Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

6+1 τρόφιμα - αντίδοτο στον πόνο σας

«Η επιστήμη μπορεί να κάνει λάθος, η φύση, όμως, ποτέ» είχε πει κάποτε ο ποιητής και συγγραφέας, Ανδρέας Καραντώνης και όπως αποδεικνύεται καθημερινά είχε απόλυτο δίκιο. Η φύση έχει προνοήσει να παράσχει θεραπείες πριν από οποιαδήποτε φαρμακοβιομηχανία και για τον λόγο αυτό,  σας παραθέτεουμε 6 +1 φυτικά προϊόντα που ανακουφίζουν από τον πόνο.




Με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, τα περισσότερα από τα ακόλουθα φρούτα, λαχανικά και….ποτά, μπορούν σίγουρα να γίνουν το αντίδοτο στον πόνο σας.
Τζίντζερ για τη ναυτία
Η ξύλινη αυτή ρίζα καταπολεμά τη ναυτία και την τάση για εμετό και έχει ισχυρότατη αντιφλεγμονώδη δράση. Μάλιστα, έρευνα έδειξε ότι το τζίντζερ είναι ισάξιο στην αντιμετώπιση των πόνων της περιόδου με τα φάρμακα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, με την ειδοποιό διαφορά ότι το τζίντζερ μπορεί να προσληφθεί με διάφορους τρόπους (π.χ μέσα σε συνταγές κλπ) και φυσικά, δεν είναι χημικό προϊόν.

Προβλήματα σεξ στις παντρεμένες γυναίκες




Οι παντρεμένες γυναίκες παρουσιάζουν περισσότερα προβλήματα στη σεξουαλική τους από ότι οι γυναίκες που είναι ελεύθερες και οι παντρεμένοι άντρες.
Σε αντίθεση, οι άντρες που είναι ελεύθεροι, παρουσιάζουν περισσότερα προβλήματα σεξ σε σύγκριση με τους παντρεμένους άντρες ή αυτούς που συζούν με γυναίκα χωρίς να είναι παντρεμένοι.

Η ζωή μου έμαθε…



Τα όνειρα έρχονται σε αυτούς που τα ζητάν…η αγάπη έρχεται σε όσους την ποθούν πραγματικά, ο χρόνος σταματά για  όσους πιστεύουν ότι δεν τους αγγίζει.
Οι μεγάλη μπορούν να γίνουν μικροί αν το πιστέψουν…μπορούν να ερωτευθούν να αγαπήσουν να χαρούν ακόμα και να κλάψουν αν πρέπει να το κάνουν!
Οι ασήμαντοι  είναι δυνατοί, απλά δεν το γνωρίζουν…οι γίγαντες  είναι κενοί εμείς τους θεωρούμε ισχυρούς γιατί δεν μπορούμε να τους κοντέψουμε…

Να θυμίσω όμως στους κύριους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη ότι μορφές βίας είναι και οι παρακάτω


bia


Του Κώστα Βουκελάτου. Χαίρομαι που εχθές τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση καταδίκασαν την ΒΙΑ από όπου και εάν προέρχεται!! Οι δηλώσεις τους ειδικά ήταν πολύ σοβαρές μετρημένες και με τον ανάλογο θυμό! Μάλιστα η χθεσινή σύσκεψη είχε και τον προβληματισμό για το πώς θα την αντιμετωπίσουν! Να θυμίσω όμως στον κύριο Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη ότι μορφές βίας είναι και οι παρακάτω :

Σχετικά με τον αναρχισμό


Ο  αναρχισμός  είναι  μια  απο  τις  πιο  παρεξηγημένες  φιλοσοφίες  στον  κόσμο  κι  αυτό δεν  είναι  τυχαίο. Όλες  οι  κυβερνήσεις , οι  αστυνομίες  και  οι  καταπιεστές  έχουν κάνει  τα  πάντα  για  να  πείσουν  τον  κόσμο  οτι  οι  αναρχικοί  είναι  παλιάνθρωποι που  θέλουν  το  χάος  και  την  καταστροφή  της  κοινωνίας.                                            
Στα  δελτία  ειδήσεων  οι  αναρχικοί  παρουσιάζονται  ως  εγκληματίες  και  τραμπούκοι που  ρίχνουν  μολότωφ , καταστρέφουν  περιουσίες  και  απειλούν  τη  ζωή  των πολιτών.

Λέω αυτά που δεν θα πουν.


                                        
Το κείμενο που ακολουθεί προέρχεται από το αντινεϊταλιστικό blog « Don’t Have Kids! » στη διεύθυνση http://isaywhattheywont.wordpress.com/ όπου έχει δημοσιευθεί με τον τίτλο « I say what they won’t ». Το περιεχόμενο του σίγουρα θα ξενίσει τους περισσότερους καθώς πάει κόντρα στη διαδεδομένη πεποίθηση ότι η τεκνοποίηση είναι ευλογία και ο αληθινός προορισμός του ανθρώπου. Πολλοί βέβαια μπορεί να ενοχληθούν επειδή κατά βάθος συμφωνούν απόλυτα με τις απόψεις του συγγραφέα του αλλά ντρέπονται ή φοβούνται να το παραδεχτούν. Κανένας δε θέλει να του κολλήσουν την ταμπέλα του απαισιόδοξου ή του καταθλιπτικού έτσι όλοι λένε αυτά που οι κοινωνικές επιταγές προστάζουν χωρίς να τα πιστεύουν στην πραγματικότητα.
Κάποια στιγμή όμως πρέπει να πάψουμε να κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλο μας και να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας.

David Icke : Η δολοφονική μηχανή … που λέγεται « σύγχρονη ιατρική »


Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύθηκε πριν μερικά χρόνια στο newsletter της ιστοσελίδας του David Icke στη διεύθυνση http://www.davidicke.com/ με τον τίτλο The killing machine … called « modern medicine ». Από τότε έχει κυκλοφορήσει ευρύτατα στο διαδίκτυο ενώ έχει αναδημοσιευτεί ολόκληρο στην εξής διεύθυνση
http://vaticproject.blogspot.com . Ο David Icke, με αφορμή την περιπέτεια υγείας του
φίλου και γνωστού του Brian Haw, ξεσπαθώνει εναντίον του ιατρικού κατεστημένου και των φαρμακοβιομηχανιών βγάζοντας τα άπλυτα τους στη φόρα. Και αυτά που έχει να τους προσάψει δεν είναι λίγα! Οι πιο υποψιασμένοι δεν θα εκπλαγούν και ιδιαίτερα αλλά όσοι δεν έχουν εμβαθύνει στην έρευνα για ιατρικές απάτες και βρομιές θα πέσουν απ’ τα σύννεφα με αυτά που θα διαβάσουν. Έχω διατηρήσει το περισσότερο φωτογραφικό υλικό που συνόδευε το πρωτότυπο κείμενο.

Σκεφτήκατε ποτέ γιατί ένα CD χωράει 74 λεπτά ακριβώς;;;;;


                              
Όταν το νέο αυτό μέσο πρωτοεμφανίστηκε το 1980, υπήρχε η απορία του γιατί είχε διάρκεια 74 λεπτά. Γιατί όχι 60 λεπτά, ή 70 λεπτά? Από ότι φαίνεται ήταν όλα “σφάλμα” ενός ανθρώπου που δεν άκουγε καλά.

Ηθικός αυτουργός, ένας κουφός

Έχετε ακούσει όλοι για τον κ. Herr Ludwig van Beethoven. Αυτός ήταν λοιπόν ο άντρας που δεν άκουγε καλά . Έχει μάλιστα καταγραφεί ότι προς το τέλος της ζωής του ήταν σχεδόν κουφός, παρόλα αυτά συνέθετε κανονικά. Η τελευταία σύνθεσή του, η ενάτη του Beethoven (The Symphony no.9 in D minor, Op.125), ήταν και η μεγαλύτερη δουλειά του.

Οι 10 πιο διαβόητοι hacker όλων των εποχών


The best 3 Hackers: Lamo Mitnick Poulsen
Μία σπάνια φωτό από τους 3 μεγαλύτερους: Lamo, Mitnick & Poulsen
Παρά το ότι τα τελευταία χρόνια φαίνεται να δρουν οι περισσότεροι hacker, στην πραγματικότητα οι πιο γνωστές hacker-ιές έγιναν πριν αρκετά χρόνια. Οι εγκέφαλοι πίσω από αυτές τις περιβόητες “δουλειές” περιγράφονται παρακάτω.

Βίντεο- F.A.Q με μια βόλτα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό-Πώς τρώνε, πώς πίνουν, τι κάνουν;

                   H Sunita Williams επέστρεψε στην Γη στις 19 Νοεμβρίου 2012 -την προηγούμενη ημέρα είχε τραβήξει το βίντεο-ξενάγηση στον ISS

Αυτό είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό θέμα που καταγράφηκε σε βίντεο: η αστροναύτης Sunita Williams της ΝASA μας ξεναγεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό επί 25:05 λεπτά, καθώς πακετάρει για να φύγει. Στο βίντεο απαντά εύλογα ερωτήματα κάθε ανθρώπου στην Γη, όπως τον ύπνο, την διατροφή και την... γυμναστική στο Διάστημα.


Δείτε το βίντεο:

ΗΠΑ: ΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ "ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ Β" ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ



Στη σημερινή κοινωνία, τα νεογνά εγχέονται με φορτία χημικών ουσιών σχεδόν αμέσως μόλις εισέλθουν στον κόσμο.  Στο όνομα της "πρόληψης", τους δίνουμε τα εμβόλια, και δεν είμαστε καν σίγουροι αν είναι ασφαλή.
Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, γνωρίζουμε οτι είναι ανασφαλή.
Μια τέτοια περίπτωση υφίσταται με το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β, το οποίο εγκρίθηκε για τα βρέφη κατά τη γέννηση, αλλά κατα γενική ομολογία υπεύθυνο για την πρόκληση σοβαρής ασθένειας, ακόμη και θάνατο.
Η Tambra Harris, πέθανε ως αποτέλεσμα της αυτοάνοσης ασθένειας που ονομάζεται συστηματικός ερυθηματώδης lupose (ΣΕΛ).

Ένα έγκλημα που «στοιχειώνει» τα δικαστικά χρονικά

Ένα έγκλημα που «στοιχειώνει» τα δικαστικά χρονικά

Την ελληνική δικαιοσύνη συνεχίζει να απασχολεί από το 1997 ένα έγκλημα με θύμα τη φοιτήτρια Εύη Γατίδου.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο άνθρωπος που έχει αθωωθεί δύο φορές μέχρι σήμερα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε τεστ αλήθειας με την χρήση ανιχνευτή ψεύδους, μία μέθοδος που έχει χρησιμοποιηθεί μόνο μία ακόμη φορά στα ελληνικά δικαστικά χρονικά.

Σύγχρονες πόλεις-φαντάσματα


Σύγχρονες πόλεις φαντάσματα
Τον Μάιο του 2008, οι κινεζικές Αρχές της επαρχίας Σετσουάν ανακοίνωσαν ότι η πόλη Beichuan θα μετεγκατασταθεί σε γειτονική κομητεία, αφήνοντας την παλιά πόλη στην εγκατάλειψη.Η Beichuan ήταν μια από τις πόλεις που χτυπήθηκε θανάσιμα από τον φονικό Εγκέλαδο του 2008, ο οποίος διεκδίκησε φόρο αίματος 50.000 ανθρώπων.Ο καταστροφικός σεισμός ισοπέδωσε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, σπέρνοντας τον όλεθρο και την απερήμωση.
Το Beichuan δεν είναι ωστόσο η μόνη σύγχρονη πόλη-φάντασμα.

Περιμένοντας ανύπαρκτους σωτήρες!


metanastis epistimonasΤο να διαπρέψει κανείς στην Airbus ή στη Renault απέχει έτη φωτός από το να δημιουργήσει κανείς τις αντίστοιχες εταιρείες. Ο ίδιος εργαζόμενος είναι σχεδόν άχρηστος στην Ελλάδα, αφού οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για την εφαρμογή των γνώσεων παύουν..

Τα τελευταία δύο χρόνια, είναι ευρέως γνωστό ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει ωθήσει μεγάλο αριθμό νέων κυρίως επιστημόνων στην αναζήτηση επαγγελματικών ευκαιριών στο εξωτερικό. Η πλειοψηφία των νέων Ελλήνων θεωρεί αδύνατη την ένταξή τους στην παραγωγική διαδικασία της χώρας, τουλάχιστον υπό αξιοπρεπείς συνθήκες.

Όταν η φύση μετασχηματίζεται σε ρομποτικές δημιουργίες.!!! (Βίντεο)




Η Επιστήμη μετά την επιτυχία της να  μιμηθεί τη λειτουργικότητα ενός ποντικιού εκατό τοις εκατό και μετατρέποντάς το σε ένα πλήρες ρομπότ, έρχεται σήμερα να μας παρουσιάσει  νέα επιτεύγματα. Η εταιρεία που  ασχολείται με την δημιουργία και  παραγωγή πολλών ρομπότ που μιμούνται τη φύση όσον αφορά την κίνηση και τη λειτουργικότητα, τα παρουσιάζει με ακρίβεια σε ζωντανές αναπαραστάσεις της ίδιας της ζωής.

Κεφίρ: 5 λόγοι να το αγαπήσετε



Ένα πολύ εύγεστο ρόφημα που η γεύση του μοιάζει με αυτή του γιαουρτιού και δεν πρέπει να λείπει από το ψυγείο σας. Θα το βρείτε σε πολλές γεύσεις (π.χ. φράουλα ή μπανάνα) που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Δεν είναι όμως μόνο η γεύση του που μας αρέσει, αλλά και τα οφέλη του στην υγεία μας.

Τι είναι ακριβώς;

Αυστρία: Η Ελλάδα χώρα «μέσης επικινδυνότητας» για τουρίστες


Στις χώρες με μέσο επίπεδο επικινδυνότητας, κατατάσσει την Ελλάδα σχετικός κατάλογος που παραθέτει σε δημοσίευμά της, με τίτλο «Οι πλέον επικίνδυνες χώρες του κόσμου» η αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» παραπέμποντας για «ταξιδιωτικές οδηγίες» στην ιστοσελίδα του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ στη γειτονική Ουγγαρία, το ουγγρικό υπουργείο Εξωτερικών «επικαιροποίησε» χθες, την αντίστοιχη σελίδα του για την Ελλάδα.

ΝΑΥΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ



Ο  πανέμορφος Σαρωνικός, τα νησιά του, οι  παραλίες του, η θάλασσά του,  είναι που γοητεύουν όλους  όσους τον επισκέπτονται  με τα διάφορα πλοία.  Είναι  πολλές οι χαρές  που προσφέρει  αυτός ο τόσο γραφικός κόλπος.
     Όμως η  θάλασσα, το υγρό στοιχείο, υπόκειται κι αυτό σε κάποιες αναταράξεις,  στους νόμους της φύσης – όταν  αγριεύει  ο καιρός -, η στην παρανοϊκότητα   ορισμένων  ανθρώπων, κι  ακόμη   υφίσταται τα  αποτελέσματα  του  ανθρώπινου λάθους.
    Ετσι στο διάβα της ναυτικής  ιστορίας  έχει να παρουσιάσει , εκτός  από χαρές, και ναυτικές τραγωδίες. Πολλοί άνθρωποι    έχασαν τη ζωή τους  στα νερά του Σαρωνικού. Και δε μιλάμε   για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π.Χ., ή τη σύγκρουση Μιαούλη -  Καποδίστρια   το 1831 στον  Πόρο, όταν ο πρώτος ανατίναξε τα πλοία   κι έχασαν τη ζωή τους πολλά άτομα.

Η εξαφάνιση του Αλεξανδρινού ελληνισμού στο Αφγανιστάν από τους Κινέζους γεννάει σημερινά ερωτήματα (της Παρθένας Τσοκτουρίδου)


 Οι σχέσεις του Αφγανιστάν με την αρχαία Ελλάδα υπήρξαν άλλοτε πολύ σημαντικές. Είναι γνωστό πως ο Μ. Αλέξανδρος το είχε κατακτήσει και είχε ιδρύσει ορισμένες πόλεις, όπως η Αλεξάνδρεια η εν Αραχωσία, το σημερινό Κανταχάρ.  Την πόλη αυτή κατόπιν παραχώρησε ο Σέλευκος στον Ινδό βασιλιά Σανδρόκοττο, αντί πεντακοσίων ελεφάντων. Λίγο αργότερα εγκαταστάθηκε στην Βακτριανή, σημερινή Μπαλχ, ελληνική δυναστεία, της οποίας η εξουσία επεκτεινότανε επί δύο αιώνες σ’ όλο σχεδόν το σημερινό Αφγανιστάν.  

Τα παιδιά... πειραματόζωα των Ναζί


Φωτογραφικό ντοκουμέντο για το πώς δημιουργούσαν μία... ανώτερη φυλή

Το γύρο του κόσμου κάνουν τις τελευταίες ώρες ιστορικές φωτογραφίες που απεικονίζουν Γερμανίδες νοσοκόμες, εν ώρα υπηρεσίας να φροντίζουν παιδιά προσχολικής ηλικίας, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως… πειραματόζωα σε ένα από τα πολλά προγράμματα ευγονικής των Ναζί. 

Το πείραμα αποσκοπούσε στη δημιουργία μίας ανώτερης φυλής παιδιών, τα οποία θα συγκέντρωναν τα κύρια χαρακτηριστικά της Άριας Φυλής και κάποια μέρα θα κατακτούσαν ολόκληρο τον κόσμο.

Μία συλλογή φωτογραφιών που έφερε στο φως η Daily Mail αποκαλύπτει τις σκοτεινότερες πτυχές του νοσηλευτικού λειτουργήματος. 

Ποιος είναι ο πιο δυνατός μυς στο σώμα μας;


Ας υποθέσουμε ότι όλοι αυτοί οι μύες διεκδικούσαν τον τίτλο του πιο δυνατού
                                               
Το ανθρώπινο σώμα είναι προικισμένο με μια πληθώρα μυών προορισμένων να διογκώνονται, να εκτείνονται, να συστέλλονται εκτελώντας πολύ σημαντικό έργο (όταν τους συντηρούμε σωστά). Ας υποθέσουμε ότι όλοι αυτοί οι μύες διεκδικούσαν τον τίτλο του πιο δυνατού.

Ποιος θα έπαιρνε την πρωτιά;

Είστε κρυωμένοι; Πιείτε μια μπίρα!

Όλοι μας σκεφτόμαστε ότι ένα αχνιστό ρόφημα είναι η καλύτερη θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα...
                              
Ωστόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα, η μπίρα έχει τα ίδια αποτελέσματα!

Μια νέα ιαπωνική μελέτη δείχνει ότι ένα βασικό συστατικό που βρίσκεται στην μπίρα μπορεί να προστατεύσει από μια κοινή ίωση. Ερευνητές στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Sapporo διαπίστωσαν ότι μια χημική ένωση του λυκίσκου, η χουμουλόνη (humulone), είναι αποτελεσματική έναντι του ιού (RS) του αναπνευστικού, ενώ έχει και αντιφλεγμονώδη δράση.

Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ

                               

«Όταν η Σελήνη θα είναι στον 7ο οίκο και ο Δίας θα ευθυγραμμιστεί με τον Άρη/Τότε η ειρήνη θα καθοδηγήσει τους πλανήτες και η αγάπη θα κατευθύνει τ άστρα/Αυτή είναι η αυγή της Εποχής του Υδροχόου…» Κι έπειτα συνεχίζουν οι στίχοι θα έχουμε «αρμονία και κατανόηση/  χρυσά όνειρα, οράματα, κρυστάλλινες αποκαλύψεις και πραγματική απελευθέρωση του μυαλού». Αυτό το αισιόδοξο τραγούδι από το μιούζικαλ Τρίχες (1967) έγινε ο εθνικός ύμνος της Νέας Εποχής. Αστρολογικά είναι παιδαριώδες και δεν κρύβει κανένα μήνυμα για την υδροχοική εποχή είναι όμως ένδειξη ότι κάτι αλλάζει στο συλλογικό ασυνείδητο.    

«Φιλοκαλούμενεν μετ’ ευτελείας» - (Είμαστε φιλόκαλοι χωρίς να δαπανούμε πολλά) Θουκυδίδης

Φιλοκαλία καλείται η ικανότητα της αναγνώρισης του καλού μέσα στην φύση και την τέχνη καθώς και της διατύπωσης ορθών καλολογικών κρίσεων. Η φιλοκαλία, όπως και κάθε άλλη ικανότητα, αναπτύσσεται μέσω της άσκησης και διαμορφώνεται μέσω της συνήθειας, αλλά είναι δυνατόν να υπάρχει και από φυσική καταβολή σε κάθε άτομο, άλλοτε μικρότερη και άλλοτε μεγαλύτερη.

ΕΙΡΕΣΙΩΝΗ


Ειρεσιώνη καλείται το κλαδί ελιάς ή δάφνης, πάνω στο οποίο έχουν πλέξει λευκές ή πορφυρές κορδέλες από μαλλί και έχει κρεμασμένους όλων των ειδών τους καρπούς (εκτός του πίου και του μήλου) της πρώτης φθινοπωρινής σοδειάς. Επίσης κατά την περιφορά τοποθετούσαν επάνω του άρτους, οινοχόες γεμάτες με κρασί, ορμαθούς από βελανίδια, λάδι, μέλι. Η ειρεσιώνη είναι πιθανόν να πήρε το όνομά της από το μαλλί "είρος", που έπαιρναν από το ιερό ζώο. Για τους αρχαίους Έλληνες αποτελούσε σύμβολο ευφορίας. Τις ειρεσιώνες αφιέρωναν στη θεότητα, τη χορηγό των αγαθών της Γής και άλλοτε τις έβαζαν έξω από την πόρτα του ναού της για να επικαλεστούν τη συνδρομή της κατά του λιμού (της σιτοδείας), των επιδημιών ή άλλων θεομηνιών. Άλλοτε τις αναρτούσαν πάνω στις πόρτες των οικιών τους για να αποδώσουν ευχαριστίες στη θεότητα.

Το Mars Curiosity Rover απ’ τον Άρη, δείχνει τα Παράξενα τοπία της Γης


                     NASA-curiosity-mars-rover-  A Year 2012 of Strange Landscapes - terrapapers
Το φθινόπωρο του 2012, το όχημα Mars Curiosity Rover στον πλανήτη  Άρη, έφτασε τελικά στον προορισμό του, αγγίζοντας τον Κόκκινο Πλανήτη αρχίζοντας να μεταδίδει πίσω στη γη μια σειρά από παράξενα τοπία της επιφάνειας του πλανήτη που ζούμε. Εδώ στη Γη, το τοπίο μοιάζει μερικές φορές με το άγονο έδαφος του Άρη, όπως πυρκαγιές, ξηρασία και οι αστειευόμενα λεγόμενες “φυσικές καταστροφές” που διαμορφώνουν τα τοπία της Γης. Η πολύ προσεκτικά δημιουργημένη “κλιματική αλλαγή”, επίσης, είχε ένα λόγο για την διαμόρφωση του καμβά της Γης – όπως π.χ. φέρνοντας μια παγωμένη ανάσα στην Ευρώπη,  χιόνι στη Μέση Ανατολή και ένας σούπερ τυφώνας στην Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τι είναι η πραγματικότητα;

                                          
Ιωάννης Π. Ζώης
Α. Εισαγωγή
Πρόσφατα ο γράφων είχε προσκληθεί για μια σειρά διαλέξεων στη NASA και την NOAA σχετικά με τις επιδράσεις (και μεθόδους προστασίας) των ηλιακών καταιγίδων στα επίγεια δίκτυα. Τυχαία συνέπεσε στη διάρκεια της φιλοξενίας στη NASA να οργανωθεί μια open week όπου η υπηρεσία άνοιγε τις πύλες της στον κόσμο. Διάφορες ομιλίες επίσημες και ανεπίσημες έλαβαν χώρα στις οποίες ο γράφων  συμμετείχε με διάφορους συνομιλητές, επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων (φυσικοί, μαθηματικοί, γιατροί, μηχανικοί, ψυχολόγοι, οικονομολόγοι, νομικοί, αρχαιολόγοι, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, ένστολοι, καλλιτέχνες, ιερείς διαφόρων δογμάτων κλπ) αλλά και απλού κόσμου. Αναπόφευκτα σε πολλές περιπτώσεις εγείρονταν ερωτήματα σχετικά με την ύπαρξη του Θεού, αν οι διηγήσεις της Βίβλου έχουν σχέση με την πραγματικότητα κλπ. Τα παραπάνω αποτέλεσαν αφορμή για να προσπαθήσουμε να καταγράψουμε μια κάποια απάντηση στο εξής ερώτημα:
«Τι είναι αυτό που αποκαλούμε  πραγματικότητα;» 

Η Ελλάδα πρέπει να δει τον εαυτό της


Η ελληνική κοινωνία έχει κατακλυσθεί από ένα πνεύμα έντονης απαισιοδοξίας - και αυτό επιτείνεται συνεχώς από τα media, ιδιαίτερα την τηλεόραση. Η οικονομική κρίση ανέδειξε εντονότερα χρόνια προβλήματα της θεσμικής, κοινωνικής και ατομικής οργάνωσης του τόπου. Η συστηματική καταστρατήγηση των νόμων, η ανομία, δημιουργεί επιθετικότητα και ανασφάλεια στους πολίτες. Η έλλειψη κάποιων αξιών που ενεργούν ως πυξίδα για τον προγραμματισμό της προσωπικής και επαγγελματικής πορείας του καθενός δημιουργεί ή επιτείνει προϋπάρχοντα άγχη.
Είναι όμως τα πράγματα τόσο απαισιόδοξα; Εγώ βλέπω κάποια σημαντικά σημάδια για μια πιο αισιόδοξη προοπτική.

Πολιτισμική Εξέλιξη


                             
Οι Βιολόγοι έχουν μια πολύ καλή γνώση για το πώς οι μύγες κατέστησαν ανθεκτικές στο  DDT και για το  πώς οι άνθρωποι  διαχωρίστηκαν από τα άλλα πρωτεύοντα κατά το παρελθόν. Αυτό συμβαίνει διότι ο μηχανισμός που βρίσκεται κάτω από τις διαδικασίες
αυτές είναι κοινός. Χρησιμοποιώντας την εξέλιξη μπορούμε να κατανοήσουμε πως οι οργανισμοί μετέβαλαν τις γενετικές πληροφορίες του (DNA και  RNA), μεταβάλλοντας τα παρατηρήσιμα χαρακτηριστικά τους και διαφοροποιούμενοι. Ωστόσο δεν κατανοούμε το ίδιο καλά πώς εξελίχθηκαν οι κουλτούρες. Η πλειονότητα της ανθρώπινης εξέλιξης δεν περιλαμβάνει μεταβολές στο DNA μας, αλλά μάλλον μεταβολές στη γιγαντιαία βιβλιοθήκη μη γενετικών πληροφοριών, την κουλτούρα δηλαδή που διαθέτει το είδος μας. Αυτή η βιβλιοθήκη είναι τάξεις μεγέθους μεγαλύτερη από τη γενετική πληροφορίας μας και τα στοιχεία των διαφόρων ραφιών της, έχουν νόημα μόνο σε σχέση με άλλα στοιχεία. 

Πόσο πραγματικά ζει κάποιος;



Κάποτε ένας ερευνητής, σε μια  από τις περιηγήσεις του, βρέθηκε  σε ένα χωριό.
Σε μια στιγμή αισθάνθηκε την ανάγκη να μπει σε ένα σπίτι που του φαινόταν ότι είχε κάτι ελκυστικό, κάτι που τον προσκαλούσε.  Μπαίνοντας μέσα, άφησε το βλέμμα του να ξαποστάσει πάνω στα κάδρα, στις καρέκλες, στην φτωχική κουζίνα, και στις ηλιαχτίδες που έπαιζαν με τις γρίλιες.

ΟΝΕΙΡΟΚΡΙΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Φίλοι μου ,σήμερα αποφάσισα να γράψω για ένα θέμα που δεν έχει αναλυθεί,τουλάχιστον από αυτά που έχω διαβάσει,τόσο πολύ.Δεν με νοιάζει τόσο να πρωτοτυπήσει, όσο οτι βοήθησα και εγώ να στη μεσολάβηση ανάμεσα στα ανώτερες υπαρξιακές συχνότητες με  κατώτερες με σκοπό την επέκταση της συνείδησης μας για το Όλον-που είμαστε ...όλοι.



ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΤΡΑΠΟ



Αναζητησε  το  κακο  στην   καρδια της  πηγης  του   και διωξετο. Εχει  μαθει   και  ευημερει    στην 
καρδια   του  αφοσιωμενου   μαθητη  οσο   και στην καρδια   του  ανθρωπου  των  επιθυμιων.
Μονο  ο  δυνατος  μπορει να το εξοντωσει.  Ο αδυναμος  πρεπει  να περιμενει   την ενδυναμωση   του,την  ωριμανση του, το  θανατο  του. Ειναι  ενα φυτο  που  ζει και μεγαλωνει μεσα απο ολες  τις
εποχες. Ανθιζει  οταν  ο  ανθρωπος εχει συγκεντρωσει  αναριθμητες   υπαρξεις. Εκεινος  που θα εισελθει  στην ατραπο   της  δυναμης , πρεπει να το ξεριζωσει  απο την καρδια του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα