Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΖΩ - ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ facebook ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ - ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΓΗΙΝΟΣ


Όπως ο πολιτισμός μας έτσι και το facebook είναι ένας βρώμικος χώρος. Αλλά η ζωή είναι ένας υγιής οργανισμός, ένας οργανισμός που εξελίσσεται μέσα από τις αδυναμίες του και οι αδυναμίες είναι οι έμψυχες προεκτάσεις της, αλλά ακόμα και αυτές έχουν πολύ ομορφιά μέσα τους. Στην ζωή η διαφορετικότητα και η ποικιλομορφία χορεύουν μέσα σε ξέφρενους ρυθμούς και σκυταλοδρομούν πάνω στην ροή του χρόνου. Οι άνθρωποι από την άλλη είναι κάτι πλασματάκια που διεκδικούν την μερίδα του λέοντος από την ζωή και από την γη. Πώς και γιατί άγνωστο. Ίσως όλα βρίσκονται στο μυαλό των ανθρώπων. Έχουν τόσο πολύ μυαλό, που δεν ξέρουν που να το βάλουν. Φτιάχνουν στρατούς, θρησκείες, πολιτεύματα, κόμματα, ιδεολογίες, ηγέτες, χρήματα. Σκοτώνουν για θρησκείες, πολιτεύματα, κόμματα, ιδεολογίες, ηγέτες και χρήματα. Έτσι με το μυαλό που έχουν οι άνθρωποι έφτιαξαν αυτόν τον πολιτισμό, και από τότε πολεμούν μεταξύ τους σε όλα τα επίπεδα, σε όλα τα αντιγήινα επίπεδα, σε όλα τα αντιανθρώπινα επίπεδα. Ο κατάλογος φαντάζει ατελείωτος.
Εγώ λοιπόν σε αυτόν τον πολιτισμό δεν θέλω να συμμετέχω, ΒΑΡΕΘΗΚΑ, να συμμετέχω και αποφάσισα να τον ΑΛΛΑΞΩ, ανάλογα με το μέτρο της δύναμης μου. Είμαι αρκετά αφελής για να πιστεύω ότι μπορώ να αλλάξω τον κόσμο αλλά δεν είμαι και τόσο αφελής για να πιστεύω ότι μπορώ να το καταφέρω μόνος μου.  Το facebook είναι ένας από τους δείκτες της παρακμής του πολιτισμού μας. Είμαστε ζόμπι που μετέχουν σε ένα φιλικό θρίλερ. Για μένα η "έξοδος" από τον πολιτισμό αυτονόητα και αναπόφευκτα συμπεριλαμβάνει και την "έξοδο" από το facebook, της αντιεπικοινωνίας προς μια κοινωνία της ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ με όσο το δυνατόν λιγότερα οχυρά. Η επικοινωνία έχει γίνει πια τόσο δύσκολη που αν τύχει να ανταλλάξεις με κάποιον άνθρωπο λόγια καρδιάς, ξαφνιάζεσαι. Και δεν εννοώ μόνο το ξάφνιασμα της χαράς, αλλά το ξάφνιασμα με το οποίο συνειδητοποιείς πως η επικοινωνία έχει μετατραπεί σε σπάνιο είδος. Γιατί φοβόμαστε να μιλήσουμε γι΄ αυτά; 
Μείωση του πολιτισμού συνεπάγεται σταδιακή κατάργηση ή μετουσίωση όλων των αντιστάσεων του πολιτισμού. Ας αντικαταστήσουμε τις δικές μας μικρότερες ατομικές και μεγαλύτερες εκτεταμένες συλλογικές αντιστάσεις. Εσύ Άνθρωπε, ακολούθησε τις ελπίδες σου, τις ιδέες σου, τα οράματα σου, τις αγάπες σου.
Δεν επιβάλλω τίποτα, γι΄ αυτό και δεν εύχομαι αλλά ευελπιστώ αυτήν την συνειδησιακή κίνηση μου να την ακολουθήσουν και άλλοι σε ολόκληρο τον κόσμο, έστω διακεκομμένα να αποσπαστούν από ότι τους διαφθείρει. Αλλά μία κίνηση, μεμονωμένα, δεν θα έχει κανένα νόημα εάν δεν συνεχιστεί και θα συνεχιστεί μόνο μέσα από τις συνειδήσεις μας και τις πραγματώσεις αυτών. Και αυτή είναι η ουσία της μετάβασης, όχι της ιδέας, της έννοιας, της μεταφυσικής πίστης, του δόγματος, αλλά της αληθινής γήινης ουσίας μας.
Παντού υπάρχουν Άνθρωποι, αλλά όσο μπορώ δεν θα επιτρέψω σε κανένα Σύστημα και σε κανέναν άνθρωπό, έμμεσα ή άμεσα εν γνώση ή εν αγνοία του να μου αναχαιτίσει την αξιοπρέπεια.
Ενωθείτε όσο χρειάζεται, αγαπήστε όσο χρειάζεται, δημιουργήστε όσο χρειάζεται, αλλάξτε όσο χρειάζεται, μαθαίνετε όσο χρειάζεται. Όσο χρειάζεται, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι. Όσο χρειάζεται για να μεταμορφώσουμε τα ΠΑΝΤΑ, σε ολόκληρη την υφήλιο σε κάθε σπίτι. Αλλάζοντας τον εαυτό μας μαζί με "Εμάς".



Μην κοιτάς το δέντρο, κοίτα το δάσος, λένε. Κοίτα όλη την μαγεία της φύσης, κοίτα. Η ηχώ δεν μπορεί να κάνει τίποτα στα δέντρα που αποτελούν το δάσος. Τα δέντρα αφουγκράζονται και σιωπούν σαν να μην τρέχει απολύτως τίποτα και η ηχώ φέρνει μόλις στιγμιαία μία ανεπαίσθητη ανισορροπία. Όταν τα δέντρα είναι γερά και υγιή αυτό είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Όταν τα δέντρα όμως είναι σάπια η ηχώ δεν βρίσκει την παραμικρή ανταπόκριση. Η ηχώ μετατρέπεται σε μια παραφωνία μέσα σε ένα ρημαγμένο τόπο. Ενώ όταν ο τόπος είναι γόνιμος, η ηχώ μπορεί να ρέει, να διεισδύει και να ταξιδεύει στο πλούσιο δάσος αρμονικά. Εσύ, τι είδους "δέντρο" επιλέγεις να είσαι;

Αφού είμαστε γήινοι τι περιμένουμε; γιατί δεν ακούμε την ηχώ των απείρων μορφών; Γιατί δεν κάνουμε πράξη το τι σημαίνει να είσαι γήινος;

Για μια αποκεντρωμένη Ελλάδα την Συντροφικότητας και για έναν παγκόσμια αποκεντρωμένο Κόσμο Συντροφικότητας του παρόντος και του μέλλοντος.

Αντώνης Χαρατσής



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα