Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Δέκα (τουλάχιστον) λόγοι για να πίνεις κακάο


Πόσους λόγους έχεις να πιεις ένα ζεστό ρόφημα κακάο; Πολλούς. Διότι το κακάο προσφέρει απλόχερα αντιοξειδωτικές ουσίες σε διπλάσια ποσότητα από το κόκκινο κρασί και τριπλάσια έως τετραπλάσια από το πράσινο τσάι. Τα δυνατά φλαβονοειδή του βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, την οξυγόνωση του εγκεφάλου και τη λειτουργία της καρδιάς, ενώ μειώνουν την αρτηριακή πίεση, εμποδίζουν την αθηροσκλήρωση και καταπολεμούν την κόπωση. Λέγεται μάλιστα ότι το κακάο έχει την ίδια ευεργετική αντιθρομβωτική δράση με την ασπιρίνη.

Επίσης το κακάο είναι θρεπτικό, πλούσιο σε μαγνήσιο, χαλκό, φώσφορο, κάλιο, σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος  Β. Ακόμα, όταν δεν περιέχει ζάχαρη, συμβάλλει στην καύση του λίπους και στην υγιεινή του στόματος.

Ζεστό και αγχολυτικό

Το κακάο πίνεται ζεστό, επειδή τότε απελευθερώνονται τα περισσότερα αντιοξειδωτικά του. Οι Ευρωπαίοι, μόλις το γνώρισαν – από τους Αζτέκους, αρχικά το έπιναν για να κατευνάσουν τον θυμό τους, αλλά και για να τους φτιάξει το κέφι. Σωστή κίνηση, αφού το κακάο μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του άγχους και ανεβάζει κατακόρυφα τα επίπεδα των χημικών ουσιών που προκαλούν ευφορία.

Με μέλι, χωρίς γάλα

Καλύτερα να το προτιμήσεις χωρίς γάλα, γιατί το γάλα περιορίζει την δράση των ευεργετικών ουσιών του. Γευστικά ταιριάζει καλύτερα με το μέλι παρά με τη ζάχαρη – προσφέροντας έναν θαυμάσιο θρεπτικό συνδυασμό.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα