Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Το SKYJACK κυνηγά Drones, μετατρέποντας τα σε ζόμπι!!(Βίντεο)

Resized-TPC2X

Ο Serial hacker Samy Kamkar κυκλοφόρησε όλο το hardware και το λογισμικό που οι χομπίστες χρειάζονται για να κατασκευάσουν ένα εναέριο drone που αναζητά άλλα drones στον αέρα, τα χακάρει, και τα μετατρέπει σε έναν επιστρατευμένο στρατό μη επανδρωμένων οχημάτων υπό τον έλεγχο του εισβολέα.

Το όνομα του SkyJack, το εργαλείο αυτό χρησιμοποιεί ένα ράδιο-ελεγχόμενο Parrot AR.Drone quadcopter το οποίο μεταφέρει ένα Raspberry Pi κύκλωμα, μια μικρή μπαταρία και δύο ασύρματους πομπούς.
Οι συσκευές λειτουργούν με ένα συνδυασμό λογισμικού και off-the-shelf εφαρμογών που αναζητούν ασύρματα κοντινά σήματα drones  Parrot, επισκιάζουν τις ασύρματες συνδέσεις που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχό τους, και  επιτάσσουν τα συστήματα  ελέγχου πτήσης και παρακολούθησης.
Το SkyJack μπορεί να τρέξει επίσης σε συσκευές που χρησιμοποιούν  Linux και να πάρει τον έλεγχο drones  που βρίσκονται  εντός εμβέλειας.
Τουλάχιστον 500.000 Parrot drones έχουν πωληθεί από το 2010 που το μοντέλο βγήκε στην αγορά.
Ο Kamkar είναι ο δημιουργός του περίφημου Samy worm, ενός πολύπλοκου   JavaScript που έθεσε εκτός λειτουργίας το MySpace το 2005, προσθέτοντας περισσότερους από ένα εκατομμύριο φίλους στον MySpace λογαριασμό του Kamkar .
Αλλαγή μεγέθους-G5KWF

Ο Kamkar αργότερα καταδικάστηκε για αυτό το κόλπο. Από τότε έχει αφιερώσει τις ικανότητές του σε νόμιμα hacks, συμπεριλαμβανομένου της ανάπτυξης  «evercookie," ενός εξαιρετικά μόνιμου cookie του προγράμματος περιήγησης με ανησυχητικές επιπτώσεις στην ιδιωτική ζωή.
To  SkyJack έκανε το ντεμπούτο του την ίδια εβδομάδα που η Amazon αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να παραδίνει τα πακέτα στα σπίτια ή τις επιχειρήσεις των πελατών.
«Πόσο διασκεδαστικό θα είναι να αναλαμβάνεις τον έλεγχο άλλων drones, τα οποία μεταφέρουν πακέτα Amazon ... ή να παίρνεις τον έλεγχο οποιονδήποτε άλλων drones και να τα θέτεις υπό τις διαταγές σου," ρώτησε ρητορικά ο Kamkar σε ένα blog post που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. "Φοβερό."
Το SkyJack λειτουργεί  παρακολουθώντας τις διευθύνσεις ελέγχου πρόσβασης (MAC)  όλων των συσκευών Wi-Fi εντός εμβέλειας.
Όταν βρει μια διεύθυνση MAC που ανήκει σε ένα μπλοκ διευθύνσεων που χρησιμοποιούνται από οχήματα Parrot AR.Drone, το SkyJack χρησιμοποιεί το open-source το aircrack-ng app for Wi-Fi hacking  για να εκδώσει εντολή που αποσυνδέει το όχημα από το iOS ή την συσκευή Android που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και την παρακολούθηση.
Αλλαγή μεγέθους-TPC2X

Οι φορείς του ιπτάμενου drone χάκερ,  θα είναι τότε σε θέση να χρησιμοποιούν τη δική τους έξυπνη συσκευή για τον έλεγχο του υψόμετρου, την ταχύτητα και την κατεύθυνση του υπό ομηρία drone και να παρακολουθούν τα live video feeds του.
Αυτή τη στιγμή, το SkyJack έχει σχεδιαστεί με στόχο ένα μικρό φάσμα drones. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι προγραμματισμένο να παίρνει υπό το έλεγχό του  μόνο drones που η διεύθυνση ελέγχου τους (MAC), συμπεριλαμβάνεται μέσα σε  διευθύνσεις συσκευών Parrot AR.Drone.
Αν η MAC δεν εμπίπτει στο φάσμα, το SkyJack δεν λειτουργεί. Όμως, το λογισμικό είναι ενσωματωμένο έτσι που μπορεί κάποιος εύκολα   να στοχεύσει εύκολα άλλους τύπους drones που έχουν συστήματα επικοινωνίας παρόμοια με το Parrot.
Αυτό σημαίνει ότι ένα πολύ ευρύτερο φάσμα συσκευών μπορεί να είναι επιρρεπές σε τηλεκατευθυνόμενη πειρατεία αν αποτύχουν να εξασφαλίσουν επαρκώς τις συνδέσεις τους.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα