγο πιο μπροστά στον Δρόμο του…

Να παρατηρούμε  τα «τραύματα» που μας έδωσαν πίσω την Δύναμή μας και το Θάρρος μας και όχι πόσα έχουν  «επουλωθεί», γιατί τότε θα αναγκαζόμαστε διαρκώς να συγκρινόμαστε…

Η αυτάρκειά μας απαιτεί την «θυσία» του να μην μας ενδιαφέρει ποιόν «δυσαρεστούμε» με αυτήν...Κανείς, όμως, δεν θα μπερδέψει την αυτάρκεια, από την δήθεν σιγουριά που προκαλεί η άγνοια, όταν κανείς δεν γνωρίζει τις ελλείψεις του…

Το πρώτο πράγμα που μαθαίνει ένας Μαθητής να διακρίνει είναι τα επίπεδα αλαζονείας σε σχέση με την ταπεινότητα του…

Καλημέρα <3 <3 <3 Κυριακή σήμερα, ημέρα ανάπαυσης <3


Πάντα έρχεται εκείνη η Στιγμή, που πρέπει να επιλέξουμε τον Δρόμο μας…άλλος λίγο νωρίτερα, άλλος λίγο αργότερα...τι σημασία έχει ο χρόνος;

Να γίνουμε οικειοθελώς και με Συνείδηση «Μαθητές», σε ένα «Σχολείο» που μας εξελίσσει, μειώνοντας το θεατρικό δράμα της ζωής και τα επίπεδα οδύνης του.
 Έρχεται η Στιγμή, που κάθε ρόλος και κάθε απαίτηση γίνονται Μία Κατεύθυνση, προσανατολισμένη στην Εσωτερική Αλήθεια της Ανθρώπινης Ύπαρξης…
O Δρόμος του «Μαθητή» είναι γεμάτος μαργαριτάρια Σοφίας και Αγάπης...

Το Τραγούδι της Ημέρας - "Σπασμένο καράβι" Γιάννης Σπανός-Γιάννης Σκαρίμπας-Κώστας Καράλης



                           

Ο μπαρμπα-Γιάννης Σκαρίμπας, όπως ήταν γνωστός στους φίλους του, έζησε όλη του τη ζωή στη Χαλκίδα και ταξίδεψε ελάχιστα. Πέθανε στις 21 Ιανουαρίου 1984 και τάφηκε στο κάστρο του Καράμπαμπα.
Ο Κώστας Καράλης τραγουδά το "Σπασμένο καράβι" από το ομώνυμο ποίημα του Γιάννη Σκαρίμπα που μελοποίησε ο Γιάννης Σπανός. Απόσπασμα από εκπομπή της ΕΡΤ που παρουσίασε ο Γ. Παπαστεφάνου τον Φεβρουάριο του 1976, αφιερωμένη στη μελοποίηση Ελλήνων ποιητών από τον Γ. Σπανό, με αφορμή την έκδοση του δίσκου του "Τρίτη Ανθολογία" (1975), από όπου προέρχεται και το συγκεκριμένο τραγούδι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα