Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Φάρμακο αντέστρεψε τη διαδικασία γήρανσης σε πειραματόζωα

Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να αντιστρέψουν τη διαδικασία γήρανσης σε πειράματα που πραγματοποίησαν σε ζώα.
Χρησιμοποιώντας μία χημική ουσία, οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ κατάφεραν να ανανεώσουν τους μύες σε ποντίκια και υποστήριξαν ότι στους ανθρώπους η ανανέωση αυτή ισοδυναμεί με το μετασχηματισμό των μυών ενός 60χρονου ανθρώπου σε μύες ενός 20χρονου. Ωστόσο, σημειώνουν ότι δεν υπήρξε ανάλογη βελτίωση της δύναμης των μυών, χωρίς όμως να αποκλείουν ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί με πιο παρατεταμένη θεραπεία.
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cell, προσδιόρισε έναν εντελώς νέο μηχανισμό γήρανσης και στη συνέχεια τον αντέστρεψε. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στη χημική ουσία NAD, της οποίας τα επίπεδα πέφτουν εκ φύσεως σε όλα τα κύτταρα του σώματος καθώς αυτό γερνάει.

Η ομάδα έδειξε ότι η διατάραξη της λειτουργίας των μιτοχονδρίων του κυττάρου οδηγεί σε μείωση της παραγωγής ενέργειας και στην γήρανση. Αυξάνοντας τα επίπεδα της ουσίας NAD με τη χορήγηση μίας άλλης ουσίας, την οποία τα ποντίκια μετέτρεψαν με φυσικό τρόπο σε NAD, οι επιστήμονες κατάφεραν να αντιστρέψουν τη διαδικασία της γήρανσης.
Μετά από μία εβδομάδα χορήγησης της συγκεκριμένης ουσίας σε ποντίκια δύο ετών, οι μύες τους άρχισαν να μοιάζουν με εκείνους των ποντικιών ηλικίας έξι μηνών σε ό,τι αφορά στη μιτοχονδριακή λειτουργία, την απώλεια της μυϊκής μάζας, των φλεγμονών και της ανθεκτικότητας στην ινσουλίνη.
Πάντως, τα συγκεκριμένα ευρήματα δεν μπορούν να αποτελέσουν πανάκεια για τη γήρανση, καθώς εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως η συρρίκνωση των τελομερών ή η καταστροφή του DNA, που δεν μπορούν να αντιστραφούν.
Η ερευνητική ομάδα σκοπεύει να ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές το 2015, με την προοπτική της εφαρμογής της μεθόδου στους ανθρώπους να είναι ακόμα πολύ μακριά.
Πηγή: BBC
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα