Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Μυστηριώδη Κβάζαρ - Η μεγαλύτερη δομή του Σύμπαντος μοιάζει να διαψεύδει τους κοσμολόγους

                    Τα κβάζερ είναι τα εξαιρετικά φωτεινά κέντρα αρχαίων γαλαξιών. Πιστεύεται ότι τροφοδοτούνται από μαύρες τρύπες (Καλλιτεχνική απεικόνιση: ESO/M. Kornmesser)

Διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακοίνωσε την ανακάλυψη της μεγαλύτερης γνωστής δομής στο ορατό Σύμπαν: μια ομάδα από κβάζαρ που καλύπτει απόσταση τεσσάρων δισεκατομμυρίων ετών φωτός. Η ανακάλυψη, λένε οι ερευνητές, δείχνει να αψηφά την Κοσμολογική Αρχή, μια βασική υπόθεση της κοσμολογίας για τη φύση του Σύμπαντος.

Ο Μυθικός Ορφέας

                                    


“ Πού πας, ζωή μου; Κοίτα, σ’ακολουθώ, μα, αλίμονο, ποιός μ΄εμποδίζει;
Όνειρο είναι ή παραίσθηση; Ποια δύναμη μυστηριώδης με διώχνει απ΄τα σκοτάδια, 
απ΄τα λατρεμένα αυτά σκοτάδια, και μ΄οδηγεί στο φως που τ΄αποστρέφομαι; ‘’ L’Orfeo, Monteverdi. 

O Ορφέας αποτελεί μία προσωπικότητα μείζονος σημασίας στην ελληνική μυθολογία. Σύμφωνα με μια ετυμολογική εκδοχή το όνομά του Ορφέα προέρχεται από την λέξη όρφνη (=σκοτάδι), καθώς ο ίδιος μυήθηκε από μικρός σε «σκοτεινές» ιστορίες που είχαν σχέση με απόκρυφες τελετουργίες.

3.Στρέψη,Ψ φαινόμενα, και ο εγκέφαλος



Κάθε ηλεκτρομαγνητικό ή ηλεκτροστατικό πεδίο συνοδεύεται ή  περιέχει ένα στοιχείο στρέψης,[25]
 που σημαίνει  ότι όλα τα οργανικά και ανόργανα αντικείμενα έχουν το δικό τους ιδιαίτερο στρεπτικό πεδίο ,[26] αν και καμμία  οργανική ουσία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προστατεύσει από στρεπτικά πεδία-σε αντίθεση με το αλουμίνιο, για παράδειγμα, που μπορεί να το κάνει. Ο Kozyrev δήλωσε ότι το αλουμίνιο  είναι ένας εξαιρετικός ανακλαστήρας του χρόνου.[27]
Αν η αρχή της συμπληρωματικότητας λειτουργεί σε όλες τις κλίμακες (όπως έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε), στη συνέχεια, όπως ο Yurth επισημαίνει, αυτό σημαίνει ότι όπου και  βρείτε  τοπικά / γραμμικά φαινόμενα, . πρέπει επίσης να βρούμε μή -γραμμικά/μη- τοπικά αποτελέσματα [28]
Αντίστοιχα,ο Kozyrev ανακάλυψε ότι τα κύματα στρέψης μπορεί να κινηθούν μέσα στο χώρο με τρομακτικές ταχύτητες - δισεκατομμύρια φορές την ταχύτητα του φωτός - που σημαίνει ότι διαδίδονται επίσης στο μέλλον και το παρελθόν,[29] έτσι ώστε αξιοποιώντας τα θα μπορούσε να διευκολύνει ρετρό ή προγνώσεις,  εμπειρίες που αφορούν  αναλαμπές από το παρελθόν ή το μέλλον, με άλλα λόγια. 

9… απίστευτα γεγονότα που ίσως δε γνωρίζετε για τη Γη

Αν και η επιστήμη έχει προχωρήσει σε σημαντικές διαπιστώσεις ως προς θέματα που έχουν να κάνουν με τον πλανήτη μας, αλλά και το σύμπαν που τον περιβάλλει, υπάρχουν μερικά θέματα για τη Γη, που μπορεί να μας... διαφεύγουν.
9… απίστευτα γεγονότα που ίσως δε γνωρίζετε για τη Γη

Πάνε πολλά χρόνια από τότε που εγκαταλείφτηκε η ιδέα πως η Γη είναι επίπεδη και ίσως οι περισσότεροι από εμάς να πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε πλέον τις βασικές επιστημονικές γνώσεις για τον πλανήτη μας, μέσα από τον απλό δρόμο της παρατήρησης των φυσικών στοιχείων.
Νομίζετε πως ξέρετε τα πάντα για τη Γη; Ε λοιπόν υπάρχουν κάποια στοιχεία που κατά πάσα πιθανότητα δεν είχατε σκεφτεί πως μπορεί να ισχύουν...

2. η Στρέψη στη Φύση-Μη-τοπικές αλληλεπιδράσεις


Το γεγονός ότι τα φυτά είναι σε θέση να ανταποκριθούν στην ανθρώπινη πρόθεση με μετρήσιμους τρόπους θα μπορούσε ίσως να σχετίζεται με τα κύματα στρέψης που δημιουργούνται από την ανθρώπινη συνείδηση και μεταδίδονται στο φυτό, το οποίο τα ανιχνεύει και  ανταποκρίνεται ανάλογα, με το ένστικτο. Μετά από όλα, αν μπορούμε να παρατηρήσουμε την φ αναλογία (τη χρυσή τομή) (που σηματοδοτεί την παρουσία αυτής της σπειροειδούς ενέργειας στρέψης) σχεδόν παντού οπου δούμε στη Φύση συνδειτοποιούμε ότι τα φυτά, οι άνθρωποι και τα ζώα, όλα δημιουργούνται από αυτή τη μαθηματική ενσωματωμένή μήτρα ή "ενδογενή τάξη.Δεν αποτελεί έτσι έκπληξη το γεγονός ότι τα φυτά μπορούν να ανιχνεύουν τις ανθρώπινες σκέψεις (που παράγουν κύματα στρέψης),
όπως έχει δείξει ο Cleve Backster με τις πρωτοποριακές μελέτες του (αρχής γενομένης από τη δεκαετία του 1960) σχετικά με τις τηλεπαθητικές αλληλεπιδράσεις φυτών και ανθρώπων.

1. Στρέψη – TORSION -Συστροφή-: Το κλειδί για τη Θεωρία των Πάντων



Μια σύντομη επισκόπηση της στρέψης: Το κλειδί για μια θεωρία των πάντων, συμπεριλαμβανομένης της Συνείδησης;
Πνευματικά δικαιώματα © Brendan D. Murphy, Μάρτιος, 2012

Κάνοντας ένα στρίψιμο στα πράγματα
Η πρώτη έρευνα γενικά πιστώνεται με την ανακάλυψη αυτής της «πέμπτης δύναμης" – τη στρέψη – από τα τέλη του 1800 στον Ρωσο καθηγητή Ν.P. Myshkin.[ 1]


 Ο  συνάδελφος του Αϊνστάιν  Δρ Eli Cartan ονομάζει πρώτη φορά αυτή τη δύναμη "στρέψη" το 1913 σε σχέση με τη περιστροφική κίνηση του χωροχρονικού ιστού. Στη δεκαετία του 1950 ο πρωτοπορος Ρώσος επιστήμονας Δρ ΝΑ Kozyrev (1908-1983) απέδειξε οριστικά την ύπαρξη αυτής της ενέργειας , αποδεικνύοντας ότι, όπως και ο χρόνος, ρέει σε μία ιερή γεωμετρική σπείρα ,[ 2] όπως λεπτομερώς περιέγραψα στο The Grand Illusion (TGI).
    Οι Ρώσοι επιστήμονες εγραψαν περίπου 10.000 μελέτες για το θέμα αυτό στη δεκαετία του 1990 και μόνο.Η στρέψη σημαίνει ουσιαστικά «στρίψιμο» ή «σπειροειδή μορφή». Έτσι, εμφανίζεται η ενέργεια των κυμάτων στρέψης, καθώς διαδίδονται μέσα στο χώρο - και έτσι εμφανίζεται η δράση των στατικών πεδίων στρέψης.

Τηλεπάθεια Ήταν η φυσική ικανότητα του ανθρώπου. Μπορούμε να την κάνουμε να ξυπνήσει και πάλι!


«Ζωγράφισε κάτι, οτιδήποτε, αλλά να είναι ένα απλό σχέδιο»  είπε και ταυτόχρονα έστρεψε ολόκληρο το σώμα του προς την αντίθετη κατεύθυνση ώστε να μη δει καθόλου το σκαρίφημα που άρχισα να φτιάχνω πρόχειρα. Όταν τελείωσα, πάντα χωρίς να γυρίσει πήρε ένα χαρτί κι έφτιαξε ένα  ακριβές αντίγραφο του μικρού σπιτιού με την τριγωνική στέγη και τα τρία μικρά παράθυρα που είχα ζωγραφίσει. Απέναντί μου είχα τον Γιούρι Γκέλερ έναν από τους πιο αινιγματικούς ανθρώπους λόγω των ιδιαίτερων ικανοτήτων του που ξεκινούν από το διανοητικό λύγισμα κουταλιών και φτάνουν ως το φύτρωμα των σπόρων στις παλάμες του απλώς επειδή «επικοινωνεί» μαζί τους. Στην πραγματικότητα η γκάμα των ικανοτήτων του είναι πολύ ευρύτερη γι αυτό και όπως παραδέχθηκε σ’ εκείνη τη συνομιλία μας, κάποτε έφτασε να εργαστεί για την CIA ως τηλεπαθητικός κατάσκοπος! « Παραιτήθηκα όμως τη μέρα που με πήγαν σε μια φάρμα και μου είπαν να δοκιμάσω αν μπορώ να σκοτώσω τηλεπαθητικά ένα ζώο» είπε. Ιδού λοιπόν που η τηλεπάθεια δεν είναι πλέον ένα παράδοξο της ανθρώπινης εμπειρίας, ούτε καν μια αμφισβητήσιμη ικανότητα  για το κατά πόσον όντως υπάρχει αφού σε ορισμένους κύκλους όχι μόνο έχει γίνει περίτρανα αποδεκτή αλλά έχει διεισδύσει ακόμα και στις μυστικές υπηρεσίες όπου μετατράπηκε σε  μυστικό όπλο.

Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω - Η επίδραση της Νέας Σελήνης από 11 έως 27 Ιανουαρίου για όλα τα ζώδια


                           


Στην αστρολογία η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω την Παρασκευή 11/1, στις 21:43 ώρα Ελλάδος επάνω στο μεσοδιάστημα Κρόνου/Ουρανού (κατά Ρ. Εμπερτιν) βγάζει στην επιφάνεια ακόμα περισσότερα προβλήματα οικονομικά και επαγγελματικά, προκαλεί ισχυρές συναισθηματικές εντάσεις, αστάθειες, ανταρσίες, ξαφνικούς χωρισμούς και διασπάσεις. 

Είναι μια ιδιαίτερα δυναμική Νέα Σελήνη σύμφωνα με την αστρολογία  όπου έχει και τη θετική της πλευρά με το μεσοδιάστημα της σε όψεις τόσο με Δία, όσο και με Βόρειο και Νότιο Δεσμό της Σελήνης όπου θα δώσουν κάποιες προσπάθειες για ενότητα, καθώς και σε πολλούς τη δύναμη, το θάρρος ή ακόμα και το θράσος για να τολμήσουν πολλά πράγματα και να βγουν ακόμα και κερδισμένοι. 

Η λογική …των μνηστήρων


Η αρχή του τέλους!
Ο Οδυσσέας είναι μια πολύχρωμη πεταλούδα!
Λαμπερή, όμορφη, γοητευτική.
Ανοίγει τα φτερά της , περνώντας μέσα από την οδυνηρή διαδικασία
της μεταμόρφωσης της ‘κάμπιας’ και αγκαλιάζει όλο τον κόσμο, κατανοώντας την απεραντοσύνη του.
Ο εγγονός του Αυτόλυκου ταξιδεύει παντού
Συνήθως ξεγλιστράει και καθ’όλη την διάρκεια της πορείας του, δεν σκοτώνει ποτέ κανένα.
Μόνο τους μνηστήρες σκοτώνει στο τέλος και είχε πολύ σοβαρό λόγο να το κάνει αυτό.

Η τηλεόραση, η ύπνωση και η δημιουργία ενός έθνους ζόμπι

Όταν κάποιος παρακολουθεί τηλεόραση, δέχεται μια ακτινοβολία που τον βάζει σε μια κατάσταση όμοια με αυτήν που πετυχαίνουν οι υπνωτιστές…

Δεν πρόκειται για μια ακόμη θεωρία συνωμοσίας, αφού το παραπάνω έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

Μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα τηλεοπτικής παρακολούθησης, ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπαίνει σε μια σταθερή φάση, όπου παράγει μόνο χαμηλά κύματα άλφα, που αποτυπώνονται και σε εγκεφαλογράφημα.

Σε ένα πείραμα, όπου συνέδεσαν μερικά παιδιά σε μηχάνημα EEG, οι τηλεοράσεις ήταν προγραμματισμένες να σβήσουν μόλις οι εγκέφαλοι των παιδιών έπιαναν τα κύματα άλφα. Παρά τις οδηγίες που τους είχαν δοθεί, για να αυτοσυγκεντρωθούν, κανένα από αυτά δεν μπόρεσε να κρατήσει την τηλεόραση αναμμένη περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Η βανίλια και οι θεραπευτικές της ιδιότητες




Αν και οι περισσότεροι τη γνωρίζουμε για το άρωμα της, οι ειδικοί όμως μας θυμίζουν ότι διαθέτει και πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Ανακουφίζει τις στομαχικές διαταραχές, τονώνει το νευρικό σύστημα και μας βοηθάει να χάσουμε βάρος...

Νέο extension για κατευθείαν κατέβασμα torrents στον Chrome


                                   

Ένα νέο BitTorrent extension για Chrome επιτρέπει πλέον στους χρήστες να αναζητούν και να κατεβάζουνtorrents κατευθείαν στον browser της Google. Η εταιρεία υποσχέθηκε πως θα διαθέσει σύντομα αντίστοιχα extensions για Firefox και άλλους browsers.
Ο στόχος της διάθεσης του Surf, όπως ονομάζεται το extension, είναι να απλοποιηθεί η διαδικασία ανεύρεσης των torrents και να γίνουν προσιτότερα σε ευρύτερο κοινό.

Τουλάχιστον 18 παιδιά νεκρά από επιδημία γρίπης στις ΗΠΑ


Μαστίζει ο H3N2


Πολλά νοσοκομεία έφτιαξαν ειδικούς χώρους για την εξέταση των ασθενών
Πολλά νοσοκομεία έφτιαξαν ειδικούς χώρους για την εξέταση των ασθενών 
                      Ουάσινγκτον
Αντιμέτωπες με μία φονική επιδημία γρίπης είναι από τον Δεκέμβριο -νωρίτερα απ' ότι περίμεναν οι επιστήμονες- οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ήδη, 18 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τουλάχιστον 2.200 άνθρωποι χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Μια συνθετική μορφή του ιού Schmallenberg έχει γίνει στο εργαστήριο!

Τοκετού
Οι αγρότες ανησυχούν για τις σοβαρές απώλειες κατά τη διάρκεια του τοκετού

Μια συνθετική μορφή του ιού Schmallenberg έχει γίνει στο εργαστήριο από επιστήμονες της Σκωτίας.
Η έρευνα αυξάνει τις ελπίδες για την ανάπτυξη ενός εμβολίου για την ασθένεια των ζώων, η οποία προκαλεί το θάνατο σε  αρνιά και μοσχάρια.
Ο ιός Schmallenberg (SBV) ανακαλύφθηκε λίγο περισσότερο  από ένα χρόνο στη Γερμανία, αλλά έχει πλέον εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Επιχειρήσεις Γάλακτος Η.Π.Α Σε Κρίση!



Πίνετε γάλα; Η απάντηση είναι όλο και περισσότερο
όχι.Οι Αμερικανοί πίνουν κατά 30% λιγότερο γάλα  από ό, τι έκαναν το 1975, ανέφερε η Wall Street Journal  τον περασμένο μήνα - μια μετατόπιση που καθιστά σαφές πόσο γρήγορα μπορούν να  να αλλάξουν  τα γούστα από τη μια γενιά στην επόμενη. 

''Μάθε να γράφεις το όνομά σου, όπως οι Μινωίτες''...


Τη διάδοση της πρώτης γραφής της Ελληνικής γλώσσας, της Γραμμικής Β, επιχειρεί καθηγητής στο Ηράκλειο, ο οποίος έφτιαξε και σχετικό λογισμικό!
gallery thumb
Ο καθηγητής κ. Μηνάς Τσικριτσής που ασχολείται εδώ και 20 χρόνια με τη μαγεία των αρχαίων γραφών, είχε μια καταπληκτική ιδέα: Να διαδώσει την πρώτη γραφή της Ευρώπης, τη Γραμμική Β, στο χώρο του τουρισμού! Έφτιαξε μάλιστα μαζί με το φίλο του, τον πλαστικό χειρουργό Ανδρέα Μανιό, ένα λογισμικό που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να πληκτρολογούν ένα όνομα και αυτό αυτομάτως να «μεταφράζεται» στη Γραμμική Β!

Ανακαλύφθηκαν το αρχαιότερο άστρο, ο μεγαλύτερος σπειροειδής γαλαξίας και η μεγαλύτερη δομή στο σύμπαν



Απανωτές ανακοινώσεις για σημαντικές ανακαλύψεις έγιναν στο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρίας. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι ανακαλύφθηκαν ο μεγαλύτερος σπειροειδής γαλαξίας, το αρχαιότερο και μακρινότερο άστρο, καθώς και η μεγαλύτερη δομή στο σύμπαν, αποτελούμενη από μια τεράστια ομάδα κβάζαρ. Ακόμα, σύμφωνα, με νέες εκτιμήσεις, η μάζα του δικού μας γαλαξία, φαίνεται πως είναι πολύ μικρότερη από ό,τι πίστευαν μέχρι τώρα οι αστρονόμοι.

Όσοι είδαν τα εμπόδια μπροστά τους σαν φραγμό της πορείας τους, έχασαν το όραμα του στόχου τους.



Όσοι φοβήθηκαν να βγουν από την πεπατημένη και να δοκιμάσουν το καινούργιο, έμειναν να θαυμάζουν και να ζηλεύουν αυτούς που το έκαναν.

«Η Γενεαλογία της Ηθικής»


                                 «Η Γενεαλογία της Ηθικής» F.W.N.
* Άπό μια αμφιβολία πού είναι δική μου καί πού δεν μ’  ἀρέσει νά την ομολογώ—γιατί εχει σχέση μέ την ήθική καί με κάθε τί πού υμνήθηκε πάνω στη γης με τό όνομα της ηθι­κής,— μιαν αμφιβολία πού γεννήθηκε τόσο νωρίς καί μέ τόσο αναπάντεχο τρόπο στη ζωή μου, μέ ακατανίκητη δύναμη και με τόση αντίφαση μέ τό περιβάλλον, την ήλικία, τά παραδείγματα καί την καταγωγή μου, ώστε θά είχα σχεδόν τό δικαίωμα νά την όνομάσω τό  a priori μου,—τόσο ή περιέργεια μου όσο καί οί υποψίες μου, θά σταμάτησαν κάποτε στο ερώτημα του άπό ποΰ προέρχονται οι Ιδέες μας για τό καλό καί τό κακό.

Δείτε τον αστεροειδή που θα μπορούσε να συγκρουστεί με τη Γη - Το βίντεο του αστεροειδούς «Apophis»



                   Δείτε τον αστεροειδή που θα μπορούσε να συγκρουστεί με τη Γη


Το βίντεο του αστεροειδούς «Apophis», ο οποίος θα μπορούσε να συγκρουστεί κάποια στιγμή στο μέλλον με τη Γη, δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Συλλαλητήρια Mozilla για Μυστική Συνθήκη Internet [Don't touch my Internet]


Αν και το συμβάν έχει ξεκινήσει περίπου ένα μήνα πριν, εν’ τούτοις δεν πήρε την δημοσιότητα που άξιζε και έτσι νομίζω πως θα έπρεπε να το αναφέρουμε.
Είναι πλέον γνωστό πως κάποιοι, όπως πολυεθνικές και οι έχοντες γενικότερα οικονομικά συμφέροντα ισχυρά, θέλουν να σας πείσουν πως δεν έχετε κανέναν απολύτως λόγο για ιδιωτικότητα και ανωνυμία.
Το ίδιο που προσπαθούν να κάνουν και θα επιβάλουν και το προσεχές διάστημα οι κυβερνήσεις.
Εμείς και άλλοι προσπαθούμε για το αντίθετο. Για το πόσο αναγκαία και επιβεβλημένη είναι η ανωνυμία και το δικαίωμα σε αυτή.

Προσθέστε ένα άλλο όνομα στη λίστα των επικριτών που ασχολούνται με τις προσπάθειες να ξαναγραφούν οι όροι της Διεθνής Ένωσης Τηλεπικοινωνιών, δίνοντας έτσι στις κυβερνήσεις τον έλεγχο του Διαδικτύου˙ η Mozilla της Silicon Valley αντιτίθεται τώρα επίσημα στην ITU (=International Telecommunication Union = Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών).

Οι άνθρωποι μπορούν να αντλούν ενέργεια από άλλους ανθρώπους όπως και τα φυτά



Μία βιολογική ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Μπίλεφελντ έχει κάνει μια πρωτοποριακή ανακάλυψη που δείχνει ότι τα φυτά μπορούν να αντλήσουν μια εναλλακτική πηγή ενέργειας από άλλα φυτά. Το εύρημα αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για το μέλλον της βιοενέργειας αποδεικνύοντας ότι οι άνθρωποι αντλούν την ενέργεια από τους άλλους συνανθρώπους τους με τον ίδιο τρόπο.

Δεν είναι η βίλα Αμαλίας, ηλίθιοι. Του Σ.Κούλογλου

Δεν είναι η βίλα Αμαλίας, ηλίθιοι. Του Σ.Κούλογλου

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πολιτικός επιστήμονας: βρισκόμαστε, τις τελευταίες εβδομάδες, μπροστά σε μία επιχείρηση ανάκαμψης της δημοτικότητας και της πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης, με όπλο την επιλεκτική κάθαρση. Από τον Παπακωνσταντίνου και τον Παπαντωνίου μέχρι τον Βουλγαράκη, όλα τα καμένα χαρτιά του πολιτικού συστήματος θα σταλούν στην Δικαιοσύνη, και πιθανώς ορισμένα στην φυλακή.


Ξεκινάει η Παγκόσμια Εβδομάδα για την κατάργηση του κρέατος!


Από τις 19 Ιανουαρίου έως και τις 27 Ιανουαρίου 2013 θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι δράσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο της Παγκόσμια Εβδομάδας για την Κατάργηση του Κρέατος (Π.Ε.Κ.Κ.). 
Πολλές δημόσιες εκδηλώσεις θα σηματοδοτήσουν την Παγκόσμια Ημέρα για την Κατάργηση του Κρέατος η οποία εορτάζεται στις 26 Ιανουαρίου.

Τα μέλη της λέσχης Bilderberg στην λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του Bloomberg!!!




Η Λέσχη Bilderberg, μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 1954 από την παγκόσμια ελίτ έχει για άλλη μια φορά κυριαρχήσει στη λίστα του Bloomberg με τους δισεκατομμυριούχους.

Ελπίδες για θεραπεία του διαβήτη χωρίς ενέσεις ινσουλίνης

Τον τρόπο με τον οποίο απορροφάται η ινσουλίνη από τα κύτταρα, διαπίστωσαν Αυστραλιανοί επιστήμονες, γεγονός που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την παρασκευή νέων φαρμάκων για τη θεραπεία του διαβήτη που θα χορηγούνται χωρίς ένεση.
Ελπίδες για θεραπεία του διαβήτη χωρίς ενέσεις ινσουλίνης
Η επιστημονική ομάδα, τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Nature, έλυσαν τον “γρίφο” του πώς η ορμόνη ινσουλίνη δεσμεύεται στον υποδοχέα της που βρίσκεται στα ανθρώπινα κύτταρα- μία διαδικασία απαραίτητη για να μπορούν τα κύτταρα να απορροφούν το σάκχαρο από το αίμα και για τη θεραπεία του διαβήτη.

Νέος επαναστατικός τρόπος χορήγησης ινσουλίνης για τους διαβητικούς


Για πρώτη φορά οι επιστήμονες διαπίστωσαν τον τρόπο με τον οποίο η ινσουλίνη απορροφάται από τα κύτταρα. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγουν νέοι δρόμοι για την παρασκευή φαρμάκων για τη θεραπεία του διαβήτη, που δεν θα είναι ενέσιμα. 
Την διαπίστωση αυτή έκαναν Αυστραλιανοί επιστήμονες βάσει του iatronet.gr, οι οποίοι κατάφεραν να λύσουν ένα γρίφο που χρόνια τώρα απασχολεί τις ερευνητικές ομάδες: Πως απορροφάται η ινσουλίνη από τα κύτταρα. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Nature, και έγινε από την ερευνητική ομάδα του αυστραλιανού Ινστιτούτου Walter και Eliza Hall στη Μελβούρνη, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάικ Λόρενς.

ΑΝΘΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΄΄ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑ ΣΕ ΚΑΡΔΙΑ ΄΄


Άσε την αγάπη να κυλήσει από την καρδιά σου μέσα στις καρδιές των άλλων.

 

ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ: Το πιο αξιόλογο επίτευγμα δεν είναι το να μην πέσεις ποτέ αλλά το να σηκώνεσαι ξανά κάθε φορά που πέφτεις και να συνεχίζεις το δρόμο σου.

Η ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΓΛΥΦΙΚΩΝ ΒΑΖΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ

Γύρω στο τέλος του 3ου μετά Χριστόν αιώνα δε βρισκόταν κανείς που να μπορεί να εξηγήσει τα ιερογλυφικά, έστω και με την καθημερινή τους σημασία.

Δεκαπέντε αιώνες κύλησαν. Ή τέχνη της ερμηνείας των ιερογλυφικών εξακολούθησε να θεωρείται ξεχασμένη. Και τότε κατάπλευσε ο ορμητικός στόλος του Ναπολέοντα, κάτω απο την μύτη του ναυάρχου Νέλσωνα στην Αλεξάνδρεια. Ό στρατός του γρήγορα αφοσιώθηκε στο χτίσιμο φρουρίων και στο σκάψιμο οχυρών. Μια απο τις πρώτες θέσεις που κατέλαβε ήταν το στρατηγικό σημείο στιε εκβολές του Νείλου, κοντά στο λιμάνι της Ροσέτα.

Θεραπεία με Χρώματα

Τα χρώματα επηρεάζουν την ψυχολογία του ανθρώπου και κατ’ επέκταση την φυσική του κατάσταση. Ουσιαστικά δεν είναι το σώμα που «ζητά» τα χρώματα, αλλά ο νους. Οι γιατροί και οι ψυχολόγοι συμφωνούν πως οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία και τον νου ενός ανθρώπου, μπορεί να επηρεάσει και την φυσική του κατάσταση.



Η ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΣΣΑ



Μπορει και αλλες ελληνικες πολεις να ανεδειξαν πλουτο ανδρων,καμμια ομως δεν ενεδειξε πλουτο γυναικων σαν την Σπαρτη.Η Σπαρτη αντιθετα απο τις αλλες πολεις ανεδειξε πληθος γυναικων,που ξεχωρισαν για το ηθος,την προσωπικοτητα,την τολμη,και οταν παρεστη αναγκη για την ανδρεια τους.Λεγεται πως η Σπαρτη ησαν οι ανδρες της.Το σωστο θα ηταν να λεγαμε οτι η Σπαρτη ησαν οι γυναικες της.Πολυ απλα διοτι οι ανδρες ησαν αυτο που ηθελαν οι γυναικες τους.Η Σπαρτιατισσα,ως μητερα και ως συζηγος,ηταν "ανδροπλαστρα".Δεν γεννουσε,επλαθε ανδρες!.

Το Τραγούδι της Ημέρας - ''Ο Σταυρός του Νότου''- Νίκος Καββαδίας Θάνος Μικρούτσικος Αιμιλία Σαρρή.

                                      


Ο λογοτέχνης Νίκος Καββαδίας γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 1910 στο Χαρμπίν της Μαντζουρίας. Ο πατέρας του, Χαρίλαος, είχε τη ρωσική υπηκοότητα και διατηρούσε επιχείρηση εισαγωγών - εξαγωγών. Η μητέρα του, Δωροθέα, ήταν κεφαλλονίτικης καταγωγής. Σε ηλικία τεσσάρων ετών, η οικογένειά του επέστρεψε στην Κεφαλονιά και το 1921 μετακόμισε στον Πειραιά, όπου τελείωσε το Δημοτικό και το εξατάξιο Γυμνάσιο.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

                                    

Σε αυτο το κειμενο θα  γινει κατανοητο πως ο πληθυσμος των Ελληνων δεν πρεπει να ξεπερνα τα 1000 ατομα σημερα,την στιγμη που στον ελλαδικο χωρο κατοικουν περιπου 10000000 ελλαδιτες.Οπως λεγει και ο Αριστειδης ο δικαιος,Ελληνας δεν ειναι μονο αυτος που ομιλει την ελληνικη γλωσσα,αλλα και που σκεφτεται και ως τετοιος.
Οι τρεις γιγαντιοι πυλωνες της κλασσικης Ελληνικης παιδειας που γεννησε τον αξεπεραστο πολιτισμο ειναι η γνωση,η τεχνη και ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.Σε αντιθεση με οποιονδηποτε αλλο πολιτισμο,ΜΟΝΟ οι Ελληνες ειχαν αθλητισμο.ΟΛΟΙ οι υπολοιποι βαρβαροι ειχαν...sport!!!Μια παρεισακτη βαρβαρικη λεξη μεταφρασης της ελληνικης λεξης που στεκεται παγκοσμιως διπλα στον αθλητισμο και προερχεται απο το γαλλικο..disport που σημαινει διασκεδαζω!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα